Federer po letech absence bude hrát opět French Open

17. 10. 2019, 13:22
Aktuality 86
French Open bude v příštím roce opět s grandslamovým rekordmanem Rogerem Federerem. Osmatřicetiletý Švýcar se letos na antukový grandslam v Paříži vrátil po čtyřech letech a došel do semifinále. Ačkoli budou v příští sezoně i olympijské hry, Federer má v plánu startovat na všech velkých turnajích.
Profily hráčů
Roger Federer

Již ve středu fenomenální švýcarský tenista oznámil, že se zúčastní v Tokiu olympijského turnaje a pokusí se vybojovat poslední velkou trofej, která mu chybí. Dnes v rozhovoru pro CNN potvrdil, že počítá i s antukovým grandslamem.

"Před French Open ale asi nebudu moc hrát. Potřebuju trochu odstup a taky strávit nějaký čas s rodinou," řekl otec čtyř dětí během sponzorské akce v Tokiu. Pro olympiádu se prý rozhodl srdcem, krátce po ní oslaví 39. narozeniny.

V předchozích letech Federer antukovou část sezony vynechával, aby načerpal energii. Loni při návratu na Roland Garros podlehl v semifinále Rafaelu Nadalovi a španělský tenista poté vyhrál pařížský grandslam už podvanácté.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

86
Přidat komentář
Mantra
udělat obdobný výsledek jako jistej důchodce na antukovém turnaji v Jižní Emerice - což bych mu přál, "jedinej kdo by sundal v Paříži Nadala" - hezká představa. Ale přikláním se k rozlučkové sézoně.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
sojka1
bozinku, proc ja si alespon jednou jedinkrat nemuzu jen tak nejak si s nekym uplne poklidne souznit.... :-))) tak podezrely vysledek.... no psssss.... ;-)
Reagovat
Krisboy
Ne, že bych Jankovi nepřál výhru, ale - to hrál Fabio levou rukou nebo byl ozřalej nebo co...?
Reagovat
sojka1
netusim, ale nic jsem k tomu nehledala a nehledam... vzdycky cekam, az to sem nekdo hodi... :-)) Jinak ja nefandim ani jednomu (a.magerova dobre vi), proto si nemuzu vyhru ani jednoho nikdy vychutnat. A vysledek je to ke vsemu uplne absurdni, takovy nejaky slizky... ;-)
Reagovat
Krisboy
Mě je ten výsledek podezřelej. Janko se dva tři roky potýká se zraněními, na kurtech jenom paběrkuje, Fabio má snad nejlepší sezónu v životě a uhraje dva gemy? No nic. Co mi není rovno, po tom je mi hov.o, nebo jak to bylo :D
No uvidíme dneska. Jestli to bylo Jankovou formou, nebo Fabiovou neformou.
Reagovat
sojka1
Tipsarevic ma sve nejlepsi tenisove dny uz fakt za sebou a dalsi vyhru zrejme neda, ale slusne hrat jiste mohl a predevsim Founovi zase mohlo klasicky hrabnout, nastval se a misto tenisu tam po kurtu chodil jak kohoutek po smetaku, uplne ho vidim.. :-))
Reagovat
Krisboy
:DDD
Reagovat
a.magerova
Hele, porazil dle Tvých slov slizouna, tož nefrflej... :-P

A díky tomuto komentu jsem si konečně našla, jak na TO... čili jak držet krok s dobou... tvl přes milión zhlédnutí a já až teď... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=-bRkM_QQ4hE
Reagovat
sojka1
:-))
Reagovat
Stan_Borowitz
To je pecka. Hned to jdu zkusit, ale nemám bráchu, tak zkusím sousedku.
Reagovat
a.magerova
No... jak Tě znám, tak TO bude manželka a sousedka... hoď na YT video, ať víme, co a jak.... ;-)
Reagovat
a.magerova
Tož škoda dnes, ale nedals kůži zadara... ;-)
Reagovat
peggy
Co bude na té antuce dělat,nikdy mu to nešlo a Rafa není jednička mimo atuku tuku,ale bere to.Pan Federer neví kde kde by mu to sypalo.Z těch starších ještě Djokovic a Rafa.
Reagovat
panzer.dragon
shorturl.at/vCES1
Reagovat
smazaný uživatel
Jo no honí jedničku :)
Reagovat
Denis92
Ale nie Djokovic :) Uz som to tu pisal davnejsie, ze tam hrat nemoze..
Reagovat
Patik
Nemyslím si že to bude Rogerova posledná sezóna..veď sám uviedol že energie má dosť a prestane keď ho začne telo limitovať..viac informácii mi netreba..toto sa tu hovorilo už minulý rok keď si pridal French Open..proste len cíti že mu to prospelo tak to urobí aj tento rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoja naivita je až umeleckým dielom.
Reagovat
Mayo
Elegoš sa takto na staré kolena dal na FO :D :D :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sám ví, že tam kromě Nadala není konkurence
Reagovat
Patik
Okrem Nadala a Djokoviča..možno Wawrinka ak bude mať formu..tri roky tam nehral a spravil semifinále.
Reagovat
turista
Zapomněl jsi na Djokoviče. Ten tam teda konkurencí je.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer neměl ani letos úplně špatnou antuku. Naopak se dá říct, že byla úspěšná pro hráče, který jí roky vynechával a má 38 let.

V Madridu QF a velmi těsná prohra s antukovým korunním princem Thiemem, pak ten double zápas v jeden v Madridu, úctyhodné.

A na RG až SF prohra s Nadalem v neregulérních podmínkách, za pěkného počasí by to mohlo být na 4 sety. Otázka, jak by Federer hrál SF kdyby tam Nadal nebyl.

Bude hrát GS, je to jasné, za určitých okolností může pořád vyhrát.
Reagovat
tenista08
Na čtyři sety? Vidím to spíše na pět, Nadal by asi dva uhrál:D
Reagovat
smazaný uživatel
Mě ten zápas mrzel. Věděl jsem, že to je jasná věc pro Rafu, ale ty podmínky byly fakt na hranici regulérnosti a úplně zkazily FEDAL clash. Mohl to být hezčí tenis.
Reagovat
tenista08
Ten zápas se v takových podmínkách neměl hrát. Mohla to být opravdu zajímavá podívaná. Myslím, že si Roger na Rafu i na antuce věřil. Zápas měl potenciál, stát se jedním z jejich nejlepších soubojů. No, nic s tím nenaděláme.
Frantíci to celé zhatili, a zdevastovali i finále, když Thiemovi semko z ničeho nic přerušili a nahnali ho na kurt den před finálovým zápasem.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ta laxnost a organizační schopnost frantíku na French Open už pomalu začíná vypadat dost okatě. To protěžování jejich oblíbeného šampióna začíná být trošku nápadné. Nejdříve souboj s největším rivalem v podmínkách, kterého ho jasně limitovaly a ten zápas by se nikde jinde venku nehrál, pak záhadné přerušení zápasu Thiema,dlouhodobá cílená absence střechy, nakonec ty kuloárové řeči o větším množství antuky na centru.

Je to při nejmenším k zamyšlení.
Reagovat
Patik
nabudúci rok už bude strecha nie ? tento rok to malo úroveň nejakej antukovej 250ky hlavne že vynovili štadión.
Reagovat
tenista08
Škoda, že Roger tak nemá zmáknutý aspoň Wimbledon, kde mu povrch stále zpomalují taky.
Vlastně je to logické. Pokud má antuka stále zůstat nejpomalejším povrchem, pak při soustavném zpomalování všech ostatních povrchů je potřeba jí neustále přisýpat. To vše ke škodě pestrosti tenisu.
Vlastně to nechápu. Na jedné straně tlak na zkracování přenosů z tenisu, což přineslo např. loterii v podobě tiebreaků v rozhodujících setech a uvažuje se o fantasmagoriích jako je hra bez výhod, a na druhé straně se zpomalováním povrchů protahují výměny a nahrává hráčům s jedním stylem hry. Je to záhada, proč se tak děje.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nechápu. Wimbledon je parodie na travu.

Jak jsem psal vedle. Kdyby se hrál wimbledon na trávě jakoze trávě, například te z Halle, tak je první týden celá TOP20 venku z turnaje a finále by bylo Federer Kohlschreiber
Reagovat
tenista08
Hlavně, že jsou tak hrdí na tradici. Že se na tom jejich pískovišti ale najednou hraje antukový tenis jim nevadí.
Reagovat
smazaný uživatel
Za to může z části Djokovič, nebo Murray, i Nadal.

Kdyby nehráli trapné pětihodinové zápasy na AO, nebo USO, tak se ty povrchy zpomalovat nebudou že jo.

Jenže Djokomůrárny a Djokonadálny zaujaly fanoušky na tolik, že začali zpomalovat úplně všechno vč. trávy.

Logicky, kdyby se hrálo na rychlých hardech, tak ti majitelé titulů za poslední roky by nebyli tak jednostranní.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer nevyhráva kvoli spomalovaniu, ale preto, ze na to nemá. Jednoduché..

Ale +1b za snahu najst barličku.
Reagovat
Amputace
Co to žvatláš? Minimálně dva z těch tebou vyjmenovaných faktorů, na jejichž základě mají organizátoři Nadalovi nějak pomáhat, jeho hře vůbec nevyhovují. Viz absence střechy. Kolik zápasů na RG už Nadal odehrál v deštivých podmínkách, kdy antuka i míče nacucané vodou byly dvakrát rychlejší (napadá mě finále 2012) a s antukovým zápasem to mělo pramálo společného... Stejně tak nechápu automatickou dedukci FFF, že podmínky posledního zápasu s Federerem na RG více vyhovovaly Nadalovi. Ta tendence je zřejmá - Nadal v pohodě vyhrál, jenže byť je Federerův styl techničtější a útočnější, což vítr hodně oslabuje, Nadal zase své údery už tak brutálně liftuje a praktikovat to v tak šíleném větru... no nevím. Ale jistě, Kamilova představa, že se před zápasem sešlo pár papalášů, řekli si, že když fouká, mohlo by to víc vyhovovat Nadalovi a ten zápas se pak uskutečnil... Ne, vy si opravdu připadáte inteligentní a distingovaní jako je váš idol?
Reagovat
tenista08
Míče nacucané vodou dvakrát rychlejší??? Hrál jste někdy tenis?
Reagovat
Patik
podľa tohoto konkrétneho argumentu tipujem že nie.
Reagovat
Mayo
Jasne, že hral tenis. A mnohokrat.
Reagovat
Amputace
Chceš mi tvrdit, že nacucané míče v kombinaci s vlhkou antukou nezpůsobují rychlejší tenis? Pokud ano, tak nejenže jsi tenis nehrál, ale zřejmě ani nikdy neviděl...
Reagovat
sojka1
to by uz musela byt totalni cvachta (s pady hracu) a to snad na teto urovni opravdu nee... :-)
Reagovat
Amputace
Stačí se podívat na ono zmiňované finále FO 2012 a srovnat rychlost hry před přerušením a po přerušení. Ten rozdíl musí být zřejmý i naprostému lajkovi. Samozřejmě nemluvím o nějakých záplavách, naprosto dostačuje mírné mrholení.
Reagovat
tenista08
Cituji tvůj blábol: "antuka i míče nacucané vodou byly dvakrát rychlejší"
Není tomu tak. Míče nasáknou vodu a navíc se obalí vlhkou antukou, neletí, neskáčou. Je potřeba zalézat daleko víc pod míč a hrát ho větší silou, aby aspoň trochu letěl, což je na úkor kontroly. V televizi se to může jevit jako zrychlení - to je ale dáno tím, že míče létají níže nad sítí a hráči je musejí hrát dříve po odskoku.
Ještě k tomu větru. Je zřejmé, že daleko víc škodí útočnému než obranému tenisu. Znesnadňuje míření k lajnám a hraní míčků brzy po odskoku.
Reagovat
smazaný uživatel
To nemá smysl tady vysvětlovat, buď v klidu.

Prostě zápas na RG Federer Nadal v polovičním hurikánu neměl na průběh vliv. Ono agresivní a přesný hráč typu Federera, který hraje míče k lajnám, umí úplně v klidu hrát v takovém větru a ani nepozná rozdíl.

Oproti tomu hráč, který brání a míče liftuje tři metry do vzduchu má stejně ztížené podmínky.

Zdejší logika je TOP.
Reagovat
Patik
ideálne podmienky pre tenis..a hlavne pre toho čo hrá priamočiary tenis..

https://a.espncdn.com/combiner/i?img=%2Fphoto%2F2019%2F0607%2Fr553438_1296x729_16%2D9.jpg
Reagovat
Amputace
Máš pravdu, Forehand to vysvětlil lépe než já. Jde spíše o odskok. A Nadal hraje údery po nejvyšším odskoku z té špičky (pokud se nepletu). Takže jemu nějaké vlhko určitě nevyhovuje.
Reagovat
sojka1
to me zaujalo.... mice nacucane vodou jsou samozrejme tezsi a zakonite pomalejsi, navic vhodnejsi pro hrace typu "kladivo" nez technika... mic s brutalni rotaci si ku podivu taky spis lepe sedne i ve vetru nez nejaky "padajici list".... tohle se nepovedlo, sama jsem "krasouderistka" (namlouvam si) a ve vetru jsem uplne bezmocna... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde len o rýchlost.

V prvom rade o vysku odskoku, pre Nadala dázd nikdy nehral. Tazké lopty, neskáču, je to kameň a to je vyslovene o tom, kto skor pokazí.

Nadal mal vzdy rád slnečno, lopty boli lahsie, rýchlejsie a najma skákali. Mohol naplno vyuzit svoje zbrane, dážd ich celkom jednoznačne otupoval, rovnako aj vietor.
Reagovat
sojka1
mne prijde, ze uz jsme zase jinde, psi poco prece nevyhovuje nikomu, ale Kamilos psal i o mnozstvi nasypane antuky, cachry se zapasem Doma, absenci strechy.... ja nemam ten talent vseho vyuzit ve prospech sve argumentace, radeji se naivne vsimam skutecnosti... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Psi počase nevyhovuje nikomu, suhlasim.

Ale pokial standardné podmienky vyhovujú k tomu,aby niekomu otupuli zbrane, ktorými vyhral 10+ RG, tak so psím počasím zákonite vyhráva slabší.

Ak obaja hrajú bez hlavných zbraní na antuke, to je vzdy plus pre Federa.
Reagovat
sojka1
neprijde mi, uz rozhodne vzhledem k tomu, ze plusy Rogera na te zminovane antuce vubec nestoji a oni na ni prece hraji.... :-)
Reagovat
sojka1
jeste bych to prirovnala k tvrzeni, ze v mem vlastnim obyvaku (mne na miru) se lepe vyzna clovek s lepsi schopnosti orientace nez mam ja... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vítr je pro Federera smrt. To víme všichni. On hraje na takovou technickou dokonalost, ze jakýkoliv vetrik brutálně srazí jeho tenis.

Vzpomen si na wimbledon 2012 s Murraym, vetrno, zima prohrany set. Zatahli střechu a přišel totální masterclass.

Proto má Federer tak hodně úspěchu v hale, 6x TM, 9x Basilej, nebo i Halle, které je brutálně uzavřené, popřípadě wimbledon, kde je centr taky skoro hala.

Jsou tam podmínky na jeho tenis, to je celá pointa
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Napsal jsi to lépe než já. Pointou je, že absence střechy na FO není pro Nadala vzhledem k jeho preferenci slunečných podmínek vůbec žádnou výhodou, možná spíš naopak. Vždyť co druhý rok je během FO v Paříži deštivo a Nadal je tím posledním hráčem, kterému by to mělo vyhovovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby byla na RG strecha tak má Rafa těch titulu méně.

To říkám zcela upřímně a nehejtuju. Nadal je z big3 pod střechou jednoznačně nejslabší hráč. Hala je jeho konečná, loni na SW18 zatahli v semi střechu a čus. Kdyby byla otevřená, tak má Rafa 3 wimbledony a 20 GS.
Reagovat
Amputace
Já si troufám říct, že tenis na antuce ovlivní méně střecha a halové podmínky než deštivé počasí, tím pádem navlhlá těžká antuka, mokré míče atd. Samozřejmě mám na mysli nějaký zápas, ne situaci, že by se například celé FO hrálo pod střechou, protože by nepřetržitě dva týdny pršelo...

U kolika z těch Nadalových zápasů na FO, které se přerušovaly kvůli dešti, si myslíš, že by je Nadal prohrál, kdyby se dohrávaly pod střechou? Když tvrdíš, že by měl méně titulů z RG.
Reagovat
Amputace
Prý zatáhli střechu a čus. :D Ty jsi vážně šašek. Vždyť až do zatažení střechy Nadal prohrával... V tom zápase měl víc získaných míčů, v pátém setu mu stačilo opravdu velmi málo, aby vyhrál, a ty zrovna tímto zápasem argumentuješ, že Nadal neumí hrát pod střechou? Výsměch, resp. argumentační neschopnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se hrálo venku, tak vyhraje.
Reagovat
Amputace
Ptám se tě znovu: konkrétně které zápasy by Nadal na RG prohrál, kdyby se zatahovala střecha?
Reagovat
smazaný uživatel
Kamilos :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je úplně u prdele, nemám náladu tady kontrolovat zápasy Nadala na RG dekádu zpětně a dívat se, jaké bylo počasí v ten, nebo onen den.

Princip je v tom, že kdyby na RG byla střecha, tak mnoho zápasů může dopadnout jinak, nepřerušovalo by se kvůli deště atd. To je pointa, na další slovíčkaření s tebou nemám při pátku chuť.
Reagovat
Amputace
Lol. Ale abys mohl tvrdit, že by měl Nadal méně titulů, muselo by přece k zápasům, ve kterých mu přerušení pomohlo, vůbec dojít. Mě napadá pouze finále 2012, jinak si nevybavuji žádný jeho zápas, v němž by hrálo přerušení roli (popravdě mě nenapadá ani žádný jiný takto přerušený zápas v těch pozdějších fázích turnaje). Takže co by v Nadalově případě řešila či neřešila střecha? Respektive co řeší či neřeší v kontextu Nadala její absence?

Tohle je přesně tvůj styl uvažování. Kdyby byla střecha, Nadal by měl méně titulů. Oponent se tě zeptá, jaké konkrétně zápasy by podle tebe střecha ovlivnila. Ty napíšeš, že se v Nadalových zápasech hrabat nebudeš. Ale titulů by měl prostě méně, co?
Reagovat
Krisboy
Všechny.
Reagovat
Kozoroh
V případě Kamilose je vidět, že hrát rekreační tenis nepředstavuje záruku rozumět tenisu. Ten náš 9-násobný vítěz z rekreačních dvorců v diskuzi pod jiným článkem tvrdí, že Djoker neumí změnit rytmus hry. Tohle s vážnou tvrdí o šampionovi 16 GS turnajů a dlouhodobé světové jedničky, o hráči, který má jednu z nejlepších bilancí výher-proher, nemluvě o jeho záznamu v pětisetových mačích. Jak lze takového přispěvatelů brát vážně?!?
Reagovat
smazaný uživatel
A kde se to přesně vylučuje s tím, že Djokovič hraje pořád totéž?

Viděl jsi zápas s Tsitsipasem v Šanghaji? Nole nevěděl absolutně co má hrát, začal hrát čopy, náběhy na síť, dropshoty a další kraviny a prohrál, protože neumí změnit rytmus a když ho změní, tak to znamená, že je v koncích.

Přesně takto zápas dopadl. :)

ALe tobě a turistovi je těžké něco vysvětlovat, Vy když hraje Djokovič, tak máte temno před očima, indulonu na stole, vypnutý mobil, zavřené dveře.
Reagovat
Kozoroh
Viděl jsi zápas No1eho s Medveděvem na AO? S Hurkaczem ve Wimbledonu? A jestli ano, vůbec jsi nepostřehl změny herní taktiky, které Djoker učinil po ztrátách druhých setů? Jestli ne, tak je diskuze s tebou házením hrachu na stěnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hurkacze jsem viděl, to byl z jeho strany hezký tenis, Djokovič maximálně přidal pár dropshotů, jinak nehrál nic.

S Medvedevem na AO je to ztracený čas
Reagovat
Krisboy
Kozorohu, tebe jsem dříve za nejrozumnějšího Djokova fanouška. Čertužel, už to neplatí. Taky už ti z toho hráblo. Po tolika letech a pěti milionech stupidních Kamilosových příspěvků jsi teď zjistil, že diskuse s ním je házením hrachu na stěnu? Nedávno jsi dokoce "diskutoval" s Foreskinem.Před dvěma lety jsem tě varoval, že se z toho Djokoviče zblázníš jako oni z Fedexe a Nadala. Už je to tady :(
Reagovat
sojka1
Kozorohu, nebud legracni, bojujes s vetrnymi mlyny. Djokovic vyborne podava a svoji stereotypni, totalne nudnou vracecku dotahl k naproste dokonalosti. To je ti malo? :-) Ale velmi ti rozumim, pripadas mi jako ja, kdyz tu do krve a proti vsem hajim Johna, ze neni jen "servisman".. ;-) Protoze neni... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.

Isner určitě není servisman.
Reagovat
Patik
1000 es za sezónu ktorej polovicu premarodil je málo na servismana. :)
Reagovat
Krisboy
Jasně, že není. Například jeho výkony na Laver Cupu (hlavně zápas s Nadalem v Praze) jasně dokazují, že je to skvělý tenista i od základní lajny. Od té doby ho mám rád :)
(Teda ne že by mě předtím nějak vadil, spíš mi byl lhostejný)
Reagovat
Kozoroh
Nebojuji s větrnými mlýny, cožpak jsem někde psal, že No1e hraje jiný styl než baseline hru? Tady jde o dovednost pozměnit herní plán v průběhu zápasu, kde chytrolín Kamilos plácnul, že No1e neumí změnit rytmus hry. To tvrdí o hráči, u něhož je oceňováno skvělé čtení hry. Proti tomuto nesmyslu jsem se ohradil, protože toto tvrdit o legendě tenisu je čirá dehonestace.
Reagovat
Patik
definuj čo je pre teba rytmus hry ..to že zmení taktiku počas zápasu neni zmena rytmu hry to hádam vieš.
Reagovat
gomo1510
Dědmen starej....proč se tam cpe?? Proč?
Reagovat
Krisboy
Protože tam chce hrát :)
Reagovat
Davor1
AO, Dubaj, IW, Miami, Madrid, RG, Halle, Wimbledon, OH, Cincy, USO, Sanghaj, Basel. Doma posledný turnaj, ideálna rozlúčka. Myslím, že budúca sezóna by bola pre Rogera úplne ideálna na ukončenie kariéry, ak teda nezačne zase vyhrávať GS, čo mu kľudne doprajem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že to tak i plánuje. Nevěřím tomu, že by jako např. Ferrer objížděl celý rok ATP a všude mával pápá. Odpálí to ze dne na den.
Reagovat
Frick
Že by nechtěl hrát na TM?
Reagovat
turista
Myslím si, že bude hrát do roku 2021. Nebude chtít přepustit místo hráče s největším počtem GS Nadalovi bez boje.
Reagovat
Fandina
Rogiiiiii se pomalu loučí. Jen nejdůležitější turnaje. A pak nic.
Reagovat
sojka1
tak, chtela jsem napsat, ze jde o zaverecne cestne kolecko... :-)
Reagovat
a.magerova
Ale tak... proč tak pesimisticky... ;-)
Reagovat
sojka1
ja uz to tady nechci cist.... :-)))
Reagovat
a.magerova
To zcela chápu... přesto, ty hloupé kecy tady... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=lOKIXqIi8vk
Reagovat
sojka1
Reagovat
turista
Na AO hrát bude a je nepravděpodobné, že by vynechal Dubaj, Sunshine Double apod.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist