Federer opět kraloval na udílení cen ATP

10. 11. 2017, 15:55
Aktuality 30
Šestatřicetiletý Roger Federer získal na galavečeru ATP v Londýně před nedělním startem Turnaje mistrů hned tři ceny. Devatenáctinásobný grandslamový šampion popátnácté v řadě ovládl hlasování fanoušků o nejoblíbenějšího hráče, potřinácté přebíral Cenu Stefana Edberga za sportovní chování a vyhrál i anketu Návrat roku.

Roger Federer opět kraloval na udílení cen ATP. Šestatřicetiletý rodák z Basileje znovu vyhrál hlasování o nejoblíbenější hráče a potvrdil, že je mezi tenisovými fanoušky nejpopulárnějším hráčem. Této kategorii kraluje nepřetržitě již od roku 2003. Posledním vítězem jiného jména byl před patnácti lety Marat Safin. Mezi deblovými páry se stejné popularitě těší slavní bratři Bryanovi.

Federer se po půlroční pauze zaviněné zraněním kolene na kurty vrátil naprosto fenomenálně. V lednu ovládl Australian Open, ve Wimbledonu rozšířil sbírku grandslamových vavřínů na 19 a k tomu letos vyhrál dalších pět turnajů (Masters Indian Wells, Masters Miami, Halle, Masters Šanghaj a Basilej). Poprvé tak vyhrál anketu Návrat roku.

Rodák z Basileje ale není populární jen mezi fanoušky. Jednotliví tenisté totiž švýcarskou legendu už posedmé v řadě a celkově potřinácté zvolili za vítěze Ceny Stefana Edberga za sportovní chování. Federer má na kontě od roku 2003 celkem už 36 ocenění.

Cenu pro hráče roku převezme Rafael Nadal. Jednatřicetiletý Španěl letos ovládl antukovou sezonu včetně French Open, kde triumfoval podesáté v kariéře, 16. grandslamový triumf slavil na US Open a letošní sezonu zakončí bez ohledu na výsledek na Turnaji mistrů na pozici světové jedničky. O tom, kdo vyhraje cenu pro deblový tým roku, se rozhodne až v příštím týdnu na Turnaji mistrů.

Největším zlepšením roku i Hvězdou zítřka byl ve čtvrtek večer zvolen osmnáctiletý Kanaďan Denis Shapovalov. Cenu pro trenéra roku získal Neville Godwin, který před pár dny ukončil spolupráci s Jihoafričanem Kevinem Andersonem.

Ceny dostávali také turnajoví pořadatelé. V kategorii Masters 1000 uspěl počtvrté v řadě podnik v kalifornském Indian Wells. Dále se mohli radovat organizátoři v mexickém Acapulku (ATP 500). Pro mexickou akci se jedná o druhou trofej, první získala před deseti lety. A nakonec se slavilo v katarském Dauhá (ATP 250). Tamní turnaj svou kategorii ovládl podruhé (2015).

Přehled ocenění v předchozích letech

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

30
Přidat komentář
peggy
Mam jiny nazor,ze nejoblibenejsim I nejlepsim ma byt Nadal.Hrac je vyborny a chovanim je premily,dobracky,nepovysuje se.Rad odpovi kazdemu,je kamaradsky nu pravy tenisovy vzor.Pan Federer si je vedom,ze neco umi,coz nezapiram,ale dava to najevo.
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
Kozoroh
Milá zlatá, kdyby pro nic jiného, tak se Nadal vybarvil tím, jak zařízl Bernandese. Inu pokrytec.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš specifikovat slovo "zařízl"? Vzal si to dost zeširoka, a takhle to budí dojem, že už nerozhodcuje.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/Ldj7tNFKefA

Tady máš toho premileho Nadala.
Reagovat
Nola
kde je Mayko? chyba mi jeho bonmot k anketam :D
samosebou, kto iny by mal vyhrat anketu o naj naj naj? verim, ze ak GOAT raz zavesi raketu, FFF si vydupu jeho nominaciu a budu hlasovat o dusu este par rokov:D
tenis postaveny na jedinom mene mi pripomina F1 za cias Schumiho, Schumi bol kral formule, ktokolvek ho v buducnosti prekona, nikdy uz neziska taku popularitu, nikdy uz nebude F1 tym, cim byvala, mal zdatnych rivalov, ktorych musel porazat, nebolo to iba o nom, to iste plati o Fedexovi, ak by nemal zdatnych rivalov, Rafu, Noleho aj Andyho hracov kategorie A, ktori ho dokazali porazat, vytvarat rivalita, nikdy by nebol taky popularny ako je dnes, snad si to jeho tabor uvedomuje, inak gratulujem, ale zaroven mam obavy, ze ak skoncia tito hraci, uz nikdy nebude tenis taky popularny ako je este dnes...
Reagovat
a.magerova
"ak by nemal zdatnych rivalov, Rafu, Noleho aj Andyho.....nikdy by nebol taky popularny"

Nějak zapomínáš na to, že Roger ty ceny sbíral už před střety s výše jmenovanými... Cena fanoušků od 2003 (nepřetržitě), Cena tenistů od 2004 13x kromě roku 2010, kdy to vyhrál Rafa... s Rafou se poprvé střetl právě v roce 2004, s Andym ve 2005 a s Nolem ve 2006...

Vím, že výše jmenovaní ho nutili na sobě furt pracovat a se zlepšovat a třeba by bez nich už ani nehrál, protože by měl vyhráno 20 GS a 110 titulů už dávno, takže ano jsou nedílnou součástí jeho života a bez nich by nebyl co je v takovém rozsahu, stejně tak i on nutil je k vyšším výkonům, kterými by ho překonali, takže skvělá symbióza.... ale napsat slovo "NIKDY by nebol taky popularny" mi přijde přeci jen trochu unáhlené, ale chápu, Rogera nemáš ráda a jeho fanoušky taky ne, tak furt hledáš nějaké něco... :-/

A pokud i jeho soupeři mu 13 roků dávaj svůj hlas, tak určitě ví proč... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale má pravdu předsedkyně Horáková....

Výše zmínění pánové sehráli mezi sebou nejvíc zápasů a zřejmě i nejzajímavějších. A Roger má z nich nejvíc titulů, což je dost zásadní
kritérium, jak u laických, tak i pravidelných tenisových fanoušků a odborníků.
Ono by to vypadalo dost zvláštně, kdyby se takový rekordista potácel na třetím a nedejbože i nižších místech popularity. Letos měl sezonu skvělou, dobře naplánovanou, a na většině turnajů slavil úspěch, tak proč ne.
Reagovat
Nola
prave mi zabehlo, ked som vecerala....
ale chápu, Rogera nemáš ráda a jeho fanoušky taky ne, tak furt hledáš nějaké něco... :-/
si mimo, Fedexa uznavam, ci ho mam rada? rada mam svoju rodinu, priatelov, znamych, to je moj zivot... Fedexove zapasy si vacsinou nenecham ujst, slovo neznasat mi pride uletene....
si mimo aj s fans taborom, trebars so Stanom.Borowitzom by som si zalietala, ak by ma pozval na palubu jeho aircraftu, nazory Tornesa si nenecham ujst, moja skoro najvacsia laska pochaza prave z vasho tabora - rod.laver, :D , vlastne je vas viac, ktorych nazory si rada precitam
v realnom zivote musis byt urcite prijemna baba, ale v tom virtualnom svete hm, kazdy iny nazor na Fedexa, ako ten tvoj je viac-menej neprijatelny, si vztahovacna, mas na ploche PC Fedexa?
Reagovat
a.magerova
No... Stan_Borowitz a rod_laver jsou prý dost movití páni... taky si můžu začít myslet, žes zlatokopka... :-P

-----------------------------------

Nemám ani na ploše ani ty náušnice.
Reagovat
Nola
sklamala si ma, ja som mala Noleho na ploche PC v praci celkom dlho :D bola to sranda, vacsina netusila, kto to vlastne je, bol to zaber z Wimbledonu, kde lezal na travicke....ale babam sa ta snimka velmi pacila, vnimali ho ako chlapa :D
cest vynimkam, jednalo sa vacsinou o panov, ktori sledovali sport, jeden mi zahlasil, ze ho aj tak Fedex vo finale vyprasi, to bolo v case, ked tam kraloval uz dva roky, v PC :D ale nemal pravdu, ten pan myslim :D vsetko treba brat s nadhlasom, ja som si s fandenim nerobila velku hlavu, ani v praci, ani doma, clena rodiny som vlani navigovala, ked sa pracovne ostihol v Belehrade, nech nezabudne zajst do Noleho restauracie a posle foto :D, dalsieho som upozornila, ze Baleary a Malorka je spata s Rafom....
Reagovat
a.magerova
Tos měla ten koment předepsaný a čekalas co napíšu?
Si nějak nedovedu jinak vysvětlit, žes stihla reagovat na mé info v té samé minutě, jsi kouzelnice... :-O
Reagovat
Nola
nie, ja som to pisala, lebo si dlho nereagovala... nebolo to cielene
Reagovat
a.magerova
Tak to je nějaké znamení shůry... OK můžem spolu vykouřit dýmku míru, když už jsi vzpomněla toho Stana_Borowitze... :-))
Reagovat
Nola
Stan mi jednou napsal, ze tu uz dlho nebude, tak mu teraz lichotim, lietadlo nech prenecha rodine, uspokojim sa s vyletnou lodou :D budes prva, koho pozvem na okruznu plavbu, pozveme nejakych indianov z rezervacie, nech je ta fajka mieru podla ich zvykov
Reagovat
a.magerova
To určo jede mimo civilizaci načerpat životní sílu, už kdysi to tak udělal... OK, tak se spokojíme jen s půlkou jeho majetku... :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Krásné a milé dámy, úplně jste mne dojaly, děkuju za všechnu tu chválu, kterou si snad ani nezasloužím.

Já su skoro tak šťastný, jako byste tu dýmku míru už vykouřily a obletěli jsme spolu 3x kolem světa...

https://youtu.be/SPp-8FnjwB0?list=RDSPp-8FnjwB0&t=287
Reagovat
Roger_Federer
To by nebyla cesta kolem sveta..to je cesta do vesmiru, Vlasticko..
Reagovat
smazaný uživatel
Bingo Nolka s tym zaradenim Magerky...

Apropos, Schumiho by som s Federerom naozaj neporovnával. :)
Reagovat
spaniel
Spravne. Federer je daleko znamejsi a uznavanejsi.
Reagovat
Mayo
Moje nezmysly ti chýbajú?
Reagovat
smazaný uživatel
Zzzzzz
Reagovat
aligo
Zapni si topení
Reagovat
smazaný uživatel
:) netreba
Reagovat
Rogers
Máme ten jedinečný žážitek být součastníci švýcarského tenisového Maestra. Roger posunul tenis na hranici umění. Dík patří i jeho secundantům - Rafovi a Nolemu.
Reagovat
Kozoroh
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/4597--komentar-budoucnost-tenisu-v-ohrozeni-milansky-experiment-spis-desi
Reagovat
Franky
Please give the others chance too! ;))
Reagovat
insanezy_
Tohle zvolili fanousci ne on prece, tak jak ma dat sanci jinym
Reagovat
Franky
nepochopena satira a humor :)
Reagovat
insanezy_
Ok, tak pardon
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist