Federer je na trávě v Halle pojedenácté ve finále. Čeká ho odveta za loňské vyřazení

24. 6. 2017, 16:54
Aktuality 53
ATP HALLE - Roger Federer na trávě v německém Halle postoupil pojedenácté v kariéře do finále. Letos se mu to počtvrté povedlo bez ztráty setu, když si v dnešním semifinále poradil s ruským mladíkem Karenem Chačanovem. O 92. titul se utká s domácím Alexanderem Zverevem, kterému může oplatit porážku z loňského semifinále.
Roger Federer

Roger Federer v Halle startuje na svém šestém letošním turnaji a po triumfech na Australian Open, v Indian Wells a Miami útočí na čtvrtý titul. Zatím úspěšně, když cestou do finále neztratil ani set.

V dnešním semifinále pětatřicetiletému Švýcarovi statečně vzdoroval o 14 let mladší Rus Karen Chačanov. Ve druhém setu za stavu 4-6 a 4-5 vzal favoritovi servis a v dvanáctém gamu měl dokonce dva setboly, Federer je však odvrátil a po necelé hodině a půl zvítězil 6-4 7-6.

"Bylo jasné, že to nebude lehký zápas, protože je vždycky náročné hrát proti soupeři, kterého tolik neznáte," řekl Švýcar po prvním vzájemném utkání, které se hrálo pod zataženou střechou.

Letos Federer odehrál 25 utkání a utrpěl jen dvě porážky. Pokaždé nestačil po nevyužití mečbolu na hráče mimo Top 100 - v únoru v Dubaji podlehl Rusu Donskému, minulý týden na trávě ve Stuttgartu neuspěl proti domácímu Haasovi.

V nedělním finále, v které v Halle proměnil dvanáctý ze svých třinácti posledních startů, se osminásobný šampion střetne s dalším tenistou vycházející generace. Narazí na svého loňského semifinálového přemožitele Alexandera Zvereva, s nímž ve vzájemné bilanci včetně Hopman Cupu prohrává 1-2.

Dvacetiletý Němec Zverev v Halle obhájil svůj loňský výsledek poté, co dnes zdolal 4-6 6-4 6-3 Francouze Richarda Gasqueta. Letos se do finále dostal už počtvrté, všechna předchozí - - včetně totho na Masters 1000 v Římě - proměnil v triumf. Celkově má na kontě čtyři tituly, které začal sbírat teprve loni v září.

• ATP 500 HALLE •
Německo, tráva, 1.966.095 dolarů
sobotní výsledky (24. 06. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Federer (1-Švýc.) - Chačanov (Rus.) 6-4 7-6(5)
A. Zverev (4-Něm.) - Gasquet (Fr.) 4-6 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
Pe3k
https://youtu.be/PpZrEELvkzE
Reagovat
Kozoroh
Loni se Fedex nechal Sašou zaskočit, letos nenechal nic náhodě a precizním výkonem Sašu zničil. Údaje 93 % získaných fiftýnů po 1. podání a jen jeden brejkbol, kterému Fedex na servisu čelil, svědčí o suverenitě, kterou dnes předvedl.
Po nevyvedeném Stuttgartu si Federer spravil chuť před Wimbledonem na tradičním turnaji, který ovládl již podeváté. Celkově 92. titulem v kariéře se přiblížil na dostřel dvou titulů k Lendlovi, kterého by letos mohl dostihnout i předstihnout.
Reagovat
Kozoroh
Dodávám, že dnešním výkonem Federer přesvědčil, že může uvažovat o zisku 8. titulu ve Wimbledonu a celkově 19. GS titulu, což by vzhledem k adrese londýnského majoru (Street Wimbledon 19) bylo symbolické, kdyby se mu to letos, při 140. výročí vzniku Wimbledonu podařilo.
Reagovat
misa
No, budeme fandit, ať se mu to podaří.
Reagovat
anajka
No, a ako teraz komentátor na Digi povedal, bol by to Rogerov 1111 víťazný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
konecne se alespon nejak ciselne priblizil 1111mu, uzasne! :-))
Reagovat
a.magerova
To magické číslo už s nickem janek_da a DORSCH tutláme od té 1100.... jakože schválně a z kamarádství nechal Stuttgart Tommymu, ale furt připomínám PŠŠŠŠT, nezakřiknout... :-)))

http://www.tenisportal.cz/zpravy/federer-v-halle-nezavahal-se-sugitou-ztratil-jen-ctyri-gamy-20969/#comments
Reagovat
Pe3k
Gratz. Příští rok zaokrouhlujem! Příprava na W se vydařila :)
Je dobře, že Zverev dostává od našich legend (FeDal) takovou čutku, je naegovany (což já rád) a těžké prohry sou v téhle počáteční fázi kariéry, přesně to co potřebuje, to co ho donutí makat na sobě ještě víc (DjokoMurarna by mohla vyprávět...), přesto mohl domácí mu publiku nabídnout víc,,, maestro byl proti ;)
Reagovat
horska.kraslice
Paráda. :-)
Reagovat
anajka
Úžasný výkon zo strany Rogera. Ďakujem za dnešnú lahôdku k obedu.
Reagovat
Ereinion
Tak to byl klasický maestro Federer...jak říkal Nadal, jsou dva typy Rogerů a tohle byl ten nehratelný...
Reagovat
misa
Roger předvádí ve skoro 36 letech nadpozemské výkony.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
Kozoroh
Roger se rozhodl oplatit loňskou prohru s úroky, jeho dnešní výkon připomíná tenis z IW nebo AO.
Reagovat
Mayo
Zverev overrated
Reagovat
dunphy
Jasně. Někdo nemá den, tak je hned overrated. Takový kydy.
Reagovat
Mayo
Roger valec
Reagovat
misa
Nechť Federer vydrží ještě 100 let :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Nech to tam vyhrá celé :)
Reagovat
sprchon
Jsem si vzpomněl, s naším basákem jsem se včera bavil o tenise a povídal:

"Jooo, Roger je dobrej. Porazil sem prase."
Reagovat
Herbert_Hoover
I Ramprase :))
Reagovat
sprchon
Wow! Parádní start. :)
Reagovat
Mayo
Asi zapnem po dvoch týždňoch zase tenis.
Reagovat
sprchon
Nech to tam vyhra cele
Reagovat
Rogers
Je jasné, že Roger nepůjde do rizika zranění, ale zatím se slušně rozjíždí, snad mu to na Wimbledonu vyjde. Pokud by měl takový los, jako Rafa na RG, tak nemám obavy.
Reagovat
Herbert_Hoover
Pokud by Roger narazil na trávě na antukáře, tak by asi neměl obavy opravdu nikdo :))
Reagovat
ipko
Khachanov klobúk dole za prístup.. ten jeho štýl má niečo do seba.. škoda preňho hlavne prvého setbalu, kde po fantastickom returne skoro roztrhal sieť.. a aj v TB určite nebol bez šance.. Roger dosť málo na sieti, ale vidieť že získava istotu od baseliny.. hlavne v BH má ešte rezervy, ale inak v dôležitých momentoch stopercentne pripravený..
[odpovědět]
Reagovat
svetova.dvojka
Nevím, uvidím zítra se Zverevem, ale Rogerův herní projev není nic extra, Khachanov klidně mohl vyhrát, bylo to o pár míčkách v každém setu, ve druhém setu měl Rus dokonce setpointy, Roger zas až tak jasný favorit na Wimbledon nebude, že by to byla nějaká Jóóó tutovka... byť zůstává jedním z top kandidátů na titul...,ale své rodinné zlato bych na něj rozhodně nevsadil.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer vo finále 500ky bez triumfu nad hráčom z prvej 25ky. Ak majú urobiť z turnaja kategórie 250, turnaj ATP500, nech tak pre pána nerobia nasilu. Veď toto je celkom nedôstojné.
Reagovat
Stan_Borowitz
No to je fakt, a takovou Barcelonu by měli degradovat rovnou na challenger, vždyť tam letos cestou do finále nemusel Rafa triumfovat nad hráčem první čtyřicítky...
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda. Posudzovať by sa to malo naozaj podľa obsadenia. V Barcelone však stále štartovala svetová jednotka, Nadal, Thiem, Zverev, Goffin a ďalší. Halle v tomto smere zaostáva.
Reagovat
dappe
Ano, a v Halle hrál Federer, Nishikori, Zverev, Thiem a Goffin by tam byl také. Ohromný rozdíl.
Reagovat
Stan_Borowitz
V Barceloně startovala světová jednotka tak třikrát za deset let myslím. V Halle startovaly světové jednotky pravidelně ještě v době, kdy byl pouhou dvětstěpadesátkou...

Když si odmyslíme Murrayho, který dal pochopitelně přednost domácímu turnaji, není obsazení Halle o nic méně kvalitní než v Barce.
Reagovat
Pe3k
Trolhand :D
Reagovat
spaniel
Asi ho trápí, ze pro one trick pony skončila sezóna a začíná ta část roku, kde nestačí jen běhat v ochozech.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby som ti tento koment nepripomenul o pár týždnov a ty sa opäť vytratíš jak smrad počas antukovej setóny na pár mesiacov. Hrdina :)
Reagovat
spaniel
Tak nehral se tenis, co bych tady delal? Komentoval dopera? Neblazni. V mych ocich je na 0 GS.
Reagovat
raduz
Přesně. Jen vola to nebije do očí.
Reagovat
Ereinion
Holt tráva mnohým výše nasazeným nesvědčí...stačí se podívat na Queens
Reagovat
Roger_Federer
A potom ze pan Forehend neni vzdy pod clankem o Federerovi z nejakym zajimavym komentarem.
Reagovat
a.magerova
Být tu i článek o Rafovi, tak tam není od něho ani čárka... :-/
Reagovat
Kozoroh
Halle nebylo povýšeno na sílu. Patří k nejlépe zorganizovaným turnajům a je jen dobře, že před několika lety bylo povýšeno na 500. Že Federer nepotkal hráče TOP 20 je problém Nišikoriho a Poilleho, kteří předčasně vypadli.
Reagovat
Labi
tohle zavání mindrákem, pokud bychom to měli takhle posuzovat tak na FO Rafa potkal prvního vážného soupeře v semifinále Thiema a finále Wawrinka, tzn. místo GS bych to tam dal max na Masters, uvidíme co nabídne Wimbledon, v případě vítěze, který nebude muset čelit minimálně v 5 zápasech hráčům TOP 10 by se Wimbas mohl asi zrušit, popř. udělat z toho Challenger (ať se zachová aspon tradice)
Reagovat
raduz
Neřešte toho pastičáře.Nic inteligentním a už vůbec ne vtipným nepřispívá. Smutný je, že má o sobě vysoké mínění.
Reagovat
raduz
Pastičkáře samozřejmě
Reagovat
Pe3k
Je zcela fuk co si o sobe mysli, smutne je, ze sou lide co ho napodobuji a podporuji.
Reagovat
Stan_Borowitz
to polevení v koncentraci v gemu, kde servíruje na výhru. To se mu povedlo i proti Sugitovi.

A jak hrál Roger?
Reagovat
Pe3k
Žádná hitparáda, bude muset přidat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Hmmm... no, zítřek hodně napoví. Zverev bude dobrej test.
Reagovat
Pe3k
Tjn, ze Zvereva mám obavy, snad si to elegán pohlídá.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze nejde snad tak o koncentraci, jako o skutecnost, ze podobni souperi v takove situaci hraji cisty vabank. A Roger neumi ci nevydrzi udrzbarsky pinkat, pockat si na chybu, podat skutecne na jistotu... elegos neslevi, vzdycky se o neco pokusi, je to sice efektni, ale je to riziko, no.. :-)
Reagovat
ipko
so Sugitom to bolo za stavu 5:0 40:0, toto bolo v oveľa horšej chvíli.. nemyslím si že Roger hral zle, naopak Karen hral na vysokej úrovni celý zápas..
Reagovat
Mayo
Prehrať s hracom, ktorý sa vola Karen by bola vostuda. RF snáď výhra aj finále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist