Federer si před Australian Open zahraje exhibiční finále

15. 1. 2009, 15:35
Aktuality 5
EXHIBICE KOOYONG - Švýcarský tenista Roger Federer si těsně před zahájením Australian Open zahraje finále na exhibici v Kooyongu. Zajistil si ho dnešní výhrou nad Verdascem a říká, že už se moc těší na nové výzvy.
Roger Federer

Roger Federer na exhibici v Kooyongu chyběl od roku 2004 pouze loni kvůli nemoci. Před dvěma lety hrál finále, v roce 2005 získal titul. Letos si o něj zahraje již potřetí, když po hladké výhře nad Moyou vydřel semifinálový skalp Španěla Verdasca.

V úvodu dnešního souboje to vypadalo na jasnou záležitost. Sedmadvacetiletý Švýcar Federer, který ve vzájemných zápasech s Verdascem ještě neztratil ani set, se dostal do vedení 5-0. Verdasco sice snížil, ale otočit vývoj první sady se mu nepodařilo. Druhý set však vyhrál a vynutil si rozhodující dějství. To dospělo až do tie-breaku, ve kterém byla nakonec šťastnější světová dvojka.

Federera v sobotním finále čeká vítěz duelu Gonzalez - Wawrinka, kteří hrají až zítra. Pro Švýcara to bude poslední zápas před Australian Open, na kterém bude usilovat o vyrovnání rekordu v zisku vyhraných grandslamů.

"Cítím se dostatečně fit a namotivován. Jsem natolik zkušený, že můžu vyhrát," řekl Federer. "Otázkou je, kolik titulů můžu získat tento rok, nebo ten další... Na nové výzvy se moc těším," dodal.

V Kooyongu se v pátek kromě druhého semifinále budou hrát také zápasy o umístění. O 7. místo si zahrají dvakrát poražení Ljubičič a Moya. Jejich dnešní přemožitelé Baghdatis s Ciličem budou usilovat alespoň o 5. příčku.

EXHIBICE KOOYONG (Melbourne, tv. povrch)
čtvrteční výsledky

semifinále:
Federer - Verdasco 6-3 3-6 7-6(3)

o 5. - 8. místo:
Cilič - Moya 6-3 7-6
Baghdatis - Ljubičič 7-6 6-4

Páteční program:
Gonzalez - Wawrinka (semifinále)
Cilič - Baghdatis (o 5. místo)
Ljubičič - Moya (o 7. místo)

Sobotní program:
Verdasco - poražený Gonzalez/Wawrinka (o 3. místo)
Federer - vítěz Gonzalez/Wawrinka (finále)

Středeční čtvrtfinále

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Fede drzime prsty vsetci vsetci uplne vsetci!!!! Takze nesmies sklamat :) Fede GO! bojuj!
Reagovat
D.A.N
Majka: Plně stebou souhlasím, nicméně jsou tu fandové Rafy a ti jak je známo Rogerka nesnáší, každopádně LETS GO ROGER.
Reagovat
smazaný uživatel
D.A.N tak to si ma potesil, mala som tu moznost stretnut sa s tymi co fedeho naznasaju. brrrr
Ale super ze su tu taki ako ty!!! Dufam ze ja nas podstatne viac :)) Uz sa tesiem na Australian...:)
Reagovat
D.A.N
Majka:Máš pravdu, že těch co jdou těžce po Rogerovi je spousta a přitom hraje nejkrásnější tenis jaký jsem kdy viděl, nicméně jim asi vadí, že Roger byl tak uspěšný a vyhrával co se dalo a už je to nebavilo prostě, jenže na Rogera se dá dívat pořád( pokud mu to jde). Taky se strašně těším na AO a doufám, že se Rogerovi podaří vyhrát a takových co fandí Rogerovi je nejvíc na světě, protože je nejpopulárnější LETS GO ROGER.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes o 01:15 Hmmmm to bude lahodkoa pre oci :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist