8. den na Turnaji mistrů: Sezona vyvrcholí soubojem o post jedničky

20. 11. 2016, 10:00
Previews 125
Finále Turnaje mistrů bude poprvé v historii zároveň přímým soubojem o post světové jedničky. V londýnské O2 areně se dnes o dvě trofeje naráz střetnou pětinásobný šampion Srb Novak Djokovič a unavený Brit Andy Murray, který se takhle daleko na vyvrcholení sezony dostal poprvé.
Profily hráčů

Andy Murray před 13 dny sesadil po téměř dvou a půl letech Novaka Djokoviče z tenisového trůnu a poprvé se stal světovou jedničkou. Už po dvou týdnech si však pořadí mohou znovu vyměnit. A pikantní na tom je, že si o pozici nejlepšího hráče světa zahrají ve vzájemném souboji.

V londýnské O2 areně dnes budou usilovat o dva cenné vavříny: o trofej pro vítěze Turnaje mistrů a o pohár pro hráče, který zakončí sezonu na 1. místě žebříčku ATP. 

Djokovič má ve své sbírce celkem devět těchto trofejí (5 z Turnaje mistrů + 4 pro nejlepšího hráče sezony). Murray žádnou a bude to mít hodně těžké, aby své portfolio úspěchů v čele se třemi grandslamovými tituly a dvěma olympijskými zlaty rozšířil. 

Murrayho totiž úsilí dostat se na 1. místo žebříčku ATP stálo hodně sil. Během podzimu vyhrál čtyři turnaje během pěti týdnů, Turnaj mistrů je jeho pátou akcí nahuštěnou do sedmi týdnů. Během nich odehrál 22 zápasů, které vyhrál. Celkově neprohrál už 23 utkání v řadě, což je jeho nejdelší série. 

S elitními hráči z Top 5 se však střetává až tento týden v Londýně až na souboj s Wawrinkou s nimi měl obrovské potíže. Japonce Nišikoriho udolal po 3 hodinách a 20 minutách, Kanaďana Raonice ve včerejším semifinále dokonce až po 3 hodinách a 38 minutách.

Navíc Murray poslední zápas ve skupině hrál v pátek - a musel v něm bojovat o postup. Zatímco Djokovič už ve čtvrtek - navíc proti náhradníkovi s vědomím, že už má semifinále jisté.

"Samozřejmě jsem teď hodně unavený, v posledních měsících jsem takových náročných zápasů jako dnes odehrál už opravdu hodně. Ale zítra se na kurtu pokusím nechat zbytek energie. Nebude to snadné, ale na kurtu nechám všechno," slíbil Murray, který na předchozích třinácti turnajích hrál dvanáctkrát ve finále. V osmi z nich uspěl.

Nelze pochybovat o tom, že síly dnes Murraymu budou chybět. Djokovič včera smetl Nišikoriho za pouhých 66 minut a ani ve skupině moc energie neztratil (celkově na kurtu strávil ve čtyřech záapsech o 3 hodiny a 23 minut méně než Murray).

Murray hraje na Turnaji mistrů poosmé a ve finále je poprvé. Djokovič na akci pro osm nejlepších hráčů sezony, na níž vyhrál 22 z posledních 23 zápasů, startuje podesáté a pošesté je ve finále. V něm dosud neprohrál, když triumfoval v roce 2008 a v posledních čtyřech letech 2012, 2013, 2014 a 2015. Šestým titulem může vyrovnat rekord Rogera Federera.

Djokovič má psychickou výhodu i ve vzájemné bilanci. V té vede 24-10. Vyhrál poslední duel letos ve finále Roland Garros i jediný(!) souboj na Turnaji mistrů v roce 2012. V hale Srb vyhrál všechny tři střetnutí.

Finále, které v Londýně statuje v 18:00 (19:00 SEČ), tak divákům nabízí velký náboj. A částečně bude záležet i na fanoušcích, zda domácího miláčka dotlačí za již čtvrtým různým triumfem na půdě Londýna (po Wimbledonu, olympiádě a Queensu).

Finálový program zahájí v 16:30 SEČ duel o titul ve čtyřhře, v němž proti sobě nastoupí finsko-australská dvojice Henri Kontinen a John Peers a jihoafricko-americký pár Raven Klaasen a Rajeev Ram.

• TURNAJ MISTRŮ 2016, LONDÝN •
PROGRAM 8. DNE (neděle, 20. 11. 2016)
16:30 Kontinen/Peers (5-Fin./Austr.) - Klaasen/Ram (7-JAR/USA) ... h2h 3-0
19:00 Murray (1-Brit.) - Djokovič (2-Srb.) ... h2h 10-24
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

125
Přidat komentář
gigin
http://www.tennis-arena.cz/nadal-podstoupil-transplantaci-vlasu-15669cz/
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
pockerface
Má ta zapotřebí? Stejně mu to budou pořád připomínat. Ale jestli mu to nějak ubíralo na sebevědomí, tak budiž. je to jeho hlava, jeho peníze. Tak snad bude Rafík spokojenější.
Reagovat
spaniel
Když na to má a trápí ho to...proč ne. Já se smál té máničce.
Reagovat
Krisboy
Lepší než příčesek jako Agassi :)
Reagovat
Fandina
Kdyby v té době bylo nastřelování, tak by ho asi nenosil.
Reagovat
Nola
ziadneho z panov netesi ak mu zacne rednut porast na hlave, preco nie, ak mu to zdvihne sebavedomie, verim, ze aj bezni smrtelnici su nachylni tento zakrok absolvovat
Reagovat
VlS
No, a dámy to těší?
Reagovat
George_Renel
Když bude mánička, tak třeba přitvrdí. I na dvorci :-).
Reagovat
Krisboy
https://consequenceofsound.files.wordpress.com/2014/11/up-beavis1.jpg
Reagovat
gigin
https://twitter.com/TKokkinakis/status/800134209633255424
Reagovat
Krisboy
Kokki se od toho slavného incidentu se Stanem na kurtech radši moc neukazuje.
Reagovat
gigin
??? Tak to rozpoutal Gyros snad ne?

Jinak se vleče jeho zranění, odehrál jeden mač na OH a hotovo.
Reagovat
Krisboy
Ano, rozpoutal to Gyros, ale strach ze Stanova hněvu by měl mít spíš Kokki, ne? Ne, važně: opravdu celej rok nehrál kvůli zranění ramene. Je zajímavý, že odehrál ten jeden zápas v Riu a od té doby zas nic. Jestli si to obnovil???
Reagovat
Krisboy
Už ani není v žebříčku, chudák.
Reagovat
gigin
On to zkusil. Chtěl nastoupit už předtím někde do kvaldy, jsem to tady avízoval a nic nakonec. No uvidíme, co dál. Chybí mi, míláček můj no :D
Reagovat
gigin
https://twitter.com/woytha/status/800331191287160832
Reagovat
Kozoroh
Snad přestoupí na ČT Sport, přijít o Bidrmanovo komentování by byla škoda.
Reagovat
gigin
Tam nepřešel právě.
Reagovat
Kozoroh
Znáš důvod proč?
Reagovat
Stan_Borowitz
On tam píše, že z NS neodchází on, ale tenis...
Reagovat
Lina
Možná lepší finanční nabídka od O2 nebo ho láká i komentování WTA? Celé je to na houby. :(
Reagovat
gigin
Nova nemá tenis od 2017. Digi je v Blavě, tam jezdit nebude, tak zbývá outú.
Reagovat
kada.tom
Zápas o všechno. Jsem zvědav, jak to dopadne. Většina zdejších diskutérů tu vcelku logicky favorizuje Novaka (H2H, halové prostředí, forma na TM, únava, tlak obecenstva), ale tenis není logický. Vůbec bych se nedivil, kdyby to andy všem vytmavil.

Dnes bych to viděl tak 60 na 40 pro Novaka.
Jinak je ale jistý, že i když přeju Andymu, budu spokojený. Ať bude na konci roku jedničkou ten nebo ten, budu rád. Navíc Andy se na trůn pravděpodobně vrátí po začátku nové sezóny, tam toho moc neobhajuje - narozdíl od Novaka.

Na zápas se těším a rád bych viděl 3 sety :-)
Reagovat
Kozoroh
"Navíc Andy se na trůn pravděpodobně vrátí po začátku nové sezóny, tam toho moc neobhajuje - narozdíl od Novaka."

Že moc bodů neobhajuje je relativní. Bude hájit 1200 bodů za letošní finále, na první pohled se může zdát, že tyto body opět získá bez problémů, ale může se opakovat up-set z US Open a Andy místo zisku naopak body ztratí.
Reagovat
kada.tom
tak samozřejmě obhajobu tam má, ale Novak má pořád těch bodů na obhajobu víc ... a taky jsem nesměřoval k AO, ale spíše k březnovým Masters v USA, do té doby bude Andy zpět Nr. 1, pokud o ni dnes přijde
Reagovat
spaniel
Upset se píše spolu.
Reagovat
Tuttovka
Koukáte někdo na debla :) ? Ty kluci vopálený docela jedou.
Reagovat
kada.tom
koukám, ve 2. setu je to zase jednoznačné pro Kontinena s Peersem
Reagovat
Mayo
Fandim And1mu ale chalos odíde fyzicky. Djokovic vyhra 6-2, 6-3
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou rachejtle po lajně od Káti, Garcia se nestačí divit
Reagovat
sprchon
Ale svůj tip si přidám.

Mařík nepřekvapí, skutečně bude unavenej a prohraje ve dvou setech, pokaždé s jedním brejkem.
Reagovat
Krisboy
No3e 6:4, 6:3.
Reagovat
Krisboy
Jsem to ale popleta!
Reagovat
smazaný uživatel
Novak vyhraje, plesnivej květák nemá šanci
Reagovat
Stan_Borowitz
Zelenina nemůže hrát tenis, ani když je čerstvá, takže tvůj výrok nedává smysl.
Reagovat
smazaný uživatel
to je nějaký biolog
Reagovat
smazaný uživatel
plesnivý květák se nejí :)
Reagovat
VlS
tady tý soutěže, kdo koho víc pohaní se nezučastním. V klidu se budu dívat a čekat, kdo vyhraje, nemám problém ani s jedním a přeju to oběma.
Reagovat
blixa
Taky to tak vidím ;-)
Reagovat
Tuttovka
Jak můžeš něco takového říci. Je to přeci jedinečná možnost si vybít frustraci a pohonit ego :D. To jsi ještě neviděl tu debatu ve včerejším článku, tam se to taky rozjelo. Až jsem se bál, že bude muset zasáhnout OSN :D. Člověk bohužel ze své podstaty strašně touží po splynutí s nějakým vzorem (normativem), neboť se pak cítí doceněný, chráněný a je to pro něj pohodlné. Proto jsou najednou všichni hipsteři, kupují si produkty Apple. Příslušnost ke sociální skupině ti poskytuje ochranu i moc se vymezovat proti těm druhým a je zcela lhostejno, kdo to je. Já bych tady začal perzekuovat všechny ve znamení blíženců, draka či leváky. No koho by nesrala ta jejich vyčuranost, hrdost a to věčné strkání do ruky v lavici. :D Jinak existuje skvělá stať Umberta Eca o potřebě nepřítele nazvaná Vytváření nepřítele.
Reagovat
VlS
Apple si kupuju taky, ale kvůli příslušnosti k nějaký skupině, ale proto, že to zapnu a ono to funguje bez stahování 89 aktualizací jak v oknech.
Reagovat
Stan_Borowitz
U nás doma jede něco na Win10, něco na iOSu a něco na Androidu a musím říct, že každý systém má svoje výhody a nevýhody...
Reagovat
Tuttovka
Já nevidím problém v ten moment, pokud si to někdo kupuje pro funkčnost toho zařízení. O tom nelze diskutovat, ale děsí mě situace, když si někdo myslí, že koupí tohoto zařízení se zařadí do lepší sociální skupiny. Podobné to může být se značkou auta, oblečení atd.
Reagovat
sprchon
Mám to stejně. ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
aby zvítězili Slované. Všechno ostatní je vedlejší.
Reagovat
VlS
Pro mě ne, já jsem Kelt, ale nevadí mi ani etničtí turci náhodně hovořící nějakým slovanským dialektem ( ještě, kdyby tak psali latinkou, místo cyrilicí) .
Reagovat
blixa
Oni nejsou turci, je to taky splácanec všeho možnýho. Stejně jako my tady, kelte :D Teda pokud nemyslíš že piješ jen Kelta :D I když to asi ne, ten českej, kterej byl výbornej už se nevyrábí a ten slovenskej je jen průměr.
Reagovat
Stan_Borowitz
etnicky čistý Vysoký Elf, nebo také Quel'dorei, jeden z posledních, kteří zůstali. Naše rasa je stále čistá, protože i když Quel'dorei může oplodnit ženu (a také se to často dělo a děje), narodí se z takového spojení vždy jen člověk, nikdy Elf. Mužské sperma je pak na oplodnění Vysoké Elfky příliš slabé.
Reagovat
blixa
A ty legrační uši máš taky ? :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Hele, nech si laskavě ty rasistický poznámky, jo?
Reagovat
blixa
No tak soráč, já myslel že od podřadné rasy lidí tohle nevnímáš :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Jsme sice nadřazená rasa, to máš samozřejmě pravdu a je dobře, že si to uvědomuješ, ale jsme také menšina a trváme na tom, aby byla respektována naše nezadatelná práva!
Reagovat
blixa
Dobrá ušáku ! ;-) :D
Reagovat
Stan_Borowitz
;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Vždyť víš, jak to myslím... ;-)
Reagovat
VlS
Jasně
Reagovat
Holahej
Andy fandím, snad se bude dařit a nebude chybět energie, byl jsi úspěšný na OH, táhl jsi Davis Cup, žádný body za to nebyly, Juan brblal v médiích, jak byl letošek pro něj úspěšný, stříbrná medaile, finále DC a na jeho žebříčku se to neprojevilo..., loni jsi trénoval před TM na antuce, nepostoupil do semi TM, aby jsi následně dotáhl GB team k poháru, ve finále, které neměl kdo hrát, Roger předem vzdal, plná hala diváků..., zavolali ti a ty jsi byl ochotný bez nároků vytvořit ?náhradní program? zápasem s Nolem..., v dnešním zápase vše hraje proti tobě, vyčerpání, statistika /bez ohledu na operaci zad/, nabuzený Djoko, jak ukázal i včera..., většinou se hráči tak okázale neradují, při jednoznačným průběhu zápasu a odevzdaném soupeři bez energie..., říká se ?strom do nebe neroste?, mám pocit, že utkání nebude mít normální průběh, snad se mýlím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Za tu snahu a bojovnost bych mu to fakt přál, ale obávám se, že se zázrak večer nestane. Už v zápasech s o třídu horšími soupeři než Novak měl namále, pokaždé to sice ubojoval, ale dnes bojovnost stačit nebude.
Reagovat
Kozoroh
Ještě na jeden zajímavý aspekt týkající se dnešního finále jsem si vzpomněl - premiérově se proti sobě v pozicích koučů postaví Lendl a Becker. Dají tak vzpomenout na svou velkou rivalitu z 80. let. Potěšující pro mě coby fandu Djokera je, že ve velkých zápasech měl navrch Becker. Snad dnes bude Boris slavit další vítězství nad svým sokem :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale zase první finále na ATP Tour Finals vyhrál Lendl...
Reagovat
Kozoroh
https://www.youtube.com/watch?v=N3rGPOde5Ss

Na tuto prohru Lendl jen tak nezapomněl :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
klikař Boris...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak ale úplně jako sestřih z nějakého letošního zápasu, největší rozdíl vidím v absenci lajn pro dabl.
Reagovat
Kozoroh
Singlová soutěž TM se odehrávala v New Yorku, deblový turnaj v Londýně. Obě soutěže se souběžně na jednom místě konaly v ročnících 1970 (Tokio), 1975 (Stockholm), 1976 (Houston), 1977-85 (New York), 2003-04 (opět Houston), 2005-08 (Šanghaj) a od 2009 (Londýn).
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale stejně myslím, že ta porážka o půl roku později Lendla mrzela daleko víc...
Reagovat
Kozoroh
Viděl jsem záznam semifinále Wimbledonu 1989, Boris byl ve třetím setu (za stavu 1-1 na sety) viditelně vyčerpaný a dešťová pauza mu zachránila postup a titul. Lendlovi tehdy upláchla největší šance na dobytí Wimbledonu, kdyby býval postoupil, věřil bych mu proti Edbergovi.
Reagovat
Krisboy
Btw. nevíte někdo, jaký vztahy mají Boris s Hroznýšem dneska? Tenkrát se asi moc nemuseli...
Reagovat
smazaný uživatel
treneři jsou květak bubák
Reagovat
Pe3k
Nejak me nenapada varianta kde to muze Kvetakovy fucker vyhrat, bohuzel.

Wtf je muj oblibeny turnaj a pokud Nol2 prekona Goatuv rekord bude to nemile.

Nadal ma jine starosti a zatim si zasel na vlasovou transplantaci.
Reagovat
Kozoroh
Petko, Petko, Novak by rekord jen vyrovnal, ale je potěšující vidět, jaký máš strach z toho, že No1e dotahuje tvého GOATa :-)
Reagovat
Pe3k
Omg. jasne, ze letos muze jen vyrovnat...Nic proti Djokovicovi jen ty si glory hunter bez radosti z tenisu jen honis rekordy jako zakomplexovany maniak...
Reagovat
Krisboy
Kámo, vaše hádky o GOATovi jsou mi volné, ale když tak čtu ty tvoje zvratky, je naprosto jasné, že nejzakomplexovanější jsi široko daleko ty. A to mám Federera taky rád, ale ty jsi trapnej jak daleko vidíš. Snad jenom Forehand ti může konkurovat. Ten už sem naštěstí moc nechodí.
Reagovat
Pe3k
Nikdo te nenuti to cist...nauc se pouzivat ignore. Ja si te tam dam rovnou.

Kdyz seti nelibi goat debaty tak se do nich nemontuj.
Reagovat
Krisboy
Špatně čteš, příteli. O Goatovi jsem nenapsal nic, jenom o tvých komplexech.
Reagovat
Pe3k
Vlakno si tim pohrbil. Kdyz me tak nemas rad muzes mi napsat osobni zpravu nebo o tom napis treba pamflet.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak třeba TM přestěhují do Cincinnati a bude klid...
Reagovat
smazaný uživatel
TM se má v Londýně hrát do roku 2018. Takže Andy bude mít jistě prostor na reparát.
Reagovat
gigin
Tak máme tady finále, Hrobník tenisu, nudný arogant se špinavou nohou vs Serbinátor, Tenisový velmistr a nejlepší hráč všech dob. Může být nějaký zápas méně jasný už dopředu? Zvlášť, když si vezmeme vzájemnou bilanci a únavu? Pochybuje snad někdo, že dokonale namazaný stroj Serbinátor, který nám trošku drhnul v posledních týdnech, porazí toho květáka, který se nějak dopinkal do finále?

Tak či tak, já věřím, že květák, který byl na pokraji porážky už tolikrát v posledních týdnech, to nějak tou nezdolnou vůli zlomí a z velmistra bude pouhý mistr a z toho aroganta se špinavou nohou jednička na konci roku.
Reagovat
dunphy
Špinavá noha omg :DDD
Reagovat
Stan_Borowitz
Trochu to připomíná ten western s Gene Hackmanem (záporák), Russelem Crowem (klaďas) a Sharon Stone (přechod mezi dříve nezbytnou postavou krásky a dnes nezbytnou postavou feministky).

Tam Crowovi před rozhodujícím soubojem dokonce polámali prsty, protože se ho Hackman bál. Andy je tak trochu v pozici toho Crowea. Záporák je jasnej, kdo jiný než záporák může chtít těžce zranit nebo i zabít diváka míčkem.

Přemýšlím, kdo by mohl být Sharon.
Reagovat
Pe3k
Navratilova?
Reagovat
gigin
Judyna.
Reagovat
Stan_Borowitz
Bingo!
Reagovat
VlS
A může kráska fuckovat? No, asi může, nakonec proč ne? Ale podle shénatu klasickýho westernu musí mít Nole černej a Andy bílej stetson.
Reagovat
Stan_Borowitz
Kráska ne, ale feministka ano. Naopak se to od ní čeká. Ve finále musí padoucha zlikvidovat ona, protože chlap selže.

Na tu část se těším nejvíc.
Reagovat
VlS
No, tak doufejme, že ne RPG :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Murray, svetová jednotka. Konečne sa može ukázať :)...Ak vyhrá, definitívne sa vykúpi, ak prehrá, holt...
Reagovat
gigin
Ak prehrá, tak houno, pořád byl 2 týdny zaslouženou jedničkou a příští rok v březnu nejpozději bude zas....
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite zaslúzene, matematicky, teda zaslúžene. Ale aspon jednu vyhru nad byvalou svetovou jedničkou si to proste žiada
Reagovat
mihate
Novak mal doteraz na TM tréning. Andy musel drieť. To sa prejaví aj vo finále. Andy odíde fyzicky. Novak sa len rozohrával. Nerozumiem celému losovaniu.Škoda, želala som prvenstvo Andymu.
Reagovat
Kozoroh
Když ti tak vadí los TM, tak jako Djokův fanda musím na oplátku poznamenat, že Novakovi se letos vymstil los na LOH. Nemají si co vyčítat...
Reagovat
Holahej
...US Open, tři soupeři mu odstoupili, také nehrál s žádným s TOP 10, až ve finále s Stanem...
Reagovat
Kozoroh
Queens, Wimbledon, OH v Riu, Peking, Šanghaj, Vídeň, Paříž - na žádném z těchto turnajů nepotkal hráče TOP 5.
Reagovat
Kozoroh
Andy Murray nepotkal hráče TOP 5, aby bylo jasno.
Reagovat
gigin
Neměli vypadávat no.
Reagovat
PetaM
Tak to je fakt trapas ... Tohle se stát Kvitové, tak by všechny turnaje vyhrála nezaslouženě, atd., atd. ...
Reagovat
gigin
Tak ono se to často stává Plíščeti. Záleží na úhlu pohledu ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, ale proti zLounovi nejsou tak zaujatí lajnoví...
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/CxtYxuiXcAQI8W4.jpg:large
Reagovat
Stan_Borowitz
:-)))
Reagovat
blixa
Jo tak proto ty esa !!! :D
Reagovat
sprchon
Výborný. :D :D :)
Reagovat
Nola
na druhej strane Andy sa dostal do postele podstatne skor ako Novak
Reagovat
Stan_Borowitz
:-)))
Reagovat
VlS
Myslíš odpočívat, nebo na další šichtu?
Reagovat
Stan_Borowitz
To už si snad Jelena pohlídala...
Reagovat
VlS
No právě :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže se v klidu spalo. Nebo se mohli pohádat, to je vlastně pravda...
Reagovat
VlS
Nebo se mohli pohádat předtím a pak se usmiřovat :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
To děláš, jako kdyby spolu jen chodili a neměli už dítě. I když s jedním... no, možné to ještě je. Po druhém už skoro vyloučené.
Reagovat
Tuttovka
Andy má víc času na regeneraci, ale je pravda, že poslední dva z posledních tří zápasů byly hodně náročné. Oba měly přes tři a půl hodiny. Snad za to nezaplatí příliš velkou daň. Asi mu přeji vítězství víc, protože musel bojovat určitě tvrději, ale hlavně doufám, že to bude vyrovnaný zápas a ne jízda na jednu bránu jako včera Nishikori Djokovic.
Reagovat
smazaný uživatel
šau
Reagovat
gigin
o Můru strach. Magerka ho s tomasinhem včera dali dokupy.

https://twitter.com/jessica4stein/status/800198148723380229

Jinak jestli bude hrát, použiju slova klasika, tu kupu sraček, co včera do půlky zápasu, tak je bez šance. Neočekávám nějaký závratný zápas, vypinkávání, dlouhé výměny, kdo udělá míň chyb vyhraje. Na své si příjde hlavně uživatel spaniel. Ale tak třeba se mýlím, a Andy, páč už nebude mít tolik sil, se bude snažit zkracovat výměny a bude chodit na sako jako smyslů zbavený. Ale to asi nehrozí. Nic no, nechme se překvapit, náboj to má v tom smyslu, že je to přímý souboj o No.1. Jinak mne to moc nebere. Navíc to bude kolidovat s Tvoje tvář má známý hlas a to su asi v péčku no :DDD
Reagovat
PetaM
No jo tvl ... Tak to dám přednost Tváři :D Ale snad to Novak stihne do 20:20, má na to hoďku ...
Reagovat
Kozoroh
Loni to taky "stihl" do Superstar, dnes se může historie opakovat :-)
Reagovat
a.magerova
Tak snad TO pomohlo... :-))
Reagovat
blixa
Jen jestli byly služby skutečně komplexní ?!!!
Reagovat
Kozoroh
Serbinátor má dvě výhody oproti Můře - on už titul z TM a 1. sezónní místo získal víckrát, soupeř ani jednou. No1e je tedy v pozici, že vyhrát může, zatímco Andy musí. Druhým plusem je H2H, které výrazně hovoří ve prospěch Djokera - 24-10 celkově, 13-2 během posledních třech let a 4-0 v hale. Ač hala Andymu nečiní výrazné problémy, přeci jen líp hraje venku. S vypětím všech sil porazil Nišikoriho a Raoniče, nyní ho však čeká tenisový velmistr a vynikající halař k tomu.
Z pěti finále, která No1e v minulosti na TM odehrál 4x zvítězil ve dvou setech (to jediné, které se vymyká bylo v roce 2014, kdy Federer odstoupil bez boje). Ač ve skupinách jeho výkony nemusely být úchvatné, na finále si připravil svůj nejlepší tenis. Očekávám, že dnes tomu nebude jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamon Novak
Reagovat
FulnekUltras
idemo pobedit !!!!!
Reagovat
Krisboy
Tak to je skutečně pikantní vyvrcholení sezóny. Poprvé v historii? Kdo by to byl řekl. Ještě před měsícem bych si nedovedl představit, že budu někdy fandit No3emu, ale dnes opravdu ano.
Reagovat
Kozoroh
K podobné situaci došlo v roce 2000, kdy o pozici jedničky na TM bojovali Kuerten se Safinem. K jejich finálovému duelu však narozdíl od letoška nedošlo, neboť Safina zastavil v semifinále Agassi, který pak ve finále podlehl Kuertenovi. Pro Marata to byla první a poslední šance ukončit sezónu na 1. místě.
Reagovat
Krisboy
Jj, highlight Gugovy kariéry. Když nepočítám 3x FO, samozřejmě. V SF Peta, ve finále smáznul Andrého. V hale!!! Překvapivé, nezapomenutelné...
Reagovat
skott
ještě napínavější to bylo o rok později, kdy byl naopak v roli toho smutného Guga a Lleyton se stal nejmladší světovou jedničkou v historii, navíc před domácím publikem v Sydney. Do turnaje tenkrát šli se šancí na první místo ještě společně s Agassim.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist