Federer je po operaci, měsíc si nezahraje

3. 2. 2016, 13:06
Aktuality 299
Roger Federer se neobjeví na nadcházejících turnajích v Rotterdamu a Dubaji. Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz se ve Švýcarsku podrobil artroskopické operaci natrženého menisku a bude si muset dát zhruba měsíční pauzu.
Profily hráčů
Roger Federer

"Lékaři mě ujistili, že operace proběhla dobře a po odpovídající rehabilitaci budu opět brzy hrát," citovala agentura Reuters čtyřiatřicetiletého Federera, který v Dubaji nebude moci usilovat o třetí titul v řadě. "Samozřejmě je to nepříjemnost, ale jsem rád, že až dosud se mi v kariéře většinou zdravotní problémy vyhýbaly," dodal.

Jak Federer bez dalších podrobností uvedl ve svém prohlášení, meniskus si poranil den po semifinále Australian Open, kde prohrál se světovou jedničkou a pozdějším šampionem Novakem Djokovičem.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

299
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Určitě Ivan Lendl, ten měl po celou kariéru takovou konkurenci, že by Djokovič, Nadal i Federer koukali... Na začátku kariéry Borg a Connors, prakticky celou kariéru McEnroe, k němuž se pak přidali Wilander, Becker, Edberg, abych jmenoval jen legendy.
Reagovat
Amputace
Naprosto souhlasím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tu éru bych daleko raději označil za zlatou éru tenisu než tu dnešní. Té bych asi dal až druhou příčku, jakkoli se tenis od té doby posunul vpřed, v dobrém i zlém.
Reagovat
Roger_Federer
Ja stim plne souhlasim, navic to podle me mely tehdy hraci daleko tezsi ve vsech smerech.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Borga rozhodne nemôžeme rátať ako Lendlovu právoplatnú konkurenciu. Prakticky v roku kedy zaznamenal Lendl prvý úspech, zaznamenal Borg svoj posledný, ustúpil z pozícii a za krátky čas ukončil kariéru.

Je síce pravda, že sa párkrát stretli, ale to isté platí o Nadalovi a Agassim a nemôžeme ich brať ako konkurentov. Generácie legiend sa decentne prekrývajú, rovnako ako Lendl so Samprasom tak aj Sampras s Federerom, ale nepovažoval by som ich za hráčov jednej doby.

Ale inak súhlasím, doba určite najbohatšia na legendy, minimálne, čo sa počtu týka. A kľudne do toho môžeme rátať aj nástup Andreho a Peta Samprasa.

U mňa je Nadal, Djokovic, Federer, Murray zrejme viac, než Lendl, McEnroe, Connors, Wilander. Ale táto doba bola výnimočná v tom, že legendy nahrádzali legendy. V r.84 odišiel Connors?..v 85 sme tu mali hneď Edberga a Beckera ako vitazov GS. V 90 sa lúčil Wilander a v tom istom roku prišla kométa Sampras..Stále sa bolo na koho pozerať, nevznikali výrazné medzery.

Pravdepodobne to však bolo vo veľkej miere spôsobené aj tým, že v tom čase nebol tenis natoľko fyzickým a celkovo sprofesionalizovaným športom ako je dnes. Bol to skôr technický šport, samozrejme aj fyzický, ale ten nepomer nebol natoľko výrazný. Preto to majú dnešní mladíci oveľa náročnejšie ako mladý Becker alebo Wilander, ktorí mali talent a ostatné prišlo samo. Dnes talent nestačí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Bjorn Borg připravil Ivana Lendla o 1 grandslamový titul z Paříže v roce 1981 a v tomtéž roce jej porazil i ve finále ATP World Tour Finals, což jsou dva velké tituly. Takže v začátcích Ivanovy kariéry mu chvíli konkurencí byl, což je to, co píšu. Agassi Nadala ve finále žádného velkého turnaje neporazil a utkali se všehovšudy dvakrát. To se vůbec nedá srovnávat.

Ta doba byla výjimečná nejen v tom, jak se střídaly legendy, ale i v tom, že ty legendy hrály každá skoro úplně jiným stylem a optikou té doby hrají Nadal, Djokovič, Murray úplně stejně, Federer snad trochu jinak, ale o moc ne. Tenis byl daleko pestřejší než dnes.

A že se hrálo jen tak lážo-plážo a stačil talent, to taky není úplně pravda. Konkrétně tréningové nasazení Ivana Lendla bylo a dodnes je legendární. Federer o něm jednou řekl: "Obdivoval jsem Lendla i jeho éru. Posunul tenis nesmírně dopředu. I v tom, jak moc se pro něj obětoval. Byl k sobě neuvěřitelně tvrdý, absolutní profík. Tím ovlivnil řadu hráčů, i mě."
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafa sa s Agassim stretol taktiež na GS a vo finále Masters, akurát tie zápasy vyhral, neznamená to vsak, ze mu Agassi nebol v tom čase konkurenciou...

So zvyškom bezvýhradne súhlasím, tenis bol pestrejší a Lendl bol na tú dobu nadčasový profesionál a svoj šport posunul vpred...Škoda, že som tú dobu minul a poznám ju len z Youtube a wikipédie, priznávam, že to človek nemusí ma úplne objektívny pohľad..
Reagovat
gigin
kdo je teda lepší? Čert aby se v tom vyznal.
Reagovat
smazaný uživatel
Skúsil som to vygooglit..

Odpoved som sa nedozvedel, ale trocha ma zaskočilo, že ako tretieho mi google vyhodil Fica :)
Reagovat
Cico93
Sme tesne pred voľbami. Takže určite dajaka jeho predvolebná kampaň. ;-)
Reagovat
panzer.dragon
kolegové reagovat níže nebudu, je to prostě na velký a dlouhý přemejšlení a argumentaci a řikal sem si že se dneska chci podívat ještě na nějakej film :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky. Konečně trochu času, tak mrknu na Creeda, už se na to chystám asi měsíc :)
Reagovat
Pe3k
Škoda, dokud tu nedorazil Trolhand a amputace, tak tady byla dobrá diskuze. Nevím , proč tohle téma přitahuje ty největší troly od Nadalovců...
Reagovat
smazaný uživatel
Bože Petríček, ty si tak maličký, že ešte aj keď prší, tak to zistíš ako posledný :)
Reagovat
Pe3k
Jeden z tvých nejslabších vtípků čobol. Je to škoda, protože zábava, je prakticky jediné, co umíš nabídnout...
Reagovat
smazaný uživatel
Čobol je vždy zárukou krvácajúcej rany.

Ja som spokojný.
Reagovat
Roger_Federer
Tak malo ti staci k uspokojeni jo?;).
Reagovat
Pe3k
Jsi spokojený se svými argumenty vystavěnými na slovech kdyby, tak by? :D Rafovým fanouškům prostě stačí málo, asi proto jsou fandové Rafy...
Reagovat
Amputace
Petříku, napsal jsi pod tento článek tolik absurdních výroků, že je to až donebevolající - pominu-li fanatismus iqeho (nebo jak se jmenuje), nikdo jiný se ti tady vůbec nepřibližuje (on navíc alespoň fanaticky fandí, ty fanaticky nenávidíš, což je daleko horší) -, ale k jedné z těch absurdit bych se přece jen rád vyjádřil. Napsal jsi, že Nadal měl vlastně všechno jednoduché. Přijde mi docela komické, že to píše právě fanoušek Federera. Tedy hráče, jehož největší konkurencí byl v letech 2005-2007 ani ne dvacetiletý hráč a to navíc především na antuce. Také se nemusel ve svých nejlepších letech střetávat s Djokovičem v nejlepších letech. Jestli měl někdo něco jednoduché, byl to právě Federer. Nadal v nejlepších letech zažil Djokoviče na vrcholu, i Federera na vrcholu - co může být z posledních deseti let tenisu víc? Ještě před nástupem Nadala zažil Federer dvě skvělé sezóny, kde jeho největšími soupeři byli Roddick, Safin atd., kteří, jakkoli nechci snižovat jejich kvality, se ani zdaleka nepřibližují Djokovičovi, kterému Nadal čelí od roku 2011. Myslíš si, že proti dnešnímu Djokovičovi a Nadalovi z roku 2010-2014 by Federer v letech 2003 a 2004 získal 4Gs? Na druhou stranu, kdo kromě Djokoviče by zabránil Nadalovi v roce 2011 na totální ovládnutí sezóny, na kterou by dost možná mohlo být navázáno i ziskem AO v následujícím roce? Mě nikdo nenapadá. Co z toho plyne: minimálně dvě sezony ze svého nejlepšího věku nemusel Federer čelit nikomu srovnatelnému s kvalitami Nadala či Djokoviče; další dvě sezony pak měl jeho největší konkurenci představovat teenager. Oproti tomu Nadal od počátku kariéry čelil údajně nejlepšímu hráči všech dob v nejlepších letech a po jeho ústupu a překročení nejlepšího věku čelil v nejlepších letech hrajícímu, možná budoucímu nejlepšímu hráči světa. Kdo to pak tedy potom měl jednoduché? Vždyť už si musíš připadat jako hlupák i sám před sebou, to jinak není možné..
Reagovat
Roger_Federer
Nadal ma 9 ze svych 14 granslemovych titulu z RG..
Na antuce je celou svoji top karieru totalni dominat az do roku 2015.
Kdy predne trpel Federerem, nebo Djokovicem.?
Reagovat
Amputace
To, že se Nadal naučil na Federera hrát a uměl to na něj, je jeho přednost, nikoli skutečnost, která by měla být v diskuzi brána v jeho neprospěch.

Djokovič s Nadalem na sebe vzájemně trpěli/trpí naprosto srovnatelně. Naopak Federer Djokovičem trpí v podstatě až od doby, kdy mu bylo kolem třicítky, do té doby nebyl Djokovič zdaleka na takovém levelu, jako je od let 10/11.
Reagovat
Roger_Federer
Tohle, neni otazka konkurence a trpeni na sebe.
Tito 3 hraci plus Murray jsou fenomem..behem 10-12 let 3 takove dominance..Federer, Nadal na antuce, ted Djokovic, ktery se tem dvema v podstate "vydrapal" po zadech.
Podle me je to prirozrny vyvoj, ovlivneny moc vecma.Nahraly tomu i ty zmeny kolem tenisu.. spomalene povrchy, materialy, penize...atd.
Reagovat
Amputace
Přečti si ještě jednou, na co jsem reagoval... Nebo ty snad souhlasíš s tím, že to Nadal měl vlastně všechno jednoduché? Z čehož teda vyplývá, že Federer či Djokovič to měli složitější? To si myslíš?
Reagovat
panzer.dragon
nadal čelit federerovi? nadal prohrál s federerem 2 krát na gs a zároveň ho porazil asi 6-7 krát v tom období, kerý jde brát za fedexův vrchol, nemyslim si že federer byl nějaká překážka proč rafa nemá víc gs v období kdy byl fedex na vrcholu

djokovic je větší překážka pro rafu, ale jak tu furt píše Forhand na gs je to 9 pro rafu, 4 pro djoka

vychází mi to tak, že rafa na gs neměl nějakej větší problém neměl ani s jednim z nich
Reagovat
smazaný uživatel
Tak keď nie Federerovi, tak komu?..Roddickovi, Gonzalesovi?...Federer bol z nich jasne najlepší a keď výkonnostne odišiel, tak ho plynule nahradil Djokovic, podla mojho nazoru este tazsia prekážka...Rafa mal urcite horsiu východiskovú pozíciu ako Federer a Djokovic este horsiu ako Nadal..
Reagovat
panzer.dragon
jestli správně chápu pointu Amputace ta argumentuje, že nadal "trpěl" na to že hrál v období vrchlu Fedexe a následně v období vrcholu djoka, ale realita je, že rafa na to netrpěl, neměl problém s těmahle dvěma borcema, on má problém s tim že na ty gs kde nevyhrál prostě nedosáhnul a to ne z důvodu protože federer nebo djokovic, on na ně prostě obecně nedosáhnul, někdo se vyklepnul už dřív než djok nebo federer
Reagovat
panzer.dragon
* někdo ho
Reagovat
smazaný uživatel
Tých prípadov, kedy skončil v rokoch 08-13 s niekým iným, než s hráčmi TOP 4 je menej, nez vynechaných GS v podstate..:)..Jeho najvacsim superom boli zranenia..
Reagovat
panzer.dragon
tak skončit na gs s top 4 je celkem běžný pro někoho, kdo se běžně dostává do pozdějších kol, ale podle mě rozhodně nejde říct, že by rafa trpěl na rogera a v podstatě nejde říct, že by rafa trpěl, krom jedný sezóny, ani na djokera
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, ak by dokázal Federer porážať Nadala v Paríži, tak by sa tiež dalo povedať, že Roger na Nadala netrpel. Ale nedokázal.

A o tom to je, Nadal dokázal porážať hegemónna a xynásobného GS víťaza na harde, či tráve...Takže konkurenciu mal na týchto povrchoch nadupanú..A dokázal sa presadiť, jak cez Federera, tak cez Djokovica, keď oboch zdolal v ich najlepších rokoch na ich najlepších povrchoch. .

Na druhú stranu, ani jeden z nich si nemôže povedať to isté v prípade Nadala a antuky. Federer okolo víťazstva ani len nešiel, Djokovic bol blízko, v podstate sa mu to podarilo, avšak ten vavrín hyzdí Nadalova celková antuková forma daného roku.
Reagovat
Pe3k
Nemůžu se přestat smát, tomu co jsi napsal...Tvoje logika: "Tak, ak by dokázal Federer porážať Nadala v Paríži, tak by sa tiež dalo povedať, že Roger na Nadala netrpel. Ale nedokázal. A o tom to je"

Takže tvá argumentace stojí na slovech ak by (kdyby) pak pokračuješ tak by a zakončíš to a o tom to je :D :D :D

Rafa fans typical: "ak by", "tak by" "a o tom to je" :D

A aby toho nebylo málo tak napíš: "Takže konkurenciu mal na týchto povrchoch nadupanú" takže ten troll tady x let tvrdí o slabé konkurenci, ale když se mu to hodí, tak je ta konkurence najednou nadupaná :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nepochopil si.

Ale to je v poriadku, to sa aj čakalo.
Reagovat
Pe3k
Skus tedy někdy napsat něco co se skutečně stalo. Já opravdu nerozumím tvému vysněnému světu, kde je Rafa jednička, vše se hraje na antuce a rozhoduje jen H2H. Já mám sice sci-fi rád, ale ty tvé fantazy bláboly jsou opravdu mimo mě.
Reagovat
smazaný uživatel
To nepopieram, že sú mimo teba. Musel by si vedieť uvažovať v širších súvislostiach.
Reagovat
Pe3k
Ty říkáš fantazmagoriím širší souvislosti. Já hledám jen pravdu, ty hledáš jen jak vyzvednou Nadala a ponížit Federera, to je rozdíl mezi námi...
Reagovat
smazaný uživatel
To je dúfam irónia, že áno?
Reagovat
Pe3k
"Tak, ak by dokázal Federer porážať Nadala v Paríži, tak by sa tiež dalo povedať, že Roger na Nadala netrpel. Ale nedokázal. A o tom to je " a tohle je co? Sarkasmus?
Reagovat
Amputace
A na koho tedy trpěl Federer? Na Nadala? Protože se na něj prostě nebyl schopen naučit hrát? Je přece nesmysl takhle uvažovat. Zkus se na to podívat jinak. Nadal byl mladej kluk, když se přiblížil špičce. Do každého zápasu s Federerem nastupoval s vědomím, že hraje proti tenistovi, kterého mnoho odborné i laické veřejnosti považovalo za nejlepšího na světě. Navíc Federer byl tehdy v největší formě v kariéře. Nadal byl ale schopen se s tím poprat a na Federera našel recept. Nejde přece tvrdit, že to měl Nadal jednoduché. Naopak - složitější situaci si snad ani neumím představit. V minulosti se často generace střídaly. Vynořil se nový talent, přičemž ten stávající talent byl třeba již za zenitem a pomalu vyklízel pole. Nadal se začal dostávat na vrchol v době, kdy tenisu vládl možná největší fenomén všech dob a byl navíc v nejlepších letech. On tu jeho hegemonii dokázal rozbít. To mně osobně spíše přijde jako nepopiratelný důkaz jeho geniality, nikoli toho, že to měl jednoduché, protože na Federera uměl... Ono na někoho umět asi také nebude jenom tak, nemyslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle se dá celkem lehce sečíst:

Roger 17 GS + 9 proher s Nadalem a 9 proher s Djokovićem
Rafa 14 GS + 2 prohry s Federerem a 4 prohry s Djokovićem
Novak 11 GS + 9 proher s Nadalem a 6 proher s Federerem

Zcela teoreticky se dá říct, že kdyby druzí dva z této trojice neexistovali, MOHL mít Roger 35 GS, příp. Rafa 20 GS, příp. Novak 26 GS. Vyplývá z toho, že nejvíc na tuto éru doplácí Roger, který má po celou kariéru velmi špatný match up s Rafou. U h2h Rafa vs. Novak a Roger vs. Novak je to z pohledu obou zatím zhruba 50 na 50 a momentálně se to překlání na stranu Novaka. Platí ale, že nejvíc znevýhodněný je jejich vzájemným soupeřením Roger, který nikdy neuměl na Rafu a v posledních letech ani na Novaka. Na druhou stranu zase můžete namítnout, že si stihl "nahrabat" dost GS předtím, než Nadal (mimo antuku) a Djoković (kompletně) vyspěli v top hráče. Takže nekonečná diskuze :-)

Btw. doufám, že letos konečně dojde na RF-RN zápas na USO, bez ohledu na fázi turnaje.
Reagovat
Pe3k
Zcela teoreticky se dá říct, že kdyby druzí dva z této trojice neexistovali, MOHL mít Roger 35 GS, příp. Rafa 20 GS, příp. Novak 26 GS. Vyplývá z toho, že nejvíc na tuto éru doplácí Roger.

Přesně tak! Není na to vůbec co řešit...Nechápu snahu Nadalovců se hádat, když jejich argumenty popírají logiku.
Reagovat
panzer.dragon
a zároveň že nejmenší zlo tahle doba způsobila rafovi
Reagovat
Ondra979
Jo je to tak, jeste dodam, ze Roger ma opravdu smulu, protoze kdyz se po zraneni v r. 2013 dostal do velmi dobre formy na svuj vek, a Rafa zacal trochu odpadat, tedy idealni sance na to pridat dalsi GS, tak zacal uradovat Novak
Reagovat
Amputace
Ano, především v sezonách 2003 a 2004 měl Federer obrovskou smůlu. Nadal ho jednou porazil v Miami a Petříček už z toho dělá, že ho "hned od začátku porážel". Vážně pech, mít za největší konkurenci tehdy ještě 17ti letého hráče.... V těch dvou sezonách, kdy ho Nadal ani Djokovič zcela prokazatelně ještě nijak neohrožovali, získal Federer 4GS - to je téměř čtvrtina, kolik jich získal dohromady. Nadal a vlastně i Djokovič takovou sezonu nikdy nepoznali. Coby teenageři nebo čerstvě dvacetiletí se utkávali s Federerem v nejlepší formě, poté, co začal odcházet Federer, začali se oni oba dostávat do top formy a byli konkurencí jeden druhému.
Reagovat
Amputace
Ale v první řadě si uvědomte, že není Nadalova chyba, že se Federer nedokázal během celé kariéry přizpůsobit hře svého největšího rivala, což je jistě schopnost, kterou by goat mít měl, nemyslíte? To, že Federer doplácel na Nadala více, než Nadal na Federera, je skutečnost, kterou já nepopírám. Ale asi je zbytečné vám vysvětlovat, jak moc absurdní mi přijde na základě toho tvrdit, že to měl Federer (nebo vůbec někdo) těžší a někdo jiný zase lehčí. To, že Nadal na Federera uměl a dokázal ho porážet v kterékoli době, na kterémkoli povrchu, je jeho obrovská zásluha, nikoli to, že měl něco jednoduché, se proberte. Na Federera platí hra do BH - Nadal je pravák, ale hraje levou. Nikdy by nemohl Federera porazit ve Wimbledonu a na AO se servisem z roku 2005 či 2006. Nadal 2005 není hotový hráč, kdy už ti to, Petříku, dojde? Naopak - je to hráč, který svoji hru přizpůsoboval okolnostem a dalším povrchům kromě antuky, pro kterou byl jeho styl stvořen. Naproti tomu Federer hrál celou kariéru v podstatě pořád stejně (hrál to své, co zkrátka platilo na všechny, kromě...), což se vztahuje také k jeho zápasům s Nadalem a je to čistě jeho problém, nikoli znak toho, že měl něco těžší. Jaký on v zápasech s Nadalem za ty roky zaznamenal progress, co změnil? Ano, Nadalovi objektivně Federerova hra sedí více než naopak, ale tak to prostě ve sportu bývá. Ale Federer s tím nic neudělal. Djokovičova hra (myslím ta od roku 2011) zase platí na Nadala, takže Nadal si to zažil také (komplex z jiného hráče). Nadal ale na rozdíl od Federera dokázal ve své hře něco změnit a přizpůsobit se okolnostem. V roce 2013 výrazně zlepšil servis, hrál dlouhé míče, chodil více na síť, byl agresivní, protože pochopil, že Djokoviče neupinká a nepřehraje pasivní hrou, kterou předvedl například ve finále Wimbledonu 2011. Nakonec dokázal tu sezónu 2013 prakticky ovládnout. Federer v konkurenci s Nadalem nikdy nic nezměnil. Takže řečičky o tom, že měl něco těžší, nejsou ničím jiným než bolestistvím.
Reagovat
Ondra979
Hele, ja jsem o sezonach 2003 a 2004 nemluvil. JA pripominam to, ze Roger ma podle me v poslednich letech na GS spis smolika, prestoze hru na minimalne ten jeden titul podle me ma, ale neni mu prano. Muzeme tady sahodlouze diskutovat proc mu RAfa nesedel a nakolik si za to muze, ale asi se k nicemu se nedoberem, ja myslim, ze pravda je nekde mezi. Btw. - loni Djokovic dokonale vyuzil slabsi konkurence, nez byla v predchozich letech a letos to muze vypadat podobne.
Reagovat
Ondra979
A jeste musim pripomenout sezonu 2010 - kdy Roger po AO sel hodne dolu(jeho chyba, ale bylo to tak), a Novak jeste nebyl na vrcholu, a Rafa toho dokonale vyuzil a sezonu ovladl coz je samozrejme naprosto v poradku, ale uplne to nesedi s tim, co tvrdis ty.
Reagovat
Amputace
Jo, Djokovič 2010 byl ještě krok pod tím z 2011, ale už v roce 2010 to byl hráč, který převyšoval veškerou Federerovu konkurenci z let 03-04.
Reagovat
Ondra979
Do tehle diskuze se poustet nechci, ale napr. v roce 2004 tu byl Hewit,Safin,Roddick a Nalbandian, coz byli hraci na hardu velice dobri, jestli byli horsi nebo lepsi nez Djok verze 2010 tezko rici, ale ten udelal v tom roce jen jedno GS finale a to jeste mu to Feda skoro daroval , pak sel o dve tridy nahoru,protoze to, co predvedl v r. 2011 podle me dosud neprekonal, ani loni.
Reagovat
Roger_Federer
Stejne se to neda porovnat..za tech 6 let se neuveritelne zmenily podminky, povrchy, materialy...hra.
Myslim si ze byt Safin, Roddick, Hewitt a dalsi ve stejnem veku jako soucasna spicka, nebyla by ted na hardech takova dominance mozna, hru, pripravu, by jiste prizpusobyly okolnostem.
Reagovat
Ondra979
S timto souhlasim, porovnat se to proste neda, za 6 let se hodne zmenilo. Ale je zrejme, ze zrovna v roce 2010 byla konkurence trochu slabsi, v roce 2011 a 2012 uz to byla uplne jina kava.
Reagovat
Roger_Federer
"Ano, především v sezonách 2003 a 2004 měl Federer obrovskou smůlu. Nadal ho jednou porazil v Miami a Petříček už z toho dělá, že ho "hned od začátku porážel". Vážně pech, mít za největší konkurenci tehdy ještě 17ti letého hráče"

A kdo tvrdi, ze 03,04 byl Nadal nejvetsim konkurentem na hardu?
Ale to nedela s tech zbylych hracu komparz jak se nas snazite presvedcit.!
Ano kvalit Federera, Nadala, Djokovice nedosahovaly, ale kdo ano?
Nadal v podstate celou karieru na hardu mel vykyvy, dokonale se mu povedlo nacasovat nekolik turnaju a vytezit Granslam, porazit Federera.
Reagovat
Amputace
Petřík to psal dole. Že Nadal byl pro Federera konkurencí hned po svém nástupu a uvedl rok 2004...
Reagovat
Roger_Federer
Stim nesouhlasim ani ja, pokud to bylo podano takto.
Reagovat
Ondra979
z tohoto mi mimo jine vyplyva, ze nebyt toho, ze Rafa tolikrat porazil Feda, tak by mel ted Roger 20+GS a to by se Djokovicovi uz velmi tezko dohanelo, takhle tech 17-18 zvladnout muze. Roger na to opravdu dojel nejvic, ale to, ze nenasel recept na Rafu, ho samozrejme neomlouva
Reagovat
Pe3k
Přesně tak!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa 14 GS + 2 prohry s Federerem a 4 prohry s Djokovićem a 7 vynechaných GS kvôli zraneniu. TO sú v podstate dva roky, a to nerátam skreč s Murraym a skoroskreč s Wawrinkom.

Ale áno, súhlasím. Nekonečná diskusia. Roger vyťažil z nižšej konkurencie do roku 2008, neskôr doplácal na Nadala, ešte neskôr na Nadala a Djokovica. Určite viac, než oni dvaja na Federera, to sa nedá poprieť. Ale celkovo si myslím, že môže byť Roger spokojný. Vždy je najvýhodnejšie mať najľahšiu konkurenciu v najlepších rokoch.

Zaujímavou hypotézou je predstaviť si všetkých troch ako rovesníkov a brať ich výkonnosť vo veku od 18-28, to sú dáta, s ktorými vieme pracovať, keďže všetci tento vek už prekonali.

Antuka-Rafa by tu dominoval v podstate od 18/19, spočiatku by ho neohrozoval ani ND, ani RF, obaja neboli ako tínedžeri na antuke úplne výrazní, predpokladám, že Nadal by získal aspoń 9-10GS, Novak a Roger po jednom alebo nič.

Tráva-Paradox, ale najskôr sa začal na tráve presadzovať Nadal, prvé finále hral v 20, Roger tesne po ňom, prvých 6 rokov by si teda tituly delili Federer a Nadal, potom Nadal odpadá a tituly by si delili Federer, Djokovic. Resumé, Nadal 3GS, Federer 4-5GS, Djokovic 3-4GS.

Hard..Jednoznačne najťažšia hypotéza, zamotaná.. Djokovic sa zacal na harde presadzovat ako prvý, už v 20 hral finále a získal aj svoj prvý hardový GS. Prvé GS by teda bral on spravil by si náskok aspon 2:0:0. Federer a Nadal vyhrali prvý GS v 22. rokoch. Medzi 22-28 by sa totálne bili medzi sebou, finálny predpoklad u mňa Nole 8-9, Roger 5-6, Rafa 4-5..Zvyšok ostatní.

Rafa by mal teda v 28r. približne 17GS, Djokovic 13, Federer 11GS.

Ak máte k tomuto nejaké pripomienky, rád si ich prečítam. Samozrejme, nerátal som do toho roky 29-34, Rogerovu výkonnosť poznáme, ale Nadalovu a Djokovicovu nie.
Reagovat
Pe3k
Myslíš připomínky k tomu, že jsi vyplodil další teorii, která nemá s realitou nic společného? Domluvíme se tak. Rafa je král kdyby ak by a tak by, ale co se skutečně stalo, tedy v reálném světě, kde se na kdyby nehraje Rafa z těch 3 velikánů tahá za nejkratší konec a čím déle bude hrát, tím jasnější to bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš připomínky k tomu, že jsi vyplodil další teorii, která nemá s realitou nic společného?

Ty si fakt ťuťmáčik.

Madmaxxovi, prikývneš ako tupé teliatko s hypotézou, keby nebol Nadal a Djokovic, kolko by mal Roger GS. A o 5 minút neskôr argumentuješ tým, že môj názor nemá s realitou nič spoločné.

Tvoje názory sú ako slnko, nedá sa na ne pozerať. Sorry
Reagovat
Pe3k
Ano Madmax totiž napsal něco, co se zakládá na pravdě a na matematice, kdežto ty jsi napsal totální nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si celá matematika :)

Z toho kvázi výpočtu vyplýva akurát to, že Federer je horší tenista ako Nadal a Djokovic :)

Čo iné ten výpočet hovorí?..:)
Reagovat
Pe3k
No horší než Nadal určitě ne...Horší se může zdát ve vzájemných zápasech, ale tenis se nehraje jen ve 3 lidech že...Rafu může porazit kdokoliv z top 200, Rogera jen Nadal (teď už i Djokovic, ale ten rube všechny).
Reagovat
smazaný uživatel
Horší se může zdát ve vzájemných zápasech, ale tenis se nehraje jen ve 3 lidech že...Rafu může porazit kdokoliv z top 200, Rogera jen Nadal (teď už i Djokovic, ale ten rube všechny).

No kamoško, neviem z čoho čerpáš, ale Rogera v rokoch 18-28 porazili hráči ako Mirnyj, Clement, Nalbandian, Ferrero, Ančič, Haas, Corettja, Henman, a moja oblúbená čast, Horna a Arazi :)

To mi nepríde lepšia vizitka, ako Ferrer, Youzhny, Tsonga, Roddick, Darcis, Rosol, Gonzales.

Cize tá moja Hypo je k Rogerovi ešte celkom velkorysá.
Reagovat
Pe3k
Jí nic o 18 letech nepsal. To sem taky mohl napsat, že Rafu porazil Novák atd. Co začal Federer dominovat, předtím samozřejmě prohrával s kdekým.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, ved my sa pomaly dostaneme aj k pointe..

A ty si myslíš, že v čase dominancie Federera v tom jeho veku 22-26, kedy získal 12GS, by ich získal, aj kebyže má po boku 22-26 ročného Nadala a Djokovica??..

To ma zaujíma, skús mi odpovedať.
Reagovat
Pe3k
Takže vytahuješ další scénář na kdyby? Není to nějaká psychická nemoc? Proč se nemůžeš bavit o tom, co se skutečně stalo?
Btw. pokud by byli všichni stejně staří a Novak by dosáhl stejné výkonnosti jako loni a letos, tak by Rafu Novaka nikdy neporazil, na žádném povrchu. Rafa nemá absolutně žádné zbraně a Novak je lepší ve všech ohledech krom smeče a hře na síti.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty lolo, ale Novak dosiahol svoju prvú TOP sezónu, keď mal 25. Nadal v 24 dosiahol kariérny GS a mal by tak nahrabané, že už by to do konca kariéry iba umne kontroloval :)

Mne ide iba o poukázanie toho, akoby to vyzeralo v prípade rovnakých kariet pre všetkých. Ich výsledky sú skreslené tým, že Federer je o 5 rokov starší a polovicu kariéry hral v podstate nižšiu súťaž.
Reagovat
Pe3k
Tak jo, Roger mohl těžit z toho, že byl starší, ale už je to historie a 5 let naopak. Nyní těží z věku Novak a Rafa. Pokud 7 let za vrcholem a 34 roků starý Federer dokáže porážet zdaleka nejlepšího hráče na světě, Djokovice, v jeho nejlepší sezoně, na jeho nejlepším povrchu, pak nemám strach o to, jak by vypadaly jejich vzájemné soupeření, pokud by byli stejně staří. Vlastně by to bylo stejné jako vždycky. Roger by prohrával jen s Rafou na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono, ten 34 ročný Federer hral častokrát lepší tenis ako ten 25ročný. A rozhodne by som na harde veril viac Djokovicovi, ktorý je proste komplexnejší a lepší od BL.

Federer je dlhoveký a možno by v 28rokoch strácal na svojich rovesníkov a dohnal by ich po 30ke. Uvidíme, ako na tom bude Nadal s Djokovicom.
Reagovat
Pe3k
Federer hraje možná v některých ohledech lepší tenis, než ve 25, ale celkově samozřejmě hrál mnohem lépe když byl mladý. Podívej se na jeho forehand a rychlost z let 2004-06, to se nedá s dneškem srovnat...Jinak souhlasím s tím, že je Novak lepší od základní čáry, ale komplexnějším hráčem je Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Podíval sem sa na prvý set finále s Gonzalesom a mladým Djokovicom z NY2007 a Federer robil omnoho viac nevynútených chýb, BH nemal dnešnú úroveň a FH mi lepší neprišiel, akurát z neho uhrával viac bodov, keďže súperi nemali ešte tak prepracovanú defenzívu, takže na prvý pohľad prišiel divákovi kvalitnejší.

Tu sa naozaj oplatí odsledovať si tieto skoro 10 rokov staré zápasy a porovnať to sú súčasnosťou, lebo človek píše skôr v akýchsi stereotypoch, ale na tie zápasy si v podstate vôbec nepamatá.
Reagovat
Pe3k
Zrovna ten zápas z roku 2007 znám dobře. Novak sice prohrál 3:0, ale byl to vyrovnaný zápas a Djokovic dokonce vedl v prvních dvou setech. Víc chyb nerobil, zato robil více winnerů. Jedna z mála věcí, co Fedex zlepšil je backhand.
Reagovat
Roger_Federer
Nadal ma jedinou sanci a to kdyz Djokovic zacne stracet, na dnesni Djokovicuv mod na hardu a ani antuce nema(ale to nikdo), a muze diky veku akorad ceka, sz prijde pokles i u Novaka..
To ze by se Nadal mojl jeste dostat do formy roku 13..si nemuzes myslet ani ty..
Reagovat
smazaný uživatel
Takže vyslovuješ to, čo som vyslovil v roku 2012, že Roger na GS už Nadala a Novaka nikdy neporazí. Myslíš, že Nadal Novaka už na GS nikdy neporazí??..

Ja by som za to ruku do ohňa ešte nedával.
Reagovat
Roger_Federer
Roger v roce 2012 Novaka porazil ve Wimbledonu.
Ja uz ze zvyku nikdy nerikam nikdy.Ale z toho co vime ted, usuzuji ze pokud Nadal svedne trochu level hry a vydrzi muze vyhrat zase RG az Djokovic trochu polevi.Narozdil od Rogera ma jeste cas..vek a ze spodu se nikdo netlaci, zadny novy Nadal nebo Djokovic, Murray.
Reagovat
Pe3k
Jinak pokud tedy musím do tvé fantazmagorie, tak by probíhal následující scénář: AO téměř vždy bere Nole, max 1 Roger, záleží jaký povrch by Ao mělo. W a UO Open téměř vždy Roger, sem tam Nole, RG by většinou bral Rafa semtam by ho sejmul Nole. Roger by měl nejvíce titulů, ale neměl by kalendářní slam, Rafa by nedosáhl ani na 10 a Novak by měl kariérní slam a o něco míně titulů než Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
"Rafa by nedosáhl ani na 10"

To dúfam myslíš iba čo sa Paríža týka :)..Veď vo Wimbledone Federera preukázateľne porazil. Preukázateľne tam uhral finále skôr ako Federer a Djokovic a opat preukázateľne nad oboma triumfoval aj vo finále hardového GS. Kam mu teda zmizli tieto trofeje?..
Reagovat
Roger_Federer
Nejlehci konkurenciu v nejlepsich rokoch...hm

Rok 2010-Federer poprve po 8letech horsi sezona, Novak furt druhe housle.
Rafa domininuje..;)
2011 si Djokovic z Rafy udelal dvorniho lokaje..
2012 Rok kdy si rozdelily 4hraci.
2013....Roger hodne spatny rok, Novak zabrzdeny a oproti roku 2011 stagnuje...Rafa opet dominuje hardove sezone..
2014 AO konec..labuti pisen mimo antuku.
Co z toho plyne?
Rafa dokazal dominovat a vyhravat pouze v sezonach kdy jeho hlavni konkurenti mely spatne sezony, nebo uz sly vykonostne dole.
Vzdycky hral druhe housle.
Reagovat
Pe3k
Přesně tak. Rafa dominoval těm nejslabším sezonám 2010 a 2013 (nikoliv 2008) a většina jeho titulů je z doby, kdy byla na antuce nulová konkurence...
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, to je zas, zbohom zdravý rozum logika.

Novak, 2013 zlá sezóna?..

A v čom konkrétne, veď ak by nebol Nadal, tak by získal 3GS a jedno GS finále, to isté, čo získal aj v sezóne 2015, ktorá bola jeho najlepšia.

2008 detto.

P.S. Neviem prečo si začal zoznam rokom 2010, skús teraz 2003-2009 a rozanalyzuj výkonnosť Novaka a Nadala.
Reagovat
Pe3k
Novak prohrál finále W 3:0 s Murraym a 3:1 finále US Open s Nadalem. nevím no, ale vzhledem k tomu jak hrál v roce 2011 a jak hraje poslední 2 roky tak jeho výsledky v roce 2013 jsou komické.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic bol aj v Austrálii 15 aj v NY 2015 úplne poraziteľný, ale súper nemal dostatok kvality.
Reagovat
Pe3k
Súper :D jasné :D Novák hrál jen s jedním súpeřem na celém AO a US Open ROFL. trolhand, trolhand ty jsi na tom hodně špatně, že? A kolik kvality měl Rafa, když prohrál s Foninim a s Verdaskem? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zhruba tolko ako Roger so Seppim, či Robredom. Prečo?
Reagovat
Pe3k
No Rogerovi bylo 33, když pohrál se Seppim a 32 když prohrál s Robredem. Rafovi bylo kolik, když prohrál s Rosolem? 25, 26? ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zhruba tolko ako Rogerovi pri prehre s Hornom, prečo?..
Reagovat
Pe3k
Zhruba tolko ako Roger so Seppim, či Robredom. Prečo? ROFL
Takže 26 je pro tebe zhruba stejné jako 33?
Proč vlastně s tebou ztrácím čas?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi si preskočil riadok, alebo preskočilo tebe, opat raz.

Reč je o prehre s Hornom, ktorá už prišla vo veku, kedy je tenista kompletným hráčom. Rovnako ako prehra s Rosolom.
Reagovat
Pe3k
Nepřeskočil, vrátil jsem se k tomu, protože jsem nemohl uvěřit, co to zase píšeš za bullshit. Rafa s těmito hráči prohrává ve Wimbledonu, kde Rogera porazil ten tvůj tolikrát zminovaný Horna?
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa prehral s Rosolom na svojom najslabšom povrchu, rovnako ako prehral Federer na antuke s Arazim alebo Hornom. Čo je na tom nepochopiteľné?..
Reagovat
Pe3k
Nepsal jsem, že je něco nepochopitelné. O čem to zase mluvíš?
Reagovat
Roger_Federer
A ktere 3 by mel Novak 2013?, ty si nejsi schopny zapamatovat ani rok 2013?

AO Novak
Rg Vypadl Novak v semifinale
W-jasna prohra 3:0 s Andym
AO Porazka od Nadala..

Kde teda jsou ty 3 granslemy, ktere nevyhral Djokovic kvuli Nadalovi.?
Reagovat
smazaný uživatel
Boože, jak v materskej škole.

No predsa RG a USO. Austráliu mal, tak či onak.

Alebo si myslíš, že by David Ferrer zo dňa na deň narástol o 15cm a zrýchlil o 20km/hod svoj pohyb?
Reagovat
Roger_Federer
Aaa tak, ted se ti to hodi, tak semifinale Rg uz je vlastne jiste vyhrany turnaj..to bude jak to tvoje 1% Wawrinkovi.
Takze realne mu v roce 13 Vzal Nadal pouze US.open.
Jak rikam, Rafa dominoval na hardech pouze v sezonach kdy Federer a Djokovic mely slabsi roky.
Reagovat
smazaný uživatel
No, v kontexte výsledkov je to pochopiteľné, že mali slabšie roky, kedže všetko vyhral Nadal :)

Nadal mal zas slabší rok vtedy, keď dominoval Djokovic.

Ale to je predsa jasné, no nie?
Reagovat
Roger_Federer
Takze chces rict, ze Djokovic 2011,15 je srovnatelny s 2013? ;)
Ono je to v podstate jedno, cisla proste neokecas.
Rafa ma na hardech a trave z tech tri nejhorsi vysledky a stabilne dominovat dokazal vzdycky jenom antuce.
Nikdy neudrzel 2roky v kuse.
Reagovat
smazaný uživatel
Tie dva roky sú nejaké všeobecne akceptované meradlo?

..Nie je náhodou viac dominovať v troch sezónnach, ale v dlhšom časovom horizonte ako dominovať štyri roky, ale predtým ani potom už nie?..To je vyslovene vec názoru. Ja ocením dlhodobejšiu výkonnosť a 10 rokov s Nadalovými GS, ako štyri roky dominancie.

Áno, to nikto nepopiera, že Nadal má na tráve, či harde horšie výsledky. Ale keď to sčítaš s antukou, dostaneš výsledky konečné :)
Reagovat
Roger_Federer
Vime ze se neshodneme..:).
Ja jsem stara skola :) a prome je Nadal antukar.
Jeho 70% titulu je z jednoho povrchu kde je nejlepsim hracem historie.
Prome vzdycky bude vic hrac, ktery dominoval cele sezone-nekolika, nez nekdo kdo za svuj fenomen vdeci jednomu povrchu..
Navic se nikdy ani neshodneme co jsou dobre vysledky v jedne sezone.
Ja napriklad povazuji u Rogera rok 14 za dobry ,15 za hodne uspesny, vzhledem jeho veku a Djokovicovi.
Ty beres v potaz pouze Gr.tituly.
Reagovat
Cico93
Druhé husle hraje akurát tak Federer po nástupe Nadala a Djokovica.
Minulý sa Safin, Roddick, Nalbandian. .. nastúpili Rafa a Novak a hopa za 6 rokov 1 GS.
Reagovat
Cico93
minuli.
Reagovat
Roger_Federer
Ano, uz se musite chytat spojky s Djokovicem....;)
Reagovat
panzer.dragon
prohrál s djokem + fedexem dohromady 6 krát, fedex prohrál 18 krát, djok 17krát
Reagovat
panzer.dragon
djok 15 neumim počítat
Reagovat
Pe3k
Amputace, celé si to pleteš. Já jsem ten kdo fandí tenisu, a ty jsi fanatik, co píše nesmysly. Vytahuješ tady x krát vyvrácenou demagogii, ani to nečtu do konce.
Reagovat
Amputace
Jediný, kdo si něco plete, jsi ty. Protože nedokážeš pochopit, že na někoho umět hrát (tedy match-up) není o tom, že se tak narodíš, ale musíš se k tomu propracovat. A to rozhodně není jednoduché. Federer uměl na všechny kromě Nadala. Podle tvé logiky (pomineme-li Nadala) to měl vlastně Federer velice jednoduché, protože na všechny uměl a nikdo neuměl na něj. Nesmysl.
Reagovat
Ondra979
Tady musim castecne nesouhlasit, protoze je zrejme, ze v tom hraje dulezitou roli to, ze se Rafa narodil jako levak. Samozrejme, ze si to musel i vydrit, to nepopiram, ale skoda, ze se nedozvime, jak by vypadal match-up Roger - Rafa s Rafou pravakem
Reagovat
Amputace
On se tak nenarodil, on se levou naučil hrát, ačkoli je pravák... Tedy další důkaz, že to je geniální tenista, nikoli člověk, který to měl jednoduché.
Reagovat
Pe3k
Kamaráde, ty jsi případ pro chocholouška. Strýček Tony ho nutil ať hraje levou, když je pravák ale Rafa je ten geniální :D
Reagovat
Amputace
Samozřejmě, že ho to naučil Tony. Ve třech letech se to asi sám nenaučil. Toho bys byl, předpokládám, schopen pouze ty. Jde asi, víš, spíš o to, že byl schopen se to naučit, měl na to dostatek talentu, aby držel raketu v ruce, kterou jinak nic nedělá.
Reagovat
Pe3k
ok, já to respektuji a obdivuji, ale psát, že je geniální, když ho k tomu vedl strýc je čirá demence.
Reagovat
Amputace
A není snad? Každého sportovce ke sportu někdo vede a někdo má tu základní zásluhu na tom, že je schopen se vůbec ten sportovec nějak rozvinout. Ty asi žiješ v iluzi, že Nadala všechno naučil Tony, takže Nadal se vlastně o nic nezasloužil, zatímco Federer se jako geniální tenista už narodil a vlastně už v břiše své matky byl geniálním tenistou. To, že byl Nadal schopen (ať si ho to naučil Tony nebo ne) hrát tenis levou rukou, dostal do ní razanci, techniku, cit, je přece samo o sobě znakem, že ten tenista je mimořádný. A klidně se stav na hlavu - je to tak.
Reagovat
Pe3k
Ne, já jen tvrdím, že rozhodnutí začít hrát levou bylo čistě a jen Tonyho a proto, je z tohoto úhlu pohledu geniální Tony ne Nadal. Samozřejmě to pro Rafu bylo těžké, musel hodně makat a mít talent a všechno, ale ty to píšeš jako, že si to rozhodl malý Rafa sám a tak to nebylo. S každého jeho rozhovoru je jasné, že je všechno možné, jenom ne geniální...
Reagovat
Amputace
Ne, nepíšu to tak, že se to Nadal naučil sám, to jen ty to tak chápeš. Genialita Nadala spočívá v tom, že to fyzicky dokázal, byl toho schopen i díky té obrovské dřině. Od Tonyho to bylo geniální z hlediska taktiky. Odmakal si to sám, a nebýt to geniální tenista, těžko by dosáhl takové úrovně - navíc nepřirozenou rukou.
Reagovat
Amputace
Odmakal si to sám Nadal*
Reagovat
Pe3k
Tak to příště napiš rovnou.
Reagovat
Amputace
Já jsem to tak napsal hned: "On se tak nenarodil, on se levou naučil hrát, ačkoli je pravák." Snad každému (tedy kromě tebe) je jasné, že se nenaučil jako děcko hrát sám, ale měl trenéra, nebo člověka, který ho vedl k tomu, aby se to naučil... Ti jsi opravdu absolutně mimo, to není možné..
Reagovat
Ondra979
Jestli to bylo opravdu Toniho rozhodnuti, tak bylo spravne, ale bylo mozne proto, ze Rafa hral docela dlouho oba udery obouruc, takze to mohl udelat v relativne pozdnim Rafove veku,a to stesti urcite bylo(ze to mohl vubec udelat, ne ze se tak rozhodl). A tady dukaz, ze Rogerovi by pravoruky Rafa sedel lepe:
https://www.youtube.com/watch?v=y3q3gEm4FmI
Reagovat
Amputace
"Že to mohl vůbec udělat". Tomu nerozumím... Jako že byl Nadal vůbec schopen to udělat, nebo jak to myslíš? Pokud to myslíš takhle, tak nechápu, co vlastně rozporuješ...
Reagovat
Ondra979
Ja proste tvrdim, ze v tom, ze Rafa hraje levou, hrala roli i nahoda, ty tvdis, ze to byl cisty kalkul, v tom se neshodnem, takze koncim debatu
Reagovat
Ondra979
A kdybych to mel brat ciste ze statistickeho hlediske, ze pravak bude nakonec hrat levou, tak je to velice nepravdepodobne..
Reagovat
Ondra979
Ale tady trochu prehanis, to, ze zacal hrat levou, nebylo podle tebe ani trochu o stesti? Ja myslim, ze ano, a predpokladam, ze Rafa bude spis ambidexter nez cistokrevny pravak, proste vzal raketu do leve, protoze mu to bylo jedno..
Reagovat
smazaný uživatel
To je ako povedať, že začal hrať Roger jednoručák, nebolo ani trochu o šťastí?...

To sú už úplne koniny :)

Karty sú rozdané, každý hrá ako hrá, Rogerov jednoručák mu vyhral xy GS proti Roddickovi a spol, Nadalova ľavá ruka prehrala xy finálo proti Djokovicovi, umenie je nájsť správny recept na daného súpera a uspieť..
Reagovat
Ondra979
Tak pokud resime match-up Roger - Rafa, tak tam to roli urcite hraje, ze je RAfa levak a ne malou. On je podle vseho jinak opravdu pravak, ale zacal hrat vsechno obouruc, a nakonec se rozhodli pro levou, coz je opravdu paradoxni a nevedel jsem to, ale kus stesti v tom urcite bylo, to tezko nekdo muze poprit.
Reagovat
Amputace
Jakýho štěstí? Vždyť být v tenise levákem je elementární výhoda, což Tony určitě dobře věděl a proto Nadala učil hrát levou. Ale jistě ne každý tenista by byl schopen se takto přeučit.
Reagovat
Amputace
To už je vrchol absurdity. Ano, vlastně to celé byla náhoda - že Nadal dokázal umět hrát levou rukou, ačkoli je pravák, že dokázal porážet nejdominantnějšího hráče na okruhu atd. Všechno náhody, Nadal vlastně neudělal nic - pouze byl.
Reagovat
Ondra979
To ze zacal hrat nakonec levou, je pro pravaka bezesporu nahoda a dost neobvykle, to je naprosto jasne, tady je ostatne dukaz:
https://www.quora.com/Are-there-any-tennis-players-who-are-right-handed-but-play-using-their-left-hand
bylo to proto, ze maly Rafa hral oba udery obouruc, a obtiznejsi byl spise prechod na jednorucny uder nez to, ze bude hrat levou.
Reagovat
Pe3k
No jistě, kdyby tam nebyl Nadal, tak by to pro něj bylo mnohem jednodušší!!!Ale Nadal tam byl a vzal mu minimálně 8 gs, což je víc než polovina toho co vůbec Nadal má, tak se trochu zamysli na těmi čísly.
Nechci být na tebe zbytečně zlý a zesměšňovat tě, ale kamaráde, jsi neuvěřitelně moc mimo. Jaké zas propracování? Nadal v 17 nastoupil na kurt, hrál svoji hru, která na Federera od začátku platila, nemusel vůbec nic vymýšlet,hned ho porazil a tak to prostě bylo.
Reagovat
Amputace
Mně začíná víc a víc připadat, že jsi nikdy nedržel raketu v ruce. Ano, sedmnáctiletý Nadal přišel, naprosto bez zkušeností a hned začal porážet prý nejlepšího hráče všech dob v nejlepších letech. No, tak v tom případě mi z toho vyplývá, že ten Federer je vlastně pěkná lama... (myšleno samozřejmě ironicky).
Reagovat
Pe3k
No a další kolo nesmyslné logiky v podaní fandy Nadala.
Ok tedy: Fedex nejlepší hráč je lama, protože ho porážel Nadal, jeden z nejlepších hráčů...
Co je potom Nadal, když v nejlepších letech prohrává s hráči typu Rosol, Darcis, Brown atd.?
Reagovat
Roger_Federer
Ale notak..
A neni nahodou tak, ze Federer byl v letech 03-09 o level lepsi hrac nez vsichni ostatni?, mimo Nadala na antuce?
Je pravda , ze Nadal mu po 5 letech totalni dominance ustedril dve nejneprijemnejsi porazky v kariere..Wimbledon 08, AO 09-tady zacal ten Federeruv pribeh-neprijemny Nadal..

Nejak ale moc nechapu, kam tu debatu smerujes, podle me i dominant muze prohrat po 5letech dominance v kuse, to nebylo nic divneho, navic z takovym hracem jako byl Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal nikdy nedosahoval level Djokovica, Djokovic Nadalovi nesedí, jediný, kto dokáže Djokovica porazit je Federer?..

Petríčku, v posledných dňoch si headlinerom zábavy týchto všedných dní TP..

Ja by som len pripomenul, ze napriek tomu, ze Djokovic Nadalovi nesedí, tak to má Rafa s Djokovicom na GS 8:4 :)..

A napriek tomu, ze Federer Djokovicovi sedí, tak to s ním má 6:9 na GS..

Kedze chcem zachovat Rogerovu dostojnost, statistiku Rafa-Roger radsej opomeniem..

Myslim, ze je jasné, kto z týchto troch je vo vzajomnych zápasoch do počtu :)
Reagovat
Roger_Federer
Grantslemova bilance Novaka a Rafy je ovlivnena
RG.Kde byl do roku 2015 Nadal lepsim hracem..

Bilance Rogera a Novaka na Granslemech?
K tomu se nebudu ani vyjadrovat..zbytecna namaha.
Reagovat
smazaný uživatel
"Grantslemova bilance Novaka a Rafy je ovlivnena RG"

Ja by som povedal, že aj kapánek vyrovnaným hardom 2:2 a trávou 1:1 :)

"Bilance Rogera a Novaka na Granslemech?
K tomu se nebudu ani vyjadrovat"

Správne, ja som sa už vyjadril, 6:9..

:-))
Reagovat
Pe3k
Zrovna jsem koukal na:
Rafael Nadal - Best Player 2013 [HD]
https://www.youtube.com/watch?v=yyKEE2lZOUQ

Není mi jasné, jak může hráč najednou ztratit 80% své výkonnosti. Myslíš Forehande, že byl Rafael počas své kariéry "čistý"? Vše nasvědčuje tomu, že ne.
Reagovat
Roger_Federer
Navic, z poslednich 5granslemu se Rafa dokazal dostat do semifinale 0x..uctihodna bilance..:).
Muze byt rad
Reagovat
smazaný uživatel
To je skoro tak zlé ako 3finále z posledných 24 :)
Reagovat
Pe3k
Opravdu myslíš, že je lepší končit v prvním kole, když je ti 29, než končit ve finále, když je ti 34?
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu myslim, ze je lepsie ziadne SF z 5 ucastí ako 3 finále z 24 ucasti vo veku 29-34..:)

5 turnajov totiz nie je ziadna vzorka..24?...To je podstatná časť kariéry..
Reagovat
Ondra979
Hosi, vubec se s Vama neminim poustet do flamu, ale tech finale(vcetne toho vyhraneho, ale to tam taky patri) tam vidim z poslednich 24 GS pro Rogera 5, coz neni oslnujici, ale zase to neni tak spatne.
Reagovat
Ondra979
A kdyz se na to divam, tak tam ma hodne SF, nekolik QF a krome roku 2013 jen dva exity pred QF
Reagovat
smazaný uživatel
4 z 24, máš pravdu..Zabudol som na RG11, tam som s Rogerom už ani nerátal :)
Reagovat
Pe3k
Já zas myslím, že je lepší mít 23 semifinále na gs v řadě, než jaký je Rafův rekord? 8? :D ROFL
Reagovat
smazaný uživatel
Rafov rekord je 10 rokov za sebou s GS v rukách.

Semifinále, či štvrťfinále v rade je štatistika porazených.
Reagovat
Pe3k
Ne není to statistika poražených, je to statistika těch nejvíce konzistentních. Někdy nevím jestli si děláš legraci, nebo jsi opravdu takhle mimo...
Reagovat
smazaný uživatel
A Roddick, Gonzales, či Hewitt majú aké štatistiky, čo sa konzistencie týka?...
Reagovat
Pe3k
Baví se se snad o Federerovi a Nadalovi...
Statistiky si zjisti sám, umíš snad ovládat vyhledávač, ne?
Reagovat
ipko
zatial sa touto štatistikou môžeš oháňať.. lenže teraz do tohto veku stúpil aj Nadal a neverím že dokáže uhrať tých 5 finále.. on bude rád keď si udrží konzistentnosť osemfinále.. :)
Reagovat
Roger_Federer
Ted jsem si vzpomel, jak vzdycky pises ze ti hraci "slabe ery" vypadavaly z nouname hraci...
Rafa je jediny clen big4, ktery na granlemu pravidelne vypadava z hraci mimo top 50..vlastne top 100.;),
Rosol
Darcis
Braun
Kyrgios
Fognini..

Velikani..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jop, a čo to je oproti 2 vyhram a dalsím trom finále?...úplné nič :)
Reagovat
Roger_Federer
Tak jiste...:)
Reagovat
Cico93
ejjj to sú perly...
současný Djokovicův level, je něco čemu se Nadal nikdy ani nepřiblížil.
Jediný kdo by ho v takové formě mohl porážet je o 10 let mladší Federer.
Reagovat
Pe3k
Snad mi tady nechceš tvrdit, že Nadal hrál někdy takto dobře. Ani se nepřiblížil, kdyý uvážíš všechno servis, body, rekordy, dominanci vs top 10, Nadal se nechytá v žádném směru ...
Koho by jsi ty teda poslal na současného Djokovice? Zapomněl jsem na Wawrinku ve formě :)
Reagovat
Cico93
Mna len príde vtipne ako mohol pred 10 rokmi Nadal porážať Federera. Keďže podľa toho čo si napísal to nemohlo byť možné.
Reagovat
Pe3k
Kde jsem psal, že to není možné?
Reagovat
Cico93
Veď 25 ročný Federer je na momentálnej Novakovej úrovni, ktorej sa Nadal nikdy ani nepriblížil.. Tak....
Reagovat
Pe3k
Match up? Nevím proč tady musíme rozebírat naprosté základy.
Navíc nepsal jsem, že je na jeho úrovni, ale psal jsem, že bych ho proti němu postavil. Když je mu 34 a dokáže ho porážet, tak ve 25 by to byl zajímavý mač. Rafa to zas uměl na Rogera.
Reagovat
Cico93
dobre, dobre ty Match upe:-)
Reagovat
Pe3k
A vůbec. Proč začínáš novou diskuzi, kde jen vypíchneš něco co se ti nelíbí? Kdyby ses raději přidal do diskuze a nabídl vlastní názor...To je přesně to, co nemám rád na místních diskutérech.

Dejme tomu, že já (o5) napíšu nějaké sáhodlouhý rozbor (Goat téma apod.) a někdo, jako jsi ty jen vypíchne jednu větu (která navíc byla úmyslně položena jako rýpnutí) a napíše k tomu třeba nějakou urážku. Místo toho, aby napsal svůj názor a podložil ho argumenty (tak jako to dělám já).
Reagovat
Cico93
Ďakujem krásne za kázeň.
Reagovat
Pe3k
Není vůbec, ale vůbec zač.
Reagovat
dappe
Nadal z let 2005 - 2010 by ho například na antuce porazil kdykoliv by chtěl :)
Reagovat
babolat.cz
to už nehraničí, ale je fanatismus
Reagovat
Kozoroh
Nezapomínej na match up, Federer na Djokoviće umí zahrát líp než Nadal.
Reagovat
Cico93
Umí...
Paradoxne, ale posledné veľké GS zápasy toto tvrdenie neguje.
Reagovat
dappe
V čem to neguje? Vždyt každý jejich zápas je dost vyrovnaný, což naopak ukazuje, že to tak je. Ted na AO už to vypadalo na pořádný debakl, přesto se to ještě alespon částečně zamotalo. Federer je prostě o dost starší a už horší než on.
Reagovat
panzer.dragon
příliš masakrální (jednostranná) záležitost, nevim jak tenhle trend změnit, ale vyloženě mě to štve, vítěz je vždy stejnej :-(

ao 16
w 14, 15
us 15
wtf 14, 15
Reagovat
Pe3k
Napadá mě jedině stroj času.
Federer verze 2006 s novou raketou a Annaconem za zády, na nějakém rychlém kurtu, řekněme Cincinatti ve větrném počasí a velkém vedru. Skončilo by to něco ve stylu 6:3, 6:2 pro Federera. Djokovic by rozmlátil raketu, rozešel se s Jelenou a rozhodl se skončit s tenisem :D
Reagovat
miledus
taky řešení
Reagovat
panzer.dragon
:-), co s tim djokem budem dělat? myslíš, že sme odsouzený k tomu, že prostě do konce Rogerovi kariéry ho bude djoker drtit? to se mi vůbec nelíbí, ale smrdí to tim :-)
Reagovat
Pe3k
Tak co chceš v 35 po operaci kolena asi tak vymýšlet? Roger měl svůj čas, kdy dominoval, vyhrával vše co se dalo. Nyní je prostě řada na Novakovi, to je sport, to je život.

Jinak pokud se bude Roger držet v top 4 tak se s ním moc často utkávat nebude a je na mladších, aby sesadili současného krále, ne na Federerovi...Já si jeho tenis užívám, i když není na vrcholu, pořád hraje hodně dobře a jediný proti komu je outsider je Djokovic. Na 2 vítězné ho může porazit téměř kdekoliv.
Reagovat
panzer.dragon
vim no, já si taky užívam jak hraje a hlavně, že pořád hraje
Reagovat
Pe3k
Btw. dneska jsem se koukal na highlights z finále US open 2013 a nemohl jsem uvěřit, jak špatně tam Djokovic hrál. Když se na něho dívám nyní, je to jako úplně jiný hráč...Snad se vrátí do jeho "formy" z roku 2013 a Roger ho bude porážet i na grandslamech.
Reagovat
Roger_Federer
Jsi si jisty, ze hral spatne?
Nehral Rafa nahodou tak dobre?
Reagovat
Pe3k
Tak Rafa hrál dobře, na jeho poměry dost dobře, ale Djokovic, oproti tomu co hraje v současné době hrál tragicky, je neuvěřitelné jak moc se zlepšil.
Reagovat
Kozoroh
Jj zlepšil se , díky Borisovi!
Reagovat
Pe3k
Dobré téma na rozbor. BB mi nikdy mi nebyl sympatický a rozhodnutí Novaka, najmout ho, jsem nepodporoval. Ještě před pár měsíci jsem psal, že Djokovic by byl stejně (podobně) úspěšný i bez Zrzka. Dlouho jsem si stál za svých původním názorem, ale poslední dobou, začínám uvažovat, že to byl od Djokovice vlastně velmi dobrý tah.

Co si budeme nalhávat. Na síti se nezlepšil vůbec, naopak bych řekl, že se na síti zhoršil a smeče ani nemusíme rozebírat...Co se ovšem zmínit musí je fakt, že Djokovic nenajal BB k vůli nějakému úderu, taktice atd. ale jako morální podporu, jako někoho kdo má vítězného ducha a možná právě tohle Djokovicovi chybělo k tomu, aby se stal hráčem, který je nyní. Pokud tohle opravdu BB dokázal a Djokovicovi v tomhle směru opravdu pomohl, pak klobou dolů i před Djokovicovým moudrým výběrem i před přínosem BB.

Jinak v mých očích je Djokovic na zcela jiné úrovni než BB. A nemyslím jen v tenisu, ale obecně. Novak je nejen extrémně talentovaný atlet, ale je velmi inteligentní ultra-profesionál a čím vším si musel od mala projít? Oproti tomu BB vnímám jako povrchního, namyšleného kaliče a děv kaře, který je sice národní legenda a miláček Německa (vyhrát W v 17? Sci-fi!), ale mě je prostě dost nesympatický...
Reagovat
Kozoroh
Boris vylepšil Novakovi servis, No1e si jím ulehčuje zisk fiftýnů, ve výměnách má víc navrch než před třemi lety. Nejlepší servisy pak Djoker dává, když čelí brejkbolům. Málokdy na brejkbol dá 2. servis, většinou 1. a v následných výměnách vytváří tlak.
Na síti došlo k zlepšení, ale malému. Djoko už tolik nekazí, ale je opatrný, tudíž jeho smeče nejsou důrazné tak, jak by měly být.
A pak je tu i faktor psychiky. No1e si víc věří, je sebevědomější, především ve velkých zápasech. Boris mu dokázal vrátit drajv, jaký Djoker měl v sezóně 2011.
Reagovat
Pe3k
Na BB mě taky štve, že začne zápas a jako první je záběr kamery jak se Boris dlouho v nose...Myslím, že to bylo teď ve finále AO nebo semifinále.

http://www.menstennisforums.com/2-general-messages/532330-funny-fotos-8-a-241.html
Reagovat
panzer.dragon
dělá to furt :-)

https://pbs.twimg.com/media/CI1a97iWEAA7KZQ.jpg

tohle je z jinýho turnaje (pamatuju si to že sem to sem už jednou dával a jak ssi to teď sem napsal tak sem si to vybavil)
Reagovat
Ondra979
podivejte se schvalne na USO15, tam taky nehral nic extra(schvalne si to chci porovnat s USO13), ale bral skoro vsechny rozhodujici pointy - napr. Roger ve 3. setu breakbaly na 5:3 - nepromenil, pak 40:15 na servisu - prohral si ho, pak opet breakbally - samozrejme zase nevyuzil, v poslednim setu mel myslim zase 2 breakbolly kdyz Novak podaval na vitezstvi - tak zahozenej zapas se jen tak nevidi
Reagovat
Pe3k
No Us open 2015 nehrál nic extra to ano, ale ve finále US 13 hrál tragicky. Za celý zápas dal jedno eso, přes 50 nevynucených chyb a první a čtvrtý set úplně odevzdal. Byl to jeden z největších Djokovicových kolapsů vůbec.
Reagovat
Ondra979
Musim se podivat na highlights, ja si vzdycky myslel, ze to bylo hlavne Rafovym pricinenim, kdyz mel tehdy takovou formu
Reagovat
Ondra979
no jo, hral na svoje soucasne pomery mizerne, to mel Rafa docela kliku.
Stejne mel Roger smulu, ze ho potkal na W14 kdyz mel za sebou 3 prohrana finale, myslim, ze Novak byl tehdy o neco vic namotivovany to vyhrat,a i kdyz byl o kousek lepsi, hratelne to bylo. Kdyby to byl Roger vyhral, tak si myslim, ze by nejspis jedno finale loni vyhral, takhle uz ho ma proste moc v hlave, muze stokrat rikat, ze si na nej veri, ale ja uz mu to (aspon na GS) neverim
Reagovat
babolat.cz
ani náhodou, RAfovým přičiněním? Ale kdeže...tady jsi na tenisportálu, kde to moderují bigotní federerovci
Reagovat
Kozoroh
Rafa hrál skvěle v prvním setu i po část setu druhého, ale v třetí sadě byl pasivní. Že Djoko nedokázal dotáhnout třetí sadu do úspěšného konce byla trestuhodná chyba, která ho stála titul.
Finále USO 2013 byl jedním z důvodů, proč No1e angažoval Borise. Chtěl zpátky ten zabijácký drajv, jaký měl v roce 2011. Dnes víme, že Boris drajv dokázal Novakovi vrátit.
Reagovat
kubiik
A nemuze to byt taky tim, ze Nadal byl ve forme a Djokovi toho proste vic nedovolil? Kdyby se tehdejsi Nadal s dnesnim Djokovicem potkali, tak pochybuju,ze to bude tak jednostranna zalezitost, jako jejich posledni vzajemny zapasy :) Djokovic by mel konecne rovnocenyho soupere...nikdy sem neveril, ze to reknu, ale preju si, aby se Nadal jeste jednou vratil do formy, i kdyby to melo znamenat ohrozeni Rogerova GS rekordu.
Reagovat
ipko
väčšie šance dávam Coricovi na FO, ako Nadalovi, že dobehne Rogera v počte GS..
Reagovat
Ondra979
Coricovi na titul? :) ja si taky myslim, ze Rafa uz se do top formy nevrati - na antuce to vidim +-podobne jako loni, bude rad, jestli vubec vyhraje jedno masters
Reagovat
Kozoroh
Nepodceňuj Čoriče, má velký potenciál! Sám No1e se v něm vidí! Kéž by v nejbližší době došlo na jejich střet :-)
Reagovat
Ondra979
no to bych se rad podival, kdyby se stretli. Corice moc nasledovaneho nemam, vim jen ze je to talent
Reagovat
ipko
Borna je síce mladý, ale nemá úder ktorým by dokázal pretlačiť súpera a to musí zmeniť.. taký pinkalista od základnej čiary, ktorý už raz dokázal vyškoliť Andyho a Nadala..
Reagovat
Pe3k
Takže chceš, aby Federera ohrožovali oba dva? :D
Reagovat
kubiik
Reknu to takhle, kdyz se nadal probere, tak djokovicovi nekolik titulu sebere, takze by se pred rogera dostal jenom nadal, coz by me uprimne vadilo min nez djokovic :D nadal ziskal muj respekt po AO 2009, kdyz tam u ceremonialu objal rogera. Takze kdyz by mel ten rekord nekdo prekonat, tak at je to nadal. Ted me tak napada, ze kdyz by djokovic zase citil, ze ma soupera, tak by to mohlo oslabit jeho sebevedomi a rog by proti nemu mel vetsi sanci na gs, takze by mohl jeste treba titul pridat :D
Reagovat
Roger_Federer
To ze by Rafa dokazal jeste vyhrat 3-4 granslemy je utopie..
To by musel vyhrat jeste 4x RG.
Reagovat
kubiik
Momentalne to utopie je no...uvidime, klicova ted bude antuka. Jestli se na ni chytne a nabere sebevedomi, tak to bude jeste zajimavy...kdyz ne, no tak co uz...peknych chvilek na vzpominani, i tech horkych pro nas rogerovce, zanechal dost. Ale jeste jedno RG bych mu pral, at to ma pekne na 10. Devet je takovy divny cislo :D
Reagovat
Pe3k
Souhlas. 9 a 17 jsou divné čísla, třeba s nimi něco udělat...
Reagovat
panzer.dragon
jednou jsem někde čet názor experta, že ve finále na konci kariéry mít všichni 17-18 gs, myslel sem si že je to reálný, ale problém vidim v rafovi, ten musí zabrat trochu jinak než poslední dva roky
Reagovat
Pe3k
To víš no, taky jsme četli experty co říkali, že Rafa skončí kolem roku 2009, Federer se po 2011 už nestane světovou jedničkou, Dimitrov vyhraje hromadu grandslamů atd. Jejich názory jsou stejné jako ty naše (krom toho, že mají hodnotu :D), jsou to jen názory, do budoucna nevidí nikdo. Pokud by všichni skončili na 17-18 bylo by to fakt pěkné, ale reálně to vypadá na ND 21, RF 17-18, RN 14.
Reagovat
panzer.dragon
nebo ještě jinak, ideální by bylo kdyby rafa vyhrál ještě dvakrát RG, tím by rafa měl 16 gs a byl pod rogerem

djok by tím pádem snad nezískal kariérní gs, tím pádem by byl za rogerem v tomhle ohledu a třeba by měl ve výsledku taky těch 16gs, takže i v tomhle ohledu by s pomocí rafy byl mírně za rogerem

ideálně pokud by si roger ustrážil jeden gs sám, nejlépe wimblas, tím by roger odskočil na 18 a to by snad stačilo na GOAT počty

realita je ale taková, že rafa a roger jsou jak červenej hadr na bejka (na djokoviče) a že jim všechno sebere
Reagovat
Pe3k
Chápu jak to myslíš. Problém je v tom, že současný Djokovicův level, je něco čemu se Nadal nikdy ani nepřiblížil. Rafa se sice může trochu zlepšit, ale Novaka neohrozí nikde, ani na antuce...Jediná šance je, že Djokovic začne výkonnostně klesat (věk, rodinné problémy atd.). Jinak je celá Atp bez šance. Jediný kdo by ho v takové formě mohl porážet je o 10 let mladší Federer (popravdě ho poráží i 34 lety Federer).

Narazil si na zajímavou myšlenku. Pokud bych si měl vybrat, kdo Federerův rekord překoná, byl by to Rafa nebo Nole? Z tohohle úhlu jsem o tom nikdy neuvažoval. Budu o tom muset delší dobu uvažovat, ale obecná tendence je, že čím dál přeji více Rafovi a méně Novakovi...
Reagovat
kubiik
No popremyslej popremyslej :D
Ale k tomu Djokovicovi..nepopiram, ze neskutecne dominuje. Rafa takovou dominanci krome antuky nikdy nemel to je fakt. Ale kdyz se nad tim vic zamyslis..kdyz Rafa zacal tak s kym musel bojovat? S Rogerem navrcholu...kdyz mel moznost ovladnout tenis, napr uz v roce 2009 tak se mu rozvedli rodice, zranil se a bylo to v pytli. O rok pozdeji 3 GS, ale pak kdyz uz pro neho Roger nebyl hrozba, tak mu najednou vyletel Djokovic...Nebyt neho tak klidne Rafa mohl mit v rozmezi FO 2011-2012 5 GS za sebou...opravdu nevidim nikoho v tom obdobi nikoho jinyho kdo by ho zastavil. Takze obdobi. A ted si vem Djokovice. Kde on ma ted nejakou konkurenci? Rafa uz vypada psychicky po tech vsech pataliich zdecimovanej, z Rogera je duchodce co si na Novaka neveri, Stan chytne formu jednou za rok a Murray skoda mluvit. A jeste k tomu, ze na Novaka by platil Roger 10 let zpatky...No v te dobe mu uz ale konkuroval Rafa, kterej se jeste pak daleko zlepsil. Takze pokud bych to mel nak shrnout...Roger s Rafem v top forme a Djokovic by mel po dominanci...byly by tady 3 neskutecni titani a u kazdyho zapasu by nikdo netusil jak dopadne. Ano Rafa by mel vic navrch na antuce...oni dva zas v halove casti sezony...Roger mozna trochu vic na trave, ale co se tyce hardu tak si myslim, ze hlavne na GS by to bylo neskutecne vyrovnany.
Reagovat
Pe3k
Záleží z jakého úhlu pohledu se na to díváš. Obecně platí, že tím, že všichni 3 hráli spolu, tak tím všichni i trpěli, protože jinak by určitě všichni získali více titulů...

Co se týče Nadala: Z jeho pohledu to měl všechno více než ideální. Největší soupeř Federer, kterého začal porážet už v 17, navíc rovnou na hardu. Na antuce naprosto volné pole působnosti a tráva se dost zpomalila a povrchy obecně taky. No nevím, rozvod může být zlý, ale pro dospělého člověka, to přece není konec světa a jako výmluva pro prohru se Soderlingem je to směšné...Federerovi umřel trenér, Samprasovi taky, Djokovicovi děda během MC 12 (jeho první prohra s Nadalem po 7 vítězstvích v řadě, kde zápas naprosto odevzdal). Nadalovy zdravotní problémy raději nebudeme rozebírat. Obecně si za to může sám a většinou to byly problémy spíše psychické než fyzické (W12, AO14).

Federer sice začal naprosto dominovat své generaci a celé atp během let 03-04, ale už toho roku se objevil Nadal, který ho okamžitě začal porážet a nedovolil mu vyhrávat velké antukové tituly. Když se nad tím zamyslíš, Nadal Federerovi vzdal minimálně 20 titulů (23 porážek), kdežto Federer Nadalovi jen pár. Takže rivalita FedeRafa byla hodně přínosná pro Rafu a fanoušky, nikoliv pro Federera...
Reagovat
kubiik
No ohledne tech rodinnych situacich to nechcu moc rozebirat...jenom vim, ze Rafa je hodne velkej rodinnej typ. Tim samozrejme nerikam, ze rozvod je horsi nez smrt...Ale Rafa je proste takovej, s kazdym by to zamavalo nejak jinak...A co je tyce jeho zdravotnich problemu tak bych doporucoval si precist jeho biografii...ma nejakou rozenou vadu v nake kustce v kotniku, uz si to presne nepamatuju...maly chodidlo, takze kolena dostavaji vic zabrat. Kdyby byl zdravej jak Djokovic, tak podle me ovladl sezony 09 a 10. Ale to sou proste jenom nase spekulace, nic vic delat nemuzem :D Ale rozhodne si nemyslim, ze by Nadal v top forme byl horsi hrac nez Djok v top forme. Ale to tady muzem diskutovat az do smrti...pravdu se nikdy nedozvime :D
Reagovat
kubiik
A mam dotaz na Nadalovce. Co me ted nejvic bije do oci, je Rafuv doslova zoufalej servis. Nevite nekdo proc nepodava jako v US open 2010? Tenkrat to byl nejlepsi servis co sem u neho kdy videl. Ale pak uz hned na dalsim turnaji me prislo ze podava jako obvykle. A ted je to naprosta hruza.
Reagovat
babolat.cz
nemá takovou sílu, federerovci by ti řekli, že už nezobe.
Reagovat
Pe3k
Možná, kdybys pořád jen nehejtoval Lukáše Rosola, tak by ti zbyla síla na podporu svého koně, v tvém případě býčka.
Reagovat
babolat.cz
kdybyste o něm nepsali kraviny, tak bych o něj ani nezavadil. Zákon akce a reakce.
Reagovat
Pe3k
Kraviny tady píše každý druhý...Ve vašem kempu, každý první :D
Lukáš je náš reprezentant, měl by jsi mu fandit :) Taky mi není extra sympatický, ale co? Není to přece soutěž sympatie...
Reagovat
babolat.cz
příčí se mi jeho chování na kurtu a v médiích. To že nás reprezentuje, nic neznamená. Politici nás také reprezentují, fandíš jim? :-)
Reagovat
Pe3k
O fandění politikům jsem ještě nepřemýšlel, zajímavý nápad, snad se časem objeví politik hodný fandění...Vím, že Klaus hrával tenis, ale tomu bych prostě fandit nemohl. Říkám, Lukáš nemá zcela vytříbené chování, ale to ani Štěpánek a fandí mu většina (já taky), hlavně proto, jaký atraktivní tenis hraje. Jinak podle mě nikdy neudělal nic, za co by zasloužil hejtování (na rozdíl, od jiných).

Raději se vyjádři k tomu servisu Nadala.
Reagovat
babolat.cz
no slabota. Je možné, čistě teoreticky, že něco bral na sílu, a co už je nyní zakázané, nevím. ALe nechápu to, třeba ho něco omezuje, zranění a jelikož takticky nekápne božskou, můžeme jenom spekulovat.
Reagovat
babolat.cz
a není to jen servis. Pohyb, forhandy, celkově je to takové jako kdyby mlel z posledního, a díky jeho bojovnosti se vcelku ještě drží.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by v roku 2013 Nadal nebol vo forme, tak má z toho roku Djokovic tri GS, rovnako ako z roku 2015, kedy sa stretával s Federerom.
Reagovat
Roger_Federer
Tak zaprve, byla rec o Us.open 2013 a zajimalo by me jak jsi k tomu dosel, kdyz toho roku vyhral AO, ve Wimbledonu jasne podlehl Andymu a RG nevyhral do dneska..A hlavne jeho hra v roce 2013 zdaleka nebyla hrou z roku 2015.
Takze kde je te treti granslem, pokud bychom vzaly Us.open 2013?
Reagovat
Cico93
Pri všetkej úcte k Davidovi, Novak by si RG asi postrážil.
Reagovat
Roger_Federer
Kdy?2013..?Novak prohral z Rafou v semifinale 9-7 v patem setu
.A resit Rafovu formu na RG je uplne mimo..do roku 14 byl vzdycky favoryt.
A rok 15 uz je ten rozdil viditelny mezi nima i uplnemu amaterovi jako je Forehend;);)
Reagovat
Cico93
Nič nové Petrik.
Podľa teba všetky Ndalove výhry nad Djokovicom boli spôsobené hlavne zlým až tragickým výkonom Djokovica.
Reagovat
Pe3k
Všechny ne. To jsem nikdy neřekl...vždy píšu jen pravdu a pokud s tím máš problém, je mi to líto.
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/CaYOC5WWIAEhk5B.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
tecka na KOZEL diskuzi
http://metro.co.uk/2016/01/28/why-novak-djokovic-has-overtaken-roger-federer-as-the-greatest-tennis-player-of-all-time-5649557/
Reagovat
smazaný uživatel
Některé argumenty v tom článku se dají uznat, ale 17-11 je pořád tak velký rozdíl, že na diskuzi o novém GOAT je ještě brzy. Pokud by Novak letos udělal kalendářní slam (tomu dávám tak 10 %), bylo by to o něčem jiném.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud bude RG a Rio tak je to jasny. Ostatni je jen kvantita
Reagovat
Ondra979
ASi ano, je jeste moc brzy. Pravda je ta, ze Feda si ted s Djokem na GS nejak nevi rady, i kdyz v nekterych zapasech by na to i mel(W14,USO15), tak to proste nedotahne, + jsou tady jeho kolapsy na USO kdyz byl jeste mladsi, takze pokud Djok udela aspon 15GS(vcetne French) a vyrovna dalsi rekordy + masters(to da urcite), tak uz to asi tak bude. Jen RG mu ale IMHO nestaci, to by mel moc jednoduche
Reagovat
panzer.dragon
před 15 lety roger vyhrál svůj první titul na ATP

https://pbs.twimg.com/media/CaXdmadWQAAegoL.jpg

a hned po cestě porazil kafelnikova a invaniševiče
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Pe3k
Tedy ty hráče silné éry...Jen mi nejde do hlavy, jak je mladý Federer mohl porazit?
Reagovat
babolat.cz
zářezy mají dvacetiletí Kyrgios, Thiem, nyní Zverer, co je na tom tak zvláštního?
Reagovat
Pe3k
Ze slabé éry se to nepočítá, tady se bavíme o silné éře...
Reagovat
babolat.cz
nyní není silná éra?? KAfelnikov i Goran byli lepší než Nole či Fedex a Rafa
Reagovat
Pe3k
Proč se nezeptám někoho kdo mi dá smysluplnější odpověď? Co ty skleničko vody, co si o tom myslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Ako ich mohol Federer poraziť?..

No predsa úplne jednoducho. Kafelnikov v tom roku prehral aj s Armadom, Hipflom, Eschauerom a dvakrát s Ulihrachom. Roger bol hráč podobnej kategórie, tá prehra nebola natolko prekvapujúca.
Reagovat
turista
Tak se podívej např.jak perfektně hrál mladý RF na antuce v Hamburku v roce 2002 proti Kuertenovi a proti Safinovi a pochopíš proč už v roce 2001 v Miláně porazil Kafelnikova a Ivaniševiče.
Reagovat
Pe3k
Vůbec jsi mě nepochopil...Myslel jsme to ironicky.
Reagovat
Frick
Jů, taková archivní fotografie a už je to digi...
Reagovat
panzer.dragon
2003 sem měl digi foťák na dovolený v chorvatsku, 2001 pro oficiální události asi už byl normál digi
Reagovat
a.magerova
Reagovat
panzer.dragon
"I think I am improving and I have achieved the first goal in my career. My next goal is to break into the top 15," #Federer Milan 2001
Reagovat
Roger_Federer
Na tom turnaji jsem byl, videl jsem Rogerovi zapasy se Shuettlerem, , ve druhem kole nejaky Belgican nebo Francouz tusim..pak Goranem Ivanisevic..
Reagovat
janek_da
A byla to láska na první pohled?
Reagovat
Roger_Federer
Jako z Rogerem..?
No to byla, ale v 98 ve Vidni, kdy jsem ho poprve videl hrat zive, s Jirkou Novakem.
Pred zapasem me jeden mistni hrac, rika..
Mrknem na toho mladyho Svycara z Jirim, prej z neho neco jednou bude a pojedem dom..
Reagovat
Roger_Federer
99 to bylo..tusim
Reagovat
janek_da
Pěkne. Koukám, že ho Jirka rok předtím sejmul ve Wimblasu 3:2
Reagovat
Pe3k
15 let nazpět: ty se máš, taky bych chtěl vidět mladého budoucího Goata :)
Reagovat
Roger_Federer
Kdyz se nad tim ted zamyslim hralo v tom Milane v jednom zapase 18 granslemovych titulu.;)
Reagovat
panzer.dragon
proč si na ten turnaj jel? jako obecně na tenis kouknout? počítam že na rogera v tý době těžko když to byl jeho první titul..
Reagovat
Roger_Federer
Jezdim po turnajich od 98, videl jsem jich hodne...
Milano relativne blizko.
Jelo se na prvni 3 kola..myslim 4dny.
Startoval tam tehdy Safin, vitez Us.open 2000.Nejblizsi turnaj kde ho mel clovek sanci videt.

Pokud se ptas na Viden 99, mam to 200 kilometru..2,5 hodky cesty.
Tam jsme jeli kvuli Jirí Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
Iba 15?...

Priznám sa, že som čakal oveľa viac..Nadal v tom veku už predsa vyhrával GS a Djokovic v podobnom tiež.:Holt, ale nie každému nadelil Pán Božko do vienka rovnako talentu :)
Reagovat
ipko
ach jaj, to bol zas game.. :/
Reagovat
ipko
na servise zatial Ernest istý..
Reagovat
ipko
dobrý link na Gulbu?
Reagovat
marta
http://live.batmanstream.com/streaming/free-live-video-streaming-gasquet-gulbis-atp-montpellier-tennis-atp-241542.html
Reagovat
ipko
hlavne Dubaja.. lebo bude o jednu prehru Novaka menej.. :/
Reagovat
kada.tom
:-DDD
Reagovat
Mayo
tiež ma to napadlo
Reagovat
smazaný uživatel
Novak neprohraje letos
Reagovat
panzer.dragon
nikdy už neprohraje :-)
Reagovat
a.magerova
Povzbuzující komenty od nicků, od kterých bych to celkem ani nečekala.... ;-)

Rogere, přeji Ti....
http://i84.photobucket.com/albums/k12/darmar_album/obrazky1/0f7e13992d65363bab64b42cd91dcf85_we.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Federerovi samozrejme prajem skoré uzdravenie, šťastie v nešťastí je, že vynechá len dva turnaje do počtu..:
Reagovat
panzer.dragon
jj a to ten jeden ani neni jeho standard, to holandsko, ten dubai by byl suprovej, ale jak píšeš jen doplňkový záležitosti
Reagovat
PetaM
Meniskus je svině, na rozdíl od Rogera já ho už teda nemám, mu ho jen sešili. Jinak teda celou dobu nemusel nic cítit, jednou uděláte špatný krok (navíc, když jste vrcholový sportovec) a už se vám natrhne. Ale není to nic strašného, ten měsíc by měl bohatě stačit :) Tak hodně štěstí mistře :) ;)
Reagovat
Kozoroh
Trochu mě tato zpráva překvapila, a to v tom bodě, že o žádném zranění se v předcházejících dnech vůbec nepsalo a o proběhnuté operaci jsem s tak jak všichni dozvěděl dnes. Rogerovi a jeho fanouškům přeji, aby se Fedex vrátil na kurty v IW. Po IW ho čeká další pauza až do RG, no vzhledem k tomu, co se stalo by stálo za úvahu přidat do rozvrhu antukový turnaj, třeba Istanbul, který loni vyhrál.
Reagovat
turista
Myslím si, že RF překope svůj turnajový plán. Teď si měsíc odpočine a pak stoprocentně odehraje nějaké turnaje na antuce aby nevypadl ze zápasové praxe. Divokou kartu takový tenista dostane kdykoliv a kdekoliv. Určitě nebude 3 měsíce odpočívat aby pak přijel zcela nerozehraný na RG.
Reagovat
Nola
skore uzdravenie prajem
Reagovat
Zdeny
Škoda ze není nikdo, kdo by Rogera mohl v žebříčku ohrozit...
Reagovat
panzer.dragon
Juan bude hrát v delray beach

https://www.youtube.com/watch?v=4uHJX_8vazo
Reagovat
smazaný uživatel
konečněěě :))) to je skvělá zpráva výměnou za špatnou zprávu ohledně Rogera, moji dva miláčkové :D tak hodně zdaru, snad je Delpo ready ;))
Reagovat
panzer.dragon
přeju mu aby nabral zase nějakej zápasovej rytmus a vrátil se a zdraví ho trochu podrželo, alespoň do první stovky, je to památnej narušiltel grand slamový hegemonie big four a pro titul si došel ještě přes rafu a přes rogera, moc hezký no snad se zas čapne
Reagovat
Pe3k
Konec Djokovicovy dominance je tady :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to asi těžko, ale strašně mu přeju, aby byl zase konkurenceschopný, snad mu to vyjde :))
Reagovat
Kozoroh
Doufám, že tentokrát vydrží na okruhu déle než na jeden-dva turnaje.
Reagovat
Mayo
škoda, že nebude hrať v Dubaji ale nech sa dá čím skôr dokopy a vráti sa!
Reagovat
smazaný uživatel
Největší šok od doby, co Angie vyhrála grandslam.
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
..info jste dostali ode mě již dříve :-)
Reagovat
miledus
A kdy? Nějak mi to uniklo!
Reagovat
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=nyBxoMMPdwE

Zcela nové a povedené video :)
Reagovat
miledus
Skvělé video !!!!! Hodně zdraví Rogere!!!!
Reagovat
Pe3k
Ta operace byla asi dost tajná (narychlo), že jsem o ní neslyšel ani já. A vůbec celá obvyklá fáze:
1, mám problém
2, potřebuji na operaci
3, jsem po operaci, rehabilituji nějak neproběhla.

Z toho jde vidět jaký je Roger sportovec a profesionál. Nepotřebuje žádné zprávy v tisku, žádné prognozy a kecy okolo.
Chce to mít rychle za sebou a hned hurá na kurty.

Na druhou stranu tady máme, bývalého top hráče, nebudu jmenovat (Býček), který musí novinářům neustále připomínat každou bolístku a bebíčko, co se mu přihodilo. Zašlo to do takových extrému, že jsme se dozvěděli, že si popálil prstíček...

Rogere, brzké uzdravení a jsem si jist, že po měsíci půstu se na ty kurty budeš pořádně těšit a předvedeš o5 něco mimořádného :)
Reagovat
turista
Come on RF!
Reagovat
Matti
Tak to mě dostalo: byla asi dost tajná (narychlo), že jsem o ní neslyšel ani já. To si Roger dovolil hodně tě neinformovat. Asi ví, že mu děláš medvědí služby.
Reagovat
Nola
dostal si padaka? pravdepodobne si najnovsie nasadenym tajnym agentom v tabore jeho najvacsieho rivala... zaslo to az tak daleko, ze kazdy tvoj druhy prispevok konci, alebo zacina jeho menom....
Reagovat
Pe3k
Nola takovou schizoidní fantasmagorii bych od tebe nečekal.
Chudák Djokovic, že má takové fanoušky, přitom takový sympaťák...
Reagovat
Nola
Djokovic ma tu na TP najmenej agresivnych fanusikov, narozdiel od teba... tvoj TOP hrac je po operacii, a tvoja reakcia ? za kazdu cenu potopit Nadala... ja som celkom zhrozena z tej informacie, kazdy operacny zasah nesie zo sebou urcite rizika, uvedomujes si to vobec?
verim, ze sa vrati v plnom zdravi spat a bude prehanat tych najlepsich
Reagovat
Pe3k
"kazdy operacny zasah nesie zo sebou urcite rizika" Nola ty se vyznáš :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, zraní sa ti koň a ty máš plnú hubu rečí o Rafovi..Ty si postihnutý, uvedomuješ si to??
Reagovat
Fandina
Přeji brzké uzdravení a těším se zase na tvou hru. Go Rogere go go!
Reagovat
gigin
uzdravení Rogére. Radost koukat na tvou hru, budeš mi chybět. Come on!
Reagovat
a.magerova
Vidím, že ta jeho velká fotka na zdi naší ložnice přináší ovoce... ;-)
Reagovat
babolat.cz
ježišííí?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
gigin
Ale já to myslím upřímně, děvčata.
Reagovat
smazaný uživatel
;D)))
to me neco pripomina...myslime to uprimne...
Reagovat
gigin
Nebožtík Gross.
Reagovat
a.magerova
Jj... ale pak se obrátil k Bohu a musel s pravdou ven... takže važ slova gigine... :-P
Reagovat
panzer.dragon
on se zranil po semifinále? jako třeba při tréningu? to asi ne ne? to už balil kufry.. tak třeba někde jen tak při chůzi?
Reagovat
Krisboy
Prostě se vožral a spad se schodů, no...
Reagovat
Stan_Borowitz
vzteky kopal do drnu, který vůbec za nic nemůže...
Reagovat
Roger_Federer
A..strazci galaxie..A oblibeny Myval.:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, můj nejoblíbenější filmový hrdina poslední doby.
Reagovat
Roger_Federer
Jj.videl jsem to nedavno :), a postava jako lusk, perfektni hlasky.To stou nohou me dostalo.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist