Federer si v Šanghaji zahraje i čtyřhru. S domácím hráčem

13. 9. 2013, 16:26
Aktuality 25
Nejen ve dvouhře, ale i v deblu se překvapivě představí grandslamový rekordman Roger Federer na říjnovém turnaji Masters v Šanghaji. I když dvaatřicetiletý Švýcar, jenž se na kurtech v poslední době trápí, čtyřhru hraje málokdy, vytvoří pár s domácí jedničkou Zhang Ze.
Profily hráčů
Roger Federer

"Je prostě neuvěřitelné, že se rozhodl hrát s Číňanem," přiznal ředitel turnaje Michael Luevano. Federer po dlouholetém kralování světovému žebříčku prožívá propad výkonnosti i pořadím ATP, v němž je až šestý. Zhang Ze je na 180. místě.

Majitel 17 titulů z grandslamů Federer čtyřhru nehraje často, ale má na ni příjemné vzpomínky. Na olympiádě v Pekingu 2008 získal zlato se Stanislasem Wawrinkou. V Šanghaji bude hrát také o další body pro účast na Turnaji mistrů, kde se v polovině listopadu v Londýně představí osm nejlepších tenistů. Momentálně je v tomto žebříčku sedmý, dvě místa za Tomášem Berdychem.

pva, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
Mayo
Roger je pán
Reagovat
Mayo
es
Reagovat
Alois_Mlok
Kdyby se radši soustředil na tenis. Je vidět, že už roupama neví co by. Pak se není co divit, že to s ním jde výkonnostně z kopce...
Reagovat
smazaný uživatel
sú opäť na koni. Čo na tom, že len špekulujú, pretože nikto nevie, za akých podmienok Roger s Číňanom nastupuje. Im to ale nevadí, pretože tá špekulácia je pre nich dostatočný dôvod na to, aby mohli ohovárať hráča, ktorého neznášajú, pretože je jeden z posledných, kto ešte ukazujú ako krásne sa dá hrať tenis. A niektorí to dokonca majú tú odvahu nazývať to "názorom".
V každom prípade je lepšie mať syndróm milionára než závistlivého niktoša.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pravda, ta nenávist a závist jim často zaslepuje i rozum. Jinak přece i podprůměrně inteligentnímu jedinci musí dojít, že Federer na tom výrazně vydělá (finančně i jinak), i když si od pořadatelů nevezme ani juan startovného. Stačí si umět spočítat, že jedna a jedna jsou (v klasické aritmetice) dvě...

Jinak - Federer se v otázce financí chová úplně stejně jako ostatní špičkoví profesionální hráči, Nadala či Djokoviče nevyjímaje.

Zajímavé je, že v diskusi pod článkem na toto téma na webu ATP zazněl podobný názor jen jeden. Příznačné je, že podle nicku je jeho autorem Čech nebo Slovák...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal i Djokovič by v rámci domáceho turnaja zrejme nevyjednávali..Na toto narážam v príspevku nizsie..Ako Bazilejský rodák by mohol byť voči svojim ústretovejší..
Reagovat
Stan_Borowitz
Basilej je komerční turnaj, na Federerově účasti už radu let slušně vydělává, není to charitativní podnik. Vloni Federerovi vypršela smlouva a jednání o nové se nedařilo dovést ke zdárnému konci. Já u těch jednání nebyl, takže nevím, v čem byl hlavní problém. Ty zřejmě ano, když víš, že v penězích. Smlouvu se nakonec uzavřít nepodařilo, ale Federer přesto bude letos v Basileji hrát i beze smlouvy, čili bez startovného. Díky tomu organizátoři ušetřili, takže mohli zaplatit Nadala. Který ve své současné formě Federera pravděpodobně porazí, a to na jeho domovské půdě. Další radostný den pro ty, co Federera nesnášejí, a ještě si ho Federer sám zaplatí. Pro někoho to bude to krásný zážitek. A to je dobře, když má někdo radost, nebo ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidím a nepoznám hlbsie súvislosti..Reagoval som len na príspevok Darka Vránu, ktorý sa mi zdal byť úplne košér, no napriek tomu sa stretol s vlnou nepriazne..Kazdopádne tenista ako Federer by mal v tejto fáze kariéry poznať, kedy je vhodné ustúpiť z finančných poziadaviek na úkor fanusikovskej radosti..
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, ja výhry nad Rogerom už nejak extra neprežívam, rivalom je nole..No napriek vsetkému mi bude v buducnosti Roger chýbať, bez neho bude tenis ochudobnený, verím že este bude konkurencieschopný, aspon rok dva..
Reagovat
smazaný uživatel
ked skonci Roger s Nadalom, vtedy tenisový fanusik pozna, co to je obdobie temna :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jistě, už to nebude ono. Když odejdou dva ze skupiny nejlepších hráčů historie, tenis tím bezpochyby utrpí. Federer je prostě Federer a Nadal, i když mně se jeho styl hry nelíbí, dal díky rivalitě s Federerem tenisu druhé poloviny minulého desetiletí náboj, který se hned tak nevrátí.

Nicméně, když kdysi odešli jiní dva tenisoví velikáni téže kategorie, Sampras s Agassim, tak to také vypadalo dost beznadějně, no a jak to nakonec dopadlo. On se někdo najde, třeba už někde vyrůstá nový "Pistol Pete".

Mimochodem, nedávno jsem se koukal na semifinále US Open, tuším rok 1990, mezi McEnroem a tehdy ještě neznámým mladíkem z Kalifornie. Byla to daleko zábavnější podivaná než letošní finále, a to je podle mne dost smutné.
Reagovat
dappe
Ty jsi slušně mimo.
Reagovat
darek.vrana
A v čem prosím tě?
Reagovat
smazaný uživatel
Darek, asi nepoznáš tú jednoduchú rovnicu..

Mať vlastný názor, ktorý nekorešponduje s blahorečením Rogera Federera = Byť mimo.

Inak samozrejme súhlas, Roger trpí klasickým syndrómom milionára, t.j. chamty chamty, nech mám viac, než tamtí..
Reagovat
Roger_Federer
bavime se tady o 2 nebo 3 nejlepe vydelavajicim sportovci planety..
Jeho jmeno je značka, kdo ji chce musi platit..je jedno, jestli je to v Basileji, nebo Horni Plana na Šumave..
Reagovat
darek.vrana
Samozřejmě, je to trh. Ale druhá věc je, jestli si tím získá něčí sympatie. V případe turnaje ve svém rodném městě by mohl udělat výjimku, že... Ale velkorysost není zrovna jeho typickou vlastností.
Reagovat
dappe
Na rozdíl od některých nemá bydliště v Monte Carlu no...
Reagovat
hatatytla
Aby Roger neskončil jako Mike Tyson, že ho budou vystavovat v kleci. :)
Reagovat
r176
tak kolik Roger od organizátorů turnaje dostane že bude hrát debla s domácím hráčem??kariéra je u konce tak pochopitelně chce si nahrabat co nejvíc to je logické a ředitel turnaje to pěkně zametl pod stůl tím "přiznáním" :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tenisti jsou profesionálové, hrají za peníze, na tom není nic špatného. Federer si během své kariéry už vydělal přes 77 milionů dolarů jen na prize money a minimálně jednou tolik z reklamy a jiných mimosportovních zdrojů. To je tolik peněz, že to nemůže utratit, ani kdyby žil tisíc let. Takže o penězích to asi v tomto případě nebude...
Reagovat
darek.vrana
No a to je právě to nejsmutnější, ale je schopný se handrkovat o startovné na domácím turnaji v Basileji... Holt platí, že čím víc člověk má, tím víc chce. A tady mu Číňani za to nabídli určitě hodně.
Reagovat
dappe
Ty peníze z reklam jsou až neuvěřitelný, loni si vydělal na reklamách přes 65 milionů dolarů, což je skoro stejně jako tenisem za celou karieru, to je hrozný...
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, to je showbusiness, co naděláme. Zaplaťpánbůh alespoň nedělá reklamu hernímu průmyslu a nepomáhá vytvářet nové nešťastníky závislé na gamblingu...
Reagovat
kranyz
Pěkné gesto od Rogera, číňan bude v 7.nebi zahrát si po boku takového hráče
Reagovat
darek.vrana
Pěkné gesto?:) Svatá prostoto...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist