Federer odehraje do Wimbledonu sedm turnajů, chybět bude v Miami

14. 2. 2015, 09:41
Aktuality 84
Roger Federer zveřejnil na svém facebookovém profilu svůj turnajový program až do Wimbledonu. Švýcar má za sebou turnaj v Brisbane a Australian Open a do Wimbledonu chce odehrát dalších sedm turnajů. Největším překvapením je jeho absence na podniku Masters 1000 v Miami.
Profily hráčů
Roger Federer

Federer vstoupil do letošní sezony skvěle, když hned na prvním turnaji v Brisbane získal titul. Na Australian Open ale Švýcar dobrou formu nepotvrdil. Čtyřnásobný švýcarský šampion překvapivě prohrál už ve třetím kole s Italem Andreasem Seppim, s nímž přitom v předchozích deseti vzájemných duelech ztratil jediný set. "Nedokázal jsem hrát nejlepší tenis, a to i proto, že Andreas byl vynikající," řekl po nečekaném vypadnutí Švýcar.

Po úvodním grandslamu roku, který pro Federera skončil spíše zklamáním, si Švýcar vzal pár dní volna a k tréninku se vrátil až nedávno. "Po odpočinku se znovu vracím na tréninkové kurty. Chci se co nejlépe připravit na další turnaje," napsal včera Federer na svém facebookovém profilu, kde také zveřejnil svůj program až do Wimbledonu.

Jeho prvním turnajem od nepovedeného Australian Open bude podnik v Dubaji, kde již šestkrát vyhrál (2003, 2004, 2005, 2007, 2012 a 2014). Turnaj v Dubaji startuje 23. února.

Plán turnajů Rogera Federera
23. února
Dubaj
23.března
Indian Wells (Masters)
12. dubna
Monte Carlo (Masters)
3. května
Madrid (Masters)
10. května
Řím (Masters)
24. května
Roland Garros
15.června
Halle
29.června
Wimbledon

Poté se Federer představí na turnaji ATP Masters 1000 v Indian Wells, kde bude obhajovat loňskou finálovou účast.

Velkým překvapením je neúčast Federera na turnaji v Miami, který se hraje od 25. března. Podnik v Miami je jedním z devíti turnajů kategorie Masters 1000, Federer ho ale překvapivě do svého programu nezahrnul, přestože turnaj v letech 2005 a 2006 vyhrál.

Masters v Miami, kde se hraje na tvrdém povrchu sedmnáctinásobný grandslamový šampion vynechá, antukové turnaje kategorie Masters 1000 ale odehraje hned tři - v Monte Carlu, v Madridu a v Římě. Antukovou šňůru pak zakončí jako většina hráčů světové špičky na přelomu května a června na French Open v Paříži.

Před Wimbledonu odehraje Švýcar svůj oblíbený travnatý turnaj v německém Halle, kde zaútočí už na osmý titul.

Federer do svého programu nezahrnul ani úvodní kolo Davis Cupu, v němž budou Švýcaři 6. - 8. března čelit Belgii.

Komentáře

84
Přidat komentář
smazaný uživatel
Táto debata je ešte absurdnejšia, než najlepší tenista histórie...

Čo sa týka FH, tak presne ako píše spaniel, čo z toho, keď dáte winner 170km/hod, keď máte omnoho vyššiu chybovosť a konzistenciu?..Práve preto si myslím, že Roger má lepší, pre mňa to teda znamená efektívnejší FH, než má Delpo alebo mal Gonzales.

No pre tieto isté dovody tvrdím, že zaostáva za FH Nadala..Na antuke a vačšine hardu, na tráve a v hale má v tomto údere vačšiu zbraň Roger..

BH, tam Nole s prehľadom, aj na returne, v jednoručákoch to je medzi oboma Švajčiarmi zhruba nerozhodne..
Reagovat
spaniel
U me je Nadaluv forehand na druhem miste, protoze je vysoce efektivní hlavne na antuce. I na to druhe misto mu dopomohla nejvic konzistence, ktera je neskutecna. Federerův forehand, to jsou winnery, Nadaluv je minimum chyb. U nich dvou je prakticky vse protiklad, utok-obrana, winnery-minimum chyb, lehkost-zarputilost, jednorucak-obourucak.
Reagovat
smazaný uživatel
Práve pre typovú rozdielnosť sa to ťažko porovnáva, je to velmi relatívne...

Osobne si myslím, že na antuke a harde si Nadal v priemere cez FH výmeny uhrá v pomere získaných/stratených fiftínov viac bodov ako Roger..Federer dáva viav winnerov ako Rafa, Nadal útočí postupne, no velmi efektívne, súpera častokrát doslova uštve aj bez nutného winneru..Navyše v súbojoch oboch najlepších FH je kľúčovým úderom zápasu práve Rafov FH..
Reagovat
Stan_Borowitz
V soubojích dvou v současnosti nejlepších FH je podle mne rozhodující psychika, resp. z hlavy pramenící pokles úspěšnosti prvního podání u RF, který je podchycený ve statistikách... ale to jen na okraj.

Jinak souhlasím, že FH u obou je tak rozdílný, že se to těžko porovnává. Každý má svou drtivou sílu založenou na jiném principu. Del Potro by se mohl svým FH co do účinnosti a konzistence oběma vyrovnat, případně je i překonat, ale je zjevné, že se jej snaží hrát za hranicemi schopností svého těla, takže je to nakonec stejně v zásadě neúspěšná strategie.

Myslím si, že Stanův jednoručný backhand je o něco lepší než Federerův. Je to úder, kterým umí zatlačit i ty nejlepší soupeře, zatímco u Rogera jde o úder většinou víceméně udržovací.

O Noleho backhandu se nějak nemůžu rozhodnout, jestli je lepší než Stanův. Nole je podle mne především nejkomplexnější tenista, minimálně současnosti. Nemá žádnou slabinu, která by se dala využít. Třeba jeho smeče jsou sice relativně slabší, ale asi sotva by se dal porazit loby...
Reagovat
Amputace
Djokovič že nemá slabinu? Co hra na síti, co hra nad hlavou? Jistě, právě na těchto komponentech jeho hra bezprostředně nestojí (aby taky stála), avšak na druhou stranu vinou jejich nedoladěnosti prohrál už nejeden zápas. Takže využít toho, že neumí třeba smečovat, se rozhodně dá - jednoduše tak, že žádný míček nevypustím, vědom si toho, že na síti je Djokovič, který dokáže zazdít naprosto cokoli. Být na síti například Federer, zdánlivě ztracený míček je nejspíš ztracený i doopravdy. Djokovič je patrně skutečně nejkomplexnější tenista současnosti: má skvělý pohyb, výborný FH i BH, solidní podání, avšak spolehlivě si dokáže pokrýt pouze baselinu, neboť na síti je zdaleka nejslabší z někdejší velké čtyrky a už z toho důvodu se dle mě nebude nikdy řadit k nejkomplexnějším tenistům historie.
Reagovat
Stan_Borowitz
Kde píšu, že nemá slabinu? Píšu, že nemá slabinu, která by se dala využít. Možná jsem měl napsat "která by se dala systematicky využívat". Kromě té slavné smeče a dotykem sítě v semi RG s Nadalem nevím o jiném zápase, který by mu tyto jeho dvě relativní slabiny prohrály.
Reagovat
Denis92
AO 2014 proti Stanovi..staci si pozriet dve posledne vymeny.
Reagovat
Amputace
Systematicky využívat se možná nedá, ovšem o hráči, který horko těžko zvládá některé základní voleje (a vůbec jeho hra u sítě někdy připomíná spíše amatérský tenis), se příliš nedá uvažovat jako o jednom z nejkomplexnějších hráčů historie (reakce na tvůj dodatek "minimálně současnosti"). Z čistě strategického hlediska je ze současných tenistů zřejmě vůbec nejtěžší proti němu hrát, protože jak ve FH tak v BH má podobně silné zbraně a na rozdíl například od Nadala se nedá utlouct přes slabší stranu, neboť taková zkrátka není, ovšem komplexnosti například Federera z oněch let 04-07 se Djokovič ani nepřibližuje, natož aby se dal řadit do podobné kategorie. Nehledě pak na to, že při těchto diskuzích o komplexnosti se mnohdy opomíjí jiný důležitý faktor - sice psychika a mentální síla, kterou Djokovič (převážně na GS) v posledních letech zrovna nehýří, nepřipomíná šampiona, toho připomínal pouze v roce 2011, takže opět: jak by mohl být (třeba jednou) takový hráč srovnáván s Borgem nebo Federerem, kteří byli excelentní v každé herní činnosti a navíc dokázali porážet své soupeře i hlavou?
Reagovat
Stan_Borowitz
S Borgem to asi není úplně dobrý příklad, ten voleje taky moc neuměl, ale Federer let 2004-2007 byl patrně komplexnější tenista. I když někdo by třeba namítl, že to byla slabá éra a kromě Nadala na antuce nebyl nikdo, kdo by mohl Federerovu komplexnost prověřit ;-)

Nicméně já k nim nepatřím, čili se tímto zrušuje dovětek ", minimálně současnosti." a nahrazuje se s okamžitou účinností dovětkem novým, který zní "současnosti."...
Reagovat
Amputace
Moc neuměl? A proto vyhrál při tehdejším herním stylu 5x Wimbledon?
Reagovat
Stan_Borowitz
Já tě jen tak zkoušel ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcem sa vám do toho miešať, no možeme sa opýtať, čo to znamená komplexnosť..Pre mňa je komplexnejší tenista Djokovic pred Federerom, lebo je ďaleko lepší "antukár" a to aj napriek tomu, že v hre na sieti je niekde na úrovni druhej, tretej desiatky..
Reagovat
Roger_Federer
"lebo je ďaleko lepší antukár"
??
Z ceho jsi tohle vyplodil?
Reagovat
Denis92
Na zaklade coho?
Reagovat
smazaný uživatel
Och, svorka sa zas začína prebúdzať, a to nebolo ani úmyslom..Tu som na tenkom ľade :)

Neviem vážení, ale príde mi, že Federer v dobe Rafu na antuke proste nikdy nič nevyhral (v podstate ako všetci), kdežto Nole ho na nej posledné 3-4sezóny dokáže poraziť a každý rok si na jeho úkor pripíše cenný vavrín..

Viem, chýba mu RG..Ale to je aj tým, že nemal šťastie na nečakané vypadnutie Rafu..Inak by bo už dávno mal..
Reagovat
Roger_Federer
To,ze Federer narozdil od Djokovice mel svoji achylovu pata jmenem Nadal je pravda..Netvrdim, ze za rok dva to nebude naproto opravnene tvrzeni, ale..dle meho nazoru byl Federer dlouhe roky 2 nejlepsi hrac na antuce poslednich 10-11 let.Vysledky to aspon tvrdi.I v Djokovicove sezone 2011 ho tam dokazal zastavit.
Reagovat
Denis92
Ved som sa len normalne spytal na tvoje argumenty. Zalezi ako sa nato pozeras. Nesuhlasim s tym, ze Djokovic je daleko lepsi antukar ako Federer. Najma preto, ze mu proste chyba RG a je jedno ake boli okolnosti. Djokovicova bilancia s Rogerom na antuke je 4-3 v prospech Fedexa a na RG to maju 1-1.
Zase je pravda, ze Djokovic dokazal viackrat porazit Nadala na antuke ale to nemoze byt hlavny argument na porovnanie a urcenie, ze je daleko lepsi antukar.
Reagovat
Amputace
Tak o hodně lepší antukář než Federer Djokovič stoprocentně není. Tam jde o match-up. Federer na Nadala neumí, kdežto Djokovič ano, což se projevuje i na antuce, to je celé. Na druhou stranu posledních 11 let Federer 2 nejlepší hráč na antuce opravdu není. To je pouze zbožné přání mýtotvůrců, kteří ostatní přesvědčují o svých konstruktech, že na antuce nebyla za posledních deset let žádná konkurence. Rok 2009-10 byl poslední. Pak už to přebíral Djokovič. Navíc takový rok 2004 byli na antuce úspěšnější úplně jiní tenisté: Coria, Gaudio, Moya. Federer vyhrál vlastně jenom Hamburk, v Paříži vyletěl už ve třetím kole. Takže ono napsat, že byl Federer druhý nejlepší hráč na antuce 5 let nebo 11 let je nemalý rozdíl.
Reagovat
Roger_Federer
Antuka je neslabsi Federeruv povrch, presto ma vysledky..05-12 byl rozhodne vysledkove 2 nehlepsi hrac tohoto povrchu.
A pokud chces zacinat z tou konkurenci..Ja teda pro Rafu 05-14 vidim zcela jasne 2"hrace..Federer05-11-12, nyni Djokovic..
Reagovat
Roger_Federer
Hele trosku Forhendovatis..
v roce2004 hral 4 antukove turnaje a vyhral 2.;).Kdyz uz se o neco opiras uvadej ty fakta poradne.;)
Reagovat
Amputace
To, že vyhrál bezvýznamný Gstaat (ten jsem přehlédl, díval jsem se na výsledku turnajů, které někoho zajímají a na nichž se dá stavět argumentace o nejlepších tenistech nějakého povrchu, tedy Masters a GS), kde ani nemel pořádného soupeře, z něj hned dělá druhého nejlepšího antukáře toho roku? Jsi to ty, kdo neuvádí správná fakta. Ty jsi v prvním příspěvku napsal, že byl druhým nejlepším hráčem na antuce 11 let! Což je lež i v případě, že bych připustil, že jím byl v letech 2005-2012 - to je, pokud neumíš počítat, stále "pouze" sedm let z celkových 9-10 let dominance Rafaela Nadala.

Já se snažím normálně diskutovat, ty se akorát snažíš oponenta neustále nějak utírat. Už mě to nebaví.

Nicméně já ti těch sedm let nenechám ani omylem. V roce 2011 sice Federer došel do finále FO a dokázal ukončit Djokovičovu sérii (ale jak jsem psal výše, to je spíše otázka match-upu, Federer na Djokoviče umí), nicméně Djokovič v tom roce porazil Nadala na dvou antukových Masters a skončil s antukovou bilancí 14/1. Na druhou stranu Federer na Masters nepředvedl vůbec nic. Pokud považuješ za relevantní při posuzování druhého nejlepšího antukáře toho kterého roku pouze finále RG, pak automaticky musíme Federera vyřadit ze všech ročníků, kdy finále nehrál. Tedy 2005, 2010, 2012 (vůbec nechápu, jak jsi přišel na to, že v r. 2012 byl Federer na antuce výsledkově druhý nejlepší a pokud byl, rozhodně to není nic jednoznačného), 2013 a 2014. To je pět let z celkových devíti Nadalovy antukové dominance. Pokud přistoupíme na logiku finále RG = druhý nejlepší antukář roku, pak jim byl Federer ve své kariéře přesně pětkrát (jednou z toho by se dalo říct, že byl i nejlepší antukář vůbec, tedy rok 2009)

Ale.. Přece mi nechceš tvrdit, že v letech 2010-2012 byl Federer neoddiskutovatelně druhým nejlepším antukářem na okruhu..
Reagovat
Amputace
A ještě jedna věc. Ty máš možná dojem, že to pořád nějak stáčím k té konkurenci... Ne, tak to není. Já jsem na rozdíl třeba od Forehanda schopen připustit, že Federer byl skutečně minimálně čtyři roky v řadě (2006-2009) Nadalovou největší konkurencí na antuce - jeho nejlepším povrchu.

Pak ale je současně nutno dodat, že Nadal byl pro změnu největší Federerovou konkurencí na trávě - jeho nejlepším povrchu.

To jsou paradoxy, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Možno sa nezhodneme na tom, že Djokovic je lepším "antukárom" ako Federer, no to, že bol Federer v tebou menovaných rokoch veľkou Nadalavou konkurenciou na antuke, s tým problém nemám, naopak vyzdvihol by som to..Federer bol v najlepších rokoch, aj na antuke preukazoval najvyššiu výkonnosť práve vtedy..Od roku 2011 bol Rafovou najvačšou konkurenciou určite Djokovic..A podľa mňa vačšou, než Federer, čo potvrdzuje aj Masters titulmi z antuky a vyrovnamými zápasmi na RG.
Reagovat
Roger_Federer
Vyrovnanymi zapasy z RG,to je co za argument?..to je zase jenon to tvoje ohybani jak se ti to hodi.
Roger hral finale RG 5x, jednou ho vyhral.
Djokovic 2x finale, ani jeden tam neporazil zatim Nadala... tohle jsou fakta.
Jedina sezona ktera vycniva pro Novaka je 2011, kdy dokazal Nadala porazit na dvou masters na antuce..
Reagovat
Amputace
A rok 2010 v čem vyznívá nejlépe pro Federera? To byl úspěšnější na antuce i Soderling. Vždyť F. hrál jedno antukové Masters finále, jinak neměl vůbec žádný pořádný výsledek, naopak bych řekl, že šlo o jednu z jeho nejhorších antukových sezón v kariéře (viz prohra v druhém kole s Gulbisem v Římu), ty ale přesto nemáš problém tvrdit, že byl v tom roce ROZHODNĚ druhým nejlepším hráčem na antuce. V tom roce byl druhým nejlepším antukářem zřejmě Soderling, který zažíval životní formu a dokázal to přetavit v obhajobu finále RG. Co toho roku dokázal na antuce Federer?

Dále rok 2012. Ano, Federer vyhrál v Madridu. No Djokovič zase hrál dvě Masters finále (a na antuce dokonce 2x porazil právě Federera) a finále RG. To ti připadá jako natolik propastný výsledkový rozdíl, abys tvrdil, že Federer "05-12 byl rozhodne vysledkove 2 nehlepsi hrac tohoto povrchu"? Opravdu? Buď trošku soudný, nebo alespoň argumentuj.

Djokovič je od roku 2011 na antuce jasně lepším hráčem než Federer, o tom už pochybuje málokdo - snad kromě zarytých FFF, kteří by byli schopni glorifikovat i jeho výkony z roku 2013. Ať ale tedy mluví fakta: v letech 2011-12 získal Djokovič 2 antuková Masters a hrál 2 finále, Federer za tu dobu vyhrál jedno antukové Masters a žádné finále nehrál. Pokud jde o RG: oba hráli jedno finále. Takže už nám, všetečným zvědavcům, konečně vysvětli, v čem vidíš ten propastný výsledkový rozdíl mezi nimi mezi lety 2010-2012?
Reagovat
Roger_Federer
Zaprve jsem nikdy nikde nepsal o propastnem rozdilu mezi Djokovicem a Federerem na antuce.Djokovice povazuji za 2 nejlepsiho a nejkomplexnejsiho tenistu svoji ery..Kdy stejne jako Roger v minulosti ma vysledky na vsech povrsich.
Nemam zadny problem uznat, ze je Djokovic aktualne nejlepsim tenistou na okruhu.
Ano napsal jsem, ze si myslim, ze za poslednich 10-11 let je v souctu svoji kariery 2 nejlepsim antukarem za Nadalem.
Budiz, mas potrebu to rozdelovat na samostatne roky, dobre opravuji, ano od roku 2011 nedosahuje Federer urcite takovych vysledku..Takze dle meho nazoru, je Federer(ZATIM),v souctu dosazenych uspechu za celych 10-11 let lepsim antukarem nez Djokovic.Nepochybuji, ale ze se to jeste prevazi na stranu Srba.
Reagovat
Denis92
Radsej ako Miami mohol vynechat jeden z dvojice Madrid/Rim. Ale zrejme vie preco sa rozhodol tak ako rozhodol..
Reagovat
spaniel
Proč? Miami je pro nej zbytečné. Nechutně pomalý hard, navíc je to zahul v kombinaci s IW, kde se dostává daleko.
Reagovat
Denis92
Antuka je lepsia? Navyse IW a Miami su roztahane do dvoch tyzdnov a je medzi nimi pauza zopar dni takze to neni az take zle.
Reagovat
spaniel
Pohyb na antuce je snadnější. 2 týdny, 2 turnaje na hardu ve velkých vedrech neni zrovna prochazka sadem. Prosel si tim a asi vi co dela. Navic v Miami se mu stejne nedaří.
Reagovat
Padme
tak ráda, protože se tu člověk mohl dozvědět spoustu zajímavostí od lidí, kteří tomu rozumí... Teď to tu spamují lidé s psychiatrickou diagnózou, je to škoda.
Reagovat
Stan_Borowitz
Doporučuji použít funkci "Ignorovat uživatele". Nemusíš ztrácet čas čtením příspěvků pomatenců. Články o Federerovi jsou obvykle vynikající příležitostí je vytřídit.
Reagovat
Padme
Děkuji moc, o takové funkci nevím, zkusím to prozkoumat... :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, já jen za dnešek mám v ignoru pět dalších magorů.
Reagovat
Fandina
:-)))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo cekal neco jineho, od pana vyhcaneho "vlastence"?? :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Miami..To je slnko, pláže, párty a sporo odeté dievčence...Tam to Mirka blokuje, to je jas :)
Reagovat
Stan_Borowitz
:-) To je pravda, do IW ho pustí, to je díra v pustině...
Reagovat
Pe3k
Novak Djokovic - King of Melbourne (2015)
https://www.youtube.com/watch?v=L5U5F1T1Tk8

Novak Djokovic Tribute (Chaos Edition)
https://www.youtube.com/watch?v=AlwOKLbMJmU

Novak Djokovic - Never Give Up (HD)
https://www.youtube.com/watch?v=lh6Hijb0yBU

Ať gigin a spol nebrečí...
Reagovat
gigin
Ty tož tady už to fakt jde mimo mne :))

Ale samo díky za videa, tys tady king přes tuto oblast, to ví každej, jas jasů.
Reagovat
smazaný uživatel
pozvracený elegán a ubrečánek zazaruje cim dal mene turnaju do listny sveho programu. Boji se ze zase odejde pokálen a pomočen po další prohře.....
Reagovat
smazaný uživatel
Ty musíš mít v hlavě dobře nasráno!!!
Reagovat
smazaný uživatel
V Miami nehrál už před 2 roky, žádný extra šok to není.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ale elegoš se bojí, že by zase v Miami sklidil jenom posměch, tak se tam už raději ani nepřihlásí? :)) No, vypadá to, že jeho schedule dává jasně najevo, o co mu jde především..dává prostor dělostřelcům..těm, kteří zezadu ostřelují Rafu a tím na něho vyvíjí ještě větší tlak, než jaký je na něj už tak vyvíjen. No a to mu pak pomůže sklidit ovoce na Roland Garros. And thats it! :)) Jenže Roger neví, že bez Soderlinga to nezvládne ani tak. :))))
Reagovat
LukasH
Ano, on se určitě ve svých letech a se svými úspěchy bojí toho, že by sklidil posměch.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Právě proto, že ve svých letech a se svými úspěchy si jej už nemůže dovolit :)) Dost bylo trapasů v Miami s Roddickem, Berdychem, Nadalem, Canasem atd..další už přijít nemůže :))
Reagovat
Pe3k
Roger Federer ? Never Gets Old (1080p)
https://www.youtube.com/watch?v=c9YyyqVL96M

Roger Federer - Undying (HD)
https://www.youtube.com/watch?v=IuhlnnSFXKg

Roger Federer - Forever Here
https://www.youtube.com/watch?v=N-8y66u8DnM
Reagovat
smazaný uživatel
Na to "Forever here" jsem čekal, že ho hodí někam do sarkofágu a postaví vedle kurtu.
Reagovat
SwissMaestro
Miluju tato videa :)
Reagovat
smazaný uživatel
giginku, mrkni na to prvni - je nejkratsi.. :-))) porovnej FH.. ;-)
Reagovat
gigin
RF má nejlepší FH na okruhu. A zároveň je opravdu líbivý, jakoby takový prostě hezky koukatelný. Já to uznávám. Řekl to konec konců i Génius a ostatní hráči, že on má prostě top FH. Tak jako Gulbis BH. Mi prostě přijde, když ho sleduju (Fedexe), že to musí umět každý osel a nic na to není, dajte mi raketu do ruky a udělám to samé. Tak prostě přirozeně mi připadá. Než zahraje FH Ernests tak mi přijde, že sa u toho strašně nadře, v horším případě, že ho u toho trefí cyp a zbytek života stráví na kapačkách. Kdežto je BH je prostě pro mne nejlepší.
Reagovat
gigin
A co se týče techniky provedení, na to nejsem schopný ti odpovědět. Proto jsem tě požádal ve vzkazníku o ten rozbor ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejhezci FH ma Tomic. :)
Reagovat
gigin
Jo vlastně, na toho jsem zapomněl :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli ma Gulbis nejlepsi BH, tak proc by nemohl mit Tomic nejhezci FH? :D
Reagovat
gigin
Já ti to ale neberu, Mute. Já jsem ale nenapsal, že ho má Ernie nejhezčí. Nejlepší určitě :))
Reagovat
gigin
Je fakt, že Bernie ho hraje tak ledabyle, lehce. Opak Lotyša.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdyt ja pisu nejlepsi. Mimochodem, to si fakt myslis?
Reagovat
Fandina
:-)))))))))))))))
Reagovat
gigin
Co si opravdu myslím?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak je ihned o nejlepší FH postaráno..na druhou kolej odsunout Gonzaleze, Del Potra..protože prostě Fedex má automaticky nejlepší všechno :)) Ještě tu napište, že má nejlepší jednoručák a puknu smíchy :))))
Reagovat
spaniel
Federer ma/mel mnohem lepsi forehand nez Fernando nebo DelPo. To je bez debaty. Zajimalo by me kdo mel podle tebe lepší jednorucni bekhend.
Reagovat
Vojtiik
jednoruc dneska urcite stan, gascoke... strasne se mi libil i jednorucak Almagra
Reagovat
smazaný uživatel
tak libi(l) se ti nebo ho skutecne hraji technicky na vyssi urovni - maji lepsi timing, hraji ho lehceji, vetsim svihem, vetsi kontrolou zapesti, rychleji (drive po odskoku), variabilneji, pruzneji, snadneji, elegantneji? Neni to jen podobne placnuti, jako ze DelPo ma lepsi FH, "protoze je to takova rana".. ze ne??? :-))
Reagovat
gigin
Dvě věci: jak ten balon letí, jak je to provedeno.
Reagovat
smazaný uživatel
priznavam bez muceni, ze behem kazdeho zapasu vice casu i pozornosti venuju hracum nez micum, pravda.. :-)))
Reagovat
spaniel
Presne. Co z toho, ze Delpo, Gonzo, Monfils daji 170kmh ránu z forehandu, kdyz maji mnohem vyssi chybovost a mensi variabilitu? Federer ma/mel lepsi umístěni a mnohem vetsi moznosti vyberu jaky spin micku dat.

Zajimalo by me, co si ten navrchu mysli o duvodu, proc Fed vyhral tolik GS, kdyz nema nej forehand a bekhend ma k smíchu. Nejspíš pomoci telekineze.

S tim bekhendem je to taky blbost. Bekhend je ze 30% slajz a ten ma Fed jeden z nej v historii. Bez slajzu se da hrat, ale na trave to bez slajzu jde velmi těžce. A zbytek, topspin bekhend? Dnes uz Fed neni co byval, ale to je spis nohama. Kdysi s nim nemel problem, jediny Nadaluv forehand ho prolomil, ostatni se jen snažili. I dnes, kdyz ma ok den, tak nema problem s bekhendovymi vymenami s hraci jako Nole a Andy, kteri maji skvely bekhend, staci se vzpomenout na loňské zapasy.
Reagovat
smazaný uživatel
;-)

ekonomiku pohybu a technicke prostredky k vytvoreni prostotu pro strategii jsem radeji nezminovala.. :-)
Reagovat
gigin
Prostě suma sumárum: Nejlepší FH má Federer, nejlepší BH Djokovič....
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic ma nesporne vynikajici obourucny BH.. :-))
Reagovat
Kozoroh
To jsem rád, že si tohle na Djokerovi ceníš ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to nema zadnou vahu: "Co nezahraju, to neproziju!" :-)) Pardon, jsem z necetne rodiny jednorucaku a pujcila jsem si Vieweghovo zname: "Co neproziju, to nenapisu.".. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chce hrát jeden turnaj za měsíc, ale DC za humny už by nezvládl...ale až zas bude nějaká exhibice za miliony v Ulánbátaru, tak tam pomaže hrát i na vozíčku :-D
Reagovat
smazaný uživatel
nechápu, proč by měl hrát ještě DC. Už si ho vyhrál, tak co. Já bych ani Toma už do toho nenutil.
Reagovat
smazaný uživatel
S Tomem nemám problém, léta to táhnul, X-krát pomohl i když nemusel, tak jen ať si odpočine.

Roger na to zvysoka s*al a až loni si to pro vlastní ego vyhrál...
Reagovat
smazaný uživatel
to chápu, ale z pohledu Rogera, chápu, že na to kašle.
Reagovat
Roger_Federer
Ja si myslim, ze Roger je nejlepsim a nejzajimavejsim hracem vsech dob ;), takze jak se rozhodne je vzdycky spravne..Kdyz chce hraje, kdyz nechce nehraje..
Reagovat
mrafe
od compu se ti to radí, nevím proč máš potřebu na někoho házet špínu a vymýšlet nesmyslné teorie. A tu exhibici bude hrát jako kde a kdy když máš takový přehled.
Reagovat
ipko
stačí to nato aby "potrénoval" na Wimblas, a tam vytrel všetkým oči..
Reagovat
gigin
Díky Jule. Opravdu si mi dala krásný Valentýnský dárek...

Přesto tě pořád miluju. Tak hezkýho Valentýna všem. Sice je to importovaný svátek, ale tak aspoň si možem z nějakého důvodu vypit :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jak kdybys ty potřeboval nějaký důvod si vypít že :-))
Reagovat
gigin
Pijete příležitostně? Taky... :))))
Reagovat
kada.tom
Úřadujícím vítězům Davis Cupu Švýcarům budou v prvním utkání nového ročníku v Belgii chybět dva nejlepší tenisté Roger Federer a Stan Wawrinka. Oba odřekli kvůli nabitému programu.

zdroj: idnes.cz
Reagovat
SwissMaestro
Takový nějaký nevyrovnaný se mi to zdá.....hrát v únoru a březnu jen jeden trunaj....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist