Federer po třech a půl letech zdolal Nadala a posedmé ovládl rodnou Basilej

1. 11. 2015, 16:47
Aktuality 929
ATP BASILEJ - Roger Federer poprvé od března 2012 a sérii pěti porážek vyzrál na Rafaela Nadala. Povedlo se mu to ve finále halového turnaje v jeho rodné Basileji, kterou ovládl už posedmé v kariéře. Celkově zaznamenal 88. titul v kariéře.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer porazil Rafaela Nadala naposledy v březnu 2012 v semifinále turnaje v Indian Wells, od té doby s ním prohrál pět duelů v řadě. Dnes na sebe narazili poprvé od loňského Australian Open a o pět let starší Švýcar ve finále halového turnaje v rodné Basileji sérii porážek ukončil.

V prvním setu Federer odvrátil oba brejkboly, vzal Nadalovi dvakrát podání a vykročil za vítězstvím. V druhé sadě měl herně navrch, ale v šesté hře nevyužil šanci na brejk, za stavu 5-5 přišel poprvé o servis a Nadal poslal zápas do třetího setu.

Španělovi se tento týden už čtyřikrát povedlo otočit nepříznivý vývoj a vyhrál tři třísetové duely, ale proti nasazené jedničce už neuspěl. Federer si rozhodující sadu pohlídal a díky brejku z osmého gamu zvítězil 6-3 5-7 6-3. Ve vzájemné bilanci prohrává stále vysokým rozdílem 11-23.

"Byl to vyrovnaný zápas. Měl jsem ve druhém setu šance, ale on (Nadal) zabojoval a vrátil se zpět, podobně jako už několikrát v tomto týdnu. Ale celkově jsem spokojený s tím, jak jsem hrál. Byl to pro mě speciální den," komentoval Federer. "Vím, že dokážu hrát lepší údery z bekhendu i forhendu, ale zápas měl vysokou kvalitu a pro nás oba to bylo velmi vzrušující. Sebevědomí mám teď dobré, o tom není pochyb. Je příjemné se dostat do vítězné nálady po Šanghaji...," dodal.



Čtyřiatřicetiletý Švýcar hrál finále v Basileji podvanácté v kariéře a desátou sezonu v řadě. Letos vybojoval sedmý titul, kterým navázal na triumfy z let 2006, 2007, 2008, 2010, 2011 a 2014. O jeden titul více získal už jen na trávě v německém Halle, sedmkrát zvítězil také ve Wimbledonu, v Cincinnati a Dubaji.

"Tohle byl jeden z mých nejlepších týdnů v Basileji, s ohledem na to, čeho jsem tady během kariéry dosáhnul," řekl Federer.

Roger Federer a Rafael NadalCelkově si Federer zahrál ve 134. finále kariéry a do sbírky přidal 88. trofej. Letos hrál finále už podesáté a pošesté v něm vyhrál. Před Basilejí ovládl Brisbane, Dubaj, Istanbul, Halle a Masters 1000 v Cincinnati.

Devětadvacetiletému Nadalovi se v Basileji nepodařilo navázat na letošní triumfy z Buenos Aires, Stuttgartu a Hamburku. Dnes hrál ve svém již 98. finále, v nichž má nyní bilanci 67-31. V hale triumfoval dosud jen v roce 2005 na tvrdém povrchu v Madridu a v sezoně 2012 na antuce v Sao Paulu.

Oba finalisty čeká příští týden generálka na Turnaj mistrů, kterou absolvují v pařížské hale Bercy. Narazit na sebe mohou znovu až ve finále. Federer začne proti vítězi zápasu Seppi - Cuevas, Nadal by si po týdnu mohl zahrát znovu s Lukášem Rosolem, s nímž v Basileji otočil zápas z 1-6, 4-5 a 0-30. Český kvalifikant si ale nejprve musí poradit v utkání 1. kola se Španělem Garcíou-Lópezem.

• ATP 500 BASILEJ •
Švýcarsko, tv. povrch / hala, 1.575.295 eur
nedělní výsledky (01. 11. 2015)
• Dvouhra - finále •
Federer (1-Švýc.) - Nadal (3-Šp.) 6-3 5-7 6-3
• Čtyřhra - finále •
Peya/Soares (Rak./Braz.) - J. Murray/Peers (3-Brit./Austr.) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

929
Přidat komentář
a.magerova
Já s Rafou souhlasím :-))
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12208352_833547180097279_7351032904418839401_n.jpg?oh=2c34271b1ecc31f5d3fc13ed000f8e44&oe=56BAF1DD
Reagovat
smazaný uživatel
http://i2.kym-cdn.com/photos/images/facebook/000/138/246/tumblr_lltzgnHi5F1qzib3wo1_400.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Už sa v tom človek stráca..Tieto debaty majú dynamiku pri obvyklom množstve 200-300 prispevkov..Toto je nadštandard ako 68% prvý servis Federera v bazilejskom finále..Dobrú noc.
Reagovat
Herbert_Hoover
Brou brou :)
Reagovat
spaniel
Brou
Reagovat
Tornes
To podání je sie prada nadstandart, ale nikoli vyjímka - takové nebo lepší podání má letos v jedné čtvrtině případů. A medián má 64 %, tj. ani tam není zas takový rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice ještě není konec sezony, abysme mohli rekapitulovat a jenom se bavit, ale stejně to sem dám už teď, jako reakce na zdejší vlákna :) Lidi, buďte rozumní, neztrácejte energii a drahocenný čas nesmyslným hejtováním a dohady o tom, kdo je tady větší hňup, stejně to ničemu neprospěje :P

http://imgup.cz/images/2015/11/03/1975221_544141432371190_5480629996153452406_n.jpg

Užívejte tenisu jako něčeho, co vám dělá radost a zpestřuje normální život, úsměv prosím :))

https://www.youtube.com/watch?v=QI2q1FdtGMM

A jen tak mimochodem, je něco, co vám už teď chybí a těšíte se na to v nové sezoně? ;)

https://www.youtube.com/watch?v=2-W7qrgLzn4
Reagovat
spaniel
Ach jo. Sluníčkáři.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
nejsem sluníčkář, ale nepochopím tolik negativity v každé diskuzi, proto se toho neúčastním, pro mě to postrádá smysl trávit hodiny denně dohadováním na fóru, mysli si co cheš, zrovna ty tady toho moc pozitivního nenapíšeš
Reagovat
spaniel
Zrovna dneska je to fajn a neni to negativni. Ja se z takoveto diskuse dozvim spousti veci, ktere jsem nevedel, nebo si jich nevsiml, nezasadil do spravneho konceptu. Nikomu se tim neublizuje, kdo nechce, nemusi se ucastnit, ani to cist. A i kdyz to nekam sklouzne, porad je to stokrat prinosnejsi nez to co se predvadi pod Kvitovou. Jinak velky sok, ze lidi, co sleduji cely rok tenis, kazdy turnaj, kazdy zapas spoustu let, k tomu ho hraji, jezdi na turnaje...tak chodi na tenisove forum psat o tenisu!!! Ó, sodoma gomora. Peskuju te snad za psani o obleckach nebo to tady resis? Ne, nezajima me to, je svoboda, uzijte si. Tak mne doprej laskave to same.
Reagovat
smazaný uživatel
psát si může kdo chce co chce, co číst nechci klidně přeskočím a ty můžeš udělat to samé, a ano, máš pravdu, že jsme na tenisovém fóru, tak to není nic divného, já sice tenis nesleduju tak dlouho jako ty, nejezdím po turnajích, ale hraju ho, baví mě, snažím se sledovat vše, co mě zajímá a fandím svým oblíbencům (připomínám, že RF není jediný), už tak připadám svému okolí jako tenisový fanatik a to ještě zdaleka nejsem, ale nemám potřebu ani čas tady 24 hodin denně psát o tenisu, číst všechny příspěvky a pouštět se do diskuzí, které často končí urážkami a podobně, ztráta času pro mě, to je jen můj názor, nikomu ho nevnucuju :) já dříve nebyla moc pozitivní člověk, ale snažím se to změnit a přinést sem něco jiného, a je každého věc, jestli ho to zajímá nebo ne, nic víc, nic míň, pro dnešek mi stačilo a jdu spát dřív, poroučím se ;))
Reagovat
spaniel
Vzdyt to je vpoho. Ja jen reagoval na tve peskovani, nebyl jsem to ja, kdo do vaseho mimibazar vlakna zacal davat moudra. Beru to presne tak, nekdo resi GOAT, nekdo zas jine veci. nevim proc mas potrebu nam to vycitat. A ironie je, ze s tvym nickem bych te cekal spis v nasi diskusi :D Ale ty uz v tom mas asi jasno, tak neni potreba ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Neřekla bych, že to vyznělo jako peskování, chtěla jsem na to jen zareagovat, každého věc, jestli si to vezme k srdci nebo si bude myslet, že to sem nepatří, však v pohodě, já jsem mírumilovný člověk a nerada se hádám, což je asi vidět a o tom, kdo je GOAT už vůbec, není třeba :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa na te prvni fotce jednoznacne nejhezci :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
nojo, typická ženská reakce, to myslím v dobrém ;) ten býčí pohled taky žeru :))
Reagovat
smazaný uživatel
Vid? ;-) No ale hele, Rog tam vypada uplne jak muj bejvalej..:-DDDD No to jsem blba...
Reagovat
smazaný uživatel
:-O děláš si prču??? naval číslo a okamžitě, takovýho týpka si utýct nenechám :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
To bych ti nemohla udelat :-D sice to je silenej fanda Federera (takze jsme si LOGICKY nemohli rozumet:-D) ale ver, ze by to nebyl dobry napad...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to jsou věci, dvojník Federera a jeho fanda v jednom, no to mi děláš chutě :D ale asi byl důvod, že jste spolu nevydrželi a nebude to jen problém v tenisové rivalitě, že? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDD tenis tam opravdu roli nehral, i kdyz je fakt, ze na Rafana hrozne zarlil :-D
Reagovat
smazaný uživatel
nojo tak kterej chlap by nežárlil, když má soka, co pravidelně krade pozornost jeho přítelkyně :D :P
Reagovat
smazaný uživatel
A AO 09, pro me nej moment v cele historii tenisu vubec :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Památná chvíle, krásná Rafova reakce, no a Roger si ty slzy zopáknul na dalším grandslamu, tentokrát to ale byly slzy štěstí a ne smutku :) emoce na kurtu dělají tenis krásnějším a zvlášť úsměv :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hosi, vy se tady na tu 1000 jeste dnes dostanete, a ne ze ne :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně. Sice už to tak 200 příspěvků nečtu, ale stejně mám podezření, že jen používají CTRL+C, CTRL+V ze starších diskuzí.
Reagovat
Herbert_Hoover
Petřík třeba možná používá Ctrlcv i v rámci této diskuze :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Petřík třeba možná používá Ctrlcv i v rámci této diskuze :)
Reagovat
smazaný uživatel
a skutečně nepoužíváš to samé taky ty? :P ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Snad jen na jeho popud :) sám se tomu divím, že se neustále snažím, lepší ho nechat se vyhrát, možná :D
Reagovat
smazaný uživatel
myslela jsem ty neustálé duplikáty, já už ty vaše nekonečný vlákna nečtu, popravdě sem chci dát něco, co ale možná začne další diskuzi a Roger tu 1000 ještě nakonec dá :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo takhle, nojo jsem holt duplikátorský boss :D Ta myš je asi na nic nebo nemám dostatek citu :/
Reagovat
smazaný uživatel
nedostatek citu v ruce? nemačkej tolik chudáka myšku, ještě jí vylezou očička :P
Reagovat
Herbert_Hoover
Snad jen v ruce :D asi ji vyměním :P
Reagovat
smazaný uživatel
to máš z toho přehnanýho klikání, neměň myšku a uvolni ručku ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Nojo, jsem nějaký napjatý :))
Reagovat
Herbert_Hoover
Nojo, jsem nějaký napjatý :))
Reagovat
smazaný uživatel
a hned dvakrát :)) já už jdu zalehnout, možná bys měl taky, kocoure ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Asi je třeba si dát oraz :) Už mám puštěný film, u toho usnu, dobrou kočko :)
Reagovat
smazaný uživatel
však jsi toho tady už napsal celkem dost si myslím :P tak dobrou ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Myslím si, že víc než by bylo nutné :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jsi ho totalne vymazal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Shift + Delete :D
Reagovat
spaniel
Kdyz to napises ty, je 100% jiste, ze to bylo naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
No tys mi tu chybel :-D a ja si rikala, kdy se pripojis...
Reagovat
spaniel
Takys chybela :D Byl jsem cvicit a kondice horsi nez jsem cekal.
Reagovat
smazaný uživatel
A co rameno, porad zlobi :-DDD
Reagovat
spaniel
:D jo. A porad jen pri podani si predstav :)
Reagovat
smazaný uživatel
A jednorucak nic? .... jinak ja jsem tvuj stav konzultovala se svym dedou, ktery je lekar a hral tenis na turnajich po CR..no a ten rikal, ze taky nemuze dat servis a pri bh v pohode a ma bolavy ramenni kloub...takze 1:0 pro tebe.
Reagovat
spaniel
Diky diky diky. Vidis? Ja priste nebudu tak zly a ty nebud tak tvrdohlava :)
Pozdravuj dedu!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze mas na me jasny nazor, ktery uz nezmenis. Ja umim uznat, kdyz se zmylim... Btw. deda bydli na Morave, jedu tam az na Vanoce, tak vyridim :-D
Reagovat
spaniel
Tak to bude tim. Ze je taky Moravák.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechapu...nevadi....ja se tam taky narodila, proto ta horka hlava :-D
Reagovat
Herbert_Hoover
Petříkův advokát konečně dorazil? :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Petříkův advokát konečně dorazil? :)
Reagovat
spaniel
Pise nekdo komu dela advokata Nikki? :D navic ja se aspon ucastnil dole, neprisel jsem jen na skok polibit zadek... Jo a dneska jsi se vratil ke svemu spatnemu ja. Cislo nicku ti ale nereknu, mam v tom zmatek.
Reagovat
smazaný uživatel
O jaky kompliment, dekuji :-D
Reagovat
Herbert_Hoover
pro tebe jsem špatný celou dobu, co máš jasno, kdo jsem :) to není nic nového ;) já se dneska účastnil asi málo že? :D víc než bych chtěl, tomu věř :)
Reagovat
spaniel
[moral_on]Nerekl bych. Kdyz to srovnas s diskusi vanovskou, ten rozdil musis videt. Chtel sibzacit s movym stitem a ja to tak bral. Ale kdyz zacnes jet podle techto sablon, je to zas cesta naprd. Tim myslim ze mne napises ze nekomu delam advokata. Deje se to bezne u obou stran. Minule byl narcen R_F ze mne dela advokata. To je dokola. A neni to dobre. A hlavne to dole? Vitezne se zeptas Pe3ka, proc neda video o Nadalovi a on dal. A nekolik. Takovy hejter. A misto abys to uznal, predvedes zapirani. To neni dobre. [/moral_off]
Reagovat
Herbert_Hoover
Asi bych se ho neptal nadarmo ;) Nezapomínej, že od doby co jsem tu trávil naposledy srovnatelné množství času přeteklo mnoho vody..takže už si až tak nepamatuju, co bylo a nebylo ale za svou nynější existenci zde pod Ivanem si to nevybavuju :) Ale jestli postnul byť jedno video Rafy ku mnoha Rogerovým, tak je to u něj určitě úspěch s jeho diagnózou :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDD vystizne...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky sem hodím video z Basileje, abych jich nebylo málo ;)

https://www.youtube.com/watch?v=1lf8FZhjLgo
Reagovat
mahycek
To teda ano, jsem zvědav jestli si začne oklepávat boty.
Reagovat
George_Renel
Boty si dnes oklepával od začátku, rovněž si klepl raketou. Jiným než jednomu to nevadí....
Reagovat
spaniel
Ten Rosol toho Nadala proste chce dostat. Dobry vykon.
Reagovat
mahycek
Jasně, nenázívám to tak, ale vím o co jde a sleduji to také.
Reagovat
mahycek
Co je to H 2 H ?? Nejsem odborník jako vy, ale co je to za zkratku, možná ji znám, ale pod nějakým jiným názvem.
Reagovat
spaniel
Head to head.
Reagovat
smazaný uživatel
Head to head štatistika, voľne preložené tvárou v tvár..
Reagovat
Pe3k
Heart To Heart" or "Head To Head
prostě vzájemná bilance. To jsi mě teda dostal, že to nevíš...
Reagovat
slacker
sloucenina dvou molekul vodiku s jednou molekulou vodiku, nekdy take zvane tritium
Reagovat
spaniel
"Som to zbežne prečítal a vidím, že sa tu zas riešilo "keby bolo keby"...

Vobec si nemyslím, že nedeľný zápas dokázal, že ak by sa Rafa s Rogerom stretával častejšie mimo antuku, tak by H2H mala dramatický rozdiel...Čo je to totiž mimo antuku?..V hale, či na harde??"

A co tak nezamerovat se na rozdil mezi halou a hardem, ale na roky 2004-2010? Vetsinu titulu by bral RF. Ted budes vychazet z jejich pozdejsi bilance, nebo nejake haluze ze zacatku, ktera ovsem prisla, kdyz uz byl Roger za zenitem a zpomalili se povrchy.
Reagovat
spaniel
"V hale je Roger naozaj lepší hráč, vďaka servisu získava rozhodujúcu výhodu, plus nízky odskoky všeobecne Rafovi nevoňajú..No napriek tomu to bol dostojný, vyrovnaný súboj, ktorý sa rozhodol až v samej koncovke.."

Tak k tomu ze byl zapas vyrovnany nejvic prispelo, ze Roger je uz starsi. V hale s Rafou nikdy nemel extra problemy a vitezil pomerne snadno (myslim ze byl i kanar). Pochybuju ze si to vzdy vyhral servisem, ten je pro nej dulezity posledni roky. Driv ho tam porazel, protoze ma Rafa na vse min casu a nestihal to ubehat jak na pomalejsich.
Reagovat
smazaný uživatel
Zameriavat sa na roky 2004-2010?..Veď v rokoch 04-07 bol Nadal decko, ak chceš byť objektívny tak oboch predsa meraj v rovnakom veku, to je jediný validný výskum, ktorý dáva zmysel..

Roky 2008-2010?..No ja tam vidím výhru v troch po sebe idúcich GS na troch povrchoch (Antuka, tráva, Wimbledon), takže Rafa s Rogerom vyhrával kdekolvek..

Vo výmenách bol Nadal vždy lepší, aj keď bol Roger mladší alebo veľmi mladší..Nič nové sme v Bazileji nevideli..Servis rozhodol, ten Rogerovi písal viac, nez kedykolvek v zápasoch s Rafom predtym..
Reagovat
smazaný uživatel
(antuka, tráva v roku 2008 a zavŕšenie pamatnou hardovou Austráliou samozrejme)
Reagovat
Pe3k
ak chceš byť objektívny tak oboch predsa meraj v rovnakom veku - ok teda.
Federer 2010 vyhrál Australian Open, Cincinatti, turnaj mistrů a byl světová jednička (+Bazilej a Stockholm)FO-QF, W-QF,US-SF.
Nadal 2010 vyhrál tragicky obsazenou atp 500, na grandslamech se nedostal ani do semifinále a pohybuje se mezi 6-10 místě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, vo veku 29r. mal Federer lepšiu sezónu, to možeme odpískať..

Apropos vedel si, že vo veku čerstvych 22 rokov mal Roger prvý GS z Wimbledonu a Rafa mal už 3RG a jedno double RG+W..

A že Rafa bol ako 18 ročný už druhý na svete a Roger v čerstvých 18 nebol ani v prvej stovke?
Reagovat
Pe3k
No za ty tituly na antuce může úžasně slabá éra na antuce mezi lety 2005-2011 o tom jsme se už bavili,že?
Federer sezonu 1999, když mu bylo 17-18 zakončil jako 66. To víš, musel zkkotit svůj obrovský talent :) Rafa brzo zazářil a ještě dřív vyhasl, asi jako dneska ve čtyřhře :D
Reagovat
Cico93
Petrik keby som ťa stretol normalne by som ťa z chuti prefackal.
Reagovat
spaniel
lol
Teda cico...Kde argumenty dochazi, nastupuje nasili? Ja te nepoznavam.
Ale chapu ;)
Reagovat
Cico93
Tak za tu prvú vetu by si zaslúžil teda...
Reagovat
spaniel
A vis kdo tu vetu vymyslel a pouzil ji asi milionkrat? Napovim ti, je od vas a souhlasis s nim casteji, nez ja s vlastni zenou. Neprijde ti to zvlastni? Nebo to resis tim, ze si obcas nafackujes?
Reagovat
Cico93
To je niečo iné, sám to vieš.

možno som to prehnal ale....
prídem večer si tu niečo zaujímavého prečítať a zase ma len vytočíte :-))))
Reagovat
Pe3k
Mě osobně to neva, bo zrovna tebe, mám náhodou rád :)
Reagovat
Cico93
jasne
:-)
Reagovat
spaniel
Proc je to jine? Je to uplne stejne.
Reagovat
Pe3k
No od základky se už moc neperu, ale můžeme si to rozdat ve sportu. Jsem špička ve stolním tenisu, velice dobrý v nohejbalu, fotbalu a bedmintonu a už ne tak dobrý v tenisu (slabý backhand).

Btw. že Nadal dominoval poli bez jakéhokoliv top antukáře tě nemusí vůbec štvát, ti tituly mu k vůli toho nikdo nevezme :)
Reagovat
Cico93
A aká bola konkurencia na tráve?
Keď tam púšťali 20 ročného antukára do finále?

že Roger dominoval poli bez jakéhokoliv top traváře tě nemusí vůbec štvát, ti tituly mu k vůli tomu nikdo nevezme :)
Reagovat
Pe3k
Na trávě taky nic moc, každopádně Rodik je lepší travař než jakýkoliv zbývající antukář na antuce. Btw psal jsem to už 100x ale ta největší konkurence byla na hardu.
Reagovat
Amputace
Ty už jsi fakt jak dement.

Už jednou provždy pochop, že na hardu je větší konkurence proto, že se tam hrají 2GS ročně a většina Masters a větších turnajů, takže je snad úplně logický, že drtivá většina hráčů bude mít lepší výsledky na hardu než na antuce, už z kvantitativního hlediska. To ale vůbec neznamená, že hráč, který je konkurenceschopný na hardu, není konkurenceschopný také na antuce, viz Ferrer, Wawrinka, Berdych, Federer, Djokovič samozřejmě, Nishikori...
Reagovat
Pe3k
Pěkná nadávka, děkuji.

No nevím rpoč se vlastně vztekáš, když hned ve druhé větě potvrdíš, co jsem já napsal a to tedy, že největší konkurence byla na hardu.

No a z těch hráčů co jsi vyjmenoval nikdo nic na antuce v té slabé éře 2005-2011 nezahrál. Jasně (Roger 2009, ale toho za antukáře považovat nebudu...)
Reagovat
Amputace
Až se budou hrát 2GS na antuce a bude tam pět nebo kolik Masters, věř mi, že větší konkurence bude na antuce - respektive to tak bude opticky působit.
Reagovat
spaniel
Na antuce je vic turnaju nez je zdravo. Spanele, Italove, samy nudny antukar.
Hard ma nejvetsi konkurenci z jinych duvodu.
Reagovat
Pe3k
No já myslím, že to opticky nijak nepůsobí. Fakt je, že v té éře (Federera) byla prakticky celá špička špičková na hardu a jen Nadal (potažmo Federer, který byl špička všude) byl špička na antuce a to je kamaráde holý FAKT.
Reagovat
Amputace
To kamaráde žádný fakt není.

Podívej se třeba na Nalbandiana. V roce 2004 měl lepší výsledky na antuce než na hardu. V roce 2005 jediný turnaj kromě jeho životního TM, který v tom roce vyhrál, byla antuka v Mnichově. V následujícím roce opět lepší výsledky na antuce, přičem jediný turnaj vyhrál v tom roce rovněž na antuce...

Davyděnko. 2004 vyhrál dva turnaje: jeden na hardu v Moskvě, jeden na antuce v Mnichově. V roce 2005 hrál SF FO, nejlepší jeho GS výsledek z toho roku. 2006 měl výborný hard, ale nijak nezaostával ani na antuce - 4 antuková finále, z toho 2 výhry + ČF RG. 2007 SF RG + SF Říma (lepšího výsledku dosáhl v tom roce pouze v Moskvě).

Dále si, kamaráde, zčekni třeba Ljubicice. Nic závratně lepšího ve prospěch hardu. A to už vůbec nemluvím o antukářích jako byl Ferrero, Coria, Gaudio. I takový Soderling měl mnohem lepší výsledky na antuce než na hardu.
Reagovat
Pe3k
Coria a Gaudio po roce 2005 už nic neuhráli. Davydenko i Nalba určo sem tam na antuce něco zahráli, ale všechny úspěchy byly na hardu. Soderling by byl dobrý, ale v tom nejlepším skončil. Takže prakticky všichni z těch co jsi napsal, nebyli top antukáři co by vyhráli mezi lety 2005 až 2011 nějaké větší turnaj na antuce...
Reagovat
Amputace
Ale to, že dosáhli největších úspěchů (a nebylo jich tolik, aby se to dalo považovat za signifikantní pro ten povrch, na němž těch úspěchů dosáhli) na hardu, neznamená, že byli menší konkurencí na antuce. Důležité je se na to podívat dle jednotlivých sezón - ne to vzít tak, že Nalba vyhrál TM na hardu, takže je to tím pádem hardař. To je úplná pič.ovina. To je úplně stejné jako napsat, že Soderling je antukář, protože nejlepšího výsledku dosáhl na antuce. Oba víme, že to tak přece není. Porovnej ty výsledky komplexně (minimálně u těch hráčů, co jsem vypsal) a musíš zákonitě dojít ke stejnému závěru jako já: hardové úspěchy (či poměr zápasů - výher - proher) nijak výrazně nepřevyšují ty antukové - rozhodně ne v takové míře, aby se dalo tvrdit, že ti hráči byli konkurencí na hardu, na antuce už však nikoli.
Reagovat
Pe3k
Aha takže Nalba a Kolja jsou antukáři? :D
No prostě at se snažíš jak chceš tak tam žádného špičkového antukáře nenajdeš, protože tam žádný nebyl, je to předem prohraná bitva. Fakt, že tady zmiňuješ Nalbu a Kolju je podtrhuje co jsem psal výše já. Tím ovšem nechci tvrdit, že by Rafa nebyl špičkový antukář, to byl, ale konkurence byla extrémně slabá. Travař Federer si všechny ty ostatní tzv. antukáře dával s prstem v nose...
Reagovat
Amputace
Ne, nejsou antukáři, ale jsou snad hardaři? Protože Nalba vyhrál jednou TM na hardu a Davydenko taky, to z nich dělá hardaře? Kdyby tam těch úspěchů měli více a na antuce vypadávali v prvních kolech jako třeba Safin, tak ano, řeknu, to jsou hardaři, ale takhle? Vždyť na hardu měli více-méně podobné výsledky jako na antuce. Davydenko hrál 2x SF RG a 2x SF US Open, pak vyhrál TM na hardu. Nalbandian hrál na RG taky 2x Semi, což se nepodařilo na žádném jiném GS... Já nevím, jak tobě, ale mně ty výsledky z hardu a antuky připadají dost podobné.

K Ljubicicovi ses nevyjádřil, nevím proč, byl přece světovou trojkou, pro Rogera obrovská konkurence na hardu...

Je snad Soderling antukář, protože hrál 2x finále RG, což je jeho životní úspěch? Odpověz mi, prosím. Je Soderling antukář?
Reagovat
Amputace
což se mu nepodařilo na žádném hardovém GS*
Reagovat
Pe3k
Klid ať ti nepraskne žilka v oku...Nevím proč tak těžko snášíte, slabou konkurenci na antuce, když Federerovou slabou konkurenci 2004-2007 snášíte dobře...No nevím kdo považuje Kolju a Nalbu za antukáře, asi nikdo...A my tady snad hledáme top antukáře, ne? Ale marně...Ljubicic, myslíš toho kdo sejmul Nadala na hardu 6:0 a 6:1? No Ljubicic vyhrál 10 turnajů a z toho 0 na antuce :D
Reagovat
Amputace
Já myslím toho, co si nechal na hardu v Madridu vzít dvousetové vedení od ani ne dvacetiletého Nadala... Vyhrál deset turnajů, ale jakých? Na GS ta světová trojka neuhrála vůbec nic - a hádej co? Jediný pořádný výsledek udělal Ljuba na RG - a to semifinále, jinak vypadával v prvních kolech.
Reagovat
Pe3k
Jasně takže on uhrál jedno semíčko na FO a hned je top antukář :D
Vidíš jak si bezradný, že mi tady tlačíš Ljubicice :D
Btw. vyhrál masters 1000 a hádej kde, na hardu...
Reagovat
Amputace
Není to samozřejmě antukář, ale není to ani kdoví jaký hardař a kdoví jaká konkurence na hardu. Není o nic lepší hardař než antukář, thats the point... Rozumíš psanému slovu? A to jedno "semíčko" GS je z mého pohledu daleko víc, než jedna usmolená tisícovka, na které navíc ani nemusel hrát s Federerem. V tom semi RG alespoň padnul s budoucním šampionem a nejlepším antukářem všech dob.
Reagovat
Pe3k
Takže 10 titulů má z hardu masters má z hardu, ale je stejně dobrý antukář? Jako vážně? To jsi na tom s argumentama opravdu zle čéče...
Reagovat
Amputace
Ale jaké jsou to turnaje? Pěti stovky, 25Oky? To přece nic nevypovídá o tom, že je to kdovíjaký hardař, jako spíš o tom, že hrál více hardových turnajů. Ty chceš brát jako skutečné měřítko tyto turnaje? Opravdu?

Spíš mi vysvětli, jak je možné, že se v té obrovské konkurenci talentovaných hráčů z let 04-07 dostal na třetí příčku v žebříčku hráč, který hrál jen jedno semifinále GS, pak jedno čtvrtfinále a jinak došel nejdál do čtvrtého kola...
Reagovat
Amputace
A ještě jsi mi pořád neodpověděl na toho Soderlinga. Je to antukář? Podle tvé logiky by měl být, protože zdaleka nejlepších kariérních výsledků dosáhl na antuce.
Reagovat
Tornes
U těch hráčů, co jsi vypsal, bych i souhlasil, že byli konkurencí i na antuce. Ale dva z nejlepších hráčů (do příchodu Rafy a Noleho) z Rogerovi generace byli na antuce naprosto marní - Andy i Lleyton. Ti hráli velmi dobře jak na hardu, tak na trávě, ale antuku měli velmi slabou oba.

V podstatě z nejlepších hráčů +- Rogerova věku zde máme tři (sám Fedex, Andy a Lleyton), kteří rozhodně preferují hard a trávu (přičemž mezi těmito dvěma povrchy u nich není výrazný rozdíl), z nichž dva jsou na anruce marní. Dále tam máme Safina, který rozhodně preferuje hard před antukou i trávou (byť tam pár výsledků také udělal, ale oproti hardu opravdové minimum) a jednoho, který preferuje antuku - Ferrero, ale na hardu má také slušné výsledky, tráva marná.

Takže celkově z 5 nejlepších hráčů dané generace - pro 4 z nich byl přirozeným povrchem hard, další má na hardu také dobré výsledky. Pro 3 z nich je přirozeným povrchem také tráva, další jeden na ní má dobré výsledky a jeden nic. A pro 1 z nich je nejlepším povrchem antuka, přičemž další dva na ní také mají dobré výsledky a dva nic.
Reagovat
Tornes
Takže (teď pouze z hlediska kvalitativního, na to, abych to procházel do hloubky pole nemám ;) ) obecně vzato největší konkurence by měla být (logicky) na hardu, následovaná trávou (mírně překvapivě, jelikož antuky je více - ale na druhou stranu hra na antuce se nejvíce odlišuje) a teoreticky nejmenší na antuce.

Mluvím převážně o období, do které Rafa (a potažmo i Roger) vstoupili, nikoli o tom, jak se vyvíjelo - v následujícíh letech si největší knkurencí byli hlavně ti dva navzájem.
Reagovat
smazaný uživatel
Na základe coho si vyberal najlepšich hrácov danej generácie?..Ak na základe rebricku, tak je logické, ze Antukári boli nizsie, kedze antuky bolo v sezóne proste menej, rovná sa boli nizsie v rebricku, hoci vykonnost na nej mohli mat rovnaku alebo vyssiu ako Roddick, Hewitt na harde, ci trave..
Reagovat
Pe3k
Kdo měl vyšší výkonost na antuce než Rodick na trávě? Doufám, že nespadnu ze židle až něco vymyslíš :D
Btw. dneska už tu zaznělo, že Almagro :D
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic na antuke, Murray na antuke.

Ferrer na antuke, Soderling na antuke, Ferrero na antuke, Gaudio a Coria na antuke, mozes si vybrat...Rovnako ako on odohrali nejaké to finále ale nikdy neuspeli..
Reagovat
Pe3k
2005-2011 o to se zde bavíme celou dobu...Murray na antuce? :D :D :D
Djokovic se poprvé dostal do finále FO až 2012 a první masters až 2011. Coria a Gaudio končili po roce 2005. Soderling měl 2 povedené sezony, ale co se titulů týče nevyhrál ani 1 masters na antuce! Ferero měl vrchol 2000-2003 a Ferrer zažil vrchol taky až po 2011. Takže o5 NIKDO!
Reagovat
smazaný uživatel
No to je pochopitelné, ze nemajú vysledky, ked vsetci stroskotali na Rafovi..Ved on vyhral prvy RG pri svojom prvom starte..To uz je aký štýl a jaký podpis fenoména fenoménov..Vyhrával aj vsetky antukové masters, ten level bol neskutočný..
Reagovat
Amputace
Hewitta rádi uvádíte jako jednoho z velkých konkurentů Federera z let 03-07, on měl však taky vrchol dva roky před tím.
Reagovat
Tornes
Hewitt byl konkurencí Federera v letech 03-05. Později rozhodně ne, ale v tu dobu mo konkuroval výrazně. Z 5 GS, které vyhrál v letech 04 a 05, ho musel porazit na všech z nich. A tam, kde ho neporazil Roger, prohrál až ve finále s Maratem (antuku nepočítám, tam konkurencí opravdu moc nebyl ;) ).

A btw - Roger měl taky vrchol zhruba v sezoně 05 (rozhodně ne později, než 07) a stejně se bere jako konkurence i v roce 15.

Jinak ta Federerova generace je ve skutečnosti dost smutná. Je to pět hráčů, kteří byli vtěstnaní do 3 let a stali se výraznými postavami na okruhu a každý z nich alespoň na chvíli i světovou jedničkou. Ale pro tři z nich zranění velmi předčasně ukončili jejich nejvrcholovější kariéru. Hewitt a Safin po konci 05, Ferrero dokonce 04. Toto částečně mohlo způsobit onu proklamovaou "slabou" konkurenci hlavně v roku 06.

Na druhou stranu všechny čtyří (včetně Andyho) si Fedex pravidelně mazal na chleba (kombinovaně s nimi všemi od roku 04 do roku 07 prohrál jednou - s Maratem 05), takže by mu to mohlo leda tak pomoct, kdyby mu třeba někdo z nich náhodou odstranil z cesty Rafu :D
Reagovat
Tornes
Na základě výsledků. Všichni hráči, které jsem vypsal, se minimálně 2x objevili v grandslamovém finále (a pokud bych chtěl být drsný a brát nějaké vyšší kritéria, tak jako první by vypadl antukář Ferrero a vypadalo by to pro antuku opticky ještě hůře). Zároveň se také stali světovými jedničkami, ale to mi došlo až v průběhu, když jsem sbíral data.

Z antukářů by tam teoreticky mohl patřit ještě Gaudio a Coria, ale ani jeden z nich zdaleka nedosahuje úrovně výše zmíněných. Gaudio kromě svého vítězství na FO nikdy nepostoupil ani do QF (!) a Coria má jedno finále a jedno SF.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale presne o tom hovorím...Tí hráči tie výsledky mohli dosahovat na troch GS, kdezto spickoví antukári iba na jednom...To nič nehovorí o výkonnosti, ale o početnosti obľúbených turnajov a zákonitých lepsich cislach oproti antukárom..
Reagovat
Tornes
Dobře, řeknu ti to jinak. Postupně, ano?

Gaudio - 1 W, 0 F, 0 SF, 0 QF
Coria - 0 W, 1 F, 1 SF, 0 QF

Andy - hard - 1 W, 1 F, 4 SF, 8 QF
- tráva - 0 W, 3 F, 1 SF, 1 QF
Lleyton - hard - 1 W, 2 F, 3 SF, 2 QF
- tráva - 1 W, 0 F, 1 SF, 3 QF
Marat - hard - 2 W, 2 F, 1 SF, 0 QF
Ferrero - antuka - 1 W, 1 F, 2 SF, 0 QF

Federera obhajovat doufám nemusím. Každý z těch, které jsem vybral, byli na površích, které jsem uznal jako jejich silné, alespoň ve finále, a zároveň mají další výrazné výsledky z tohoto povrchu. Tu druhou podmínku nesplňuje ani Coria, ani Gaudio (ten je obzvlášť zajímavý případ). Ty dva bych v tom svém rozdělení zařadil do kategorie "taky tam mají dobré výsledky" - viz třeba moje zařazení Ferrera do té kategorie na hardu, kde má 1 F, 1 SF a 1 QF.
Reagovat
smazaný uživatel
No a práve toho Federera si tam mal uviesť, lebo by si zistil, že Rafa mal na antuke konkurenciu v podobe hráča, ktorú Roger do roku 2008 nikde nemal...

Bavíme sa o rokoch 05-06...Tie tvoje cisla akurat ukazuju, ze ta skupina hracov mala konzistentnejšie výsledky..Ale ktorých z nich hral 2x finále Master turnaja z troch možných ako Coria na antuke v roku 2005?
Reagovat
Tornes
Roger na antuce Rafovi rozhodně nebyl větší konkurencí, než Rafa Rogerovi na trávě. A co se hardu týče, tam se oni dva de fakto krásně vyhnuli, protože jejich vrcholy se prostě nepřekryli. Takže tam prvně v podstatě nekonkuroval Rafa Rogerovi, ale následně ani nekonkuroval Roger Rafovi. Vyjímkou budiž AO 09.

A jestli se chcete začít ohánět Djokovičem, tak si vzpomeňte na ne zas tak dávnou debatu, o kolik titulů Djokovič koho připravil - jestli se nepletu, tak jste nakonec uznali, že pravděpodobně o víc titulů připravil Rogera než Rafu. Tudíž v hypotetickém světě kde Rafa neúpí pod tlakem konkurence od Novaka by rozdíl mezi Rafou a Rogerem byl pravděpodobně ještě vyšší.
Reagovat
smazaný uživatel
Zadrž...Veď si sám načrtol roky 05-06...Chceš povedať, že v týchto rokoch nebol komplexný Federer na antuke Rafovi vačšou hrozbou, než Rafa Federerovi na Wimbledone?..To si snáď robíš srandu..

Djokovic?..Ten sa k tej antukovej konkurencii následne pridal, rovnako sa pridal ku konkurencii na tráve a na harde, avsak Roger si s tým hlavne v posledných rokoch nevedel dať rady, kdežto Rafa Noleho na antuke tuším do prehry v roku 15, 6x porazil..

Djokovic urcite nezobral Federerovi viac titulov, nez Nadalovi mám pocit a hlavne na konci kariéry vsetkých troch to cislo bude isto vyssie u Rafu.

Apropos, celá pointa Djokovica v kontexte Federerových úspechov nie je tá, kolko titulov mu zobral, ale kolko titulov mu "nezobral", kedze mu bolo dopriate hrat v dobe 04-07 de facto bez Djokovica a s Nadalom len na antuke plus jemne na tráve.
Reagovat
Amputace
"Roger na antuce Rafovi rozhodně nebyl větší konkurencí, než Rafa Rogerovi na trávě."
- Tohle nemyslíš vážně, že ne?
Reagovat
Tornes
To zrovna myslím zcela vážně. Podle mě si na těchto dvou površích konkurovali tihle dva naprosto srovnatelně. Na trávě spolu sehráli 3 finále a ještě dvakrát se Rafa dostal do finále, kde ale Roger nedošel. Na antuce spolu hráli 5 x, z toho 4 F a jedno SF, + jednou Rafa nebyl ve finále, když tam byl Roger. Dalším argumentem podle mě je celková větší vyrovnanost zápasů na trávě mezi těma dvěma než na antuce.

Argumentovat dalšíma zápasama je trošku mimo, protože na trávě se další turnaje de fakto nehrají (pouze jeden přípravný před Wimblem), zatímco na antuce se hrají 3 (od 09 povinné) masters a spousta dalších.
Reagovat
Amputace
Ano, jenže v roce 2006 nemusel Nadal při cestě do finále porazit žádného TOP hráče (nepočítáme-li Agassiho na ústupu) - jak jsem psal výše, podle mě v tom hrálo velkou roli štěstí na los. Na druhou stranu třeba v takovém roce 2011 zabil Federer v semi Djokoviče s životní formou a velice se s ním natrápil ve finále i Nadal. To nemůžeš absolutně srovnat s tím rokem 2006 (ani co se týče vyrovnanosti zápasu samotného). 2007 si myslím, že už byl Nadal Federerovi srovnatelnou konkurencí jako Federer Nadalovi na antuce, ale v tom roce 2006 fakt ne.
Reagovat
spaniel
Tvl. Retarded.
Minule tady byla dlouha debata jenom o tom, doslo ke shode a ty to dnes odignorujes, protoze se ti to nehodi. S tebou diskutovat je ztrata casu. Asi vetsi nez s Frantzem. Proc se teda zapojujes a neco resis, jestli toto ma byt vysledek.

A uz uplna demence je to tve vecne omilani, co Rafa dokazal ve 20, kdy samozrejme ignorujes nevyhodu vyssiho veku RF ted.

Samozrejme klasikou je, ze Roger byl konkurenci Nadalovi, ale Nadal Rogerovi ne. To je uplne na hlavu. Dve finale Wimbledonu, ale vyzral az 2008. Protoze konecne vyhral. LOL
Takze Roger to schytava jen proto, ze byl schopny neco uhrat na antuce a doplaci na to, ze Nadal byl neschopny neco uhrat mimo ni.
Reagovat
Amputace
Podle mě Nadal výrazně vyzrál už v roce 2007 na trávě (sám se tak ostatně vyjadřoval, že už mu to přišlo dobré a těsná prohra ho mrzí) a na hardu začal výrazněji růst až 2008.

Je ale určitě nesmysl, že byl Nadal už v letech 05-06, co se týče komplexnosti, na tom stejně jako Federer ve stejných letech. To už s ohledem na věk, kolik oba měli zkušeností (kolik třeba za sebou měl Wimbledonů Nadal a kolik Federer), kolik odehraných zápasů na jednotlivých površích, nemůže být pravda.
Reagovat
spaniel
A co? Ted je na tom zase hur Federer kvuli stari. A to nechcete uznat (FH). Ja jsem ochotny o tom diskutovat, ale nevidet, jak je to nefer, brat vek jen na jednu stranu, je proste mimo a jakakoliv diskuse je tim zabita.
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo?..Ja to uznám, je to logické..Rog má teraz vekovú nevýhodu..A v podstate pre Djokovica je táto konkurencia z roku 2015 fér, Fed mal v naj rokoch tiež vekovú výhodu oproti jedinému skutočnému konkurentovi..

Ak sa vsak v roku 2016 Rafa zmátoží a bude hrat finále GS, z Djokovicovej ci Rafovej vekovej vyhody oproti Rogerovi nič nebude, lebo budu mat proti sebe zas sami seba navzajom..
Reagovat
spaniel
Rafa mel tuto vyhodu 2009-2010. Pokles Feda a Nole jeste pred zrozenim.
Reagovat
Amputace
No určitě je na tom teď Federer hůř kvůli stáří, to je snad jasné a já ostatně Nadalovy výhry třeba z roku 2013 ani moc neberu v potaz. Ale jde o to, že když srovnám konkurence 03-07 a 10-13, ta druhá mi připadá nesrovnatelně silnější: pomineme-li Roddicka, Safina, Hewitta, stejně jako pomineme Murrayho, Potra, Berdycha, kteří se podle mě kvalitativně kryjí (obě ty trojce zásadně doplatily na existence fenoménu; první v podobě Federera, druhá v podobě TOP3), vychází to, že komplexnímu Federerovi byl v těch letech v podstatě největší konkurencí zatím nekomplexní Nadal, hráč především antukového povrchu a Djokovič se tehdy teprve formoval ve světového hráče, naproti tomu v letech 10-13 musel Nadal čelit nekomplexnímu (tím tady myslím to, že již nebyl ve své nejlepší formě z těch předchozích let) Federerovi a naprosto komplexnímu Djokovičovi. Proto mi přijde krapet důležitější to, že zpočátku Rafovy kariéry byl Federer již hráč všech povrchů, než to, že Nadal se stal hráčem všech povrchů až v době, kdy Roger překonal svůj vrchol - to už tady totiž byl vrcholný Djokovič.
Reagovat
Tornes
Samozřejmě, že Rafa verze 06 není na hardu Rafa verze 13. Ale ani Roger na hardu verze 13 (nebo klidně 12, 11, whatever) není Roger verze 05. To je prostě oboustranné.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrejme som v tej debate, kde nastala tá historická zhoda nefiguroval :)..ja som nikdy netvrdil, že na Djokovica doplatil viac Federer, nez Nadal..To je hlupost..Na Djokovica "doplatil" Federer až v roku 2015, avsak po boku Nadala sa vyskytuje ako jeho rovesník celú kariéru a ešte aj dlho bude..Takze na konci kariéry je skoro jasné, komu Djokovic viac skrížil plány...

Nadal bol na antuke hneď konkurenciou každému, neskor na tráve a až potom na harde, okolo roku 2008...Vy však beriete jeho výsledky ako smerodajné všade už od roku 2005..
Reagovat
spaniel
Absencia neospravedlňuje pán forehand.
Reagovat
Tornes
Nebudu to už rozpitvávat, ale ve zkratce jde o tohle - Rogera Nole na GS porazil 8 x. Třikrát ve finále, pětkrát v semifinále. V daných finále by proti komukoli, koho tehdy porazil Nole, byl Roger obrovským favoritem, stejně tak ve dvou z SF i následných F (AO 08 a 11). V dalších dvou by byl favorit v SF a v případném F by měl solidní šance také (UO 10 a 11). Poslední je spíš utopie (RG 12). Obecně vzato bych řekl, že je pravděpodobné, že vyhraje dané tři finále a alespoň dvě z těch proher v SF, neudivilo by mě ani 3 SF. Celkem tedy 5-6 GS navíc bez Djokera.

Naopak Rafa s Nolem prohrál na GS pouze 4 x, z toho 3 x ve finále. Jedno z nich by případně asi hrál s Rogerem (UO 11), další Andy (AO 12), poslední asi Tsonga. Poslední prohra byla v QF letos na FO. Takže maximální zisk, který by měl, pokud by vyhrál vše, co může, je 4 GS navíc. Osobně bych mu rozhodně nevěřil letos na RG. S Rogerem by to také nemuselo být jasné, byť by byl favorit. Ale reálně to vidím na 3 GS navíc. Dvě by mě až tak nepřekvapili, čtyři už ano.

Konečná bilance je tedy cca 5:3 pro Rogera. S čím nesouhlasíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Bavme sa o finále..To čo by bolo keby, je ťažká špekulácia..To potom mozeme rovno diskutovat o tom, kde by sme dnes boli, ak by boli vsetci traja rocnik 81 alebo 86..
Reagovat
spaniel
Proc? Ty myslis ze by Roger nevyhral ani jeden z tech GS kde prohral v semi?
Reagovat
Tornes
I finále máš 3:3. Ale osobně mi přijde dost divné odstranit Noleho z finále, jako by nehrál... ale o dva dny předtím ho nechat porazit Rogera v SF.
A já si fakt jsem dost jistej, že minimálně jedno z těch SF by vyhrál. I na tři bych mu celkem věřil. Víc asi ne. Ale i jedno znamená, že je na tom líp/hůř než Rafa.
Reagovat
Tornes
Trošku jsem to přehodil, tu konkurenci na jednotlivých površích jsem měl na mysli po celou jejich kariéru.

Coria a nedostatečné výsledky hardových hráčů - ty vychází právě z toho, že na hardu byla větší konkurence a o každý titul z Masters se rvalo více hráčů.

O kolik GS Novak Rogera nepřipravil - netuším a není možno zjistit - možná, kdyby byli stejně staří, taky by Roger na tom byl ještě lépe, protože by vyhrával GS poté, co Nole dávno skončil. Anebo by to vypadalo ještě úplně jinak. To už je moc i na mě zkoušet nějak odhanout výsledky, kdyby měli být stejně staří nebo cokoli. Ale jsem si jist, že ani Rafu zas o tolik GS taky nepřipravil - na GS ho porazil 4 x, tj. max 4.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Roddick vypadol v prvom kole hardových turnajov, tie prvé kola nie sú ani tak výsledky konkurencie ako skor konzistencie..Hlavne, keď rachol s Verdascom, Mathiem alebo Mullerom na USO..
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, řeknu ti to jinak. Postupně, ano?

Gaudio - 1 W, 0 F, 0 SF, 0 QF
Coria - 0 W, 1 F, 1 SF, 0 QF

Andy - hard - 1 W, 1 F, 4 SF, 8 QF
- tráva - 0 W, 3 F, 1 SF, 1 QF
Lleyton - hard - 1 W, 2 F, 3 SF, 2 QF
- tráva - 1 W, 0 F, 1 SF, 3 QF
Marat - hard - 2 W, 2 F, 1 SF, 0 QF
Ferrero - antuka - 1 W, 1 F, 2 SF, 0 QF

Inak Tornes, ani nevieš ako si mi nahral..Minule sme sa bavili o konkurencii vseobecne..Tak pouzijem tvoju metódu na porovnanie konkurencie Rogerových rovesníkov a éry, kedy ziskal najviac titulov a zlatej éry a Rafových rovesníkov..Ak veris svojim argumentom, tak tu sú v opačnom garde :)

Andy Roddick - 1xW, 4xF, 5xSF..
Lleyton Hewitt - 2xW, 2XF, 4x SF
Marat Safin - 2xW, 2xF, 3xSF
David Nalbandian - 0W, 1xF, 3xSF

Novak Djokovic - 10W, 8F, 10SF
Andy Murray - 2W, 6xF, 9xSF...

:-)..
Reagovat
Tornes
A pamatujš si taky na tu debatu, kdo vlastně je bit na tom, že je tu Nole, že ano? Rogerovi tahle konkurence ublížila víc, než Rafovi. Takže to rozhodně není argument pro to, že by Rafa měl být lepší.

Ale jinak samozřejmě - já uznávám, že nikdo z dané čtveřice nedosahuje kvalit Djokera. U Murrayho si myslím, že Hewitt a Safin mají určitě vyšší výkon na svém maximu, byť nejsou tak konzistentní.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako mu mohla ublizit viac, ked s Nolem prehral 11 finále a Rafa s Nolem 13??..
Ako mu mohla ublizit viac, ked Rafa nikdy nebude mat ten luxus hrat pol kariery bez Djokovica?
Reagovat
spaniel
Jednoduche Sherlocku. Federer proste byval mnohem lepsi. Byt na vrcholu ted, Murray zadny GS nema. Uhaluzil je ani nevi jak (resp musi libat Noleho obrazek kazdy den). Murray je spatny vtip. Vubec nepatri do debaty, kde se resi tito tri hraci. Wawrinka s prstě v nose vyrovnal za rok to, o co se Murray snazil 8 let.

Jedinou konkurenci je Nole. A je jen fer, ze Roger chytil Rafu a Rafa chytil Novaka. Co to s im dela vidime.
Reagovat
Davor1
Ohľadom toho Murrayho zase trochu spomaľ. Uhaluzil ich ani nevie jak? Takže Wimbledon 2013, kde vo finále porazil Djokoviča 3-0 bola náhoda? Uhaluzil aj olympiádu, kde v SF a F s Djokovičom a Federerom nestratil ani set? V tom prípade čo tých ďalších 7 GS finále čo prehral, to tiež uhaluzil len tak náhodou? Koľko hráčov v histórii má na konte 9 GS finále (a bude ich určite viac)? A porovnávať Wawrinku s Murrayom? To je podľa mňa zlý vtip a tú haluz by som priradil skôr na Stanovu adresu. V čom je rozdiel medzi Murrayho výhrou nad Novakom na W13 a Stanovou na FO15? Zrejme povieš, že proti Murraymu hral Djoko zle a na FO15 hral zase Stan geniálne, ale to je len tvoj uhol pohľadu ovplyvnený faktom, že jedného nemáš rád a toho druhého zase hej. Skutočnosť je taká, že obaja hrali finále proti Djokovičovi výborne.
Zvyčajne sa s tvojimi názormi stotožňujem, ale keď ide o Andyho, tak tvoja objektivita pravidelne odchádza niekde na prechádzku...
Reagovat
spaniel
Andy je superkonzistentni a nezpochybnuji ze je pravem 4 nejlepsi hrac po roku 2000. Ale proste do debaty Federer-Nadal-Djokovic podle me nepatri. Je uplne jinde. A nemyslim ze je nahoda, ze ani pri jednom z obou GS se nepotkal s RF nebo RN. Nevim co to bylo s Novakem, ale dnes je mezi nimi takovy rozdil, ze se mne ty jeho prohry zdaji jak spatny sen. A to jsem mu to pral, i ze zistnych duvodu. Jen ho proste vidim o stupen niz. K olympiade, Novak predvedl to co i v tech 2GS a Roger uz to fyzicky nezvladl a Murray zahral ten zapas skvele. Olympiada je ale prece jen nekde jinde nez GS a u mne je hluboko pod GS.
Reagovat
Davor1
Áno, súhlasím, že s tými troma nemá žiadny zmysel ho porovnávať a že je ďaleko za nimi. Ale napísať o ňom, že svoje GS tituly uhaluzil ani nevie ako je obrovská degradácia jeho osoby aj celkového postavenia v tenisovej hierarchii. Je to presne to isté, ako tvrdiť, že nebyť Soderlinga, tak by Roger nikdy FO nevyhral a uhaluzil ho v tom roku len preto, že Nadal vypadol ešte pred ich vzájomným zápasom. Pritom to nie je žiadna haluz, že Roger má to jedno FO na svojom konte, dlhé roky patril medzi absolútnu špičku na antuke a viac titulov nemá len z dôvodu Nadal, ten FO si zaslúžil ako málokto. Tiež by sa dalo povedať, že Wawrinka s prstom v nose za jediný rok vyrovnal to, o čo sa Roger snažil na antuke celú kariéru :-))
Presne rovnako to vidím aj s Andym, ten mal naopak potenciál na ďaleko viac titulov, akurát mal smolu, že sa narodil súčasne s troma z piatich najlepších hráčov histórie, byť o 3 roky mladší či starší, tak tých titulov by mal ďaleko viac. Jeho súčasný matchup s Djokovičom, to je iný príbeh. Do toho osudného Wimledonu 2013 a následnej operácie mal s Djokom pomerne vyrovnanú H2H a tie finálové zápasy nielen na GS, ale aj na Masters sa dosť prelievali na obe strany.
Olympiáda bola z môjho pohľadu v tom roku ako piaty GS, predovšetkým pre Rogera, ktorý mal na nej zďaleka najväčšiu motiváciu a snahu vyhrať, ako možno na všetkých ostatných GS dokopy :-))
Reagovat
spaniel
Takze v podstate souhlasis, jen jsem to prehnal slovem uhaluzil. V kontextu jeho kariery a vsech tech finale ano. Ale vyhnout se tem dvema a chytit takoveho Djokovice jako na UO je proste stesti.
Jinak to ze mel Fed stesti ze Nadal vypadl jsem tady cetl mnohokrat. Rozdil je v tom, ze Nadal byl na vrcholu a antuce naprosto dominoval jako nikdo jiny. K tomu matchup, ktery Roger nemohl prekonat a uz vubec na antuce. Andy v takove situaci s Nolem nebyl. Nole UO nekraloval, rok nemel az tak skvely a Andy tam nebyl ve finale po ctvrte za sebou.
Reagovat
Davor1
Áno, v podstate súhlasím, ale niektoré formulácie mi skutočne kolú oči. Napríklad ten Wawrinka vs Murray. Je pravda, že ho dobehol v počte GS, to ale absolútne neznamená, že teraz ich možno stavať na jednú úroveň. Wawrinka má napriek dvom GS titulom podstatne bližšie k Berdychovi, ako k Murraymu. Tiež to zľahčovanie Andyho GS titulov- to by sme zase mohli prejsť k Forehandovmu obľúbenému argumentu s Baghdatisom či Gonzalesom, čo by som nerád :DD Všetci štyria mali vo svojej kariére GS turnaje, kde mali jednoduchšiu cestu, kde mali finálového súpera so slabším výkonom či výkonnosťou (Roger ich mal tiež celkom dosť, ak nie najviac), a naopak, mali turnaje, kde oni sami nedokázali hrať vo finále svoj top tenis alebo súper hral proste príliš dobre, Andy mal takých GS finále mraky (kde narazil na dvoch z možno v budúcnosti najlepších hráčov histórie, ktorí hrali svoj top tenis), nikdy nemal ľahšieho súpera v GS finále (Tsonga, Ferrer, Berdych, Soderling, Hewitt, Roddick atď) a to tvrdenie, že mal šťastie na slabšie hrajúceho Djokoviča možno otočiť aj naopak, že vo zvyšných 7 finále mal smolu na skvele hrajúcich ND a RF. Je proste nespochybniteľný fakt, že od konca Samprasovej a Aggasiho generácie je Murray s veľkým náskokom štvrtým najlepším hráčom a tie GS tituly má úplne zaslúžené. Dúfam, že sa mu podarí pridať ešte aspoň jeden, aby sa osamostatnil od hráčov ako Hewitt, Safin či práve Wawrinka, ktorí proste jeho úroveň v kontexte celej kariéry nedosiahli ani zďaleka...
Reagovat
Roger_Federer
Hlavne nesouhlasim stim, ze to RG 09 byla nejaka haluz urvane jenom kvuli absenci Rafy ve finale.
Rafa se pakoval z Robinem uz ve 1/8..ne az v semifinale, Robin tam musel dojit.
Roger mohl vypadnout z Montfilsem, nebo v semifinale... 5setak z Del Potrem.
Ve finale ho cekal Robin.
Roger musel ustat ten tlak ve finale..musel-ustal..Letos jsme videly jak je to tezke..
Reagovat
Tornes
A ještě bych upozornil na to, že ten rozdíl v konkurenci, kterou poskytovali tihle nejlepší hráči na jednotlivých površích, je o poznání větší mezi trávou a antukou než hardem a trávou. Tj. hard > tráva >> antuka.
Reagovat
smazaný uživatel
No ja by som hlavne upozornil, že celkový kvalitatívny rozdiel medzi hráčmi ako Federer a Lleyton, Roddick je naozaj omnoho vačší, bez ohladu na povrch, nez medzi RF, RN a ND navzájom, čím sa v podstate vsetko vysvetluje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Druhou otazkou je, z akeho obdobia si vlastne vyberal hracov, kedze v dobach, kedy zacal Rafa vyhravat RG uz predsa nastupil aj Djokovic..
Reagovat
Tornes
Djokovič nastoupil nejdříve v roce 07. Do té doby nebyl veličinou, která by nějak pravidelně zasahovala do dění na nejdůležitějších turnajích.

Jak jsem psal, píši o prostředí, do kterého Rafa, potažmo Roger, nastupovali.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, tak ale Rafa má 9 titulov z RG, tak som myslel, ze sa bavíme o dlhšom časovom horizonte, nez o prvých dvoch rokoch.
Reagovat
Tornes
Vždyť jsem to tam přímo napsal, že píšu hlavně o období, ve kterých oba začínali. A také jsem psal, že posléze si jedinou výraznou konkurencí byli de fakto oni sami.
Reagovat
smazaný uživatel
No ak sa bavíme vyslovene o rokoch 05-06..Tak taký Coria v roku 2005 hral z troch antukových Masters hral dvakrát finále s Nadalom, raz prehral skor s Federerom..Odohral OF na RG...Na porovnanie Roddick..V Austrálii SF, aj v IW...Ale v Miami vypadol v prvom kole, aj v Montreale, a dokonca aj v 1. kole USO a nezachráni to ani finále v Cinnci..Cize áno, dosiahol lepsich vysledkov, lebo mal viac mozností ako Coria, avsak Coria mal vyssí podiel úspešnosti..Cize si naozaj nemyslim, ze by bol tento Roddick vacsou konkurenciou pre Rogera ako Coria pre Rafu..No a hlavne ak sa bavime o rokoch 05.06...Tak Rafa čelil Rogerovi na antuke v najlepšich rokoch, kdezto Federer nemal v tychto rokoch oproti sebe ziadneho fenomena..
Reagovat
Amputace
Přesně, bavme se o jednotlivých letech. Nejde přece napsat, Nadal neměl v letech 05-11 na antuce žádnou konkurenci. Roger také neměl pořád stejnou konkurenci na hardu v každém z let 03-07.

Hewitt: O3-07 byl daleko za stínem své největší slávy z předešlých dvou let.
Roddick v roce 07 taky už nehrál tak dobře, jako v předešlých letech.
Safin v letech 06-07 už taky nebyl nic moc konkurence, když nejdál došel do 4. kola GS.
Reagovat
Tornes
U konkurence pro Rogera se bavíme hlavně o letech do 05, později z té čtveřice zůstal jen Andy.

A co se týče konkurence pro Rafu, jedná se vlastně jen o rok 05, kdy nastoupil - a třeba Ferrero už ani v tu dobu de fakto nic nehrál.

Lleyton
04 - 4 tituly, finále grandslamu, tour final a Cincy.
05 - 1 titul, finále GS a Indian Wells

Taky něco uhrál, ne? Ale jinak Robina já na antuku taky beru, na tom svém (bohužel krátkém) vrcholu tam hrál výborně.
Reagovat
Amputace
A co Puerta? Ten nebyl pro Rafu v roce 2005 konkurencí? Vždyť předvedl naprosto top výkon a úžasný antukový tenis. Stejně jako Baghdatis v roce 2006 na AO.
Reagovat
Tornes
Nechci to rozpitvávat do jednotlivých hráčů, se kterým hráli nějaký zápas. Ty, co jsem uváděl, jsem bral jako konkurenci vyšší úrovně než byli Puerta nebo Baghdatis. Ale samozřejmě, že ti konkurencí taky byli, stejně jako každý hráč, proti kterému kdy Roger nebo Rafa hráli.
Reagovat
Tornes
Djokovič nastoupil nejdříve v roce 07. Do té doby nebyl veličinou, která by nějak pravidelně zasahovala do dění na nejdůležitějších turnajích.

Jak jsem psal, píši o prostředí, do kterého Rafa, potažmo Roger, nastupovali.
Reagovat
Tornes
Djokovič nastoupil nejdříve v roce 07. Do té doby nebyl veličinou, která by nějak pravidelně zasahovala do dění na nejdůležitějších turnajích.

Jak jsem psal, píši o prostředí, do kterého Rafa, potažmo Roger, nastupovali.
Reagovat
Amputace
Dá se s tebou souhlasit. Až na to, že Roger byl v té době už komplexní tenista, u kterého se nedá jednoduše říct, že byl travař či hardař, který měl na antuce také dobré výsledky. On měl vynikající výsledky také na antuce a pro Nadala tam byl obrovskou konkurencí. Stejně jako byl později pro Federera Rafa obrovskou konkurencí i na trávě či hardu - když už nebyl jen tím běhavým hráčem se slaboučkým podáním, ale zlepšil servis a začal být agresivnější (už možná v roce 2007 se to začínalo projevovat; finále Wimbledonu 2006 osobně považuji spíš za obrovské štěstí). Takže tvrdit, že Nadal neměl konkurenci na antuce v letech 05-11 je totální nesmysl. Minimálně v letech 05-O9 tam měl Federera, který později lepší antukový tenis už nehrál - a nezáleží na tom, že je to primárně travař, on byl v té době (na rozdíl od Nadala) už komplexním tenistou, bylo 24, nebo kolik let. On by byl naprostý fenomén i na antuce, nebýt Nadala.
A v letech 09 a 10 tam měl Nadal samozřejmě Soderlinga v životní formě, to jen blázen může napsat, že v těch dvou letech neměl Nadal na antuce konkurenci :D
Reagovat
Pe3k
Takže jsi jen potvrdil, co jsem psal. 2005-2011 byla éra kdy dominoval jeden špičkový antukář a jeho jedinou konkurencí byl všestraný Federer. Žádní ostatní top antukáři prostě nebyli=slabé antuková éra.
Reagovat
Amputace
Soderling nebyl konkurencí na antuce v letech 09 a 10 podle tebe? Čím byl podle tebe Soderling na antuce v těch letech méně konkurenceschopný, než byl Hewitt na hardu v letech 04-07? To by mě vážně zajímalo.
Reagovat
Roger_Federer
Kolik titulu ma Robin z antuky v letech 09-10??
Reagovat
Amputace
2. K tomu dvě finále RG a skalp největšího antukáře všech dob na GS turnaji, kde do té doby nikdy neztratil více než set.

Co má Hewitt z let 04-07 na hardu?
Reagovat
Tornes
04 - 4 tituly, finále US Open, Masters a Cinci.
05 - 1 titul, finále AO a Indian Wells

Něco taky má. Jinak další roky viz výše, konkurencí byl do roku 05.

Ale jinak já osobně Robina beru též.
Reagovat
Amputace
Tak ještě aby ne. Když chce někdo obhajovat konkurenceschopnost Hewitta na hardu v letech 04-07, nemůže přece popírat konkurenceschopnost Soderlinga na antuce v letech 09-10, to by musel být magor, což vím, že ty nejsi.
Reagovat
Roger_Federer
Ja se do toho nechci zase zapojit.
Konkretne Hewitt a Roddick byly hraci hardu a travy, mely smulu, ze hraly v dobe Federera a nebyly ho schopni porazit.Nepochybuji, zd tihle dca b mely x titulu a granslemy taky.Federer byl proste o parnik jinde v letech 04-09.
Reagovat
Amputace
Jasně, ale to samé se dá říct třeba o Murraym. Ten nebýt Nadala s Djokovičem a Federerem, má tak deset GS titulů. Od roku 2010 až do čf US 2013 prohrával na GS jen s těmito třemi hráči, což je vlastně neuvěřitelná konzistence, kterou v těch letech měl pouze Djokovič. To Hewitt byl tak tisíckrát větší labil, který na GS vypadával v těch letech 03-07 s kdekým a rozhodně se to (na rozdíl od Murrayho) nedá brát tak, že nebýt Federera, tak by vyhrával. To vůbec nemusí být pravda. U Murrayho je daleko pravděpodobnější, že by některé z těch GS opravdu získal, když tři roky v kuse na GS vypadával jen s těmi třemi fenomény a nikomu jinému nedával šanci.
Reagovat
Tornes
No Hewitt v letech 04-05 z GS, které měl reálnou šanci vyhrát a na kterých ho považuji za relevantní konkurenci pro Fedexe, pětkrát ze šesti možných případů vypadl s Federerer, a jediný další případ je finále AO 05 s v té době v geinální formě hrajícím Safinem, který o kolo dříve vyřadil Fedexe. To mi nezní zrovna nekonzistentně.
Reagovat
Amputace
Tak já jsem se původně bavil o letech 04-07 ("Co má Hewitt z let 04-07 na hardu?"), nejen 04 a 05.
Reagovat
Tornes
To už jsem tu psal několikrát, že Hewitt od 06 dál je nerelevantní. Po zranění se už nedokázal dostat ani do top 10, takže logicky v té době už nepatřil mezi hlavní konkurenty kohokoli. Jeho hra šla rapidně dolů. Samozřejmě, že potom už nehrál stabilně - stejně jako žádnej z členů druhé a horší desítky nehraje ani dnes. Hewitta odjakživa používám jako argument jen do roku 05, ne dále. Stejně tak Safin. O Ferrerovi nemluvě.
Reagovat
Cico93
a ten stolný tenis by som si s tebou dal.
Reagovat
Pe3k
No mám za sebou 15 let hry na ligové úrovni, takže klidně :D
Jaké používáš potahy?
Reagovat
spaniel
To by nebylo zrovna fer, ale zas to h2h :D
Jinak hraju taky (amatersky), bozi sport a zabava.
Reagovat
Cico93
Ja som to hrával na škole asi 4 roky, nebol som najhorší:-))
S tou ligou si ma zaskočil, to si asi rozmyslím.:DD
Reagovat
Pe3k
No pokud jsi nehrál závodně, tak je to bez šance. Já byl kousek pod repre úrovní, tam už kluci zase byli trochu jinde. Nějak mě nebavilo 10 hodi denně trénovat..
Reagovat
smazaný uživatel
Já navrhuji bitvu mezi Španielem a Forehandem. Místo konání: Malacky (na půl cesty). Vstup volný. :D
Reagovat
Pe3k
V tenisu? Ok, tak já budu na empiru, mám dobré oči :)

Btw. Spaniel doufám, že máš dobrý servis a forehand :)
Reagovat
Cico93
Predpokladám, že aj Forehand má dobrý forehand...
Reagovat
spaniel
Logicka dedukce :) ale nejak pochybuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám ho lepší jak BH..Ten hrám jak Feli Lopez..Slabinou je servis..Jo a z FH viem dať aj banana shot po lajne..Zriedka :)
Reagovat
spaniel
Ty fakt hrajes? Z nejake debaty mam zafixovane ze ne...
Reagovat
Pe3k
On hraje. Jendou ročně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, tak 1x tyzdenne, v lete viac, v zime menej..Aj zajtra idem..
Reagovat
Pe3k
Tím chtěl říct, že rekreačně..
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopitelne, ze rekreačne..Predpokladám, ze spaniel sa nepýtal, ci som zapísaný na kvaldu do Paríža..
Reagovat
Pe3k
Tak rekreačně tady bude hrát asi většina lidí...Kvaldu si můžeš dát tak ve snu :D
Reagovat
spaniel
Zrovna si se trefil :)
Obavam se ale ze forehand je jen gaucovy expert.
Reagovat
Pe3k
No já myslím, že Forehand je přezdívka podle (bývalé Rafové) největší zbraně :D
Reagovat
spaniel
Presne muj tip.
Reagovat
Cico93
Keď bol Nadal vo forme tak jeho FH bol jedná báseň.
Osobne som nikdy nevidel lepší, a hlavne týmto úderom sa mi zapáčil.
Reagovat
smazaný uživatel
to má a na bekhend balí baby. :))
Reagovat
Pe3k
No většina bab forehand od backhandu ani nerozezná :D
Forehand je balí na svůj job u kopírky v reklamní agentuře :D
A když mu to nejde tak jde za šlapkama :D
Reagovat
Cico93
aké baby?
šak hore píše, že má ženu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To byla nadsázka. :) Má jednu dobrou fotku z turnaje, jak dělá bekhend a dvě mladé holky na to civějí s výrazem "Wow". :D
Reagovat
Cico93
:-))
Reagovat
Pe3k
Kdo? Ukaž :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na veřejném webu? :) To fakt ne.
Reagovat
Pe3k
No a o koho jde o forehanda nebo o tebe? Však mi ji pošli do sz. Já to nikde ukazovat nebudu.
Reagovat
smazaný uživatel
nn, bavíme se o španielovi.
Reagovat
Cico93
sa bavíme o spanielovi...
Reagovat
Pe3k
Jo taaaak, tak mi to pošlete do sz. Já jsem španělovi před lety taky posílal fotku mojí staré :D
Reagovat
Cico93
:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Si stiahol z netu?
Reagovat
Pe3k
To je tvůj styl, mi ho nepodsouvej... :D
Reagovat
spaniel
Ted mu krivdis. Na FB byl celkem uprimne. Stejne jako ma youtube se stolnim tenisem. Ja treba zadne Rogerove videa (nebo TT) hledat nemusel, stacilo odebirat Pe3ka.
Reagovat
smazaný uživatel
a fotky jiných lidí z principu neposílám. Nikdy.
Reagovat
Herbert_Hoover
to Petřík nepochopí :)
Reagovat
Pe3k
:D jn to je totiž extrémně těžké na pochopení :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Těžké na pochopení ne, ale věřím že to není tvůj styl, že si jedeš něco jiného, protože ve mně vzbuzuješ dojem, že bys křiváctví byl schopen proti někomu kdo ti "nevoní" ;)
Reagovat
Pe3k
Ježíš už tu nebreč. Jukni na H2H a jdi spát.
Reagovat
Herbert_Hoover
Na H2H koukat nemusím :) Já se nad ní neukájím jako ty u tisíců videí z Basileje ;)
Reagovat
Pe3k
Mě videa z Bazileje moc neberou teda...
Reagovat
Herbert_Hoover
To je divné, když je tu cpeš ;)
Reagovat
Pe3k
Ne pro sebe...
Reagovat
Herbert_Hoover
A proč tu cpeš zrovna tohle a ne něco jiného? Třeba videa Rafy? Přeci by taky měla odběratele? ;)
Reagovat
spaniel
Zmrzlinar taky radeji nabizi cokoladovou nez hlínovou...i kdyz jsou lidi, co ji šutry.
Reagovat
Herbert_Hoover
Hlínovou jsem ještě neměl, ale sto lidí, sto chutí..dobrou chuť :) Možná to bude proto, že zmrzlinář má nejraději čokoládovou ;)
Reagovat
Pe3k
No budeš se divit ty ignorante, ale od Nadala jsem zde postnul více než 10 videjí!
Reagovat
Herbert_Hoover
Ty brďo, to je mazec (a stejně bych se divil), kolik tedy Rogerových? 1000? A z toho 999 z Basileje? :))
Reagovat
Pe3k
Wft?
Reagovat
Herbert_Hoover
Nerozumíš psanému textu? U tebe nic nového, neboj :))
Reagovat
Pe3k
No já nemohu uvěřit, že vůbec někdo takový jako ty existuje...
Reagovat
Herbert_Hoover
Myslíš normální uvědomělý psychicky zdravý člověk? Je jich tu víc, Petříku, neboj..škoda že skrz svou zaslepenost to nevidíš ;) Pak bys zjistil, že je to tu docela fajn, až na tebe. :)
Reagovat
spaniel
Myslim ze uz jsi sklouzl do sve váňovské demence čéče. Prave ted, prave tady.
Reagovat
Herbert_Hoover
Je fajn, že ne už dřív, to bych asi neunesl ;)
Reagovat
Tornes
Od Petříka jsem tu viděl spoustu videí o Nadalovi, ale i o jiných hráčích. Samo že nejvíc je o Rogerovi, když je jeho fanda, to je snad logické. Ale to nic nemění na tom, že tohle postování videí je jedna ze super věcí, co na tomhle foru někdo dělá.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já jsem tu teda od něj neviděl snad ani jedno, ale pravda, nejsem tu tolik let jako on (možná i ty) :))) Třeba v té době ještě jeho averze vůči němu nebyla tak šílená jako nyní.
Reagovat
spaniel
Jeho averze je stejna co ho znam je konzistentni jak Ferrer.
Reagovat
spaniel
Jestli by Nadal decko, tak Federer je ted dedecek. To je stejna argumentace. Akorat, ze se narozdil od te doby potkavaji, ze ano.

A ze byl ve vymenach lepsi? :D To je holy nesmysl.
Zkus si pustit nektery zapas v hale. Myslim ze budes mit brzy jasno, kdo byl lepsi ve vymenach.
Reagovat
smazaný uživatel
Spaniel, nepoznám výsledok..Ale rád si to zrátam..Schválne si pozrime to nedeľné finále a tipujem, ze vo vymenach uhral Rafa viac fiftinov..A ratam aj tie 1-3 úderové, kedy este Fed ťažil zo servisu..Rozhodli priame body..

Rozdiel medzi 34 a 27ročným Fedexom je podľa mňa menší, jak medzi 24 a 28 ročným Rafom, čo sa rýchlosti týka..Ale to je Rogerove plus, nech..

Ale ok, pozrime sa teda na roky 2008-2010, kedy boli obaja v produktívnom veku..A tam je vysledok jasný, nie?.:
Reagovat
Pe3k
Myslíš když měl Federer mononukleozu a Rafa byl na vrcholu? Jo tak to je dobré přirovnání :D
No na antuce byl ve výměnách určo lepší Nadal stejně jako Roger v hale a na trávě. Obecně bych řekl, že Rafa je o maličko lepší u základní čáry než Roger, který je zas mnohem lepší na síti. Roger dává mnohem více winnerů a Rafa toho více vrátí. Hodně tam rozhoduje jak je vysoký odskok.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, tri roky mal mononukleozu a nevynechal kvoli nej ziadny turnaj, to muselo byt vážne...
Reagovat
Pe3k
2008. Není to zranění, ale nemoc.
Btw. Rafa neměl taky žádné zranění, když nepočítáš zlomené sebevědomí, puchýř a zánět slepého střeva. Ty jeho záhadné zranění, které se vždy oběví když dostává na prdel zase záhadně mizí :D
Reagovat
spaniel
Psal jsem o hale ve vrcholnem obdobi. Nepochybuji, ze na antuce a venku ma Nadal ze hry vice (logicky, jelikoz vyhrava a servisem si nepomuze). V hale ho Federer prehraval i ve vymenach. Narozdil odbjinych povrchu byl schopny zakoncovat winnerem mnohem drive.
Reagovat
Pe3k
Venca níže zmiňuje, škoda, že tu není nějaký analitik a proto jsem se rozhodl zde jednu zajímavou analýzu postnout.

Details of the system:

Everything that in today's terms you can earn 500 points and above per event is counted. That is:

Slam Victories (SV) 2000 ATP points
Slam Runner-ups (SRU) 1200 ATP points
Slam Semi-finals (SSF) 720 ATP points
Season end final victories with no loss before the final (WTF, WCT Finals * & Grand Slam Cup *) (SEFNL) 1500 ATP points
Season end final victories with one loss before the final (WTF, WCT Finals * & Grand Slam Cup *) (SEFOL) 1300 ATP points
Season end final runner-ups with no loss before the final (WTF, WCT Finals * & Grand Slam Cup *) (SEFRUNL) 1000 ATP points
Season end final runner-ups with one loss before the final (WTF, WCT Finals * & Grand Slam Cup *) (SEFRUOL) 800 ATP points
Season end final semi-finals with no loss before the semi-final (WTF, WCT Finals * & Grand Slam Cup *) (SEFSFNL) ATP 600 points
Masters 1000 equivalent victories (we will call (Top 9)) ATP 1000 points
Masters 1000 equivalent runner-ups (TOP9RU) ATP 600 points
Olympic Gold Metal Singles (OSG) ATP 750 points
500 Series equivalents (500S) ATP 500 points
Reagovat
Pe3k
Scale is: (SV x 2) + (SEFNL x 1.5) + (SEFOL x 1.3) + (SEFRUNL x 1) + (SRU x 1.2) + (TOP9 x 1) + (TOP9RU x 0.60) + (SEFRUOL x 0.80) + (OSG x 0.75) + (SSF x 0.72) + (SEFSFNL x 0.60) + (500S x 0.50)

Federer = (17 x 2) + (5 x 1.5) + (1 x 1.3) + (2 x 1) + (10 x 1.2) + (24 x 1) + (18 x 0.60) + (1 x 0.80) + (0 x 0.75) + (11 x 0.72) + (1 x 0.60) + (16 x 0.50) = 108.92

Lendl = (8 x 2) + ((5 + 2 - 1) x 1.5)) + (0 x 1.3) + (2 x 1) + (11 x 1.2) + (22 x 1) + (11 x 0.60) + (2 x 0.80) + (0 x 0.75) + (9 x 0.72) + ((5 -2) x 0.60) + (42 x 0.50) = 99.48

Connors = (8 x 2) + (2 x 1.5) + (1 x 1.3) + (1 x 1) + (7 x 1.2) + (17 x 1) + (9 x 0.60) + (0 x 0.80) + (0 x 0.75) + (16 x 0.72) + (4 x 0.60) + (49 x 0.50) = 90.52

Nadal = (14 x 2) + (0 x 1.5) + (0 x 1.3) + (2 x 1) + (6 x 1.2) + (27 x 1) + (14 x 0.60) + (0 x 0.80) + (1 x 0.75) + (3 x 0.72) + (0 x 0.60) + (16 x 0.50) = 83.51

Djokovic = (10 x 2) + (3 x 1.5) + (1 x 1.3) + (0 x 1) + (8 x 1.2) + (25 x 1) + (12 x 0.60) + (0 x 0.80) + (0 x 0.75) + (10 x 0.72) + (0 x 0.60) + (12 x 0.50) = 80.8
Reagovat
Pe3k
McEnroe = (7 x 2) + ((3 + (5 - 1)) x 1.5)) + (0 x 1.3) + ((1 + 3) x 1) + (4 x 1.2) + (19 x 1) + (7 x 0.60) + (0 x 0.80) + (0 x 0.75) + (8 x 0.72) + (0 x 0.60) + (23 x 0.50) = 73.76

Sampras = (14 x 2) + (0 + (2 - 1) x 1.5) + (5 x 1.3) + ((2 - 1) x 1) + (4 x 1.2) + (11 x 1) + (8 x 0.60) + (0 x 0.80) + (0 x 0.75) + (5 x 0.72) + ((4 - 1) x 0.60) + (12 x 0.50) = 69.0

Borg = (11 x 2) + ((1 + 1) x 1.5)) + (1 x 1.3) + ((1 + (3 - 1)) x 1) + (5 x 1.2) + (15 x 1) + (4 x 0.60) + (1 x 0.80) + (0 x 0.75) + (1 x 0.72) + (1 x 0.60) + (17 x 0.50) = 63.32

Agassi = (8 x 2) + (0 x 1.5) + (1 x 1.3) + ((3 - 1) x 1) + (7 x 1.2) + (17 x 1) + (5 x 0.60) + (1 x 0.80) + (1 x 0.75) + (11 x 0.72) + (1 x 0.60) + (6 x 0.50) = 61.77

Becker = (6 x 2) + ((1 + 1) x 1.5)) + (3 x 1.3) + ((4 + 1) x 1) + (4 x 1.2) + (13 x 1) + (8 x 0.60) + (0 x 0.80) + (0 x 0.75) + (8 x 0.72) + ((2 - 1) x 0.60) + (9 x 0.50)= 57.36

Edberg = (6 x 2) + (0 x 1.5) + (1 x 1.3) + ((2 - 1) x 1) + (5 x 1.2) + (8 x 1) + (12 x 0.60) + (0 x 0.80) + (0 x 0.75) + (8 x 0.72) + ((2 - 1) x 0.60) + (8 x 0.50) = 45.86

Wilander = (7 x 2) + (0 x 1.5) + (0 x 1.3) + (0 x 1) + (4 x 1.2) + (8 x 1) + (7 x 0.60) + (1 x 0.80) + (0 x 0.75) + (3 x 0.72) + (0 x 0.60) + (8 x 0.50****) = 37.96
Reagovat
smazaný uživatel
Som to zbežne prečítal a vidím, že sa tu zas riešilo "keby bolo keby"...

Vobec si nemyslím, že nedeľný zápas dokázal, že ak by sa Rafa s Rogerom stretával častejšie mimo antuku, tak by H2H mala dramatický rozdiel...Čo je to totiž mimo antuku?..V hale, či na harde??

..Treba si uvedomiť, aký veľký rozdiel je medzi odskokom v Bazileji a v NY napríklad..Určite vačší, než medzi NY a Melbourne, kde to má Rafa s Rogerom 3:0...Myslím, že tých 3:0 je proste v kontexte USO určite vačšia indícia, než Bazilej, to snáď musí uznať každý..

V hale je Roger naozaj lepší hráč, vďaka servisu získava rozhodujúcu výhodu, plus nízky odskoky všeobecne Rafovi nevoňajú..No napriek tomu to bol dostojný, vyrovnaný súboj, ktorý sa rozhodol až v samej koncovke..Roger Rafu tesne zdolal, no potreboval na to 68% prvého servisu, čo je nadštandardný údaj, urobil 9 es a dohromady min. 30priamych bodov zo servisu...To je dva body na gem..Či by tie body urobil na akomkoľvek harde a získal by tak rozhodujúcu výhodu nechám na každého z vás, podľa mňa určite nie...Takže v podstate aj tá tesná prehra naznačila, akoby to vyzeralo na iných povrchoch..
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak tak, maximální souhlas :)
Reagovat
Pe3k
Jo na AO to je sice 3:0 pro Rafu, ale 4:1 na tituly pro Federera, takže k čemu je celé to H2H?

Jinak souhlas s povrchy a odskoky atd. Nikdo tu netvrdí, že Fedex to umí na Rafu, ale to Nadalovi nepomůže být světová jednička, nebo vyhrávat tituly. Stále platí, že 34 letý Federer je o odst lepší než 29 letý Nadal. Váš celý tenis se smrsknul na Nadalové H2H s Federerem...a proč? Protože to je to jediné v čem má Rafa na vrch...
Reagovat
Herbert_Hoover
Ježiš, Petříku, proč taháš do debaty o H2H úplně nesouvisející věci? A pak kdo je mimo :) To si nech na debatu o světových jedničkách nebo GS titulech. Pak to budeš moci vytasit bryskně. :)
Reagovat
Tornes
Ukazuje tím relativnost důležitosti H2H (tj. věc zásadně související s H2H), což by průměrně inteligentní šimpanz pochopil. Z toho usuzuji, že jsi to pochopil a pouze děláš hloupého.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, spousta témat je relativně důležitých, a přesto se o nich baví. :) Tohle vůbec nesouvisí s debatou o tom, jestli by byla H2H vyrovnaná nebo podstatně vyrovnanější, ničím podstatným k tématu nepřispěl. :) Pouze vyzdvihl v čem je Rafa méně úspěšným oproti Rogerovi, takže jeho šimpanzí standard. :) To, že H2H nevypovídá o tom, kdo je lepší hráč, ví taky ten šimpanz.
Reagovat
Herbert_Hoover
Btw věřím, že být H2H v opačném gardu, pro Petříka by už nebyla vůbec tak relativně důležitá, ale zcela by měl jasno o její důležitosti. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně přijde, že danou H2H zvýznamňujete až v poslední době, kdy už si uvědomujete, že Rafa možná vůbec nepřidá další grandslam a když, tak jeden,maximálně dva, ale Rogera nedostihne. Počítali jste s tím, že Rafa Rogera dostihne (po US Open 2013 jsem se toho bal i já) v počtu grandslamů. Teď jste vystřízlivěli tak se chytáte stébla v podobě H2H, kterou oproti minulosti dost zvýznamňujete. Škoda, že tu není analytik, který by to nějak porovnal. V roce 2015 byla zrovna H2H nejčastějším argumentem v debatách o GOAT, což předtím nebylo. Ale to neokecáte. Ostatně sám Forehand tu letos několikrát napsal, že nejdůležitější je počet získaných grandslamů. A tam víme, kdo má navrch.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nečetl jsem do konce, stačila první věta na odpověď. To, že něco probíráme, neznamená, že je to pro nás extra důležité, to snad znáš i z normálního života ne? Navíc tu debatu nezačali Rafanovci ale elegánovci, takže tak. :) Nemám, co bych k tomu víc řekl, to jen vy si myslíte, že všichni fans Nadala tomu přisuzují nadpozemskou důležitost. Neberete v potaz, že se o tom jen bavíme a spekuluje se tady, jak by to bylo, kdyby...se potkávali více mimo antuku, více v roce 2015 atd. :) My se bavíme o A a vy řešíte B.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, jsem rád, že H2H pro tebe není "extra" důležité. Budu si to pamatovat a jednou ti to připomenu. ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
No, rozhodně si nemyslím, že ten kdo vede H2H je zákonitě lepší tenista. :) Jinak určitě H2H promlouvá do úspěchů. Kupříkladu kdyby neměl Rafa tolikrát ve finále velkých turnajů Rogera ale někoho jiného, tak by třeba nemusel tolikrát vyhrát, tím pádem by mohl mít méně velkých úspěchů. Totéž a ještě v absolutnějším měřítku platí o Rogerovi. Kdyby nenarážel na Rafu ve finále grandslamů a Masters, jistě by měl vícero úspěchů na svém kontě, pokud by se namísto Rafy nepotkával s někým podobně nepříjemným, ale pokud by karty byly rozdány stejně akorát bez Rafy, tak je jasno. Čili tahle H2H svým způsobem je důležitá i pro vás, ale neodráží kdo je lepší tenista. Jinak potěší, že Rafa drží kladnou bilanci s nejúspěšnějším tenistou všech dob a stále ještě taky s nynějším vládcem ze Srbska.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, můžeš tak interpretovat příčinu něčeho, ale samo o sobě to zdaleka tak důležité měřítku v kontextu debaty o tom, kdo je lepší, není. Někdo zkrátka na někoho umí, přitom je horším hráčem.
Reagovat
Herbert_Hoover
:D Píšu snad něco jiného? :) Já už fakt nevím s váma. :)
Reagovat
Amputace
Podle mě H2H je extrémně důležité, nebo minimálně více důležité, než si někteří připouštíte, v posuzování nejlepšího tenisty všech dob (nikoli v posuzování toho, kdo z těch dvou tenistů je lepší). Aby totíž údajně nejlepší tenista všech dob měl tak brutálně negativní bilanci se svým největším rivaltem, aby se prakticky za celou kariéru nenaučil na toho rivala hrát a nevěřil si s ním, to vyznívá prostě blbě. Když se napíše: "Roger je nejlepší, drží všechny možné rekordy, akorát teda prohrál o polovinu více zápasů než vyhrál s hráčem, který byl druhý nejlepší." Vím, že do toho promlouvá hodně faktorů, hodně okolností, hodně z těch zápasů zastupuje antuka (hodně i hala), na druhou stranu hodně z těch Rafovým proher mimo antuku spadá do lét, kdy po něm snad soudný člověk ještě nemohl chtít, aby to byl komplexní tenista pro všechny povrchy.Především roky 05 a 06, do nichž spadají čtyři prohry mimo antuku, což v bilanci po odečtení antuky dělá hodně. Od roku 2007 Rafa nad Rogerem mimo antuku zaznamenal pouze pět proher!! Takže i po odečtení antuku to stále nijak dobře pro Rogera nevyznívá, nemluvě o bilanci na GS.

To H2H s Rafou není z pohledu Rogera jen o tom, že na nějakého hráče neuměl (Rafa taky neumí na Browna nebo Davyděnka a nejsou to jistě lepší hráči než on), ale spíš o tom, že nebyl schopen svoji hru přizpůsobit jeho hře, naučit se na něj hrát a začít ho porážet - nebyl toho schopen prakticky celou kariéru. A mít celou kariéru blok z nějakého hráče, to je na pováženou - máme-li se tedy bavit o tom vůbec nejlepším.
Reagovat
Pe3k
Podle mě H2H je extrémně důležité - ROFL to mi stačí, dál už číst nebudu :D
Reagovat
Amputace
On tebe se ani víc čekat nedá. Hlavně pak nezapomeň někde zase psát, jak hrozně zlý jsem hater - když sis to ani nepřečetl celé.
Reagovat
Pe3k
No na to, jak dlouho sis to připravoval, to bylo tak na úrovni Herberta, tedy nesmysl :D
Reagovat
spaniel
Sorry, ale toto je dost mozna nejvetsi bIbost co jsem tu kdy cetl. Uplne vazne.
Reagovat
Amputace
V čem? V čem je blbost si myslet, že nejlepší tenista všech dob by měl být schopen porážet a psychicky se nesesypávat ze svého největšího rivala prakticky celou kariéru?
Reagovat
Amputace
Nejde totiž samozřejmě pouze o samotné ty prohry, ale také o způsob, jakým mnohé ty zápasy prohrál.
Reagovat
Pe3k
OMG. H2H po stotřicatetísíciprvé :D Nech si celé H2H nikdo vám to nebere. Federer prostě není dokonalý, je pouze nejlepší hráč všech dob.
Reagovat
spaniel
Proc by mel mit nej hrac dokonale resume? Nikdo nebyl, neni a nebude dokonaly, ani jak clovek, ani jako hrac. Nadal ma tech kanek v resume vic (nebudu ted rozepisovat, ale muzeme niz). V tenise nejsou jen dva hraci, jde o tituly, hraje se proti celemu poli hracu. K cemu je Nadalovi, ze porazi Federera, kdyz je (a vzdy byl) nachylnejsi k prekvapivym prohram s jinymi mimo antuky? To je jako s tymem, ktery vede NHL a ma dve prohry s nekym z konce tabulky. Myslis ze se utesuji tim, ze porazili lidra? Proste matchup a Nadalovi slouzi ke cti, ale komplexne je to statistika druhe urovne.
Reagovat
Amputace
Ano, já si ale - na rozdíl od vás - nemyslím, že je Nadal lepší tenista než Federer, neřku-li nejlepší tenista VŠECH DOB. A o to mi v tom příspěvku ani nešlo. Ty nazýváš H2H s Nadalem kaňkou, já si však myslím, že skutečnost, že se nikdy nenaučil vyhrávat s tím "druhým" vás musí obrovsky s.rát a nedělej, že ne. Věřím, že plno těch bezvýznamných rekordů, kterými se tady někdy oháníte, byste za vyrovnanější H2H s Nadalem šmahem vyměnili - protože o čem to H2H mimo jinéh vypovídá? O tom, že mu hra proti Nadalovi nesedí, byl z něho celou kariéru pos.ranej a nikdy se tomu nedokázal přizpůsobit, což by ti nejlepší z nejlepších prostě měli umět.
Reagovat
Pe3k
To je jen dobře, že si to nemyslíš :D No nikdy...neporazil ho v neděli? :D Btw ze všech hráčů s jednoručním backhandem ho porazil zdaleka nejvícekrát. No kaňka to je a ne malá, ale co s tím asi tak naděláme? Nic, stejně jako vy s Djokovicem. Za rekordy by to asi nikdo neměnil, ale vyrovnanější H2H by bylo určo příjemnější a hlavně spravedlivější. Jenže to byste pak zas neměli vůbec žádný argument a všechny ty hádky za celé ty roky by neproběhly, bo by nebylo o čem se hádat :D
Reagovat
Amputace
A s kolika dalšími jednoručáky odehrál Rafa bezmála čtyřicet zápasů?

Co s Djokovičem? Rafa se s Djokovičem vypořádal, nemá z něho psychický komplex jako Federer z Nadala prakticky celou kariéru...
Reagovat
Pe3k
No neodehrál toho tolik, ale i tak ho s jednoručákem neporáží nikdo, proč asi?

No Djokovic je od roku 2011 jasně lepší, vyhledej si statistiky...Jejich poslední zápas 2x 6:2, na FO 3:0, myslím, že je Rafa z něj dost na dně...Pozitivnímu H2h je do konce roku konec, v masters 1000 bude brzy konec a gs do dvou let konec.
Reagovat
spaniel
Rafa to jako pravy sampion otoci. Prizpusobi to a zmeni hru :D
Reagovat
Pe3k
JJ s heslem čím dál tím stejně :D
Ale tak třeba strýček Pony někoho přivolá na pomoc...
Reagovat
Herbert_Hoover
I s vámi bude konec :) Rafa byl letos na dně z vícero hráčů, to je irelevantní :) Příští rok bude více vypovídající.
Reagovat
spaniel
Tak vidim ze po vsech tech sladkych recich, jsi nakonec taky klasicky nadalovsky hejter. Ale vpho, ja mam rad veci na rovinu.
- Tyto debaty nevznikaji tak, ze napisu ze Roger je nej. Reaguju na nazory, proc jim neni. Kupodivu spousta Nadalovcu tvrdi, ze to nepisou proto, ze si mysli ze Nadal je nejlepsi, ale vzdy jsou to oni, kdo to vytahnou, maji potrebu to rozebirat a vzdy argumentuji Nadalem a jeho uspechy (a zranenimi lol). Proc teda, kdyz kn neni nejlepsi? Proc nevytahuji Lavera? Samprase? Vis proc? Protoze si to mysli a to je ok.

- Nevim o kterych rekordech mluvis, ale jiste bych nemenil ty dulezite. h2h dulezite je, ale zdaleka ne jak to podavate vy. Asi jak pise Venca nize. Chces priklad? Vis h2h jinych hracu z pameti? Posuzujes jejich kvality podle toho nebo podle titulu, zebricku, hry atd? Tak vidis. P.S. Davydenko, Brown atd pozdravuji.

- Neprohraval, protoze byl priposrany, ale protoze matchup (po milionte).

- Komu se prizpusobil Nadal? Rosolovi? Brownovi? Ranari na trave mu nesedi, co s tim udelal? Co zmenil? Prd. Toto je klise, ktere vytahujete uz roky. Co zmenil Agassi? Zmenil uz vubec nekdy neco?
Reagovat
Amputace
Hater? Proč hater? Na základě jednoho názoru, se kterým nesouhlasíš, a který je třeba scestný (což se ostatně stát může)? Ty jsi taky dobrej...

"Tyto debaty nevznikaji tak, ze napisu ze Roger je nej. Reaguju na nazory, proc jim neni. Kupodivu spousta Nadalovcu tvrdi, ze to nepisou proto, ze si mysli ze Nadal je nejlepsi, ale vzdy jsou to oni, kdo to vytahnou, maji potrebu to rozebirat a vzdy argumentuji Nadalem a jeho uspechy (a zranenimi lol). Proc teda, kdyz kn neni nejlepsi? Proc nevytahuji Lavera? Samprase? Vis proc? Protoze si to mysli a to je ok."
- Protože se tady prohánějí FFF, jejichž nesnesitelná adorace Federera mě rozčiluje... Nebo minimálně u mě to tak je. Navíc se rád snažím zpochybňovat, potažmo relativizovat názory, které jsou tak nějak obecně dané a platné - to znamená například: "Roger je nejlepší tenista všech dob." Já nemám problém uznat, že je lepší než Rafa, po letošní sezóně už o tom snad ani nepochybuji (zajímalo by mě, kolik jiných Nadalovců jsi toto viděl číst, když píšeš: "...ze to nepisou proto, ze si mysli ze Nadal je nejlepsi."), relativizuji však otázku toho, zda je nejlepší všech dob, což někteří z vás považují za úplně samozřejmé a to se mi nelíbí - tento přístup.
Reagovat
Amputace
"Neprohraval, protoze byl priposrany, ale protoze matchup (po milionte)."
- Sice match-up, ale měl se s tím coby nejlepší hráč všech dob vypořádat, příležitostí na to měl kvanta (na rozdíl od Rafy s Brownem třeba) a těch zápasů, které prohrál, protože byl připos.ranej, bylo taky mraky, to už není match-up (tzn. jednoručák proti levorukýmu FH), to je komplex z největšího rivala, který by ten úplně NEJ možná mít neměl..

Shrnnu to za sebe takto: Mám v té otázce nejlepšího z nejlepších nejasnosti. Pro mě by to byl asi Borg, ale být nemůže, protože skončil brzy, nemá více GS, nemá v podstatě nic, čím by překonával Federera, na druhou stranu Federer neměl jeho odolnost. Borg bojoval s totálně zničující konkurencí a vypořádal se s tím tak, že nebyl připos.ranej ani z jedné té velké legendy jako Lendl, McEnroe, Connors, Vilas...

"Komu se prizpusobil Nadal? Rosolovi? Brownovi? Ranari na trave mu nesedi, co s tim udelal? Co zmenil?"
- Co změnil? Třikrát Rosola od toho fiaska ve Wimbledonu porazil :)
Reagovat
Pe3k
Nejhorší na Vás je, že si ani neuvědomujete, že jste hateři, hlavně ty a forehand...
Reagovat
Amputace
Důležité je, že ty si to uvědomuješ.

Mně se na vás zase líbí, jak na každou známku kritiky vašeho idolu reagujete tak, že danou osobu označíte za hatera. Je to prostě neuvěřitelné.
Reagovat
Pe3k
Ano, rozdíl mezi námi je ten, že já si uvědomuji i tu (uvozovky) nepříjemnou pravdu...
Reagovat
smazaný uživatel
Spaniel, ty proste nerozumieš tomu, že je H2H a H2H...Keď má Brown s Nadalom 2:0, tak to má akú výpovednú hodnotu, keď všetci vieme, kde v hierarchii je Brown?..Keď to má Nadal s Federerom 8:2 v rámci GS a porazil ho vo finále vsetkých povrchov v rámci GS, tak to má rovnakú hodnotu ako 0:2 s Brownom?..A ty si sa zbláznil??
Reagovat
smazaný uživatel
K cemu je Nadalovi, ze porazi Federera, kdyz je (a vzdy byl) nachylnejsi k prekvapivym prohram s jinymi mimo antuky? To je jako s tymem, ktery vede NHL a ma dve prohry s nekym z konce tabulky. Myslis ze se utesuji tim, ze porazili lídra?..

No presne..Len pointa je tá, že Nadal nie je na konci tabulky, ale je v závese toho lídra..A v takom play off, predstav si, je to práve o H2H..:)...Federer je teda najlepší hrać zakladnej casti, Rafa je play off hráč :)
Reagovat
Pe3k
6 místo je závěs jak vyšitý, good luck with that.
Ještě že víš, kdo je lídr :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ďakujem ti za verné odpovedanie na moje príspevky, ale ja sa s tebou nebudem snazit viest racionálne debaty ako HH alebo Amputka..Tebe chýba kolečko, si len hlúpy rybár..
Reagovat
Pe3k
Hmm to byl argument na úrovni opravdu. lepší hlúpý rybár (což nejsem) než pomýlený čobol :p
Reagovat
spaniel
Jenze z toho plyne presne to, co psal Venca. H2H prijde na radu po nekterych vyznamnejsich stats. Nadal zatim porad zaostava ve vetsine tech dulezitejsich, tak proc by to u nej melo mit vetsi vahu?
Reagovat
spaniel
Jinak da se castecne souhlasit s tim, ze Roger je hrac zakladni casti a Rafa playoff hrac. Ale jen v ramci jich dvou. V NHL malokdy vyhraje SC vitez zakladni casti, kdezto RF ano (17GS). Jeho casta ucast ve finale a uspesnost v nem (do poslednich tri finale) byla skvela. Takze on je taky playoff hrac, jen kdyz je s nim v tom finale Nadal, tak dopada spatne. Nadal zas naopak do playoff nepostupuje tak casto, ale kdyz uz ano, tak si jde vetsinou pro titul. Kdyz do zasadis do naseho obrazu, znamena to ze je lepsi nez Roger? Mne vychazi opak (pokud Nadal neprida par playoff a SC).
Reagovat
Pe3k
No roger je ale podstatně lepší i v play off části. Nejen, že má mnohem více titulů a finále, ale má o dost více semíček a čtvrtfinále, což už nyní má i Djokovic více než Nadal. Stačí se mrknout na wikipedii :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku, čísla neoklameš...Roger je bezosporu najúspešnejším hráčom histórie..Neviem prečo sa tomuto prívlastku tak bránite...

Avšak Roger a Rafa nemali úplne rovnaké podmienky na dosiahnutie veľkých titulov a hlavne, Rafa je stále o 5 rokov mladší a stále som toho názoru, že nepovedal posledné slovo..Jedna nepodarená sezóna nie je smerodajná..
Reagovat
Pe3k
To máš recht, Rafa je podstaně mladší a díky tomu své statistiky za poslední rok a půl výrazně zhoršil :D
Reagovat
spaniel
Bud se shodnem ze neco jako nejlepsi hrac neexistuje (páč Laver, páč Borg napr) anebo pokud chceme aby existoval, musi to byt logicky ten nejuspesnejsi.

Jiste je, ze ho tak podavaji media a celkove je tak posuzovany. 90% lidi nikdy nepronikne tak hluboko, aby resili detaily. Takze se obavam ze i kdyby FFF zitra skoncilo, s tim nazorě se budete naveky potykat.
Reagovat
smazaný uživatel
V případě, že by oba měli stejný počet GS, podobné úspěchy (podobný počet na žebříčku jako NO.1), pak by bylo H2H zcela relevantním jazýčkem na vahách. Ale je to jen kritérium, které by bylo za okolnosti, že by na tom oba byli stejně. jenomže nejsou a zřejmě ani nebudou. Jak píše španiel, nikdo není dokonalý. Každý jeden hráč v historii má nějakou kaňku.
Reagovat
Amputace
Tenhle komentář by byl relevantní v případě, že bych ty dva srovnával.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy stále s tým rebríčkom..Federer mal cca 240 tyzdnov z celkovych 300! na poste jednotky do roku 2008, kym sa dostal Rafa s Djokovicom na úroveň 22rokov..Pýtam sa, nie je ten podiel extremne vysoky?..Co sa stalo potom?

Odpoved je, ze v dalsich rokoch vyrazne vyssej konkurencie bolo o moc narocnejsie udrzat sa na cele rebricku viac nez jeden rok..

Áropos, ako som už dnes pisal..Federer mal 22 rokov a rok zakoncil ako svetová jednotka Roddick..Kto z vas si mysli, ze by 22 rocny Nadal alebo Djokovic dovolil Roddickovi skoncit rok ako jednotka?..
Reagovat
Pe3k
Federer byl světová jednička v roce 2012, když mu bylo 31! Kdo z Vás si myslí, že Nadal bude za 2 roky ještě vůbec hrát? :D

Btw. Federer dokonce bojoval o světovou jedničku minulý rok, když mu bylo 33! Opravdu myslíš, že Nadal v roce 2019 bude bojovat o top flek?...Ten by nevyhrál ani chalanger v Ostravě...
Reagovat
spaniel
Ty porad s tim vekem. Kazdy vi, ze Nadal patri k tem hracum, kteri vyspeli brzy (Chang, Becker). Dnes uz velmi vzacne. A vis co? Vubec nic to neznamena. Podivej se na Wawrinku. Nadal zas ve 29 dovoli byt za Murraym, Nishim, Ferrerem. Nebyt Noleho, dovoli byt jednickou 34 letemu hraci. Co z toho plyne? Nic. Mimochodem, kdyby nebylo 6000 turnaju na antuce a jen 3 na trave, tak by klidne dovolil i tomu Roddickovi byt jednickou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedovolil, lebo Roddick nemá ani zďaleka úspechy Rafu z Wimbledonu :)

Apropos, keby nebolo tolko turnajov na antuke?..A preco?..A preco nie sú 2 GS na antuke, ked mozu byt na harde?..:)..To je taká poznámka totiž..

No ak chceme porovnávať Rafu s Rogerom ako dvoch hráčov, z ktorých každý tvorí jeden samostatný subjekt, musíme k nim pristupovať citlivo..Áno, Rafa zaznamenal progres skor, ale zabúda sa, ze iba na antuke..A tým je to celé skreslené..

Na ostatných povrchoch to mal zhruba rovnaké ako Roger..Preto nie je fér vyčítať Nadalovi vypadnutia na USO s Ferrerom alebo Youzhnym, keď Federer vypadával v tomto veku na tom istom turnaji trebars s Mirnym..
Reagovat
Pe3k
Myslíš toho Rodicka který ještě v roce 2010 porazil Nadala?
Víš vůbec, že byly 2 ze 4 gs na antuce? Asi ne, tak pro tvé info US open se hrávalo na antuce...No to je pěkné, že Roger vypadával v mladém věku brzy, ale zase Rafa ve 29 vypadává ve 3 kole s hráči typu Fogini!!!
Reagovat
spaniel
Snad mne nechces tvrdit ze nevidis ten nepomer turnaju na trave? Jiste ze ne. Ty bys jeste pridal antuku, ktera jiste nestrada. Stejne jako plačka Nadal. Jen antuku, nic jine vas neuspokoji. GS jinak rozhodot nejdou, vzdy by byl jeden povrch ve vyhode. Hard je nejneutralnejsi povrch. Nejvic hracu na nem hraje nejlepe, je nejlevnejsi atd. Asi je to nejlepsi reseni. AO je stejne pomaly skoro jak antuka. Spis bych se zameril na Masters, kde trava vubec neni zato sprostá hlína jich ma polovinu. To je do nebe volajici.
Reagovat
Roger_Federer
+1 naprosto presne zhrnuti.
Reagovat
Pe3k
Důležité jsou tituly a post světové jedničky, což každý ví...
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano a taky je důležitější, kolik v práci vydělávám než jaké bude zítra počasí. Ale přesto mě zajímá, jaké to počasí bude. Tak se o tom prostě pobavím. Tohle moralizování o tom, co je a co není důležité je momentálně nedůležité. Ale prosím, proti gustu žádný dišputát. Obdivuju, že se někdo baví jen o "důležitých" věcech.
Reagovat
Pe3k
Žádné moralizování, jen fakta. Meleš nesmysly. Už raději nic nepiš.
Reagovat
Herbert_Hoover
:D Zalez do boudy Petříku, protože tvůj svět se ti rozpadá jako domeček z karet. Neumíš nic jiného než psát, kdo je mimo, když jsi zahnán do kouta. :) Jsi absolutní diskutérská nula.
Reagovat
Pe3k
Do kouta? Vždyt ty si blázen. Napíšeš tady něco o počasí a o penězích a z toho vyvodíš, že jsem v koutu? O tenisu jsi nenapsal nic, nenapsal jsi žáden argument a na konec, jsem já ten v koutu? Můj bože, měl by si dostat pernament ban na internet za demenci.
Reagovat
Herbert_Hoover
To, že jsi nepochopil spojitost a je potřeba ti servírovat polopaticky jen tenisové argumenty, je tvůj problém, ničí jiný. Nemáš kapacitu a viníš ostatní že jsou mimo, celkem častý jev a vlastně jo, u tebe se ani nedivím. :) Běž si pustit 1000. oslavné video z Basileje a načerpej munici, aby jsi mohl dál plenit svět Rafanovců a sužovat TP útrapami :)
Reagovat
Pe3k
Žádná spojitost tam totiž nebyla a žáden argument jsi nenapsal, doteď je hodnota tvých argumentů 0. Já jsem ten kdo tu postuje zajímavé videa, zajímavé analýzy atd. Ty jsi ten kdo píšeš nesmysly a dostává bany...
Reagovat
Herbert_Hoover
Zajímavá videa si může kde kdo najít na internetu sám a dle vlastní libosti nebo podezíráš ostatní, že to neumí? Nesmysl je to pro tebe, jelikož se nedokážeš povznést nad vlastní ego a přes nesnášenlivost k Rafovi a od toho se leccos (prakticky všechno) odráží. Já opravdu nemůžu, že jsi nepochopil, co jsem tím chtěl říct, ale nevadí, kdybys nebyl zaslepen, stále věřím, že bys to dokázal pochopit. :) Ano, ty tu postuješ analýzy zajímavé asi jako analýza Gasquetova působení v top 10. Sklopil jsi uši a klekl si do kouta, když tvá teorie byla rozprášena.
Reagovat
Pe3k
Nikdy nesklápím uši a neutíkám do kouta, to že to děláš ty neznamená, že i já. Nebyla to žádná analýza. Gasket je podle mého soudu slabý, na to, aby byl v top 10 (samozřejmě vím, že tam byl), to je čistě můj názor, který nikdo nerozpráší - takové věci se stávají tobě, protože píšeš nesmysly. Analýzu máš nahoře, což zase ani nejsi schopen rozlišit...Jasně videa si může najít každý, přesto ty co postuji já, jsou nové a nikdo je tady nezná.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, to výše je mocná analýza, škoda jen, že není od tebe, takže naprosto bezvýznamné pro měření sil. :) Ale ano, byl jsi rozprášen a přešel jsi do defenzívy, když ti Kozoroh oponoval. To bylo krásné. Ta tam byla tvá sebejistota a arogance. Škoda, že se to nestává častěji, možná bys byl sympatičtější diskutér. Ano, nikdo je tady nezná, opět sebeklam. Jak jen ty to děláš? ;)
Reagovat
Pe3k
Jasně, že není ode mně, ale to neznamwná, že je k ničemu. A ty jsi udělal jakou analýzu?! Žádnou...Kozoroh mi oponoval a já mu jasně napsal, že nesouhlasím a nechtěl jsem to dál řešit, protože není co řešit. Já myslím, že Gasket je slabý a za tím si stojím. Tobě se to líbilo jen z jediného důvodu a to, že kozoroh argumentoval proti mě, což jen svědčí o tom, že jsi hater, jsi mimo a sám nejsi schopen nic smysluplného vyplodit, tak se schováváš za argumenty cizích lidí...
Reagovat
Herbert_Hoover
Já jsem se analýz během své sázkařské kariéry napsal už mnoho. :) Teď už to tak nehrotím, nemám potřebu. :) Ale pokud bys přišel s něčím vlastním, tak je to pak teprve relevantní co do "měření ramen". :) Samozřejmě, že bylo fajn, jak tě Kozoroh setřel, nebudu popírat, že tě nemám rád :) Já jsem s tím taky nesouhlasil a tu debatu o Gasquetovi jsem s tebou začal já, bylo to totálně mimo mísu. Kdybych se schovával za argumenty cizích lidí, tak tu nepíšu tak často, ty génie. :)) Jenom jsem vyzdvihl, jak jsi měl najednou to své ego až u kotníků. A to, že neoceníš mé argumenty mě netrápí, jen to podtrhuje fakt, jak jsi slabomyslný a nedokážeš se přenést přes osobní averzi. Navíc už jsem si všiml toho dávno, že máš klapky na očích a ani si nevšímáš, když vyzdvihneme Rogera. Pořád jedeš a pliveš oheň.
Reagovat
Pe3k
Jasně ty jsi psal analýzy, ale nikdo je nikdy neviděl, asi je to dobře, akorát by ses o5 zesměnšil :D Já si s tebou ramena neměřím, protože jsi úplně mimo a tvé argumenty mají nulovou hodnotu. Přestat psát kraviny a já ani nikdo jiný tu do tebe nebude rýt. Snad to časem pochopíš, možná po další banu...
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale ano viděl, těžké tomu uvěřit Petříku že? Nejsi jediný borec. ;) Poslal bych ti odkaz, protože je lze i zpětně dohledat, ale to je jako bych ti dal do rukou meč, protože ty k ničemu okolo mně nepřistoupíš normálně. Jsi už holt zkažený. :) Ale bavím se, jak jsi vzdálen pravdě a ke všemu už z principu přistupuješ výsměšně, negativisticky, povýšenecky. Potřeboval bys spadnout na zem, aby jsi nebyl tak suverénní a trošku lidštější. :) Mě je jedno, že tu do mě někdo ryje, protože i ten je schopen sem tam uznat názor, ale ty jsi krysa. :)
Reagovat
Pe3k
No pokud ty analýzy jsou k něčemu tak se ti smát nebudu. Jenže ty jsi klasický online hero, když dojde na pravdu, tak se akorát vymlouváš...Za co si dostal ban? Kde jsou tvé analýzy? Dokaž že nejsi srab.
Reagovat
Herbert_Hoover
Srab jsi tak maximálně ty. ;) Dole jsem se ti k tomu vyjádřil. Ale nebudu odkrývat nic ze svého světa tobě. Myslet si můžeš co chceš, klidně, děláš to chytře, ale nedonutíš mě k tomu. To je jako podepsat smlouvu s ďáblem. ;)
Reagovat
Pe3k
Ale prd. Žádné smlouvy, jen se ukázalo, že jsi prostý srab, tak jako naprostá většina fandů Nadala.
Reagovat
Herbert_Hoover
To by sis přál, co? :) Aby všichni byli v tvých očích takoví, jaké je chceš vidět, tedy zkažení. Jsi přející a jde vidět, že se snažíš na lidech hledat to dobré. ;) Jsi zajímavá figurka z psychologického hlediska, čím to je, že máš takový přístup zde k uživatelům..komplexy? Špatné dětství, subjektivní dojem absence lásky? :) Tolik otázek. Jsi fantom.
Reagovat
Pe3k
Naopak. Chtěl bych nějaké inteligentní a objektivní fandy Nadala. Od roku 2009 na ně tady čekám, marně :(
Reagovat
Herbert_Hoover
Fandy Nadala odrazuje tvůj přistup a aura kterou vyzařuješ..a ani se nedivím, protože jakýkoliv projev objektivity a uznání kvalit Rogera se míjí účinkem. :)
Reagovat
Pe3k
No pokud je odradí jeden jediný FFF, pak jako fandové nestojí za nic...
Reagovat
Herbert_Hoover
Pak nestojí za nic možná co se týče honění trika ve virtuálním světě, jinak to o nich nevypovídá vůbec nic a už vůbec nic podstatného ;) Vesele si můžou fandit dál a oprostit se od bojování se zaslepeným nenávistným fanatikem :)
Reagovat
Pe3k
No tak když si na to tak pěkně přišel, tak to udělej taky :p
Reagovat
manacor
Já, já, já, jenom já
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda je ta, že Rafa zažil jeden ze svých nejúspěšněšjích říjnů v kariéře. Finále Peking, semifinále Šanghaj a finále Basilej, to se mu předtím povedlo jednou, max dvakrát.
Reagovat
Pe3k
Jn to samé píšu níže, ale schíza Herbert si toho jaksi nevšiml...
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, že na tohle se argumentuje těžko. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, tri turnaje 0 titulov..To ani nemá cenu argumentovať :)

To, ci sa dostane do SF alebo Q je totálne bezpredmetné a má to ako argument mušiu váhu.
Reagovat
Roger_Federer
No, to ale jenom pro tebe, je to stejne jako kdyz neuznavas to ze pro nektete hrace je dostat s do semifinale-finale granslemu 1-2 za zivot fenonenalni uspech (Baghdatisove, Gonzalesove atd).
V kontextu cele teto sezony a podzimu je to pro Rafu jedna z uspesnejsich casti a to necekane.
Reagovat
Pe3k
Jj, tri turnaje 0 titulov, ale pořád je to nejlepší výsledek Nadala za poslední rok a půl...
Reagovat
Herbert_Hoover
Jak může být nezískání titulu nejlepší výsledek za poslední rok a půl, když během letošní sezony získal tři tituly? :)) Nejde o tituly a všechno ostatní je relativně důležité? ;)
Reagovat
Tornes
Podívej na Nadalovi výsledky po UO:

13 - 0 T, 2 F, 2 SF.
11 - 0 T, 1 F, 0 SF
10 - 1 T, 1 F, 1 SF
09 - 0 T, 1 F, 2 SF
08 - 0 T, 0 F, 0 SF
07 - 0 T, 1 F, 1 SF
06 - 0 T, 0 F, 1 SF
05 - 2 T, 0 F, 0 SF

A 2015 zatím bez Paříže a Masters? 0 T, 2 F, 1 SF. Je pravděpodobné, že alespoň jedno SF by ještě přidat mohl.

Je trochu troufalé tvrdit, že se pro Rafu po US Open nepočítají jiné výsledky, než tituly. Ty totiž za celou svou kariéru vybojoval pouze 3!

Tuto sezonu má na těchto turnajích třetí-čtvrtý nejlepší výsledky v kariéře. Jen třikrát se dostal alespoň dvakrát do finále. A to ještě další dva turnaje bude hrát. Takže jeho letošní halová forma je ve skutečnosti podle výsledků nadprůměrná.
Reagovat
smazaný uživatel
That´s the point! Kdo má uši, slyš...
Reagovat
Herbert_Hoover
Což má svůj logický prapůvod co do kontextu vývoje celé sezony, formy a ušetření mnoha sil.
Reagovat
spaniel
Spis je to jen jedna velka haluz, vzhledem k tomu, kolikrat utekl hrobnikovi z lopaty.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jsem rád, že to tu zaznělo, že to bylo o štěstí (potenciálně o rozklepání soupeřů) pro případ, že by mi vencape nebo Petřík nevěřili.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápem, čo chceš povedať, no z toho tvojho vyskumu vyplýva akurat tak jediný logický záver, v žiadnej sezóne nemozeme povedat, ze by mal Nadal formu, nejaké F namiesto SF na tom predsa nič nemení, hrá sa na tituly predsa..
Reagovat
Tornes
Z toho nevyplývá, že by neměl formu. Z toho vyplývá, že mu nevyhovuje prostředí, kde se hraje (většinou hala) v kombinaci s tím, že pravděpodobně nedokáže udržet maximální výkonnost po celou sezonu. Jeho forma byla na dané období nadprůměrná.

A jestli bys opravdu chtěl argumentovat tím, že z důvodů horších výsledků v tomto období nikdy neměl formu - to bych rovnou mohl říct, že Roger nikdy neměl formu na Roland Garros. Vidíš doufám neudržitelnost těchto argumentů?
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, my v podstate spolu súhlasíme..Forma, neforma..Vlákno začalo tak, že sme sa snažili dokázať, že Rafa hoci hral v svojich najhorších podmienkach a v najhoršej sezóne to mal 1:1 na sety, 3:3 v rozhodujúcom a tuším zhoda pri Rogerovom servise..Nakoniec tesne prehral..Cize aj za takychto okolnosti nebol daleko od vyhry..Preto vychadzat z toho zápasu a tvrdit, skoda, ze sa nestretli v roku 2015 aj skor, Roger by vyhral je nezmysel..Roger tomu moze byt len rad.
Reagovat
Tornes
Ovšem podceňuješ jeden fakt, a to ten, že Rafova forma v předchozích částích sezony byla v porovnání s jinými sezonami na hardu mizerná. Horší byla jen 06, i 05 byla mnohem lepší (2 hardové Masters). Takže tím, že teď ve své nadprůměrné formě formě (na dané období) trápil Federera (na dané období v maximálně průměrné formě - i v rámci posledních let) nemůžeš argumentovat, že by Roger ve své nadprůměrné formě (v rámci posledních šesti let) na hardu nebyl favoritem (a výrazným) proti Rafovi v naprosto tragické formě i v jiných částech sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
jo, to mělo být o vlákno níž. :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Proč to tak asi bylo? :) Možná proto, že vypadával brzy/dříve na turnajích po celou sezonu a tedy mu zbylo dostatek šťávy, když nejel v takovém tempu? Mělo to zcela opačný trend, takže logické..začal špatně a lepšil se postupně, dřív to bývalo zcela jinak, a přesto měl podobně dobré nebo ještě lepší podzimy. Tenhleten skřet Petřík si celou dobu připravoval půdu pro případ, že by to nevyšlo a Roger prohrál, měl stažené půlky a teď hledá argumenty, jak zvýšit důležitost i velikost Rogerovy výhry. Přitom tu během podzimu psal, jak se Rafa vůbec nelepší, vypadne s Rosolem atd. Diskuzní žumpa :)
Reagovat
Pe3k
Když je to tak logické, tak proč ti nedošlo, že Rafa je ten ve formě a Federer naopak? Meleš dokola jen hovna, já si žádnou půdu na nic nikdy nepřipravuju, to děláte max vy. Já sem zápas sledoval v klidu a poté jsem ocenil Rogerovou výhru. Tím to hasne. Ty si tady ten co to nezvládá a proto pořád dokola píšeš nesmysly a i když dostaneš 5 tý ban a všichni ti oponujou s tím co píšeš, tak budeš dál psát ty svoje stupidity dokud tě zase admin nezabanuje, co?
Reagovat
Herbert_Hoover
Všichni mi neoponují, jen povedená partička spaniel + Petřík. Ale spaniel má aspoň natolik soudnosti, že leckdy dokáže uznat pravdu. To ty jsi už takový zaslepenec a egoista, že bys to neudělal ani kdyby sis tím mohl zachránit život před popravčí četou. Tak moc už jsi v tom, až po uši, na jednu stranu je mi tě líto. :) A když mi chceš křivdit, tak si přečti pozorně moje příspěvky, ve kterých uznávám spoustu věcí ve prospěch Rogera. Ale stejně je to s tebou marný. Rafa je ve formě až nyní či těsně před zápasem s Rogerem byl. Předtím dostával na prdel od Rosola a vyhrával jen díky tomu, že se soupeřům rozklepala kolena, že? :) Petříku, ty si tak lžeš do kapsy a protiřečíš, až to pěkné není. Ale tak co, chleba levnější nebude, že.. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol, když má den, jakože ten den měl, tak může porazit kohokoliv. Ano, v prvním setu hrál Rafa příšerně, ale pak se zvedl a s výborně hrajícím českým tenistou nakonec vyhrál. Hodně cenná výhra. Pak porazil vynikajícího halistu Čiliče a potom nevyzpytatelného Dimitrova. Pak si ve dvou poradil s Gasquetem. Rozhodně těžký los a Rafa ho zvládl. Na podzim má formu dobrou, řekl bych. ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Zajímavé, že před bitvou s Rogerem se tu o těch Rafových výhrách psalo z jiného pohledu, z pohledu toho, že se rozklepali soupeři a Rafova zásluha nebyla taková. Když se proti tomu argumentovalo, často marně..teď je to už jinak. :) Petřík taky snižoval Rosola jako tenistu a vysmíval se těm společným zápasům s Rafou, užíval to jako prostředek, jak ho víc zesměšnit a teď to určitě bere tak, že Rosol je prostě pan hráč, aby zdůraznil, že má Rafa formu čili Roger porazil hráče ve formě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Uvědom si, že nemůžeš brát názory Federerovců optikou Pe3ka. To je specifická figurka. Já tu naopak četl od mnohých Rogerovců, že kurzy na Rogera jsou zbytečně nízké ( z hlavy Roger_Federer, rod_laver). Nevím, kdo snižoval Rosola, ale já rozhodně ne, což si můžeš v diskuzi dohledat. Podle mě je to hodně nebezpečný hráč a na ty lepší zahrát umí.
Reagovat
Pe3k
Já taky Rosola nikdy nesnižoval, to jsou zase jen tvé bludy. Nikdy nemám problém uznat pravdu, problém je, že ty jsi ještě nic takového nenapsal...Stačí se podívat nahoru na koment Forehanda, kde jsem jasně napsal, že s ním souhlasím, protože na rozdíl od tebe napsal něco smysluplného...Začni psát jako člověk a pak uvidíš, že s tebou bude souhlasit více lidí.
Reagovat
Herbert_Hoover
Hehe, s Forehandem jsi souhlasil tak se čtvrtinou ani ne celkového poslání a zabil jsi to tím, že jsi vytáhl zase určité věci, aby jsi zdiskreditoval Rafu :) A opět lžeš, jenom jsem líný a nechce se mi pídit po všem, co jsi psal o Rafovi v kontextu Rosol. :) Ale myslím si, že leckdo má jasno, že si lžeš do kapsy a protiřečíš.
Reagovat
Pe3k
Ano, vždy jen souhlasím s tím co je pravda. Jsi líný a přesto tady píšeš hromadu stupidních dlouhých komentářů s 0 argumentační hodnotou, načeš dostane ban...
Reagovat
Herbert_Hoover
Petříku, víš v čem je to kouzlo? Že kdyby moje příspěvky byly o ničem, tak tě to prakticky nemá šanci naštvat. Bylo by ti to jedno, ale tím, že tak mimo všechny asi nebudou, tak se tě dotýkají a vyskakuješ jako čertík z krabičky. :)) BAN jsem dostal kvůli úplně jiným věcem, které neměly se zdejšími komentáři pod články nic společného. Víš prd, tak nefilozofuj, nebo počkat..to je vlastně tvůj dlouhodobý styl. :D
Reagovat
Pe3k
Já jsem si dal už dost práce odsud dostat takové troly jako jsi ty a vždy se podařilo a díky tomu je tu stále čistěji a lidi jako Olympiáda Franz atd. už tu téměř nechodí. Ok provokuješ a já ti na to odepisuju, to je tvoje vrcholné umění, užívej si to...Ale i to bude mít svůj konec. Tak za co jsi dostával ty bany? Zase se nepřiznáš a zase všem ukážeš jaký si srab, že?
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak za co by asi mohl přijít BAN? :) Že by za nadávky? Prostě jsem neunesl nějaký zápas, výsledek, průběh a dal najevo emoce. Nebo co si myslíš že jsem Adminovi trhal jabka ze stromu nebo mu posprejoval auto? :) Je zvláštní, že vyháníš zdánlivě zkažené uživatele a sám tu smrdíš pořád. :) Ty jsi zrovna ten nejpovolanější, který by se toho měl chopit. Asi jako když ten, co nemá autoškolu, se jde ucházet o práci řidiče.
Reagovat
Pe3k
No já vystrkuju růžky jen když mě tady se re nějaký troll, jinak jsem hodný a milý :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jistě, takže tě to vlastně omlouvá a vůbec to o tobě nic nevypovídá. :))) Spíše bych řekl, že jsi normálně dement a když tu není vhodný terč, tak se přemáháš, aby jsi byl normální :))
Reagovat
Amputace
"Důležité jsou tituly a post světové jedničky." To nejsou fakta, nýbrž tvůj názor. S tituly souhlasím, s postem světové jedničky už ne. Kdybys fandil hráči, který z posledních šesti let téměř dvě celé sezóny nehrál kvůli zdr. problémům, věděl bys o tom své.

To, že například nyní Djokovič dominuje a bude déle světovou jedničkou než byl Nadal, z něj jistě nedělá lepšího hráče. Daleko důležitější totiž je, že ještě ani nemá kariérní GS, zatímco Nadal ho měl už ve čtyřiadvaceti letech.
Reagovat
spaniel
Nevedel jsem ze fandis Del Potrovi.
Reagovat
Pe3k
Post světové jedničky je mnohem důležitější než tituly. Titul můžeš vyhrát během týdne (gs během dvou týdnů) porazit stačí 5-6 hráčů a máš to. Dostat se na post světové jedničky znamená, že musíš celý rok hrát špičkové a vyrovnané výkony, což je mnohem těžší než vyhrát nějaký titul. Btw. Djokovic je lepší než Nadal a co se týče potvrzení v číslech tak už to dlouho trvat nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taká Wozniacka má na poste jednotky vyše roka a urcite by to za GS nevymenila.

Pamatas ako som pisal o tom kolečku?..
Reagovat
Amputace
:D Ne, toto už je vážně příliš. Takže ono vlastně vypadávat na každém turnaji třeba v semifinále, ale nikdy nic nevyhrát, je vlastně víc, než vyhrát třeba pět GS s ročními rozestupy :D To ten člověk přece nemyslí vážně..
Reagovat
spaniel
Wozniacki je anomalie. Kdy se neco takive stalo na muzskem okruhu? Rios...20let zpatky? Je to stejna anomalie, jako kdyz nekdo vyhraje GS a jinak se nikdy nedostane za treti kolo. Je proto lepsi nez nekdo kdo je roky v top 10 a hral x finale, semi atd? Jsou to vzacne extremy a funguji na obe strany.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Herbert_Hoover
A přitom "blbý" Basilej..a tolik videí, jak si pozvednout ego :)
Reagovat
Tornes
Jako bys nevěděl, že Petrik přidává videa odevšad a o všech.
Reagovat
Pe3k
No a takový Nadal nemá ani na to, aby takový Bazilej vyhrál...
Reagovat
Herbert_Hoover
Povinné vítězství, sám jsi říkal, že zápas o ničem, nic neřešící a plný pytel videí, zajímavé :)
Reagovat
Pe3k
Co je zajímavého na tom, že se chci s ostatními podělit o nějaké to video?To dělám už roky.
Btw. povinné vítězství jsem nikdy nenapsal. Hrálo se jen o titul z atp 500, proto nic velkého. Tobě to leží v žaludku co? Nadal nedokáže porazit ani 34 letého Federera bez formy...
Reagovat
Herbert_Hoover
Jestli je Federer bez formy, tak co je potom Rafa? :) Neleží mi to v žaludku, i když na základě průběhu mě to trošku zklamalo, nebudu si lhát do kapsy. :) Nicméně za ta léta v hale jsem se s tím už docela smířil, že tomu moc jinak nebude. :) A zvlášť za letos daných okolností.
Reagovat
Pe3k
Rafa má na podzim finále, semifinále a finále. Roger šel do toho jen s prohrou v prvním kole. Zase jsme u toho, ty chceš diskutovat, ale neznáš ani ty nejzákladnější fakta. Děláš ostudu Rafovým fans, podobně jako forehand.
Reagovat
Herbert_Hoover
Roger do toho šel s prohrou ve DRUHÉM kole a s finále na kontě. Když počítáš Rafovi F z Basileje, proč ne Rogerovi? On tam s ním nebyl? Já myslel, že hráli spolu :) Nicméně Roger odehrál o turnaj méně. Když tedy pomineme tento turnaj, tak rozdíl Rafovo a Rogerovo forem jsou tři kola. To je teda mazec. Samozřejmě pomíjíš zcela předváděnou hru a bereš v potaz jen statistiky.
Reagovat
spaniel
Je mile ze si myslis, ze kdyby Roger hral, tak by byl ve finale misto Rafy. Souhlasim.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak samozřejmě je to dost možné :) protože v Pekingu to bylo od Rafy v porovnání třeba s Basilejí ještě dost špatné..takže třeba hodnotit komplexně, ne jen že uhrál finále a basta.
Reagovat
spaniel
Jenze to co se stalo, je to jedine, s cim muzeme pracovat. Jestli zacneme stavet na tom co kdyby, tak muzes klidne tvrdit ze nejlepsi hrac jsi ty a budes mit pravdu.
Reagovat
Herbert_Hoover
Co se týče komplexního hodnocení..tak to se i stalo nebo snad Rafu hodili do finále aniž by musel ukázat herní projev? :))
Reagovat
Padme
Roger se posunul před Murrayho... ;)
Reagovat
Nola
este novsie, bude hrat najmenej 10 rokov
http://sport.sme.sk/c/8058334/federer-sa-nechysta-skoncit.html
Reagovat
Herbert_Hoover
To se asi Roger rozhodl poté, co slyšel, že Dima Tursunov chce hrát do 40 :))
Reagovat
Pe3k
Chce 100 titulů a 20 grandslamů.
Reagovat
Herbert_Hoover
Chtít může :) Novak chce 30 GS
Reagovat
Herbert_Hoover
Chtít může :) Novak chce 30 GS
Reagovat
rusedski
Byla by krása, kdyby dal Novak aspoň těch 18 a RF fans by ztratili svůj hlavní argument 17>14 :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak tak :) samozřejmě by bylo nejlepší kdyby to dokázal Rafa, ale i tohle bych bral :)
Reagovat
spaniel
Dost ubohe chlapci. I na vase hodne nizke standardy ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Nastav si zrcadlo prvně :)
Reagovat
Nola
Nole dnes predstihol v pocte tyzdnov NO1 v historickych tabulkach Johna McEnroe , usadil sa na 5.mieste, portal o tenise... ziadna zmienka ani len v expres spravach....
http://www.atpworldtour.com/en/news/djokovic-171-weeks-no-1-emirates-atp-rankings

evidentna ignoracia, presne tak to chodi v mediach, ak sa jedna o Noleho....
Reagovat
spaniel
:D ale no, to bys chtela od TP moc. Ted vyrovnava/prekonava tolik rekordu, ze ti nestihaji sledovat.
Reagovat
Nola
? Serenu sem cpali kedykolvek... prize money, rebrik, tituly.. zeby rasova diskriminacia?
Reagovat
spaniel
Nebo hmotnostni...
Reagovat
Nola
mozno je admin feminista/ka... same clanky o babach
Reagovat
spaniel
Jj, Kvitovaportal :/
Reagovat
Nola
iqe portal...
Reagovat
spaniel
Le portail du Fandique...
Reagovat
Cico93
;-))
Reagovat
slacker
The ladders of Tommr
Reagovat
spaniel
Anarchy in TP by slacker
Reagovat
Kozoroh
Ano, vím o tom :-) V příštím roce by se Djokovi měla povést 200, to by byla paráda (pokud vydrží nepřetržitě na 1. místě, 200 týdnů na 1. místě dosáhne v květnu).
V souvislosti se 171. týdnem na 1. místě informuji, že dnes zahájil 70. po sobě jdoucí týden na 1. místě. Delší šňůry týdnů v historii ATP žebříčku mají jen Federer (237), Connors (160, 84), Lendl (157, 80), Sampras (102, 82) a Hewitt (75, tuto šňůru však Nolda překoná letos v prosinci).
Reagovat
smazaný uživatel
237 týdnů v řadě. Neskutečně, just peRFect.
Reagovat
smazaný uživatel
03-07..Mne to príde skor logické vzhladom na okolnosti, než perfektné..
Reagovat
Pe3k
Zajímavé, že Nadal neměl žádnou šnůru během celé kariéry 2004-2015, čím to?
Reagovat
smazaný uživatel
Konkurenciou ty lolo :)

Federer napríklad vo svojich 22 rokoch dovolil zakončiť Roddickovi sezónu na poste svetovej jednotky..

Naozaj si tu niekto kompletný myslí, že 22 ročný Nadal alebo Djokovic by dovolili Roddickovi zakoncit rok ako jednotka?..

No vidis :)
Reagovat
spaniel
Tvl, ty tvoje prirovnani jsou cim dal, tim vic mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborne..Vidim, ze na to nemas co povedat a to je tá najlepšia poklona..To sú totiž fakty, ktoré sú pre Rogera extremne nelichotivé..
Reagovat
spaniel
Odpoved mas vys. Jen se mne v ten moment nechtelo, tak neslav predcasne.
Reagovat
smazaný uživatel
asi to nikto nesleduje,ale az bude jednickou Andy(nic proti nemu) nejake 3 tyzdne a dostane sa pred Moyu,to bude este len "kraval"
Reagovat
tito
Pořád se tady zmiňuje Borna Coric a jiná jména potenciálních nástupců nynější generace, ale tenhle jeho nenápadný vrstevník se už v žebříčku posunul na 51 místo. Byl tam tedy už minulý týden, nevím jak předtím. Letos má už 4 tituly z challengerů, jde si tiše nahoru, nejvíce na sebe upozornil asi "trápením" Stana na USO. Výškově nestrádá, má 185 cm a hře taky nelze nic zásadního vytknout- vzhledem k věku.
https://www.youtube.com/watch?v=7N3Q2XclAOU
Reagovat
Pe3k
1990: Raonic, Goffin, Janowicz, Pospisil, Delbonis
1991: Dimitrov, Carenno Busta
1992: Tomic, Sock, Harrison
1993: Vesely, Thiem
1994: none [possible: Pouille]

Not very inspiring when compared to the prospects coming up:
1995: Kyrgios [coming: Edmund, Nishioka]
1996: Coric [likely top 50 sooner than later: Chung, currently 52; Kokkinakis; also coming - Ymer, Donaldson, Kachenov, Halys]
1997: [likely sooner than later: Zverev; also coming - Rublev, Fritz, Paul, Jasika, Safiullin]
1998: [Promising prospects: Tiafoe, Mmoh, Kozlov, Lee, M Ymer]
Reagovat
slacker
Veselyho skrtni, tenhle traged se bude srazet celou karieru sam
Reagovat
Kytka
Potřeboval by změnu trenéra. Tenhle je horší než byli Navrátilovi
Reagovat
jacksax
Kozlov je hype, Halys zbožné přání Francie, Harrison vyžrané líné prase bez psychiky, Omar Jasika když o něco jde tak pohoří, Kyrgios řecký naturel, Tomic balkánský flink, Chung podivný, Kokkimu chybí síla (stejně jak Martímu před operací), Sock tak úroveň Isnera... žádná budoucí jednička či favorit na Grand Slam

Borna je jasně nejlepší, Fritz možná, Paul bohužel nedorostl, Ymerové budou rádi za 50, Mmoh a Tiafoe těžko říct jak mimo US, Lee mimo Asii.

jinak
Escobedo psychik, Duckworth krásný styl r2000, ale už se hraje jinak, Schwarzmann bohužel moc malý, Opelka moc pomalý, Yuki Bhambri smůla na zranění, Denis Kudla úplně nezvládl přechod k seniorům, Pavlásek by mohl být lepší do páru než sám, Veselému pořád něco chybí...

řekl bych že v příštích 2-3 letech nějaké divoké přeskupování v rámci TOP 8 a GS čekat nemůžeme
Reagovat
spaniel
Porad pisu ze Coric je precenovany, Chung a par dalsich vypdaji zajimaveji. Coric bude v top 10, mozna i v top 5, ale na trave a rychlych hardech mu neverim.
Reagovat
Kozoroh
A já ti s Forehandem pořád odepisuji, že Čorič má skvělé údery, výborný pohyb po kurtu, jen potřebuje čas, aby svou hru vybrusil do dokonalosti. Nedávno v Tokiu ničil v prvním setu Nišikoriho, má skalpy dvou GS vítězů. V Čoričovi je potenciál, který ty neustále podceňuješ.
A že nikdy neuspěje na trávě? O Djokovi se ještě před pěti-šesti lety hovořilo, že Wimbledon stěží vyhraje, a hle má dnes tři tituly! Podobně mohou být tvé prognózy liché.
Reagovat
Herbert_Hoover
Výborně, že jsi uvedl Novaka, kdysi byl s Nolem rozhovor, když trénoval s Bornou a prohlásil, že v něm vidí hodně sebe a že má výborné předpoklady. Bojovný typ, věří si, což je pro mladého hráče důležité a že mu přijde, že hraje podobně jako on. Tak uvidíme v budoucnu, jestli měl Novak pravdu. To s tou trávou zapadá do celé podobnosti.
Reagovat
spaniel
Mohou a nemusi. A nepochybuji ze se jeste zlepsi, libi se mne jeho pristup. Taky souhlasim ze ma skvely pohyb, ale udery uz ne. Hraje strasne daleko za BL, kdyz hraje s nekym kdo hraje rychle po odskoku, tak nestiha. Nestiha ani myslet, ne jeste hrat. Je to takovy Murray s lepsim servisem a horsim backhandem. Ale treba se zlepsi, seminko pochyb jiste mam. Jen nechapu jak jste z nej uneseni, kdyz zatim je to jen zablesk v ocich mlikare.
Reagovat
jacksax
kdo vypadá zajímavěji? vážně nikoho nevidím... a přál bych si!
Reagovat
Mayo
presne tak, preceňovaný hráč
Reagovat
smazaný uživatel
tvl, brutální bekhend. Některé ty winnery po čáře. Paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
tvl, brutální bekhend. Některé ty winnery po čáře. Paráda.
Reagovat
pockerface
Nevím jak Vám, ale mě ta nízká kamera, tak že to vidíme očima hráče mi nevyhovuje. Je mi to docela nepříjemný. Já mám raději pohled z hora, když krásně vidím celý kurt.
Reagovat
pockerface
Myslím tím samozřejmě kameru v Paříži.
Reagovat
Kytka
Tak tenhle pohled taky nemám ráda. Není tak přehled o hře. jsou to pak takové sice umělecké záběry, ale kdo uhraje balon mi pak uniká. Buďme rádi, že nedávají pohled na nohy nebo pohybujícího se hráče. To přijde.
Reagovat
slacker
Chce to bud plne 3D snimani kurtu kdy si divak sam nsatavi uhel "kamery", nebo multi-kamera prenos a divak si sam prepne co chce videt a ne ze mu to bude nutit reziser.
Reagovat
pockerface
Přesně, nemám pořádný přehled o hře, možná proto mě Paříž tolik nebere. Nevím tedy jestli to takhle bude celý turnaj, pro mě osobně je to nekoukatelný. Vydržím na to koukat tak 1 zápas, víc nedávám :-)
Reagovat
Kytka
Tohle ale není centr. Je to kurt 1
Reagovat
Mayo
kamera v Paríži je veľmi zvláštna...to je turnaj, kde sa mi kurt zdá taký najmenší z toho uhlu
Reagovat
spaniel
Zaber kamery mne pripomina challenger. Webkamera na zdi :)
Reagovat
McEnroe
Tak mě tyhle záběry dosti vyhovují
Reagovat
steve79
Roger je bůh. Snad se dobře připraví na Paříž, ale moc času na přípravu nemá.
Reagovat
Pe3k
Má tam Seppiho :(
Reagovat
mahycek
Na jakém povrchu se hraje v Bercy v Paříži ??? A jak je letos rychlý ?? Vloni a několik let zpět, tam byl kurt zelený a ještě dřive červený a nehrající část dvorce, byla červená, ale jiného odstínu. Říkalo se že v Bercy byl rychlý povrch. Došlo letos k nějaké změně ? Srovnání třeba s Dubají, nebo Cincineti. Předem dík za odpověď.
Reagovat
spaniel
Paříž má stejný povrch jako TM, aby byl přechod plynulý. Do 2006 tam byl koberec, od té doby hard (Greenset Grand Prix). Je to momentálně středně-rychlý povrch, i když třeba v 2009 byl stejně rychlý jako Basilej a v 2012 už byl jako Valencie, takže se zpomaluje, uvidíme letos.
Reagovat
Kytka
Ledtos má být prý ještě pomalejší. I v Londýně. Vše pro Noleho.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo, podle zpráv je to v Paříži dost pomalé. Zatím jsem neviděl nic, takže ruku do ohně za to nedám, ale zní to logicky, ten trend takový holt v Paříži je.
Reagovat
mihate
Keď Roger všetko vyhrával, tak sa začal spomaľovať povrch, aby to nebolo len o jeho víťazstvách. On sa s tým popasoval a ukázal, že je najlepší. Nechápem prečo sa teraz povrchy nezrýchľujú, aby sa konečne začal hrať tenis a nie 22 úderové výmeny ako na antuke. Komu to takto vyhovuje?
Reagovat
slacker
Tem kdo takove vymeny vyhravaji to vyhovuje
Reagovat
Nola
samozrejme ako inak :D vsetko site Nolemu na mieru...v Shaghaji tento rok tiez spomalili povrch?
Reagovat
Nola
ou, to patrilo Kytke po slovensky kyticke
Reagovat
spaniel
Kyticke? Myslim ze ne :)
Reagovat
Kytka
No však Roger jednou kritizoval to zpomalování povrchů. Že tak znevýhodňují útočné typy hráčů.
Reagovat
spaniel
To jo, ja jen ze slovensky je kvetinke :)
Reagovat
Cico93
To ma pobavilo.
Reagovat
spaniel
Pobavilo te ze zpomalili povrchy, aby tolik nevyhraval? :)
Me to zas nasralo...
Reagovat
marta
Jirkovi skončila sezóna.V tomhle roce byl sice jak na houpačce,ale nemá se zaco stydět.Skvělá práce a přeji mu hodně štěstí v příštím roce.
Ať se daří Jiří :)
Reagovat
tommr
hodně dobře rozehranejch zápasů ale pokazil nezvládnutou koncovkou. I dneska zkazil TB druhýho setu ve kterým měl za stavu 6:4 dva setboly ... :(
Reagovat
turista
Jirkovi Veselkovi držím palce do další sezóny. Tenis ovládá skvěle. Potřebuje pouze zlepšit psychiku ve vypjatých okamžicích zápasů a pak budou tituly přibývat.
Reagovat
Kytka
Bojím se skoro, že je to dané v povaze a nikdo to nezmění. A tak bychom potřebovali dalšího hráče. Jestli za tři čtyři roky nějaký top hráč vyroste, aby nahradil časem Toma, bojím, bojím.
Reagovat
EllNino
nemá cenu to řešit, naši obecně dozrávaj dost pozdě, viz Lucka, Lukáš, Radek, Hráďa
Reagovat
Kytka
Lucka tedy letos zamakala. Šoda té nemoci na konci sezóny. Mohlo být líp.
Reagovat
Kytka
Není někde stream na čtyřhru Berdycha se Štěpcem? Už je často takhle spolu asi neuvidím, ráda bych jukla. Ale ne ten stream za 24 liber
Reagovat
Kytka
No už to snad ani vidět nechci. Nějak jim to nejde. A to je dali na centr a stream není, kromě placeného. A jak jsem koukala, ani tam ne.
Reagovat
tommr
v televizi místo nich vysílají zápas mezi dvěma kvalifikantama z jedničky ... :(
Reagovat
EllNino
tak na Bedeneho se vždycky rád podívám :D
Reagovat
Kytka
Ale ve druhém už vedou 5:0 a 30:15. Mohli by pak dát super tiebreak a druhé jejich kolo snad dají.
Reagovat
Kytka
A je to, jejich soupeřům zazpíval kanárek.
Reagovat
Kytka
Hurá, Berďa a Štěpec si zahrají i druhé kolo. To třeba už dají někde na streamu. 3:6, 6:0 a 10:4. Paráda. Než se našli, to trvalo, ale pak to byla asi jízda.
Reagovat
Herbert_Hoover
Kanár je pěkný :)) V příštím kole to bude famozní match s Herbert/Mahut :)
Reagovat
Kytka
A taky pěkně těžký
Reagovat
Kytka
To je jeden z nejlepších párů ve čtyřhře. No ale Radek se potřebuje někde chytit a Tom pocvičit hru na síti. I tak to bude k užitku.
Reagovat
yenda1
Budou na olympiádě, tohle je jedna z příprav.
Reagovat
Kytka
No Berďa se asi radši na tomhle turnaji dal na přípravu na olympiádu. Když viděl singlový los.
Reagovat
tommr
přesně tak. Tomáš se potřebuje rozehrát před TM a když viděl koho má na úvod v singlu tak se nejspíš urychleně zapsal i do debla ... :)
Reagovat
EllNino
Jiří Jiří ...
Reagovat
slacker
zase zklamal
Reagovat
EllNino
no zase ...poslední dobou výsledky měl ...mrzí to
Reagovat
mrafe
Slakere, ty jsi zklamaný skoro pořád :DD
Reagovat
Kytka
To se dalo čekat. Naprosto jsem nepochopila, když před zápasem byl kurs na Jirku 1,55 a na Alexandra 3,25
Reagovat
EllNino
taky ne, jsou to sousedi v žebříčku a Dolgo je asi tak stejně nevyzpytatlenej jako Kvitka .)
Reagovat
Kytka
Právě, Alexander 37 a Jirka 39. A Alexander je navíc zkušenější a když má den tak porazí skoro každého. Jirka zatím žádného top hráče nedostal. Vloni 2x mohl dostat Můru, když ovšem Můra hrál hrozně a selhal.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak mi to nedalo, protože jsem věděl, že je to zveličené a projel jsem si letošní výsledky obou pečlivě...a došlo se k tomu, že to s tím, že pokaždé Rafa vypadl dřív než došel k Rogerovi není tak žhavé..aneb jak je to s tím "pokaždé" :))

AO - RAFA QF, Fedex 3K

BUENOS AIRES - FEDEX Absent (dále jen A)

RIO - FEDEX A

IW - ano, Rafa vypadl o kolo dříve zbytečně a smolně po boji s Raonicem, pak by šel na Rogera

Miami - Fedex A

Monte Carlo - Fedex OF, Rafa SF

Istanbul - Rafa A

Madrid - Rafa F, Fedex 2K

Řím - Rafa QF, v dalším kole by šel na Rogera

RG - Rafa QF s Nolem, Roger QF se Stanem

Halle - Rafa A

Queens - Roger A

Wimby - Rafa 2K ale musel by porazit ještě i Andyho aby došlo k SF s Rogerem

Montreal - Roger A

Cinnci - třetí příklad kdy Rafa těsně o kolo dřív vypadl a opět po boji, toho další škoda

US Open - Rafa ve větvi s Nolem, utkali by se až ve finále

Peking - Roger A

Šanghaj - Roger 2K, Rafa SF, tady se mohli potkat nebýt Fedexe

Basilej tramtadadááá

Takže celkem třikrát vypadl Rafa přesně o kolo dříve než by šel na Rogera + 1x dříve vs. Roger vypadl 4krát dřív než došel k Rafovi :)) na hodně turnajích se potkat vůbec nemohli
Reagovat
smazaný uživatel
fíha, to je normálka elaborát..pekný
Reagovat
mrafe
Ty máš nějaké divné počty u Nadala:
Počítám, kdo kdy v jakém kole vypadl,
Vypadl dříve na turnaji v Indiana Wells, v Římě, ve Wimbledonu,v Cincinnati a na US Open.
Ve všech těchto pěti případech by se potkali, kdyby Rafa nevypadl dřív, protože Fedex hrál finále
Je pravda, že Nadal Naopak došel dál Na AO, v MC, v Madridu a v Šanghaji.
Reagovat
Herbert_Hoover
Vždyť to souhlasí :) Rafa 4x dřív, US Open jsem nepočítal, protože by to bylo až ve finále a musel by porazit Noleho, což je malá šance, že by se tomu tak stalo, ale ok, pak tedy 5:4 Rafa vs. Roger :)
Reagovat
spaniel
lol, okamžitě volej učitelce matiky ze ZŠ.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jaké jsou tedy tvé počty Einsteine? A stále trváš na tom, že Rafa vždy skončil dřív než došel k Rogerovi? ;)
Reagovat
spaniel
Ty popleteš asi všechno. Za A, já netvrdil pokaždé. Za B, jasně jsem rozdělil 2 věci: kolikrát se utkali v nejhorším roku u obou (2015 a 2013) a jak vypadávali od roku 2010, kdy Federer byl na antuce ve finále často a naopak Nadal na hardech velmi málo.

Takže třeba až začneš číst pořádně, případně mně přestaneš vkládat do úst věci, které jsem neřekl a nebo přestaneš své verze hrotit do absurdna, tak pak se i shodnem.
Reagovat
Herbert_Hoover
Kdo psal, že jsi to byl ty? :)) Možná, pokud přestaneš být sebestředný, tak se i shodneme. :) Pokud vím, tak u té debaty byl ještě W. Renshaw :) Sám vidíš, jak je to potkávání ošemetné, takže tak :) To, že se to povedlo více v roce 2013 než 2015 je prostě shoda mnoha i náhodných okolností a detailů. A sám vidíš, že v tom měli oba dva podobně prsty.
Reagovat
spaniel
Od: Herbert_Hoover
Jaké jsou tedy tvé počty Einsteine? A stále trváš na tom, že Rafa vždy skončil dřív než došel k Rogerovi? ;)

Ptal ses mně jestli na tom stále trvám, přitom já nejenže na tom netrvám, nikdy jsem to ani nepsal.

Einsteine :D
Reagovat
Herbert_Hoover
No přišlo mi, že ses k tomu místy taky klonil :) Což se mi zdá možná už z principu, jelikož už tuším, co od tebe čekat, sorry :)
Reagovat
Denis92
To su nejake divne pocty. Na kazdom turnaji kde obaja hrali sa vzdy mozu stretnut, niekedy vsak az vo finale, preto treba ratat ci jeden z nich do toho finale aj realne dosiel, cize ci vobec bola moznost toho zapasu.
AO - mohli sa stretnut v semi ale nebol tam ani jeden
IW - Rafa
MC - mohli sa stretnut az vo finale, kde nebol ani jeden
Madrid - Roger
Rim - Rafa
RG - nic
Wimbledon - Rafa
Cincy - Rafa
USO - Rafa
Sanghaj - Roger

Takze, mne tie cisla vysli 5:2 v prospech Rafu.
Reagovat
Herbert_Hoover
To je nesmysl :) Původní verze navíc byla, že Rafa vždy vypadl dřív. :) Takže pokud se bude vycházet z tohoto, tak je to 5:4 Rafa vs. Roger. Na AO Rafa vypadl jen o kolo dřív než by se potkal s Rogerem, Roger tou dobou byl už dávno venku.
Reagovat
Denis92
Ale ved to je nelogicka hlupost. Proste stretnut sa nemohli, kedze tam nebol ani jeden. To ci vypadol Roger v 3kole alebo Rafa v QF je uplne jedno, kedze stretnut sa mohli az v semifinale. Proste ked sa bavime o realnych zapasoch tak je to 5-2 Rafa, nie o tom, ze kto vypadol skorej..
Reagovat
Herbert_Hoover
Jenže o tom to celé právě bylo, kdo vypadl skorej ;) Nebyl jsi u té debaty a mudruješ, to je krásné :) Rafa VŽDY vypadl dřív než došel k Rogerovi - nevypadl i když přijmu tvoje počty. Rafa vždy vypadl v turnaji dřív - nevypadl už vůbec a tam by ty počty byly jinak právě. :)
Reagovat
Denis92
Okej :) Ja som to ratal z toho pohladu, kedy sa mohli skutocne stretnut. Tam je to Rafa 5x a Roger len 2x. Potom boli este teda dva turnaje, kde vypadol Roger skorej, ale k ich vzaj.zapasu by aj tak neprislo.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ok ok, i tak tvoje čísla vyvrací ten fakt z dopoledne, který tu byl zmíněn. :) A pokud tedy budeme brát v úvahu, kdo byl tomu společnému zápasu více vzdálen, tak je to těch 5:4.. to je příklad Monte Carla a AO..v Monte Carlu by musel Rafa přejít přes Novaka (dost nepravděpodobné), stejně tak ale i na USO..jediný rozdíl je tedy v tom, že Roger do té fáze došel..v New Yorku i v Monte Carlu byl jejich případný zápas podobně nereálný
Reagovat
rusedski
Já bych to tak reálně vyčíslil Rafa - Roger 3:2...ty dva případy, kdy ani Rafa nedošel do kola potřebného k FEDALu jak uvedl Denis92 bych nepočítal, na druhý straně od Rafy asi nikdo nečekal, že udělá finále ve W nebo na USO...neboli 3x to "zkazil" Rafa a 2x RF...i když u Rafy to bylo vždy kolo před Rogerem, takže to vypadá trochu "hůř" :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo, to bude nejlepší řešení, tenhle kompliment. :) Souhlasím.
Reagovat
Herbert_Hoover
Kompromis, už z toho magořím :D
Reagovat
Denis92
Noo, ale ked teda nechcete ratat Rafu na W ci USO, tak by som neratal ani Rogerovi antuku v Madride.
Reagovat
Herbert_Hoover
Proč ne antuku v Madridu? On snad má s těmi hráči, které mohl potkat cestou do finále, nějaké zásadní problémy? :)
Reagovat
rusedski
Tak stačilo dát Kyrgiose, Isnera a Berďu...to bylo reálný si myslím...mít tam Novaka, neřeknu ani slovo...
Reagovat
mrafe
Denis92 ti to krásně vysvětlil, ty zase potřebuješ ohýbat realitu jak se ti to hodí.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale vůbec ne símtě, je zajímavé, že se do toho pletou najednou uživatelé, kteří tu dopoledne o tom nediskutovali ;D Přišel jsem, viděl jsem, "zvítězil jsem". :)
Reagovat
mrafe
no tak každý nemá čas, a ani potřebu tady trávit 24 hodin denně. °;))
Reagovat
Herbert_Hoover
Pak není zcela kompetentní ale do toho zasahovat, když zcela neví, která páčka mačká a co je opravdu ve věci :)
Reagovat
Herbert_Hoover
A jinak ty čísla by byly spíš v neprospěch Rafu ;)
Reagovat
Denis92
;)
Reagovat
spaniel
Dík že sis dal námahu s hledáním, ale mohl sis ji dat i s počítáním ;)
Reagovat
Fandina
Paris ... Veselka s Dolgem live na Nova Sport 1. Právě konec druhého setu, první set prohrál. Tak doufám, že teď dá podání na 6:6 a zkusí otočit. Jirko pojď!!!
Reagovat
Fandina
Jirka odvrátil dva MB a je tu TB.
Reagovat
tommr
kterej ale jako tradičně zazdil ... :(
Reagovat
Fandina
bohužel
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! Autor je obetavým fan, ak si dal s videom toľko práce. Azda sa dočkám podobného s Rafom. :-) Je to "len" 67.
pls, ak také bude, hoď sem :-)
Reagovat
turista
Myslím, že i Rafa se někdy dostane na 88 titulů. Navzdory letošní slabší sezóně ho nikdo nedokáže porážet stabilně a bilance leckterých výborných hráčů s Rafou H2H jsou katastrofální včetně Federera a Berdycha. Například tak výborný hráč jako Gasquet Rafu regulérně nikdy neporazil.
Reagovat
smazaný uživatel
No, malo to byť napísané v tom zmysle, že autor videa by nemal toľko práce so 67 ako s 88. :) Ale aj tak by to bola fuška pozháňať všetok materiál.

úprimne?
Obávam sa, že 88 titulov Rafa nedá, tobôž že by Rogera dostihol. Ten tiež ešte bude navyšovať. Tomu verím. Držím sa trošku pri zemi s ohľadom na Rafovu formu, výkonnosť, vek, pretrvávajúce zdravotné problémy, o narastajúcej konkurencii mladých ani nehovoriac. A je tu ešte Srb, ktorý bude brať, čo sa bude dať a tým sa zmenšujú šance na získanie titulov pre kohokoľvek vrátane Rafu. čo už
Reagovat
Kozoroh
Pěkný videoklip, nejvíc práce měl nejspíš autor se sháněním záběrů z let 2001-03, tehdy ještě neexistoval You Tube.
Až vznikne podobný videoklip s No1em, hoď sem prosím odkaz.
Reagovat
anajka
Veľmi pekné, ďakujem.
Obraz nielen titulov, ale aj vývoj Rogera - oblečenie, účes, vyjadrenie radosti... Nuž zreje ako víno...
Reagovat
Herbert_Hoover
https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/12191978_832914620160535_320452791451704197_n.jpg?oh=5f0f2578024e3874e03bf8ccd6429d8b&oe=56BB62A7

co vy na to? :)
Reagovat
janek_da
chybí tam Gulba
Reagovat
Herbert_Hoover
Gulba chodí polovinu školního roku za školu, fláká se, ale dobré výsledky některých jeho spolužáků, o kterých si myslí, že jsou horší studenti, ho donutí přijít, absolvuje test, uspěje a jde za školu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D A Gael. Bavič třídy. Celý rok se fláká a baví celou třídu a učitele. Jenom ve francouzštině vyniká.
Reagovat
Herbert_Hoover
:D + Gael velmi talentovaný student, který sice svého času opisoval od Andyho Roddicka, ale sám byl taktéž velmi nadějným zejména na základní škole, kdy převyšoval mnohé spolužáky. Svůj studijní potenciál si však nepřenesl na vyšší školní stupeň, smysl pro humor mu navzdory tomu stále zůstal :))
Reagovat
janek_da
Nic neumí, kromě občasných průměrných výsledků propadá. Ale cítí se nadřazený k ostatním studentům, protože pochází z čtvrti na pravém břehu Dunaje.
Reagovat
janek_da
leden - je zádumčivý
únor - je zádumčivý
březen - přinesl si raketu
duben - je zádumčivý
květen - nebádá Thiema, aby zítra nechodil do školy
Reagovat
Herbert_Hoover
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom na podzimní exkurzi ve Vídni patřil mezi nejlépe hodnocené studenty.
Reagovat
janek_da
Zá zády se směje učiteli do očí a ještě to drze přiznává.
Reagovat
janek_da
Hádejte

* Ve všech předmětech propadá, kromě jednoho. V něm naopak exceluje. Terorizuje tím celou třídu, včetně největších šprtů.

* Pracovitý, umí, ale nakonec v testech přeškrtá dobré odpovědi a tak občas vybouchne.
Reagovat
smazaný uživatel
1. Karlovič, 2. Berdych?! :D (nevím)
Reagovat
janek_da
myslel jsem Veselku, ale ono to je tak obecné, že to sedí třeba i na něj :)
Reagovat
Herbert_Hoover
*Bavič, dělal si srandu ze svých starších, mladších i úspěšnějších spolužáků. Měl smůlu, že chodil řadu let do stejné třídy s nejlepším studentem na škole, který jej v jednom z jeho nejoblíbenějších předmětů, svými výsledky zastiňoval a přiváděl k šílenství. Vynikal rychlým tahem na branku. Uměl "do toho praštit" a učitelé si jej často pletli s jedním studentem z vedlejší prestižní školy
Reagovat
Kytka
Karlovič
Reagovat
Kytka
Protože vyniká jen v esech a tím všechny štve, když má den, není si jistý ani Nole - jinak exelentní student.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tomáš Berdych nadějný student, který svůj potenciál možná zcela nenaplnil, ale po celé své studijní období prokazuje vyrovnané výsledky. Spolužáci si na něj stěžují, obzvláště Rafael Nadal s ním měl problémy při společném krátkodobém studiu v rámci základního stupně vzdělávání v Madridu. Vedení školy odsoudilo Berdychovo chování. Navzdory tomu jeho výsledky byly lepší a lepší. V nejtěžších zkouškách však neměl nejlepší známku. Berdych dospěl a zmoudřel, už si na něj tolik nestěžují, ale některým připadá, že ukáže jen to, co se předtím doma pečlivě naučil, nic navíc, nehledá spojitosti, nepálí mu to jako jiným během vyučování. Chodí s nejkrásnější holkou z vedlejší školy. Pro některé je arogantní, jiní ho milují, další by ho i přehlédli. Se svými devíti spolužáky však již řadu let chodí do stejné výběrové třídy.
Reagovat
Herbert_Hoover
https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10464388_832533163532014_2624353894778747841_n.jpg?oh=f4491c047597558a14e650622e55f647&oe=56C41C46

A vo vo vo tom to je, jak by řekl Pitkin :)))
Reagovat
Kytka
Kdo je Pitkin?
Reagovat
slacker
Milan Pitkin, vlastním jménem Milan Křivský (* 23. května 1950, Praha) je český herec a komik. Jeho humorným stylem je koktání.
Reagovat
Kytka
Jo, tak toho už jsem viděla, je strašný. Já na tenhle druh humoru moc neslyším.
Reagovat
Herbert_Hoover
To je jasné, humor je specifické odvětví, ne každému se musí líbit ten a ten druh :) Já jsem ho měl vždycky rád a upřímně jsem se zasmál. Jako u Felixe Holzmanna a dalších velikánů. :)
Reagovat
slacker
No ale tahla "squadra: kolem Mladka (plackova, sindelarova) je esence trapna.
Reagovat
slacker
a jeste "lybuna"
Reagovat
FulnekUltras
co Suchoš s Geňou? ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
s tím docela souhlasím, mě vždycky nějak víc zajímal jen Pitkin :)
Reagovat
janek_da
Nemůžu najít scénku, kde se FH chlubí svou novou ženou.

* FH: Tady mám její fotku.
* Hmmmm .... , má pěkné zuby.
* FH: ty jsou umělý
Reagovat
smazaný uživatel
Rafan uz v zebricku stiha Wawrose. Sice ma co delat, ale uz mu dycha na paty :-D ...tak jo no, jeste bude muset hodne makat, ale na to, ze byl v lete na hranici top 10,slusnej vzestup, jen tak dal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Porazi nekdo Djokera? Sance podle me: Roger 33 procent, Andy 25 procent, Stan 15 procent, ostatni: 1 procento. :)))
Reagovat
janek_da
A co Karlovič?
Reagovat
tito
Přesně tak. Navíc Monfils, Tsonga. Je to přeci jen Paříž. Na TM to bude něco jiného, ale proč ne právě Roger? Jinak v příštím roce věřím i Rafovi. Ať to vypadalo letos jakkoliv, jde nahoru a k dobré formě už tak daleko nemá. Pěkně si vše sedá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samozřejmě ty procenta jsou konstruovány tak, že Djoko bude hrát na sto procent. V Paříži se na to ti nejlepší občas vyprdnou a v tom případě ty procenta budou úplně jiná. Na druhou stranu si myslím, že Djoker do toho letos pude naplno, protože má auru šampiona, dost sil a teď dva týdny nehrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem zvědavý co předvede Murray na Turnaji mistrů. Myslím, že první zápas uhraje set, pak se 3x chytne za kotník, pak to skrečuje ukončí turnaj nastoupí Tsonga a za 3 dny bude mít Andy fotky jak si pohodově trénuje na antuce. :))
Reagovat
turista
Nole to určitě v Londýně dá.
Reagovat
Kozoroh
+ má šanci získat několik rekordů - vyhrát jako první Paříž-Bercy počtvrté, jako první získat v Bercy hattrick, 6. sezónním titulem z kategorie Masters 1000 překonat rekord svůj (2011) a Nadalův rekord (2013), na TM může prodloužit vítěznou šňůru na bezprecedentní čtvrtý titul za sebou... Nolda se poctivě připravuje a porazit ho v hale bude nadlidské :-)
Reagovat
janek_da
přesně úkol Karloviče
Reagovat
smazaný uživatel
Nole má těžkou cestu k obhajobě. Stojí mu v cestě pár slušných hráčů a záleží na něm co předvede. Simon/Monfils (doma), Tsonga (doma), Stan/Rafa. Žádná sranda. Roger má taky 2 servisáky Isner-Čilič (nemyslím, že Ferrer se zraněním něco uhraje). Pak Murray. Uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
To by musel Karlovič postoupit do čtvrtfinále a po cestě porazit kromě Rogera Vasselina i Berdycha a Tsongu. Jeho maximem v Paříži je druhé kolo, takže to je řádné scifi, aby se spolu utkali.
Reagovat
janek_da
Tak se můžem zaměřit na H2H

Karlovič - Tsonga 2:1
Karlovič-Berdych 5:3

:)
Reagovat
spaniel
Takze u kazdeho asi 60% sance, ale po sobe tak 30%.
Reagovat
janek_da
porad vetsi pravdepodobnost (podle H2H) než u obou borců
Reagovat
smazaný uživatel
A to ho ještě klidně může poslat dom Roger Vasellin, který taky umí. Loni Ivo prohrál v 1. kole s Pouillem.
Reagovat
Kytka
Roger- Vasselin s ním má skóre 1:2, ale naposledy se utkali v roce 2013, a to dvakrát, jednou vyhrál Vasselin, jednou Karlovič, všechno na hardu.
Reagovat
Kytka
Kéž by
Reagovat
smazaný uživatel
A teď se zaměřme, kdy naposledy porazil takto dva silné hráče po sobě (nedohledal jsem) a kdy postoupil do čtvrtfinále turnaje 1000. :) Pravděpodobnost je jeho velkým nepřítelem.
Reagovat
janek_da
to je, nepopírám. Ale zas vzhledem k h2h se klidne k Novakovi může dostat. Třeba teď má konečně ideálně poskládanou cestu
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, má v Paříži velkou motivaci. 60 es mu chybí k překonání Ivaniševičova rekordu v počtu es za sezonu a pokud porazí Vasselina, tak si připíše na konto 300. výhru na okruhu ATP v kariéře.
Reagovat
panzer.dragon
jj, na twitteru se psalo minimálně dva dlouhý zápasy na těch 60 es, by se mohl stát Berďa zase součástí Ivova rekordu, letos už podruhý
Reagovat
Kytka
Naštěstí je v Paříži pomalejší povrch. To by Karlovičovi nemuselo tolik vyhovovat.
Reagovat
Kytka
S Karlovičem bude pravděpodobně ve druhém kole hrát náš Tom. To je zase los jako stehno. Když jsem to viděla, tak jsem se přestala na turnaj těšit.
Reagovat
babolat.cz
Rafa na TM
Reagovat
spaniel
Píšeš ze záchodku? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě. Nebo jeden z ball boys na TM. Rafa se vrací do dobré formy držím mu palce. Ale věřit, že ve své nejhorší sezóně v nejhorší formě porazí na svém nejhorším povrchu v hale kde se mu nikdy nedařilo Djokoviče v jeho TOP sezóně je velmi naivní.
Reagovat
Kozoroh
Rafa na TM leda tak přijde o kladnou bilanci s No1em...
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle to vypadá správně. Nemyslím, že by Murray měl být N.2 ve srovnání s výkony RF. Andymu se dařilo v první polovině roku získal 2 tituly na Antuce, jedna tráva a pak Toronto. Roger je zpátky zaslouženě. Snad to tak zůstane do konce roku.
Reagovat
Pe3k
Přesně tak. Roger byl lepší na grandslamech a drtivě lepší v zájemných zápasech. Sráží ho dolů ty brzké vypadnutí např. na AO nebo v Šanghai.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Murray teďka na Rogera těžce nemá. Prostě Nole a Roger jsou úplně jinde a tak to má vypadat i žebříčkově. RF má problém s tím, že se potřebuje někdy zahřát a vypadne v prvním kole. Ale když se rozjede, tak ho jen tak někdo nevyřadí. A Nole ten jede od začátku do konce. Andy Rogera dal naposledy na AO v sezóně 2013 a to ještě v 5ti setech. Roger má teďka jenom jednoho démona a to je Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim, vrchol Andyho sezony byl podobne jako rok ptedtim na French Open a pri antulove sezone. Mel tam dost dobrou snuru, vyhral Madtlrid, na RG znacne potrapil Noleho.... to uz neni nahoda, ze dva roky po sobe mu to slo nejvic na antuce. Pak zvadl a jediny turnaj, kde to od nej za neco stalo bylo Cinnci...
Reagovat
smazaný uživatel
Teda Montreal samozrejme. Pro Rogera hlavne hraje fakt, jakym zpusobem ho porazil v jedinem vzajemnem zapase na grandslamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je všeobecně známý fakt, že Murray má Montreal protože se na to RF tradičně vys*al. Kdyby tam hrál, tak to vyhraje Novak a Murray vyletí v SF s RF.
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte by mohol Rafa preskočiť Berdycha a bolo by fajn. :)
Reagovat
tito
V Race už je pátý, sice jen o 10 bodů, ale stejně... na to, že to je jeho nejhorší sezona :-)
Reagovat
dappe
Těžko říct, moc tyhle řeči nemusím. Žebříček bývá spravedlivý, Murray letos uhrál jednoduše více bodů. Přesto v tomhle případě se o tom opravdu dá diskutovat, podle mě by se většina lidí shodla spíše na tom, že druhým nejlepším hráčem současnosti je Federer, ať už bude v žebříčku na konci roku druhý nebo třetí.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak když si projdeme sezónu zpětně, tak určitě současní dva nejlepší hráči planety jsou Djokovič s Federerem. O tom nemůže nikdo pochybovat. A RF se správně vrátil na své místo. Příští rok má šanci urvat N.1 - nevěřím tomu, že Nole má šanci všechno obhájit. Ty body poletí rychlým tempem dolů. Ovšem RF by ho musel minimálně 3x-4x za sezónu porazit - což nevím.
Reagovat
dappe
Federer už první na světě na 99% nebude, je to skoro nemožné. Ty výpadky v prvních kolech nejsou náhoda a už nikdy nevymizí, spíše naopak. Je trochu zázrak, že jich není více. Federer má podle mě úplně jiné cíle, které jsou reálné, získat GS titul nebo vyhrát OH. K tomu potřebuje udržet letošní výkonnost, co nejdéle to půjde a čekat na další šance. To nejdůležitější stejně je, aby zůstal zdravý a třeba ukončí kariéru v době, kdy bude stále v top 5, což by bylo parádní.

Včerejší zápas možná několik lidí namlsal, ale je potřeba si uvědomit okolnosti. Ano, byl to pěkný zápas, ale jen slepý nevidí, že už tomu něco chybí (včera hlavně ze strany Nadala). Já fakt nesdílím optimismus obou táborů, protože ani jeden z nich už tenisu opravdu vládnout nebude.
Reagovat
turista
První už RF nebude, ale může klidně dát těch 100 titulů eventuelně i dohnat Connorsových 109.
Reagovat
Kozoroh
Nemusí všechno obhájit. V roce 2012 taky neobhájil všechny tituly ze sezóny 2011, přesto rok 2012 uzavřel na 1. místě. Podívej se na jeho bodové konto - ikdyby si No1emu odečetl 5000 bodů, stále by byl jednička.
Reagovat
spaniel
Musí, jinak je u mně mrtvej Homolka.
Reagovat
steve79
Co to delal za obliceje?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prohrál 2 finále za sebou. Jedno s Djokovičem, druhé s Federerem tak je prostě z toho kyselý. Já bych byl asi taky. Na ty dva to zatím není.
Reagovat
Pe3k
Rafa má nový rekord. Poprvé v kariéře prohrál s každým zbývajícím členem big 4 finále během jedné sezony...
Reagovat
manacor
UBOŽÁKU
Reagovat
spaniel
Prebyva ti tam U...
Reagovat
manacor
piš česky, demente
Reagovat
steve79
Musím ale řici, že se Rafa za poslední 2 měsíce hodně zlepšil. Podle mě v přištím roce nějaký masters 1 000 vyhraje. Jako velký fans Fedexe bych mu to přál. Rivalita Federer-Nadal je pro mě největší v historii.
Reagovat
Herbert_Hoover
S Novakem bych to bral velice sportovně, prostě velké šance neměl, i když de facto v zápase až taková propast nebyla, jak se čekalo, bojovalo se v každém gemu skoro, Rafa prostě nevyužil své šance a Novak jo. Po tom zápase bych měl ale hlavu vztyčenou. Včera už to bylo horší, to by mě už fest zamrzelo, navíc proti Rogerovi už z principu. :P
Reagovat
smazaný uživatel
Já se pořád domnívám, že včerejší výkon Rafy byl mnohem lepší hlavně z toho důvodu, že si na Rogera celou kariéru strašně věří a obecně s ním neprohrává. Nastoupil do zápasu suverénně, hrál dobře a přesně. Takhle dlouho nehrál. Otázka je, co předvede proti jiným soupeřům v Paříži.
Reagovat
Pe3k
Přesně tak. Je fajn, že umí na RF, ale takový Rosol nebo Brown ho vystřílí z kurtu...
Reagovat
smazaný uživatel
A klobouk dolů před RF, že to psychicky zvládnul. Musel to být strašný tlak - doma v Basileji, věřilo celé publikum naproti Rafa. Všechna čest.
Reagovat
Pe3k
Přesně tak. Roger je psychicky silný, to si většina fandů vůbec neuvědomuje. Prostě se najde pár hráčů, kteří jsou ještě silnější a navíc jeden z nich na něj umí peRFektně zahrát.
Reagovat
Herbert_Hoover
O tom to je, být psychicky silnější než úzká skupina top hráčů. :) Takže v podstatě je to jeho slabina oproti jiným prvkům.
Reagovat
spaniel
On byl vzdy psychicky silny. Nepamatuji si, ze by se mu rozklepala ruka nebo ze by mel problem dopodavat zapas. Taky je historicky nejlepsi hrac TB. Takze zas zavadis.
Reagovat
Cico93
Del porto US open 09.
Reagovat
Pe3k
Tam to nezvládl takticky, taky toho dodnes lituje :D
Reagovat
Cico93
Opr Potro . Tie opravy automatické
Reagovat
Herbert_Hoover
Byl, nemusím chodit daleko..stačí GS kauza Djokovic :) Nespočetně mnoho zápasů s Rafou..Del Potro byl jeden případ jen bohužel, pak s ním zase Roger otočil zápasy v pěti setech na RG..ale psychicky silnější než Novak s Rafou holt nebyl a není, s Rafou už prohrával často v šatně.
Reagovat
Pe3k
No hlavně si to připomínej až zas Nadal vyletí v Paříži a na turnaji mistrů :D
Reagovat
Herbert_Hoover
S tím jsem smířený, nikdy to nebylo jinak, takže pohoda, zkus se taky s určitými věcmi smířit, půjde ti to lépe. :) A pokud dojde až do SF k Djokovi, tak to bude mega úspěch. Jen aby si to samé mohl říct Rožér. :)
Reagovat
spaniel
Rafa neni psychicky silny. Ted se ukazuje ze ne. Vzdyt jeho krize je prece o hlave, jak pisete. Navic v TB nic moc. Spis mu pomaha ta jeho porucha, ze jde micek za mickem.
Reagovat
Herbert_Hoover
Teď se ukazuje spousta věcí, které se u Rafy nikdy neukázaly. Brát jednu sezonu jako vzorek oproti x předešlým, které taky neměl úplně lehké..není správné :) Vypovídající bude možná opravdu ta kauza Djokovic..porovnat historii klání Rafa-Novak a Novak-Roger z poslední doby.. :) Možná je Rafa víc zarputilý než psychicky silný, ale v konečném důsledku to zvládne, i když mu třeba srdce vyskakuje skoro až ven z těla a kolena se mu třepou. :)
Reagovat
spaniel
Ono se to neda zmerit, da se vychazet ze statistik, ale lidi se neshodnou ani na tom, z kterych nebo ktera je ta nejdulezitejsi. Jednou vysel clanek, ze the most clutch player je Berdych. Jeho dlouhodoby prumer 1.servisu stoupl kdyz celil BP, vetsine klesa. Da se vychazet z TB, z otocenych zapasu, z patych setu atd, ale v tech je uz vice faktoru, ktere to deformuji.
Reagovat
Tornes
Tak když budeš vycházet ze statistik, tak ve skutečnosti je právě Berdych jedním z hráčů, kteří na big pointech hrají lépe. Asi ne u Nadala a Djokera, ale obecně patří k těm nejvíce se zlepšujícím (bylo to myslím o tři až čtyři procenta lépe). Stejně jako Nadal.

Naopak Fed většinou jde dolů. A třeba v zápasech s Djokerem od roku 11 na break pointech uspěje o 15 % méně často, než na jiných. Naopak Djoker si drží svou úspěšnost.
A i obecně za celou svou kariéru má na big pointech horší úspěšnost, než na jiných.

Prostě Fed obecně buď hráče na druhé straně roznese na kopytech, nebo se dostane dotěsného zápasu... A většinou ho nedokáže vyhrát.

Jen pár statistik - když se proti soupeřům z top 10 dostal do páteho setu, dokázal vyhrát pouze 7 zápasů z dvaceti (celkově 68:36). V rozhodujících setech u zápasů na dva vítězný (proti top 10 opět) má bilanci 40:38 (celkovou bilanci má 125:65). Prostě Fed v rozhodujících chvílích nepatří mezi nejlepší. Výjimkou z tohoto jsou pouze tiebreaky.
Reagovat
spaniel
Podle mě je nejpřesnější ten servis...třeba páté sety už rozhoduje i fyzička. To už se mně víc líbí rozhodující na dva vítězné. Ale i tady vstupuje to, kolik z toho byl třeba zápas s TB, zápas o pár míčích, kdy soupeř hrál prostě skvěle a Federera přehrál tenisově bez toho, že by se složil.

Jinak mám pocit, že Federer hrál takový tenis, že hlavu, psychiku nebo taktiku ani extra nepotřeboval. K tomu ho donutil až Nadal a pak ještě víc věk.
Reagovat
Tornes
Tak když budeš vycházet ze statistik, tak ve skutečnosti je právě Berdych jedním z hráčů, kteří na big pointech hrají lépe. Asi ne u Nadala a Djokera, ale obecně patří k těm nejvíce se zlepšujícím (bylo to myslím o tři až čtyři procenta lépe). Stejně jako Nadal.

Naopak Fed většinou jde dolů. A třeba v zápasech s Djokerem od roku 11 na break pointech uspěje o 15 % méně často, než na jiných. Naopak Djoker si drží svou úspěšnost.
A i obecně za celou svou kariéru má na big pointech horší úspěšnost, než na jiných.

Prostě Fed obecně buď hráče na druhé straně roznese na kopytech, nebo se dostane dotěsného zápasu... A většinou ho nedokáže vyhrát.

Jen pár statistik - když se proti soupeřům z top 10 dostal do páteho setu, dokázal vyhrát pouze 7 zápasů z dvaceti (celkově 68:36). V rozhodujících setech u zápasů na dva vítězný (proti top 10 opět) má bilanci 40:38 (celkovou bilanci má 125:65). Prostě Fed v rozhodujících chvílích nepatří mezi nejlepší. Výjimkou z tohoto jsou pouze tiebreaky.
Reagovat
Roger_Federer
"Rafou už prohrával často v šatně."
Pouzivas to docela casto, zajimalo by me konkretne ktere zapasy mas na mysli..krom antuky, tam neni ocem-Rafa jasne lepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Omg...

Uso 10 a hlavne USo11 v SF totalne psychicky odisiel..S Rafom xkrat..Ao09 piaty set napr...Federer po psychickej stránke v tychto zapasoch vzdy stracal..
Reagovat
Cico93
Alebo Stakhovsky, Ramos že?
Reagovat
Pe3k
Totální mimoza, aneb značka fandy Nadala. Stachovského porazí Federer kdykoliv a kdekoliv, že s ním 1 prohrál na W protože byl zraněný neznamená nic. S Ramosem prohrál vyrovnaný zápas v prvním kole kdy nebyl rozehraný, což se v jeho věku stává. Naproti tomu Nadal na Rosola zahrát prostě neumí a z Brownem má H2H 0:2. Takže díky vaší logice je Brown lepší než Nadal :)
Reagovat
Cico93
Veď nech je.

Ty máš Rafu neskutočne v zuboch. Aby nie.. :-))
Reagovat
Pe3k
Rafa mi nevadí, ale vaši trotlovské komenty...On sám nic takového nikdy neřekl!
Reagovat
Herbert_Hoover
Nelži, Rafa ti vadí a neustále ho tu shazuješ :) Doping atd. Že ti nevadí vyprávěj svým dětem, dokud samy nebudou mít takovou kapacitu, aby poznaly co je ve hře :)
Reagovat
Amputace
Rafa na Rosola zahrát neumí, proto s ním má bilanci 3:1, přičemž ani jeden z těch zápasů nebyl na antuce. Prosím, logika FFF..

Netvrdím, že je to Nadalův oblíbený soupeř, podobné typy hráčů mu nesedí. Na druhou stranu když ho dokáže porazit i ve své nejslabší sezóně kariéry na svém nejméně oblíbeném povrchu, nadto v prvním kole, tak to asi nebude zase takové terno, jak se tady snažíš nutit.

Na druhou stranu Federer se Stakhovskim to mají 1:1, takže nechápu, odkud bereš to přesvědčení, že ho Federer porazí kdykoli a kdekoli..
Reagovat
Herbert_Hoover
V Paříži..otázka to není až tak těžká, v kontextu jeho hráčské historie v Paříži :) Problém je taky v tom, že Rosol a Brown si na něho hodně věří a nemají co ztratit. Já rozhodně netvrdím, že na základě jednoho vydařeného zápasu bude už jen stoupat a příští sezonu to bude Rafa z minulosti. Ale určitě bych po tom včerejším zápase byl zklamaný na jednu stranu. Na druhou potěšený, že jsem urval set v Basileji (hlavně ta Basilej je podstatná v celém sdělení) a třetí byl víceméně otevřený. Je to složité, více pohledů.
Reagovat
Pe3k
Jo no hlavně jeden pohled, kdy byl Rafa 2 míče od porážky v prvním kole s hráčem typu Rosola...
Reagovat
Herbert_Hoover
Což je velký kompliment opět, když si uvědomíme, jak Rosol hrál :) Taky to potvrzuje fakt, že si na něj Lukáš prostě věří a do toho s tím jde od začátku. Tentokrát nedopodával, ve Wimbledonu ano. Celkově ale platí že si na něj věří, proto taky 3 zápasy velice vyrovnané ze 4 celkových.
Reagovat
steve79
Nadal se teda pri ceremonialu tvaril jak blbec.
Reagovat
smazaný uživatel
Čítali ste EXPRES ZPRÁVY 7:57? zaujímavé...
Reagovat
smazaný uživatel
celkom by ma to potešilo :)
Reagovat
Pe3k
Psal jsem to už včera...
Reagovat
smazaný uživatel
tak z toho som jeleň, správa nie je z dneška?
Reagovat
Pe3k
Omg. Expresky píše admin, já můžu max psát komentáře.
Reagovat
smazaný uživatel
omg, to viem, asi som ešte stále prispatá, ale fakt nechápem tvojej reakcii
Psal jsem to už včera...objasni
Reagovat
Pe3k
To co vyšlo v expres zprávách v 7:57 jsem psal v komentářích pod článkem už včera. Co na tom nechápeš?
Reagovat
smazaný uživatel
Čítal si pozorne tú správu? Federer sa vrátil na 2.miesto pred Nadala !!!! Nebol predtým tiež pred ním?
Reagovat
Herbert_Hoover
:D Jojo, před Rafou už je nějaký ten pátek a docela s bezpečným náskokem. :D Chudák Andy, už se s ním nepočítá ani v expreskách..
Reagovat
smazaný uživatel
presne, mňa by potešilo, keby bol Rafa na 3. mieste :) To len Pe3k robí zo seba machra a nepochopil
Reagovat
Herbert_Hoover
Byl bych vděčný i za 4. místo, hlavně aby si polepšil v nasazování na velkých turnajích. :)
Reagovat
smazaný uživatel
možno sa tak stane, ak ho už expresky posúvajú hore, :)
Reagovat
Pe3k
Aha :D tak to je chyba, já sem ji nerozklikával, takže o tom Nadalovi jsem nevěděl, sorka...No Rafa může o druhém fleku jen snít. Pokud by se mu ultra dařilo, tak může být druhý kolem US 2016, ale když hraje vyrovnaně s Rosolem atd. tak to moc nadějně nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Objektívni Rafafans vedia, ako na tom je. A Rosol? Uvidíme v Paríži...
Reagovat
Pe3k
Jn objektivní fanoušci čekají celý rok na Paříž, aby měl Rafa teoretickou šanci zase něco vyhrát :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Jistě, Petříku, Rafa už Paříž několikrát vyhrál že? Vůbec to není jeden ze dvou Masters, které mu chybí do sbírky :)) Ty už jsi tak zaslepený, že ani nechápeš text, síla.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jistě, Petříku, Rafa už Paříž několikrát vyhrál že? Vůbec to není jeden ze dvou Masters, které mu chybí do sbírky :)) Ty už jsi tak zaslepený, že ani nechápeš text, síla.
Reagovat
Pe3k
Snad vážně nečekáte, že vyhraje Paříž? A jestli tam porazí Rosola tak co? Nic...Stejně vyletí s někým jiným, takže si nijak nepomůže, akorát si připíše 19 letošní prohru (další rekord).
Reagovat
Herbert_Hoover
No právě, že nečekáme, že vyhraje Paříž, logicky. :) I když se podklad v Paříži během své existence mění, tak pořád tam má šance dost malé, zvlášť letos. V semifinále Novak (pokud k němu dojde) to jistí, nemusíš se bát, Petříku. V Paříži na antuce už by to mohla být zcela jiná písnička a věřím, že bude. :)
Reagovat
Pe3k
No to jsem rád, že jsi alespoň v něčem objektivní...Do antuky se toho ještě dost stane, ale přes novaka tam nepřejde.
Reagovat
Herbert_Hoover
Třeba nebude muset, v tom je to kouzlo :) Třeba ho v SF odklidí Roger a Rafa má jasný titul. :) Já jsem objektivní dost často nebo se o to pokouším ale ty musíš přestat vidět rudě. :)
Reagovat
Pe3k
Rudě vidím, jen když čtu tvoje stupidní argumenty...
Reagovat
Herbert_Hoover
U tebe stupidní = reálný :) Je to holt smůla no, že Rafa poskytuje náznaky, že by teoreticky mohl být zase Rafa :) Ale neboj, můžeš vyhledat odbornou pomoc a oprostit se od Rafy, žít v jiném světě, kde nebude dominovat Rafa a uvidíš jen růžové hrošíky plující na jasně modrém nebi.
Reagovat
Pe3k
Nic reálného jsi nenapsal...
Reagovat
Pe3k
Rafa nikdy nedominoval. Proto bude taky historicky vždy až za Federerem a Djokovicem.
Reagovat
Herbert_Hoover
:D :D Nikdy Petříku, nevím kolik ti je, ale s tou hlavou bys měl něco dělat, přeci není normální, že ti takhle vynechává paměť? Že si třeba nepamatuješ sto let dozadu, chápu, ale že si nepamatuješ pár let staré věci? Divné :)
Reagovat
Pe3k
Žádná éra Nadala nikdy nebyla. Nadal nebyl ani schopen být pouhé 2 roky v kuse světová jednička...Nikdy neobhájil titul mimo antuky. Těžil jen z nulové konkurence na antuce.
Reagovat
Cico93
Zase ideš ťahať konkurenciu, že ti neni hanby.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nulová konkurence na antuce :D To je joke roku, no možná joke celého tvého působení tady :) Ano, velmi špatné antukáře Rafa porážel, velmi :) Rafa dominoval..dominoval roku 2010 a 2013..a i rok 2008 lze řadit k velmi dobrým :) 2 GS + OH je gut..navíc RG bez ztráty setu stejně jako 2010 akorát s tím rozdílem že 2008 musel čelit Novakovi i Rogerovi a dalšího velmi dobrého antukáře Almagra přejel jako parní válec :)
Reagovat
spaniel
Dominance se urcuje poctem tydny jako svetova jednicka, ne olympiadou :)
Rafa drzi historicky rekord v pocu tydnu jako svetova dvojka, takze v podstate ma pravdu. Jiste, par krat byl jednickou, ale nikdy ne tak dlouho, aby se to dalo nazvat dominanci. Ne v porovnani s Federerem a Djokovicem.
Reagovat
Cico93
Sám dobre vieš, že viackrát ho v tomto zastavili zranenia nie súperi.
Reagovat
spaniel
lol
Whatever, whenever...
Reagovat
Amputace
Vy jste už úplně zmagoření?

Takže protože neexistuje žádná "éra Nadala", znamená to, že je Djokovič lepší hráč než on? Co je to zase za logiku? Éra Nadala neexistuje mimo jiné proto, že Nadal několikrát vynechal celé části sezón. Kdyby byl tenista, který by vyhrál čtyři kalendářní GS během své kariéry, ale ani jeden by nejobhájil (pokaždé by to bylo sezóna 4GS - sezóna nic - sezóna 4GS...), a tenista, který by vyhrál pouze tři kalendářní GS, ale třikrát v řadě, byl by pro vás lepším tenistou ten druhý? To je přeče úplná demence. Vždyť Djokovič nemá ani kalendářní GS (!) a vy ho tady směle označujete za jasně lepšího hráče než je Nadal.
Reagovat
Amputace
kariérní
Reagovat
spaniel
Já nikde netvrdil, že je Nole lepší než Rafa. Zatím ne, i když je pro mě komplexnější a podle mě k tomu dojde i v číslech.

Taky jsem netvrdil, že neměl dominantní roky, jen že neměl svou éru, kdy by dominoval. On ovládl rok a další byl dole, taková sinusoida. Netáhl to několik let.

A s těmi vynechanými částmi sezon. On po US Open neměl nikdy pořádné výsledky, možná i proto vynechával, kdežto antuku nevynechal nikdy, což asi nebude náhoda. Jedině že by měl speciální zranění, které se projevuje dle povrchů. Ale třeba je to dobře, možná kdyby nějak urval i podzim, tak by na to doplatil na jaře a neměl by ty neskutečné rekordy na antuce, které má.
Reagovat
Herbert_Hoover
Hlavně by už možná ani nehrál nebo by na tom byl už dřív jak je na tom letos :)
Reagovat
Herbert_Hoover
No já nevím, ale vyhrát tři GS v sezoně mi přijde dominantní..je to nadpoloviční většina..zranění jsou jedna věc a druhá věc je ta, že zkrátka na betonu má strašně velkou konkurenci a sám ji nedokáže vytvořit absolutní hard špičce delší dobu. I když se mi to špatně připouští :) Dominovat v době Novaka je strašně těžké, ale v rámci sezon to lze brát jako dominanci taky. Určitě je super se dostat zpátky na trůn v době hráče jakým je Novak.
Reagovat
Pe3k
JJ Almagro to je antukář jak víno :D co kdy vyhrál?Kdo byl tak konkurence?
Reagovat
Cico93
Tak kto? Roger, Novak
Reagovat
Herbert_Hoover
No antukář jak víno právě byl :) V porovnání s Rafou jsou všichni dřeváci, i když obecně vzato byli antukáři velmi slušní nebo skvělí :) Prostě i Roger je kvalitní antukář, i Novak, ale prvně jmenovaný vedle Rafy na antuce vypadá jako dřevák, i když ve skutečnosti není :) Já nevím, proč se s tím prostě nesmířit, dyť to tu bylo omíláno dokolečka dokola několikrát, i Rogerovci to uznali, i sám Roger ví, že nemá problém s antukou, pouze s Rafou na ní.. :) Rafa porážel další kvalitní antukáře i GS vítěze jako třeba JCF apod. :) Je to prostě antukový fantom, vedle něhož i sebelepší antukář vypadá jako začátečník.
Reagovat
spaniel
Toto je komicke. Vy tady roky snizujete Roddicka, abyste pak na antuce vytahovali Almagra a JCF? To snad nemyslis vazne. Chtl bych videt Nadala mit aspon Kuertena proti sobe.
Reagovat
Herbert_Hoover
No Almagro očividně nesplňuje kritérium Petříka, že něco vyhrál, tak jsem zmínil Mosquita, protože ten vyhrál GS a byl světová jednička. :) A jestli popřeš, že byl kvalitní antukář, tak to už je pak těžké. :) Navíc se zmíněným Kuertenem JCF vede H2H. :) Už i třeba Gaudio s ním má vyrovnanou bilanci a porazil Gugu na antuce. Určitě by to byl třeba na RG kvalitní zápas Rafa vs. Guga, ale nemyslím si, že JCF je oproti Gugovi nějaký mameluk :) Takže když brát v potaz Kuertena tak i JCF. Tím jsme se dostali k dalšímu kvalitnímu antukáři, se kterým se Rafa ještě střetával a to je Gaston Gaudio, který Rafu porazil dokonce v jeho už super antukové sezoně :) Zkrátka prozřete. :)
Reagovat
spaniel
Tady jde o jednu věc. Já tyto hráče nikdy neshazoval. Jen mně přijde velmi úsměvné, když někdo shazuje hráče jako Roddick, Safin a pak klidně napíše, že Nadal měl na antuce konkurenci Almagra a JCF. Snad ten nesmysl vidíš.
Reagovat
Herbert_Hoover
Obecně bych byl taky proti tomu, aby kdokoliv shazoval zrovna tyto hráče, protože to byli mí oblíbenci. ;) Zrovna Safin Rogera porazil i na GS, to se třeba Roddickovi nikdy nepodařilo. Když to vezmeme ale po teoretické stránce, tak i Roddick mohl být konkurencí Rogerovi, protože byl skvělým hráčem zejména na hardu. Proti tomu já nic nemám. Že byla realita jiná, je druhá věc. Podobně tedy jako JCF nebo Almagro. Ok, zůstaňme u JCF spíše, ten vyhrál GS. :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Což není žádná novinka, Petříku, že Rafa hraje s Rosolem vyrovnaně, v tom případě je to opět ten starý Rafa, super, že s ním zase počítáš. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Basilej už mne nepotřebuje, aneb kdy už konečně začne antuková sezóna?

https://usatftw.files.wordpress.com/2015/11/img_7029.jpg
Reagovat
janek_da
Taky bych se být Kohlim odhlásil. To už je pech, ty jeho letošní losy.
Reagovat
panzer.dragon
maj svý kouzlo tyhle turnaje bez djokera

co se týče včerejšího zápasu, tak ta basilej je asi poslední místo na kterym fedexovi záleží a kde si z fedexe rafa neukousnul, takže je super že to udržel, kdyby to fedexe nakoplo do dalších matchů a trošičku zredukoval h2h třeba ve výsledku na nějakejch 24-15 tak by bylo hned veselejc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Včera Roger nastartoval stíhací jízdu, do konce kariéry by mohl H2H klidně srovnat, když se budou dost často potkávat.
Reagovat
spaniel
Jedna vlastovka stihaci jizdu nedela...
Reagovat
marta
Má někdo informace zda bude Novasport vysílat Paříž?A které zápasy dnes dávají?Děkuji
Reagovat
George_Renel
Novasport1 má Paříž v programu již odedneška od 11:05 a to až do večera. Přesný rozpis v programu není, ale předpokládám, že jej uvedenou na začátku vysílání.
Reagovat
George_Renel
Teď koukám, že zápasy na Novasportu jsou již označeny na livesport.cz. Zápas Veselého tam, bohužel, není.
Reagovat
FandimRF
Proč bohužel? Jsou snad mnohem zajímavější zápasy než koukat na to české kopyto.
Reagovat
marta
Já bych na Jirku koukla ráda,kopyto určitě není!!!
Reagovat
George_Renel
Beru to jednak z pohledu českého příznivce tenisu 1. kola turnaje a hlavně taky v porovnání s paralelně hraným zápasem, který je určitě méně atraktivní.
Reagovat
tommr
to se bohužel dalo čekat když souběžně s ním hraje Frantík ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle treba nepochopim, tento dotaz. Nova Sport (drive Galaxie Sport) vysila snad uz 15 let turnaje 1000 (drive Masters) letos vysilaly vsechny turnaje teto serie, proc by teda Pariz byla vyjimkou?
Reagovat
marta
Má někdo informace zda bude Novasport vysílat Paříž?A které zápasy dnes dávají?Děkuji
Reagovat
marta
Má někdo informace zda bude Novasport vysílat Paříž?A které zápasy dnes dávají?Děkuji
Reagovat
Pe3k
Reagovat
peggy
Rafo,byl to dobry zapas a je videt,ze Tvoje forma jde nahoru.Jen mne mrzi,ze jsi se vyhrou nedostal pred namysleneho Berdycha,ale to neva ono to prijde.
Reagovat
rod_laver
Nerad bych přilíval do velmi mírného ohně, obzvlášť když debatě o nej. hráči historie nejsem nakloněný, ale narazil jsem na článek (Federerovce), který užívá argumenty, které na fóru ještě nezazněly (až se tomu divím):

http://ftw.usatoday.com/2015/11/roger-federer-basel-rafael-nadal-head-to-head-nadal-rivalry-matches-final
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám pocit, že to tady zaznělo mnohokrát - hlavně ty klíčové. Zásadní roli v jejich H2H hraje antuka, na které byl Rafa řadu let nepřekonatelný fenomén, zatímco Roger s odstupem "až" dvojka, a to, že se Federer dokázal k Rafovi probojovat i tehdy, když mu to nešlo, kdežto opačně to bylo vlastně poprvé teď v Basileji. Příznačné je, že na jediném že čtyř "povrchů" (antuka, hard, tráva, hala) spolu odehráli téměř 40% zápasů, a to právě na antuce, na které je Rafa skutečně historický fenomén.

Za "normálních" okolností by bylo jejich H2H zhruba vyrovnané, jak ukázal mj. včerejší zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
rekla bych, ze se zde prave jen drti ta cihla.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To si nemyslím, i když to tak možná vypadá, protože ta cihla se nabízí na první pohled.

Hodněkrát jsem tu četl od jednoho přispěvatele, co sem už nepíše, něco ve smyslu že i slabý či zraněný (rok 2013) Federer je pořád dost dobrý na to, aby porazil kohokoli mimo Nadala (a v posledních letech Novaka), zatímco pro Rafu to neplatí. A že to obrovským způsobem zkresluje jejich H2H.
Reagovat
rusedski
Nemám sice rád Federera, ale tohle je pravda. H2H odráží víc faktorů, než jen to, kdo z hráčů je lepší.

Vezměme si třeba bilanci Djokovič - Federer: kdyby Roger někdy kolem třicítky začal ztrácet výkonnost a přestal se dostávat k Novakovi v pavoucích, měl by s ním na konci kariéry zřejmě aktivní H2H. Protože se ale stále drží, tak je to v téhle chvíli remíza, a pokud RF ještě pár let vydrží, zřejmě za to bude "odměněn" nějakou nehezkou bilancí typu 25-35 :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Normální okolnosti si představuješ tak, že má Rafa nejslabší sezonu v celé kariéře a hraje se na, pro Rogera, nejvýhodnějším podkladu vůči Rafovi? :) To je prakticky jako ta antuka. Po odečtení haly a antuky bychom dostali pořád krásné číslo 11:4 pro Rafu. Navíc včerejší zápas ukázal hlavně to, že to měl Roger mnohem těžší, než se nejspíše obecně čekalo a úroveň byla někde jinde, než se obecně čekalo. A to stál na kurtu stále poloviční Rafa oproti svým nejlepším sezonám, byť s momenty, které se pokoušely jeho padlou slávu, postavit na nohy (začátek prvního setu a koncovka druhého). Na začátku šlo vidět, jak má Roger Rafu pořád v hlavě. Toho se postupně zbavoval, když Rafa neudržel kvalitu ze samotného startu zápasu, zejména na servisu. I tak ale rozhodlo velice málo na to, že se hrálo v nejvýhodnějších podmínkách pro Rogera, ať už se jedná o domácí prostředí, rychlejší kurt, indoor, Rafova (ne)forma..
Co se týče zmíněných absencí ve Wimbledonu a na US Open, tak ve Wimbledonu jsou na tom docela podobně, Rafa hrál finále nebo vyhrál a Roger k němu nedošel. Jeden Wimbledon po svém památném vítězství nad Rogerem vynechal, toho byla skutečně škoda.
Na US Open je to horší no, ten mu vyloženě neseděl v brzkých letech jeho kariéry, což dokumentovaly prohry s Južným nebo s Ferrerem. 2008 s Andym to zase taková ostuda nebyla, navíc po náročném programu (Masters + OH)..2009 prohrál s Del Potrem stejně jako Roger. No a od toho roku se Roger vyhnul jemu na US Open. 2010 šampion, 2011 finále s Djokem, 2012 absentoval, 2013 šampion, 2014 absentoval..čili ovlivněno neschopností být konkurenceschopným v brzkých letech kariéry v New Yorku + zranění. Tady to tedy máme v podstatě 5:3 pro Rafu, pětkrát se nedostal Rafa k Rogerovi a třikrát Roger k němu. Já si myslím, že nemáme ani jednomu moc co vyčítat. Ta H2H by se dramaticky neupravila ve prospěch Rogera. A ani nemyslím, že se to v budoucnu stane. :)
Reagovat
Cico93
Presne!

Tuším sám diskutér William tu písal na zac. týždňa, že Roger Radu v prípadnom finále neskutočne rozbije.
Reagovat
smazaný uživatel
To se panáčku dost pleteš nebo si (s)prostě vymýšlíš. Začátkem týdne jsem nepsal vůbec nic. Naopak jsem pozdějí varoval před tím, že Rafův výkon zápas od zápasu roste, zatímco u Rogera je to přesně naopak.
Reagovat
Cico93
jj sorry to bol asi Valkyria04.
Reagovat
Pe3k
Jedna konina za druhou, ale co od tebe čekat, že? Roger hrál ve své nejhorší sezoně proti Rafovi v nejlepší (2013) sezoně kolikrát?4x!Ty tvrdíš poloviční Rafa, ale byl to jeden z nejlepších zápasů co odehrál za poslední rok a půl, příští rok nebude hrát lépe než včera, navíc proti Rogerovi hraje to nejlepší, protože mu jeho styl sedí. Jo kurt je sice indoor, ale určitě není rychlý...Navíc Federerovi je 34 a porazil 29 letého Nadala. Dokáeš si představit, že 34 letý Nadal porazí 29 Novaka? Ani ve snu...Jediné s čím souhlasím, že se jejich H2H rozhodně v budoucnu nijak extra nezmění. Těžko bude na stará kolena porážet Nadala. Stejně to vaše dokola vytahované H2H neznamená nic, jediné v čem má Nadal na vrch...Raději se zaměř na H2H s Djokovicem, které bude už brzy negativní...
Reagovat
spaniel
Strasne kecy, panacek zjevne neumi anglicky, jinak si to neumim vysvetlit.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ty si to neumíš vysvětlit dost často, pokud jde o to, že se přetváří svět Rogerovců ku realitě. :)
Reagovat
spaniel
Co nechapes na tom, ze se mnohem casteji potkavali na nejlepsim povrchu Rafy a skoro nikdy na povrsich, ktere vyhovuji Rogerovi? Ze kdyz mel Roger krizi, potkali se 3x, kdezto opacne jen 1x? To jsou veci ktere objektivni clovek vidi. Takze fer by bylo, kdyby se letos potkali jeste 2x, pak at se Rafa zvedne a pak by se meli potkat jeste par krat na US Open. A i tak je tam jeden rozdil a to ze Roger ma 34.
Reagovat
smazaný uživatel
Potkali se 4x v roce 2013.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně vůbec nepochopil to, co jsem chtěl říct. Asi záměrně, protože jinak působí celkem inteligentním dojmem.
Reagovat
Herbert_Hoover
Dvakrát se ještě potkat můžou, na TM spolu můžou být ve skupině a pak se potkat třeba v SF, pokud se to nějak uhaluzí :) To, že se potkávali vícekrát v roce 2013 je prostě shoda náhod, los je prostě los atd...nelze z toho nikoho extra vinit a přijde mi to trošku absurdní na tom zakládat nějakou argumentaci nebo to hodnotit jako nefair..je to prostě tak. Nikde není psáno, že kdyby se potkali na US Open, tak že by Roger vyhrál/vyhrával..měl mnoho šancí na betonu obecně (vím že US Open může být specifičtější) vylepšit si bilanci, nestalo se tak i v době, kdy se Roger celkem favorizoval. V jeho super sezoně 2006 třeba. Takže jo, je možnost, že by si Roger zlepšil bilanci s Rafou, ale taky je možnost že ne. Pravděpodobnější by to bylo na US Open v letech 2005-2009, ale v letech 2010-2014 by to mohlo být zase naopak. Podobné je to ve Wimbledonu akorát v obráceném gardu. 2009-2011 by dost možná vyhrával Rafa, kdežto v letech 2012, 2014,15 Roger. Zkrátka mi nepřijde moudré tohle takto rozebírat a stěžovat si na fér/nefér..
Reagovat
spaniel
Proto jsem psal, ze uz je v haji a fer uz to nebude. Nejsou rovesnici. Jsem presvedceny, ze 2005-2011 by Roger na USO Nadala porazel.
Reagovat
Herbert_Hoover
2005-2009 si myslím i já, že by Roger vyhrál, ale pak bych věřil spíš Rafovi..nevím nakolik třeba USO spadá do faktoru zpomalování kurtů, ale celkově si myslím, že by Rafa po roce 2009 měl výraznější šance a spíš by vyhrál..tím pádem 5 výher pro Rogera a 4 pro Rafu..H2H teoreticky upravena o jeden bod pro Rogera, možná o dva..je třeba si uvědomit, že Roger po roce 2009 nebyl na US Open už takový zabiják..lze brát i rok 2009 jako zklamání možná ale být ve finále Rafa, taky si myslím, že by Roger vyhrál.. takže ten 2009 ještě lze brát ve váš prospěch
Reagovat
spaniel
Kdyz si vezmu jak hral Roger ty dva roky, kdy ho porazil Nole z MP, tak si myslim, ze jeste porad by mel navrch. Nerikam ze by to bylo 3x 6:2, urcite ne. 2010 by to bylo hodne tesne.
Reagovat
Pe3k
Jsi úplně mimo. To i forehand sem tam jeví náznaky inteligence, ale ty jsi marný případ. Když budou spolu ve skupině, tak asi těžko budou spolu hrát semifinále. Los je i letos často svedl dohromady podobně jako v roce 2013, ale Rafa se k Rogerovi nikdy nedostal, protože prohrál s někým jiným. Brzy se připrav na další ban. Já už s tebou končím, ty jsi tupý jak babolat.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo, to byla moje chyba, uznávám, takže tedy ve finále se můžou potkat, pokud Djoker dá ;D Nevěš hlavu Petříku, i mistr tesař se někdy utne, to neznáš? :) Já BANY přece nedostávám, já jsem schizofrenik, Petříku. Zase jsi měl pravdu, jak to jen ty děláš, že se tak často mýlíš? :D Tak nadhoď příklady, kdy se k sobě mohli 2015 dostat a nestalo se tak. Možná objevíme i příklad, kdy se nedostal Roger k Rafovi :) Říct že je něco takové zvládne leckdo, ale už říct proč, to je jiná, co? :) BAN přijít může, ale tentokrát by byl hodně absurdní podobně jako si stěžovat na to, kdo se kde nepotkal a že kdyby se potkali, H2H je "50:20" pro Rogera. :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo si tady konkrétně stěžoval na fér-nefér?

Navíc v Rogerově supersezóně se potkali mimo antuku 3x z cca 13 možností, tedy ve 25%) a vždycky vyhrál RF, vícekát se k němu Rafa prostě neprobojoval. Naopak Roger se k němu na antuce v tomtéž roce probojoval ve všech případech, kdy to vůbec bylo možné tedy ve 100% a prohrál taky 3x. Cítíš ten nepoměr?
Reagovat
Cico93
Aký rok píšeš 06?
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, omlouvám se, v Dubaji vyhrál Rafa, ale to zase tak moc nemění na tom, že Federer byl v tom roce 16 x ve finále, z toho 13 mimo antuku, ale ve většině z nich se s Rafou nepotkal. Na antuce ale s Rafou pokaždé. A tak to bylo po většinu nejlepších let jeho kariéry. To je ten point.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš tú sezónu 2006, kedy mal Rafa 19-20rokov?...Kolkokrát sa v tom veku prebojoval do finále Roger, keď Rafovi vyčítaš, že sa dostával málo do finále, ty point :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Přijde mi to tak a spaniel psal, že by bylo fér... :) Proč to jinak zmiňovat, nějaké poselství to přeci má? :) Má to jen to poselství, že Rafa nebyl na betonu v brzkých letech své kariéry tak konkurenceschopným, ale když došlo na zápas s ROgerem, tak ho porazil často :) I v jeho supersezoně. Lze tedy spíše usuzovat, že by ho Roger porážel a lepšil si bilanci, pokud by se častěji potkávali, pokud by Rafa nehořel s jinými tenisty nebo se nabízí, že by se mohlo pokračovat v trendu a tedy že by si Roger bilanci v zásadě nijak moc nevylepšil? Protože ty argumentuješ co do extrému pro Rogera...vyrovnání bilance je značně teoretické a odporuje trendu..navíc zakomponování odečítání nejlepšího povrchu Rafy a už opomenutí odečíst nejlepší povrch Rogera :)
V supersezoně určitě nebyl Roger bez šancí proti Rafovi ani na antuce ale nakonec to neuhrál, zejména na Masters. Mladý Rafa 2005 jako velký outsider trápil Rogera na betonovém Masters a měl ho dá se říct na lopatě. Nepřijde mi vůbec moudré o tomhle tímto stylem debatovat, protože je to v rovině značně teoretické a jak jsem psal, trend hovoří jinak. Proč by tomu mělo být najednou významně jinak? :)
Reagovat
Amputace
A jakou roli jako hraje to, že v Rogerově slabé sezoně 13 se potkali 4x a letos (zatím) pouze 1x? V tom roce 13 se potkali (až s výjimkou Říma) v brzkých fázích turnajů - čf IW, of Cincinnati - sf TM zatím nepočítejme, kdoví, jak to bude letos. Ve čtvrtfinále či osmifinále nějakého turnaje se klidně mohli potkat i letos, to není o tom, že letos Nadal k Federerovi nedošel, zatímco v roce 2013 Federer k Nadalovi došel... Ano, došel, na jediném turnaji, ale to i letos Nadal, zbytek toho, co blábolíte je úplně irelevantní, protože Federer nikam nedošel, jen byl takový los, že se mohli utkat už brzo.
Reagovat
Roger_Federer
No tak cela pointa je snad vtom, ze kdyz se tady nekolik tydnu rozebira furt H2H s jasne to udajne ukazuje kdo znich je lepsi tenista, a resi se tady pomalu kazdy zapas zvlast, slusi se rict, ze v sezone 2013 kterou lze bez reci povazovat za Rogerovu nejslabsi, si Rafa diky losu vylepsoval bilanci na vsech povrsich, kdesto v sezone 2015, Rafove jiste nejhorsim roce, vypadl Rafa pokazde nez k jejich vzajemnemu stretnuti doslo.
Reagovat
Amputace
Ok. Pochopil jsem to jinak, nečetl jsem všechny příspěvky.
Reagovat
Herbert_Hoover
Byl to jeden z nejlepších zápasů, ale pořád to nebyl Rafa, takže platí, co jsem napsal. :) Rozhodně si neudržel konstantní výkon během nějakého delšího časového horizontu v zápase. První čtyři gemy supr, pak už to bylo něco jiného. Rafu připomínal pak až zase ke konci druhého setu, ale měl štěstí, že Roger nevyužil své šance a toho, že Rafův výkon poklesl. Jen to mu přineslo zisk druhého setu a dostalo ho to v závěru na koně. Aha, pardon, Basilej je pomalý jako Valencie. :) Co ještě Petříku napíšeš, aby jsi přetransformoval povinné vítězství Rogera na nepovinné vítězství Rogera? :))) Ale ty jsi zkušený stratég, připravoval sis půdu už daleko před zápasem, pro případ, že by to nedopadlo. :) A teď z ní těžíš. Hezké. :) Zbytek už nemá cenu komentovat, snad jen, že je fajn, že Novak musí otáčet teprve bilanci s Rafou v jeho nejhorší sezoně, zatímco s Rogerem ji už otočil v jeho docela slušné sezoně :) Je to další pocta vyseknutá Rafovi. Jen ta dál, Petříku, ono to s tebou nakonec nebude tak zlé, máš naději, že budeš lepším diskutérem.
Reagovat
Pe3k
Rafa nebyl Rafa. To píše člověk co zde má už 4 nebo 5 nick. Pokročilá fáze schizofrenie. Rafa je vždy Rafa, nebo jsi tam včera viděl hrát Tonyho?
Reagovat
Herbert_Hoover
Já vím, že bys byl strašně rád, aby jsi u mě objevil duševní poruchu, ale spíše bys měl pátrat u sebe, když už chceš něco tuze moc objevit, Petříku. :) Schizofrenie určitě ne, jako spíš bloklé účty. :) Fyzicky to byl Rafa (tedy připomínal ho, nebyl to Rafa třeba z roku 2008), což je pochopitelné..tok času nezastavíš a tílko a tričko je prostě tílko a tričko ;D Herně to Rafa byl jen pár gemů. :) Ať už se ti to líbí nebo ne, je to tak. Stejně tak lze říct, že Roger nebyl Roger v roce 2013. To už zní smysluplněji že? :)) Pokud nejsi hloupý, tak pochopíš, jak je to myšleno.
Reagovat
smazaný uživatel
No, nebyl, jenže i přesto se ten Roger roku 2013 dokázal probojovat až k Rafovi, aby pak s ním prohrál, celkem 4x, z toho dokonce jednou na antuce, a tím si dále významně zhoršil H2H. To je ten point, že poloviční Rafa je schopen vypadnout skoro s kýmkoli, kdežto poloviční Roger zase většinou až s Rafou nebo Novakem. Takže paradoxně jeho výhoda oproti "normálním" hráčům je v H2H s Rafou naopak kamenem úrazu. Není to tak těžké pochopit, když člověk chce.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a těmi "normálními" okolnostmi jsem myslel právě vyrovnanost situací, v nichž se tak často potkávali. Pak si myslím, že by jejich H2H bylo v podstatě vyrovnané.

Jak tady kdysi kdosi trefně napsal, kdyby se vykašlal na antuku a rok 2013 promarodil, bylo by H2H tuším 9:7 a GS 16:14 pro Rogera. To jsou ale paradoxy.
Reagovat
Herbert_Hoover
A co takhle kdyby se Rafa vykašlal na halu? :) Plus kdyby se vykašlal ještě na něco, co se zrovna Rafanům nehodí do krámu? ;) Je zcela absurdní, co rozebíráš. :) Jak píšu, pokud by se potkávali častěji třeba na betoně, není pravda, že by Roger vyhrával. Jak jinak si vysvětlit to, že na betonu byl tolikrát favorit ve svých skvělých sezonách a stejně shořel? :) Kde je psáno, že by to na US Open, obzvlášť v některých letech, bylo jinak? Nebo ve Wimby? :) Hehe, ale je to hezká taškařice. :) Po odečtení celé antuky a proher 2013 by to bylo 9:9 :) A po odečtení haly..dopočítej si :) Mi vychází 4:8..ať tak či tak, Roger by na tom nebyl asi tak dobře, jak byste si přáli.
Reagovat
spaniel
Ten matchup tam je, nikdo nepopira ze Rafova hra je jak navrzena na to, aby porazela Federera (proto neplati na vsechny). Ale rozhodne by bylo skore o neco vyrovnanejsi a neklelo by tak oci.
Reagovat
Herbert_Hoover
Přesně, ten match-up tam je. Nepopírám, že Rafa prohrával na betonu s hráči, se kterými de facto prohrát neměl. Nicméně nikde není psáno, že by najednou došlo k otočení trendu a Roger by Rafu porážel. :) Spíše lze soudit, že by to tak nebylo a výhry by si dělili, jak jsme to rozebrali třeba s tím US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, z toho je krásně vidět absurdita porovnávání tenisových kvalit podle H2H. Na amatérské úrovni možná, ale v profi tenisu platí jiná měřítka. Už jen kvůli tomu, že H2H je zkresleno řadou náhodných faktorů, jak sám píšeš.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já nemám problém přiznat, že ten kdo vede v H2H nemusí být lepší hráč obecně :) Ale prostě match-up je match-up..není pro nic za nic takový, jaký je a to i po odečtení snad všeho, co se fans Rogera nehodí.. :) Právě že ošemetné je ta problematika kdo se kdy k zápasům nedostal a proč, ale samotné H2H je docela logické a podléhá určitému dlouhodobějšímu trendu, proto je méně pravděpodobné, že by se to najednou otočilo dramaticky a Roger by Rafu doháněl rychlostí Michaela Schumachera v nejlepší éře :) Možná pokud by šest sezon hráli jen v hale :)
Reagovat
Roger_Federer
Vzdyt to H2H brutalne potrebujete..bez toho by se Vam to cele rozpadlo jak domecek z karet.Za 2roky uz nebute mit jiny argument, jak to H2H.
Reagovat
Herbert_Hoover
Samozřejmě, bez H2H bych snad Rafovi přestal fandit :))) Ani čert neví, co bude za dva roky, příští rok může být všechno jinak anebo taky nemusí. To se uvidí, nechejme to zatím spát.
Reagovat
Herbert_Hoover
To je odvislé dost od losu, nemyslíš? :) Plus další okolnosti. Možná by bylo fajn předhodit tedy ty turnaje, kde se letos mohli potkat a vinou Rafy se nepotkali a to dále rozebrat? :) Já vím z voleje je o Římu, kde by bezprostředně mohl jít Rafa na Rogera, pokud by nepředvedl v prvním setu proti Wawrinkovi co předvedl :) I když nikde není psáno, že by pak Stan stejně nevyhrál zbylé dva sety, ale možná ne, protože ten set prohrál Rafa fakt dost nešťastně, měl ho jednoznačně vyhrát a od toho se po psychologické stránce odvíjel další.
Reagovat
Mayo
zase sa ide odrátavať antuka (:
Reagovat
smazaný uživatel
Kde? Nikdo ji přece neodrátává. Jen ukazujeme ošidnost H2H, jaké náhodné faktory nebo preference účastí na turnajích na něj můžou mít naprosto zásadní vliv.
Reagovat
smazaný uživatel
no ps, dik za odkaz, taky zasnu - pritom se to primo nabizi. Ale pripoustim, ze jsem tomu moc nedala, osobne mam jasno.. :-)
Reagovat
a.magerova
V souvislosti s právě probíhajícím StarDance mi Roger na této fotografii připomíná tanec Marie Doležalové a házení si s pytlíkem jahod :-))

https://usatftw.files.wordpress.com/2014/07/afp_512248351_49943747.jpg?w=1000&h=598

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10570561091-stardance-vii/214522160450003-stardance-vii-kdyz-hvezdy-tanci/obsah/432154-marie-dolezalova-marek-zelinka
Reagovat
smazaný uživatel
senzoricky pocit pri odhodu a uchytu vsak tipuji opacny.. :-)
Reagovat
a.magerova
Koukni, furt se TO neomrzí :-))
https://pbs.twimg.com/media/CSwHpZWWoAIE5Rp.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
špatně nevyložil a neodstartoval jsem nějaký zbytečný flame, ještě na vysvětlenou dodávám, že jsem tím nechtěl říct, že Federer je lepší než Nadal. Podle mne jsou zhruba na stejné úrovni, na kterou patří z aktivních hráčů ještě Novak. Od ostatních hráčů je dělí obrovská výkonnostní propast, kterou se po tenkém laně krůček po krůčku pokouší přejít Andy. Ale asi to už nestihne.
Reagovat
Davor1
Videl som až tretí set, obraz hry celkom očakávaný. Rafa sa Rogerovi tradične tlačil do backhandu, dnes ale Rogerovi BH fungoval parádne, skutočne ma prekvapil, toto je vec, ktorá ho trápila proti Nadalovi prakticky celú kariéru a kvôli ktorej ich matchup vyzerá tak ako vyzerá. Je zase pravda, že Nadalove údery už nemajú takú top kvalitu, ako v ich predchádzajúcich zápasoch. Dobre, že to Fedex zvládol psychicky v tej koncovke tretieho setu, to je ďalší dôležitý faktor, v ktorom v minulosti proti Rafovi pravidelne zlyhával.

Celkovo ma ale Roger na tomto turnaji príliš nepresvedčil, hral dobre, ale úplna top úroveň to nie je, ak to do TM nevystupňuje, tak trofej môžu dať Nolemu ešte pred turnajom. Pre Nadala mimoriadne vydarený turnaj, porazil extrémne kvalitných halarov (Čilič, Gasquet), dokázal otočiť prakticky každý zápas, alebo sety s Rišom, to napovedá o jeho znovunadobudnutej psychickej pohode. V súčasnosti už hrá aj na harde tenis top8 úrovne. Otázkou je, či je toto jeho maximálny možný herný strop. Ak áno- tak bude kvalitatívne v rovnakej skupine s Berdychom, Ferrerom, Nishim, Stanom a už len ťažko získa nejaký väčší titul z rýchlejších povrchov, síce bude pravidelne prechádzať do SF Masters či 500-viek hardovych turnajov, tam ale bude pravidelne narážať na Djoka a Andyho, možno aj toho Rogera, ak obaja udržia súčasnú úroveň. Ak dokáže ešte výkonnosť vystupňovať, tak môže byť trebárs v IW nebezpečný. Akosi sa mi ale zdá, že v Baseli už predvádzal svoj najlepší tenis vrámci jeho momentálnych možností a zrejme už tú výkonnosť z roku 2013 nikdy nedosiahne, bolo by to aj celkom logické vzhľadom k jeho veku a fyzickému opotrebeniu...

Dúfam, že na posledných 2 turnajoch sezóny uvidíme aspoň aké-také náznaky prekvapenia a nebude to Paríž easy Djoko a TM easy Djoko, aj keď je to vysoko pravdepodobné, nie že by som mu to neprial, ale dosť ma ten stereotyp už v mužskom tenise ničí :D
Reagovat
Fandina
Roger super. Pěkné, úžasné, nádherné. Mám radost, nádhera se na jeho hru dívat. Gratulace velikáááááááááááá!!!
Reagovat
sprchon
Gratulace Rogerovi a taky Sousovi. :)
Reagovat
ipko
ale dnes Rogera podržal hlavne bekhend ako už dlho nie, obzvlášť v zápasoch s Rafom..
Reagovat
smazaný uživatel
Backhand a servis hlavne..68% je krásne číslo..
Reagovat
turista
Je pravda, že Roger hrál dnes bekhend výborně jako téměř vždycky. Bez kvalitního BH by nikdy nevyhrál svých 88 titulů.
Reagovat
Mayo
Tých 95 titulov by Roger mohol dať ale tá stovka je predsa dosť. Som zvedavý.
Reagovat
smazaný uživatel
100 titulov je podľa mňa tutovka.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to zvlastni, prohra mrzi, ale nijak neboli...mozna i proto, ze jsem to nevidela live....vic bolely ty napr. s Brownem, Felim, Fohnim atd. No nejvic samozrejme s Nolem, to se ve mne vzdy vari krev :-D ...dneska pohoda. Tesim se na 1000, snad da Rafan aspon semicko ;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
V prvním zápase může dostat zase Rosola :D Ten mu je asi souzen až do konce kariéry.. :) Semíčko s Nolem by bylo krásné.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rosola? No faaajn, bude zase vzruso ;-)
Reagovat
Kytka
Pokud Rosol přejde přes Garciu - Lopeze. Ale přála bych si to.
Reagovat
Roger_Federer
Dneska zase bylo videt, jak Roger nedokaze udrzet koncentraci a vykon po cely zapas.Ve druhem setu zacal zase "vadnout", tim umoznil Rafovi krasne se dostat do tempa a zapasu.
Tohle se mu drive nestavalo, urcite ne tak casto jako ted(ne jenom z Novakem a Rafou)
Pred rokem 2013 si to vybavuju mininalne.
Reagovat
smazaný uživatel
Starne no, jako my vsichni :-) nerikej, ze ty drzis koncentraci pri vsem na 100% ;-)
Reagovat
Kytka
To se fakt nedá
Reagovat
smazaný uživatel
To vis, pozor na skoky ve stredni casti...basnici :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Velky respekt;) a fans Fedexe gratulace taky;)
Behem finale jsem udelal jen jednu, ale asi dost podstatnou chybu...precetl jsem si nejake komenty po TM-WTA;))) Takze jsem byl dost nekonzistentnim divakem;)
Ale o to vic se asi budu tesit na TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Díval jsem se znovu, ale úroveň- asi lepší průměr. Rafa už,možná díky zdravotnímu stavu (např. klouby, celková opotřebovanost)nestíhá postavit se k balónu. Některé údery hraje pozdě, nebo je vypouští, což předtím nedělal, ale nemá z čeho, když tam ta technika v ruce chybí! Pokud se Novak nezraní, nahradí ho nastupující mlaďoši,(nebo Roger)Rafa už ale jednička nebude!
Reagovat
Pe3k
Tak to je jasné, Rafa bude rád, když se ještě dostane do top 4. Co se týče Rogera. tak to na top flek taky nevidím. Jediný kdo by mohl v blízké době Novaka sesadit, je Můra, ale musel by se o hooodně zlepšit.
Reagovat
smazaný uživatel
Díval jsem se znovu, ale úroveň- asi lepší průměr. Rafa už,možná díky zdravotnímu stavu (např. klouby, celková opotřebovanost)nestíhá postavit se k balónu. Některé údery hraje pozdě, nebo je vypouští, což předtím nedělal, ale nemá z čeho, když tam ta technika v ruce chybí! Pokud se Novak nezraní, nahradí ho nastupující mlaďoši,(nebo Roger)Rafa už ale jednička nebude!
Reagovat
Herbert_Hoover
Snad Rafa vyhraje alespoň nějaký challenger...
Reagovat
tito
Bude to mít těžké, když tam ta technika chybí...
Reagovat
Herbert_Hoover
Přesně tak a navíc konkurence je neúprosná..techničtí titáni Fabrice Martin nebo Albano Olivetti s Honzou Mertlem plus nestárnoucí Pippo Volandri :))
Reagovat
tito
:-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D to je zábavný číst fakt, že prej Rafa nemá v ruce techniku :D právěže ta zlatá ruka mu narozdíl od rychlosti zůstala :P to je nejlepší číst takový komentáře, třeba na sport.cz jsem se pobavila:

"Ten nadal je formou jak náš béďa dojde na někoho z top 10 tak nic no pravda nadal udělá překvapení i proti někomu ze 100"

Proč to komentuje někdo, kdo tenisu absolutně nerozumí a je vidět, že ho snad ani nesleduje? :D
Reagovat
Herbert_Hoover
To si člověk přeje, aby to byli jen trollové a nemysleli to vážně :D Jenže třeba jsou fakt tak mimo.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, o jaké technice je řeč?
Reagovat
Vojtiik
rafa ale fakt nemá úžasnou techniku:D má vycepované zápěstí, to má nejlepší na světě, to je ta zlatá ruka přesně... ale když porovnáš techniku jeho úderů a k němu rogera, novaka, ale i lidi ne uplně ze špičky, např. tommyho haase, fogniniho nebo grigora, tak v technice úderů zaostává výrazně... ale oba víme, že jemu zápasy nevyhrává a nikdy vyhrávat technika nebude ;)
Reagovat
tito
Překvapuješ, ani se mi nechce rozepisovat.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to hodně hecuješ, ale např. bohužel Čoriče vidím jako následovníka Noleho
Reagovat
Herbert_Hoover
To zní logicky, že starší Rafa nebude následovníkem Noleho :) Coric může být jedním z adeptů, ale i o Tomicovi se říkalo, kde bude a houby s voctem, no nebo to o sobě říkal hlavně on sám po Wimbledonu 2011, jak on s Raoničem vystřídají Rafu, Rogera...
Reagovat
Kytka
To říkají vždycky všichni komentátoři jak ten či onen bude brzy v top ten. Jenomže v top ten jich už 10 je a pořádných mazáků i ti svoje posty jen tak nepustí. I když spíše zase top 8, deváté a desáté místo se často mění.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Mayo
TV Markíza je nechutný odpad. Dávajú reportáž zápasu Roger vs Rafa ale ani nevedia koľkáty titul presne Roger vyhral. Trepú k.ktiny a to nehovorím ani o tých otrasných komentátoroch na Tv Dajto.
Reagovat
Cico93
:-))+1
jj videl som
Reagovat
marta
Na kterých kurtech v Paříži jsou kamery?Děkuji
Reagovat
Pe3k
Fun fact, with this result Nadal will climb to 6th in the rankings. Now, I know that doesn't sound like anything special. But the fact is he's never been ranked #6 before so it will be his first week ever in that position. He's now been in every position in the top-10.
Reagovat
Herbert_Hoover
Povinná výhra dokonána jest, Basilej ubráněna. Začátek prvního setu a konec druhého geniální tenis. Jinak velice slušná úroveň, asi ku překvapení většiny fanoušků. Gratulace všem fanouškům Rogera kromě Petříka. :)
Reagovat
Pe3k
Tak to mě opravdu ranilo :D
Reagovat
Herbert_Hoover
S tím jsem ani nepočítal :) Ale upřímnost je upřímnost :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa se při proslovu Rogera asi krapet nudil :D :D

https://www.facebook.com/TrollTennis/videos/832616806856983/
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/12065853_983269661729926_2798416308536505135_n.jpg?oh=d7d5b8b8f5c13a80c480f2882dd78ad1&oe=56FA25FF
Made my day. :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpl1/v/t1.0-9/12192002_832627716855892_9156890899975502361_n.png?oh=49567a71ad1ebbc2fa29d9562d97de4b&oe=56C37A41
Reagovat
a.magerova
https://pbs.twimg.com/media/CSvXitxWIAAJxKm.jpg
Reagovat
mrafe
ty dneska perlíš :DDD
Reagovat
a.magerova
Mně ta fotka totiž připadá jako hodně špatná fotomontáž (vím, že není, o to je to vtipnější).... to i Mel vypadá lépe zvládnutý :-))
http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20120603021655/southpark/es/images/e/e5/Mel_gibson_south_park-1-.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-43wR2PrTGVQ/UVwNW989fpI/AAAAAAAAPGU/t79KSN_5COE/s1600/004.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepsi :-DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
ty jeho kreace a ksichty :D nejvíc jak si vyklepe pot z vlasů :D :D

http://i2.mirror.co.uk/incoming/article5015957.ece/ALTERNATES/s1227b/Tennis-Best-Pictures-from-the-Australian-Open-2015.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
tady ještě celej proslov Rogera a v pozadí Rafa :D :D :D

https://www.youtube.com/watch?v=jHXURZlfsL8
Reagovat
smazaný uživatel
teď pudu spát ubrečená, to jsem neměla pouštět si tohleto :D :D :D to mě vždycky tak rozesměje, perfektní na rozesmání ty jejich výtlemy, nejlepší "don't laugh" "don't worry, I won't" :D :D :D

https://www.youtube.com/watch?v=9EXeweMO520

ale pustila jsem si to proto, že v té delší verzi jsou krásně vidět ty Rafovy grimasy a na konci, jak se upravuje do kamery, z toho taky nemůžu, to je prostě legendární, něco takovýho by měli zase zkusit natočit :D :D

https://www.youtube.com/watch?v=jJV-mF6chSg
Reagovat
smazaný uživatel
a jak učí Rogera mluvit španělsky :D tohle je fakt top na zlepšení nálady :)))
Reagovat
Davor1
ten Nadal :DDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
já dneska nemůžu fakt, umírám :D :D :D
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
vtipný :D ještě lepší ale bude, až se Nolda příští týden zeptá poraženého finalisty, jaký to je s ním prohrát :D :D
Reagovat
Mayo
:DDDDDDDDDDDDD ten ksicht po tom, čo sa pozrel na hodiny, umrem z neho :D
Reagovat
smazaný uživatel
já som dnes zomrela už :D :D
Reagovat
Mayo
tak vitaj späť :D
Reagovat
smazaný uživatel
v pohodě, mám 9 životů ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj kocko ;-) dneska gratuluji, musis se vznaset blahem a radosti :-) preju ti to!
Reagovat
smazaný uživatel
taky že jo, díky, škoda pro vás viď, soucítím částečně, mohlo to dopadnout všelijak, ale přišla jsi o hodně, pokud jde o kvalitu zápasu, to se podívej!!!
Reagovat
rod_laver
Rafovi se musí na hodinky dívat parádně. Jeho Richard Mile za 700 tis. USD jsou fakt úlet :-)
Reagovat
a.magerova
Úlet určitě.... mně se ale fakt nelíbí.... ještě tak ta zadní strana :-)))
http://hodinarskymagazin.sk/wp-content/uploads/2015/06/richard-mille-rm27-02-rafael-nadal.jpg

http://www.acemagazine.co.uk/wp-content/uploads/2015/05/Richard-Mille-RM27-02-quartz-tpt-watch-3-809x1024.jpg

A prý 800 tisíc dolarů.... to jen abys neměl trapnou chvilku, že bys neměl u sebe dostatečnou hotovost při koupi :-)))
Reagovat
a.magerova
https://pbs.twimg.com/media/CSvhVD-WUAAq9L8.jpg
Reagovat
anajka
super :))
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Cico93
ten dnešný si mohol odpustiť teda:-))
Reagovat
a.magerova
Ale no taaak, vem si příklad z Toniho ;-)
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/1898195_832619810190016_6361972001258289237_n.jpg?oh=3e98752c05327436edc4345d11c5704b&oe=56AFB5D6
Reagovat
a.magerova
https://pbs.twimg.com/media/CSvmNDLWcAE2QoS.jpg

https://pbs.twimg.com/media/CSvmMoCWIAQTMY_.jpg

https://pbs.twimg.com/media/CSvjntNWEAAzZ0L.jpg
Reagovat
mahycek
Fandino, promiň, byla návšteva, děti lítali, já po vystoupení s kapelou, neuhlídal jsem to. Ale jsem rád, že to tak je, zrovna včera jsem natočil náš big beat svojí kamerou z pohledu podia. Příjemný zbytek dne, tobě a vám všem.
Reagovat
mahycek
Vidím, že se tady objevilo několik nových lidí. Ale Fandina dnes ne. Stýská se mi, když žil ještě náčelník Inčučona a Jasný den (Nšoči), I Vinnetou rád vzpomíná na slavnou dobu a je rád, když jeho bratr Old Shaterhand půjde s ním. To nebylo nic proti Fandině, tu mám rád, jen jsem se nechal unést filmem, co mám rád. Tak žijte přátelé, hned od zítřka Paříž 1000.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi proto že obnovili registraci.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra Paříž Tomáši pojď pojď pojď jestli ti fandina chybí:-)))
Reagovat
Kytka
Jo Tomáši pojď. Ráda bych, ale zase ten černý Petr (tedy Karlovič) zbyl na něj. měli by ho do druhých kol pro ty nejlepší střídat. Nole na něj narazil jen jednou a prohrál, minulý týden dostal Wawrinku, Tom ho má takhle letos už potřetí. Kdy ho dostane třeba Niši, Ferrer, můra nebo Nadal? Tom zase neměl štěstí na los. Takže počítám, že pokud rupne s Karlovičem jako obvykle, zapinká si v Paříži tak akorát čtyřhru s Radkem, pak tři zápasy na TM, kéž by při té bídě vyhrál aspoň jeden jako obvykle a budeme čekat na další rok. Chjo.
Reagovat
smazaný uživatel
Kytko neboj Tomáš ho dá Paříž má pomalé kurty Karlovic nemůže porážet top ten věčně navíc tom má formu věřím mu.
Reagovat
Kytka
Formu má, to jsem viděla minulý týden ve Stockholmu. Zejména zápas s Dimitrovem si mi líbil. Nedal mu čuchnout. byla bych ráda, kdyby ho zase jednou porazil, to skóre vzájemných zápasů je ale hrozné. Myslím, že až Karlovič skončí, hodně tenistů si oddechne. Jenže hraje tak úsporný tenis, který ho moc nevyčerpá. Dá buď eso nebo doběhne první, druhý return, ke třetímu to už nestihne nebo se ani běžet za ním nerozhodně. Moc nenaběhá, práská jen ty svoje esa z druhého patra. Fakt zabiják tenisu. A že ho dá v prvním kole Roger- Vasselin moc nevěřím.
Reagovat
turista
Karlovič je chytrý hráč. Přesně ví jak správně využít svých 211cm výšky a dostat do problémů kohokoliv ze špičky ATP.
Reagovat
Kytka
Nicméně jeho tenis se mi moc nelíbí. Radši koukám na jiné hráče.
Reagovat
Kytka
Ale fandit budu jako lev. Zase se mu líp fandí než třeba Petře. Buď má formu nebo ne, u ní víc záleží na tom zda se vyspí do růžova. Ale ženský a mužský tenis je rozdíl.
Reagovat
Pe3k
Los je zajímavý, těším se :)
Reagovat
a.magerova
Ale neboj, je tu.... jen asi zatím spřádá plány :-P
Reagovat
a.magerova
Zatím je u Petry.....
Reagovat
Pe3k
Roger je ted zas number 2?
Reagovat
a.magerova
No... toť otázka.... pro TM bude nejspíš 3.
http://live-tennis.eu/race
Reagovat
Pe3k
No na zahraničních webech slaví jeho návrat na druhý flek...
Reagovat
Denis92
Ano, ale po Parizi bude znova trojka. Ibazeby zazracne dohnal stratu vyse 500bodov
Reagovat
Hypertac
Tenis super! Roger o neco lepsi. Nevadi. Vamos Rafa!
Reagovat
Denis92
https://pbs.twimg.com/media/CSvLpJwVAAALfel.jpg:large
Reagovat
vrabejka
Ale Rafa se zlepšuje od zápasu k zápasu. Už jen aby některe udery nezahraval s přiliš velkou horni rotaci kdy to mohl Roger zabijet.
Reagovat
smazaný uživatel
Prd se zlepšuje vždyť do finále prošel s odrenyma ušima. V zápase s rosolem to bylo vidět že forma je ta tam a v těch ostatních neustále ztrácel podání.
Reagovat
Kytka
Tak tak
Reagovat
Kytka
Kdyby Rosol nebyl svázaný, že ho může porazit, loučil se v prvním kole. Vyhrálo mu to jen jeho jméno.
Reagovat
spaniel
???
Roger nezabijel ty s velkou rotaci, ale ty kratke.
Reagovat
Cico93
A mrzí to veľmi a dvojnásobne, samozrejme som tomu kurzu neodolal.

Rafa hral na tohtoročné pomery dobre, miestami velmi dobre. Škoda toho 8 gemu tam to vyslovene posral. Ten nedôrazný BH na bb v 1 sete tiež mrzí.....ale to už je zbytočné rozoberať.

Uvidime čo na TM.
Reagovat
Cico93
Gratulujem FFF( spaniel je v siedmom nebi určite;-:)))
Reagovat
Franky
Nielen on :) :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem v sedmém nebi :)))
Reagovat
Cico93
Tak to si uži!
Reagovat
smazaný uživatel
ďakujem, Cico, aj tebe gratulujem k tomu, čo Rafa dokázal, neveš hlavu ;))
Reagovat
Kozoroh
A v kolikátém nebi bys byla, kdyby Roger vyhrál 18. GS turnaj? ;-)
Reagovat
Cico93
To už by bol paradie asi.
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě, že v osmnáctém ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Anebo ve 126.? 18 x 7. nebe? :D
Reagovat
smazaný uživatel
dnes jsem byla dozajista v 616. nebi a možná, že jednoho dne se dočkám i toho 7000. nebe :)))
Reagovat
smazaný uživatel
No kurz byl možná až přehnaně vysoký na Rafu vzhledem k jejich H2H bilanci. Ze začátku šlo vidět, jak si na něj Roger něvěří. Ono kdyby tam Rafovi vyšlo těch pár centimetrových prohozů, tak ten zápas může vypadat úplně jinak. Rafa se strašně zvedl ale ještě trošku chybí. Otázka co předvede v Paříži. Tam si nemůže dovolit 3 sety každý den po tomhle Basilejském maratónu. Tam má navrch odpočatá část hráčů.
Reagovat
peggy
Vamos Rafa!!! I kdyz to nebyla vyhra,bylo vyborne.Nyni na Pariz, bojuj jako Napoleon.
Reagovat
spaniel
Waterloo? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No ještě že vyhrál Roger protože ten rafa měl víceméně štěstí že došel do finále.měl ho zastavit rosol jenom to podelal v hlave nic extra španěl nehrál. A vubbec se divim tomu že se dostal až do finále.vše trisetaky víceméně nic moc zlepšení. Na turnaji mistrů vyleze možná se skupiny to je tak vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol po celý zápas jasně lepším hráčem
Reagovat
D@nny
Gratulace Federerovi! Vyhrál zaslouženě, ale já mám z toho turnaje přesto dobrý pocit. Nadal se na něm neprezentoval vůbec špatně. Zvedl si sebevědomí, zlepšil forehand, no na TM může překvapit, kdo ví...
Reagovat
a.magerova
Že Toni šel pogratulovat Robertovi? To bylo pěkné :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To byl krásný moment. Jde vidět kolik respektu mezi sebou tihle dva hráči a jejich týmy mají. Rafa je strašně skromný kluk s obrovským srdcem. Dneska předvedl krásný výkon, ale bojím se, že to možná bylo i tím jak si na Rogera vždycky věřil - kdo ví. Každopádně Roger dneska měl sakra pevné nervy u svého servisu a tím si vysloužil dnešní sladkou ale vydřenou výhru. RF nezklamal své rodné město a myslím, že to byla pro něj velmi důležitá výhra po tom kolapsu v Šanghaji. Teďka musí předvádět dále skvělý tenis a porazit dalšího svého démona Novaka. Byl bych rád kdyby se do finále dostali zase oba dva. :) Ale obsazení v Paříži je o 100% náročnější, než v Basileji. Sláva vítězům čest poraženým. Krásný a dramatický zápas. Jsem fanda Rogera, ale Rafa byl dneska skvělý a klidně mohl vyhrát.
Reagovat
Franky
Nech ti Odin zehna! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Amen to that ;)
Reagovat
smazaný uživatel
že žádný z těch, kterým jsem dnes fandil Feďa e Kvítko to nedá! Přiznám se, že jsem víc přál Rogerovi, takže spokojenost!! Peťa rupla se ctí!
Reagovat
smazaný uživatel
že žádný z těch, kterým jsem dnes fandil Feďa e Kvítko to nedá! Přiznám se, že jsem víc přál Rogerovi, takže spokojenost!! Peťa rupla se ctí!
Reagovat
smazaný uživatel
Ted jsem prijela dom, napnuta v aute jak ksandy :-D No gratuluji Rogerfans ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Si si to mala nahrať a pozrieť zo záznamu :)

Ja takto bežne fungujem..Raz mi priateľka nahrala prenos a stopla hneď po skončení, hoci vždy si tam dávam obriu rezervu...Zapnem match a vidim, že 1:30 aj s rocvičkou a finito..Keď som jej vysvetlil, že teraz viem, že to bol dvojsetový mach a mám naštrbený zažitok, tak mi len povedala, ze ved aj tak neviem kto vyhral :))

Ženy :)
Reagovat
a.magerova
Já bych ti tam nahrála Sex ve městě, před zápasem i po něm..... no třeba i místo zápasu :-P
Reagovat
Franky
:D :D :D to sa mu dnes hodi ako naplast po zapase :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nahravani jaksi nebylo realne, kdyz jedes 400km z Moravy na sever Cech a nikdo tam ;-) Ty jo, mrzi ten Rafa, ale je uplne super, ze se tak zvedl, snad pristi sezona zas bude aspon castecne jeho. VAMOOOOOOOOS!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je brutální skok, z Moravy na sever Čech. :D To teď spíš místo tenisu řeší kulturní šok, ne? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ještě jednou, obrovská gratulace Rogerovi k 7. trofeji z domácí Basileje, symbolickému 11. vítězství nad největším rivalem a zároveň první po třech a půl letech a pěti porážkách v řadě a celkově už 88. titulu, to nám to krásně vyšlo navíc s datem 1.11. :)) A samozřejmě velké uznání Rafovi za to, co předvedl na celém tomto turnaji, jak se pomalu, ale jistě zvedá, dneska to mohl klidně vyhrát, bylo to velké drama až do konce :) Oba dva se zasloužili o nádherný zápas, na který se čekalo skoro 2 roky, prostě kdo neviděl, ten o něco přišel, já jsem si to užila a jsem strašně ráda, že si Roger zachránil čest a nepodlehl tlaku :)))
Reagovat
raduz
Tenis to nebyl vůbec špatnej,nelituji,že jsem u zápasu vydržel až do konce.Výhru jsem přál Federerovi,protože mám rád talentovaný lidi,nikoliv paraolympioniky vítězící na okruhu.Bohužel musím dát za pravdu i některým r8dobyretorům,tvrdících však pravdivou skutečnost,že Federer neumí prohrávat.Právě v tom spočívá ta jeho děsivá bilance s Nadalem.On si totiž Rogera dovolil v jeho nejlepších sezonách několikrát porazit.... Ono když někým opovrhuješ,vymstí se ti to.
Reagovat
pockerface
A jak si přišel na to, že Roger opovrhuje Nadalem? On ti to řekl?
Reagovat
a.magerova
To jsou zas "moudra".... :-/
Reagovat
a.magerova
A večer si můžeš jít....
http://www.productionparadise.com/newsletters/968/photos/46287/original/federer-livingroom.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
ale prd, večer si může... :P

http://www.tennisperspective.com/wp-content/uploads/2011/05/Roger-Federer-Credit-Suisse-2.jpg
Reagovat
rod_laver
Btw, po sérii pěti porážek, ale zároveň porazil Rafu ve finále naposledy před pěti! lety na TM 2010.
Reagovat
spaniel
Tak jako Nole vladne v M1000, v 500kach kraluje (3 kusy). Stejne ma Ferrer, i kdyz trochu hure obsazene (Acapulco, Rio a Viden), pak Stan s 2 kusy a konecne 1 kusovi Nole, Nishi...
Reagovat
yenda1
Chtěl jsem mač jak řemen, dostal jsem ho. Chtěl jsem tři sety, dostal jsem je. Myslím, že spokojeni můžou být po tomto zainteresovaní i neteční.
Reagovat
dappe
Byl to dobrý zápas, hodně dělá i ta atmosféra kolem toho a souboj odlišných stylů, dnes navíc hráli oba asi na maximum toho, čeho byli tento týden schopní. Celkově jsem ale od Federera čekal lepší formu po USO, není to ono, snad mu tenhle zápas pomůže. Na TM musí hrát lépe, aby měl šanci bojovat o titul. Dnes hrál do poloviny 2.setu dobře a byl jasně lepší, poté jakoby začal nějak polevovat. Nadal se ukázkově vrátil do zápasu, ale naštěstí se ukázalo, že momentálně to na výhru není, tohle by byla nepříjemná prohra pro RF.
Reagovat
Pe3k
Zápas byl lepší než jsem čekal, sice měl Roger vyhrát ve dvou, ale to už je celkem jedno. Gratulace oboum aktérům.
Reagovat
Franky
Nemal na to poviem ti pravdu v druhom sete bol dost tragicky hlavne pri dolezitych loptickach....som jeho fanda ale toto je fakt
Reagovat
spaniel
Zajimave. Pro decka zazitek na cely zivot.
Reagovat
a.magerova
To rozdávání medailí je suprové..... na Rafu radost pohledět, když se usmívá :-))
Reagovat
smazaný uživatel
že jo, jsem se usmívala taky :))
Reagovat
a.magerova
Na ty jeho vrásky u očí, když se směje, mě Rafa vždy dostane :-))
Reagovat
smazaný uživatel
no já mám radši Rogerův úsměv, to je jasný, narozdíl od jeho vrásků, když je na returnu, celkově se mi ale Rafa víc líbí na kurtě než v civilu a Roger někdy naopak víc v civilu, než na kurtu :))
Reagovat
Pe3k
Souhlas. Rafa je znatelně fotogeničtější, hlavně v oslavných pozách během zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
to se mi na něm právě líbí, ty oslavný gesta, je to dost rozdíl :)

http://imgup.cz/images/2015/11/01/tumblr_m6940wXuzX1rysnt6o1_1280.jpg

http://imgup.cz/images/2015/11/01/1904204_10152287082393701_813679670_n.jpg
Reagovat
a.magerova
Pro mě jedině takhle :-))
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/37/32/eb/3732ebbe46cc21a691e0960851ab6d14.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:) pak odpovím takhle :P

http://smg.photobucket.com/user/pix-perso/media/roger_federer/tmb_Pool_1280x768.jpg.html
Reagovat
spaniel
http://i.imgur.com/KYKGGhs.gif
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D :D :D :D tak to mě totálně odzbrojilo, brečim :DDDDD
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
nojo, já na tuhle reklamu úplně zapomněla :D Roger mě dneska fakticky zabije, já odpadnu :D :D

tyhle jeho reklamy mě taky dost pobavily :)))

Messi jako tenista :D
https://www.youtube.com/watch?v=Hc7oa-e3Blg

Federer fotbalista :D
https://www.youtube.com/watch?v=hUBYkFubCIk

Relaxed Roger mě hrozně baví :)
https://www.youtube.com/watch?v=Wh9w1k1p8MM
Reagovat
a.magerova
http://41.media.tumblr.com/79d93488a66e808b898359c9c4c2a36b/tumblr_nw2bsj1Kpf1qkryt6o4_1280.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:-O ty mě chceš zabít, to mě málem vypálilo oči :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
a co teprv tohle, víš o tom, že se právě řeší, kdo bude další James Bond, jo? ;)

http://imgup.cz/images/2015/11/01/12191929_1031684293521075_8252441637018878805_nbcc6c.jpg
Reagovat
a.magerova
No já o tom vím už dýl.... můj nejmilejší 007 už Rogera zaučoval :-)))
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/3e/fd/b2/3efdb23f6e2ba4a3adceafb6a555179e.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
aaa, tak to je super, a kdyby to náhodou nevyšlo, tak mám v záloze ještě jednoho perfektního kandidáta (první vždy nejlepší), přeci jen, Roger by stejně neudržel vážnou tvář ;)

http://g.cz/7-kandidatu-na-pristiho-agenta-007
Reagovat
a.magerova
Bondovky mě bavily jen s NÍM :-))
http://36.media.tumblr.com/6e06a78866024411842ec3b00faab2db/tumblr_nov063EAru1tkkiwro3_1280.jpg
http://images2.fanpop.com/image/photos/14100000/Pierce-pierce-brosnan-14159873-414-556.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, nemám je všechny zkouknuté, abych mohla porovnávat, Sean Connery má taky svoje kouzlo, ale Pierce mi vychází jako zatím nejlepší, já si fakt přeju, aby Craiga vyměnili za Henryho Cavilla :)
Reagovat
a.magerova
Connery mi jako Bond moc nejede, zato ve Skále..... no supr :-))
http://fsi.imeg.cz/img/33487.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
stejnak to byl fešák, škoda, jak na tom teď je :(
Reagovat
a.magerova
Tak 85 let....
Reagovat
a.magerova
No, nechrtím jen pro sebe, jsem včera našla, tak dnes posílám dál :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
díky tyjo, a teď se podělím já hned trojnásobně :))

http://imgup.cz/images/2015/11/01/85a0c2bc6267184f73b241f53d1dc6d1.jpg
http://imgup.cz/images/2015/11/01/news1868799.jpg
http://imgup.cz/images/2015/11/01/1472975_645976745448673_634242807_n.jpg
Reagovat
a.magerova
Suprové :-))
Reagovat
Kozoroh
Gratulace Federerovým fanouškům k 88. titulu ATP, 7. z Basileje a 11. výhře nad Nadalem.
Federer nehrál během celého turnaje výtečně, spíš průměr, ale potvrdil, že halový beton mu sedí jako málokterý povrch. Na TM mu však "basilejský průměr" stačit nebude a to nemluvím o Djokovi. Od prohry ve finále US Open mi připadá Fedex zvadlý...
I když se utkání hrálo v hale, na tvrdém povrchu a v sezóně, která je pro Nadala nejslabší za 10 let, Nadal přesto prohrál až ve třech setech. Nadal ukázal, že na Federera umí zahrát, byť to dnes nestačilo na výhru.
Reagovat
spaniel
Hele, dneska slavime, nedela a tak... Starosti o Noleho vyhry si nech na pondeli.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger hral dnes veľmi dobre, možno v koncovke druheho a zaciatok tretieho len dobre, ale v globále aj v kontexte svojho neomylného servisu velmi dobre.
Reagovat
Kozoroh
Hrál dobře, ale čekal jsem od něj víc. Hodně narážím na jeho polevení v 2. setu, sadu si neměl nechat proklouznout mezi prsty. Dnes to ustál, ale TM třeba proti Murraymu nemusí.
Reagovat
spaniel
Můru v posledni dobe drti jak hrace treti stovky.
Reagovat
mahycek
Ano, mám strach, že výkon Rogera teď v Basileji, nebude stačit na turnaj Mistrů . Ve skupině snad, ale dál ??? Třeba se mýlím a povrch v Londýně se se zrychlí, kéž by se tak stalo. A nebo se Roger zlepší .
Reagovat
pockerface
Velká gratulace Rogerovi. Dobrý výkon jak od Rogera, tak od Rafy.
Reagovat
smazaný uživatel
jéééééééééééé?! Come ON!
Reagovat
spaniel
Rafík :)
Reagovat
anajka
88. titul je doma. Blahoželám.
Neskutočne sa teším do Londýna. Dúfam, že takéto zápasy uvidím oba dni.
Reagovat
Denis92
Roger pozdvihol svoj vykon oproti celemu tyzdnu a zasluzene zvitazil. Rafa sa vsak rozhodne nema zaco hanbit, pomaly ale isto ide spat na spicu.

Uz som sa bal, ze to znova psychicky nezvladne, ten tlak v tom domacom prostredi je velky, navyse si uvedomoval, ze Nadala uz dlho nezdolal. Snad mu tato vyhra v tomto pomoze a ked sa stretnu na TM tak si nanho uz bude viac verit.
Reagovat
Nola
slava vitazom, cest porazenym, zapas som si uzila, Fedexovci oslavuju, Rafovci sa nemusia vobec hanbit za vykon svojho oblubenca, dokazal drzat krok a zatapat halovemu specialistovi, pekne finale
Reagovat
Franky
takisto som vymenil 2 tricka pri tomto tazkom zapase rafa bol velmi dobry hlavne pri prehadzovaniach na sieti
Reagovat
Franky
Dakujeme Rogerovi a Rafovi za krasny tenis dakujeme Rogovi za vitazstvo a za gratulacie od ludi ktori fandia Nadalovi...Dnes by sme sa radi vyhli konfliktom lebo napriek vitazstvu musim uznat ze Nadal hral dobre! Cakal som ze Roger ho zmetie ale kludne to mohol vyhrat aj on...Ospravedlnujem sa takisto forehandovi za vcerajsi vyrok fakt v tento nedelny vecer si radsej dajme pivko a dobru naladu pred prac. tyzdnom dovi dopo :)
Reagovat
tito
Palec hore :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nazdravie, Franky!...

Ja stále tvrdím, ze az obaja skoncia budú mať skalní RF a RN k sebe najbližšie :)
Reagovat
Franky
My sa tu este seci stretneme na rozluckovej party a dame si SR vs CR turnajik a potom sa dame dole :)
Reagovat
rod_laver
TM - pořadí se určuje dle klasického žebříčku nebo dle race?
Reagovat
Franky
Race
Reagovat
rod_laver
Díky.
Reagovat
Denis92
Race..ak budu Roger a Rafa v rovnakej skupine tak proti sebe budu hrat hned uvodny zapas.
Reagovat
rod_laver
Takže pravděpodobně Roger 3. na TM. Uvidíme, jak se to nalosuje, vyhne se jen Stanovi.
Reagovat
Denis92
Vyzera to tak. Tych 500+bodov v Parizi uz nenazenie..skoda toho Sanghaja. Tam mu to uslo..Ibazeby nakoniec Andy nehral na TM, tomu ale neverim..
Reagovat
rod_laver
Po TM se na 2. místo dostat může, na TM bude ale s největší pravděpodobností trojka.
Reagovat
Nola
po Parizi a odcitani bodov z minulorocneho TM bude jasne nasadenie - oba rebricky splynu...
Reagovat
rod_laver
Díky, to dává smysl. Ideálně Andy, Berdych a Ferrer..anebo taky Djok, Nishi a Rafa :-)
Reagovat
Nola
priatelka nie je sklamana?
Reagovat
rod_laver
Není, zvítězil princip propocionality. Neřeší to, kdyby vyhrál Rafa, velkou radost byla neměla a já byl protivný. Zatímco tak protivný nejsem :-))
Reagovat
panzer.dragon
gratulace Rogerovi, král Basileje jí ubránil :-)
Reagovat
Franky
diky :) :)
Reagovat
spaniel
Jemu dekovat nemusis, on je FFF.
Reagovat
Franky
fff?
Reagovat
smazaný uživatel
FedererFanaticFan :)
Reagovat
Franky
Jaaaaaaaaaaaaj on je nas hej? :) dobre vediet diky musis ma este zoznamit s ostatnymi som tu len odvcera :)))
Reagovat
babolat.cz
většina federerovců jsou na záchodě a ejakulují...
Reagovat
smazaný uživatel
tvoje kecy nepatří ani na ten záchod
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole, ty si zoufalec...
Reagovat
PetaM
Ty běžně ejakuluješ na záchodě? Tak to tě lituju.
Reagovat
spaniel
On jeste ceka na sex mimo zachodu a s nekym jinym.
Reagovat
HECIS
kdyby vyhral nadal tak si na hajzlu ty :D:D
Reagovat
D@nny
:D Dělá machry a hajzly mají na chodbě:D Kááámo taková škoda dneska a to jsem ještě vsadil na Nadala:D
Reagovat
Kozoroh
Uživatel žumpa se zas předvedl...
Reagovat
babolat.cz
ty sklapni paroháči
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi trapák, fakt, to je až k smíchu :D
Reagovat
Mayo
Gratulujem Rogerovi k 88. titulu. Podľa očakávania vyhral. El Matador aspoň set uhral.
Reagovat
a.magerova
Mayko, ale jsme si... :-)))))
https://pbs.twimg.com/media/CSmRpVqUwAAh0f1.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:D fuška to byla, ne že ne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist