Federer si zahraje o finále se Safinem, Nadal na soupeře čeká

2. 7. 2008, 20:52
Aktuality 2
Roger Federer postoupil do semifinále Wimbledonu a už jen dva zápasy ho dělí od šestého triumfu na slavném turnaji za sebou. První hráč světa dnes zdolal Chorvata Maria Ančiče snadno 6-1 7-5 a 6-4. Jeho dalším soupeřem je Marat Safin, který si poradil se Španělem Lopezem. Mezi nejlepší čtyřkou je i Nadal, který však svého dalšího soupeře ještě nezná.
Roger Federer (© wimbledon.org)

Ančič je posledním hráčem, který dokázal Federera na trávě v All England Clubu porazit, dnes ale na překvapivý úspěch z prvního kola z roku 2002 nenavázal. Švýcarský favorit zvítězil za hodinu a 42 minut a vylepšil si bilanci s Ančičem, který je momentálně na 43. místě světového žebříčku, na šest vítězství a jedinou porážku.

Během utkání si Federer připsal 15 es. Utkání ukončil třemi v řadě, to poslední pak dal z druhého podání. Při svém servisu uhrál 61 z 71 výměn.

"Hraju skvěle, výborně podávám," pochvaloval si po zápase Švýcar, který na turnaji ještě neztratil set. "Hodně es vždycky pomůže. Déšť mě na chvíli zastavil, ale dokázal jsem se do zápasu zase dostat a hrát dobře."

Díky dnešnímu vítězství si Federer zahraje 17. semifinále na grandslamovém turnaji v řadě. "Cítím, že hraju stejně dobře, jako v posledních letech. Na trávě mám za sebou vynikající sérii, moc si teď věřím," dodala světová jednička.

Safina čeká první wimbledonské semifinále
Dalším soupeřem, který Federera prověří, je Rus Marat Safin. Ten se dnes probojoval na londýnské trávě mezi nejlepší čtyřku vůbec poprvé v kariéře, když zdolal po setech 3-6 7-5 7-6 a 6-3 Španěla Feliciana Lópeze.

"Ze začátku jsem byl příliš nervózní, abych hrál dobře, a musel jsem se uklidnit," přiznal po zápase bývalý nejlepší hráč světa. "Byl jsem nervózní, protože jsem ho na velkém turnaji nikdy neporazil a je těžké proti němu hrát. Rád bych věřil, že jsem zpátky. V žebříčku jsem se propadl, ale teď jsem zpátky v padesátce, to je skvělé. Ať už to s Rogerem dopadne jakkoliv, jsou to skvělé dva týdny," dodal ruský tenista, který v Londýně už dokázal porazit Novaka Djokoviče.

S Federerem se Safin utkal již desetkrát, ale pouze dvakrát odešel z kurtu jako vítěz. Oba soupeři se naposledy střetli loni právě ve Wimbledonu, kdy ve třetím kole favorizovaný Švýcar nepovolil svému soupeři ani jeden set.

Nadal smetl Murrayho, na soupeře si počká do zítra
Španělský tenista Rafael Nadal vyřadil ve čtvrtfinále Wimbledonu domácí naději Andyho Murrayho ve třech setech a jedna výhra mu schází k tomu, aby potřetí za sebou postoupil do finále. 

Dvanáctý nasazený Murray letos svými výkony vzbudil naděje britských fanoušků, že by Wimbledon mohl mít po 72 letech konečně znovu domácího vítěze mužské dvouhry. Druhý hráč světa Nadal však skotskému tenistovi nedal v jeho prvním grandslamovém čtvrtfinále šanci a vyhrál 6-3 6-2 6-4. Světová dvojka dnes nečelila žádnému brejkbolu.

Čtyřnásobný šampion antukového Roland Garros se v dalším utkání střetne s lepším z dvojice Rainer Schüttler - Arnaud Clément. Jejich duel musel být kvůli blížícímu se soumraku přerušen, o soupeři Rafaela Nadala v semifinále se tak rozhodne až ve čtvrtek. Po dvou setech mají oba tenisté k postupu stejně daleko. Němec vyhrál první sadu 6-3, druhou jeho francouzský soupeř 7-5.

Výsledky - Wimbledon:
Výsledky:
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:

Federer (1-Švýc.) - Ančič (Chorv.) 6:1, 7:5, 6:4, Nadal (2-Šp.) - Murray (12-Brit.) 6:3, 6:2, 6:4,  
Safin (Rus.) - F. López (31-Šp.) 3:6, 7:5, 7:6 (7:1), 6:3, Schüttler (Něm.) - Clement (Fr.) 6:3, 5:7, *přerušeno pro tmu.
    
Ženy:
Čtyřhra - čtvrtfinále:

Blacková, Huberová (1-Zim./USA) - Azarenková, Peerová (6-Běl./Izr.) 7:5, 7:6 (7:4), S. Williamsová, V. Williamsová (11-USA) - Matteková, Mirzaová (13-USA/Ind.) 6:4, 6:3, Raymondová, Stosurová (16-USA/Austr.) - Makarovová, Sfarová (Rus./Tun.) 6:4, 6:3, Dechyová, Dellacquaová (Fr./Austr.) - Llagosteraová-Vivesová, Martinezová-Sanchezová (Šp.) 6:2, 6:7 (6:8), 6:4.

Smíšená čtyřhra - 3. kolo:
M. Bryan, Srebotniková (1-USA/Slovin.) - Damm, Šuaj Pcheng (14-ČR/Čína) 7:6 (7:4), 6:2.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
J. Murray, Huberová (12-Brit./USA) - Nestor, Chuang Chia-jung (2-Kan./Thaj-wan) 6:4, 7:5.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Roger jede na vítězství : )
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Nadal-Federer 3:0,možná že mu Rafa nechá jeden set!Rafa wimbledonský vítěz 2008 a současná světová jednička!!!VAMOS RAFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist