Federer je dál suverénní. Podání neztratil ani s Grothem a je v osmifinále

4. 7. 2015, 17:21
Aktuality 39
WIMBLEDON - Roger Federer sice poprvé na turnaji prohrál set, ale ani se Samuelem Grothem neztratil podání a ve Wimbledonu postoupil do osmifinále. V něm bude hrát se Španělem Bautistou.
Roger Federer

Roger Federer ve třetím kole Wimbledonu čelil dělovému servisu Sama Grotha. Australan, který má v držení nejrychlejší podání v historii, nezůstal své pověsti nic dlužen. V průběhu utkání na centrálním kurtu zahrál 21 es a také trefil servis o rychlosti 236 km/h, rychlejší podání viděli diváci ve Wimbledonu pouze z rakety Taylora Denta.

Federer však i druhý vzájemný duel s australským bombarďákem bez větších potíží zvládl. V prvních dvou setech ztratil po svém podání pouze pět míčků a měl vývoj pod kontrolou. Ve třetí sadě ale neproměnil ani jeden ze dvou brejkbolů, v tie-breaku udělal dvojchybu a poprvé na turnaji prohrál set. Drama však nepřipustil, další dějství ovládl a nakonec zvítězil za dvě a čtvrt hodiny 6-4 6-4 6-7 6-2. 

Třiatřicetiletý Švýcar v zápase nastřílel 56 vítězných úderů a udělal pouhých osm nevynucených chyb. Soupeře z Austrálie porazil na grandslamovém turnaji podevatenácté v řadě, jedinou porážku utrpěl v roce 1999 na Roland Garros s Patrickem Rafterem. 

Ve třech letošních zápasech na trávě v All England Clubu Federer neztratil ještě ani jeden set a odvracet musel jediný brejkbol. 

O postup do čtvrtfinále, v němž by mohl být soupeřem Tomáše Berdycha, se sedminásobný šampion utká s Robertem Bautistou, s nímž vyhrál oba vzájemné duely. Sedmadvacetiletý Španěl Bautista dnes porazil snadno 7-6 6-0 6-1 Gruzínce Nikoloze Basilašviliho a poprvé v kariéře postoupil do osmifinále Wimbledonu. Dál na grandslamu ještě nikdy nebyl.

• WIMBLEDON 2015 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 14.455.000 eur
sobotní výsledky mužů (04. 07. 2015)
• Dvouhra - 3. kolo •
Federer (2-Švýc.) - Groth (Austr.) 6-4 6-4 6-7(5) 6-2
Čilič (9-Chorv.) - Isner (17-USA) 7-6(4) 6-7(6) 6-4 6-7(4) 12-10
Troicki (22-Srb.) - Brown (Něm.) 6-4 7-6(3) 4-6 6-3
Bautista (20-Šp.) - Basilašvili (Gruz.) 7-6(4) 6-0 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
SwissMaestro
Rogerův názor na Hawk -eye, které nelze použít, když je tma jak v prd....souhlas Rogi!

https://www.youtube.com/watch?v=6tVDu7YFEBA
Reagovat
Denis92
Uz aj Andy sa dal na "MTO praktiky" ?
Reagovat
Mayo
veď aj Seppi mal MTO za nepriaznivého stavu
Reagovat
Denis92
Nepozeram cely zapas. Za akeho stavu si ho bral Seppi? Po 2.sete? Pochybujem, ze v tom bola taktika zastavit supera. Murray si ho zobral po tom, co prehral 6gemov v rade - prehral jednoznacne set a brejk dole v dalsom sete.
Reagovat
Mayo
dobre
Reagovat
smazaný uživatel
Seppi za stavu 2:1 ve 3. setu. Oba MTO pomohly, první vykolejil rozjetého Andyho, druhý rozjetého Seppiho. Andy měl něco s ramenem.
Reagovat
smazaný uživatel
dobra prace, samozrejme trosinku mrzi ten TB ptz i tam mu nabidl Groth sance. Kuriozni je, ze Roger zatim ztratil vic setu jak servisu...
Reagovat
a.magerova
Koukni Zlato, tohle jsem loni udělala...... bylo by super jen k jedné dvojici dopsat letošní datum :-))
Ještě tam pořád máme 3 kombinace ve hře ;-)
Reagovat
a.magerova
http://www.jpeg.cz/obrazek/eeF0
Reagovat
a.magerova
To mělo být dolů Kozorohovi, pardón !!! :-))))
Reagovat
spaniel
Podle me je dobre, ze se v SF utká s Murraym (pokud se tam dostanou). Tyto zapasy s s bombardéry jako Querrey, Groth atd mu nic nedají. Murray je podobný Djokovicovi, skvělý return a mezihra, pokud ho zvládne, bude to nejlepsi příprava na Noleho. Pokud ho neda, nedal by ani Novaka.
Reagovat
Marduch
A pak je ještě třetí varianta. Že Andyho dá, ale až ve čtyřech nebo v pěti, a do finále půjde utahanej :(
Reagovat
Denis92
Takto by som to rozhodne netvrdil. Urcite je jednoduchsie porazit "len" Djokovica ako Murrayho aj Djokovica. Navyse ten zapas s Andym bude velmi narocny a ak by ho aj zvladol, tak ho moze stat vela sil. A takisto tvrdit, ze ak by neporazil Andyho nedal by ani Novaka..co ja viem. Andy je lepsi na trave ako Novak.
Reagovat
Cico93
Už vyučuje aj na trave.
Reagovat
ipko
vypadla Kvitová, to znamená že Djokovič titul nezíska.. :D
Reagovat
a.magerova
Tak aspoň nějaká útěcha :-))
Reagovat
Kozoroh
Za to ti Petřina prohra stála? :-P
Reagovat
a.magerova
Tos asi nepochopil.... chtěla jsem, aby dnes Petra vyhrála, ale když už ne, tak bych přivítala "všechno zlé je pro něco dobré" :-P
Reagovat
Kozoroh
Já to pochopil, ale musel jsem si rýpnout no :-P
Petra a Novak jsou "siamská dvojčata Wimbledonu", ani jeden nevyhrál turnaj turnajů bez triumfu druhého. Alespoň z mého pohledu bude zajímavé, jestli dokáže Novak poprvé vyhrát Wimbledon bez Petry :-)
Reagovat
a.magerova
Odpověď nahoře :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo jasné už před turnajem, k tomu nepotřeboval potvrzení Petry :D Wimbledon vyhraje vítěz zápasu Murray - Federer.
Reagovat
Denis92
Uz teraz je jasne, ze Monfils so Simonom dnes zapas nedohraju. Zajtra sa nehra, takze dohravat budu az v pondelok a 4.kolo sa im posunie na utorok. Dufam, ze organizatori nespravia to iste co minuly rok, ze posunu celu stvrtku pavuka na utorok a Roger tak bude muset znova hrat dva dni po sebe. UZ beztak ma najtazsi zreb, tak toto by bola dalsia neprijemnost a oslabenie jeho sanci.
Reagovat
mahycek
Je to špatné, že se může utkat Roger- Murray v semif. To fakt mrzí. Jak tady mnozí úžasně rozebírají, jak Fed hraje. To je jenom dobře, ale až se mu přestane dařit, tak to bude názorů, že má skončit. Né, nechci nikoho napadat, ale od dob Ivana Lendla, kdy jsem byl ochotnej kvůli zápasům z Flushing Medows ( US OPEN), za bývalého režimu ohrozit rodinu, protože nás Komanči odposloucháveli TV, (přežili jsme to v pohodě), tak od té doby fandím Rogerovi, od začátku jeho kariéry a jsem ochotnej kvůli důležitému zápasu Rogera posunout i začátek vystoupení. Pchopitelně se mi to nedaří, ale trpím, jak zvíře. Smlouva se musí dodržovat. Tím chci říct, že fandím našemu tenisu, ale když přijde zápas Roger- Tom, přiznám to, tak Roger. A hlavně tady ve Wimbledonu. Ať Tomáš promine s tím GS, ale tady by se to hodilo i pro světový tenis Federerovi.
Reagovat
pockerface
Tak to máme stejný. Našim fandím, ale jak je na druhé straně kurtu Roger, vlastenectví jde stranou a jednoznačně tlačím Rogera. Sleduji ho od r.2000.
Reagovat
a.magerova
Takových nás tu je NEPOČÍTANĚ ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Roger Federer je best..Poprve jsem ho videl zive v zapase s Jirkou Novakem ve Vidni 1999..Bylo jasne ze ma velke veci predsebou.Nejlepsi hrac vsech dob.
Reagovat
smazaný uživatel
Posranej Karlovič :-((
Reagovat
rod_laver
celkem překvapení (pro mě nepříjemné)
Reagovat
Cico93
Absolútne znechutil Tsongovi tenis.
Až mi ho je ľúto;-((
Reagovat
Mayo
je to na prd, že SF môže byť Roger vs Andy...toto sa nemalo stať sakra aby sa vybili medzi sebou
Reagovat
Kozoroh
Komu bys víc fandil, pokud postoupí do SF?
Reagovat
Mayo
A M
Reagovat
a.magerova
Mayo ?!!!!!! :-/
Reagovat
a.magerova
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/688510-extrem-jako-v-50-letech-podporil-federer-partacku-safarove-v-kritice-wimbledonu.html#hp-sez

http://www.oocities.org/edhead01us/wimbledon88a.jpg
http://www.sporting-heroes.net/content/thumbnails/00052/05126-zoom.jpg
http://cdni.condenast.co.uk/592x888/o_r/patcash_Gl_8jun09_pa_b_592x888.jpg
http://cache23.fansshare.com/photos/petesampras/pete-sampras-young-775249722.jpg
http://www.independent.co.uk/migration_catalog/article5153404.ece/alternates/w620/01.jpeg

http://cdn.c.photoshelter.com/img-get/I0000tjoi0N26Wn4/s/750/750/michael-cole-itpa-034.jpg
Reagovat
Stan_Borowitz
Na okruhu jsou desítky turnajů, kde mohou hráči, kteří po tom tak touží, svou touhu vyjádřit jakousi "osobnost" v plném rozsahu realizovat. Wimbledon je jedinečný díky tradicím, komu se to nelíbí, ať tam prostě nejezdí.
Reagovat
a.magerova
No to se velmi pleteš, uniformita posledních měsíců zašlapává osobnost tenisty na úkor společností, které je oblékají, viz FO, kde byli všichni stájoví v tomtéž :-/

Navíc pokud tuto tradici Wimbledon desítky let nenutil tenisty tak striktně dodržovat, tak nechápu co je k tomu vede nyní :-/

Žeby obrana/vzdor proti celkovému tmavnutí Londýna?!
Reagovat
Stan_Borowitz
Někdo je nutí podepisovat sponzorské smlouvy? Umřeli by bez nich hlady?

Já si myslím, že zpřísnění na WB je spíše důsledkem všech těch "vousatých zpěvaček", útoků na klasickou rodinu atd. Pořadatelé prostě chtějí ukázat, že Wimbledon je něco jako maloobchodní řetězec Globus (to je trochu rébus, ale není těžké na to přijít).
Reagovat
a.magerova
Neztratil podání to sice jo, ale ztratil set, to mi i přijde horší.... zbytečné plýtvání silami :-/
Reagovat
Denis92
Tiez som si vravel. Ale ten 20minutovy 4set ho o moc sil nepripravil..celkovo to nebol zapas narocny na fyzicku. Boli tam len kratke vymeny, takze ziadny problem. Ovela dolezitejsie bude, ako bude zvladat zapasy od buduceho tyzdna.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist