Federer měl namále: Ginepriho zlomil až ve třetím setu

29. 7. 2008, 23:32
Aktuality 39
ATP CINCINNATI - Roger Federer byl dnes blízko třetí porážce v řadě. Ve svém úvodním vystoupení na turnaji Masters v Cincinnati se trápil s domácím Robbym Gineprim, jehož odpor zlomil až ve třetím setu.
Roger Federer

Roger Federer prohrál první set v tie-breaku a ve druhém Ginepri podával na vítězství. Švýcarský tenista však dokázal v kritické situaci zabrat a dotáhnout zápas do rozhodující sady. V té už soupeři nadělil "kanára".

Světová jednička hrála s pětadvacetiletým Američanem už popáté. Jediný set přitom Federer prohrál před třemi lety právě v Cincinnati. Švýcara ve třetím kole čeká Chorvat Ivo Karlovič, který si poradil s José Acasusem.

Pokud Federer v Cincinnati nepostoupí alespoň do semifinále, může po turnaji v Cincinnati přijít o post světové jedničky.

O něj ho může připravit Rafael Nadal, kterého v 2. kole čeká Florent Serra. Ten dnes ve třech setech udolal Benjamina Beckera z Německa. Nadal se s Francouzem střetl poprvé letos na Australian Open a povolil mu uhrát dohromady jen 4 gamy.

Do druhého kola postoupil jedenáctý nasazený Richard Gasquet. Dvaadvacetiletý Francouz přešel přes krajana Llodru, který za stavu 1-1 na sety v rozhodujícím dějství kvůli zranění ruky vzdal.

Úvodní kolo zvládl i v dobré formě hrající Gilles Simon. Nenastoupil však podle původního plánu proti finalistovi z Toronta Nicolasi Kieferovi, který se kvůli únavě odhlásil, ale ve dvou setech porazil "šťastného poraženého" z kvalifikace Rajeeva Rama. V dalším zápase narazí na sedmého nasazeného Jamese Blaka.

ATP MASTERS SERIES CINCINNATI (USA, tvrdý p., 2.615.000 dolarů) - úterý:

Dvouhra - 1. kolo:
Verdasco (10-Šp.) - Estrella (Dom.) 6-3 7-5
Gasquet (11-Fr.) - Llodra (Fr.) 3-6 6-1 1-0 skreč L.
Serra (Fr.) - Becker (Něm.) 4-6 7-6(6) 6-4
Isner (USA) - Stoppini (It.) 7-6(2) 6-3
Clément (Fr.) - Johansson (Švéd.) 7-6(4) 6-7(5) 6-3
Moya (Šp.) - Tipsarevič (Srb.) 7-6(5) 7-5
Guccione (Austr.) - Levine (USA) 6-3 6-4
Lapentti (Ekv.) - Čilič (Chorv.) 7-6(5) 6-2
Bolelli (It.) - Anderson (JAR) 6-3 7-6(1)
Simon (Fr.) - R.Ram (USA) 7-6(5) 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Ginepri (USA) 6-7(2) 7-6(5) 6-0
Söderling (Švéd.) - Robredo (12-Šp.) 7-6(6) 6-4
Karlovič (16-Chor.) - Acasuso (Arg.) 6-3 7-6(3)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je mi Rogera líto, bylo to z jeho strany velké trápení... Byl úplně bez energie, jako by mu u všech úderů chyběl krok.... Postrádal jsem v jeho pohybu dynamiku, která je pro něj tak typická....
Reagovat
smazaný uživatel
jj jenze ten ginepri dobre returnoval a myslim ze prvni dva sety hral dobre.......a myslim ze hral federer mnohem lip nez v torontu se simonem!!!!jestli bdue roger 2 tak to bude pro nej prodel me lepsi a zbavi se toho tlaku a pak zas bude hrat svuj nejlepsi tenis........ale jako vite jak musi bejt jemu ten tlak jak o tom vischni mluvej ze uz brzo bude 2 a furt tyhle kecy boze on byl svetovou jednickou skoro 5 let a jeset treba bude aja bych uz asi nevyhrala ani jedne zapas bejt na jeho miste:D:D:D:Dten tlak je hroznej........ale verim ze to zvladne hodne stesti s karlovicem!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ale ginepri fakt odesel uplne........dobre mozna ho bolelo trochu bricho ale nezvladl to psychickyproste a hlavne fyzicky......hraje treti set a uz nemuze!!nwm no fyzicku asi moc dobrou nema
Reagovat
smazaný uživatel
Skoro som pri tom zápase skolaboval. Bolo pre mňa kruté pozerať sa, ako fenomén svetového tenisu robí chyby z loptičiek, ktoré ešte pred časom posielal nechytateľne na súperovu stranu kurtu. Vydreté, neskutočne vydreté víťazstvo. Chcel by som veriť, že práve takéto potreboval. Jednotkou bude, žiaľ, Nadal. Minulý rok totiž ku koncu sezóny skoro nič neuhral, obhajuje málo bodov. Ale na druhú stranu - je to asi najlepší antukár histórie, zaslúži si to. Ja jeho kvality uznávam, len mu nedokážem fandiť. Pretože neviem fandiť hráčovi, ktorý vo väčšine svojich zápasov má menej víťazných úderov ako jeho súper. Príde mi to, ako by som vo futbale fandil Grékom.
Reagovat
smazaný uživatel
OMG Jak moh gionepriho zlomit ve 3 setu kdyz ginepri mel žaludeční potíze a skoro v kazdym gamu jen rozehral hru nebo dostaval esa fakt smesny a vy taky s tima blbejma pripomínkama proste mel federer klidku uz v tom 2setu a v tom 3. ani nemluvim.
Reagovat
smazaný uživatel
a nenapadlo tě třeba že by to mohl jako simulovat? Odešel psychicky,ve druhéém setu ho mohl porazit a pak už když prohrál 1.game při svým servisu tak to udělal chytře...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo je to pravda, je to na Rogera obrovský tlak proto asi ten zápas vypadal tak jak vypadal ale vyhrál zaslouženě protože někdo jiný by tento zápas třeba už neotočil. Doufám a věřím v to, že ho tahle výhra uklidí a nakopne a začne hrát tak jak před tím. Takže držím palce, pěsti prostě co se dá. Jseš nejlepší Rogere!!!!!!!!!!!!!!!! GO ROGER!!!
Reagovat
VikiCabadaj
Ty neustále kritizuješ Maria, ale ten si alespoň dělá prdelky. Ty máš ovšem uplně stupidní argumenty, rozumíš tomu jak koza petrželi, jestli si myslíš, že takhle rozehranej zápas proti uvadajícímu Gineprimu by nikdo neotočil...ty mě fakt umíš pobavit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný já kritizuji Maria a někdo zase kritizuje mě a to je pořád do kola. Mě to nerozhodí, a právě každý má svůj názor ne?? A netvrdila bych že tomu rozumim jak koza petrželi. Ty mě znáš? Víš houby co já mám za sebou, co znám atd. a o tom se s tebou rozhodně bavit nebudu. A rozhodně ted urážíš ty mě ale to je jedno. Jak víš že já si nedělám prdelky??? Jen jsem napsala že neumí ocenit i toho druhého, a to je pravda. A to neni žádná urážka nebo co v tom vidíš. Já naopak třeba Rafu ocenit umím a už jsem to psala takže to nebudu psát znova. ps: pozorně čti co píšu jo?? Vůbec jsem to nemyslela tak že by ten zápas nikdo jinej neotočil ....
Reagovat
smazaný uživatel
Otočit zápas proti Gineprimu, který 3. set jen odchodil a viditelně nebyl v pořádku, je teda umění:-D
Reagovat
VikiCabadaj
Jj právě, že znám Zuzo:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo?? Tak dobrá, když to říkáš ......
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že si Roger zaslouží být jedničkou. Jen je to těžký udržet se tam a to stejné podle mě bude, až se jedničkou stane Nadal. Ten tlak, aby nezklamal lidi je bohužel velký a myslím, že kvůli tomu je někdy problém udržet se na vrcholu, obzvlášť, když ostatní hráči mají jeho hru přečtenou. Každopádně mu fandím a je fakt dobrej borec!
Reagovat
smazaný uživatel
Neporazitelný už je jen jeden tenista!RAFA!
Reagovat
smazaný uživatel
Otevri oci a uvedoim si ze to bude za chvili co rafa padne taky...a pokud se dostane na c.1 tak to bude mit jeste tezsi
Reagovat
smazaný uživatel
Však se uvidí, jak dlouho vydrží být neporazitelný Rafael. Netvrdím, že není taky borec. Jen si myslím, že světovou jedničkou se neudrží nikdo v dnešní době závratně dlouho!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mario je zase chytrej jak rádio.....Já už jsem zvyklá , ten nedokáže ocenit druhého jen má před očima toho svýho Rafu ...... Já se k Mariovi ani vyjadřovat nebudu protože to nemá cenu. Takovýhle lidi mi lezou krkem .....
Reagovat
smazaný uživatel
jéžiš...musí tady pořád na sebe útočit fanoušci Rafy a Feda, trošku respektu by to chtělo. Já jsem až nekritická fanynka Rafy, naopak Feda mi je krajně nesympatický, nepřipadá mi totiž až tak úžasný....nikdy jsem ho neviděla zatleskat soupeři, což Rafa a třeba Djok dělají, nebo vždy mrští prázdnou láhev za sebe kde sedí, každý jiný ji podá sběrači míčků, jsou to takové maličkosti, ale myslím, že dost výmluvné. Nebudu se tady vysmívat někomu jen proto, že fandí někomu jinému.
Reagovat
smazaný uživatel
a co v prvním kole wimbledonu? tam zatleskal hrbatému.. a vzpomněl bych si i na jiné případy.. ale kdo chce psa bít.. že ano ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zápas jsem zrovna neviděla, já prostě v Rogerovi nevidím toho správnáka....je to můj názor a nikomu ho nevnucuju.
Reagovat
smazaný uživatel
dyť já to beru ;-) každý má svůj pohled..
Reagovat
smazaný uživatel
Každý z nich je jinej a v tom to je. Každopádně Roger je určitě slušně vychovaný a to, že nedává nějak obzvlášť vztek nebo radost najevo ještě není důkaz, že by nedokázal ocenit hru ostatních hráčů. Oba jsou dobří borci! Ale je asi nemožný zůstat jedničnou nadosmrti a to platí pro všechny budoucí náhradníky.
Reagovat
VikiCabadaj
Jinak by tu byla nuda:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo?? Tak dobrá když to říkáš .....
Reagovat
smazaný uživatel
:-D to patřilo vejš ....
Reagovat
smazaný uživatel
mario:porazitelný je každý tak nevím co to tlácháš za nesmysl a už na tomto turnaji to pozná Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Som zvedavy na buduci rok ako ten tvoj Nadal dokaze obhajit setky bidy,ak sa stane teno rok 1 tak buduci aj padne,da ho dole Federer,ten toho zatial moc nenahral a v buducom roku toho nebude musiet az tak vela obhajovat narozdiel od Nadala,SA KONECNE PREBER,VOBEC NEVIES OCENIT INEHO TENISTU AKO JE NADAL A PRITOM TEN MA ESTE K FEDEREROVIM USPECHOM NA MILE DALEKO!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ved Federer je jeden z najferovejsich tenistov sucasnosti,aj vacsina tenistou ho ocenila narozdiel od Nadala ktory tak napr. nepodal po prehranom zapase superovi ruku,zapas s Berdychom!Natahuje svoje podanie atd...nekriticka fanynka,spametaj sa!
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vím, tak právě Berdych je nejméně oblíbeným hráčem mezi samotnýmy hráči, a to myslím není bezdůvodné, já jsem nekritická fanynka Rafy, ale zdá se že ty zase Fedexe, takže proč bych se jako měla vzpamatovávat ty nádhero.
Reagovat
smazaný uživatel
ROGER JE NEJLEPŠÍ. AŤ ŽIJE ROGER!!! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No,co teda předváděl za toho stavu 5:5 ve druhym setu,to jsem fakt nečekal.Ještě před rokem by dal tři esa a von dal místo toho tři nevynucený chyby.Ale když pak vyhrál tie-break,bylo jasný,že si teď ten postup už nenenchá vzít.Ale s Karlovičem to bude mít těžký.
Reagovat
smazaný uživatel
Už se nedá srovnávat hra Rafy a Rogera!Rafa je jednoznačně nejlepší tenista současnosti,kdyby Robby zvládl zápas psychicky mohl vyhrát 7:6,7:5!!!VAMOS RAFA!!!
Reagovat
smazaný uživatel
..... kdyby ..... :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Nebyl to Roger tak jak býval :( nejisté údery, trápil se přitom by to mělo být jednoznačné. Věřím že jen má krátkodobý výpadek. Tak hodně štěstí Roger... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jen tak dal Roger, si Pan Roger...zaslouzene
Reagovat
smazaný uživatel
Roger mě opět přesvědčil, že tenisové království je ve správných rukou! Jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
přesně.I když ten výkon zase nebyl přesvědčivý úplně..třikrát ztratit proti Gineprimu servis-měl by to zlepšit
Reagovat
smazaný uživatel
Mně právě přesvědčil o tom, že to už je v nesprávných rukou, a že po tomto turnaji to bude v těch správných!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
jj jenze ten ginepri dobre returnoval a myslim ze prvni dva sety hral dobre.......a myslim ze hral federer mnohem lip nez v torontu se simonem!!!!jestli bdue roger 2 tak to bude pro nej prodel me lepsi a zbavi se toho tlaku a pak zas bude hrat svuj nejlepsi tenis........ale jako vite jak musi bejt jemu ten tlak jak o tom vischni mluvej ze uz brzo bude 2 a furt tyhle kecy boze on byl svetovou jednickou skoro 5 let a jeset treba bude aja bych uz asi nevyhrala ani jedne zapas bejt na jeho miste:D:D:D:Dten tlak je hroznej........ale verim ze to zvladne hodne stesti s karlovicem!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist