Federer přehrál obhájce Djokoviče a po 3 letech je ve finále Wimbledonu!

6. 7. 2012, 16:28
Aktuality 160
WIMBLEDON MUŽI - Roger Federer je po třech letech ve finále Wimbledonu a jediná výhra ho dělí od návratu na post světové jedničky! Třicetiletý Švýcar dnes na londýnské trávě porazil po takřka bezchybném výkonu 3-1 na sety obhájce loňského titulu Novaka Djokoviče a zahraje si už o 7. wimbledonský titul. O ten si zahraje s domácím Murraym, nebo Tsongou.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer letos ve Wimbledonu přežil stav 0-2 na sety proti Benneteauovi či nepříjemné bolesti zad a poprvé od roku 2009 postoupil za čtvrtfinále. V dnešním semifinálovém duelu narazil na loňského šampiona Novaka Djokoviče, se kterým prohrál 6 z posledních 7 duelů.

Celkově 27. vzájemný souboj, nicméně vůbec první na trávě, ale měl Švýcar takřka celý zápas hraný vinou deště pod zataženou střechou Centrálního kurtu pod kontrolou. Třicetiletý Švýcar skvělé podával, téměř nechyboval a předváděl parádní údery. Ve čtyřech odehraných setech trefil celkem 12 es, 31 vítězných úderů, spáchal jen 9 nevynucených chyb, neudělal žádnou dvojchybu, pouze jednou přišel o servis a nakonec zvítězil 6-3 3-6 6-4 6-3. 

Každý set rozhodl vždy jediný brejk. V úvodní sadě se podařil Federerovi, v druhém setu Djokovičovi a v třetím opět rodákovi z Basileje. Djokovič totiž při vlastním podání za stavu 4-5 dlouhým úderem nabídl soupeři dva setboly, což bylo klíčové. 

Federer druhý setbol po dlouhé výměně využil a díky podání měl vždy nad srbskou jedničkou mírně navrch. Když prolomil jeho servis i v úvodu čtvrté sady a vyhrál pátý game v řadě, ujal se vedení 3-0 a set ani zápas už nepustil. 

"Jsem nadšený a strašně šťastný. Předvedli jsme oba fantastický tenis a moc si to užili," prohlásil vítěz. "Hrál dobře, to se musí uznat, zvlášť v důležitých momentech. A já nepředvedl své maximum, měl jsem ve hře moc výkyvů. Navíc tráva více svědčí Federerovi," přiznal Djokovič.  

Federer tak upravil vzájemnou bilanci na 15-12 a poprvé od loňského French Open postoupil do grandslamového finále. V něm se utká s domácím Andym Murraym, který vyřadil Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu, a pokud zvítězí, získá nejen rekordní 7 wimbledonský a 17. grandslamový titul, ale také si po více než dvou letech zajistí návrat do čela světového žebříčku. Na postu světové jedničky by stanul celkově už 286. týden, čímž by vyrovnal - a posléze s velkou pravděpodobností i překonal - rekord Peta Samprase. 

Federer byl ve finále Wimbledonu pokaždé od roku 2003 do 2009. Jen před čtyřmi lety titul nezískal, v posledních dvou sezonách vypadl vždy ve čtvrtfinále. Pokud vyhraje sedmou trofej, vyrovná wimbledonský rekord Peta Samprase.

"Mám před sebou velké výzvy, vyrovnat rekord, být světovou jedničkou. Jsem pod tlakem, ale to mám rád," dodal Federer.

- WIMBLEDON muži -
(Velká Británie, tráva, 16.060.000 liber)
páteční výsledky (04. 07. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Federer (3-Švýc.) - Djokovič (1-Srb.) 6-3 3-6 6-4 6-3
esa: 12-9
dvojchyby: 0-2
využité brejkboly: 3/11 - 1/3
vítězné údery: 31-28
nevynucené chyby: 9-21
čas: 2 hodiny 17 minut

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

160
Přidat komentář
Roger_Federer
Děkuji..Nole hrál celý turnaj velmi dobře a jeho tenis se mi líbil..Roger byl prostě lepší a Nolemu to prostě nešlo tak jak asi chtěl.To je vše, nijak není potřeba do Djokoviče kopat
Reagovat
Roger_Federer
Děkuji..Nole hrál celý turnaj velmi dobře a jeho tenis se mi líbil..Roger byl prostě lepší a Nolemu to prostě nešlo tak jak asi chtěl..
Reagovat
smazaný uživatel
Forever .. úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
všichni ti, co se hlasíte k Federerovi uz od dob, co byl jedničkou a vlastnil nekolik grand ( pozbirané za slabe éry ) se stydte - je to zbabělé a laciné ! Přikladem Já, sem si Novaka nasel a přivlastnil bez jedineho mastru. Ano, bylo období, kdy pro jeho chovani a simulovaní byl duvod zřeknutí se ho .... ale to je ta pravá "láska - překlenout i časy zlé.

Odstavec neni mířen skutečnym a poctivym fanouskum Svycara ( ten se pozná ).

Tak prosim vsechny ostatní.....(verbeš typu Ing Pe3k, armstrong ... me nezajima) co jen "onanujou nad uspechem sveho životniho vůdce, at přehodnotí sympatie a ve final to logicke sportovní srdce venuji ryšavemu Skotovi - to pomuze.

( Svycar je svym zpusobem nepřejicny hamoun....co kazdopadne jde i pres mrtvé )

Dekuji
Reagovat
Vojtiik
castecne bys mozna mel i pravdu:D.. ale i tak se te zeptam: Uz jsi skoncil?
Reagovat
smazaný uživatel
re:24( Svycar je svym zpusobem nepřejicny hamoun....co kazdopadne jde i pres mrtvé ).... Z Tebe mluví závist,že Nole prohrál.Ale takový je sport.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, šmejde. Tys Novaka přece vychoval...
Reagovat
smazaný uživatel
Já se k němu hlásím až od doby, co jedničkou nebyl, takže mě laskavě nechte, abych si to užil, jestli jí ještě někdy bude :))))
Reagovat
Labi
spojoval jsem si tě pořád s Forehandem jako s dvoujičkou zabedněnců,jenže jsem se mýlil resp. jsem se mýlil v jeho případě ukázal, že umí být objektivní a jeho reakce mě hodně překvapily...za to ty tvoje ani trochu pořád stejný imbecil
Reagovat
smazaný uživatel
Hochu, přečíst si tvůj příspěvek Novak, tak se jen zasměje a řekne: ,, Zavřete toho blázna, co si myslí, že mě porodil do nejbližšího ústavu´´
Reagovat
Sonja
Nesnižujte výkon Noleho...že neměl šanci není pravda, byl to dlouho vyrovnaný zápas, který prostě rozhodlo pár momentů. Tak to u velkých zápasů bývá...
Nechápu, jak někdo může napsat, že hrál špatně včera, a dokonce celou letošní sezonu...jen proto, že nesbírá jeden titul za druhým jako minulý rok, neznamená, že hraje špatně...určitě bych si nedovolila napsat, že jde u něj o "výrazný pokles kvality hry", jak tu píše mac.hall.
Přeji Nolemu, aby se z prohry rychle oklepal a jel dál, nepřestával v sebe věřit...má na to porážet kohokoliv:-)
Reagovat
gigin
Myslím si, že Djokárna 2011 byl extrém, který se tu dlouho nebude opakovat. Špička je tak vyrovnaná, že současná situace, dění je naprosto normální a v pořádku. Jen náš chytrolínek Chazy ví všechno předem. Co bude a nebude :-)) Jinak Chazy, díky za pěknou glosku. Dojemné ....
Reagovat
a.magerova
Jsem si velmi ráda našla letošní statistiky a jen tak pro zajímavost, není to proti nikomu namířené, jen to sem prostě dávám.
Jméno/letos výhry/prohry
Roger 45/6
Rafa 42/6
Nole 42/7
Andy M. 33/12
Reagovat
gigin
Já ti rozumím, že lítáš v oblacích ... Ale nevím, co těma numerama sleduješ. Ano Roger má nejlepší vše. Nejvíc všeho. V podstatě nejlíp vycházející účetnictví ..
Reagovat
a.magerova
No prostě jsem podpořila vaše argumenty, že letošní špička (trojce hráčů) je opravdu hodně vyrovnaná a tak jsem to tu dala. Nehledala bych v tom nic špatného...
To že Roger vede je pro mne bonus navíc :-))
Reagovat
gigin
Budiž ... ale stejně mám pochybnosti, že je to zase provokačka !! :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Že dojemné? Tobě se jako nelíbila? :)
Reagovat
mac.hall
Ze zápasu jsem viděl jen velmi krátké fragmenty, cca 20 minut celkem, takže dělat z nich nějaký rádoby fundovaný závěr asi nelze. Ale pokud bych měl na základě nich vyjádřit svůj názor, pak výsledek zápasu byl dán, ani na tak převratným výkonem Rogera, jako spíš špatnou hrou Nola. Jen v rychlosti jsem prošel pár příspěvků a narazil jsem na několik , se kterými naprosto souhlasím v tom , že letošní kvalita hry Nola je zcela někde jinde , než v roce 2011. Ten rozdíl je skutečně velmi výrazný. Pokud by podal takovýto výkon nebo alespoň výkon , který by se tomu blížil, letos proti Rogerovi, ten by , dle mého názoru, neměl žádnou šanci uspět.Když si vzpomenu např. na loňský zápas Nola s Rafou, ještě dnes mě z něho mrazí. Hrál naprosto fantasticky , nezkazil snad zbytečně žádný balon a Rafa z něj byl zoufalý. Ať mu poslal na jeho stranu kurtu sebetvrdší a skvěle umístěný míč, téměř vždy přišla ještě lepší odpověď.Zejména druhý set tohoto zápasu byl naprosto neskutečný a pochybuji , že ještě někdy uvidím lepší tenis. Naopak včera Nol dělal hloupé , jednoduché chyby, vyhazoval spoustu snadných míčů , které vloni hrál se zavřenýma očima. Již jsem tady letos tento svůj postřeh prezentoval po jeho vítězství na AO , kde sice zvítězil , ale jeho hra byla daleko za výkony r 2011. Možná , že to je i logický vývoj , protože ta loňská sezona Nola byla naprosto famózní a asi těžko šlo předpokládat , že si takovou formu udrží i nadále. Musím , ale přiznat , že tak výrazný pokles kvality hry jsem u něj přeci jen nečekal.Roger může celý Wimbledon letos vyhrát a spousta fanoušků mu to i přeje , ale jsem přesvědčen , že jeho šance na vítězství na největších turnajích budou dány výkony Nola , Rafy a možná občas i Andyho. Pokud oni podají své špičkové výkony , jeho šance budou minimální.Pokud jde o finálový zápas s Andym , tak se musím přiznat , že jsem trochu rozpačitý. Může dopadnout jakkoliv, ale pokud se Andy vyvaruje zbytečných chyb a nechá se vybičovat diváky ke své nejlepší hře, má velmi reálnou šanci uspět.
Reagovat
Labi
píšeš že úspěch Federera je bude dán výkony Djokovice, Nadala a Andyho a nenapadlo tě že i Roger může podávat špičkové výkony a ony úspěch zmíněné trojice budou taky závoset na jeho formě??
Reagovat
Fandina
krásný zápas a do finále taky tak ... go go go
Reagovat
spaniel
Diky za gratulace gigin, Sonja a Nole1990, velke od vas.
Reagovat
gigin
gratulka všem fans RF. Speciálně oboum Rogerům (jednak zdejšímu uživateli a taky samotnému hráčovi teda :)). Výhra zasloužená, RF byl lepší, bez debat. Finále vám moc přeju !!
Sonja: Já díky !! Za krásnou společnost na výletu v Djokolandu :-))
Nole: Díky za pěkný turnaj ...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer vyhrál naprosto zaslouženě. Djokovic byl téměř bez šance. Letošní sezona pro Djokovice je dalece horší jako ta loňská. Kromě Australian Open a Miami kde vyhrál a to na Australian Open s neuvěřitelným štěstím tak letos je to naprosto jiný hráč jako vloni. A to ho čekají ještě obrovské obhajoby bodů na amerických betonech. Federer je v utkání s A.Murray favoritem, protože i když s ním má pasivní bilanci tak v důležitých zápasech ho zatím pokaždé porazil. Uvidíme jestli už vyzrál A.Murray natolik, že se konečně kousne i na Grand Slamu, ale moc tomu nevěřím. Bude mít určitě obrovskou podporu v hledišti kde čekám , že by mohla přijít i královna a princ Charles a také princ William což by mohlo A.Murray svazovat, ale necháme se překvapit.
Reagovat
Sonja
1)Pochopitelně gratulace vítězi. Přeji tu radost všem zdejším bezelstným fanouškům.
2)Obrovské díky giginovi:-)...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace pro všechny fanoušky Rogera.Federer hrál dnes lépe(především na servisu) a vítězství si za svůj mimořádný výkon zcela zasloužil(klobouk dolů). Je mi sice trochu smutno, že Djokovič prohrál, ale ne tolik jako na French open, kde byla šance větší než dnes, avšak Nole nezvládl koncovku. Možná rozhodlo,že před semifinále neměl těžšího soupeře který by ho na zápas lépe připravil, každopádně dnes to nebylo ono a doufám, že se na olympiádu lépe připraví a snad tam zase budeme mít více důvodů k radosti mi Noleho fanoušci!
Reagovat
Heather_Fedex
bude mit letos ve wimbledonu nekolik zhod: bude to setkani utocne zalozeneho hrace/ hracky vs technicky zalozeneho hrace/hracky.
dale: tridcatnici vs dvacatnici.
a na konec: zkuseni nekolik nasobni gs velikani vs mene zkuseni hraci bez gs

uspejou favoriti, nebo prekvapi outsideri???
Reagovat
Vojtiik
jsi schopna nejak objasnit tu prvni vetu?:D
Reagovat
Heather_Fedex
co na tom neni jasne?
Reagovat
spaniel
Ja to taky nechapu...jestli jsi utocne zalozenym hrace myslela Federera a technicky zalozenym hracem Andyho, tak to mne nejde do hlavy, protoze technicky zalozeni jsou oba dva. Vkastne technicky lepsi hrace najdes jen tezko. Kdybys napsala utocne vs obranne zalozeneho, tak to jo.
Reagovat
baggik
Federer, Serena, no skoro to vypadá jako pohled do minulosti. Prostě jsou to legendy co pořád umí. Já fandím někomu jinému, ale uznat jejich výjimečnost musí každý.
Reagovat
dappe
Federer kromě jednoho slabšího gamu ve 2.setu hrál výborně, nedal mu šanci. Pokud podává, tak jak dnes, neni téměř k poražení, hlavně na trávě. Byl lepší ve všech herních činnostech a jsem hodně spokojenej s jeho výkony. Ted to jenom potvrdit proti Murraymu, což může být a asi i bude dost těžký zápas, ale věřim RF.

Tahle výhra a navíc takovým způsobem je hodně příjemná, zvlášt proti Djokovicovi. Jsem si jistý, že jeho fanoušci a celej jeho tým v hledišti si byli jistí před zápasem vítězstvím a pak dostal pěknou lekci, paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel no, zasloužilo by si to pátej set.
Hlavně aby to ve finále Roger zvládnul, to by byl ten nejhoeší scénář, kdyby vyhrál Murray. Snad mu Lendl předá hodně svých zkušeností
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to mě pobavilo s těmi zkušenostmi (úsměv).
Reagovat
gocii
skvěle holky :) snad to tak pujde i zitra :)
Reagovat
gocii
škoda no murray už fyzicky odcházel, tsonga to promrhal za stavu 4:4 no
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
gali
Jaké dáváš Andymu šance proti Rogerovi? :-)
Reagovat
a.magerova
Máme co jsme chtěli :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, děkuju za podporu, zvládli jsme to společně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomasinho, dva roky zpátky byl fanatický Novakův fanda. A dnes si přál výhru Federera? Úchvatné.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taky mě to překvapilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokial si pamätám, tak ho otravovala Djokovičova nestála výkonnosť a nie vždy dobré nabudenie na zápas, a mal doslova po krk fandenia Srbovi :)
Reagovat
a.magerova
Někdo tady naší lásce nepřeje :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně moc dlouhá nebude. Tipnul bych si asi tak do neděle.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomasinho nedávno u jednoho článku přechod od Novaka k Andymu pěkně popsal. Dojem z toho byl, že musí Novakovi pořád přát a že je jeho jasnou dvojkou. Pokud v přímém souboji fandil Rožérovi, má tento chlapec vážný problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, Novakovi také přeju pořád, ale tak nějak jsem chtěl ve finále Rogera, nic víc v tom nehledej. Navíc bych Federovi případně i úspěch přál, chci, aby byl na ty dva týdny jednička (samozřejmě ne po nedělní výhře), zaslouží si to.
Reagovat
smazaný uživatel
Podla Broza ma človek problém, keď fandí Federerovi. A to si predstavte takého, čo k tomu nechytá pozíciu K28 !

Veď to je už hádam aj na vyšetrenie pre dotyčného :))
Reagovat
smazaný uživatel
Elegoš: ha ha
Tomasinho: nechápu tuhle logiku, nechápu proč, ale je to tvoje věc
Reagovat
smazaný uživatel
Je to taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!
Reagovat
Heather_Fedex
congratulations, andy!
Reagovat
spaniel
Tsonga skoli jednorucnim bekhendem, hlavne ten po lajne byl neskutecny.
Reagovat
smazaný uživatel
Hnusný počasí, Novak si musel vyžrat zatáhnutou střechu a po celý druhý zápas jim tam svítí slunce.
Reagovat
spaniel
Bueee bueee
Reagovat
gocii
no jo tak pocasi za tím bylo, já sem si řikal co to bylo a nemohl na to přijít :)
Reagovat
Heather_Fedex
congrat's andy!
Reagovat
Heather_Fedex
spatne vlakno, pardon
Reagovat
smazaný uživatel
Frederik Nielsen a Jonathan Marray jsou překvapivě ve finále čtyřhry! Viděl jsem čtvrtý set od stavu 3:3 a Freddie byl podle mě nejlepším hráčem na kurtu. Určitě mu pomohla zkušenost z letošního Hopman Cupu, kdy hrál mix po boku Caroline. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jedno jméno mi nic neříká, ale taky mě to překvapilo, no, jestli byl Frederik nejlepší, tak má asi dobrou školu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli ses dívala na letošní Hopman Cup, tak si Frederika určitě pamatuješ. Hrál i proti Tomášovi... No jo, je to velké překvapení. Bryanové jsou sympaťáci, ale přál jsem Freddiemu. Dozvěděl jsem se, že Marray hraje jenom čtyřhru a v deblovém žebříčku je 76. Frederik je ve čtyřhře na 111. místě a ve dvouhře 305. Myslím, že Freddie byl dneska opravdu nejlepší. Skvěle podával, gemy při jeho servisu byly hodně rychlé. V posledním tie-breaku dal krásné eso z druhého podání, když se úplně zaprášilo od středové lajny. Pak dal taky krásný prohoz, kterým při podání Bryanů získal rozhodující minibrejk a vybojoval mečbol... Nielsen a Marray vedly v tom posledním tie-breaku už 5-0, ale Bryanové srovnali na 5-5. Tak už jsem si myslel, že to outsideři nedají a nakonec to dali a vyhráli ten tie-break 7-5. :) Jinak Freddie fandí ve fotbale Liverpoolu, takže si s Caro asi rozuměli. No a vzhledem k místu narození by si měl rozumět i se svým nynějším parťákem. :D
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Ma/J/Jonathan-Marray.aspx

Teď koukám na twitter a Caro má z toho velkou radost. :)
https://twitter.com/CaroWozniacki/status/221301983527706624
Reagovat
smazaný uživatel
* Nielsen a Marray vedli...

Já jak píšu pořád jenom o holkách, tak už blbnu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Tsonga!!! Za ty nastřelený koule si Murray zaslouží prohrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo on to určitě udělal schválně ty šašku.
Reagovat
dadaft
jasně. za koule a za Francii, pojď Žo. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, Tsonga se rozehrál a Andyho jeden slabší game po servisu znamená dost možná ztrátu setu. Přitom dva sety ho doslova ničil.
Reagovat
smazaný uživatel
vyvadis, jak kdybych kacela cely strom.... ochutnavka! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
...... zas jeden sasa, co neumi zmacknout "Reagovat", moc se omlouvam! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rogerovi! Zahrál skvěle, je to borec!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
rada se pripojuju s gratulaci Fedexovi, pro me doslova gurmansky zazitek - cerstve utrzene a dokonale vyzrale ovoce je nejsladsi.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na ostatní zbyly kyselé hrozny ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rožér ještě neuzrál, já bych ho netrhal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych mu popřál ještě jeden takový den, ten nedělní.:-))
Ale teď na to ani nechci myslet a vychutnávám si dozvuky toho pěkného tenisu, který ve mně zanechal....
Reagovat
a.magerova
Roger je jak archivní víno :-))
Zde malá citace z vinařství: "Archivní vína, jsou vína, která postupným a pozvolným nazráváním v lahvi se dostala na další kvalitativní stupeň."
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rogerovi! Zahrál skvěle, je to borec!:-))
Reagovat
Pe3k
????????-????????? (Federer - DJokovic)

http://www.youtube.com/watch?v=nHNbp9oNt0c&feature=g-all-u
Reagovat
majjkaa
Tak toto je uuzasnee! Roger ides!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ale :) Tak to je velkolepý návrat.
Reagovat
a.magerova
Dnes je den velkých návratů :-))))
Reagovat
Labi
odehrál skvělý zápas a pokud postou pí Andy bude to finále, které se jen tak nevidí. Upřímně i kdyby Roger ve finále padnul tak mě to tak mrzet nebude ptž předvedl skvělý tenis a zápas jsem si užil a pokud by získal 7 titul bylo by to něco neskutečného.

Tenhle zápas taky pěkně zamíchal kartama do dalších turnajů kdy se změní pořadí nasazovaných hráčů a tudíž opustíme takový ten trochu stereotyp Djoko- Roger, Nadal - někdo....
Samozřejmě gratulace Rogerovi a Novak nemusí zoufat je ještě poměrně mladý a výkonnost ještě nějakovou dobu mít bude takže úspěchy také
Reagovat
steve79
Novak si užil v poslední době slávy dost:D
Reagovat
Labi
tak ano vyhrál AO a skoro vždy hrál finále jenomže přeci jenom už těch titulu není tolik jako loni:)
Reagovat
Jan
Zřejmě se losování do turnajů změní na "nezaběhnuté" Roger - Nadal, Djoko - někdo :)
Reagovat
Labi
bohuzel asi ano .... ale antuková sezóna je pryč a v téhle části sezóny je Nadal přijatelnější než Djoko:)
Reagovat
steve79
Ty woe, já mám takovou radost, dneska se opiju:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
A jdeme na to. Come on Andy!!!
Reagovat
steve79
Já musím pochválit Novaka za bojovnost. Má sakra neuvěřitelně tuhej kořínek. za stavu 4:1 pro Fedexe a 0:40 a zase to odvrátil. No a potom za stavu 3:5 pěknou kousal:D
Reagovat
nagini6
Je to naozaj uzasny pocit. Verim, ze ten rekord na poste number one konecne padne. To obdobie viac ako dvoch rokov, ze sa Roger este raz pozre navrhol je dnes uz velmi realne ... Tak drzte vseti palce vo finale ...
Reagovat
smazaný uživatel
Budeme !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Budeme asi ako nikdy... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám rád Federera a naopak jsem fanoušek Djokoviče, ale dnes musím uznat, že Federer hrál fenomenálně a Djokovič jak už tady bylo někde řečeno hrál svůj trochu lepší průměr. Federer je pro mě jasný favorit ve finále....
Reagovat
smazaný uživatel
Líbí se mi, že dokážeš ocenit výkon přemožitele svého oblíbence, jako jeden z mála tady:)
Reagovat
smazaný uživatel
Novak byl jednoznacne horsim hracem. Kazdopadne fanatici nemate jeste vyhrano ( neděje se zatim vubec nic !
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že odsud vypadneš. Už se na to těšíme !!!!
Reagovat
Tominoo
presne tak
Reagovat
smazaný uživatel
od kdy je Wimbledon halovy turnaj? :DDD, protoze prselo a zatahli strechu? beee beeee beee, Djokovic prohral kvuli pocasi, a zase tady jsou KDYBY, proc si proste nepriznas, ze Federer je porad extratrida, podminky byli pro kazdyho stejny a pokud je nekdo svetova jedni, cili, nejlepsi tenista soucasnosti jak ty rikas, tak by pro nej nemel bejt takovej problem se prizpusobit:)
Reagovat
smazaný uživatel
vetsi picovinu jsi uz napsat nemoh, deje se vzdycky neco, jinak by nebyly dejiny:) a ze uz jich Roger napsal:) Deje se napriklad to, ze Roger spoustu bodu ziska, Djoko jich zpoustu ztraci. je pouze otazka casu kdy prijde o post svetovy jednicky. Roger tam vydrzel cirka o tri roky dyl, kurevsky ten musel bejt ale dobrej co? Ono nestaci jedna sezona, ono se to taky musi potvrdit:) Deje se to, ze Roger porazil Djokovice v semi ve Wimbledonu, coz se podle tvejch prognoz, uz stat nikdy nemelo. Myslim si ze se toho stalo dost a tobe z toho do zpevu nejni:)
Reagovat
smazaný uživatel
p*čovina se neříká ani nepíše...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger velka vdaka, momentalne si jediny chlap, co mi robi radost.
Reagovat
smazaný uživatel
:)..To snáď nie..
Reagovat
a.magerova
To bude dobrý ...
Mám doma štěstí na dva úžasné chlapy a Roger je hned za nimi :-)))
Reagovat
Pe3k
Rofl
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzial alebo mozno bohudik, ale je to tak. Ale po dnesnom zapase je mi zase lepsie :)
Reagovat
a.magerova
Tak alespoň, že Ti ta věštba cos tu minule pronesla, zatím vychází :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No to som stastna neskutocne! By ma ale nastval, keby si dosiel pre pohar bez svetra. Ale na druhej strane som mu to schopna odpustit :)
Reagovat
smazaný uživatel
..tak to tedy velka gratulace:))
Reagovat
a.magerova
Velký dík :-)))
Reagovat
a.magerova
Jo tak možná já teda taky bych byla schopná mu to odpustit :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak roztahují střechu, snad nebude muset zase zpátky a Andy to zvládne rychle.
Reagovat
steve79
Roger hrál výborně. Má má můj veliký obdiv. Po celou dobu zápasu byl lepší. Nepoznával jsem Federera na servisu. Byl úžásný. Jestli bude takto hrát ve finále, tak Andy ani Tsonga nemají šanci! Ale ke konci zápasu jsem se bál, aby to nedopadlo jako na US OPEN:D
Reagovat
facom
hrozný komentář na nova sport
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, Jožo Havrilla tomu moc nerozumí, jen snaha nestačí. Já jsem si dal po 1.setu na Nova sportu komentář z BBC, Borísek a spol. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Blbeček ....24 už rok opakuje, že Rogera uzná, až po třicítce vyhraje GS nebo se vrátí na první místo. Podle něj se to ale nemůže stát. Jsem zvědav, co si ten trotl vymyslí, až se to fakt stane. :-)))))) Upřímně nečekám, že ho uzná...
Reagovat
a.magerova
No dnes dopoledne přece psal dost slušně a slíbil následující - citace: "Pokud svetova trojka opravdu zvitezí a nasledne i v nedeli potvrdí, tak čtyřiadvacítka na portalu - uz nikdy více."
Reagovat
smazaný uživatel
dnes prosim jeste hájení .... samozrejme to dodrzim
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem Federerovi k zaslúženému postupu. V zápase ani raz neprehrával, bol agresívnejší, hral bez väčších výpadkov a Djokoviča prehrával aj vo veciach, v ktorých papierovo ťahá za kratší koniec. Osobne som od Noleho čakal kvalitnejší výkon, evidentne mu rola veľkého favorita nesadla, naopak pred zápasom podceňovaný Federer predčil očakávania..Gigin: Škoda, že to nevyšlo, vo finále máme konečne day off..
Reagovat
Labi
+1 konečně názor kde vidím objektivitu a uznání, když nenáviděný soupeř odehraje skvělý zápas
Reagovat
spaniel
+ 1

Mozna ti to oplatim
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, pěkný výkon od Rogera a hrál fakt skvěle, zasloužený vítězství, gratulace :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Moje +1 se chytlo :D
Reagovat
Roger_Federer
smekam před tebou dnes..objektivni komentař
Reagovat
smazaný uživatel
I když jste dneska prohráli, tak velká gratulace k výkonům během celýho roku a i na tomhle Wimbledonu. Dnešek nic nemění a i když Roger vyhraje finále, tak ani to nic nezmění. Nole je nejlepší tenista současnosti a pokud ztratí místo světový jedničky, stejně se na něj brzo vrátí. Hlavně mě potěšilo, jakým způsobem Nole přijal porážku, opravdu už nemá nic společnýho s tenistou, kterýho jsme kdysi nenáviděl, nevybavím si sportovce, kterej dokázal udělat větší pokrok ve vyspělosti, přístupu, profesionalitě. Za to poklona.

Co se týče nás, tak jsme prostě natvrdlí a boží elegánovci, nejlepší všech dob, forévr nambr van a strašně nás to baví. Dneska to byla paráda, i když asi všichni víme, že tam bylo hodně faktorů. Roger hrál to nejlepší, Nole hrál průměr, navíc se zatáhla střecha, pod ní jsou na Wimbledonu podmínky jiný, hnusný. A zatímco Roger je asi nejpřizůsobivější tenista světa a je mu jedno, jestli hraje na modrý, červený, zelený antuce, pod střechou, venku, na pilinách, prostě všude podává kvalitní výkony, tak Novak se nedostal do rytmu. Tohle nic nemění, stejně od něj budeme dostávat.

Ale je to jedno. Říká se, že tohle je poslední šance vyhrát GS, možná je, kdo ví. Ale dneska Roger ukázal, že i ve 30 letech je schopnej hrát naprosto fenomenálně, rovnat se s kýmkoliv, porazit kohokoliv a bojovat o nejcennější trofeje. A to je pro nás obrovský plus, protože nás žádný utrpení ještě pár let nečeká. Nevybavím si zápas, kterej Roger líp odpodával, a to za dlouhý roky zpátky. Dneska byl prostě famózní, hrál zkušeně, předved dobrý výměny, nesložil se, když přišly menší krize.

Je to nádhera, nevybavím si, kdy jsem byl díky sportu šťastnější :) člověk fandí, věří, ale stejně pochybuje, že to ještě někdy vyjde. A pak, když se to stane :)))))
Reagovat
Seppe
Moc pěkně napsaný.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad budu takhle šťastný po dnešku a hlavně po neděli i já.
Reagovat
Pe3k
Pěkný koment. Nesouhlasím jen s tím, že Roger hrál to nejlepší. Podle mě je jeho strop o hodně výš. A určitě to není jeho poslední šance na gs...
Reagovat
gocii
no nebyl bych si tak jistej že se tam rychle vrátí protože furt bude obhajovat nejvíc, mohli by se všichni tři hezky srovnat taky do jedny tisicovky
Reagovat
smazaný uživatel
Připojuji se, moc hezky napsaný.Gratulace vítězi, čest poraženému.
Reagovat
Labi
pod tohle se podepisuju jen kromě jedné věci, fandím Rogerovi a když vypadne turnaj pro mě končí ale neřadím se mezi ty kteří by zdůrazňovali to jaký je to elegán atd....je to sice jeho plus, že drží nervy na uzdě ale kdyby nehrál pro mé oči tak výjimečný tenis tak bych mu tak nefandil
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle komentář dejte ke článku
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, že sa tešíš..Myslím, že vo vašich radoch je viacero normálnych fans, ktorým radosť doprajem..Tých pár textových vyvrheľov pretrpím..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Hezký. Ale myslím, že třeba právě ten Roger dokázal vyspět ještě víc než Nole.
Reagovat
smazaný uživatel
Mikyyy, co ty tady?
Reagovat
smazaný uživatel
Netušim, jak jsem se sem dostal, ale zalíbilo se mi to, tak sem se regnul. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vítej :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ve hře je hodně faktorů, národnost, dětství.. federer měl profesionalitu na čem stavět od začátku. Nole se s tím musel hodně poprat
Reagovat
smazaný uživatel
Snad mě neodradí ten systém reakcí...
Reagovat
nagini6
Je to naozaj uzasny pocit. Verim, ze ten rekord na poste number one konecne padne. To obdobie viac ako dvoch rokov, ze sa Roger este raz pozre navrhol je dnes uz velmi realne ... Tak drzte vseti palce vo finale ...
Reagovat
Stan_Borowitz
dotáhnout finále a budou tři králové současného tenisu spravedlivě poděleni o letošní grandslamy a můžou si to rozdat o čtvrtou trofej v NY.
Reagovat
Heather_Fedex
chazy dej mi pokoj, prosim. pri tom poslednim gemu jsem si toho odtrpela dost
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý zápas !!!! Byl to zážitek a já jsem si to užil. Pár nervních chvilek nastalo, ale jinak nebylo pochyb. COME ON ROGER !!!! Ted´ ještě jeden zápas a bude to doma !!!!
Reagovat
Heather_Fedex
ja jsem pri tom novakovem prasatku zapochybovala. + return na caru, pak NASTESTI dostal roger novy servis. servis je, podobne jako u sereny, klicovy uder pro rogera. jestli budou ve finale obadva kvalitne podavat, tak by to MELI zvladnout. ve finale si preju andyho, jo je nevyzpytatelnej ackoli ma roger s andym mirne negativni bilanci
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, také bych chtěl ve finále Andyho. Finále s domácím Andym by mělo větší grády a bylo by to cennější vítězství. Ještě ale není po všem, Tsonga dneska může Andyho sundat, může se hecnout i na finále a tam docela zatápět. Ale i tak věřím, že Roger v neděli porazí jednoho nebo druhého. :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
fenomenální, na to čekám od doby, co sleduju tenis! Sám se tomu ani ale nevěřil, nikdo nemůže říct, že Roger není nejlepší tenista v historii
Reagovat
Tominoo
Dakujeeeem ti za krasny zapas :))
Reagovat
Mayo
ROGEEEEEr paráda je to tam ! konečne padol ten srb :)
Reagovat
smazaný uživatel
koukám druhé vánoce :)
Reagovat
spaniel
Kdepak, Vanoce se tomuto nevyrovnaji.
Reagovat
Pe3k
:D přesně tak, vánoce jsou proti tomu nuda ...
Reagovat
UnrealTom
ještě jeden zápas come on Roger !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Novak mu to daroval špatným servisem. 98% prvního servisu síť. Jinak by Roger neměl chance :) ale gratulace
Reagovat
Labi
ono by stačilo jedno slovo gratulace, nemusel jsi přihodit ještě nesmyslné tvrzení že 98% sit jinak by neměl šanci za prvé první servis měl 63% a za druhé kdyby tohle bylo lepší nikde není napsané že by vyhrál .....
Reagovat
spaniel
Prejmenuj se na kdyby...
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně by se dalo říct, že druhý set Roger daroval Novakovi špatným returnem druhého servisu, místy jsem si říkal, aby to nedopadlo jako finále 2008, kdy Roger na breakbally a klíčové míče taky nebyl schopen returnovat 2. servis Rafy.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvelý Roger !
Reagovat
Andrew89
Jsem rád, že Srb je pryč:D
Reagovat
a.magerova
Gratulace vítězi, čest poraženému !!!
Krásný den :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jeden krúčik je tam, teď ještě udělat druhý a naše finále bude realitou.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray Tsongu porazí, dont worry :)
Reagovat
a.magerova
Klidně se mnou můžeš počítat, po celý Andyho zápas budu Tvá :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Já byl taky celý tenhle zápas tvůj.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělej zápas od Rogera. Konečně zavřel pusu všem kritikům.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak,keci že už na to nemá apod.Je nejen nejlepší tenista všech dob ale řekl bych i sportovec vůbec!Gratuluju!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist