Federer: Andreas předvedl výborný tenis, mně se to bohužel nepovedlo

23. 1. 2015, 12:57
Rozhovory 14
Semifinále Australian Open bude po dvanácti letech bez Rogera Federera. Švýcar dnes v Melbourne překvapivě prohrál už ve třetím kole s Italem Andreasem Seppim. Andreas předvedl výborný výkon, zatímco já jsem se nemohl dostat do tempa, komentoval svou prohru čtyřnásobný šampion. Jsem opravdu moc zklamaný, dodal.
Profily hráčů
Roger Federer

Na kurtu jste dnes nepůsobil vůbec dobře. Dělo se něco mimořádného, nebo jste zkrátka neměl svůj den?
Neměl jsem svůj den. Samozřejmě, že bych si přál, abych odehrál lepší utkání, ale po tom, co jsem ztratil první dva sety, byla už šance na zvrat téměř minimální. Vždycky je těžké vracet se do zápasu, když člověk prohrává 0-2 na sety a ani dnes tomu nebylo jinak, přestože jsem chtěl bojovat. Měl jsem sice pár příležitostí, zejména tie-break druhého setu byl těsný, ale nevyšlo to. Nebyl to lehký zápas, ale podmínky byly pro oba stejné, takže musím porážku uznat a vyrovnat se s ní. Neodehrál jsem nejlepší zápas a prohra mě moc mrzí.

Nikdy předtím jste se Seppim neprohrál, bylo pro vás překvapením, jak dnes hrál?
Už v minulosti jsme spolu odehráli několik dobrých zápasů, takže jsem tušil, že to nemusí být snadné. On hrál dnes opravdu výborně, velmi dobře rozmísťoval údery, byl silný z bekhendu i z forhendu a to se pak těžko vymýšlí nějaká účinná zbraň. Kurt byl navíc velmi rychlý, což mu také do jisté míry hrálo do karet, jeho servis byl o to zrádnější. Už včera jsem přemýšlel o tom, že to dnes rozhodně nebude jednoduchý zápas. Někdy máte pocit, že vás čeká těžké utkání, přijdete na kurt a je z toho naprosto rutinní zápas, kdy je za dvě hodiny hotovo, dnes tomu tak nebylo. Z nějakého důvodu jsem se nemohl dostat do tempa a předvést svou hru. Pravděpodobně proto, že Andreas hrál velmi dobře.

Jak jste se cítil dnes ráno na tréninku?
Nevím, možná jsem trochu postrádal svůj obvyklý herní rytmus. Tomu jsem ale nepřikládal žádnou velkou váhu, věřil jsem, že se to v zápase zlomí. Bohužel se tak nestalo. Dnes mě zradily věci, na které se obvykle můžu spolehnout. Výměny, které bych normálně hrál agresivně, jsem odehrál s trochu větší pasivitou, údery mi nevycházely tak, jak bych si představoval. Ale jak jsem řekl, podmínky byly pro oba stejné, prostě jsem ten zápas nezvládl.

Už ten první set, který jste ve druhém kole odehrál proti Bollelimu, byl jakýsi varovný signál, nemyslíte? Také se vám příliš nevedlo.
Je to možné, nevím. Myslím si, že kdybych dnes vyhrál první set, mohlo to celé ještě dopadnout jinak, ale kdoví. Určitě jsem chtěl předvést svůj nejlepší výkon, jít do zápasu agresivně a zvítězit. Realita ale byla jiná. V klíčových momentech mi příliš nepomohl ani servis. Víte, když se nemůžete opřít o své obvyklé zbraně a k tomu naproti vám stojí tak skvěle hrající soupeř, tak se s tím nedá nic moc dělat.

Na konci loňské sezóny jste odehrál velmi emotivní daviscupové finále, mohl se tento fakt také podepsat na vaší aktuální formě?
To si nemyslím. Byl jsem moc rád, že jsme se probojovali do finále Davis Cupu a chtěl jsem hrát. Byl to velmi emotivní, ale krásný zážitek a určitě bych neměnil. Myslím, že mi naopak do určité míry prospělo, že jsem nevypadl z herního rytmu a neměl tak dlouho zimní pauzu. V trénincích se mi dařilo, dobré zápasy jsem odehrál i v Brisbane. Před Australian Open jsem si dal pauzu a i zde se mi zpočátku dařilo. Emotivnímu vypjetí na konci minulé sezóny bych své momentální herní rozpoložení určitě nepřipisoval.

Jaký bude vypadat váš další program?
Teď si dám určitě pár dní volno a poté se znovu vrhnu do tréninku. Na konci února budu hrát v Dubaji.

TenisPortal.cz, ausopen.com

Komentáře

14
Přidat komentář
Stan_Borowitz
že v tom nebylo žádné zranění.

A taky dobře, že se ani dodatečně nějaké zranění nevymýšlí.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
pěkný tréninkový video a co teprv tohle :))
https://www.youtube.com/watch?v=LcqKqEHqETc
Reagovat
smazaný uživatel
tyhle videa mám rád, at jsou o komkoli.. a ještě hudba od Zimmera.. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Toho štěstí už měl Roger letos dost, byla otázka času, kdy to přijde. Jsem rád, že zrovna na AO...
Reagovat
Hook2424
Roger hrál pod svůj standart a Seppi nad svůj standart. Tak to dopadlo, jak to dopadlo!
Reagovat
smazaný uživatel
Thanks for your interesting when i translate on googlet i was so happy...
But so sorry about my game my concentration really wasnt so good.My sweety daughter have new control toy car and are really awesome good i had to all time thinking when will drive him. But next time i will back like you know me dont woory. Love you every one...just trust me=)

Ps.sry about my but you know White widow.
I really like czech rep. and i have residenc here but about that maybe next time....PEACE
Reagovat
spaniel
Marně v rozhovoru hledám aroganta...
Reagovat
smazaný uživatel
"Být vámi, příliš bych se v tom nepitval," prohodil nakonec nenaladěně směrem k novinářům.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
mne to va! :-( Ale mas pravdu, to je zivot, clovek postupne ubira v hloubce zaberu a sily spis rozprostira.. ;-)
Reagovat
Fandina
Teď zápas opakovali na Eurosportu. Seppi hrál dobře, takže není divu, že to takhle dopadlo. Tak příště Rogere. Držím palce. Go!
Reagovat
steve79
Skoda. Snad priste! Ted si dej pauzu a pak tvrde trenovat a wombledon vyhrajes!
Reagovat
mihate
Držím palce do ďalších zápasov tejto sezóny. Bude ešte dosť dôvodov na radosť a úsmev.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist