Federer odstartoval rekordní 57. grandslam v řadě

14. 1. 2014, 05:11
Aktuality 52
Roger Federer se postaral o další zápis do historie. Švýcarský tenista nechybí už na 57. grandslamovém turnaji v řadě, když dnes na Australian Open začal výhrou nad domácím Duckworthem. Jeho dalším vyzyvatelem by mohl být Radek Štěpánek.
Roger Federer

Loni si Roger Federer poprvé po 10 letech nezahrál na žádném z grandslamů ve finále, i nadále však myslí na grandslamový titul. Na Australian Open tentokrát začal dvaatřicetiletý Švýcar proti domácímu outsiderovi Jamesi Duckworthovi a žádné překvapení se nekonalo. Federer v areně Roda Lavera ani jednou neztratil podání a za hodinu a 48 minut zvítězil 6-4 6-4 6-2. Statistici bývalé světové jedničce napočítali 30 vítězných úderů a jen 17 nevynucených chyb.

Už jen vstupem do turnaje Federer překonal další rekord, neboť nechybí už na 57. grandslamovém turnaji v řadě. Předchozí maximum držel Jihoafričan Wayne Ferreira.

Ve Federerově lóži už tentokrát seděl jeho nový trenér Stefan Edberg,na jehož přítomnost si Švýcar musí zvykat. "Po setu jsem si uvědomil, že jsem se tam nahoru nepodíval ani jednou. Napadlo mě, že si radši ověřím, jestli tam vůbec sedí. Měl sluneční brýly, 'OK, je tady', řekl jsem si," uvedl Federer. "Nejsem moc zvyklý se dívat nahoru. Přestal jsem to dělat už dávno, protože se nemůžete spoléhat jen na to. Nevyrostl jsem s tím, že mě někdo koučoval z hlediště. Když jsem se teď podíval, bylo milé ho tam vidět. I kdyby to nebyl můj trenér, bylo by to milé. A teď je navíc na mé straně."

Šestý nasazený hráč se dnes musel stejně jako ostatní tenisté vypořádat s obrovským vedrem, které v Melbourne panuje (více čtěte zde). Na rozdíl od některých jiných účastníků Australian Open si ale nestěžoval. "Když celý život tvrdě trénujete, nebo alespoň v posledních týdnech, a věříte, že to zvládnete, není důvod, proč byste to nedokázali. A když se s tím někdo neumí vyrovnat, ať hodí ručník," dodal.

A hráčů, kteří předčasně ukončili své zápasy, dnes nebylo málo. Kromě Radka Štěpánka vzdal své první utkání například americký obr John Isner, důvodem bylo ovšem zranění kotníku, kvůli kterému skrečoval zápas s Martinem Kližanem za stavu 0-2 na sety. Zápas nedohráli ani Nizozemec Haase nebo Němec Reister, a předčasně do šaten šel na konci dnešního programu také Australan Bernard Tomic.

Domácí tenista odehrál proti Rafaelu Nadalovi jen jeden set, který prohrál 4-6, a z utkání odstoupil, za což si vyslechl bučení diváků. "Od začátku jsem měl dojem, že není úplně v pořádku. Snad se dá brzy dohromady a vím, jak je pro něj na domácím grandslamu těžké nedohrát," řekl Nadal na dvorci.

"Cítil jsem bolest už včera. Po turnaji v Sydney jsem si dal den volna, pak jsem si šel zatrénovat a bolela mě levá noha," přiznal 21letý tenista.

Australané přišli rovněž o Lleytona Hewitta. Miláček publika při svém osmnáctém startu na Australian Open svedl pětisetovou bitvu s Italem Andreasem Seppim a chyběl mu jediný míč k postupu. Za stavu 5:4 měl Hewitt při podání soupeře mečbol, ale neuspěl a prohrál 6-7 3-6 7-5 7-5 a 5-7 po více než čtyřech hodinách. "Lleyton je velký bojovník, obzvlášť doma a jsem rád, že jsem to zvládl," řekl Seppi.

- AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch, 33.000.000 austr. dolarů)
úterní výsledky mužů (14. 1. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Tomic (Austr.) 6:4, skreč, A. Murray (4-Brit.) - Soeda (Jap.) 6:1, 6:1, 6:3, Del Potro (5-Arg.) - Williams (USA) 6:7 (1:7), 6:3, 6:4, 6:4, Federer (6-Švýc.) - Duckworth (Austr.) 6:4, 6:4, 6:2, Tsonga (10-Fr.) - Volandri (It.) 7:5, 6:3, 6:3, Raonic (11-Kan.) - Gimeno-Traver (Šp.), 7:6 (7:2), 6:1, 4:6, 6:2, Nišikori (16-Jap.) - Matosevic (Austr.) 6:3, 5:7, 6:2, 4:6, 6:2, Simon (18-Fr.) - Brands (Něm.) 6:7 (4:7), 6:4, 3:6, 6:3, 16:14, Dimitrov (22-Bul.) - Klahn (USA) 6:7 (7:9), 6:4, 6:4, 6:3, Seppi (24-It.) - Hewitt (Austr.) 7:6 (7:4), 6:3, 5:7, 5:7, 7:5, Monfils (25-Fr.) - Harrison (USA) 6:4, 6:4, 6:4, F. López (26-Šp.) - Devvarman (Indie) 6:4, 6:4, 7:6 (7:2), Paire (27-Fr.) - Dancevic (Kan.) 7:6 (14:12), 6:3, 6:4, Verdasco (31-Šp.) - Čang Ce (Čína) 5:7, 6:3, 6:2, 6:3, Young (USA) - Haase (Niz.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:2), 6:2, 1:0 skreč, Millot (Fr.) - Odesnik (USA) 7:5, 4:6, 6:7 (4:7), 6:1, 6:3, Kokkinakis (Austr.) - Sijsling (Niz.) 7:6 (7:4), 0:6, 7:6 (7:3), 6:2, Sock (USA) - Kamke (Něm.) 7:6 (7:5), 5:7, 6:2, 6:4, Bellucci (Braz.) - Reister (Něm.) 4:6, 6:3, 7:6 (7:5) skreč, Berrer (Něm.) - Llodra (Fr) 6:4 7:5, 6:1, Kyrgios (Austr.) - Becker (Něm.) 6:3, 6:7 (5:7), 6:2, 7:6 (7:2), Bautista (Šp.) - Smyczek (USA) 6:2, 6:1, 6:1, Rola (Slovin.) - Delbonis (Arg.) 6:4, 6:2, 7:5, Hanescu (Rum.) - Gojowczyk (Něm.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), 6:3, Robert (Fr.) - Bedene (Slovin.) 7:6 (7:3,) 6:3, 6:0, Przysiezny (Pol.) - Zeballos (Arg.) 6:3, 7:6 (7:4), 7:5, Lu Yen-hsun - Wang (oba Tchaj-wan) 6:3, 6:2, 6:1, Gabašvili (Rus.) - Stachovskij (Ukr.) 6:7 (3:7), 6:4, 6:2, 6:0, Lajovič (Srb.) - Pouille (Fr.) 6:4, 7:6 (9:7), 4:6, 6:3, Kližan (SR) - Isner (USA) 6:2, 7:6 (7:6) skreč, Čilič (Chorv.) - Granollers (Šp.) 4:6, 4:6, 6:3, 6:3, 6:2.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

52
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Willy_Wonka
Klasický Gilles, opět na pět setů. V příštím kole ho čeká nebezpečný Čilič, ale i ten je v Simonových silách. Kdyby se zadařilo, tak ve třetím kole by zřejmě narazil na Tsongu a na toho docela umí, i když pro Tsongu je AO zřejmě nejoblíbenější GS. No a pak hurá překvapit Fedexe a budu spokojený. ALLEZ, ALLEZ GILLES!
Reagovat
rib
Roger hezky, no je o něm známo, že věnuje neskutečnou pozornost každému detailu, co může, co ne a hlavně po každém zápase odedávna pěstuje speciální sérii kompenzačních cvičení. Vyžaduje kvůli tomu i speciální lehátko v hotelu. Je to prostě PAN sportovec, se zvláštní pozorností upřenou na detaily...
Reagovat
smazaný uživatel
nevie niekto preco skrecoval Tomic?
Reagovat
smazaný uživatel
Měl problém s kyčlí.
Reagovat
smazaný uživatel
Úctyhodný počin , gratulace. Snad bude letos Federer konkurence schopnější než loni.
Reagovat
Pe3k
57. grandslam v řadě. Rafo trumfni to! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Obdivuhodný počin. Ale obávám se, že v dnešní době, když dochazí k zranění daleko víc, než v minulosti, to nebude vůbec snadné překonat.
Reagovat
Pe3k
Ale Roger hraje v dnešní době...Je to taky dáno stylem, kterým hraje. Ti dnešní vrcholoví grindeři Nole, Nadal, Ferrer a Můra budou na stará kolena litovat, že nehráli servis síŤ :D
Reagovat
J.M.
Tak zrovna Ferrer už je ve věku, kdy hráči stylu servis-síť odcházeli do důchodu. :-) O Djokovičovi se taky celé roky jenom povídá, jak jeho klouby tím jeho stylem trpí a že na to dojede, ale on sám jede pořád dál bez problémů a nic nenapovídá tomu, že by se to mělo měnit. Ono to není černobílé. Navíc to, že dnes dochází ke zranění víc, je velmi diskutabilní. Není dobré se nechat unést jedním turnajem. Hráči minulých dekád, aspoň už od konce 80. let, byli chroničtí marodi. Už před čtvrtstoletím vycházely články o tom, jak neexistuje jediná část těla, kterou by neměli v kariéře zraněnou, a jak je tenis zničující.
Reagovat
anajka
Rafa ho nikdy netromfne, lebo to je 57. GS v rade. Rafa mal nejaké prestávky.
Reagovat
Amputace
Nalbandian, Safin, Hewitt hráli co a dopadli jak?.. Roger měl prostě štěstí, že se mu vyhýbala zranění, nic víc, nic míň. Tento rekord je tedy vcelku bezvýznamný.
Reagovat
Pe3k
Štěstí máš v trenkcáh a sám jsi bezvýznamný...
Reagovat
smazaný uživatel
57. GS v rade je závideniahodných..Počas tých rokov štartovalo na GS stovky, možno až tisícky hráčov, či hráčiek a len jeden mal takú výkonnost a hlavne zdravotnú kondíciu, že mohol štartovať nepretržite..Je to dar, že to je niekomu umožnené.
Reagovat
Pe3k
Pěkny ty!
Reagovat
J.M.
Štěstí má člověk, který vyhraje v loterii. Zranění se nedějí náhodně bez příčiny (jak jsme mohli slyšet i v dnešním komentáři zápasu), pokud to nejsou smolná zranění typu špatný došlap a vymknutý kotník. Navíc Rogerovi se zranění nevyhýbala a nevyhýbají, se zády měl problém už na svém prvním vítězném Wimbledonu a je to jeho chronický problém. Ale je to tenista, který asi nejlíp ze všech v historii umí řídit svoji kariéru, svůj program turnajový i mimoturnajový, svoji přípravu, ví jak se svým tělem zacházet. Kromě toho, podle slov jednoho fyzioterapeuta z jednoho legendárního rozovoru, "Při jeho čisté a neupracované hře je téměř nemožné se zranit."
Reagovat
spaniel
Jistě že je to i o štěstí. Co takový pan Skleněný Brian Baker? Chceš říct, že pokaždé špatně došlápl, nebo se správně nerozcvičil? Co Soderling? A stoky dalších. Federer má prostě vzácné fyzické předpoklady. Jistě, jeho styl a plánování pomáhají hodně, ale nezanedbatelná část je štěstí.
Reagovat
J.M.
Pokud je někdo skleněný, tak to není tak, že ten, kdo skleněný není, má štěstí, ale tak, že ten skleněný je prostě nešťastník, nenormální, výjimečný případ. Ano, jsou abnormální případy nešťastníků, kteří prostě nemají tělo stavěné na takovou zátěž. Ale u Federera to není primárně štěstí, ale z největší části to, jaký je hráč, jaká je osobnost, jak mu to myslí, jak se připravuje, jaký má tým lidí, kteří o něj pečují (takový servis si může dovolit málokdo), jakou má životosprávu (Federer na svém těle pracuje od rána do večera, dlouhé přípravy před tréninkem, kondiční trénink, dlouhý servis po kondičním tréninku, atd,. atd., taky spí deset hodin denně, aby se jeho tělo dostatečně regenerovalo), celé dlouhé roky pečlivě a dlouhodobě plánuje svůj program, na rozdíl od většiny ostatních, kteří se bez rozmyslu huntují (až v posledních letech to po něm ti nejlepší začínají kopírovat), a samozřejmě jaký má pohyb po dvorci (což je věc, která u něj vychází z mnoha let poctivé fyzické přípravy), taktiku hry, techniku úderů, která je naprosto unikátní. Prostě je to extrémní profesionál jakých je velmi málo. Nějaké štěstí v tom hraje malou roli.
Reagovat
J.M.
No, dokonce jsem našel novější článek, kde Federer říká "pokud nespím 11 až 12 hodin denně, není to správné". S věkem taky musí ty servisní dávky zvyšovat. Jeho kondiční trenér Pierre Paganini o tom nedávno taky mluvil, že teď ke stáru Roger musí každý den svoje tělo dlouho připravovat před tím, než vůbec začnou pracovat. Čili logická otázka je - vy sklenění, dbáte o sebe taky takhle?
Reagovat
spaniel
Jistě, je to borec v přípravě, ale stejně je to z velké části vrozené. Já znal borce, co si poamlu ani nečistil zuby a rozkousal talíř. Druhý byl pečlivý, dbal o sebe a měl kazy. Mysli si, co chceš, ale genetika je mocnější než všechny tréningy a masáže světa.
Reagovat
J.M.
Zrovna u zubů to není ani tak "čištění versus genetika", jako právě životní styl, stravování, péče o tělo celkově. Jsou lidé, kteří o svoje tělo pečují, stravují se superzdravě, a s nějakým čištěním si moc hlavu nelámají. A zuby mají dokonalé. Lidé, kteří se stravují moderní toxickou stravou, si je můžou čistit 10x denně, a stejně jim shnijí, protože jim je překyselený organismus "sežere". Opět příčina a následek. Zuby, stejně jako klouby, svaly, šlachy a kosti a všechno ostatní, potřebují, aby procesy v těle fungovaly jak mají, a k tomu se musí tělu dát to, co potřebuje.

A opět trvám na tom, že pokud někdo dělá vrcholový sport, a přitom o svoje tělo nedbá vrcholově, pak pokud má problémy se zraněními, tak nějaké výmluvy na smůlu a genetiku jsou jenom kecy. Nelze se neptat - kdo z těch výjimečně smolných nešťastníků o sebe dbá ve všech směrech tak moc a tak profesionálně jako Federer? Troufám si tvrdit, že nikdo. Většinou ani nemůže, protože jenom pár špičkových hráčů dnes má takovou možnost. Nějaký Brian Baker ani kdyby chtěl, tak nemůže plánovat svůj kalendář jako Roger, ale při svém potavení to musí to lepit, jak to zrovna vyjde. Asi není náhoda, že největší zdravotní krizi měl Roger loni, když zoufale měnil kalendář a improvizoval s programem. Kdyby Roger měl podmínky jako Brian Baker, tak už by asi byl se svými zády v tenisovém důchodu.

To mi připomnělo, jak Roger na olympiádě v Londýně mluvil o tom, že na rozdíl od ostatních ani nezajede autobusem do té olympijské vesnice, protože sezení na sedadle nedělá dobře zádům. Opět se nelze neptat, kdo z těch "smolných" Brianů Bakerů dbá každý den o každý detail, každou minutu svého dne, která je cílena tak, aby bylo tělo v pořádku?
Reagovat
Stan_Borowitz
Genetické dispozice jsou základ, to je jasné. I když třeba zubaři to strašně neradi slyší. Podle nich stačí používat dostatek různých kartáčků a zuby se kazit nebudou :-)

Ale statisticky mají samozřejmě pravdu. Holt, statistika nuda je, má však cenné údaje...
Reagovat
Lina
Federer má od mládí problémy se zády, v tom případě genetika asi nebude nejlepší a právě proto ví, co a jak může a co ne.
Reagovat
Stan_Borowitz
Na jednu stranu máš samozřejmě pravdu, ale na druhou stranu tuto pravdu nekorektně extrapoluješ na situace, kde jsou jiné "počáteční a okrajové podmínky". Ano, argument, že Federer je tak dlouho bez zranění je ze značné části v důsledku jeho dokonalé přípravy a péče. Ale implikace, že kdyby to tak dělali ostatní, byli by ba tom stejně, už neplatí. Ta genetika, to jsou právě ty počáteční podmínky. A pak je zde ještě řada okrajových podmínek, které jsou u každého jiné.
Reagovat
Stan_Borowitz
"Ano, argument, že Federer je tak dlouho bez zranění je ze značné části v důsledku jeho dokonalé přípravy a péče, platí."

Nějak mi tam vypadlo slovo.
Reagovat
J.M.
Ale já okrajové případy nepopírám, hned v úvodu jsem psal, že skutečně jsou některé nešťastné případy. Ale stejně jako třeba většina tlusťochů, co se vymlouvá na genetiku, si jenom namlouvá, že to je nešťastný neměnný osud, tak i většina neúrazových sportovních zranění je následkem nějaké příčiny, které se dá docela úspěšně čelit důslednou prevencí (dnes na to téma dostávají i přednášky a školení) a péčí v mnoha směrech. To, že mnozí hráči ze spodnějších pater žebříčku mají vážné problémy, které jim ničí kariéru, je často dáno právě tím, že o sebe nedbají (většinou ani nemůžou dbát) tak profesionálně jako hrstka těch nejlepších. Co udělá Murraymu, když si na pár měsíců odpočine? Klesne o jednu příčku na žebříčku, zato v péči špičkových odborníků zregeneruje záda a nabere síly do dalších roků. Je to multimilionář, takže nějakých ušlých pár šušňů z turnajů si ani nevšimne. Pro spodnější hráče to může být likvidační, ten nemá takové možnosti ve všech směrech, musí konat jinak. Prostě bavit se o Brianech Bakerech jako o nějakých smolařích odmítám do té doby, než budou mít stejně profesionální péči a přístup jako ti nejlepší. Ten rozdíl je obrovský. Ale to oni mít nebudou, protože nemůžou, protože nejsou tak dobří. Tady si bohužel nejsou všichni rovni, co se týče podmínek. Čili pokud je něco nefér a smůla, tak možná to, že jim nebylo shůry dáno tolik talentu, aby se rychle prosadili a pak mohli ze své pozice těžit.
Reagovat
Fandina
Genetické předpoklady jsou hodně významné. Jedna rodina je hubených jiná tlustých, dědí se to. Dědí se i nemoce, gyziognomie. Jiným stylem může hrát vysoký tenista, jiným malý a to neovlivníš. Narodíš se s tím.
Reagovat
smazaný uživatel
B. Baker je oproti Federerovi síce "žobrák", no treba si uvedomit, že stále je to milionár..Neverím, že by si na bežné zranenie (ako napríklad zranenie Murrayho) nedovolil rovnakého špecialistu a že by ho dané zranenie "zlikvidovalo"..Aj tí najlepší lekári majú cenník, ktorý je pre tenistu typu Bakera viac, než cenovo dostupný..
Reagovat
spaniel
Nemáš pravdu... Samozrejme to co píšeš o strave a prekyseleni a že to má vliv je pravda, ale genetika je mozna 80%. Treba Baker mel prvni operaci ve veku, kdy Fedex jeste nebyl špička a hral mrtě zapasu. S těmi zuby, ten o kterem jsem psal na stravu zrovna nedbal. V nicem se nelisil, teda az na tu genetiku. Co treba kulturisti? Stravují se stejne, pic háji si stejne svinstva a stejne jsou mezera jinde nez jini.
Reagovat
steve79
Pro Fedexe by mohla být výkoda, že letošní kurt je rychlejší než v minulých letech, což si myslím, že je dobře.
Reagovat
J.M.
Kurt je stejný jako loni. Navíc příští týden se asi ochladí a kurt trochu zpomalí. Bude hlavně záležet na něm, jestli dokáže tak jako kdysi zlepšovat hru v průběhu turnaje, to už u něj víc než rok bývá naopak (začíná dobře a končí příšerně, což je známka stárnutí). Loni začal výborně, ale v posledních kolech už mu docházela pára. Letos začal trochu rozpačitě, a soupeři budou jenom lepší a lepší.
Reagovat
steve79
Nadal i Wilender na Eurosportu říkali, že je kurt oproti minulým letum rychlejší.
Reagovat
J.M.
Uf... Už ne, prosím. Nadal plácá (a na AO 2013 nehrál, proto je zmatený), a Wilander jenom opakoval to, co říká Nadal (a Nadal je jediný, který tohle tvrdí, ostatní hráči to popírají), a hlavně Wilander nemluvil ani tak o kurtu, ale o míčích, které loni (ne letos) skutečně změnili. To byla jediná změna. Tedy pokud ředitel turnaje není lhář (což nikdy nelze vyloučit).
Reagovat
Mayo
je jasné, že Rafa to cíti najviac keďže tam vlani nehral, nič zlého na tom nevidím :)
Reagovat
J.M.
Pokud ví, že tam loni nehrál, tak by si měl uvědomit, že tam loni nehrál a nešířit poplašné fámy, které se pak všude papouškují a už se nedají vykořenit. Navíc přece člověk nemusí přímo na AO hrát, aby věděl, že se v roce 2013 změnily míče. To stačí se aspoň minimálně informovat. A nebo aspoň mohl vidět v televizi loňské zápasy, kde si mohl všimnout, že to bylo oproti roku 2012 trochu rychlejší (ne o moc). Ale Rafův dlouhodobý styl, co se týče debat o kurtech, je prostě nic nevědět, a plácat hlouposti.
Reagovat
marika
http://sport.aktualne.centrum.cz/rivalita-beckera-s-edbergem-je-zpet-vraceji-se-jako-treneri/r~43cce8a27b9f11e3b164002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=sportbox&utm_campaign=B&utm_term=position-2
Reagovat
Padme
zajímavý článek :)
Reagovat
steve79
No pro Rogera bylo povinnost výhra ve třech setech. Jeho výkon byl docela dobrý. Pro takovým soupeřum by měl v klidu vyhrávat. Velkým testem bude Verdasko a Tsonga. Tam uvidíme, jak na tom doopravdy je.
Reagovat
Fandina
a moc přeji Rogerovi další výhry. Go Rogere go!
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju mu totéž.
Reagovat
babolat.cz
dávám fedexovi jedno kolo, Verdasco by ho měl dostat, mawimálně dvě kola, Tsonga už určitě.
Reagovat
Stan_Borowitz
Verdasco? No, jestli dostane v každém gamu 30:0 náskok, tak možná jo...

Ale Tsonga, to bude samozřejmě těžký oříšek, tam se ukáže, jak na tom Federer je.
Reagovat
J.M.
Tak on Verdasco letos v Austrálii hraje hodně dobře, a pokud Roger předvede stejný výkon jako dnes, tak při něm budou muset stát svatí. Mohlo by zafungovat to, že je Verdsaco labilní a na Rogera si nevěří.
Reagovat
gigin
Nando ho vyřadí. Uvidíš.
Reagovat
Amputace
A pak se bude opakovat semifinále Nadal-Verdasco z 09 :)
Reagovat
spaniel
Když tomu tak věříte, tak si jistě vsadíte majland. Vždyť bilance 6:0 je nic a Verdascova labilní hlava taky není překážkou.
Reagovat
Roger_Federer
Hlavne tam jeste ani jeden nedosel...
Reagovat
Stan_Borowitz
To spíš věřím na opakování semifinále z 08 :-)
Reagovat
Amputace
Ano, to by bylo asi pravděpodobnější :)
Reagovat
smazaný uživatel
Z Verdasca mám respekt, ale ten jsem měl už ze Štěpánka. Když bude hrát svou nátlakovou hru, Rog nebude stíhat a bilance 6:0 mu nemusí být nic platná.
Reagovat
J.M.
Ano, toho, že Roger nebude stíhat, se taky bojím. Defenziva už u něj není excelentní, sám na konci loňské sezóny říkal, že cítí, že už není tak rychlý jako v nejlepších letech. A Verdasco to tam umí pěkně střílet, když mu to jde. Roger musí sám diktovat hru, nenechat soupeře, aby ho honil, jenže i s tou ofenzivou má Roger v poslední době docela problémy.
Reagovat
Stan_Borowitz
Zdá se mi to, nebo se opravdu Federerovi s novou raketou trochu zlepšil bekhend a zhoršil forhend? Forhend mi připadá slabší a kratší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist