Federer padl, s Robredem neuhrál ani set

3. 9. 2013, 07:08
Aktuality 161
Zdálo se, že se schyluje k další bitvě mezi Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem, ale té se letošní US Open nakonec nedočká. Zatímco Nadal postoupil po výhře nad Němcem Kohlschreiberem, Federer se s turnajem rozloučil už v osmifinále, v němž poprvé v kariéře nestačil na Tommyho Robreda. Švýcar neuhrál ani set a porážka 6-7 3-6 a 4-6 znamená, že poprvé od roku 2002 ukončí sezonu bez účasti v grandslamovém finále.
Roger Federer (© usopen.org)

Nečekaně rychlé vyřazení pětinásobného vítěze US Open Rogera Federera jako by předznamenala už změna, k níž museli pořadatelé sáhnout kvůli dlouhotrvajícímu dešti. Desítky zápasů byly odloženy na dnešek, Švýcarův duel s Tommym Robredem pak organizátoři přesunuli na kurt Louise Armstronga, na němž Federer hrál naposledy v roce 2006. Po sedmi letech zde aktuálně sedmý tenista světa odehrál zápas, ve kterém podle svých slov provedl "sebedestrukci".

Hned v úvodu utkání se Federer dostal do problémů, když soupeři nabídl tři brejkboly v řadě a když Robredo čtvrtou šanci využil. Švýcar ztrátu dohnal, a pak ještě jednou, když za stavu 4-5 znovu srovnal, jenže v tie-breaku prohrál od stavu 3-2 pět míčů po sobě a poprvé v kariéře ztratil v duelu se Španělem úvodní sadu.

A historie se neměla měnit jen v prvním setu. Robredo nastupoval do utkání s Federerem s bilancí 0-10, ovšem v New Yorku držel s favoritem dál krok, přestože v páté hře musel odvracet tři brejkboly. Za stavu 4-3 naopak čistou hrou prolomil Švýcarův servis, vzápětí smazal další dva brejkboly a dostal se do vedení 2-0 na sety.

Na nevyužité příležitosti doplatil Federer i ve třetí sadě, která byla také poslední. Robredo dál trpělivě odvracel všechny nebezpečné situace, aby za stavu 3-3 znovu čistou hrou počtvrté v utkání sebral soupeři podání. Další drama pak už nepřipustil a turnajovou sedmičku porazil 7-6 6-3 a 6-4.

"To je ohromné, ne?" řekl Robredo krátce po zápase. "Porazit největšího hráče všech dob na takovém kurtu, z toho mám radost," dodal Španěl, který se v 31 letech dostal na US Open poprvé do čtvrtfinále.

Federer, který si vedle 45 vítězných míčů připsal také 43 nevynucených chyb a využil jen dva ze 16 brejkbolů, ocenil svého soupeře, ale také dal najevo nespokojenost se svým výkonem.

"Mám pocit, jako bych se porazil sám, aniž bych tím chtěl Tommymu upírat zásluhy. Odvedl dobrou práci, dokázal udržet míč ve výměnách a hodně mi to dneska ztížil," uvedl Švýcar, který se poprvé za poslední desetiletí nedostal v New Yorku do čtvrtfinále. "Jako bych prováděl sebedestrukci, s čímž nemůžu být spokojený, tím spíš, že to bylo na rychlém kurtu."

Pondělní porážka je pro Federera dalším trpkým zklamáním po červnovém vyřazení z Wimbledonu již ve druhém kole. Do té doby došel Švýcar nejméně do čtvrtfinále na 36 po sobě následujících grandslamech.

"Byly to složité tři měsíce," připustil Federer, který v létě mimo jiné neúspěšně experimentoval s novou raketou. Zároveň odmítl, že by se na jeho porážce mohlo podepsat, že hrál na kurtu, na němž se představil naposledy v roce 2007.

"To je to poslední, na co by mě napadlo se vymlouvat," řekl Federer, jenž by se v případě vítězství utkal s Rafaelem Nadalem - na US Open poprvé v kariéře, přestože už spolu na okruhu ATP svedli 31 soubojů. "S takovouhle hrou neporazím Rafu ani (Španělova včerejšího soupeře) Kohlschreibera," zlobil se na sebe sedmnáctinásobný grandslamový vítěz.

Nadal znovu neztratil servis
Robredův příští soupeř Rafael Nadal se do čtvrtfinále dostal přes Němce Philippa Kohlschreibera a i proti němu si - stejně jako v předešlých duelech - vedl naprosto suverénně při svém podání. Ani to mu nebylo nic platné v úvodním setu, který Kohlschreiber vyhrál ve zkrácené hře, zbytek zápasu už ale ovládl vítěz devíti letošních turnajů, jenž i přes ztrátu prvního setu v New Yorku zvítězil 6-7 6-4 6-3 a 6-1.

"Dvakrát k tomu chyběl jediný bod, tentokrát to byl jediný zápas," reagoval Nadal na to, že se ani letos s Federerem ve Flushing Meadows neutká. "Pokaždé je to ale to samé. Když vidím pavouka, přemýšlím jen nad prvním kolem. Když v něm vyhraju, přemýšlím jen nad dalším zápasem. Na čtvrtfinále nebo osmifinále před prvním kolem nemyslím. Každý turnaj a každý zápas je těžký," dodal.

Úspěšný den Španělů včera podtrhl David Ferrer, který v duelu s Jankem Tipsarevičem lépe zvládl koncovky vyrovnaných setů a zvítězil 7-6 3-6 7-5 a 7-6. O semifinále si zahraje s Richardem Gasquetem, jenž s Milosem Raonicem svedl pětisetovou bitvu o své první čtvrtfinále na US Open. Kanaďana, který zahrál 39 es a 102 vítězné míče, ale také 80 nevynucených chyb, udolal 6-7 7-6 2-6 7-6 a 7-5.

Výsledky - US Open - muži (tvrdý povrch, dotace 34,3 milionu dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Nadal (2-Šp.) - Kohlschreiber (22-Něm.) 6:7 (4:7), 6:4, 6:3, 6:1, Ferrer (4-Šp.) - Tipsarevič (18-Srb.) 7:6 (7:2), 3:6, 7:5, 7:6 (7:3), Robredo (19-Šp.) - Federer (7-Švýc.) 7:6 (7:3), 6:3, 6:4, Gasquet (8-Fr.) - Raonic (10-Kan.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 2:6, 7:6 (11:9), 7:5.

Komentáře

161
Přidat komentář
Roger_Federer
Nadal..je vinikajici hrač na antuce, do Federera v jeho top letech(tenhle rok nema cenu ani řešit, Rafa je proste perfektni) ma na ostatnich površich daleko :):)..

A co tyka toho dehonestovani, nesouhlasim, nejvice to maji zapotřebi pouze zdejši fandove Nadala..jako ty, forehend, marty28, amputace..
Řekl bych, že vedouci sekty Forehend si vychoval tady par tupich oveček, ktere ted hlasaji jeho nesmyslny nazor o slabe eře, dehonestovanim všech skvelich hraču tech let(ne jen Federera).Zdřejme proto, že vlastni nazor nemaji, nebo se neumeli prosadit v diskuzi..
Od nikoho jineho jsem to neslyšel, ani nečetl na jinych forech ani ve svete..
Reagovat
Sonja
"Od nikoho jineho jsem to neslyšel, ani nečetl na jinych forech ani ve svete.."

Já jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Perseidy jeste neskoncily??? :-((( Prejmenuju si je teda na Sojciny slzy.... Jeste, ze jsem to nevidela!!! A hledat to nikde ani nebudu, na to nemam silu...
Reagovat
smazaný uživatel
Pro všechny odborníky: Pokud jste zápas viděli a nespali u něj, je zcela jasné, že šlo o prohru Federera ne výhru Robreda!! Robredo hrál svůj dobrý, ovšem rozhodně ne super na úroni první šestky, tenis. Federer hrál tak špatně, že ani nepamatuji, kdy takto naposledy slabě zahrál - mnoho chyb a na takového hráče neskutečná nervozita.Velké štěstí pro Robreda. V dalším kole samozřejmě stop.
Reagovat
Rafaeoli25
Aha, takže s Brandsem a Del Bonisem hrál líp jo?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Stan_Borowitz
Hraješ tenis? Zkoušel jsi někdy nastoupit k zápasu s úplně jinou raketou, než s jakou hraješ celý život?

Zápasy s Brandsem a Delbonisem jsou tedy z úplně jiné kategorie. Porážka s Robredem se dá srovnat třeba se zápasem se Stachovským ve WB a tam podle všeho Federer tak špatně nehrál.
Reagovat
Roger_Federer
Nechapu, tvou logiku myšleni..Nazval si Fedexe fenomenem, což bezpochyby je..
Zaroven, dehonestuješ pravidelne jeho karieru a dosažene uspechy..kvuli nekterym faktorum.?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak fenoméni jsou jak Roger tak Rafa, to ale neznamená, že se tu nemůžeme přít o to kdo z nich dvou je lepší. Jinak Rafa je dehonestován daleko víc..
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj,

můžete mi někdo jednoduše vysvětlit, jak funguje to, že si někdo zajistí účast na TM? Asi tak nějak, že už nemůže klesnout v žebříčku, ale jak zní to pravidlo ? Díky...

A k Rožérovi, nemyslíte, že už může bejt prostě a jednoduše unavenej z celý svojí kariéry a z toho, co dokázal?
Reagovat
smazaný uživatel
1. Matematika :)
2. Aj ked si to sam ocividne nechce pripustit, moze. Odohral vyse 1000 zapasov a to si zoberie svoju dan. Kazdu sezonu hral prakticky od zaciatku az do konca (ak ratame od roku 2003)
Reagovat
Sonja
Trefně to napsal tuším J.M.- "opotřebovaný"
Reagovat
smazaný uživatel
ad 1) není úplně výstižná odpověď, vím, že to není přírodopis...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle zebricku Race. Tohle je live Race ranking: http://live-tennis.eu/race

Zajisti si to tak, ze nasbira tolik bodu, ze jinych osm hracu nemuzou nasbirat do posledniho turnaje pred TM (ATP MAsters Pariz) vice bodu nez on.
Reagovat
smazaný uživatel
díky...
Reagovat
smazaný uživatel
cize matematika :)
Reagovat
Fandina
Roger - Robredo právě opakují na Eurosportu.
Reagovat
smazaný uživatel
... teď na to koukám a musím napsat, že Tommy si tu výhru poctivě vydřel. Rožér pod velkým tlakem prostě neunesl a začal masivně chybovat. Kecy o tom, že Tommy nehrál nic jsou celkem mimo. Co doběhl vrátil, odvracel BP, slušnej servis, to všechno muselo Rožéra dost vydeptat ...
Potlesk Tommymu.
Reagovat
smazaný uživatel
"Kecy o tom, že Tommy nehrál nic jsou celkem mimo."

Toho si nevsimej. Minuly rok co ho porazil Berdych bylo uplne to samy. ;-)
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak. Řeči, že hrál amatérsky a proto prohrál jsou urážkou Robreda, to snad ani nemá smysl komentovat..
Reagovat
Rafaeoli25
On totiž vždycky když prohraje s někým mimo top4, musí nutně hrát amatérsky, jinak by nemoh prohrát..
Reagovat
Stan_Borowitz
nevím, na jaký zápas se koukáte, ale v tom včerejším sice Robredo hrál dobře, ale nijak zázračně. Federer také nehrál amatérsky, nevím, odkud Rafaeoli tuto informaci čerpal, ale v klíčových momentech dělal často až amatérské chyby - nahrával Robredovi přímo na raketu, nabíhal na síť po spatně umístěných míčích a chyboval z relativně jednoduchých pozic.

Rafaeoli - no, aspoň není pokaždé zraněný, když prohraje s kýmkoli, že.
Reagovat
Rafaeoli25
Přečti si příspěvky níž, tam se to slovem amatérský jen hemží..
Reagovat
Stan_Borowitz
Já je všechny četl a některé i psal, a opravdu tam nikde není nic o tom, že by "hrál amatérsky" nebo že by "Tommy nehrál nic".

Všichni tam píšeme o tom, že *některé aspekty jeho hry* působily až amatérsky. Je to samozřejmě nadsázka, ale ne až tak velká.
Reagovat
Rafaeoli25
Hodně nemístná nadsázka, když si vypracoval dobrou hrou mraky brejkolů a zahrál několik čistých her na servisu..
Reagovat
Stan_Borowitz
No a právě těmi "amatérskými" chybami ty breakbally v podstatě pokaždé zazdil.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda pro diváka - Robredův tenis je o dost nudnější než Federerův. Mluvit o volném pádu je podle mě blbost, až si to srovná v hlavě, bude hrát zase dobrý tenis. Ach, ta Rogerova psychika....
Reagovat
smazaný uživatel
Leon Smith has announced his Davis Cup team to face Croatia. Representing Great Britain will be Andy Murray, Dan Evans, James Ward and Colin Fleming. Send your messages of support for the team below.

Wow, jen jeden deblista ve Flemingovi, velké překvapení, čekal jsem Marrayho. Ale asi bude hrát s Colinem debla Andy, když jim to tak šlo v Montrealu. A podle mě singlista navíc v případě, že Andy bude hrát v pondělí finále US Open. To by dojel hrál asi jen sobota a neděle.
Reagovat
smazaný uživatel
Chorvati bez Čiliče Karloviče, jen s Dodigem a tragédy, to musí vyjít. Takže první den Dodig porazí Warda, Danny chorvatskou dvojku, pak vyhraje VB debla a doklepnou to.
Reagovat
Roger_Federer
Volny pad..je dobrej film.. Zhodnotil jsi vcelku přesne, nastali stav a situaci...Ted, v letošni sezone je Rafa opravdu daleko lepšim a vice v pohode hračem.. Gratuluji.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to byl i v sezonách 08 a 10 :-)
Reagovat
Roger_Federer
mysliš na antuce?
Reagovat
Rafaeoli25
Ne celkově ty provokující kašpare..
Reagovat
spaniel
Začal útok na Syrii...
Reagovat
spaniel
Zdroj Nový čas :D Tak to je jasné...
Reagovat
smazaný uživatel
Voľný pád Rogera Federera pokračuje. Na Australian open 2014 to budú už štyri roky, čo držiteľ 17GS a rekordných 9 z hardu nevyhral žiaden major z tohto povrchu. Myslím, že aj to veľa naznačuje.

V súčasnosti sa Roger dostal do fázy, kedy nie sú jeho hlavní súperi tí najlepší z najlepších, jeho súperom je už každý, počnúc prvým kolom turnaja. Pre jeho fanúšikov musí byť sledovanie aktuálneho tenisového diania veru trpkým zážitkom. Holt, raz to muselo prísť.

Zaujímavosťou však zostáva, že niektorých z nich viac trápi vymetená cesta Rafu do finále, než samotné vypadnutie ich favorita. Na zamyslenie.
Reagovat
spaniel
Souhlas, jen malé doplnění. Jeho soupeři začínají v druhém kole. Na první kolo je tu jiný.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujimavostou je, ze niektorych tu viac zaujima vypadok formy u Federera ako navrat formy u svojich favoritov (Nadal), a su odkazani na pisanie dlhych komentarov, kde nepovedia nic nove.
Skoda, ale su aj takito ludia na svete:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ak som si dobre všimol, článok je venovaný Rogerovi, takže moj príspevok si dovolil byť tématický..Rafovi som sa samozrejme venoval po skončení jeho zápasu..Takže verím, že sú aj takí ludia, ktorý budú reagovat na príspevky vecne a nie od-vecne..

Spanieli, prepáč to jediné vypadnutie v prvom kole GS v kariére..Roger samozrejme nič také nepozná..Teda aspoň v tomto množstve..
Reagovat
smazaný uživatel
*ktorí..
Reagovat
smazaný uživatel
Ide o to, ze je to predsa prirozdeny vyvoj, rozumny tenisovy fanusik z toho nebude robit vedu, Roger ma 32 rokov a nie je to veteran, ktory premarodil 3-4 roky (Haas, Hewitt), je to hrac ktory kazdy rok bojoval od januara do novembra o tenisove trony a najvacsie tituly. Tym, ze tu kazdy rozobera fakt, ze je chudak uz trochu pristary a neustale sa nad tym niekto pozastavuje, len dokazuje, ze tenis bez Federera bude polovicny.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis jeho odchodom bezpochyby stratí, to bez debaty..A už vobec si neviem predstaviť, čo bude za 5rokov, ked skončí vedúca trojička..To nastane totálne vzduchoprázdno, vobec neviem, kto z mladej neexistujúcej generácie by sa mohol stať fenoménom..
Reagovat
smazaný uživatel
Nie vzdy musi byt fenomen, v tom je ta krasa :)

Federer bol posledny fenomen a ten konci, resp. jeho "fenomenovanie" skoncilo niekedy v roku 2010 a vracalo sa uz len v naznakoch.

Nadal bol/je fenomenom predovsetkym na antuke a tak si ho aj ludia asi budu vacsmi pamatat. A je to fenomenalny priklad bojovnosti a zarpulilosti na kurte.

Djokovica si ako fenomnena odmietam povazovat. Takze je skutocne tazke pre niekoho prist a byt ako dalsi Federer ci Nadal, na to si mozno budeme musiet pockat dalsich 10 rokov.
Reagovat
smazaný uživatel
suma sumarum, ked skonci Federer, bude to pre tenis smrtelna rana. Ked skonci Nadal tak to bude len potvrdenie tej rany.

Ked vsak skonci Djokovic ci Murray - nic extra, nic divokeho, Djokovic nieco ako McEnroe, Murray nieco ako Wilander (momentalne vsak kdesi v rebricku historie na urovni Hewitta)
Reagovat
letityfanousek
kvalita jen 360! tady je v HD - http://www.youtube.com/watch?v=hb3r5bsaUSo Roger prohraje a stejně žádné emoce! Vypadá pořád stejně, jak na začátku utkání tak i po mečbolu, dokonce stejný pozápasový úsměv. Já to říkám pořád, je to robot, vyměňte mu hardware (celkový - jen raketa nestačí) a i software apgrejdujte (v hlavě bude mít pěknej brajgl). Vůbec je to velmi zastaralý nudný tenisový systém.
Reagovat
spaniel
Blbost. Hodně krát měl nespokojený škleb, pár krát zalametoval po chybě a pár krát zařval C'mon. On prostě nepatří mezi ty, co po chybě soupeře zvedají pěstičky a řvou jak paviáni. A nevím co chceš, aby jako dělal po matchballu. A mimochodem, je jiný kandidát na nudný systém...jeden hráč, co hraje v každé výměne jeden stejný úder 30x do stejného místa, v každém zápase, na každém turnaji, už pomalu taky 10 let.
Reagovat
Amputace
Momentálně hraje Nadal rozhodně nejpohlednější a nejvíce agresivní tenis ze čtveřice Federer-Djokovič-Murray-Nadal, takže nechápu, co mektáš.
Reagovat
spaniel
A právě to je velice subjektivní názor. Nedá se to změřit. Každý fandíme tomu svému, protože se nám líbí styl jakým hraje. O tom mektám.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak nejagresivnější stoprocentně a dle mě i nejpohlednější, podobně jako v roce 2010..
Reagovat
smazaný uživatel
Podle live Race zebricku si Murray zajistil ucast na turnaji Mistru
http://live-tennis.eu/race

Takze Tome dej dneska Stana a pak Andymu uz nebude vadit ze ho prejedes :-)
Reagovat
MarcelPersch
Rafa ale dneska taky zadna slava, vyuzivani BB 5/21, to by se mu zrovna s TOmmym mohlo vymstit.

Dobra zprava ale je, ze si jako jediny udrzel vsech 56 her na servisu v celem turnaji!
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám velká část fanoušků Rogera jde ode zdi ke zdi.

Porazí zoufalého Mannarina a vy tady opěvujete návrat krále. Prohraje s kvalitním Robredem, kdy má den blbec a vy ho posíláte do důchodu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem na ten zápas koukal, nepřipadalo mi, že by prohrál s kvalitním Robredem. Robredo hrál sice dobře, ale Roger prohrál hlavně s vlastní hlavou. Ta ho zradila a byla hlavní příčinou včerejší prohry. Kdyby hrála s ním, vyhrál by v pohodě 3:0.
Reagovat
smazaný uživatel
Robredo hrál to, co stačilo. Určitě má limit kvality výše než Mannarino.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já to vidím tak, že spíše Roger nehrál to, co by stačilo. Myslím, že něco takového říkal i sám Robredo v pozápasovém rozhovoru. Jeho čtení hry bylo v klíčových momentech až na amatérské úrovni. Dokonce i smeče posílal Robredovi přímo na raketu. A občas, pro jistotu, kdyby náhodou nestačilo při nepřipraveném útoku na síť Robredovi nahrát na snadný prohoz, Roger raději rovnou sám zahrál svůj nejsilnější úder - forhend - do autu. Jednou se mu dokonce povedl husarský kousek, když si jedním dobrým forhendem vypracoval breakball a komentátor Eurosportu se rozplýval nad tím, že Federer má nejlepší forhend na okruhu, který mu všichni závidí. No a Roger, jakoby slyšel jeho slova, zahrál hned nato nalitý inside-out forhend asi tři metry za lajnu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale jinak já ho do důchodu určitě neposílám. Potřebuje si odpočinout a pojíst něco, po čem mu narostou větší svaly a bude najednou hrát daleko agresivněji než kdykoli dříve. Měl by se asi zranit a skoro rok nehrát, vypadá to na doslova zázračnou metodu ;-)
Reagovat
Fandina
Faktem je, že Rafa po pauze hraje úžasně.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Roger_Federer
Možna by mu Rafa poradil s tou stravou..
Reagovat
Amputace
Naprosto souhlasím. Robredo hrál sice dobře, ale rozhodně nijak exelentně, hrál krátké údery do poloviny kurtu a v podstatě mu stačilo jen udržet míč ve hře - s Nadalem to bude zcela jistě jiné kafé. Co mě ovšem zaráží je ne tolik to, že Roger prohrál, ale způsob, jakým prohrál. Jeho čtení hry, jeho tenisové instinkty byly - jak píšeš - na téměř amatérské úrovni. Pochopím, když tenista nemá formu, projeví se to v úderové nejistotě, ve špatné fyzičce, pohybu atd., ovšem Rogerova hra mimo tyto aspekty nevykazovala to nejdůležitější: zkušenosti. Mně osobně více než stárnoucího tenistu na ústupu, který již sice nepředvádí geniální výkony, ale na jeho hře lze stále rysy geniality najít, připomínal mladého nevyzrálého juniora bez zkušeností, který se dere do špičky. Myslím si, že to je všechno především o psychice a nikoli o tom, že by na to Roger již tenisově neměl.
Reagovat
spaniel
Podle mě má záchvaty úzkosti, tzv panick attacks. Jde na kurt a přemýšlí, půjde mně to dnes nebo zas budu hrát blbě? Začnou první gemy, udělá pár laciných chyb a dojde záchvat nervozity ve stylu a je to tady, je to tady, dneska to bude blbé. Tím ztuhne, začne kazit ještě víc. Vidím to na něm, zčervená, potí se víc než obvykle a vždycky vidím, že se blíží nějaká šílená chyba. Extrémne zjevné to bývá, když dá třeba míč těsně k lajně, nebo třeba škrkne pásku a vyděšení fandové zapiští, hned další úder pak na 99% zkazí.

Období, ve kterém ho trápili záda, mu přinesly prohry a spustili tento proces (klasický startér), které mu snižovali sebedůvěru a Sergei ho dostal úplně na dno. Nevím zda je z toho cesta ven.
Reagovat
Amputace
Na tom něco bude.
Reagovat
Fandina
spaniel ... zajímavý popis, jestli to takhle Roger má, tak určitě by se toho mělo dát zbavit. Nějak to přišlo, nějak by to mělo odejít. Odborníci poradí.
Reagovat
Rafaeoli25
Na amatérské úrovni? To si děláte legraci? Na amatérské úrovni není nikdo na profi túře..bože to jsou kecy, jakoby byl Robredo nějakej rekreační pinkálek co hraje nějakou okresní sranda ligu. To je směšný..
Reagovat
Stan_Borowitz
Slyšel jsi někdy termín "nadsázka"?
Reagovat
Stan_Borowitz
Souhlas, tak to asi bude. My amatéři to zažíváme běžně, takže jsme na to zvyklí :-) U špičkového hráče je to samozřejmě průšvih. Pokud se toho nezbaví, už nikdy nic pořádného nevyhraje...
Reagovat
Mayo
vďaka )Bohu , že to Rafa zvládol...a 4. set parádne...ale bol to ťažký zápas a odľahlo mi, Kohli hral výborne...vamos !
Reagovat
Mayo
ale to "premieňanie" brejkbolov je katastrofa...má ich milión a len pár využije
Reagovat
smazaný uživatel
Budme radi ze si tuto tragicku bilanciu uz na turnaji vybral a nemalo to nasledky ,je takmer vylucene a by sa takto trapil este v jednom zapase na turnaji ,uz to bude len lepsie.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak trápil, Kohlík zahrál na skoro všechny breakbally první podání, na to by se při hodnocení nemělo zapomînat..
Reagovat
smazaný uživatel
To je snad zlý sen, dneska ráno jsem se díval kolik toho Robreda porazil a on prohrál. Má to jediné pozitivum, alespoň si ještě nezhoršil bilanci s Nadalem (10:23). Dával jsem mu velké šance a těšil jsem se na match s Nadalem. No nic, snad ty halové turnaje na konci roku mu půjdou líp. Ztrácí další body, ale doufám, že na turnaji mistrů bude.
Reagovat
spaniel
Je to 10:21 (ne že by to byl velký rozdíl)
Reagovat
MarcelPersch
player pocita i exhibice
Reagovat
letityfanousek
vede v tb 4:2, je na servisu a zkazí lehkej finální forhend a pak smeč do háje a pak to vyházel a tb projel 4:7. Psycho. Ve třetím si ho pinkálek Arnaboldi asi uspí dokonale. Se divím proč pořád hraje antuku, kde s jednou výjimkou uhraje max. 1 kolo (snad za 2-3 roky), místo toho aby hrál hard!! Řekněte mu to někdo tam blízko něho. Mohl by být aspoň o padesát míst vejš
Reagovat
Fandina
Wilander včera před zápasem Roger Tommy jeho výhru bohužel předpokládal. ŘEkl o něm, že by mohl Rogera dát, že hraje ve formě a že pro Rogera budou nepříjemné jeho čopy. Doufala jsem, že se Mats sekne, nevyšlo to ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Wilander sa náhodou trafil, inak väčšinou rozpráva nezmysly, ktoré sú často odtrhnuté od tenisovej reality.
Reagovat
Fandina
Od tenisové reality je odtrženo všechno se ho výsledně netýká. Nemyslím si, že by o tom Wilander mluvil, nebo ano?
Reagovat
spaniel
Tak vzhledem k tomu, co se s Rogerem děje, to není až tak překvapivý tip. Ale superskomolil má pravdu, jeho tipy většinou nevychází, ba právě většinou naopak. Říká se tomu Willanderova deka.
Reagovat
Stan_Borowitz
Až na to, že pro Rogera nebyly nepříjemné jeho čopy, ale breakbally, které mu nabízel. Zajímavá, ale účinná taktika.
Reagovat
Fandina
spaniel ... já vím, co se říká, ale tady vidíš, že co se povídá ještě nemusí být pravda, stejně tak jako různé výklady názvu článků od mimoňu ... úsměv
Reagovat
Fandina
Stan brejkboly, máš pravdu, tak stejně se ten Mats zase seknul ... úsměv
Reagovat
spaniel
Na toto fakt nemám, stačí.
Reagovat
Fandina
spaniel ... tak si to tak neber ... mimoň
Reagovat
spaniel
To, že Kohli porazil Isnera neznamená, že by byl Isner pro Rafu méně nebezpečný než Kohli. Zjevně ti nic neříká match up...
Reagovat
Amputace
Ne, spíš bych řekl, že akorát nechce řešit takové kraviny. Pokud Nadal vyhraje titul, je mi (a stejně tak myslím i Cicovi) jedno, jak ho vyhrál a na jaké narazil soupeře, důležité bude, že vyhrál titul.
A k tomu Kohlimu - nevím, jaký zápas jsi viděl ty, ale ze svého pohledu bych tvrdil, že za Isnera "zastoupil" víc než důstojně. Djokoviče podobný zápas nepotká až do semifinále.
Reagovat
Sonja
Co ty víš, třeba se večer hecne Granollers...
Reagovat
Amputace
Mohl by, ale pochybuji.
Reagovat
spaniel
Tak to není kravina. Pro tipéry je to mnohem důležitější info, než počet titulů nebo výher za poslední období. A úpřimně, podle toho co tady od Cica čtu, si fakt nemyslím, že to ví, akorát to nechce řešit :D

Jinak souhlas, Kohli hrál moc pěkně, teda alespoň v 1.setu, pak už jsem šel spát.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím Sonji. :D Granollers, který odehrál ve všech kolech plných pět setů bude rád, když dnes uhraje aspoň deset gemů. ;)
Reagovat
Fandina
škoda včera. Ale Tommy byl včera výborný. Možná, kdyby trochu štěstíčka, při proměňování brejkbolů, tak by to také bylo jiné. Včera evidetně nebyl Rogerův den. TAk přeji, aby se příště takové dny neopakovaly a samozřejmě držím palce a přeji zase úspěchy. Go Rogero go go!
Reagovat
Vojtaakk
Rogeruv den byl naposledy loni v Cincinati...
Reagovat
Fandina
Z tenisového hlediska by to mohly být všechny dny, ve který vyhrál zápas ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Inak
Taku túžbu u Nadala som nevidel ani na RG

vidno že chce vyhrať
Reagovat
steve79
Roger musí ne tento rok rychle zapomenout. Snad tento rok nebude znamenat definitvní konec Rogera. Pořád nemůžu pochopit porážku 0:3 na sety s Robredem. Měl by zkusit vyměnit trenéra jako poslední možnost se vrátit do špičky. Moc šancí už mít nebude vzhledem k jeho věku.
Reagovat
r176
nebo spíš se už na to vyprdnout než roky hledat kde soudruzi z NDR udelali chybu :-D
Reagovat
smazaný uživatel
ani ja to nechapem
toľko breakbalov a nič ved v 2 a 3 sete mal 12 a nedal nič Robredo mal v 2 a 3 sete 2 a oba dal

ale to Rogera neospravedlnuje
Reagovat
r176
Štěpánek a Rosol v nominaci na DC :-(
Reagovat
Fandina
je jiná možnost?
Reagovat
PetaM
Kdo jiný by měl hrát? Snad někdo ze zdejších diskutérů? (Nepochybně by tam zvítězili, to je jasné) :)
Reagovat
r176
radeji místní a všeznalí diskutéři než Štěpánek a Rosol
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol noo jeho nemam v laske

namyslený a nesimpaticky

a nenadavajte mi je to môj nazor
nič proti čechom

Berdych, Jagr, Vokoun, Záhrobska, Hejnova, Šebrle, 4ever
Reagovat
Fandina
Věřím, že se Lukáš z toho, že ho nemáš rád nesesype ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
jak pozeram tak on uz sa zosypal

usmev
Reagovat
Fandina
Z tebe se zesypal?
Reagovat
smazaný uživatel
NIE

ale jeho vykony v poslednej dobe
tak asi v pohode neni
Reagovat
Fandina
Já také nepsala o výkonech, jen o tvém výroku ... úsměv
Reagovat
r176
on předvedl v poslední době nějaký výkon?? :-O
Reagovat
Fandina
Jestli mluvíš o tenise, tak to určitě ... úsměv
Reagovat
PetaM
Já si také myslím, že by bylo nejlepší, kdyby nenastupoval Berdych, Štěpánek, Veselý, Rosol a Hájek. Tady na portálu je tolik světových jedniček, že všichni ostatní tenisté jsou podřadní a hrajou tužku oproti tomu, čím se tady ostatní chlubí ;) ;)
Reagovat
Fandina
Podle mě se ti machrové tady na TP kteří se diví té nominaci ale měli nejdřív to sesmifinále vyhrát, dostat se do něj ... úsměv
Reagovat
Fandina
Na DC se těším, mám lístky. Věřím, že Berda udělá dva body a třetí ve čtyřhře. Kluci držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
PetaM
Já myslím, že už po sobotě bude jasno :) :) Tomáš s Radkem v pátek 2 body a poslední bod přidají ve čtyřhře :) :)
Reagovat
Fandina
To je pravda. Štěpula bod proti Monacovi, má s ním kladnou bilanci a lístky na neděli už budou jen exibiční. Tak kluci ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska se probudím (myslel jsem, že duel s Robredem bude jen formalita) a co nevidím. :-( Horší než vyřazení je to, co jsem si to přečetl, že hrál strašně. Ale ještě ho neodepisujme. Měl by zkusit ještě tu jednu sezonu, dát prostor fanouškům se s ním rozloučit (na každém turnaji zvlášť) a když se aspoň někdy zadaří tak pokračovat, když ne, skončit to za ten rok, symbolicky v Kristových létech.
A musím kroutit hlavou nad tím, jak zbytečné půtky jsme tu vedli s Nadalovci. Řešil se tu problém s Pospisile, nedošlo k němu, problém s Isnerem, nedošlo k němu a konečně Federer a hádejte jak to dopadlo... Od tohoto GS už se v souvislosti s Féďou nedívám dál jak do 3. kola.
Reagovat
smazaný uživatel
A Nadal má vymeteno až do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
jak vymeteno?
ved ked Kohl dal Isnra tak asi bol lepši ne
a Rafu aj potrapil

a Rafa si to musi vybojovať tak či tak
Federer by mu aj tak problemy nerobil
Reagovat
dadaft
a, koneckonců, Robredo taky není vzduch.
Reagovat
smazaný uživatel
presne Robredo hra dobre včera tak asi ma formu
Reagovat
smazaný uživatel
ale no tak hoši, buďte soudní. Co by za to dal kterýkoliv z hráčů, aby nejhorší soupeř na cestě do finále byl Ferrer nebo Kohli. To musí uznat každý, kdo není zaslepený.
Reagovat
smazaný uživatel
noo ale treba povedať že včera Kohl

hral neskutočne
Reagovat
Faddova
A co srbská lasica? Ta to má vymetené až do SF od začátku...
Reagovat
Amputace
Ale Nadal přece nemůže za to, že ti hráči, kteří papírově představovali největší hrozbu, vypadli. Kdyby naráz vypadli Berdych a Murray, řekneš, že to má Djokovič vymetené až do finále? Tyhle kecy mám opravdu nejradši. Už teď to vidím: Nadal vyhraje US a první výkřiky tebe a tobě podobných budou: 1. letos má slabou konkurenci; 2. měl to vymetené až do finále. Není snad jeho problém, že Federer neumí porazit Robreda - ať skončí, když není schopen hrát jako představitel světové desítky, zbytečně pak zabírá místo v losu. Chápu, že musíš po včerejšku neuvěřitelně trpět, ale nemusíš si to vybíjet na fanoušcích Nadala. Kohli včera jasně ukázal, že strach ze čtvrtého kola byl oprávněný - a že tam nebyl Isner? Byl tam jeho přemožitel a vzal Nadalovi zatím jako jediný set a snadný zápas to rozhodně nebyl. Federer vyhrál RG, na kterém se nemusel utkat s Nadalem - znamená to, že jeho titul je něčím méněcenný? Nemyslím si.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaručuju ti, že pokud Rafa titul vyhraje a ve finále porazí Noleho, Andyho nebo Berdycha tak žádné podobné věci psát nebudu, pokud ve finále rupne to si se mnou užiješ. :) Jinak s tou slabou konkurencí aspoň konečně vidíte, jak se cítíme my, když nám to nesutále předhazujete.
Reagovat
Sonja
Tak mít vymetené do semifinále je furt jinačí než mít vymetené do finále...
Ale-jak už jsem tu psala-je to víceméně fuk, protože Nadal by stejně Isnera i Federera porazil...maximálně by ho mohli trochu unavit.
Reagovat
Amputace
Ok. To beru :)
Reagovat
Labi
začíná to už být otřepané, jak všichni tvrdí že už jsou jeho časy pryč atd...ano nepochybně už nebude válet jako před 5 nebo 6 lety je ale vidět jak moc s tím chce něco udělat, nabrat sebevědomí.....doufám že se mu to podaří a pokud se se nevrátí tak aspon přiblíží na chvíli onomu vrcholu
Reagovat
smazaný uživatel
je az neuveritelne, ze do breakbalov hral federer paradne, a potom pride stav 0:40 ci 15:40 a hra ustrachane a robi same nevynutene chyby ako podpriemerny hrac...vysvetli mi to niekto?
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám teď trochu jiné starosti, v pátek jdu na operaci držte mi palce...
Reagovat
letityfanousek
dopadne dobře :), zdraví je nejcennější!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer veľikánske ďakujem

Taky bojovnik
veľmi ho ma rád
nikdy sa nevzdáva
ma 31 rokov a teraz sa dostal na vrchol

velikansky obdiv
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zapas som videl
1. set nooo tiebreak šťastena sa naklonila na Robreda

ale zvyšne 2 sety to nebolo vôbec od Rogera zle mal veľa veľa breakbalov a nedal ani jeden
to Robredo mal 2 a 2 ich dal

Roger nehral vôbec zle
Robredo hral sice vyborne ale to Rogera neospravedlnuje
Mal to zvládnuť

Federera nikdy neodpisujem ale tot je už moc
Reagovat
UnrealTom
tak to sem teda nečekal s Robredem na hardu prohrát 0:3 to je teda mazec :(((
Reagovat
Olympiada
Co asi tak ty Pyji muzes psát Že ?! Srabe
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.aktualne.centrum.cz/navratil-berdych-je-fantasticky-muze-se-dockat-uspechu/r~14d520ee141311e3b9570025900fea04/
Reagovat
smazaný uživatel
Navratil nepocita stim, ze by mohl pripadne hrat Del Potro?!? To je teda dobrej kapitan, kterej pocita se vsema moznostma :-D
Reagovat
smazaný uživatel
on asi vážně na 99,9 % hrát nebude :-( Už v New Yorku hrál s bolavým zápěstím a divila bych se moc, kdyby se nechtěl pošetřit (i když bych si přála opak :-)) Do 15:00 našeho času se musí oznámit nominace jednotlivých týmů, tak pak bude už definitivně jasno.
Reagovat
smazaný uživatel
Nekde jsi to cetla ze hral s bolavym zapestim a nebo soudis jenom podle vykonu s Leytonem?
Reagovat
smazaný uživatel
přepisy rozhovorů a tiskovek na sociálních sítích. Ještě před zápasy uváděl, že záda má v pořádku, ale malou bolest cítí v zápěstí. Po prohře to o levém zápěstí říkal znova, ale nevymlouval se na to.
Reagovat
smazaný uživatel
a to uz do dneska do 15:00 maji se oznamit sestavy? Neni to nejak brzo 10 dni pred zacatkem?
Reagovat
nando
Štěpánek v rozhovoru říkal, že Delpo hrát určitě nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
to neposoudím :-), ale vycházím z postu na ofi twitteru DC:

Davis Cup ?@DavisCup 18h

A lot of you have asked about Argentina's squad for their #DavisCup semifinal. The deadline for team submissions is 2pm (GMT) tomorrow
Rozbalit
Reagovat
jackiec
zraněný, nezraněný, delpo jasně řek už před sezónou že tento rok hrát davis cup nebude!
Reagovat
smazaný uživatel
fedex Vám to všem jěště ukáže... :)
Jednou jsi dole jednou nahoře....
Reagovat
SwissMaestro
V téhle sezóně bych byl rád kdyby vyhrál titul v Basileji a aspoň jednou porazil Nadala. Letos od něj víc opravdu raději nechci :D Ale jak píšeš...jednou seš dole a poté nahoře.....rok 2014 mu asi nebude patřit, ale GS by vyhrát mohl
Reagovat
SwissMaestro
Zápas sem viděl a nemohl sem uvěřit vlastním očím. Lepší nemluvit o smolně prohraném TB v prvním setu kde to vypadalo, že se Roger probudil a pak udělá dvě obří minelky při svém podání. Plus k tomu stačí přičíst tolik nevyužité šance na re-break a další černá noc pro fanoušky Federera byla na světě. Ovšem stále věřím v minimálně jeden GS pokuď budou záda držet.

P.S. - Může mi někdo vysvětlit proč lezl pořád k síti když ho tam nejednou Robredo prohodil jako malého žáčka? Prostě mu to moc dneska nefungovalo a minimálně ve třetím setu se měl vrátit k osvědčenému stylu...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nemá kondici, jinak si ty časté náběhy nedovedu vysvětlit.
Reagovat
spaniel
Protože udělal par rychlých chyb a znervoznel. To je největší problem od te doby, co ztratil sebedůvěru. Vzdy to řeší častými nabehy, bohužel Robredo stal strašně vzadu a to mu dalo hodne casu na prohoz. Nehledě na to, ze Rogerovi nesli ani ty přípravné údery a ani voleje. Vsechno spatne vcera. Plus nutno rict, ze Robredo vytezil z minima maximum, spousta returnu uplne k čáře, minimum chyb a každy prohoz mu vyšel.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď to vypadá, že má Rafa cestu do finále uhlazenou jak nikdy. Hlavně nepodcenit a hrát pořád úžasně jako doteď a No. 1 je tvoje ! Vamos !!!
Reagovat
Torresek
Utkání jsem neviděl ale podle mě Roger vypadnul schválně protože už nechtěl hrát s Rafou :D posledních 10 utkání Rafa 8:2 Roger :D Rafa na titul (:
Reagovat
Roger_Federer
Djokovic a Murray už taky vypadli jo?
Reagovat
smazaný uživatel
Rogere, Rogere, Rogere, doufam, ze ukoncis karieru co nejdriv, takhle si te nikdo pamatovat nechce.... :(
Reagovat
Roger_Federer
Pokud se Roger nedokaže dat do přišti sezony do pořadku a hrat na urovni aspon top 5, mel vzit rozum do hrsti a přestat sam sebe likvidovat.. Každy rozumny to pochopi..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Rano se probudim a co nevidim :-O Federer porazen ve trech setech Robredem. Robredo neni spatny hrac a nepredpokladam, ze to byl stejny Tommy, ktery uhral v Cinci na Berdycha jen 3 gamy ale hrac jako Roger by se s antukarem na hardu mel vyporadat. Navic to byla prvni Fedexova porazka z jedenacti zapasu. Myslim ze odted definitivne (alespon prozatim) zanika "Velka Ctyrka" a stava se uz jen "Velka Trojka".

Gratulace Richardovi k ctvrtfinale. Doufam ze udola i Davida.
Reagovat
Vojtaakk
Tak aby neuhrál ani set s Robredem... na GS... to už je fakt zu viel! Řada lidí říká, že již nikomu nemusí nic dokazovat. To je pravda a právě proto by měl urychleně skončit a přestat si dokazovat, že na to ještě má... protože už je na turnajích evidentně jen do počtu a to je nedůstojné!
Reagovat
Vojtaakk
Mimochodem ted koukam na opacko a RF je absolutne nejhorsi ve vyberu mista kam zahrat nahranej balon. V 90% zahraje presne na hrace, kterej mu to vrati easy prohozem, za kterym se jen diva. Komentator k tomu krasne poznamenal po jednom z tech 10% uspesnych: "Volley to the space, haleluja!!!"
Reagovat
smazaný uživatel
Řek bych, že Federer nemá jenom na hráče z první desítky, ale ani z první padesátky. Robredo má letos výbornou formu, ale těch neproměněných brejkbolů od Rogera bylo trochu moc!
Reagovat
Vojtaakk
Robredo je bojovník a letos hraje skoro až nad svými možnostmi. Ale způsob, jakým RF prohrál některé výměny, byl tristní (viz. můj příspěvek výše). Jestli by ho něco mělo zdobit bez ohledu na formu, tak je to zkušenost a tenisové myšlení, vybroušené desítkami vypjatých zápasůc na GS a jiných turnajích. ALE TO MU NAPROSTO CHYBÍ, hraje jak 14 letej školák!
Reagovat
steve79
To je zlý sen. Roger by měl hráče jako je Robredo porážet, když chce hrát o titul. O:3 na sety vypadá jednoznačně.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to hrozné tuto sezonu jak se Rogerovi nedaří, obzvláště na Grandslamech. Nutno ale uznat, že jeho éra skončila a to jsem jeho velký fanda. Ale i přesto všechno si myslím, že do první čtyřky stále patří i když z ní vypadl. Dnešní zápas rozhodla jediná věc a to využívání breakballů. 2/16 je mizerná bilance!!!! Tohle rozhodlo zápas. Roger měl několikrát 15:40 při podání Tommyho a jednou dokonce 0:40. Nevím jestli ještě někdy aspoň ještě jednou vyhraje nějaký Grandslam. Tohle už bude asi jen "přání" . Jediné "pozitivní" pro příští sezonu je, že nebude obhajovat žádné velké body z Grandslamů. Teď ještě ať se pokusí udržet v osmičce a zahrát si na turnaji mistrů, pokud to nevypustí.
Reagovat
letityfanousek
Výborně!!
Reagovat
vojta91
nojo, prvni seriozni souper a Roger go home...:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist