Federer porazil Nadala i v šanghajském finále a 94. titulem se vyrovnal Lendlovi

15. 10. 2017, 11:57
Aktuality 364
ATP ŠANGHAJ - Roger Federer vyhrál nad Rafaelem Nadalem i čtvrtý letošní souboj. Ve finále podniku v Šanghaji zvítězil po skvělém výkonu bez ztráty podání a přerušil tak Španělovi šňůru 16 zápasů bez porážky. V Číně navázal na svůj tři roky starý triumf, vybojoval 27. trofej z turnajů Masters a ziskem celkově 94. titulu se vyrovnal historicky druhému Ivanu Lendlovi.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer porazil Rafaela Nadala popáté v řadě a už počtvrté v této sezoně poté, co ho zdolal i ve finále Australian Open, osmifinále v Indian Wells a finále v Miami. Ztrátu ve vzájemné bilanci upravil na 15-23, na tvrdém povrchu zvýšil vedení na 11-9.

38. vzájemný souboj a premiérový v Číně byl zcela v režii Federera. Za celý zápas ztratil po svém podání i díky 10 esům a žádné dvojchybě jen devět míčků, ani jednou nemusel o servis bojovat přes shodu. První set rozhodl brejkem hned v prvním gamu, v druhé sadě sebral Nadalův servis za stavu 2-2 a v poslední hře.

Nejvíce titulů v open éře
(od roku 1968):
109 Jimmy Connors
94 Roger Federer
94 Ivan Lendl
77 John McEnroe
75 Rafael Nadal

Šestatřicetiletý Švýcar si dnes ve svém 143. finále připsal celkově 94. titul kariéry, čímž se vyrovnal historicky druhému Ivanu Lendlovi. "Jméno Ivana Lendla je v našem sportu obrovský pojem. Během své kariéry toho dokázal opravdu hodně a já jsem rád, že naše jména mohou být spojovány," uvedl Federer.

Na turnajích Masters 1000 devatenáctinásobný grandslamový šampion Federer vybojoval 27. titul. Lepší jsou s 30 trofejemi jen Nadal a Srb Novak Djokovič.

Nejvíce titulů z turnajů Masters 1000 (od roku 1990):
30 Novak Djokovič
30 Rafael Nadal
27 Roger Federer
17 André Agassi
14 Andy Murray
11 Pete Sampras
8 Thomas Muster
7 Michael Chang

Letos Federer odehrál 48 zápasů a 44 z nich vyhrál. Pouze proti Alexanderu Zverevovi nedokázal uhrát alespoň jeden set. Z deseti turnajů šest vyhrál, čímž se vyrovnal letos nejúspěšnějšímu Nadalovi. 

"Vloni jsem tu kvůli zranění nebyl, takže je to hrozně milé, že jsem zase v Šanghaji. Je úžasné, že jsem tu zpět a hraju se svým dobrým přítelem a soupeřem Rafou. Asi jsme ani nečekali, že budeme mít takovýhle rok," otočil se Federer při slavnostním vyhlášení na kurtu na soupeře.

"Já to tedy rozhodně nečekal, takže to bylo skvělé, být s tebou dneska na kurtu a doufejme, že si to ještě užijeme na turnajích, které máme před sebou. Bylo mi potěšením si s tebou zahrát," složil Nadalovi poklonu.

Nadal, který hrál ve svém 10. letošním a celkově 111. finále, nevybojoval trofej z Šanghaje ani na druhý pokus. Před osmi lety mu ji 'vyfoukl' Rus Nikolaj Davyděnko. Po triumfech na US Open, kde minulý měsíc získal 16. grandslamový titul, a Pekingu dnes utrpěl první porážku po sérii šestnácti výher.



"Chci pogratulovat Rogerovi a jeho týmu ke skvělému roku. Dneska jsi odehrál fantastický zápas," vrátil Nadal poklonu soupeři a sebe pochválil za úspěšné vystoupení v Číně. "Byly to skvělé dva týdny a jsem šťastný, že jsem tu po dlouhé sezoně dokázal něco uhrát," dodal vítěz podniku v Pekingu z minulého týdne. Vloni se v Šanghaji loučil ve druhém kole.

Federer s Nadalem na sebe letos mohou narazit ještě třikrát. Za dva týdny ve Federerově rodné Basileji, na Masters 1000 v Paříži a na Turnaji mistrů v Londýně. Švýcar má stále šanci zakončit rok v čele světového žebříčku, o pět let mladší Španěl by si však měl náskok téměř dvou tisíc bodů pohlídat.

• ATP MASTERS 1000 ŠANGHAJ •
Čína, tv. povrch, 7.906.170 dolarů
nedělní výsledky (15. 10. 2017)
• Dvouhra - finále •
Federer (2-Švýc.) - Nadal (1-Šp.) 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
Kontinen/Peers (1-Fin./Austr.) - Kubot/Melo (2-Pol./Braz.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

364
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Podle mne samozřejmě žebříčková jednička je žebříčková jednička. Tečka. Čili pokud zakončí rok s nejvyšším počtem bodů, pak je nejlepším hráčem sezóny, o tom není třeba diskutovat.

Mně šlo hlavně o to, že (někteří) Nadalovi fanoušci tady i jinde pravidelně vytahují H2H jako argument, který má mít větší váhu než všechny ty GS, týdny na postu no. 1 a další rekordy. Přitom jak jsem uvedl, stačilo by, aby Roger vynechával antuku každoročně, a měl by H2H s Rafou 13:10 (nebo lepší), GS titulů minimálně stejně jako teď a všichni by si říkali, že Rafovy úspěchy na antuce nejsou plnohodnotné, protože se na ní nikdy nemusel utkat s Rogerem.... to jsou paradoxy!

Tušil jsem, že se kolem té mé poznámky zvedne živá debata, ale myslel jsem, že ji alespoň někdo pochopí tak, jak jsem ji myslel. Ale asi jsem se nevyjádřil správně a to poselství se někde zaseklo.
Reagovat
Franky
+1 nemam co dodat..
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu dogma s tým ze H2H, dávajú Rafa fans nad pocet GS. Kto, kedy, kde?..Je to také zaskatulkovaná obecná domnenka..

Ja mám pocit, ze H2H najviac sklonujú paradoxne Fanatici načele s rybárom..Osobne sú pre mna Grandslamy prioritou a najma H2H v rámci GS..Tam sa totiz písala história...Samozrejme pokial sa bavíme o dvoch najlepsich hracoch open ery a odohrali spolu 40 zápasov, vzajomná bilancia ma svoju vahu...

Čo sa týka tej sialenej hypotézy. Mozeme rovnako tvrdit, ze ak by Rafa hral len RG a Hardové Grabdslamy, prvykrát by s Federerom prehral az v roku 2017. Tiež pritiahnuté za vlasy, ze?...Mal 14 GS, o 4 menej nez Federer v podstate by bol stále na tom podobne jak dnes a Boh vie akoby sa pozeralo na Federera, ktorý by sa na tráve nikdy nemusel stretnut s Rafom..
Reagovat
spaniel
Lol. H2H byla vaše věčná serenada. Absolutně nedává smysl abychom to vytahovali my. Vy jste ztraceli úplně ve všem, kromě h2h.
Reagovat
smazaný uživatel
H2H sa rozoberalo v roznych kontextoch, ako som ich delil aj vyssie. Fanatici vsak vidia slovo H2H a uz im stoja chlpy, vlasy, a dalsi obsah nevnímajú..Potom sa pri vyhrach na to automaticky precitlivelo odvolávajú ako odvrhnuté milenky alebo manzelky, ktore manzelom po 20 rokoch vyhodia na oci, ze im nepomohol s taskami v tehotenstve...

Áno, H2H je široky pojem a kazde H2H ma iny vyznam. No fakt som nepostrehol, ze by ho tu niekto daval nad Grandslamy?...To, ze Nadal je vsak vyraznou kaňkou na Federerovej kariere sa snad zhodneme.
Reagovat
Roger_Federer
To zni z tvojich "ust" ,jako kdyz Rath rikal, ze v krabici je vino a on nevedel , ze jsoz tam penize.:).
Reagovat
smazaný uživatel
mala poznamka(som trocha paranoik),roho rybara si myslel mna?
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si skvelý diskutér, s chladnou hlavou.

Rybár je ten pošuk z Ostravy.

P.S- Kua, snad nejsi aj z Ostravy.
Reagovat
smazaný uživatel
som sa zlakol:),o H2H medzi Rafom a Rogerom som sa nikdy nebavil,neboj sa v Ostrave som nikdy nebol:)))
Reagovat
George_Renel
už je to jasné. Nadal prohrál kvůli kolenu, které ho limitovalo. Proto taky vynechá Basel.
Reagovat
Pe3k
No psal sem to už předevčírem, koleno měl obvazané, ale dostal by ceres i 100 pro.
Reagovat
kubiik
Kdyby se ty 2 tábory fandů na TP tady v podobě fanatických nadalovců a federerovců potkali a dali si do držky, tak uděláte líp, než se pořád dokola hádat o tom samým.
Kdo má nejvíc bodů? Rafa. Kdo je teda jednička a nejlepší v letošním roce? Rafa. I kdyby měl s Rogerem třeba 0:8. Co kdyby třeba Roger hrál i antuku a nevynechával turnaje? H2H by byla příznivější pokud by se potkali a ani by neměl tolik sil, čili třeba by ty výsledky ani nebyly takový. Rafa kdyby vynechal nějaké turnaje a regeneroval, tak třeba taky všude vlítne jako uragán a vyklepe všechny. Ale ani jedno se nestalo a je to jak to je.
Každý z nich se nějak vyvíjí a teď jdou vidět změny u Rogera, který nejsou Rafovi úplně po chuti a je řada na něm, aby reagoval. Tak jako už to bylo v minulosti několikrát a i opačně. Sice nejsem zastánce těch keců, že se herně pořád zlepšují a jsou tedy vlastně lepší než v minulosti, ale vývoj určitých prvků, které tam dřív nebyly tam prostě je.
A vůbec když zmiňujete ty bilance, tak jsem si dal tu práci:
Antuka - 13:2 Rafa
Outdoor hard - 8:6 Rafa
Indoor hard - 1:5 Roger
Tráva - 1:2 Roger
Reagovat
kubiik
Co z toho vyčíst? Na betonu to není nijak jednoznačný, proto to rozdělení na venkovní a halový turnaje. Je vidět, že Rafa je prostě král antuky a jedním z top hráčů na pomalejších a středních hardech, Roger naopak super hráč v hale a rychlý hardy a samozřejmě nejúspěšnější hráč na trávě. Tam se ale bohužel tolikrát nepotkali, takže těžko něco vyvozovat - 1. zápas celkem jednoznačný, další 2 vyrovnaný. Na pomalejší trávě má Rafa samozřejmě zbraně na Rogera a byly by to bitvy jako řemen, na rychlejší se dá předpokládat, jako na ostaních površích, že by vládl Roger.
Celková h2h zkreslenější antukou? Ano - evidentně je tam trend, že kdyby byl stejný počet indoor hard zápasů, tak to bude obdobná statistika té antukové.
Co z toho vyvodit? Rafa je prostě hrou dělanej na pomalejší a středně rychlý povrchy, na rychlých je to horší, to je parketa Rogera. Takže každej je prostě v něčem lepší, ale zároveň občas může jeden druhýho porazit i na "jeho" povrchu. Jestli je v h2h víc antuky nebo není bych neřešil. Je to prostě kdyby a kdyby se hrál tenis jenom na antuce, tak je Rafa neporazitelnej a nic se neřeší a kdyby jenom v hale, tak je king Roger. Takže je to prostě tak jak to je a to je prostě fakt. Stejně tak se dají vést sáhodlouhé diskuse o přechodným období, kdy vládl Roger a Rafa dozrával, nebo o letošním US open...
Reagovat
turista
Novak Djokovič jako jediný uměl vyhrávat nad Rafou Nadalem kdekoliv a to i na antuce. Nad Federerem kromě Cincinnati a Dubaje vyhrával taky kdekoliv. Už aby byl zpátky.
Reagovat
kubiik
O tom se dá taky bavit. Ze začátku ho porážel Nadal, pak se Djokovič neskutečně zlepšil a přišel s lepší hrou, kterou Nadala zaskočil, jako teď Roger. Hledal na ni odpověď a našel ji. Naučil se s ním opět hrát a dokázal pak Djokoviče zase porážet. Beru to do roku 2014. Sezóny 2015 a 2016 byl Rafa psychicky a herně hodně dole a zdaleka nepředváděl to, co do té doby. Narovinu ale říkám, že si myslím, že současný Nadal by na formu Djokoviče nestačil. Ať si říká, kdo chce, co chce, bh sice vylepšil, ale pohyb je horší a jistota a zabijácký instinkt z fh, čili největší Rafovi zbraně, tam nejsou a co se týče pohybu, tak už ani nikdy nebudou. Spíš by mě zajímalo, jak by Nadal v top formě hrál se současným Rogerem, který na něj zkouší nový styl. :) Ale na Novaka se těším, i když si myslím, že jeho vrchol už byl, stejně jako Rafův a Rogerův, ale i tak to bude stačit, aby tihle 3 byli TOP3 :)
Reagovat
Franky
Kubik...musim uznat ze zozaciatku to vyzeralo ze tu budes obranovat nadala za tu letosnu 0:4 bilanciu do krvy ale potom si sa znormalizoval a zacal si byt objektivny...celkom suhlasim je to dost o povrchoch a este aj rozdelenie jednotlivych hardov ci dokonca travy ktora moze byt rychlejsia ci o nieco pomalsia..H2H ide teraz bokom je tu este pariz TM a samozrejme koncorocna jednotka...uvidime
Reagovat
kubiik
Tak asi je jasný, že patřím do táboru Rafy a ano štve mě, že to aspoň jednou neurval, ideálně v AO že jo :) Ale tak to prostě někdy je, že někdo má proti někomu nějakou sérii zápasů. Ono se to zas dřív nebo pozdějc otočí o to strach nemám. Letos to trošku kazí dojem to uznávám, ale není Rafova vina, že se nepotkali na antuce, stejně tak není Rogerova vina, že Rafa zatím neví, co na něj hrát, když je Roger agresivnější a pohyb už není, co býval a fh taky ne. A když tu jedničku na konci roku urve, tak mě bude jedno, co bylo během sezony. A ideálně všechno podřídit vítězství na TM. Tohle mě jako Nadalistu žere, že to stále chybí. Asi víc než ty prohraný finále na AO. I když ty mě ser*ou víc, jak tak nad tím přemýšlím :D
Reagovat
turista
Novak zase nemá výhru v Cincinnati a na OH, Fedex zase nemá tituly z Monte Carla, z Říma a z OH. Každý z nich holt chvíli tahá tu pilku a něco důležitého jim tam spadne.
Reagovat
Pe3k
Kubík; si na tenisovém webu a my tu řešíme tenis. RF a RN jsou rivalové a mají největší fanouškovské základny světa. To, že tu dokola řešíme goat debaty atd.je naprosto v pořádku, k tomu je tenhle diskuze určena. Pokud bych chtěl někoho mlátit jen proto, že fandí protihráči, chodil bych na fotbal...nikdo tě to nenutí to číst! Podívej se na světové weby, tam se to řeší mnohem více, než tady a neustále dokola. Sám nic smysluplného nebo lepe řečeno nového nenapíšeš, jen si stěžuješ. Jdi si pročítat diskuzi na seznam, idnes atd.
Reagovat
kubiik
Hele já to chápu, šak člověk rád diskutuje, ale tohle nejsou debaty...jeden tábor čeká až ten druhej prohranej a pak spustí provokativní komenty...občas to vypada, jak kdyby ten hate byl u některých jedinců to jediný, na co čeká a na nějaký fandění kašle. :)
Reagovat
Mayo
Konečne niečo normálne som si na tp mohol prečítať, ďakujem!
Reagovat
dappe
Srovnávat letošní sezonu s rokem 2006 je solidní úlet, v podstatě nepochopitelný. Federer v tom roce sice s Nadalem prohrál čtyřikrát, ale také dvakrát vyhrál. Ale především prohrál za celou sezonu 5 zápasů, v žebříčku vedl na dnešní bodování skoro o 8 tisíc bodů, získal tři grandslamy, TM a spoustu dalších titulů, jedna z rekordních sezon. Ale už asi tři lidé to tady srovnávají, nechápu. Letošní sezona je přeci úplně o něčem jiném.
Reagovat
Pe3k
A to ještě, začal tím, že to bylo vlastně 2008 :D
Reagovat
stopan
a este niektori do toho ako obvykle tento rok pripocitali unaveneho nadala, alebo vestia buducnost ze nadal bude mat v 36ke viac grandslamov po 30tke ako federer, a porovnavat mozeme potom aj rok 2011 nadala v zivotnej forme zastavil v nadzivotnej forme hrajuci djokovic ci vtedy bol nadal tiez zraneny alebo unaveny :D ?!
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý pohled. Nicméně jasně jsem napsal, že podle bodů je No.1 Rafík, a nejlepší hráč sezony zřejmě Federer. Jaký je bodový rozdíl, je v podstatě bezpředmětné. Nejrozumnější varianta jak zhodnotit tuto sezonu. Snad nechceš být další v řadě, který tady bude tvrdit, že No.2, je vlastně No.1, když nemá na to body.
Reagovat
dappe
Tak já to nemyslel konkrétně na tebe, ale spíš obecněji. Nadala jako jedničku beru, má nejvíce bodů, dokonce vyhrál dva grandslamy. Ale je zároveň naprosto v pořádku, že někdo považuje za nejlepšího tenistu současnosti Federera, a je mimo argumentovat rokem 2006, kde byl na čele bezkonkurenčně Federer. Faktem je, že má Nadal nejvíce bodů, dalším faktem je, že Federer odehrál jen 10 turnajů a důležitým faktem také je, že když hraje Federer, tak vyhrává Federer. Nadal vyhrál jeden turnaj v sezoně při účasti Federera, a i když je znevýhodněný neúčastí Federera na antuce, tak by měl svou pozici obhájit lépe. Ono pokud Federer ovládne závěr sezony, tak z toho Nadal vyjde jako jednička opravdu "jen" těmi těžce nasbíranými body.
Reagovat
smazaný uživatel
Letos je to hodně zvláštní sezona, Roger vynecháním antuky a Novak a Andy vynecháním zbytku sezony, dali Rafovi křídla. Já to beru tak jak to je, pro něho post jedničky by byl skvělý úspěch. I když jako hráče sezony bych volil Federera, kvůli jeho výkonům proti Rafovi. Tu sezonu z roku 2006 jsem zminoval hlavně proto, že ta statistika je pro No.1 bezpředmětná.

Závěr sezony bude jistě zajímavý, hlavně TM.
Reagovat
Stan_Borowitz
a bumerang vracející se některým zdejším uctívačům H2H, kdyby Rafa zakončil světový rok jako světová jednička a přitom měl ve statisticky docela významném počtu zápasů výrazně negativní H2H (možná dokonce s 0 na straně výher) se svým největším rivalem a světovou dvojkou... co to pak podle nich vlastně znamená? Je opravdovou jedničkou?
Reagovat
Pe3k
Ne.
Reagovat
smazaný uživatel
ano je,chce vari niekto spochybnit rebricek,kvôli H2H?,kym Rafa sa dostaval do zaverecnych kvôl na Federerovych silnych turnajoch,kde ho Federer stopol,tak Federer bud to svoje slabsie povrchy vynechal,alebo sa k Nadalovi neprepracoval,tu nejde o to kto je najlepsi,ale kto je prvy(nie vzdy je to zosuladene),ked Federer v case svojej dominancie,dostaval od Rafy pravidelne na budku,bol zase jednickou Federer
Reagovat
Pe3k
Stan se ptal na opravdovou jedničku...
Reagovat
smazaný uživatel
A co si pod tím představuješ? Že hráč musí dominovat ve všech statistikách? Jediné kritérium jsou body. Možná měl otázku formulovat, jako nejlepší hráč sezony, kdy ty kritéria jsou širší, tím pádem bych neměl problém říct, že to je Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
ak by bolo hlasovanie o najlepsieho hraca sezony,hlasoval by som za Federera,ak by bolo hlasovanie o najlepsieho hraca tejto sezony na GS tak za Nadala(AO-fifty-fifty,RG a W tam nie je o com diskutovat,US-Rafa),o jednotke nastastie nerozhoduje hlasovanie,to by vyzeralo
Reagovat
spaniel
Az na to, ze naprostou vetsinu casu se Nadal nedostaval do finale Federerovych silnych povrchu...za to Federer se k Nadalovi na antuce dostaval pravidelne. To ze je to ted rok opacne nevyvazi 10 let predtim.
Reagovat
smazaný uživatel
A jsme zase u toho - a kdyby, a stejně, a protože. Rafa zase zažil několik zranění a přesto se opět dokázal vrátit na vrchol. Zajímá to někoho? Fanoušky zajímají pouze úspěchy a ostatní jde stranou. Ti hráči odehráli mezi sebou nespočet zápasů, kdy za ta léta se vykristalizovala jejich hra na daném povrchu. Těžko si před rokem 2010 mohl tušit, jak bude hrát Rafa na hardu za 8 let, protože zranění si také vybrala svou dan na jeho pohybu.
Reagovat
Pe3k
Prý zajímá to někoho :D Nadalovci se na to posledních 10 let vymlouvaji. Rafa a jeho záhadná zranění, které nikdo nikdy neviděl, a nevyžádala si žádnou operaci...
Reagovat
spaniel
Kdybys nemluvil o necem uplne jinem, tak by to mozna davalo smysl. Takze kdyz uz odpovidas za nekoho jineho, aspon zkus pochopit o cem je rec, ty zraneni.
Reagovat
smazaný uživatel
To jako nelze zareagovat na tvůj příspěvek s osobním názorem?
Reagovat
spaniel
Jisteze jde. Ale pokud je rec o jablkach, nepis o letadlech.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady už je tak zažitý steroetypní komunikační proces, kdy jakýkoliv jiný pohled na věc, je vlastně skoro zločin.
Reagovat
spaniel
Džízs. Jiny pohled na vec neni problem. Problem je jiny nebo i stejny pohled na jinou vec.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedničkou je ten, kdo nahrál nejvíc bodů.
Rafa má skvělou sezonu. Roger taky. A věřím, že se Rogerovi i no.1 třeba ještě sejde :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V sezoně 2008 ho rafík taky 4x mlasknul, a Federer bral No.1. A koho to dneska zajímá? Ve statistikách bude uveden hráč s největším počtem bodů. Podmínky pro jejich získání měli všichni stejné. Fanoušci budou glorifikovat vždycky toho svého, a zpochybnovat - kdyby, a stejně, a protože.
Reagovat
Pe3k
2008 we stal Nadal 1, takže ó čem tu točíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byla sezona 2006, kdy ho 4x mlasknul, pak to Federer korigoval na 4-2.
Reagovat
Pe3k
Kolikrát z toho byla antuka?3?
Reagovat
smazaný uživatel
A co to má s tím společného? Sezona se hraje na všech površích, a hledat alibi pro Federera, že je to antuka, je zcestné. Já tady taky nepíši, že Federer vyhrává na hardu nad Rafou. Sezona se hraje na více površích proto, aby každý na ni mohl předvést své umění. To je celé.
Reagovat
Pe3k
Jasně a proto mají 3 zápasy na trávě a 14 na antuce :D a to ještě Roger cihlu vynechává :D
Reagovat
smazaný uživatel
Směješ se možná tak akorát své blbosti. Je logické, že sezona je na antuce delší, tím pádem je větší pravděpodobnost, že se tam střetnou častěji.
Reagovat
Pe3k
Zvlášť, když Nadal na trávě vypadává v prvních kolech...
Reagovat
smazaný uživatel
trolling
Reagovat
Pe3k
3atleting
Reagovat
smazaný uživatel
nadměrná konzumace trávy ti moc nesvědčí. Drž se raději svých prutů.
Reagovat
Pe3k
A ty si kdo? Zas nějaký zabanovany Nadalovec? Na tenis portále člověk vždy dostane ty nejlepší řady do života :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ještěže Roger nehraje tak, jak Pe3k neakceptuje jakékoliv úspěchy protihráčů, hlavně Rafy.
Chápu už Forehanda.
Zlatá diskuze pod WTA...
Reagovat
Pe3k
První věta nedává smysl, druhá LoL, třetí no comment (pán je očividně dement).
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3k je nejen odborník na Rafovu a Rogerovu bilanci, ale i na diagnostiku diskutujících.
Ignor :-) Jinak bych musel začít fandit víc Rafovi, většího Rogerova odporníka aby pohledal :-)
Reagovat
Pe3k
Jasně, mluvíš z cesty, na otázky neodpovídáš, typický Nadalovec ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3k mi položil nějakou otázku?
Tak to je potom jasný. Nasazený nadalovec (pravopisně podobně jako třeba ruchovec, lumírovec, májovec) je tady Pe3k, protože číst Pe3kovy reakce by mohlo fanoušky Rogera odradit.
Mě potěšila odpověď, komu z R+R fandíš? "Oběma."
I když víc přeju Rogerovi, tak to soupeření s Rafou má pro mě náboj.
A rok 2017 je pro oba nezapomenutelný.
Doporučuji se povznést nad modlu a respektovat úspěchy soupeřů.
https://www.youtube.com/watch?v=XplLOZcFjH0
Swiss hop!
viz https://twitter.com/TimeaOfficial (24.1.)
Reagovat
Pe3k
Ty znáš pravopis Májovců a Lumírovců?
Točíš zcesty, takových je tady více...čas už z tebou ztrácet nehodlám. pěkné se zařaď mezi Bl?bolata, Franze a Forehanda. Good luck.
Reagovat
smazaný uživatel
Neznám pravopis májovců, ruchovců a lumírovců, znám jejich tvorbu.
Pe3k neumí číst, neumí psát, nedokáže ani posoudit úspěchy R+R. :-)
Reagovat
Franky
a skryva sa za fandenie Rogera :D nuz nadalovci to skusaju aj takto: hrou na city :D
Reagovat
Fandina
Jj, témat na diskusi o těch dvou je neurekom :-)).
Reagovat
Franky
Suhlasim v tomto aj so Stanom aj s Dorschom: Na jednej strane ano rebricek je dost objektivny co sa tyka sezony nadruhej to vyzera ze aktualna jednicka, skonci ako koncorocna a kludne sa moze stat ze aj s 5-6vypraskami od dvojky (Roger) tohto roku...Ano v celkovej sezone bude zrejme lepsi Nadal( i ked to este nieje stratene) ale preco sa potom vkuse Nadalovci o H2H opieraju?! Nech potom pekne uznaju ze od r.2004-2008 bol Roger pravoplatnou jednickou se vsim vsudy. A to samozrejme po cely cas aj za pritomnosti Rafu a aj Djokovica s Murraym(tito mali o nieco neskorsi nastup)...Roger takisto nemoze zato ze sa velakrat Rafa neprebojoval ani do semi okrem antuky...tak ako napr na wimlbedone poslednych 5rokkov :P
Reagovat
Stan_Borowitz
Pozor, já jsem nevyjádřil svůj názor, jen jsem položil dotaz... Podle mne samozřejmě žebříčková jednička je žebříčková jednička. Tečka. Mně šlo hlavně o to, že (někteří) Nadalovi fanoušci tady i jinde pravidelně vytahují H2H jako argument, který má mít větší váhu než všechny ty GS, týdny na postu no. 1 a další rekordy. Přitom jak jsem uvedl, stačilo by, aby Roger vynechával antuku každoročně, měl by H2H s Rafou 13:10 (nebo lepší), GS titulů minimálně stejně a všichni by si říkali, že Rafovy úspěchy na antuce nejsou plnohodnotné, protože se na ní nikdy nemusel utkat s Rogerem.... to jsou paradoxy!

Tušil jsem, že se kolem té mé poznámky zvedne debata, ale myslel jsem, že ji alespoň někdo pochopí tak, jak jsem ji myslel.
Reagovat
Franky
No to sa v podstate nevylucuje s tym co som napisal ja cize sme na jednej lodi neboj...
Reagovat
ipko
Reagovat
Pe3k
Dával jsem to tu před 2 týdny.
Reagovat
spaniel
No, neni to zrovna koser srovnani, ale samozrejme v podstate to pravda je.
Reagovat
ipko
Keď som bol pred dvomi rokmi na Wimbledone a postavil som sa tesne pred siedmou ráno do dlhočizného radu na vstupenku, dostal som lístok s poradovým číslom 7803.

Do areálu som sa takmer nedostal, podarilo sa mi to na poslednú chvíľu o piatej poobede.

Preto som si na druhý deň privstal a do radu som sa postavil o hodinu skôr. Aké bolo moje prekvapenie, keď som dostal lístok s poradovým číslom o viac ako tisícku vyšším než deň predtým.

Usporiadateľa som sa opýtal, ako je to možné, veď som prišiel skôr. Odpovedal mi: ?Dnes hrá Roger Federer.?

Tenisový virtuóz Federer povýšil tú obyčajnú hru, ktorá spočíva v premiestňovaní loptičky z jednej strany dvorca na druhú, na umenie.

Ako napísal spisovateľ David Foster Wallace, v časoch ?búchačov? od základnej čiary pôsobí jeho kreatívna a estetická hra, ?ako keby ste si pískali Mozarta na koncerte Metallicy?.

Tak ako nikto iný na okruhu ovláda Federer celú škálu úderov. Nehrá monotónne a na súperovu hru adekvátne reaguje odlišnými typmi úderov, čím tenistom dokonale strpčuje život, lebo zvyknúť si na hru, ktorá sa neustále mení, sa nedá.

Podľa situácie dokáže v jednej výmene zahrať tvrdý úder na základnú čiaru, za ním liftovaný forhend, ktorý letí meter nad páskou, potom rezaný bekhend po čiare, ktorý takmer ?lizne? pásku, aby výmenu zakončil forhendom von z kurtu tesne za sieť, a posmešne tak vyhnal súpera medzi divákov v prvom rade.

Viac než iní hráči sa Federer pohybuje okolo základnej čiary, niekedy dokonca pred ňou. V takých prípadoch hrá loptičku ešte vo chvíli, keď stúpa, čím neuveriteľne zrýchľuje hru.

Tenisti vedia, že taký úder je mimoriadne ťažký, preto si väčšina z nás, rekreantov, ale aj tenistov na okruhu, ustúpi meter aj dva za čiaru a do lopty udiera, až keď klesá.

Pripravujeme sa tak o energiu z lopty i cenné desatinky, ktoré v tenise robia rozdiel medzi vyhratým a prehratým fiftínom.
Reagovat
Ground_stroke
Amen,krasne si to zhrnul. Prave pri finale v Sanghaji ma napadlo ako dokazal z obycajneho pinkania si lopticky akym je tenis spravit nieco krasne a elegantne
Reagovat
annah
Krásné shrnutí! Zaslouží si zarámovat! Díky!!!!
Reagovat
Nola
to mi, ale trvalo....az teraz mi doslo, preco mu nedokazem fandit, nemam totiz hudobny sluch a na balet nechodim....virtuoz, umenie, vyrazy, ktore su pre mna velkou neznamou :D ja rada citam, najma detektivky, ale to nie je ziadne umenie

snad nedostanem vyhrazny odkaz :D, alebo upozornenie od admina...
Reagovat
spaniel
Tak nekdo Mozarta nekdo dechovku...
Reagovat
Nola
niekto pop a niekto zase rock
Reagovat
steve79
Opozdena gratulace Fedexovi. Vcera to byl supervykon. Nazval bych ho dokonaly! Rok 2017 je rokem zazraku, jak pro Rogera, tak i pro Rafu.
Reagovat
steve79
Fedex neskutecne zlepsil backhand. Stala se z neho vrazedna zbran.
Reagovat
Marduch
Hraje ho jak pinčes blízko u stolu.
Reagovat
babolat.cz
koukám to bylo radosti, jak na starém bělidle. zejména spaniel zase vylezl z nory (nebo z popelnice) a stlal tady své (ne)rozumy.
Bezpochyby byl rafa unavený, vyhrát dva turnaje během dvou týdnů, nezvládnou ani současní mladíci.
je v pořádku, že to vyhrál Roger, proč ne.
nyní je goal jasný-TM!
Reagovat
spaniel
Ale ale, bradavice na kuzi logiky se zjevila. Das i neco k veci, nejaky argument, nebo jako vzdy jen plac hlupacka? (To byla recnicka otazka, vim ze to druhe ;)
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
Franky
:D naklad 1000 :D
Reagovat
Krisboy
Kdo je to Lendl?
Reagovat
turista
No Lendl, to byl takovej pán co uměl moc dobře hrát tenis a pak utekl do tý Ameriky, že ano, no.
Reagovat
a.magerova
Ne ne, to si pleteš... to je přece ten sběratel umění.... ;-)

http://www.dnagentura.cz/assets/img/obsahove/obrazky/lm-vizual-vystavy.jpg
Reagovat
turista
Ano to taky. No jo ty plakáty Alfonse Muchy jsem nezmínil. No ale ty už myslím prodal. Taky podniká v pohostinství a myslím, že taky hraje golf.
Reagovat
kubiik
Gratuluju Rogerovi. Ten chlap je fakt neskutečnej, takovej Jarda Jágr tenisu. U něj bych se opravdu nedivil, kdyby hrál do 40 na takové úrovni. Rafa ten bohužel pociťuje zub času. Ten pohyb už není, co býval posledních pár let. Na antuce mu to stále stačí a doufám, že bude stačit, ale hard bude potřebovat opravdu top formu, aby mohl pomýšlet na porážku Rogera. Během kariéry ho vždy deptal svou neskutečnou obranou, vše doběhl, vše vrátil, ale pokud už tam není ta rychlost a je tam byť jen o setinu pomaleji, tak to vypadá, tak jak to letos vypadá. Na GS si myslím, že se Rafa stále dovede neskutečně vyhecovat, ale na ty 2 sety to bude zatraceně težké. U Novaka čekám postupně totéž, co se týče pohybu. No ale dost keců, blahopřeju vítězovi a Rafo hlavu vzhůru, příští zápas je zas od nuly ;)
Reagovat
smazaný uživatel
na nie superrychlom harde,mimo haly je to stale otvorene,na tohtorocnych US OPEN by som si v pripadnom semifinale na Federera nevsadil,aj keby som nebol Rafafans,to ze Federer vypustil antuku bolo rozhodnutie roka,co sa mu neskôr vratilo,este raz skoda toho US OPEN,aj keby sme prehrali,esteze ho vyradil DelPo,toho mam tiez velmi rad
Reagovat
kubiik
na US si taky myslím, že by to Rafa dal, ale jsou to jenom kdyby. Fakt je, že na rychlym hardu nebo hale byl je a bude Roger prostě lepší, stejně tak, jako Rafa vládne na antuce. Ano můžou jeden druhého porazit i na "svých" površích...ale ne porážet. Kdyby Roger absolvoval nějaký turnaj na antuce, tak to tam dopadlo opačně. Holt vynechal - jeho volba a vzhledem k Wimbledonu asi správná. Spíš teď doufám, že Rafa nebude mezek a nepojede do Bazileje. Ať si radši odpočne, dá v Paříží na rozehrání a hurá do boje o TM :) Měl by taky začít víc plánovat ten kalendář.
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že to Rafa oproti Rogerovi plánuje tak, jako kdyby měl 19 max 20 let. Pálí tam všechno dohromady, antuku, trávu, hardy, rychlé hardy, ATP 500, Masters všechno po sobě.

Nevím, jestli mu dochází prachy, nebo proč hraje tolik turnajů. Akorát se tím vysílí a na poslední turnaje roku už bude vyždímaný tak, že ho naloží každý hráč z TOP 20
Reagovat
smazaný uživatel
myslim,ze hlavnou motivaciou je post koncorocnej jednotky,aj Federer sa v lete nechal trocha uniest,Rafa vie,ze jesen nikdy nebola jeho cast sezony narozdiel od Federera,pre ktoreho je ako stvorena,preto to nahananie bodov,môze sa stat,ze na TM vybuchne(co si vsak nemyslim),vypadne v skupine a hned je tam manko cez 1000bodov,chce to mat co najlepsie osetrene este predtym,ak sa na to fyzicky citi preco nie,ale ten Bazilej by vynechat mohol,stale by to mal vo vlastnych rukach
Reagovat
Denis92
Ja si myslim, ze Roger si to dvakrat premysli a podobnu chybu ako v lete uz nespravi. Uz sa nebude hnat za no.1 pretoze je to viac ako nepravdepodobne. Roger bude hrat v Bazileji a vypusti Pariz a vsetko podriadi TM. To je jeho hlavny ciel.
Naopak, Nadal podla mna vynecha Bazilej a bude hrat Pariz.
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud by Fedex vyhrál Basilej - což asi na 95% vyhraje, tak je v sázce ještě 1000 bodů z Paříže a 1500 z TM a zmiňovaných 500 z Basileje, což je 3000 bodů ve hře.

Roger malou šanci má, ale musel by vyhrát Basilej, Paříž a TM a doufat, že Rafa nebude s ním pokaždé ve finále.
Reagovat
kubiik
No podle mě to ještě bude hodně zajímavý :) Jinak na TM je to oproti Šanghaji pomalejší a vyšší odskoky ne? Mohl by to být super zápas, pokud oba dorazí "odpočatí" ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No, dopadlo to dle očekávání. Nemyslím si, že by Roger začínal Rafu lámat na antukových turnajích, ale na hardu ho Rafa už asi nikdy neporazí. Na AO to ještě bylo tak tak, ale ty další vzájemné zápasy si Rafa ani neškrtl. Vůbec neví co na Rogera hrát a po jeho servisu není schopný vybojovat 2 body v gamu.

Vzhledem k tomu, že Roger podle mě vypustí i příští antukovou sezónu, tak jej Rafa neporazí už asi vůbec. :)

Včera šlo od prvního gamu vidět, že si Roger na Rafu strašně věří. Útočil, nabíhal na síť, připravoval si pozice a vítězné údery bych schopen trefovat ze všech pozic. Za to Rafa se zbytečně vyhazoval po druhém servisu a to jej stálo hodně bodů.

Pokud bude Rafa fit, tak bude hrát Basilej, kde dostane od Rogera 100% naloženo, pokud se potkají, pak máme Paříž, tam je to otevřené a na TM se utkají v případném finále a tam to bude stejný scénář.
Reagovat
Stan_Borowitz
S touhle futurologií bych byl hodně opatrný. I když to byla hladká výhra, stačilo málo a všechno by třeba bylo jinak. Nějaký ten gem na servisu, ve kterém dá Roger dvojchybu, pak udělá špatné rozhodnutí při náběhu na síť a následně dá těsný aut z forhendu. Rázem je to 0:40, dva brejkboly třeba ještě odvrátí, ale při třetím zahraje Rafa nějaký ten svůj úder snů a je vymalováno. Všichni jsme už takových gemů viděli spoustu. A hned se hraje podle jiných not, zejména pokud není povrch tak rychlý jako v Šanghaji...
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, ty zápasy jsou o detailech téměř vždy, ale když Rafa prohraje 5x po sobě, tak to už něčem vypovídá. AO byla šťastná výhra, tam to bylo přesně tak, jak říkáš, ale ty poslední zápasy Miami, IW, Šanghaj, to byly všechno jednoznačné zápasy, kdy Rafa prostě neuhrál ani set.

Jakmile je Roger agresivní na BH, tak jednoduše Nadal na něj nemá co hrát. Jeho celoživotní výhoda nad svým největším rivalem je pryč a buď Rafa najde jinou strategii, nebo bude prohrávat dále a dále.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já si nemyslím, že AO byl ten případ. Naopak tam, zejména v tom slavném pátém setu, to sice začalo přesně tak, jak píšu, ale pokračování bylo úplně jiné. Roger neznervózněl, nezpanikařil, naopak začal hrát ještě soustředěněji a agresivněji.

Nejlepší příklad toho, o čem mluvím, který mne narychlo napadá, je finále FO 2011. Tam hrál Roger až do setbolu v prvním setu, který měl při Rafově podání, taky brilantně, přesně a rychle. Na tom setbolu ale zkazil lehký volej, Rafa pak servis urval, Roger znervózněl a od té chvíle se hrál úplně jiný zápas.

Miami taky nebylo úplně jednoznačné, tam měl Rafa snad dokonce jako první brejkbol, ale naštěstí ho neproměnil. Takže opravdu hodně záleží na rychlosti povrchu, takhle jednoznačné to bude asi jen na rychlých hardech. Což snad udělají v Basileji, když je to Rogerovo rodné město. Paříž nevím, myslím ale, že rychlá moc není, no a Londýn je tradičně celkem pomalý hard, tam by měl Rafa určitě o hodně větší šanci než v Šanghaji. Na druhou stranu je to zase hala a psychologická výhoda je teď jednoznačně na straně Rogera...
Reagovat
spaniel
Pariz je vzdy chystana, aby byla +- stejne rychla jako TM. Hodne pomale uz par let.
Reagovat
Pe3k
Dejte si velký pozor, než zde bude článek o tom, jak Rafu bolí koleno (po tom výprasku od Federera) tak vězte že nad tp bdí mocná a tajemná strážkyně, která rekuduje počty Nadal stupid fans :D

Btw. Fialka ty jsi tu prohru neunesla, chápu ale tohle je fakt úlet...vem si příklad z Franze a Trolhanda, ti tu před zápasem psali jak o život a po něm po nich není ani vidí ani slechu (sklopili hlavy a vrátili se do kanálu). Jasně je to zbabělé, ale to už k Vám tak nějak neodmyslitelně patří a je to lepší než psát tyhle fantasmagorie ;)
Reagovat
Franky
Za dni ked bohovia boli este malicherny a nadalisti terorizovali TP sa zrodila ona! Strazkyna FFF a ochrankyna cistoty diskusie, bojovala proti agresii tychto jedincov a potichu sa im vyhrazala pomocou sukromnych sprav! :D pobavila aj mna vcera fialka :)))
Reagovat
Pe3k
Takže to byla Xena, já myslel, že jde o Magerku :D
Reagovat
Franky
Xagerka :)
Reagovat
a.magerova
Já když už, tak JEDINĚ veřejně tu lidem "nandávám".... nejsem zbabělec, který dělá takové věci, jakože potají výhrůžné vzkazy, to není NIC, co bych ctila... zvláště pokud jsem schovaná za VIRTUÁLNÍM NICKEM... :-)))))

P.S. Slyšela jsem o TOM včera prvně.... a smyslu mi to nedává... Adminům je šuma fuk, co tu lidi píší, spíše jsou rádi, že čím víc tím líp... a že se někdo zalekne nějakých virtuálních výhrůžek?!!! Nechápu nic... :-/
Reagovat
Pe3k
Fialka nezvládla a přišla s tímto výplodem, no pobavila. Prý strážkyně :D
Reagovat
FerrariF50
Nadal se ani nenadal a byl konec zápasu :-D
Reagovat
Franky
:DDDD
Reagovat
MartinPa
Bitva dvou skvělých hráčů a velkých osobností tohoto sportu je za námi a dopadlo to tak, jak si asi nepřál žádný opravdový tenisový gurmán, který čekal zápas na 3 sety plný zápletek a zvratů.
Některé výměny byly skutečně vynikající a dá se říct, že zápas rozhodlo pár maličkostí.

Nízké odskoky - v Shanghaji to prostě moc neskákalo, a když je na tom založena vaše největší zbraň - extrémně liftovaný forehand, alias kladivo na jedoručáky, tak máte problém.

Zbrklost a zbytečná agresivita - to co předváděl Marin proti Rafovi, tak dneska z nějakého neznámého důvodu okopíroval i Rafa, a tak, namísto trpělivé hry od základky s pečlivou přípravou přechodu na síť, ve které dominuje, se vrhá do forehandových přestřelek s nepřipravenými náběhy k síti - tolik UE jsem teda od Rafy na 2 sety už dlouho neviděl.

Backhand Rogera - ať už to bylo těmi nízkými odskoky nebo Rafovou nedůsledností, Roger hrál většinu backhandových úderů topspinem a obavy fanoušků, že bude čopovat se nepotvrdily = angažování Ivana se ukazuje jako dobrý tah a Roger se na stará kolena i něco přiučil

Rafovy rituály - dnes se mi zdálo, že rituál pravačkou před podáním byl nějak zrychlený (vypozorováno, že to dělá vždy, když se necítí zcela ve své kůži) a hlavně mě překvapilo, že při vracení se na lavičku prošel mezi umpirem jako první - to jsem ještě nikdy neviděl - může do toho některý ze skalních fandů vnést více světla?
Reagovat
ipko
to som si nevšimol, ale pred jednou výmenou sa docela rázne dožadoval loptičky z predchádzajúcej výmeny a dostal ju, následne myslím trafil priamy bod.. a toto tiež často nerobí..
Reagovat
MartinPa
Reagovat
Franky
Rafa hra pravackou a Roger lavackou :D
Reagovat
Krisboy
Tohle dělá Gasquet :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Já taky. Je to moudré rozhodnutí, jen blázen rozbíjí vítězný tým.
Reagovat
a.magerova
https://pbs.twimg.com/media/DMK-GlgWAAEuo-W.jpg
Reagovat
Ground_stroke
krása :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně se moc líbí ta trofej v podobě velkýho ptáka. Dávají to i na ženských turnajích?
Reagovat
Fandina
Ano. Ale jestli je tak velký, jako pánský, to nevím. :-))
https://1gr.cz/fotky/idnes/15/023/org/HLT5993ec_QAT13_TENNIS_WOMEN_DOHA_0228_11.JPG
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak ženám na velikosti přece nezáleží, takže by jim měla stačit třeba sýkorka koňadra. Ta se vejde i do dlaně a hezky zpívá...
Reagovat
Fandina
Znáš to, někdy záleží, někdy nezáleží ... úsměv.
Reagovat
annah
Zato nejmíň vkusná je trofej z Halle. K eleganci většiny ostatních má daleko. Vypadá jak kombinace polévkové mísy a dětské roztáčecí káči,oblíbené to hračky v mém dětství. Němci prostě nemají moc vkus.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně, takový pohár bych čekal v Petrohradu nebo Istanbulu.
Reagovat
brixner
Mám lepší nápad - co kdyby Roger raději v následujících DVOU letech vyhrál vždy 7 a půl turnaje? Jako že by to měl v kapse drobet dřív!
Už se pomálu dostává do let...
Mňo, du do sebe nacpat kus vepřovýho, na noc fakt hnus, vámos nevámos :-))
Reagovat
mahycek
Když by Roger Rafu porazil i v Basileji případně i v Londýně, tak už má komplex Rafa z Rogera. Jo, jak se ty jejich zápasy mění.
Reagovat
stopan
nadal uz nema 20 ani 25, federera nicil upornou obranou z ktorou si roger nevedel v kriticky klucovych momentoch rady, bud pokazil, alebo ho nadal vyskolil z obrany obhodeni alebo delovym forehandom po polygonale von z kurtu. Nadal uz nie ten zarputily atlet ako pred paru rokmi, uz si tie body naviac, ktore dokazal ubehat a priklonit vyvoj zapasu na svoju stranu nedokaze uhrat ako dakedy, preto sa aj federerovi hra o trochu lahsie a s mensim rizikom moze utocit, aj ked nadal je stale este pomerne rychly a nebezpecny, ale uz to nie je to co niekedy, federer sa stale opieral o svoje podanie a skvely backhand a forehand a rychlou utocnou hrou, aj ked nie je ten 25 rocny federer, je skusenejsi a a drzi si svoj standard stale na solidnej urovni, pri nadalovej mensej rychlostnej zdatnosti sa jeho tenis stal na nadala platnejsi, samozrejme pomohla k tomu aj mentalne priprava, zrejme aj zmena rakety.
Reagovat
raduz
Souhlasím,na antuce to však stačit nebude.Mně to však nevadí,neboť tenis na antuce ignoruji podobně jako mnoho hráčů užší špičky.Moje nezaujetí pro antuku není ničím až tak důležitým,proč je tomu tak u tenistů,když v podtatě každý se začíná učit na antuce?Je to zjevně tím,že preferují utočnou hru s vítězným uderem.Nebo snad lenost?
Reagovat
turista
Na antuce Rafu podusí Novak Djokovič.
Reagovat
janek_da
Aha, jenom nam smrtelnikum Rafův forehand připadal, že šel po diagonale. Roger je ale něco víc a viděl polygonalu. Až se zhoršeným zrakem konečně vidí diagonalu jako my. A hned jsou vysledky.
Reagovat
annah
Závidím vám, že jste to viděli v přímém přenosu! Zápas jsem sledovat nemohla, jen jsem tu a tam stihla kouknout v mobilu na skóre. Jen jsem zírala, protože jsem očekávala spíš opak. Přinejmenším vyrovnaný tuhý boj.
Veliká radost vládne!!!! Roger je prostě neuvěřitelný. :-)
Jdu se kouknout aspoň na záznam. Musím vidět na vlastní oči, jak ta pohádka k happy endu přišla...
Reagovat
Kozoroh
https://mobile.twitter.com/AnnaK_4ever/status/919503513113243648/photo/1

Těchto výsledků potřebuje Nadal dosáhnout, aby si pojistil pozici jedničky na konci roku.
Reagovat
smazaný uživatel
V podstatě je to pár zápasů, které musí uběhat a upinkat. Což by vzhledem k průběhu sezony mohl zvládnout. Federer sice dneska závěr sezony zdramatizoval, ale pořád to má Rafa ve své režii.
Reagovat
Krisboy
To Roger nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ačkoliv mužský tenis moc nesleduji, tak 4 letošní hladká porážka od Federera je zarážející. Začátkem roku v AO to bylo hodně, ale od té doby hraje v zápasech druhé housle. Sezonu má sice Rafa skvělou, ale ty zápasy s Federerem ji hodně kazí. Při letošním mužském rozložení hracího pole jsem doufal, že by mohl letos uspět i na TM, ale tyto jednoznačné zápasy naznačují, že k tomu zřejmě nedojde. V článku píší, že No.1 by si měl pohlídat, ale rád bych taky od něho viděl, že v zápase s Federerem dokáže zahrát zajímavější tenis.
Reagovat
Padme
V hale měl navrch Roger vždycky, asi bych v tom nic víc nehledala. Za ty roky co si Rafa vodil Rogera, si Roger ta vítězství zaslouží... Aspoň se ta i tak děsivá bilance trošku vylepšuje
Reagovat
panzer.dragon
už mi tak děsivá ta bilance nepřipadá :)
Reagovat
Padme
23:15 už vypadá líp než 23:10 nebo třeba 27:11 :D
Reagovat
panzer.dragon
nějakejch 23:18 a nebude to použitelnej argument..
Reagovat
Pe3k
Ještě letos :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to rozhodně, Rafa rád naděluje dárečky cyberbullyingům pod stromečky, aby mohli předvést své umění. Ostatně proto sleduji již mužský tenis jen okrajově, protože tady to je samý bijohrudec a myšlenkový pomatenec. I kdyby to otočil na 23:25, tak mě je to v podstatě jedno, protože je to rivalita mezi oběma hráči, nemám potřebu si zvyšovat ego na zdejších diskuzích o ničem.
Reagovat
Pe3k
Good for u.
Reagovat
Franky
ok Daffit maj sa, myslim ze si tu vacsina ani nevsimla ze si tu nieco pisal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak minimálně 2 osoby to zaujalo. Loučit se se mnou nemusíš, protože nikam neodcházím. Myslet, neznamená vědět, to jenom naokraj, abys měl o čem přemýšlet před spaním.
Reagovat
Franky
takze si blafoval a ostavas? :(
Reagovat
smazaný uživatel
Neblafoval, lebo nikde o odchode nepisal. Mam pocit, ze tvoj mozog musí snad v tej tvojej hlave až hrkat...
Reagovat
Franky
Neunasas pekne kamarat ;) nezabudni ze je pondelok a firma ta potrebuje!! Chod sefovi plnit sny ;) btw naznacil to dost nepriamo ked napisal ze citujem:nemam potrebuje si zvysovat ego na zdejsich doskuzi o nicem..inak tym opat nepriamo poukazoval aj na teba podnikatel ;) #mentor #motivator :*
Reagovat
smazaný uživatel
Kto na mna poukazoval?..Si si uletel...

Moj šéf má jachtu, je špekulant a milionár.
Tvoj šéf jazdí do práce autobusom a nakupuje v Lidli.

A tu hladaj rozdiel v nasich vyplatných páskach, východňare jednoduché osprostené..
Reagovat
Franky
Nemusel, automaticky sa to tu vztahovalo na teba pretoze si tu jeden z hlavnych pripalovacov ohna v diskusiach...ale to si zrejme nepochopil presne ako hviezdna rota v superstar kde porota vie ze nevedia spievat, divaci aj cele slovensko to vie len ten dany posuk si to neuvedomuje..takisto to nevidis ani ty ze sa nieco negativne moze na teba vztahovat ;) ale co cakat od typka z petrzalky :D a ze ma jachtu? Ano ma a ked budes makat este tvrdsie kupi si aj malu vyletnu lod ;) moj sef je btw v BA tiez ;)
Reagovat
Roger_Federer
Tvoj sef je Fandina?,ta ma taky jachtu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tobě jde o statistiku Federera, mě šlo hlavně o předvedené výkony Rafy. Nevím sice, kde si ho Rafa vodil, většina zápasů byla vyrovnaných. Až letos to působí komicky jednoznačně. Jinak jsem ale rád, že Rafa konečně zažívá povedenou sezonu. Taky můžu napsat, že Federer má titulu spousty, tak by si Rafa zasloužil vyhrát turnaj, kde ještě titul nemá.
Reagovat
Franky
to si zasluzi aj Roger na MC ci Rime alebo v singli na olympiade....
Reagovat
smazaný uživatel
Letos celou antuku vynechal, navíc, já nezpochybnoval výhru Federera, ale předvedený výkon Rafy, který si dokonce nevypracoval ani BB.
Reagovat
Franky
ale nevylucujes moznost zeby to mohlo byt do silnej miery ovplyvnene aj Rogovym vykonom(najma na podani) alebo ano?
Reagovat
smazaný uživatel
4x za sebou s ním celkem hladce prohrál, takže z mého pohledu, je to o nedůraznosti a stereotypu Rafovy hry proti němu. S Novakem taky dlouho prohrával a pak ho dokázal porazit. Časem ho zřejmě porazí, ale zápas, jaký byl na AO se tomu ani nepřiblížil, hlavně ze strany Rafy.
Reagovat
Franky
takze si vylucil tuto moznost zeby to mohlo byt aj Rogerovou hrou..ok mame tu noveho Nadalistu fanatika ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dost dobře nechápu tvé myšlenkové pochody, takže ti to ulehčím a nebudeme spolu ztrácet čas....
Reagovat
Franky
Hovorim o Rogerovej hre...lebo ty hovoris o tom ze Nadal hral nedorazne proti Fedexovi, zatialco celym turnajom siel dobre a vybil aj Dimitrova alebo Cilica...Ja si skor myslim ze Rogerov level je este vyssi momentalne nez inokedy a Rafa castokrat nenachadza zbran a prichadza mierny komplex od spominaneho 5setu z AO17 ...co natom nerozumies?!
Reagovat
Ground_stroke
parádny, dokonalý RF, dnes to nemalo chybu, škoda, že Rafa bol nervózny a veľa kazil, mohlo to byť vyrovnanejšie a zaujímavejšie, dúfajme, že uvidíme FEDAL aj vo finále TM
Reagovat
Padme
Gratulace Rogerovi k titulu a Rafovi k letošní n.1. Už se těším až si zase k Vánocům objednám Rogerův kalendář, snad tam bude hodně fotek s poháry :))
Reagovat
bIbec
Roger gratulace. Mayko potvrdil, že je tady jediný tenisový odborník.
Reagovat
Fandina
Jupííííííííííí, neviděla jsem to, ale určitě bude někde záznam. Mám radost. Nádhera Rogere!!!!!!!!!!!
Reagovat
Nola
gratulka FFF, z turnaja som videla prvy zapas a aj posledny :D, Rafa uz musi mat z Fedexa komplex, vobec si na neho neveri.... zrejme prehrane tesne finale na AO zanechalo stopy a tiahne sa to celu sezonu, dnes to bol ale uplne jednostranny zapas, Rafa bez sance
Reagovat
Kozoroh
Buď ráda, že Rafa prohrál, No1e si tak udržel rekord 30 Masters titulů. Teď ještě nepřipustit Rafův triumf v Paříži a pak to bude mít Serbinátor opět ve svých rukou.
Reagovat
Pe3k
Zas nějaký rekord, ty si hrozný úchyl. Tenis není jen o rekordech, naopak ty jsou až poslední v řadě. Prostě Glory Hunter.
Reagovat
Kozoroh
http://www.tenisportal.cz/zpravy/8-den-na-turnaji-mistru-sezona-vyvrcholi-soubojem-o-post-jednicky-19446/#comments

"Wtf je muj oblibeny turnaj a pokud Nol2 prekona Goatuv rekord bude to nemile."

Jen mi tady nevykládej, že tobě o rekordy nejde. Loni ti spadl kámen ze srdce, když Andy vyhrál TM.
Reagovat
Pe3k
Tak o rekordy jde, když jde o rekordy... většinou jen koukám s otevřenou pusou jaký tenis Federer hraje a rekordy mám v místě, kde se odváží podívat jen celníci ;)
Reagovat
Franky
Nieje zac mr.Stats ;) prisiel si k nam na hostovanie od W17 a my sa snazime aj takto odvdacit ;) ak to bude v nasich silach zastavime ho v Parizi a TM ;)
Reagovat
Pe3k
Nadal nebyl schopen prolomit Fedexuv servis nyní již 31x v řadě a v posledních 3 zápasech neměl breakball a neporazil no už téměř 4 roky.
Reagovat
Pe3k
Roger vyhrál 700 zápasů na hardu (all time best).
Letos to má 44:4 (90%).
Reagovat
Franky
91.7% ;) ...snad este z tejto sezony nieco zmykne ideal by bol Paris + TM ..Basilej moze kludne vypustit
Reagovat
Pe3k
No Bazilej spíše vypustí Nadal.
Reagovat
turista
RF se v Basileji narodil takže ji nevypustí pokud bude fit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole je drzitelom, alebo spoludrzitelom tohto rekordu. Nemyslíš, ze by bolo korektné uvádzat veci na pravú mieru. Dnes si sa uz druhykrát pomýlil...:)
Reagovat
svetova.dvojka
nejlepší hráč historie...
Reagovat
Franky
Takze Rafa misiu nezvladol(podla ocakavania) a tato prehra ukazala vela v tejto sezone a celkovo Rafove hardove(ci ine povrchy okrem antuky) tituly...nie nahodou nevyhral uz tri roky nic a zrazu USO a Peking..chybajuca konkurencia akonahle pride top hrac ktory si trochu veri Nadal zacina hrat druhe husle. Roger ho dnes rozobral do srubky aj napriek tomu ze podla bookmakerov bol favoritom Nadal.Mohol by som pokracovat dalej ale dnes mi ho bolo aj celkom luto..taka nakladacka opat s rovnakym super 4x za sebou tento rok..to uz zacina byt frustrujuce, kazdopadne som rad ze sme vypomohli Djokofans ;) Hajde! Come On!
Reagovat
Pe3k
Nadal naprosto nezvládl roli favorita (ta mu ostatně nikdy neseděla), jen potvrdil co si všichni mysli, že je jednička jen díky obrovské marodce a neúčasti RF na cihle. Na kurtu mu Roger ukázal kdo je skutečná 1.
Reagovat
Franky
len skoda ze uz to asi Rog do konca roka nestihne potvrdit aj na papieri...asi mu to tesne ujde...i ked tato prehra by mohla Hafana slusne nahlodat pred Basilej a Parizom co by Rogovi mohlo zahrat do karat...
Reagovat
Pe3k
Dnes sem šel netradičně mrknout na finále do sport baru, na pozvání kamaráda, taky fandy Federera. Měl sem trochu obavy, ale po prvním gemu bylo jasné, že sem ve správné společnosti, všichni fandili Rogerovi. Možná, tam byli nějací fandové Nadala, ale byli celou dobu potichu (asi zbabělci, jako klasičtí zdejší Rafafans). Roger ho smaznul tak rychle, ze jsme ani nestihli pokecat a znovu ukázal, že je i ve 36 nejlepší hráč světa. Gratulace k 27, 94 a 5 výhře nad Nadalem v řadě!

Highlights
https://youtu.be/IxDF8CuqYrI
[ Reagovat ]
Reagovat
a.magerova
Rogerovi to dnes šlo i levou, zatímco Rafovi pravou ne... :-))))

https://www.youtube.com/watch?v=SbRYTxyOIy8
Reagovat
Pe3k
Tyhle videa znám, ale pořád nevím jak z tabletu či mobilu vložím tento aktivní YouTube odkaz...
Reagovat
Amputace
Vůbec se nedivím, že všichni fandili Rogerovi. Rogera zná i kdejakej analfabet, v podstatě ho znají úplně všichni, včetně spousty lidí, kteří tenisu vůbec nerozumí, ani ho nesledují. Roger je značka toho sportu. Mě osobně moc těší, že nefandím zrovna hráči, který je špičkou komerce a jehož jméno je prvním slovem z úst lidí, kteří neví, co znamená tie-break. Naopak pokud někomu činí radost fandit takovému hráči, ba dokonce se hrdě hlásit k těm, kteří ho znají (záměrně vynechávám: kteří mu fandí), je vše v pořádku a myslím, že obě strany si přijdou na své :)
Reagovat
Roger_Federer
A co to ma spolecneho z Nadalem?, vzdyt to je 2 nejznamejsi tenista planety..Jestly chces tvrdit ze Rafa zostava za Fedexem to te Forhend moc nepochvali.:)
Reagovat
Amputace
Nevím, jaká je tvá zkušenost, ale já ještě jsem nepotkal za svůj život člověka, který by neznal Federera - který by neznal alespoň to jméno, nedokázal si ho spojit s tenisem atd. Naopak když říkám, že fandím Nadalovi, už mnohokrát jsem se setkal s nechápavou reakci - kdo to je? to je nějakej ten tenista? U Rogera okamžitě každý ví, u Nadala ne. Jen jsem chtěl říct, že se to dá vnímat dvojím způsobem. Na jednu stranu je asi obrovsky super fandit někomu, kdo je všeobecně považován za nejlepšího, nejznámějšího atd. Člověku to zřejmě dodává jistý pocit vlastní výjimečnosti. Na druhou stranu (a to je můj pohled) mi to připadá trochu ovčí. Hlásit se k tomu, že fandíme tomu nejlepšímu, nejhezčímu, nejbohatšímu, nejpopulárnějšímu. Jůů, byl jsem na tenise v baru a hádejte co? Všichni fandili Rogerovi - stejně jako já. Nadalovi tam nikdo nefandil, a pokud ano, bál se to říct nahlas :D Mně naprosto vyhovuje pozice, ve které je Rafa. Dá se považovat za naprosto světoznámého sportovce a osobnost, přitom ale zdaleka není takovou pastvou pro ovce, které ani zbla tenisu nerozumí, jako Roger. Jde to koneckonců vidět i tady na TP. Roger fans jsou v totální převaze, Nadalovců je méně. A to mě na tom baví :) Ty věčné dohady o tom, kdo je nejlepší, už jsou pouze takové koření. I kdyby měl Nadal 20GS, tu auru nejlepšího tenisty bude mít stejně Roger. A ještě dodatek: nepíšu sem proto, aby mě chválil Forehand :D
Reagovat
spaniel
Napadlo te doufam, ze se mu fandi i proto, ze hraje tenis jako nikdy jiny a ma asi nejdokonalejsi techniku v historii? Ze u jeho zapasu dochazi pravidelne k wow momentum, ze ma neco navic, co jini nemaji? Ze mu hodne lidi fandi od dob, kdyby byl jeste daleko za rekordmany.
Reagovat
Amputace
Rozhodně napadlo a rozhodně to tak je. Ale to, co říkám, že chvástat se - fandím tomu nejlepšímu, všichni ostatní mu taky fandí, všichni mu fandíme, zatímco tomu druhému nefandí vůbec nikdo - mi nepřipadá úplně nejšťastnější. Zvláště pak od člověka, který tady pravidelně vykřikuje o hlouposti fandů Nadala. A přitom pak sepíše příspěvek přesně po vzoru řadové ovečky, která je v opojení z příslušnosti k davu :) Nepůsobí to zkrátka nejlíp. Řešil jsem spíše přístup. Pokud budu číst Kinga, budu ho číst zřejmě proto, že je prostě dobrej, a ne proto, že ho čtou všichni. Jistě mi rozumíš.
Reagovat
spaniel
Jj
Reagovat
spaniel
Jinak King je king!
Reagovat
Roger_Federer
King je mega,It a hlavne Hrbitov domacich zvirat ve me jako nactiletem zanechal pocit srachu..na dlouhou dobu.
Od te doby ho zeru.
Rogera jsem poprve videl hrat nazivo ve Vidni 98 kdy jsme jeli na zapas Zlinskeho rodaka Jirky Nováka, proti nějakému Federerovi..od te doby mu fandim a sleduju ho.
Reagovat
Roger_Federer
King je mega,It a hlavne Hrbitov domacich zvirat ve me jako nactiletem zanechal pocit srachu..na dlouhou dobu.
Od te doby ho zeru.
Rogera jsem poprve videl hrat nazivo ve Vidni 98 kdy jsme jeli na zapas Zlinskeho rodaka Jirky Nováka, proti nějakému Federerovi..od te doby mu fandim a sleduju ho.
Reagovat
Roger_Federer
King je mega,It a hlavne Hrbitov domacich zvirat ve me jako nactiletem zanechal pocit srachu..na dlouhou dobu.
Od te doby ho zeru.
Rogera jsem poprve videl hrat nazivo ve Vidni 98 kdy jsme jeli na zapas Zlinskeho rodaka Jirky Nováka, proti nějakému Federerovi..od te doby mu fandim a sleduju ho.
Reagovat
Roger_Federer
King je mega,It a hlavne Hrbitov domacich zvirat ve me jako nactiletem zanechal pocit srachu..na dlouhou dobu.
Od te doby ho zeru.
Rogera jsem poprve videl hrat nazivo ve Vidni 98 kdy jsme jeli na zapas Zlinskeho rodaka Jirky Nováka, proti nějakému Federerovi..od te doby mu fandim a sleduju ho.
Reagovat
Roger_Federer
King je mega,It a hlavne Hrbitov domacich zvirat ve me jako nactiletem zanechal pocit srachu..na dlouhou dobu.
Od te doby ho zeru.
Rogera jsem poprve videl hrat nazivo ve Vidni 98 kdy jsme jeli na zapas Zlinskeho rodaka Jirky Nováka, proti nějakému Federerovi..od te doby mu fandim a sleduju ho.
Reagovat
spaniel
Na tebe teda udelal dojem, to je zjevne :D
Reagovat
Roger_Federer
Sory..blba odezva netu
Reagovat
Franky
:DDDDDDDDDDDDD
Reagovat
Krisboy
Doufám, že tenkrát dostal od Jirky pěkně na prdel!
Reagovat
fialka
Zaujala ma veta: Nadalovců je méně.

Hej, je a ja sa ani nedivím. Mnohí to po útokoch na ich osobu vzdali a nechodia. Strážkyňa diskusie z FFF posiela výhražné vzkazy, ak sa jej niečo nepozdáva. Viem o dvoch osobách a bohvie koľko ich ešte je, ktorí len kvôli tomu nepíšu. Je neúnavná. Zdá sa, že na iné nemá čas, lebo som tu komentár s jej nickom ešte nevidela.
Už som raz o nej písala. Nuž, každý sme iný a niekto komunikuje radšej tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak i v psaní jednoho komentáře jsou FFF dál, než Rafík. Když nej, tak ve všem. Já jsem si zase oblíbil Rafu v době, kdy Federer vládl sezonám a byl mu konkurence schopný a dokázal ho pravidelně porážet. To zůstalo až dodnes. Ještě si mě získal Novak, který jim později dokázal také konkurovat.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
fialka
Je to pravda, nič som si nevymyslela.
Reagovat
a.magerova
A proč se někdo bojí virtuálního PAKA.... co by mi mohl udělat?!!!
Reagovat
Nola
neber tieto diskusie smrtelne vazne, obcas som si dovolila v ramci zabavy kopnut do GOATA a ziadny vyhrazny odkaz som nedostala, sice som bola par krat verejne poucena, ale ved nejde o zivot...koniec koncov ani ty nie si ziadny vzorovy diskuter, ze ano :D
Reagovat
fialka
Pokiaľ viem, aj ty si dostala upozornenie. Aspoň mi to tá dáma napísala.
Reagovat
Nola
? pre istotu som si presla odkazy, ci mi dobre sluzi pamat, je pravdou, ze tu uz velmi neprispievam... ale pamat ma nesklamala, jedina dama, s ktorou som si pisala bola fanynka Novaka - Sonja, zial odisla z tohto fora, zbytok su sami pani :D
Reagovat
fialka
Tak tá dáma ešte aj klame.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak tohle je asi už trochu patologické.
Reagovat
Roger_Federer
Sonja tady neni dobre 4roky, pokud neni pod jinym nickem.
Potom tady byla jedna uchylka a to kdyz se někteří Nadalovci pokousely vyhnat poset fans Rafy falesnyma uctama.
Kdy jeden tady mel tak 10 nicku..
Reagovat
ptpc
A ja si pamätám ešte na jednu...
Reagovat
Nola
upozornenie som dostala verejne, ved som to spomenula, ak mala ta dama to na mysli, mne je to jedno, ja si zijem svoj zivot a nepotrebujem prezivat zivot niekoho ineho, sportovci su tu k tomu, aby nas bavili, nie, aby sme si ich privlastnovali, ak ma niekto iny nazor, je to len a len jeho vec
Reagovat
spaniel
LOL
Tvl, to jsou lidi toto. Mozna je tady Rafovych fandu mene protoe se stydi byt verejne ve spolceni s nekym jako ty.
Reagovat
Roger_Federer
Ktera strazkyna?
Reagovat
ipko
Nadal zaostáva a o koľko prosím ťa? Dnes mal podľa mňa v hľadisku dokonca prevahu a to sa hralo v Číne.. ak by dokázal Rogera prekonať čo sa týka GS, tak by bol zaslúženým šampiónom.. Federer by bol považovaný za toho, čo bol dlho pred ním..
Reagovat
spaniel
Prevahu? Ale jdi ty tunto.
Reagovat
ipko
áno, viackrát som videl v hľadisku vamos ako helvétsky kríž..
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
babolat.cz
stejně tak každý druhý fandí Spartě, i když...
Reagovat
Stan_Borowitz
jejich kariér, kdy Rafa pokaždé v MC nebo v Římě ve finále zastavil Rogera, aby získal všechny tituly z ATP Masters podniků. Letos je to zatím obráceně.
Reagovat
spaniel
Skutecna jednicka porazila pocitacovou/trollingoff :)
Dulezite je ze Roger vyhral uplne bez problemu, Nadal nevi letos co hrat a vypada ztracene. Nebyt dnes fakt dobreho servisu u Rafy, klidne to mohlo byt 2x 6:1. Roger se vic trapi s jinyma, Nadal pusobil jako hrac mimo top 10, v podstate IW 2.
Trochu se stydim, ze jsem mu neveril, asi jeste porad zajeti 2004-2016, tolik let nedostanu z hlavy tak rychle. Muzeme jen doufat, ze se pred antukou jeste parkrat potkaji.
Reagovat
insanezy_
Mohli by se potkat i na antuce
Reagovat
Franky
alebo na trave...tam sa uz dlho nestretli...
Reagovat
spaniel
Na antuce se potkali 15x. Ja myslim ze stacilo. Kdyz dostanu chut, pustim si atletiku.
Reagovat
brixner
Kolik, že jich máš? 109? To je prostě nukleární počet, v tomhle jsi nesmrtelný!
Jenže já mám takový zatracený pocit, že se to může změnit...Pokud přidáme takový maličký bonus v podobě ještě minimálně 2-3 GS titulů, je docela možné, že Roger těch zbývajících, celkově šestnáct pohárů a misek, někde prostě vydoluje a uzme! Samosebou to nevím jistě ,ale kdo ví, zda si Roger právě o tomhle, tak občas někde v klídku, nepřemýšlí...A bylo by naprosto fantastické, kdybys na to stodesáté finále přijel a Rogerovi předal trofej i malý, přátelský, pohlavek!
Hele, Jimmy, víš, že tě mám rád ze všech hráčů, kteří kdy existovali, nejvíc, vždyť jsem ti to říkal i tenkrát v Praze, pamatuješ? Tlemil ses, já vím, kapku jsem do toho přimíchal Björna :-) Ale sorry jako, tu stodesítku Rogerovi fakt strašně přeji!!!
Reagovat
spaniel
Jo, ale Jimbo ma spoustu 250, takze tech jeho rekord neni az tak cenny.
Reagovat
brixner
Jistě, tohle přece víme! Ale pořád je rekordmanem, koho zajímá, že Bolt zaběhl nějaký ze svých rekordů s rozvázanou tkaničkou :-) Pokud se Roger v posledních, co já vím...třech, čtyřech(ještě?) letech neztopoří, bude už, nejspíš navždy, v historii psáno - Jimmy Connors, 109.
Reagovat
spaniel
Tak rozvazana tkanicka by hodnotu rekordu zvysovala. Kdyby zabehl rekord se silnym vetrem v zadech, byl by to tento pripad. Jinak mSlim ze ten rozdil je jeste prilis velky a nepredbehne ho.
Reagovat
brixner
Jasně, přeháním-znáš mě :-)
Já netvrdím, že Roger bude navždycky sbírat tyhle veliké tituly, i když skoro až vylučuji, že ještě nějaký nepřidá! Rok od roku bude pomalejší, to mládí, co se teď šmrdlá za ním, nejspíš agresivnější, získávat tituly bude složitější a složitější, i když teď se to zdá, v konkurenci Top formy Rafy, jako brnkačka...Ale není a už nebude! Pokud se Roger fakt jednou přiblíží "na dostřel" Jimmymu a s vědomím, že už na tyhle veliké tituly prostě nemá, je docela možné, že i nějakou tu "méněcennou" 250 dá a na čas se přesune do téhle nižší ligy. A to možná ze tří důvodů: 1. Nebude si chtít "kazit pověst" častými porážkami na velkých kurtech, 2. Aby byl pořád v pohybu a hrál, myslím, že on je naprogramován hrát do stodeseti let :-) No a 3. právě tahle meta 110, myslím, že to není jeho hlavní motto, ale proč už konečně neukončit kariéru i s tímto velkolepým titulem v kapse?
Jsou to jen spekulace, ale osobně si myslím, že na tohle všechno Roger ještě pořád má a pak můžou s Jimbem zachlastat jako jediní dva stovkaři ;-) No a já na dálku s nimi, to dá rozum, né? :-)
Reagovat
ipko
:D
Reagovat
Kozoroh
K dosažení Jimbova rekordu bude Roger potřebovat vyhrát 5 turnajů v následujících třech letech.
Reagovat
Roger_Federer
"Tak mne na koncoročnej jednotke záleží. Nezáleží mi na nejakej pseudostatistike o účasti Federera. Mohol sa zúčastniť aj antuky a stretnuť sa s Rafom aj na turnajoch, ktoré neznáša ROger, nie len tam, ktoré nevoňajú Rafovi"

Korouhvicku se otaca pekne po vetru :)
Reagovat
ipko
iba raz bol v zápase stav 30:30 pri podaní Federera..
Reagovat
ipko
naozaj game na 4:2 v 1.sete bol jasnou demonštráciu Rogerovho servisu.. Rafa nehral zle, ale dosť kazil a víťazných úderov tiež moc nezahral, ale tak trochu som to čakal že tento turnaj bude preňho zakliaty.. tak uvidíme ešte Bercy a TM a potom sa pozrieme, že kto bude na konci no.1
Reagovat
Kozoroh
Pokud Roger ještě letos přidá dva tituly a v příští sezóně čtyři, padne magická stovka. Zároveň bude v roce 2018 usilovat o 20. GS titul. Které cifry dosáhne dřív, u které má lepší předpoklad ji získat? Já za sebe píšu, že 20, pokud AO bude v příštím roce tak rychlé jako letos.
Reagovat
ipko
a prečo by nevyhral AO No1e?
Reagovat
brixner
Bo něumě hrát tenis!
Preto!
Reagovat
Kozoroh
No1e ještě nevzal raketu do ruky, s jeho potenc. šancemi to tak dobře nevypadá.
Reagovat
ipko
uvidíme, ale ako skalný fanúšik by si mal veriť..
Reagovat
Franky
Djoker este uhra 4GS urcite podla mna...teraz je na tahu po tomto zlom roku
Reagovat
spaniel
No, nevim...to se RF a RN dokazali vratit, neznamena ze to odted bude pravidlem. Vzdycky jsem to povazoval za vyjimecne. Navic Novak jeste pred zranenim ukazoval pokles vlivem psychiky a motivaci, coz tito dva nikdy nemeli. Plus to jeho ujete zazemi.
Reagovat
Franky
Nie uplne suhlasim...Rafa pri kazdom zraneni (rozumej cistiacom procese), sa vratil extremne silny tak je to aj tento rok s nim. Samozrejme u Noleho to tak nemusi byt, ale minimalne ak sa vrati kvinteto: Djoko,Mura,Wawra,Milos,Nishi tak Fedal bude mat veelke tazkosti poobhajovat veci z tohto roka
Reagovat
Kozoroh
Mohl by přidat jedno FO, aby měl dvojitý kariérní GS. Dále navýšit počet titulů z AO a zabezpečit tak svůj rekord v Austrálii. Snad se mu podaří alespoň dostihnout Samprase, svůj idol.
Reagovat
a.magerova
No žádné takové... nemůže mít
Reagovat
a.magerova
Nějaká chybka v systému... :-/

No žádné takové... nemůže mít NĚCO co R&R nemají... :-P
AO klidně FO nikdy... :-P
Reagovat
Franky
Tak co ces aby RN mal 11titul?!?! si normalna?
Reagovat
Kozoroh
"nemůže mít NĚCO co R&R nemají..."

Ale může. Když už má nekalendářní GS, mohl by k němu připojit i dvojitý kariérní. I pro mnohé federerovce by byla lepší varianta Novakova dvojitého GS než Rafova 11. RG.
Reagovat
spaniel
Obe varianty jsou nam u zadele, pac nic podstatneho nemeni.
Reagovat
spaniel
A jestli je Novakuv uspech lepsi, tak ne kvuli dvojitemu kariernimu vs 11.RG, ale kvuli dalsimu GS pro Nadala.
Reagovat
Franky
ved hlavne o to ide aby hafan nemal dalsi GS...17 uz by bolo zle cislo...
Reagovat
Pe3k
Kdo no zastaví na RG?
Reagovat
spaniel
RG je daleko.
Reagovat
Franky
ja osobne verim prave Nolemu mozno Thiemovi
Reagovat
blixa
Delpo už bude ve formě a zruší ho ;-)
Reagovat
Kozoroh
Nevylučuji úspěch, bylo by příjemné zopakovat Rogerův letošní zázrak v No1eho podání, ale okolnosti zkrátka vyznívají v Djokův neprospěch. Že doteď nemůže trénovat údery je špatné znamení.
Reagovat
spaniel
Musi holt pockat, az mu da Pepe pokyn, ze Jupiter je v dobrem postaveni s Venusi.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Pe3k
Dnes sem šel netradičně mrknout na finále do sport baru, na pozvání kamaráda, taky fandy Federera. Měl sem trochu obavy, ale po prvním gemu bylo jasné, že sem ve správné společnosti, všichni fandili Rogerovi. Možná, tam byli nějací fandové Nadala, ale byli celou dobu potichu (asi zbabělci, jako klasičtí zdejší Rafafans). Roger ho smaznul tak rychle, ze jsme ani nestihli pokecat a znovu ukázal, že je i ve 36 nejlepší hráč světa. Gratulace k 27, 94 a 5 výhře nad Nadalem v řadě!

Highlights
https://youtu.be/IxDF8CuqYrI
Reagovat
Ondra979
je to parada, jedine, co je trochu skoda, ze na nr 1 to stacit nebude, to uz je v podstate hotovo a muze za to trochu i Mura a jeho pozdni odhlaska. Ale nevadi, i tak je tato sezona mimoradna, kdyby byla ta pristi aspon z poloviny tak dobra, co se tyka titulu, tak bych to ted bral, nesmime zapominat kolik Rogerovi je.
Reagovat
Mayo
Môžeš zato ty
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace, Rogi :))) Mám ohromnou radost, zápas byl velice kvalitní, přestože to byla totální demolice v přímým přenosu :D Jsem ráda, že si Roger na svého největšího rivala konečně věří a dneska to ukázal v plné parádě, s tak precizni hrou si troufám tvrdit, že by ho neporazil nikdo, pokud si formu načasoval na závěr roku, pak ten Turnaj mistrů vyhraje :) Dnes perfektní výkon á la 2014, kdy podobně převálcoval Djokovice, soupeř byl absolutně bez šance ať se snažil sebevíc, zadarmo to Rafa rozhodně nikomu nedává, ale byl nucen k chybám a nevěděl vůbec co hrát, což je paradox, nakonec až budou oba dva v důchodu, možná bude vzájemné H2H vyrovnané :D do té doby uživejme každé minuty kdy je můžeme vidět na kurtu :)
Reagovat
Mayo
Rojer už dobieha pomaly El Matadora v počte titulov masters
Reagovat
miros
Tak velká gratulace Rogerovi, musím se přiznat, ze jsem Rogerovi taky na 100 % nevěřil, protože Nadal byl rozjetej. Ale je to prostě taktik a stratég a myslím, ze kromě antuky na nej Nadále uz nemá. Jak jsem psal výše, je to prostě tenisové bůh a basta. Je to opravdu k nevíře, co dnešní mládí tenisté ze špičky, předvádějí. Ze je školí dva " důchodci ". Myslím si, většina top mladejch hráčů jsou akorát tzv. Slečinky, převážně z prachatejch rodin a neumějí pořádně na sobě dřit. A jejich psychika, no hrůza. A Co předvádějí kolikrát na kurtu.
Reagovat
Patik
Tak celkovo ich mená budia rešpekt pred zápasom..predsa len sú to dá sa povedať ich vzory..čo sa Federera týka jeho stratégia je jasná..má už svoje roky..musí hrať a aj hrá účelný tenis..nemôže si dovoliť dlhšie výmeny má už svoje roky..hrá jednoducho a efektívne..aj keď občas si to skomplikuje..ale to sa v tenise stáva.
Reagovat
Mayo
Jediný cieľ do konca sezóny, udržať jednotku.
Reagovat
Denis92
Roger sa prave vyjadril pre Sky Sports ze na no.1 vobec nemysli a jedina priorita je vyhrat TM. A este nevie ci bude hrat Bazilej a Pariz. Mozno by bolo rozumne vynechat Pariz.
Reagovat
UnrealTom
Máte tam chybu Roger odehrál určitě víc finále v kariéře než Rafa přesně 143 finále z toho 94 titul :)
Reagovat
mahycek
Bravo Roger, moc jsem ten turnej nesledoval, ale zápasy těch dvou jsem viděl všechny. Myslel jsem si, že Nadal má formu lepší, ale finále odhalilo více. Jak tu někdo psal, že míče neskáčí tak vysoko, tak to Roger zužitkoval. Také si vzpoměl na pár beckendů, které tak využíval na AO a IW a Miami. Famomozní, krátkej nápřah a prásk. No, je to páté vítězství v řaďe nad Rafou. Pěkně upravuje vzájemnou bilanci. Com on.
Reagovat
Bolomsson
Páté? Není náhodou čtvrté v řadě?
Reagovat
Kozoroh
Opravdu páté vítězství v řadě, Roger nastartoval svou šňůru výher nad Býkem v Basileji 2015.
Reagovat
Bolomsson
JJ, máte pravdu, opravdu páté.
Reagovat
spaniel
Komicka vlozka s cinstinou na zaver. Je videt, ze fakt maji hezky vztah a nepredstiraji to.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, taky jsem to ocenil.
Reagovat
blixa
GOAT je prostě jen jeden !!! ;-)
Reagovat
raduz
Tak mě tušení nezklamalo,Federer v daných podmínkách má přeci jen více zbraní nežli klient jednoho odsouzeného praktického lekaře.Navíc na Nadala našel po dlouhých letech recep=t,spočívající v tom,že si na něho věří.Nic více ,nic méně.Vždy to bylo jen o psychice.I tak je ta vzájemná bilance něčím,na co Federer nemůže být pyšny.Válku vyhráva jeho vojsko,střet generálů všal vyznival pro Nadala.Na antuce mít Nadal soupeře nebude i další sezonu-bohužel.Federer hrál dnes opravdu pěkný superrychlý tenis a moc si věřil.
Reagovat
Patik
Myslím si že Djokovič by porazil Nadala na Roland Garros..V Madride na antuke to nebola proti Djokovičovi príliš presvedčivá výhra a to bol Djokovič mentálne a zdravotne mimo.
Reagovat
turista
Taky si myslím, že Novak Djokovič bude pro Rafu Nadala naprosto rovnocenný soupeř na všech antukových podnicích. Novak Djokovič je jediný hráč, který umí porážet Rafu Nadala na všech antukových turnajích. Díky tomu má tituly z Monte Carla, Říma, Madridu, Paříže, což např. Roger Federer nemá. Roger tam hrál mraky finálových zápasů, ale na tituly z Monte Carla a z Říma nedosáhl. V Paříži, v Madridu a kdysi mnohokrát v Hamburku Fedex uspěl.
Reagovat
Kozoroh
Gratulace všem FFF a poděkování Rogerovi, že zachránil No1emu rekord v počtu vyhraných Masters podniků ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o to ti jde, čistej kalkul :P
Reagovat
a.magerova
Reagovat
turista
Myslím si, že Novak Djokovič si v budoucnu prvenství v Masters pohlídá a nebude se o něj s Rafou muset dělit. Taky si myslím, že nakonec dožene Nadala v celkovém počtu titulů. V GS se mu to ale asi nepodaří. Tam na něj ztrácí 4 GS a na Fedexe 7 GS. V těch GS už to pro Novaka bude asi problém a to jsem Novakův skalní příznivec.
Reagovat
Franky
Rado sa stalo ;)
Reagovat
D@nny
Dneska naprosto zaslouzene. Letos uz poctvrte, je to opravdu mozne?:) Jen doufam, ze to jedno vitezstvi si Rafa necha na finale TM:)
Reagovat
Kozoroh
Jsem rád, že se narozdíl od Forehanda nepřetvařuješ a dáváš najevo, že na zisku TM ti záleží.
Reagovat
D@nny
TM je dulezity a kdo rika opak, je dle meho pokrytec. Rafa ho jeste nikdy nevyhral a proto je pro me osobne vyhrat TM dulezitejsi, nez aby Rafa ukoncil sezonu jako jednicka.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nikdy nevyhral ani Miami, Šanghaj a Paríž Bercy.

Vyhrať TM mu samozrejme prajem, aj tak si myslím, že ho niekedy vyhrá. Ale pre mňa by bol opätovný historicky unikátny tretí návrat na trón, ako vôbec najstarší hráč open éry, navyše počas desiatich rokov na tour. To je prenikavé, legendárne a ťažko prekonateľné.
Reagovat
spaniel
:D ty tak otacis, ze to ani neni pekne. Roky, pri dohadovani se, si vubec nechtel brat do uvahy tydny na c.1 a pocty koncorocnych jednicek (stejne jako si snizoval TM a proste vse, kde Rafa zaostaval). Ted najednou by to bylo legendarne a prenikave a strasasne dulezite. LOL
Reagovat
spaniel
Doplnim, ano, bylo by to uzasne...ale ja nikdy dulezitost postu jednicky nesnizoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Týždne na poste jednotky som často bagatelizoval. Keď je niekto svetová jednotka ako Plíšková, Muguruza a Halep, každá 5-6 týždňov vďaka momentálnemu kalendáru a obhajobám, nemá to pre mňa väčší význam. Koncoročné jednotky som vždy považoval za niečo hodnotnejšie, nikdy som to tak neznižoval ako píšeš.

TM je cenný, dôležitejší ako OH, ale v oproti Granslamom má naozaj muššiu váhu. Je to vylepšený Masters titul, ktorých majú obaja desiatky, navyše turnaj je možné vyhrať aj s dvoma prehrami, čo je kuriózne a nešťastné.
Reagovat
spaniel
Maji jich iba desitky, ale TM nema Nadal ani jeden. A to ze nekdo ziska na 5 tydnu c.1 je domena spis zenskeho tenisu, v muzskem je to velice vzacne. Takze nedava smysl sem okest zeny a na tom stavet nazor, ze to neni cenne. I kdyby to melo souvis, tyto haluzacky asi sotva naskladaji 300 tydnu pod 4 tydnovych usecich.
Reagovat
Kozoroh
TM není vylepšený Masters turnaj, je to podnik samostatné kategorie. Rozdíl v prestiži TM a Masters považuji za větší, než mezi Masters a 500.
Reagovat
D@nny
Rafa ma na konte 16GS vavrinu. Turnaj masters 1000 vyhral 30x. Sezonu na pozici svetove jednicky ukoncil 3x. Celkem na pozici jednicky strávil 149 tydnu. Vyhral Olympijske hry. Ma na konte dalsich x rekordu. To vsechno uz za svou skvelou karieru dokazal. Jeden dulezity turnaj mu vsak porad chybi. Letos hraje skvely tenis a ma opravdu sanci konecne TM vyhrat, proto zakoncit sezonu poctvrte jako svetova jednicka nebo vyhrat TM, za me je volba jasna:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono sa to navzájom nevylučuje. S vyhraným TM by mala aj tá svetová jednotka väčší glanc :). No ak Rafa skončí v skupine a Roger TM vyhrá, ešte nemusí byť ani tá jednotka a historicky najstarším hráčomn na tróne sa môže stať Federer.
Reagovat
spaniel
Popravde pro me je mnohem uzasnejsi co predvadi Federer v 35/36, i kdyby skoncil druhy, je to vyznamnejsi nez skoncit jako jednicka v 31. Vzdyt je to o chlup a vekovy rozdil obrovsky. Kdyby Nole chybel v minulyh letech jako letos, rekord by mel Federer a kazdy rok by jej zvysoval a Nadal v 31 by mohl zapomenout.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to uzasne, co predvadza v 36r..Ale zaroven to trochu vrhá zlý tieň na tie dlhé roky predtým, kedy za 6-7r ziskal iba jeden GS. Dnes hra lepsi tenis..Preco vtedy nehral?...

Rafa ziskal v 31r dva GS, taktiez vynimocné a ak bude hrat tenis do 36, mozno v tom veku bude mat viac ziskanych GS po 30ke nez Federer.
Reagovat
spaniel
Zeptej se Nadala proc 3 roky predvadel jeste vetsi bidu... proste maji stejne titulu, 4:0 v primem mereni a 5 let rozdil. Pro me je hrac roku jasny.
Reagovat
Mayo
Hrac roku je momentálne jasne Federer.
Reagovat
Stan_Borowitz
Hrál blbou raketou. Což je asi dobře, bo by to byla hrozná nuda, kdyby vyhrával prostě všecko.
Reagovat
stopan
no kamarat tak sa na to pozrime aka konkurencia bola v rokoch 2011-2016, Djokovic, Murray, najma Djokovic v nadala v jeho najlepsich rokoch pribrzdil a federerovi po 30 tke uchmatol nejednu trofej vo finale. Tento rok Nadal ani federer nema konkurenciu, Nadalovi je teraz 31 a pol pomaly, to ze bude mat v 36ke tolko grandslamov ani sa m neveris, ak mu bude podavana zazracna latka, ktora eliminuje optrebovane kolena a predlzi jeho zotrvacnost tak mozne je vsetko, ale realne nie.
Reagovat
turista
Reálné to není. Vždyť Nadalovi dávali kmenové buňky v roce 2014 i do pátěře. Tato experimentální a drahá léčba se podává u jasně prokázané arthrózy a ne pouze nazdařbůh.
Reagovat
babolat.cz
ano, je lepší skončit druhý
Reagovat
spaniel
Az bude soutez o bIba roku, budes druhy...protoze jsi tak bIby, ze ani to nevyhrajes...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem fanúsikom súpera. Dnes Federer vo všetkom lepší. Jeho výkonnosť na turnaji mala vzostupnú tendenciu, u Rafu naopak zostupnú. Dnes jednak veľmi nedôrazný od základnej čiary a k tomu kopu chýb a blbých rozhodnutí, plus prahbiedny return. Rafa nemôže vyhrávať tieto zápasy, ak má sám viac UE ako Federer.

Roger presvedčivý, rýchly kurt mu sedel, pôsobil sviežejším, živším dojmom od začiatku až do konca. Urobil dobre, že vynechal minulotýždnovú 500ku. Do konca sezóny už budú len rýchle kurty, Rafa musí niečo zmeniť. Hoci v Londýne by som mu celkom veril, Federer už bude mať v nohách rovnako veľa zápasov a môže to byť vyrovnané.

Pre Rafu, napriek prehre, veľmi úspešná Čína. Na oboch turnajoch zahral nad svoje dlhodobé štandardy, s vyhratým US OPEN môžeme uzavrieť túto skvelú šnúru. Momentálne by mal mať solídny 2000b náskok, Federer musí vyhrať komplet haly a Rafa nezískať potrebných 1000b. Verím, že 1000 nebude potreba.
Reagovat
dappe
Federer nepotřebuje vyhrát komplet haly, protože na tom nezáleží. Kdo chce, tak to vidí. Nadal s účastí Federera vyhrál jeden jediný turnaj v celé sezoně, a to tam ještě Federer přijel v rozporuplném stavu.
Reagovat
smazaný uživatel
:D

Tak mne na koncoročnej jednotke záleží. Nezáleží mi na nejakej pseudostatistike o účasti Federera. Mohol sa zúčastniť aj antuky a stretnuť sa s Rafom aj na turnajoch, ktoré neznáša ROger, nie len tam, ktoré nevoňajú Rafovi.

Ale je fajn, že si to vieš užiť. Po tých 12 rokoch si jednu takúto sezónu zaslúžiš :)
Reagovat
spaniel
Ze to tikas zrovna ty je blbej vtip. Po letech, kdy se potkavali hlavne tam, kde to vyhovovalo Nadalovi, je fajn videt to aspon rok naopak. A hned je to na statistikach videt.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono, na statistikách je hlavne vidieť to, že na harde to bolo vždy celkom fifty, fifty a na antuke jednoznačné. Počet zápasov na antuke a harde bol plus minus porovnatelný. Ak by si Roger na harde zachoval jednoznačný pomer víťazstiev, ktorý mal Rafa na antuke, tak by sa to prejavilo.
Reagovat
spaniel
neni hard jako hard... Cinci je jine nez Miami. Na hardu je navic daleko vetsi konkurence nez na antuce a mnohem vic prekvapivych vysledku a vitezu, jelikoz servis hraje vetsi roli a fyzicka mensi. To ani nechci zminovat, kdyby byl GS v hale a celkove kdyby se potkavali v hale casteji, asi by to vypadalo jinak.

Ale musim priznat, ze tato bilance 5:0 je prekvapiva a nejsem si jisty, cim to je, jestli psychikou, jinym backhandem nebo jestli se Nadal zhorsil vic nez Fed.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím tam mix viacerých faktorov. Rafov FH už nie je také delo, nepritlačí tak Federera, akoby mal. Hoci dnes za tými kratšími údermi vidím už aj akúsi prirodzenú vyhorenosť po náročnom programe. Zároveň hrá Federer rýchlejšie po odskoku, najma z BH, dobre returnuje, a podla mna v sezone 2017 servuje proti Nadalovi najlepšie vôbec. Rafa sa zvykol viac dostávať do výmien a dlhých výmien. No a taktiež sa často stretávajú na turnajoch, ktoré Rafovi nesedia.

A ešte taký detail. Miami som nevidel, ale v IW aj dnes Rafa každý gem, v ktorom čelil BB prehral. Roger ich tuším pár v IW odvrátil.

Na TM to môže byť ale paradoxne iný zápas. V kontexte dnešku už o favoritovi nebude pochýb, Rafovi to môže vyhovovať a na TM sa určite extra pripraví.
Reagovat
stopan
nadal bol pod vacsim tlakom, menej casu na obranu, a super mu to tak nenahraval na tecko casto ako predosli superi, plus kvalitnejsie podanie a agresivnejsia hra a nadal ma v zapase problem.
Reagovat
dappe
Jenže ty řešíš žebříček v nerovném souboji, Federer nemá postavený program na pozici jedničky. Jde o to, že když hraje Federer, tak Nadal turnaje nevyhrává.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to úplne rovný súboj. Obaja sú totiž zdraví a sami, dobrovoľne rozhodujú o svojom kalendári. Čo je na tom nerovné?..

Rozmyslal si niekedy nad tým, že ak by Federer odohral antukovú sezónu, tak by nemusel vyhrať W?..a mať vo výsledku ešte menej bodov?..Pred US Open odohral komplet program a na USO vybuchol.
Reagovat
dappe
O tohle ale vůbec nejde. Jistě, že by antuka mohla uškodit, a dost možná by se to i stalo, ale jen se mi líbí, jak je pro tebe najednou žebříček důležitý. Federer má odehráno 10 turnajů! Takže ano, je to nerovný souboj, když mu o žebříček nejde a ve svém věku musí mít jiné priority.
Reagovat
smazaný uživatel
O rebríček nešlo ani Nadalovi v januári. Ale počas sezony sa to vykryštalizovalo tak, že zrazu bola v hre aj jednotka. Federerovi asi o ňu tiež šlo, keď sa naháňal po Montrealoch a Cinci. Cítil šancu.
Reagovat
spaniel
Cinci?
Reagovat
a.magerova
Z Forehanda by byl dobrý politik, hodně fakty nepodložených keců a když se někdo ozve, tak urážky...
Reagovat
Franky
haha teraz ste ho pekne nachytali :D
Reagovat
Roger_Federer
Ze pseudostatistika o ucasti Federera..
:)
Reagovat
Ma3ek
My slušne gratulujeme vítazovi neznižujeme jeho výkon bol výborný ale hodnotili sme Rafu že nehral dobre to je všetko prečo vy robíte opak a znižujete Rafove vítazstvo nechápem trochu objektivity Federer jasne lepší dnes Rafa nehral dobre ani bojovnosť nebola na štandartnej úrovni bodka ale žiadne znižovanie Rogerovho výkonu robte prosím to isté aj opačne. To že hala rýchle povrchy z nízkym odskokom su doména Rogera je jasné a opak antuka pomalšie hardy z vacším odskokom tam už Rafa je plnohodný súper na antuke je to jasné a aj inde by som ho favorizoval ale o to nejde nech je povrch hocijaký zhodnotíme čo sme videli objektívne a nie takýmto štýlom...
Reagovat
spaniel
Jak snizujeme Rafovo vitezstvi, kdyz nevyhral?
Reagovat
Kozoroh
"Momentálne by mal mať solídny 2000b náskok"

Solidní znamená přes danou cifru, což není tento případ, neboť Rafan má na Fedexe náskok 1960 bodů. Nadalova převaha je velká, ale nemusí mu na udržení první příčky stačit ani 1000 získaných bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 1960, prepáč, že som si to dovolil takto hrubo zaokrúhliť.

Bazilej a Paríž sa hrajú v sérii, ako som písal vyššie. Je náročné vyhrať dva turnaje za dva týždne a zvládnuť 10 zápasov za 12 dní. Ak Federer nevyhrá Paríž, je v podstate rozhodnuté.
Reagovat
Denis92
Krasa Roger! Fantasticky vykon od zaciatku az do konca takmer bez chyby. Nadal bol dnes bez sance a navyse dost kazil. Podla mna sa trochu prejavilo aj to, ze nevie co na Rogera tento rok hrat.
Pre Rogera je to 5.vyhra v rade nad Nadalom. Nikto este nevyhral 6x v rade v ich vzajomnych zapasoch. Tak uvidime..
Roger vyhral 7setov v rade a naposledy stratil servis v 1.geme 5teho setu na AO. Odvtedy si 31x v rade udrzal servis. Proti Nadalovi..WOW!

Roger tento tyzden velmi potesil svojimi vykonmi. Zapas od zapasu isiel hore. Co ma najviac potesilo, ze skvele serviroval cely turnaj a konecne znova nasiel pohodu na sieti. To ho na USO uplne zradilo.

Skoda toho zranenia v Montreali. Vsetko mohlo byt inak. Ta strata na no.1 je obrovska. Jedinym cielom dokonca sezony tak zostava vyhrat TM. Snad to vyjde.
Reagovat
Kozoroh
S jedním hráčem však Rafa prohrál 7x za sebou. Uhádnete kdo? ;-)
Reagovat
Mayo
Veď to príde aj s Rojerom
Reagovat
smazaný uživatel
S nejakým Djokovicom z druhej desiatky rebríčka, na tom nezáleží :D
Reagovat
Kozoroh
Snažíš se být vtipný, ale narazil jsi. No1e je ještě v první desítce žebříčku!!
Reagovat
smazaný uživatel
Snažíš sa byť ty vtipný, s tou akože hádankou :)
Reagovat
turista
Je v první desítce a já věřím, že do půl roku Novak Djokovič převezme od Rafy Nadala pozici světové jedničky.
Reagovat
spaniel
Poslednich 7 setu: 6-3 6-2 6-3 6-3 6-4 6-4 6-3
Reagovat
Kozoroh
Novak dokonce vyhrál 15 setů v řadě nad Rafou!
Reagovat
Pe3k
Tjn.muze to zkusit ve 36 a s jednorucakem...
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, že beriete Rafu ako normu, s ktorou sa porovnávate, kto je úspešnejší z tých menej úspešných :)..Sedem setov, 15 setov...Nie je to jedno, keď na GS vyhráva skoro vylúčne Nadal.
Reagovat
Franky
Nooo to hej :D 2014-2017 3GS z toho 2RG a jeden darovany US kde hral ib@ mimo top 20 :D
Reagovat
sprchon
Gratulace, Roger mi udělal opět obrovskou radost. :)
Viděl jsem ho dnes na turnaji poprvé. Kurt hodně rychlej a připadalo mi, že Roger hrál ještě rychleji po odskoku než jindy. Prostě ultra agressive mode a všechno vycházelo. 28 W ku 11 UE mluví za vše. Rafa na servisu nic moc a i v mezihře dělal na svoje poměry hodně chyb. 12 W ku 20 UE. Na začátku 2. setu se Rafa trochu zvednul a čekal jsem, že to bude dlouhej set, že to bude ještě těžký. Roger ale nepolevil ani na chvíli a měl navrch i v těch delších výměnách. Skvělej výkon. :) Snad se dočkáme dalšího Fedal final letos v Londýně.
Reagovat
Tuttovka
Musím se přiznat, že jsem Rogerovi nevěřil, ale tohle byla fakt jízda. Namotivoval se a hrál parádní tenis. Sice není tak rychlý jako Dimitrov, ale na rozdíl od něj dokáže zahrát ten killer shot, kterým Nadala dokončí. Rafa Je možná i unavený. Hrát přípravné turnaje na US Open, pak major, a další turnaje je dost i na takového běhavce, jakým je Nadal. Doufám, že se letos ještě potkají a bude to zase pěkný tenis. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrať dva turnaje za dva týždne je velký záhul. Nadal aj po vyhratom Madride, neuspel v Ríme. Federer vyhral IW a Miami, ale v rozmedzí troch týždňov a v Miami už išiel cez TB v záverečných setoch. Je to cítiť, navyše na konci sezony..
Reagovat
Tuttovka
JJ, Nadal má navíc mnohem fyzicky náročnější styl než Roger a jeho zápasy bývají delší, což taky udělá svoje. Miami už bylo fakt na krev a měl tam i hodně štěstí. Asi to k tomu patří. Trend tenisu bude asi takový, že se bude muset snížit počet turnajů, na které se jezdí, protože z první desítky je půlka hráčů out kvůli zdravotním obtížím.
Reagovat
Kozoroh
A při příštím střetnutí (třeba na TM) budeš Rogerovi věřit, nebo ne?
Reagovat
Tuttovka
Asi ano, ale záleží to na dalších turnajích. Myslel jsem si, že je teď dost v útlumu, a Nadal nahoře, ale zřejmě jsem se mýlil. Myslím si, že teď je to i hodně o hlavě. Jak tu naznačuje většina, Nadal moc neví, co na Rogera teď hrát. V zápase byl opravdu trošku v depresi. Chodil trošku odevzdaně a i ten zápal v očích nahradil zmar. Možná se pletu, ale taky se mi to zdálo. Roger je teď hodně nahoře a myslím si, že v každém dalším zápasu bude asi mírním favoritem. Teď mi přijde, že na Nadala chodí na kurt jako s Murraym. Ví, že to bude těžký zápas, ale věří si na něj, a to je teď asi rozhodující. Už se moc dobře znají, aby se mohli příliš překvapit.
Reagovat
Hypertac
Roger v suchém triku. Rafa zklamal, úplně odevzdaný, bez šťávy. I tak Vamos!
Reagovat
Ma3ek
Gratulacia Federer fans uplne jasne a zaslužene Rafa na returne ani nebol a na servise 2 tesné gamy prehral ten posledný už nepočitam inak nie je čo hodnotiť zápas slabý vítaz zaslúžený.
Reagovat
slacker
kdy dorazi trolhand? Peter co nadava Petrum, tedy i sam sobe
Reagovat
anajka
peFRect
Roger skvelý výkon na servise...
Reagovat
a.magerova
Reagovat
fialka
Gratulácia víťazovi, hral výborne, klobúk dole.
Rafa strašne strašne strašne sklamal, únava ho dobehla. Nuž, nie je mu súdené. Je mi veľmi smutno, čo už.
Reagovat
spaniel
Hm, tak unava :D No, to byl letos unaven presne 4x.
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
fialka
A?
Reagovat
spaniel
Vtipy se nevysvetluji...i kdyz Nadalovcum mozna jo.
Reagovat
fialka
Nesklamal si.
Reagovat
spaniel
Ty taky ne :D
Reagovat
Franky
:DDDDDD rozobral si ju/ho do srubky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Za to fakt nemohla únava, Rafa se snažil, ale prostě mu to nešlo, čo už... bylo hodně znát, že si totálně neví rady, viz posunky směrem k lóži, soustředěný, naopak bezradný až bazlivý výraz v očích, podle mě vůbec nevěděl co hrát, Roger byl vždy o dva kroky napřed a Rafa s ním proto nedokázal držet krok, toť celé, rychlá hra mu nesedí.
Reagovat
turista
Rafa Nadal už letos odehrál snad 75 zápasů. Unaveně už v tomhle finále vypadal. Má za sebou sezónu snů, pozici světové jedničky takže na únavu má nárok.
Reagovat
r176
Roger!!Krásně Nadala smáznul z kurtu!! Kde jsou ti všichni Vamosové?? :-))))))
Reagovat
Mayo
Tu som
Reagovat
fialka
Daj si pohov!
Reagovat
Mayo
Komplex z RF, čoho som sa to dožil :D 5. prehra v rade a to ešte sa podľa mna tento rok stretnú
Reagovat
panzer.dragon
:)
Reagovat
fialka
Stretnú, obávam sa však, že scenár bude rovnaký.
Reagovat
Mayo
To máš jasne
Reagovat
Franky
ty sa dozijes este vela veci pokial Rog bude na okruhu kamarat ;) a sup tabletka od psychiatra do seba ;)
Reagovat
janek_da
pomohla?
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Franky
nvm opytaj sa Mayka :) alebo toho 'druheho'
Reagovat
Lunej..
neskutečná Rogerova jízda, hrál skvěle. Velká gratulace :)
Reagovat
UnrealTom
come on Roger!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist