Federer s Nadalem nesouhlasí s odchodem Kermoda z čela ATP a žádají po Djokovičovi vysvětlení

11. 3. 2019, 15:14
Aktuality 112
Oznámení o skončení Chrise Kermoda ve funkci šéfa ATP způsobilo v mužském tenise pořádný poprask. S odchodem Brita totiž nesouhlasí Roger Federer ani Rafael Nadal a oba žádají po Novakovi Djokovičovi, který působí jako prezident hráčské rady, vysvětlení.

Hráčská rada v čele s Novakem Djokovičem rozhodla o tom, že Chris Kermode na konci sezony po šesti letech skončí v čele ATP. Od zveřejnění informace neuplynul ani týden a v mužském tenisovém okruhu se teď elitní hráči nesoustředí pouze na tenis.

Rada totiž neoznámila jasný důvod, proč takto rozhodla, s čímž vyjádřili nesouhlas hlavně Roger Federer a Rafael Nadal. Hrající legendy žádají po Djokovičovi vysvětlení.

"Je těžké se k této situaci jasně vyjádřit, protože už nejsem členem rady. Ale chci vědět, proč rada takhle rozhodla a co bude dál, to je pro mě hodně důležité," uvedl Federer. "Chci znát důvod, proč Kermode končí, co udělal špatně, já bych se za něj rozhodně postavil. Zajímalo by mě, co za tím vším je, proč padlo rozhodnutí takovým způsobem," dodal.

Federer se snažil s Djokovičem ještě před hlasováním sejít, jenže Srb na něj neměl čas. "Říkal, že toho má hodně a že se můžeme sejít den po hlasování. Ale to už bylo vše rozhodnuto, nechápu to," řekl Švýcar.

Celá situace zaskočila i Nadala. "Nikdo z rady za mnou nepřišel, aby mi řekl, co se stalo. Nemůžu do toho moc mluvit, protože nejsem členem rady, ale i tak jsem zklamaný, že mi nikdo nevysvětlil, proč Chris končí. Taková rozhodnutí se obvykle konzultují s hráči, doufám, že si tedy rada o tom s ostatními hráči promluvila."

Federer a Nadal se po hlasování sešli v domě Švýcara, který si na právě probíhajícím turnaji Masters v Indian Wells pronajímá. "Mluvili jsme spolu docela dlouho, dali jsme si v klidu kafe a bavili se o tom, co se děje. Shodli jsme se na tom, že tohle chceme nějak řešit. Já sám dokonce uvažuju nad tím, že se v budoucnu opět zapojím do rady, abych takovým situacím předešel," řekl Federer.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

112
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
gigin
že se může v IW opřít o Fognu v kvartetu. To není jak s Nenadem.
Reagovat
Hook2424
Zajímavé je srovnání Tenis Hokej
Počet Tenistů cca 75mil. Hokejistů pouhých cca 1.5mil
Výdělky: Zajistí se tím sportem? Tenisti cca 200-300. Hokejistů tisíce.
Výdělky - Tenisti mají na Price money cca 7-10% ze zisků. Hokej NHL hráči mají na platy cca 50% (z výnosu) ...POZOR NE ze zisků. Takže majitelé z těch svých 50% musí ještě platit všechen ten cirkus okolo pronájmy hal zaměstnance letadla maséry, trenéry! Tohle si musí každý tenista platit sám. Nehledě k tomu, źe i cestování svého týmu jde z peněženky hráče.
Naši ligoví hokejisti: Žádné výnosy, ani zisky liga nemá. Něco pokryjí sponzoři, většinu daňový poplatník.
Reagovat
spaniel
Ještě by bylo zajímavé vědět, kolik dělá celkový balík v hokeji vs tenis. A kolik je z toho zisk. Bez toho je to porovnání zavádějící.
Reagovat
Hook2424
v NHL je výnos, čili hrubý zisk okolo 3-4mld USD za sezónu. Jiná liga v kladných číslech neexistuje, pak už jsou to jen dotované soutěže a pračky na peníze.
U tenisu to bude daleko, daleko víc.
Reagovat
spaniel
Vynos neni hruby zisk. Vynosy jsou celkove prijmy.
Proc myslis ze v tenise je to mnohem vic?
Reagovat
Hook2424
OK, výnos je celkový příjem, bez nákladů. Ty jsou v případě ledního hokeje obrovské! Pochopitelně, největší příjmy v jakémkoliv sportu generují TV práva. Tenis je globálně možná nejsledovanější sport vůbec. O NHL mají zájem, kromě Sev.Ameriky, samozřejmě v Evropě, ale hokejových států moc není, Česko-Slovensko, Švédsko, Finsko, Švýcarsko, Německo, ..Rusko! Maďarům, Polákům, Španělům a dalším ... hokej chybět nebude! Kdežto tenis, prodáte na obrazovky po celém světě, do všech zemí i kontinentů! Každoročně vychází žebříček nejsledovanějších sport. událostí a tenis se tam vždy objevuje, dokonce tuším zápas Sharapová-LiNa z Wimbledonu držel jednu dobu TOP rekord. Poté byl olympijskou 100-vkou překonán. Následně MS fotbal, F1 atd... Čína a Indie, jsou trhy jejichž kupní síla každoročně stoupá a TV práva budou kupovat.
Reagovat
spaniel
Mnozstvo trhu je zajimave, ale neni tam primy souvis s trzbami. Prijem z US trhu prevysi spoustu jinych zemi v souctu. Viz treba americky fotbal.
Reagovat
Hook2424
Ano máte pravdu, proto jsem psal o hokeji v souvislosti s hokejovými zeměmi ve kterých je hokej TOP sport - jako Finsko cca 5mil obyvatel, Švédsko cca stejně jako my! To prostě z hlediska prodeje práv nejsou trhy!
V Rusku lidé momentálně myslí spíš na to jak naplnit ledničku, než na NHL.
Tenis je podle statistik jedním z nejsledovanějších sportů na světě. Po Fotbale (Rugby-am a aus fotbale) Kriket (baseball) je to čtyřka na světě!

Sport a peníze je velmi zajímavé téma. A podle mě by měla být nastavena rovnováha, mezi celkovým výdělkem a tím co půjde zpět do toho sportu vč. výplat pro hráče.
Reagovat
smazaný uživatel
Individuálne športy, kolektívne športy. To sa ťažko porovnáva, funguje to na inom princípe. Aj súťaže. V tenisových turnajoch sa do druhého týždňa/fázy pozrie 8-16 tenistov, v NHL musíš platiť v každej fáze sezóny 900 hráčov, teda 30 v každom tíme. Čiže jasné, že hokejisti si rozdelia väčší kus koláču.

Ako si má 301 hráč tenisového rebríčka zarobiť, keď tenis sa hrá KO systém a do turnajov sa kvalifikuje 32/64 hráčov.

Tenis je jednoznačne najlepšie plateným individuálnym mainstreamovým športom, teda ak nerátam golf a iné zbohatlícke somarinky. Pochybujem, že si nejaký 15. najlepší plavec sveta, alebo šprintér, atlét, lyžiar, cyklista, ktokoľvek zarobí toľko, koľko 15. tenista na svete.

Problém je skôr ten, že aj druhý, tretí, či štvrtý sled je v tenise potrebný, na prvé kolá turnajov, avšak tí hráči balancujú nad hranou, takže by sa mali nejakým spôsobom dotovať, aby to nebolo vyslovenie o prežitie. Ale je to začarovaný kruh.
Reagovat
spaniel
Golf a ine zbohatlicke somarinky... stigma u nas, diky komancum. Bezny lidovy sport v UK, USA. Za hru zaplati min nez za obed, hraje ho skoro kazdy. Kdo nezkusil, netusi.
Reagovat
Hook2424
Ano, určitě by se měli podmínky hráčů nad top100 zlepšit, ...a to o hodně!
Známe z minulosti případy pozdějších hvězd, kteří to chtěli zabalit, ... například David Ferrer, který měl úvod kariéry dost pozvolný. Nepochybuji o tom, že takových Davidů Ferrerů, kteří to opravdu zabalili byly desítky, možná stovky.
Zajímavé je v tomto směru proGooglovat články Sergije Stachovskeho, který je ekonom a o všem si vedl pečlivé záznamy.
Ve svých článcích si pak stěžoval, že byť patří do top100, tak že nemá možnost, takové přípravy jakou by potřeboval.
Reagovat
Patik
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/8838--oseka-nadal-kalendar-spanel-prekvapil-svymi-turnajovymi-plany

Nadal vynecháva tento rok antukový Madrid..zrovna keď sa tam predstaví Federer..hmm..náhoda ? ..Každopádne keď už antukár začína vynechávať antukové turnaje tak to neveští nič dobréé..
Reagovat
smazaný uživatel
Antukár..Ty si král :)
Reagovat
MartinPa
Nehledal bych v tom nic zvláštního. Je všeobecně známo, že se Rafa sešel v domě Švýcara, kde si kromě kafe a zanadávání si na Noleho probrali i rozdělení turnajů do konce sezóny - Rafa pustí Madrid a Roger zase Halle nebo turnaj mistrů.
Reagovat
Patik
Do Halle Nadal nechodí..a Turnaj Majstrov ..to by museli vypustiť všetci nielen Roger.
Reagovat
gigin
Nadhled, humor, odlehčení, nic?
Reagovat
a.magerova
Jj pomalu TO z nich leze... se ještě budeme divit, co se vše v domě Švýcara UPEKLO ke kávě nebo u kávy... ;-)
Reagovat
George_Renel
Už se těším až vyleze, že si ho klučíci osedlali jako koníka a on s nima pod bičíkem z rukověti rakety a strunami brázdil obývák. .-)
Reagovat
Mayo
Crisitiano najlepsi všetkých čias vyfackal Atlétov, čo povedal aj splnil :O
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl jsem se k této ožehavé záležitosti vyjádřit včera, ale měl jsem problémy s internetovým připojením, takže posílám koment až dnes.

Vyvozovat z této situace závěry je ztíženo tím, že hráčská rada ATP neposkytla oficiální vyjádření, to mi ale nezabránilo pochopit tuto situaci. A mé stanovisko zní - Kermode selhal jako ŠEFODBORÁŘ.

ATP byla zpočátku odborovou organizací, jejím nejznámějším krokem v oblasti odborářství byl bojkot Wimbledonu 1973, náskedkem čehož vznikl ATP žebříček, tenisté už tak nebyli závislí na přízni svých tenisových svazů. Řídící organizací mužského tenisu v 70. a 80. letech byl Men's Tennis Council. V roce 1990 došlo ke změně, ATP se "chopila moci". Ale nevznikla organizace, která by vystřídala ATP na pozici odborářského svazu. ATP začala dělat obojí - stala se "zaměstnavatelem" i odborářem mužského tenisu. Jenže dělat dvě věci naráz není vždy dobré.

Úkolem bosse ATP tedy je nejen šéfovat organizaci, která řídí okruh turnajů, ale i bojovat za práva hráčů, tedy především usilovat o zvýšení prize money. A na to Kermode hřešil, stranil ředitelům turnajů. Prize money turnaje zvyšují, co chvíli o tom čteme zprávy, jenže hráči pod špičkou to evidentně moc nepociťují. Právě z jejich středu vzešla iniciativa za konec Kermoda - což byl Pospisiluv dopis.

Že Federer, Nadal a jiní elitní hráči byli s Kermodem spokojení a nesouhlasí s jeho koncem, není překvapivé. Jsou natolik materiálně zajištění, že jim je putna, jestli Kermode usiluje o zvyšování prize money nebo ne. Jenže Pospisil aspol. mají jiný názor a mají to štěstí, že se k jejich mínění přiklonily takové kapacity, jakým je No1e nebo John Isner.

Možná je tato záležitost předvojem vzniku nové odborové organizace na způsob NHLPA v NHL, to ukáže až čas.
Reagovat
Kozoroh
Toť můj komentář.
Reagovat
turista
Taky jsem to tak pochopil. Za manažera Kermoda sice rostly prize money turnajů, ale příjmové nůžky mezi hráči z první desítky a mezi hráči třeba z osmé desítky světového žebříčku se obrovsky rozevíraly tak, že hráči kolem stého místa se tenisem uživí už docela těžko, zatímco absolutní elita to jsou v podstatě dolaroví miliardáři když se k prize money přidají ještě daleko větší příjmy z reklamy. Proto je věc tak kontroverzní. Kermode je na hony vzdálený od tzv. odboráře, kterým by měl taky být.
Reagovat
blixa
No jo, to je těžké, to by ten chlapec musel být schizofrenik, v jednu chvíli zaměstnavatel, v druhé odborář. V principu je to blbost. Asi nedává moc smysl ho vyhodit, jako spíš tu organizaci rozdělit, jenže to je moc složité a na to hoši zatím nemají mandát.
Reagovat
turista
No on právě že nemá být tím zaměstnavatelem, ale tím odborářem. Zaměstnavateli jsou pořadatelé turnajů. Kermode sice dokázal vícekrát vyjednáváním dosáhnout navýšení prize money, ale nelobboval dostatečně za navýšení odměn níže postaveným hráčům takže zbývalo stále víc peněz pro absolutní elitu. Federer, Nadal a Wawrinka se nechtějí o vyšší peníze dělit s níže postavenými hráči, zatímco Djokovič, Isner, Querrey a další ano. O osudu Kermoda hlasovalo celkem 13 lidí.
Reagovat
spaniel
Dalsi blbost. Kermode nema byt odborarem. Je jazyckem na vahach, zastupci turnaju vs zastupci hracu, kteri maji stejny pocet. Otazka je komu stranil. V minulosti jej pry chteli odvolat odvolat prave zastupci turnaju. On ma hledat kompromis.
Reagovat
spaniel
A polemika neni aby se hraci spicky delili s nize postavenymi, ale aby slo vice penez z celkovych prijmu hracu, z cehoz by profitovala i spicka. Spis je to mozna nefer ke Kermodovi, protoze prevzal system jaky byl a ze nej si hraci polepsili a presto konci. System byl spatny uz pred nim a ti predtim si to zaslouzili vic.
Reagovat
spaniel
Kecas blbosti. Vyrazne si polepsili i hraci 100-400 v rankingu. Skoro dvounasobne za panovani Kermoda. Taky spicka nejsou dolarovi miliardari. Ani Fed vcetne prijmu z reklamy, na kterou nema ATP vliv.
Reagovat
turista
Na reklamu pochopitelně ATP vliv nemá. První tři hráči vydělají každý okolo 10 miliónů dolarů ročně na prize money, Nadal 42 miliónů dolarů na reklamách, Federer asi 50 miliónů dolarů na reklamách, t.j každý připíše nejméně 50 miliónů dolarů ročně. Když se to znásobí 15 lety tak vyjde asi 900 miliónů dolarů pro každého. Další peníze jim vydělají investice, ale taky něco spolkne režie tak řekněme, že se mohou pohybovat kolem 1 miliardy dolarů za celou kariéru. Něco se musí taky odečíst protože před 10 lety to bylo mnohem míň. Viděl jsem Nadalovo muzeum, tenisovou školu, hotel a rehabilitační kliniku v Manacoru. Škola mu asi tolik nevydělává. Muzeum, luxusní hotel a ta klinika mu musejí vydělávat brutálně.
Reagovat
spaniel
Proč si něco nenastudujes, než to placnes? Jediný atlet - miliardář v dolarech je zatím Jordan (nepočítám Vince McMahona). Federer je kolem 450 milionů USD, Djokovic a Nadal jsou pod 200 mil USD. Federerovi rekordní roky jsou kolem 70 milionů, Nadal třeba 2017 vydělal kolem 30 milionů a loni vydělal rekordních 40. To včetně reklam. Oni takhle nevydelavaji od začátku kariér, nasobit 15 je blbost. Nehledě na to, že 15x50 není 900. Aspoň násobení bys mohl zvládat.
Reagovat
smazaný uživatel
Plus Tiger a Floyd. Tak tomu bylo v roce 2017. Přece jen jsme se zase posunuli.
Reagovat
spaniel
Oba jsou pod milardou...někde kolem 700 milionů.
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží, z jakého zdroje čerpáš. Jinak Woods byl podle Forbesu vůbec první sportovec, který se přes miliardu dostal (v roce 2009, tentýž rok, kdy to CNBC vyhlasila o Jordanovi).

Viz

https://www.golf.com/presstent/2009/10/forbes-tiger-woods-is-first-athlete-to-reach-1-billion.html

Jinak Rogerův rekordní rok byl ten loňský, kdy vydělal včetně reklam přes 77 milionů.
Reagovat
spaniel
Je to stránka o golfu a prý - údajně. Navíc do toho zapocetli odhad jeho podnikání (nemovitosti). Já vycházel z finančních stránek, třeba Forbes.
Reagovat
smazaný uživatel
I pokud vycházím z wikipedie (která čerpala právě z Forbesu) k roku 2017:

https://en.wikipedia.org/wiki/Forbes%27_list_of_the_world%27s_highest-paid_athletes

Pořád je tam Tiger, další 2 golfisti, lazar Schumi a MJ. Těch ukazatelů, že nad miliardou je jich vícero, najdeš víc.

Beru, že todle je jen diskuzní offshoot, ale někdo to třeba čte a pak se těmi informacemi může někde ohánět, takže není nijak blbé to uvést na pravější míru (jejich účetní nejsme nikdo).

Jinak pokud do krypta kdokoli nasypal před 2017, prostě vydělal, i když to nestřelil v prosinci téhož roku. Ten nárůst hodnoty hlavně u altcoinů byl šílený. A vím, že hodně celebrit vráželo peníze do Ripplu, DASHe i Monera, takže bych se divil, kdyby něco málo nehodili i sportovci.

Máš ale pravdu, že je to prostě ničím nepodložená spekulace. Na druhou stranu bych šmahem nezatracoval možnost, že se miliardovému obláčku přiblížili i tenisti.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě dodávám, že nad miliardou byl údajně v roce 2013 i Schumacher.

Než budeš pokračovat v nadávání turistovi, zkus ještě jednou zvážit tu jeho nenápadnou poznámku o investicích a započítej do toho i fenomén zvaný kryptoměny.

Pokud Federer, Nadal a řada jiných sportovců na radu lidí z okolí před rokem 2017 jen tak z prdele vrazila pár kaček do bitcoinu a jiných kryptoměn, jejich jmění se mohlo rozrůst do úplně jiných proporcí, ačkoli ty peníze nemusí být vůbec nikde evidované, pokud je drží mimo směnárny, což bych předpokládal.
Reagovat
spaniel
Máme jen to,co přiznali. Proc bych měl spekulovat? Mohli nakoupit bitcoiny a taky je nemuseli včas prodat. Nač se tím zapodivat. Nenadavam mu, jen nemám rád placani, když informace jsou dohledatelne. Jako třeba ty. A netvrdit že 15x50 je 900. Měl by se dal věnovat velebeni Djokovice, to je aspoň úsměvné.
Reagovat
spaniel
A stejně je to odbočka, jako pointu bych to přijal (že jsou prostě neskutečně zazobani). Jenže zvýšení příjmů hráčů by pomohlo i jim.
Reagovat
smazaný uživatel
...v domě Švýcara...

To zní skutečně jako konspirace :)

Mě především zajímá:

1. Kterým jazykem to spiklenci probrali
2. Kdo vařil kávu?

------

Buď se Roger naučil španělsky (což není až tak neuvěřitelné, jelikož jazykově je poměrně nadán a umí francouzsky, takže ke španělštině má relativně blízko), nebo hovořili Rafovou angličtinou... a pak si rozhovor představuji zhruba takto:

Rafa (posrkávaje kávu): Sou... Ajkenbilífit.

Roger: I see.

Rafa, ještě sklíčeněji: Ajkenbilífit!

Roger Mirce: Tak nevím, jestli mělo cenu ho sem zvát!

Mirka: Aspoň jsme se zbavili té hnusné kávy od sponzorů.

Roger: Ty jsi hlavička! Ale já tu culifindu srkám taky.

Mirka: Prd! Ty dostáváš kolumbijskou kvalitku z Escobarovy pozůstalosti.

Rafa (dopil): Van mor plys, vamos!

Roger (divoce gestikuluje): Nou kofy, nou kofy anymor!

Rafa: Vot? Spík yngliš!

Roger: We have run out of coffee my man.

Rafa: Vot? Ajkenbilífit!
Reagovat
blixa
:D :D :D Když on je ten Rafa takovej vděčnej terč :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já ho mám rád. Je svým způsobem... svůj :)
Reagovat
Kojinho
Podle mě ji dal radši uvařit Rafovi, aby se u toho Roger nezranil jako při napouštění vany dětem po semifinále AO 2016.
Reagovat
FulnekUltras
a tak nezbývá než nasadit anglosasko-hispánský komplot... peníze a figurky ve vedení jakéhosi orgánu jsou dneska pro tuhle celoživotně brutálně přeplácenou sebranku až druhořadé... ;-)
Reagovat
spaniel
Jisteeee....plus zidojesteri.
Reagovat
Roger_Federer
Bratr rus, brzy přispěcha na pomoc a anektuje i tebe.
Reagovat
dorons
Bez se lecit ty Slovane! Jestli si mam vybrat,jestli budu verit Djokovicovi, nebo Fedalovi,tak to bude urcite Fedal.
Reagovat
FulnekUltras
že jste si už všichni řiťolezci Západu nechali z EU poslat svůj momentálně "správný" keltský rodokmen a dneska pořádně oslavili 20. výročí pobytu v nenasytné ušácké prdeli jménem NATO
Reagovat
spaniel
Lepší než se cpát do řiti mongoloidum z Uralu, co nejsou schopni pozvednout životní úroveň vlastních lidí aspoň na nějaké minimum a respektovat názory lidi bez toho, aby je zabíjeli.
Reagovat
annah
+1000 :-)
Reagovat
sojka1
me by hlavne zajimalo, jestli je to Fulnekova dobrovolna stranicka prace nebo opet uz soudruhy rizena infikace TP v ramci "nesmiritelneho boje proti nepratelum"...
Reagovat
FulnekUltras
o zabíjení lidí bychom tady mohli pro vás konzumní maloměšťáčky velmi nepříjemně polemizovat, ale zatím úplně stačí, že už máte po 30 letech spravedlivě naděláno v gatích
Reagovat
spaniel
To píšeš už 5 let :D
A nikdy se to nestane, ne dobrovolně, jedině zas násilím, protože ta tvoje luza to jinak neumí.
Reagovat
FulnekUltras
Ty bobky máte právě z toho, že by se to mohlo stát v úplně normálních volbách. Ona totiž "lůza" už začíná mít v tom vašem věčně nenažraném parazitním cirkusu docela slušnou většinu. Násilí žoldáků z NATO pak budou na svou "ochranu" potřebovat jedině elitáři - a je otázkou, jestli se ho v českém nárazníkovém pásmu ještě vůbec dočkají.
Reagovat
spaniel
Jestli to bude ve volbach, bude to znamenat jedinou vec. Potvrzeni, ze vetsina lidi tady ma IQ pod 80. Protoze tve lidi voli bud bIbci, nebo padousi.
Reagovat
FulnekUltras
IQ je číslo, pud sebezáchovy realita. Takže bych řekl, že vůbec nejvíc je dneska lidí, kteří po 30 letech praktické ukázky kapitalismu přicházejí zase k rozumu. ;-)))
Reagovat
spaniel
Jj. To vidim kazdy den pred nakupnimi centry, v zahranici na dovolenych, na tech ?vracich? na silnicich... nerikam ze svet funguje jak by mel, ale to tve uz bylo vyzkouseno a bylo to horsi.
Reagovat
gigin
tam teď Nolda dosadí nějakú indickú herečku. Nebo Imaze.
Reagovat
smazaný uživatel
Trosku arogantny Nole. Asi mu robi dobre, ze ma konecne v niecom vacsiu moc ako Fedal. :)
Reagovat
Nola
konecne z teba vypadlo, co som davno tusila :D
Reagovat
smazaný uživatel
Gimelstob, jeden z tych 3 panov co volili Kermoda out je zaroven aj jeden z kandidatov na post :D chcem verit, ze to bolo koli tomu, ze Kermod nemal moc velky zaujem o zvysovanie prize money, ale uplne kristalovo ciste mi to nepride
Reagovat
sojka1
pisu to nerada, ale je prilis pohodlne a hlavne osemetne v tomto pripade vse hazet na Djokovice. Celni pozice hrace v rade je hodne nevdecna, protoze on skutecne nema cas podrobne studovat zakulisni techtle mechtle, opravdu ne! Na druhou stranu je mluvcim, totiz hlasem tech hracu a vyslechnout je a nasledne tlumocit jejich nazor patri jaksi k fundovanemu pristupu v dane funkci...o odvolani se mluvilo jiz od AO a Kermoda podporu hracu mel, viz vyjadreni Wawrose, Kyrgiose, naseho Jury ;-) a dalsich, je to cele docela podivne. Duvod odvolani samozrejme take neznam a souhlasim, ze vlastne nebyl nikde oficialne uvedeny... neochota k navysovani prize money je zavadejici a myslim, ze to neni vubec pravda, ta vule byla... :-(
Reagovat
annah
Dobře napsáno. Taky to tak cítím. Hlavně do toho nikdo nevidíme, tak těžko soudit.
Reagovat
spaniel
Od 2008 se zdvojnasobily... Za jeho odvolání byli 3 zástupci turnajů a 1 zástupce hráčů. Říká se že Novak.
Reagovat
spaniel
Tak pry ne, za Kermoda byli zastupci turnaju, za odvolani zastupci hracu. Vypada to, ze Novak spis vyslysel druhy sled hracu (dopis od Pospisila, ktery rozeslal vsem hracum). A Novak konal bez toho, aby se sesel se spickou. Neni jasne zda by byli Fedal proti, momentalne jen kritizuji, ze nebyli soucasti procesu a byli tim zaskoceni. Informace nejsou jasne. Klidne to muze byt i skvely krok.
Reagovat
sojka1
a z Djokovice Janosik.. ;-)

http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/8414--chystaji-teniste-prevrat-v-atp-v-hlavni-roli-jsou-penize
Reagovat
blixa
To háro je na lapku ale bídný, s tím by měl něco udělat ! ;-)
Reagovat
sojka1
jina doba.. vrat se do hrobu.. :-)))
Reagovat
blixa
Tam furt sem, jen prstíček občas vystrčím :D
Reagovat
sojka1
a dobry? :-)))
Reagovat
blixa
Super ! Akorát ty prstíčky jeden nesmí vystrkovat moc a často, nebo někdo přijde a urazí mu je. Doba je nějaká divná ... ;-) :D
Reagovat
spaniel
Dlouho se septalo o hracskych odborech, jak je v jinych sportech. Doufam ze nehrozi vyluka, to by se Roger uz mohl rozloucit :/
Reagovat
dorons
Nema pry cas na Federera...Tak uz nevim,na koho muze mit cas,kdyz ne na GOAT hrajici legendu. Arogantni Srb!
Reagovat
turista
Žádnou reálnou moc tam Novak nemá. Všechna rozhodnutí se tam dělají kolektivně.
Reagovat
a.magerova
No to až si přečte Forehand a peggy... ty trefí šlak... Rafa v domě Švýcara v klidu u kafe.... a dlouho... ;-)
Reagovat
Padme
:D
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Mayo
Dobre kafe neni nikdy zle (:
Reagovat
a.magerova
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Som v pohodičke, na prázdninách daleko od domova..Federer mi v tychto dnoch vadí menej

Ale posledné zápasy IW si skusim odsledovat.
Reagovat
peRFect
Takže v Košicích? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobré ráno z Južnej Ameriky..

Ale ano, priznávam. Na tomto kontinente prvykrát
Reagovat
Roger_Federer
Doporucuju prostitutky na Cube, vyborna zalezitost, mozna se trochu uvolnis tu křeč.
Reagovat
smazaný uživatel
My co sme spoznali lásku, uz nepotrebujeme prostitutky.

Ale Dakujem za tip, hoci mimo Juznej Ameriky :)
Reagovat
Roger_Federer
No, ja ti to pisu, prave proto, ze na tobe roky pozoruju flustraci z nedostatku sexu, ale ani se nedivim, ja byt tvoje pritelkyne, taky z napoleonkem nespim.
Reagovat
smazaný uživatel
Dakujem za radu múdry človek...Obdivujem ťa, chcem tvoj život :)
Reagovat
SwissMaestro
Federer se snažil s Djokovičem ještě před hlasováním sejít, jenže Srb na něj neměl čas. "Říkal, že toho má hodně a že se můžeme sejít den po hlasování. Ale to už bylo vše rozhodnuto, nechápu to," řekl Švýcar.

Nechutné......a hlavně herně byl Djokovič jistě velmi vytížený :))
Reagovat
Nenela
Tak kazdy z nas ma spousut povinnosti krome sve hlavni prace. Ja taky pomerne casto nemam cas. Nevidim v tom zadnou konspiraci.
Reagovat
Nola
netusim, co by sa tym zmenilo, ak zastupcovia hracov trvali na odvolani, Nadal sa dobrovolne tejto funkcie v minulosti vzdal, Fedex nema na tieto veci cas, ale ked pride na lamanie chleba vsetci su zrazu prekvapeni, nechapu, pritom sa o tom pisalo uz velmi dlho, najlepsie je niekoho hned sudit, ak do toho nevidim...

aj prezident republiky nema svoj urad nadozivotie....
Reagovat
spaniel
Putin ma ;)
Jde spis o to, ze uvest duvod odvolani je normalni.
Reagovat
Nola
pokial viem, tak dovod bol uvedeny, iba britske media potrebuju Novaka pranierovat, lebo Brit bol odvolany, dokonca vraj potrebuje vacsie odmeny pre seba :D, to je fakt k smiechu. on nie je uz davno na to odkazany, v odmenach z turnajov vedie zatial rebricek.... k tomu sponzorske zmluvy...sice nema tolko sponzorov ako Fedex a Rafa, ktori maju okrem globalnych sponzorov aj tych domacich /Srbsko je chudobne/, ale aj tak zarobi rocne zavratne sumy, k tomu si zarobi na exhibiciach....
Reagovat
spaniel
A jaky duvod byl uvedeny?
Reagovat
Nola
pisala som nizsie, ale dovodov bude zrejme viac, mne je politika proti srsti, som reagovala hlavne na toho ha.zla, inak by som sa ani nezapojila do diskusie, v poslednej dobe tu vychadzuju hlavne clanky s bulvarnou tematikou, o sportovom ocsarovi ani zmienky, hlavne, ze tu citam o nejakych futures, 150 vyjadreni bab ako sa citia, zmenach trenerov a pod.
Reagovat
SwissMaestro
Nevidím tam ten oficiální důvod. Ten totiž nebyl uveden. Tohle jsou spekulace. To je právě ten problém :)
Reagovat
Nola
chod sa bavit s tebou rovnymi, co sa vyjadrovania tyka
Reagovat
spaniel
Trosku od veci reakce. Nemusis byt hned tak podrazdena, ze jde o Noleho. Vzdyt ty jsi prece lepsi :D
Reagovat
SwissMaestro
Snad není třeba se hned urážet jako malé dítě.....
Reagovat
Marduch
hele radši už někam zalez, pro dnešek stačilo.
Reagovat
spaniel
Na toho kasli, vzdy se najdou taci, co hned soudi...bohuzel.
Nikde to jako duvod zatim oficialne neuvedli. Takze je to jen teorie (nebo tve prani, proti tomu by nikdo nemohl byt). Cerl jsem nich vic, ze chteji plosne navyseni odmen (v tenisu pry jde do hracu jen 10%, v jinych sportech az 50), ze chteji zmenit kalendar (aby turnaje nebyli povinne) atd
Reagovat
Patik
No lebo aj rýchla 5 minutová diskusia na túto tému s Rogerom by Nolemu ťažko ovplyvnila harmonogram..zvláštne trošku..
Reagovat
Nola
si vhodny kandidat do politiky
Reagovat
Patik
obrazne povedané...
Reagovat
SwissMaestro
No Djokovič tady z toho vychází jako slušnej hajzl. Takže vlastně žádná novinka.
Reagovat
Nola
Djokovic nemoze sam nikoho odvolat, ak ti to este nedoslo, preto je hajzel?

hraci si ho zvolili dobrovolne za svojho prezidenta, nedosadil sa tam sam, nema tu moc, naviac musela hlasovat vacsina z odvolanie..... pokial viem, bojuju za vyssie odmeny pre hracov nizsie postavenych na rebricku, ktori ak nepochadzaju z bohatych pomerov, resp. nemaju za sebou stedru tenisovu federaciu, su na tom velmi biedne.....
Reagovat
spaniel
Byt v rade je nevdecne. Federer byl x krat kritizovany za kde co. Uvidi se co z toho vyleze. Cetl jsem nejake vyjadreni Novaka, ze Nadalovi schuzky nabizel.
Reagovat
smazaný uživatel
nenabizel.
Reagovat
Nola
ty si clenkou jeho realizacneho timu?
Reagovat
smazaný uživatel
rafi hovoril :D
Reagovat
Kozoroh
Holt skvělá příležitost kopnout si do No1eho...
Reagovat
turista
Asi tak.
Reagovat
peRFect
Má milá maličká.Jsem-li zástupcem většiny,pak je moji povinností tento názor nejen sdělit,ale i obhájit.Pakliže s ním nesouhlasím,není důvod být zástupcem většiny.Kapišto :)
Reagovat
turista
Nech Novaka Djokoviče na pokoji! Zastává dost nevděčnou funkci a nemá žádnou reálnou moc. Disponuje pouze jedním hlasem takže nemůže nikoho o své vůli odvolat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist