Federer a Djokovič jsou v New Yorku v osmifinále

4. 9. 2011, 07:39
Aktuality 106
US OPEN - Roger Federer a Novak Djokovič zatím bez problémů směřují k očekávanému semifinále. Švýcar sice ve 3. kole ztratil set s Čiličem, jeho pokračování v turnaji to ale neohrozilo. Mezi ženami postupují světová jednička Wozniacká i Serena Williamsová.
Roger Federer

Roger Federer zvládl úvodní dva zápasy na US Open bez problémů a bez ztráty setu. Do duelu 3. kola s Marinem Čiličem šel s vědomím, že s Chorvatem v předchozích dvou zápasech hladce vyhrál a začátek třetího souboje neměl jiný scénář.

Za stavu 1-1 švýcarský tenista odvrátil tři brejkboly a posléze se utrhl do vedení 4-1, které už nepustil. V druhé sadě si tenisté drželi podání až do 10. hry, ve které Federer kapituloval a poprvé s Čiličem ztratil set.

A mohlo být ještě hůř. Sice hned v prvním gamu soupeř sebral servis, brejk ale nepotvrdil a za stavu 1-2 čelil brejkbolu. To ale bylo pro devětadvacetiletého Švýcara také poslední varování. Další průběh utkání měl již pod kontrolou a za 2 hodiny a 40 minut zvítězil 6-3 4-6 6-4 6-2.

"Jsem na dobré cestě, protože jsem stále v turnaji. A to je na konci dne vždy to nejdůležitější. A je vážně jedno, jak jsem hrál. Pokaždé bych si přál hrát co nejlépe a cítit se úžasně, ale to není reálné. Je to krása této hry, že se vždy musíte snažit najít způsob, jak vyhrát, i když se necítíte nejlépe. A to byl právě dnešní případ," přiznal Federer.

V osmifinále na Federera čeká Štěpánkův přemožitel Juan Mónaco. Argentinský tenista si rovněž ve čtyřech setech poradil s Němcem Tommym Haasem, který spáchal 71 nevynucených chyb.

"Monaco je těžký soupeř. Má dobrý cit pro míček jako snad všichni Jihoameričané a bojuje o každý bod. Je to fyzicky náročné proti takovým tenistům hrát," uvědomuje si Federer.

Bez ztráty setu soutěží proplová Novak Djokovič. První muž světového pořadí v úvodních dvou zápasech vyhrál 29 z 32 her, a i když ve druhém kole skvostnou bilanci neudržel, stále nebezpečného Nikolaje Davyděnka porazil hladce 6-3 6-4 6-2 a připsal si 60. letošní výhru.

"V dnešním zápase jsem mělů několik kolísavých momentů. Ale byl to pro mě první test na tomto turnaji. Byl jsem si vědom, že mě čeká velmi kvalitní soupeř, který umí odehrá velké zápasy. Hrál hodně agresivně, naopak já byl stažený dost do obrany, proto jsem v úvodu tolik chyboval. Ale třetí set už byl monhem lepší," komentoval Djokovič.

V osmifinále se čtyřiadvacetiletý Srb usilující o třetí grandslamový titul v sezoně utká poprvé s dvaadvacetiletým Alexanderem Dolgopolovem. Ukrajinský tenista v zápase třetího kola otočil nepříznivý vývoj s Ivem Karlovičem.

"Zažívá nejlepší rok a půl ve své kariéře," řekl Djokovič na adresu čtvrtfinalisty letošního Australian Open Dolgopolova. "Myslím, že tvrdý povrch mu sedí. Hraje útočně a má skvělý servis. Je to těžký soupeř, ale čeká nás už druhý týden a těžké zápasy musíme čekat," dodal rodák z Bělehradu usilující o 10. titul v roce. US Open dosud nevyhrál.

Mardy Fish na US Open i nadále potvrzuje roli černého koně turnaje. I když ve 3. kole strávil na kurtu 3 hodiny a 20 minut, set opět neztratil. Osmý nasazený Američan porazil 6-4 7-6 7-6 Jihoafričana Kevina Andersona a s Tsongou, který rovněž ve třech setech porazil Verdaska, se utká o čtvrtfinále.

Serena si poradila s Azarenkovou

Světová pětka Viktoria Azarenková doplatila na los, který jí přisoudil už ve třetím kole Serenu Williamsovou, jež během dlouhé zdravotní pauzy spadla v žebříčku a ve Flushing Meadows je nasazena až jako číslo 28. Trojnásobná vítězka US Open dala soupeřce v prvním setu lekci, když po 17 minutách vedla 5:0.

"Jaké to je? Bolí to," komentovala svůj tristní vstup do zápasu Azarenková, která v úvodních pěti gamech uhrála jen osm fiftýnů.

Ve druhém setu odvrátila za stavu 3:5 pět mečbolů Williamsové, ale nakonec třináctinásobné grandslamové šampionce v tie-breaku podlehla.

"Rozhodně jsem nebyla spokojená s tím, jak jsem hrála. Hlavně ve druhém setu mi nešlo podání," stěžovala si Williamsová, kterou čeká v dalším kole duel bývalých světových jedniček proti Srbce Aně Ivanovičové.

Šanci na zisk prvního grandslamového titulu stále živí Caroline Wozniacká. Světová jednička porazila po setech 6-2 a 6-4 domácí Kingovou a v dosavadním průběhu turnaje ještě neztratila set. V osmifinále čeká dánskou tenistku Ruska Kuzněcovová.

 

- GRANDSLAM US OPEN MUŽI -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
sobotní výsledky (03. 09. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Tipsarevič (20-Srb.) - Berdych (9-ČR) 6-4 5-0 skreč B.
Federer (3-Švýc.) - Čilič (27-Chor.) 6-3 4-6 6-4 6-2
Ferrero (Šp.) - Granollers (31-Šp.) 6-1 4-3 skreč G.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

106
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
skott
akorat jsem prohledl youtube a nasel cely tie-break zde...

http://www.youtube.com/watch?v=ajr8ShjoT6Y

Matej: ta vymena voleju u site byla skutecne pri stavu 11-11.

Ano, musi to byt straslive zklamani pro Kiri, mne staci jen jak jsem se v noci citil ja, kdyz jsem to sledoval az do konce, nedokazu si predstavit, co citila ona, kdyz vysla po takovem usili naprazdno...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v tom druhým setu, to byl naprosto neuvěřitelnej tiebreak: 17-15 pro Kirilenko, obě hrály výtečně. Kirilenko odvrátila pět mečbolů; třikrát měla i obrvoské štěstí:

1/ Při tuším asi třetím mečbolu se obě ocitly na síti, došlo k pár výměnám na síti, Stosur nakonec bekhendovým half-volejem poslala míč do otevřeného kurtu, původně zahlášeno jako dobrý míč, ale "jestřáb" ukázal, že to bylo o pár milimetrů do autu.

2/ Při čtvrtém mečbolu Kirilenko šla na síť po ne moc podařeném forhendu křížem, který měl směřovat do bekhendového rohu Stosur a nechala přitom půlku kurtu nepokrytou; Stosur si to oběhla na forhend a místo aby zahrála chytře, snažila se co největší silou trefit čistej winner ... skončilo to kousek v autu, přitom Krilenko by měla obrovské problémy s jakýmkoliv slušným prohozem, kt. by ji donutil hrát volej. Fakt nechala půlku kurtu prázdnou.

3/ Při pátém mečbolu nejprve sudí ohlásil aut z returnu Kirilenko; jestřáb ukázal, že return dopadl na lajnu (celkem s přehledem). Při opakovaném "fiftýnu" pak Stosur tlačila z forhendu, Kirilenko v tísni zahrála výborný bekhend křížem do otevřené části kurtu, což bylo původně také zahlášeno jako aut, ale "jestřáb" odhlalil, že míč tečoval lajnu = posouzeno jako winner.

Ale skvělej, dramatickej tiebreak. To jsem zvědav, jak si Stosur povede ve třetím setu.
Reagovat
smazaný uživatel
nejlepší WTA TB, co jsem viděl. Kirilenko by měla jestřábovi ležet u pařátů...3 nebo 4x v TB ji pomohl k bodu, co rozhodčí chybně označili v její neprospěch
Reagovat
skott
to mas z pameti?:-) az tak si kazdy bod nepamatuju, ale ta prestrelka na siti o ktere pises (1/) nebyla pri mecbolu, ale za stavu 11-11 by Sam prinesla mecbol, si myslim.Dalsi dve Kiri opravy jestrabem byly pri mecbolech, ten winner mimochodem velice dobre posouzeny rozhodci (Lynn Welch?)...
Reagovat
skott
tak Welch na umpire neni, ale z dalky nepoznam.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám to po paměti: já myslím, že ta přestřelka na síti byla při mečbolu, protože Stosur ten zápas "teoreticky" už dvakrát vyhrála. :-) Ale mohu se smaozřejmě mýlit.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekný report ;) + A to som si myslel, že dnešným TB vrcholom bol Isner/Bogomolov.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec Stosur třetí set celkem s přehledem (dva breaky) ... by mě zajímalo, co poraženej po takovém zápase cítí ... bych celkem řekl, že si maria nemá co vyčítat, dala do toho všechno. Stosur byla prostě o něco lepší (imho).
Reagovat
smazaný uživatel
Kirilenka/Stosur...Neskutočný tenisový zážitok..
Reagovat
skott
normslne se mi nekolikrat zastavilo srdce...:-) tie-break ktery vejde do historie, jestli Kiri otoci cely zapas.Pet mecbolu, trikrat hawk eye v jeji prospech, dvakrat na mecbolu.Nic podobnyho jsem nevidel od TB Zvonareve Myskiny v San Diegu.Sila.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten TB si veľmi rád pozriem znova zo záznamu. Dovtedy priemerný zápas dostal nebývalé grády. Jastrabie oko je dôležité vždy a všade, ale dnes zohralo extrémnu dôležitú úlohu..Nie som si istý, ale zdá sa mi, že všetky tri situácie boli rozhodcami zle vyhodnotené a jastrabom následne opravené..Pre divákov nemôže byť nič lepšie, ak sa takéto veci dejú pri matchballe..Dnes dokonca pri matchballoch..Paráda..Únava definitívne zažehnaná..:)
Reagovat
skott
Nevi nekdo, kam se podel zapas Kiri?Mel byt jiz davno odehrany jako treti na Ashe nebo presunuty na Louis Armstrong, presto stale nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Měl by brzy začít na Grandstandu:
http://www.usopen.org/en_US/scores/schedule/index.html?promo=subnav
Reagovat
skott
jo, dik.
ted mam teda dilema jestli nezustat pri Isner/Bogomolov, kdyz uz jsem to nacal.Znova vybornej a dramatickej mac.Isner opet kraluje v TB, stejne jako proti Baghdatisovi odvraceny setbol pres druhy serv - eso do backhandu, prestoze jinak mel Boggo navrch.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, zajímal by mě tvůj tip na vítězku; já mám na tiketu Stosur a Stosur mám i v tipovačce na protenisu -- že dojde do SF přes Zvonarevu.

Ale jestli vyhraje dnes Lisicki, jako že to je při její formě dost možný (já kalkuloval spíš s tí, že to opět psychicky nezvládne), tak nevím, nevím.
Reagovat
skott
tak holky to uz rozehraly, takze na nejaky tip je pozde.Popravde si jejich predchozi zapasy krom jednoho ze Soulu, kde Kiri triumfovala nevybavuju a je to stejne celkem nicnerikajici historie.
Ale jinak dneska verim Vere, tady naopak h2H mam podle meho nazoru mnohem vetsi vypovidajici hodnotu.Vera na podobne typy mladsich tenistek umi.Jen se obavam, ze nevydrzim tak dlouho, abych to videl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak se ti dodatečně omlouvám za tu ohnivou "debatu" ohledně Rusek; poslal bych ti tu omluvu PM, ale soukromou zprávu zde lze zřejmě odeslat jen někomu, kdo je zrovna online nebo jsi s ním už přes PM komunikoval ... a nedaří se mi tě zastihnout online. :-)

Jako myslím, že mě tenkrát hlavně nakrklo, cos tady psal po vítězství Hradecké a Hlaváčkové nad Shvedovou s King na RG a pak před a po finále Wimbledonu Šarapova vs. Kvitová. Jinak je mi fakt jedno, kdo komu fandí. :-) A je pravda, že o Pervak jako hráčce nemám velké mínění, ale OK, uctyhodná je aspoň ta její bojovnost. :-)
Reagovat
skott
no, to jsem opravdu necekal, zrovna ted a po tak dlouhe dobe;) Ale myslim, ze se OPRAVDU NEMAS PROC OMLOUVAT!Presto teda omluvu vracim i ja.Nic hrozneho jsi nenapsal, ani jsem to nebral nejak vic osobne a dokonce z toho vzesla i solidni diksuse tenkrat u jednoho clanku.
Jedine co me kdy skutecne vadilo, kdyz jsem si precetl zpetne tvoje komentare o Dinare, z doby kdy jsem zrovna na TP delsi cas nebyl.Myslim, ze mas na vic nez na tak povrchni nazor.
Reagovat
skott
Petru jsem vysvetlil uz VISovi a ctyrhru z RG jsem zkratka videl jinak;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já už si nepamatuju přesně, co jsem o ní psal, snad něco ve smyslu, že její současné (= tehdejší) postavení na žebříčku (za stovkou) více odpovídá jejímu talentu a tenisovým dovednostem, než když byla světovou jedničkou. Což je samozřejmě přehnané. :-)

Myslím si, že kromě podružnějších faktorů (nikdy mi nebyla sympatická ani její hra + to její příšerné ječení / hekání nebo jak to nazvat při úderech) tu hraje roli určité roztrpčení nad tím, že její bratr se svým talentem toho dokázal "tak málo", zatímco ona se svým(ne)talentem "tak mnoho". ;)
Reagovat
skott
hledat se mi to taky nechce, ovsem cele to v kontextu s narazkami na vzhled bylo zkratka nechutny.Kdyby to napsal nekdo jinej, mozna bych si toho nevsimal, ale u cloveka, ktery se snazi psat jako delas ty, mi to je divne a vadi podstatne vic, nez reseni jestli je Ksenia Pervak dobra tenistka apod.
Jinak Marata miluju a prestoze bych si pral, aby dokazal vic, tak ze Dinara se mu dokazala vlastne vyrovnat, je pro me spise plus nez opacne.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, ale nutno uznat, že Simon hrál výborně -- dobrá odpověď těm, kdo ho furt podceňují a tvrdí o něm věci typu, že je to nejhorší hráč v top 30 či dokonce top 50.

Dokonce zahrál více winnerů než Del Po. Plus ta jeho fantastická obrana. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Simon je na tvrdým povrchu vynikající hráč a dokáže zatopit i hráčům z top 10. Zajímavý by byl jeho zápas s Nadalem...
Reagovat
Pe3k
Tak vypadá to, že Del Potro prohraje s Simonem. Pro mě zklamání, ale né neočekávané. Snad to ještě otočí ( JMDP ).
Reagovat
smazaný uživatel
Je to velká škoda, ale del Potro tu formu prostě nemá. Simon je zrovna hráč, kterého nemusím, je to prakticky jenom zeď, ale vyhrála to se počítá, je jedno jak.
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro - Simon, Isner - Bogomolov...Škoda, že táto vetva pavúku vychádza priamo na Andyho Murrayho..So žiadnym nebude mať Škót problém..Verím, že Del Potro so Simonom by narobili Federerovi veľké problémy a Isnerov rematch s Rafom by som si tiež rád pozrel..Rovnako aj s Djokerom by to mohlo byť zaujímavé..
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš mě mrzí Rafův los, že zas dojde do smei jako po másle, i když dneska David kousal. Škoda, že nemá on Del Potra, takhle se bojím, že pokud tam dojdou do semifinále, tak Rafa zase Andyho porazí.
Reagovat
a.magerova
že Rafa zkolaboval na tiskovce?! Víte něco?
Reagovat
Pe3k
Nikde jsem o tom nenašel ani zmíňku, to bude nějaký omyl.
Reagovat
Pe3k
Tak změna už jsem četl.

Rafael Nadal was at the centre of a sensational health scare at the US Open on Sunday when he collapsed to the floor during a post-match news conference.
Reagovat
Pe3k
"Bylo to jen křeče v pravé noze vpředu a vzadu. Bylo to velmi bolestivé, to je všechno," řekl s úsměvem Nadal, který pokračoval v jeho tiskové konferenci Stálé místo sezení.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
a.magerova
Teď jsem trnula, aby James Bond čili 007 (Jeden svět nestačí) nezlikvidoval halu pro turnaj mistrů v Londýně, bo to by Roger a spol. neměli kde hrát :-))
Reagovat
Pe3k
Ten už fakt neví jak by na sebe upozornil. Ho zabolí noha a my tu čtem zprávy, že se zhroutil na zem...Pane bože to je materiál. Djokovic ho poráží, tak se na sebe snaží upozornit jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy ho na betónovom GS už dvakrát porazil a to tam hral Rafa lepší tenis, než v súčasnosti..Nadal môže mať problém už v QF s Fererom/Roddickom..U mňa má najpriechodnejšiu cestu do finále Djokovič..
Reagovat
tito
Zápas s Davidem jsem neviděl, tak nemůžu hodnotit úroveň Rafovo hry, nicméně nebylo by špatné, kdyby se dostal do finále. Nole by byl favoritem ale s Rogerem by zkompletoval finálová vítězství na všech GM turnajích.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič má nevyzpytatelného Dolgopolova, který proti Karlovičovi hrál výborně. Jinak porazil ho na betonu, ale na US Open 2008 to byl poloviční Rafa, na betonu určitě. Navíc tam Murray zahrál výborně, snad nejagresivnější tenis, co jsem od něj kdy viděl. A na AO 2010 Nadal taky nebyl ve formě, ale i tak se toho bojím, hlava dělá svoje. Hlavně, aby ale Murray přešel přes ty dva slizouny, Lopeze a pak Younga, toho bych řezal jen co je pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále by bolo fantastické. Prípadné víťazstvo v ňom s Federerom by bolo obrovské, no väčší lesk by Nadalovmu menu dodal triumf nad Djokerom..+ Dolgopolov je tenista s čudným štýlom, ja osobne mám jeho zápasy rád, len ak nie je favoritom..Čiže zajtra sa na zápas celkom teším..Ukrajinec je však jedinou prekážkou v ceste do SF pre Djokera..+ Mimochodom čo sa SF týka, je celkom jedno kto s kým, ale nie je jedno, kto kedy..Piatkoví semifinilasti sú víťazi, sobotní odsúdení na neúspech..
Reagovat
smazaný uživatel
Obě semifinále jsou jako vždy v sobotu.
Reagovat
smazaný uživatel
A jinak, já Rafovi finále nepřeju a nikdy přát nebudu, vždycky marně doufám, že ho cestou někdo zkosí( hráč, nemyslím zranění, ty mu nepřeju).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Federer by mohl Nolemu pořádně zatopit (i když výkon z RG nejspíš nezopakuje), potrápit by jej mohli i Tsonga nebo Fish.

No a pak je tu ten Dolgo ... uvidíme. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V poriadku, každý máme iných favoritom. + Si si istý tou sobotou?..Bolo by skvelé, ak by sa to hralo v jeden deň, ako na ostatných GS..Amerika však má tradíciu Big Saturday (mužské SF + ženské finále) a neviem o tom, že by sa to malo meniť..Američania majú radi tradície :(
Reagovat
smazaný uživatel
No však jo, Big Saturday, 2 mužské semifinále a ženské finále. Vždy na US Open se hrajou obě semifinále v sobotu. A na všech grandslamech nejsou SF v jeden den. Na Australian Open je jedno ve čtvrtek a jedno v pátek.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom prípade beriem späť..Marilo sa mi, že v Amerike sa nehrá mužské semi v jeden deň. V Austrálii sa tiež nehrá, ale tam je to de facto jedno, keďže hráči majú dostatok voľna.
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick : Benetka..zatim hodně svižnej mač :-). Zatím si s tím Andy moc problémy nedělá.
Reagovat
Pe3k
Nepřesný výsledek zápasu Nadal - Nalbamdian! Poslední set byl 7:5.
Reagovat
Pe3k
David mohl vyhrát dva sety a udělat z toho pěkný pětisetový souboj, který by sice stejně prohrál, ale alespoň by to byl plnohodnotný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak já jsem vděčný i za ty dva sety; škoda, že Nalbovi není o čtyři roky míň, to by to mohlo být ještě vyrovnanější / napínavější (resp. před čtyřmi roky by asi Nadala na hardu porazil, možná i dost suverénně).
Reagovat
smazaný uživatel
Stačil by David z loňského Washingtonu a bylo by to pro Nadala MNOHEM těžší :-). Kdo ví, jestli Nalba ještě někdy chytne slinu a vyšlápne si na nejlepší. Ale halovej podzim mu vždycky šel, tak proč ne ještě letos? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
NJN, ale když se loni hrál Washington tak jsem byla na "dovolený" v horách, takže jsem z toho turnaje neviděl ani minutu. ;)
Reagovat
Vojtiik
jak to vypadalo ten třetí set? odchazel jsem za stavu 1:1 po nadalove rebreaku a rikal sem si ze to uz asi je fakt definitivní.. mela hra takovou uroven jak v prvnim setu?
Reagovat
a.magerova
se tady pořád předháníme, který ten náš oblíbenec je nej nej...
A přitom: beru první 3 tenisty světa, každý z nich porazil světovou jedničku, každý byl světovou jedničkou a každý má nějaký ten GS.
A třeba takový Conor Niland (29 let), který byl v prvním kole soupeřem Novaka: nikdy nehrál s hráčem světové 50, největším úspěchem je porážka tuším 121 hráče světa ... a hraje tenis a určitě ho i tenis baví :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já stojím tedy určitě mimo tuto bitvu fanoušků Rogera a Rafy. Tak nějak vyloženě nefandím ani jednomu z nich.
- Líbí se mi Rogerův tenis a to moc, ale jako člověk mi sympatický není, vůbec
- Rafa je mi zase moc sympatický jako člověk, ale jeho tenis se mě nelíbí
- U Novaka to mám jasné, nelíbí se mi ani jeho tenis a nemám ho rád ani jako hráče.
Na tomto US Open fandím jednoznačně Jo-Wielfriedovi. Hraje krásný tenis a navíc je to úžasný sympaťák.
Reagovat
smazaný uživatel
No já držím Tsongovi palce, ať zvládne Fishe a Rogera, ale Djokoviče ne. :) Páč kdyby porazil Djokovič, pak nevěřím, že by ve finále porazil Nadala nebo Murrayho.

Ale kdyby mi někdo zaručil, že by po vítězství nad Nolem vyhraje i finále, tak mu klidně budu držet palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsme na tom naprosto stejně. Co se týče oblíbenosti her a hráčů.
Reagovat
spaniel
Po té blbosti cos napsal minule, by jdeden čekal, že budeš mít tolik sebereflexe a dáš si alespoň týden pauzu, než začneš psát další blbosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Chabé.
Reagovat
spaniel
Pravdivé... za to tvá reakce hodně chabá.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravdivé?..ten bol dobrý :) Na rozdiel od teba sa snažím argumentovať, od teba nič podobné neočakávam, vždy si v tejto oblasti pokryvkával..Stále si sa nezmenil.
Reagovat
spaniel
Haha, nevím o tom, že bychom měli nějakou historii... a tvá argumentace, to je nějaká slovenská specialita? Minule si psal, že Federer a Nadal to mají na US Open stejné, jednou se dostane do finále jeden, jindy zas druhý. Ten byl dobrý :D To je tvá argumentace?
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, som Slovák. Ja nemám problém s vlastným stotožnením ;)..+ vytrhávaš veci z kontextu úmyselne, alebo nepatríš k najbystrejším..Tie tvoje slová sú vyňaté z vlákna, kde sa špekuluje nad tým, že Nadal v NY Federera nikdy neporazil..Ani nemohol, niekedy bol vo finále jeden, inokedy druhý..
Reagovat
spaniel
Nenuť mně, abych to sem kopíroval... A přiznej si, že kde se dá, tak přihodíš pindy na RF...i když se hraješ na objektivního.
Reagovat
smazaný uživatel
Skopíruj, urob to pre mňa..A hlavne vyznač neexistujúcu pasáž, kde píšem, že to "mají stejný"..
Reagovat
spaniel
Proč bych to dělal, najdi jsi to. Stejně to začalo všechno tím, že jsi k US Open napsal "Niekedy sa nedostal do finále jeden, inokedy druhý", s čímž jsem nesouhlasil, protože RF se tam nedostal jen jednou, Rafa až na jednu výjimku nikdy. Je tak těžké přiznat, že to nebylo nejpřesnější vyjádření? To jsi tak pyšný, abys uznal chybu?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak najprv ťa nemám nútiť to skopírovať, teraz si to mám nájsť sám :)..Každopádne zavádzaš jak Mečiar, nepísal som to k US Open a už vôbec sa to tým nazačalo. Reagoval som na Pe3ka, a predmetom diskusie vôbec nebolo, kto sa dostal do finále US viackrát..Takže žiadna nepresnosť, či pýcha..Skôr schopnosť ťahať sa za slovíčka a obchádzať pointu..Tvoja parketa..
Reagovat
spaniel
Vidím, že jsi namyšlenej retardovanej blb, takže nebudu ztrácet další čas. Už tak jsem jej ztratil víc než dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten slovník si nechaj pre kolegov pri lopate a zbíjačke..Buran.
Reagovat
spaniel
Ani nevíš jak se pleteš, ale asi podle sebe soudím tebe, že ano. Ty jsi ten, co neumí přiznat chybu, asi se bojíš, že bys ztratil tvář nebo co. Neva.
Reagovat
smazaný uživatel
Musíš čítať pozornejšie a uvidíš, že to nie je o mojom dokazovaní. To Pe3k zakomponuje Rafu do každého svojho príspevku, ja len reagujem...+ K téme..A čo keď je to na antuke?..Antuka je úplne relevantný povrch, na ktorom sa hrá 4 mesiace sezóny..(Na rozdiel od alternatívnej trávy, ktorá je len akousi atrakciou a spomienkou na časy dávno minulé) Na ostatných povrchoch to je vyrovnané, no zároveň prekvapujúce, keďže vraj najlepší tenista histórie a druhý najlepší svojej doby nemá povrch, kde by bol s Rafom favorit :) + Odkaz pre Pe3ka, Rafa nevyhral turnaj majstrov,ale počet vavrínov z Masters je oveľa prestížnejší..Ako to je tam?.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro zájemce: napsal jsem krátký příspěvek, kde porovnávám průměrnou rychlost servisu Petry Kvitové v zápase proti Dulgheru a ve Wimbledonu:
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/09/petra-kvitova-rychlost-podani-ve.html

Executive summary: ve Wimbledonu byl první servis Petry o 6-10 MPH rychlejší než na UO, přičemž navíc kromě zápasu s Wickmayer měla vždy i podstatně vyšší pocento prvních podání do dvorce.

Jako 10 MPH = 16,09 km/h -- a to už je dost podstatný rozdíl v rychlosti podání.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na tenhle zápas jsem zvědavý a doufám, že jej tsonga zvládne. Poslední dobou konečně začíná prodávat to, co umí.

Co se týče Fish vs. Anderson, měl jsem vsazenou drobnou částku na Fishe za kurz kolem 4.5 -- bylo to velmi vyrovnané, ale koncovku vždy zvládnul líp Fish. Třísetový zápas, kt. trval 3 h 15 min:
http://www.usopen.org/en_US/scores/stats/day12/1308ms.html

A dnes bych si přál, aby Nalbo aspoň v jednom, dvou setech opět po čase předvedl takové to své klasické "peklo". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To spíš vypadá jako kurz na Andersona... :-)
Reagovat
skott
taky na to koukam, cerny kun celeho USO proti Kevovi za 4.5:)

Soucasny Nalba proti Nadalovi podle me naprosto bez sance.Ja osobne se tesim na zapas v pozadi Kunitsyn/Muller.Kdyz jsem napsal, ze Nadal ma na cas lehky los po Golubevovi, tak jsem myslel prave az sem a Mullera.Nicmene Kunitsyn je pro me mile prekvapeni a nezlobil bych se ani za jeho postup.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, přepsal jsem se, měl to být Anderson. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně jsem teda Kunitsyna nikdy hrát ještě neviděl, asi se na to aspoň na chvíli kouknu. Každopádně na tiketu mám Mullera, takže vátězství Kunitsyna bych zrovna neuvítal. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevim, co si pořád snažíš dokazovat tím jak Nadal Federera úplně s přehledem poráží. Ta bilance je strašně zkreslená tím, že víc jak polovina je na antuce a na ní to je 2:12 nebo kolik. Mimo antuku nemá RF s Nadalem negativní bilanci.
Reagovat
Pe3k
To nevysvětlíš. To je nošení dříví do lesa. Rafovi fanoušci vidí jen H2H. Je to dáno tím, že jinak Nadal hodně zaostává. Nemá šanci vyhrát 5 x turnaj mistrů ( aby jej překonal 6x). Všechny ty rekordy co Nadal nepřekoná nemá ani cenu jmenovat, je toho hodně.
Reagovat
smazaný uživatel
mne napr. pripada zajimava i informace (s dostatecnou vypovedni hodnotou), ze se Fedex, jako teprve treti hrac historie, kvalifikoval na TM 10. rok po sobe! :-)
Reagovat
Pe3k
Kvalifikoval to ano, ale hlavně jej 5x z 9 vyhrál a jednou ve finále prohrál 3:2 s Nalbandianem ( krásný zápas ).

http://www.youtube.com/watch?v=4XOBP3N1ejc
Reagovat
a.magerova
Roger byl alespoň 5x ve finále KAŽDÉHO GS !!!
Reagovat
smazaný uživatel
vedela jsem, ze vas vyprovokuju..... ;-)

Ja to vsechno vim a moc si Fedexovy uchvatne kariery vazim :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som podstatné časti zápasov Federera, Fisha a Tsongu..A v rovnakom poradí by som ich výkony hodnotil od najhoršieho...Ak by nemal Cilic v hlave seno, tak v rozhodujúcich momentoch zvolí lepšie údery, resp. akékoľvek údery, lebo občas to vyzeralo, že Chrovát nechce vyhrať...+ Zaujímavý môže byť zápas 16th Djokera s Dolgopolovom..Ja si dokonca pri istých okolnostiach viem predstaviť aj Ukrajincovu výhru...S Karlovičom hral znova veľmi rafinovaný tenis, ak bude podávať výrazne nad svoje možnosti môžeme vidieť vyrovnaný zápas..
Reagovat
hatatytla
to neblázni že dolgopolov může jakkoliv ohrozit djokovice, to je nesmysl. Kor na základě výkonu s Karlovičem, s kterým nehrál tenis, ale takovou rychlou vybíjenou.
Reagovat
Pe3k
Přesně tak. Na djokovice nemá. A v současné době na něj nemá nikdo. Může samozřejmě prohrát, není robot, ale i tak je zdaleka nejlepší. Nadal neměl během celé kariéry ani zdaleka takovou výkonost a stabilitu. Pouze Federer v létech 2004-2007. To je zas pro Djokoviče na hony vzdálený sen, musel by takto vydržet hrát 4 sezony v kuse. Uvidíme :)
Reagovat
a.magerova
Novakovi ty úspěchy přeji, ale jsem hodně zvědavá na to, jak TO všechno zvládne příští rok obhájit. Teprve teď si člověk uvědomuje, jak byl ten Roger DOBREJ !!! :-))
Reagovat
tito
1)Je pravda, že v prvním setu působil Marin, jakoby jej před zápasem namočili do medu. Rozhodující byl set třetí a ve čtvrtém již Roger kontroloval výsledek.2) Djokovič hraje tak, jaké má sebevědomí. Nemyslím, že zrovna Oleg by jej měl porazit ale vzít set či dva, proč ne. Respekt asi mít nebude. 3) To si pamatuje každý, jak se všichni snažili Rogerovi hrát do bekhendu, protože přes forehand to nešlo a stejně ...Těžko to někdo zopakuje a myslím si, že Novak to nebude. Přeci jen ustát ten hon na favorita je podstatně těžší, než se jím stát. Rafu bych v tomhle s Rogerem nepoměřoval, protože byl limitován zraněními. A mluvit o tom, že by na to neměl psychiku /až do letošní sezony/ je zbytečné.
Reagovat
Matti
Nadal neměl během celé kariéry ani zdaleka takovou výkonost a stabilitu. Aha. a tři grandslamy v lonske sezoně je co?
Reagovat
smazaný uživatel
Co do grandlsamů loni Nadal OK, ale na ostatních turnajích (s výjimkou antuky) nedominoval.
Reagovat
Matti
ani mi to moc vadit nebude, pokud zase někdy dá 3 grandslamy a jinde dominovat nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
To je mi jasný. :-) Já jen vysvětloval, jak to asi Pe3k myslel. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No je fakt, že to samé jako u Nadala v letech 2008 a 2010 platilo i u Sereny třeba roku 2009. Kdyby zde někdo napsal, že rok 2009 nebyl pro Serenu suverénním rokem, asi by se mu zdejší diskutéři vysmáli. Oba vyhrávali nejdůležitější trunaje a kvůli slabší stabilitě výkonů končili na méně dotovaných turnajích v prvních kolech. To však neznamená, že v těchto obdobích nebyly považoáni za nejdominantnější hráče.Hold má tady někdo pifku na Nadala (což zde projevuje již hodně dlouho).
Reagovat
smazaný uživatel
*nebyli
Reagovat
smazaný uživatel
On ale Pe3k nenapsal, že Nadal nebyl dominantní, ale jen jej porovnával s Djokovičem a řekl, že nebyl (parafráze) "až TAK dominantní" jako Djokovič. Což je pravda (pokud Nolle vyhraje UO).
Reagovat
smazaný uživatel
Fedemu je už 30 :) a souhlasím, že musí zlepšit hru pokud chce dojít dál, ale myslím, že lepší soupeř ho vybičuje k lepšímu výkonu :) já mu furt věřím
Reagovat
steve79
Ted jsem koukal na rozpis a Nadal hraje už od 11 hodin amerického času, proč tak brzo?
Reagovat
steve79
Je, ale pravda, že to napomenutí Čiliče dost rozhodilo. Rozhodčí by měli mít stejný metr a dávat i napomenutí třeba Nadalovi a Djokovičovi.
Reagovat
Pe3k
Bohužel je to nereálné. Pokud by rozhodčí volili stejný metr na Jamese Bleaka a Nadala tak by Rafu diskvalifikovali už při prvním servisu. Nadal má neuvěřitelně dlouhé prostoje mezi podáními, proto taky jeho zápasy trvají vždy mnohem déle než zápasy Federera. Oproti tomu James Blake ten chytne tenisák do ruky a už podává. Nadal oproti tomu si upraví slipy, upraví si vlásky, podívá se kolem sebe a několikrát si s míčkem hodí než vůbec podá.
Reagovat
a.magerova
No ale tento rozhodčí napomíná všechny, proto ho Rafa nemá rád. Letošní finále Wimbledonu taky soudcoval a furt čučel na hodiny, proto Rafa i Novak hráli vcelku bez svých obvyklých zdržovacích manévrů (žádné utírání si rukou po každém gamu či 25x ťuknutí míčem).
Reagovat
Pe3k
To já zas nemám rád Rafu. Právě k vůli tomu věčnému zdržování a hlavně proto, že všechny ty věci dělá cíleně. Cíleně zdržuje, protože ví, že např. Federer potřebuje hrát v určitém tempu. Nebo ty jeho oddechové časy si bere vždy když prohrává, aby vyvedl soupeře z tempa. Nikdy si nebral time když vedl, to on dycky když je v nesnázích. Není to fér, není to sportovní, je to podlé a nesportovní chování.

A jen proto, že byl Nadal světová jednička a je to sportovní ikona, tak na něj rozhodčí moc netlačí, ale každý kdo to sleduje ví, že zdržuje a nehraje fér. Ale na každého jednou dojde :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3k prosím ťa netrep, aspoň keď je nedeľa...Aké cielené prestoje s Federerom?..Vysvetli mi prečo by to robil, keď ho stále tlče ako žito...Skôr zabehaný stereotyp, cielené veci sa robia, keď niekto prehráva a potrebuje niečo meniť, trebárs aj pri prestojoch..Uvedomuješ si ako smiešne to znie, ak sa už Federerove nespočetné prehry (číslo bude stále rásť) obhajujú práve týmto?
Reagovat
Pe3k
Nemyslel jsem jen s Federerem. A jestli myslíš, že Nadal to nedělá schválně a že si time-outy nebere jen proto, aby soupeře vyvedl z tempa, jsi najivní. Nic neobhajuji, jen říkám věci tak jak jsou. Je mi uplně jedno jestli Nadal Federera poráží nebo ne. To jeho slavné H2H je jen díky antuce.
Reagovat
Matti
tleče ako žito. Moc hezky řečeno.Přesně.
Reagovat
steve79
Federer nehrál zase tak úplně špatně, ale jestli chce projít do semifinále tak musí přidat a hlavně se vyvarovat těch nevynucených chyb.
Reagovat
Pe3k
Článek to vystihnul vcelku dobře. Federer mohl klidně prohrát. Naštěstí se tak nestalo a 4. kolo by mělo být odpočinkové a případné čtvrtfinále s dvojcí Fish/Tsonga bude klíčové.

Djokovic - Davydenko. Ani jsem se nedíval a věřil jsem Novakovi, že vyhraje 3:0. Vyšlo to a Djoker je určitě rád, že ušetřil síly.

Dneska je pár zajímavých zápasů. Nadal - Nalbandian se určo juknu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem to měl puštěný a chvílema se na to díval, ale byla to docela nuda. Djokovič evidentně šel do tohoto zápasu s taktikou držet míč ve hře a nechat Davydenka, ať se vyháže sám (hlavně z forhendu), což se nakonec i stalo. Djoker rozhodně nehrál nijak fantasticky a většinu zápasu se spíš bránil, než že by hrál agresivně.

S Dolgopolovem to může být zajímavý zápas, ale k překvapení asi nedojde, tj. sázkový kurz je patrně odpovídající. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist