Federer v Basileji ztratil čtyři servisy a set s Krajinovičem

23. 10. 2018, 23:09
Aktuality 43
ATP BASILEJ - Roger Federer měl hned na začátku cesty za 9. triumfem z halového turnaje ATP 500 v rodné Basileji nečekané potíže. Se Srbem Filipem Krajinovičem si poradil až ve třech setech, když ve druhé sadě od stavu 3-1 a 40-30 přišel třikrát v řadě o podání. O čtvrtfinále si 37letý Švýcar zahraje s Němcem Janem-Lennardem Struffem.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer se ve svém úvodním zápase v Basileji trápil na servisu. Proti Filipu Krajinovičovi čelil 14 brejkbolům, čtyři z nich neodvrátil a výhru 6-2 4-6 6-4 vybojoval až po více než dvou hodinách boje.

Přitom sedmatřicetiletý Švýcar kráčel za hladkou výhrou. Jenže za stavu 6-2 a 3-1 nevyužil brejkbol a od té chvíle si třikrát po sobě prohrál podání, což ho stálo druhý set. S vlastním servisem bojoval i ve třetím dějství, ale roli favorita nakonec potvrdil.

"Ve druhém setu jsem úplně vypadl ze hry a těžko jsem se vracel zpět. Nehrál jsem dobře, ale důležité je, že jsem našel cestu k vítězství," komentoval třetí hráč světa.



Federer startuje v rodné Basileji poosmnácté v kariéře. Pouze čtyřikrát se nedostal do finále, osmkrát turnaj vyhrál. Letos útočí na svůj celkově 99. titul.

Ve druhém kole se Federer mohl utkat s Johnem Millmanem, s nímž minulý měsíc senzačně prohrál na US Open. Australan ale dnes nestačil na Němce Jana-Lennarda Struffa, který si tak zajistil čtvrtý souboj proti Federerovi. Dosud s ním neuhrál ani set.

• ATP 500 BASILEJ •
Švýcarsko, tv. povrch / hala, 2.442.740 dolarů
úterní výsledky (23. 10. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Federer (1-Švýc.) - Krajinovič (Srb.) 6-2 4-6 6-4
Medveděv (7-Rus.) - Marterer (Něm.) 6-3 7-5
Popyrin - Ebden (oba Austr.) 7-6(4) 6-4
Seppi (It.) - Daniel (Jap.) 6-0 6-4
Struff (Něm.) - Millman (Austr.) 7-6(3) 6-2
Gojowczyk (Něm.) - Jarry (Chile) 1-6 7-5 6-3
Simon (Fr.) - Mayer (Arg.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

43
Přidat komentář
peggy
Je to otravne,uz aby to vyhral nekdo jiny a mlady.Starici jsou okoukani.
Reagovat
Pe3k
Hlavně ten Jágr a Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Je depresivní za bandou třicátníků vidět takovouhle výkonnostní propast. Taky bych rád viděl mladou krev. Zase na druhou stranu, starce mají do důchodu poslat mladí, a ti se k tomu nemají. Vypadá to tak, že budou dřív sami staří, než ta silná garda vycmrndne.

Rogerovi ovšem letos fandím, protože už to není tak lehké. Doufám, že vydrží ještě do Olympiády, a ještě naposled tam to zlato z dvouhry zkusí urvat. A taky věřím, že alespoň vyděsí Connorse a ten jeho vousatý rekord, protože na obzoru není nikdo, kdo by to mohl překonat.
Reagovat
turista
No těch 100 titulů RF vyhraje. 109 to je problém, když se letos zasekl na 98. Connorsův rekord platí i když asi 70% z těch jeho 109 titulů byly dnešní dvěstěpadesátky. Nicméně Connorse Federer nejspíš obere o nejvyšší počet odehraných zápasů.
Reagovat
a.magerova
Beru to tak, že chce dělat soupeřům radost z toho, že jim nabízí příležitost/naději ho porazit.... ale moje zdraví/nervy to odnášej fest... taky by si sem tam mohl vzpomenout na mě.... ;-)
Reagovat
gigin
https://scontent.fprg3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/44617874_2068860979836879_5191706937841942528_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent.fprg3-1.fna&oh=13d6f0e8cfef84ee82b9fa017a024605&oe=5C579D9E
Reagovat
a.magerova
A to kvůli úplně cizímu chlapovi... jako by jich člověk neměl dost kolem sebe... ;-)
Reagovat
gigin
tak :DDD a já navíc kvůli cizímu chlapovi, jak nějaký teplajzník :DD
Reagovat
gigin
Nic jdu na to, za chvíli jde na plac v Basileji :DDD
Reagovat
a.magerova
:-)))

Hele doufám, žes naboso... prostě NIC se nesmí podcenit, ŽÁDNÁ ani sebemenší podpora soupeře... ;-)
Reagovat
gigin
:DDDD Každopádně!!!
Reagovat
a.magerova
Tož super.... sice nohy promrzlé, ale dušička v peří... ;-)
Reagovat
gigin
Jj, nedá sa no :)) jinak pokud uspějeme (vy i my) v dalším kole, tak...
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš... můj Gilles a pak můj Roger... no tak to moc kámoši nebudeme, pokud TO zválcuje nějaký hentý... :-P
Reagovat
gigin
:DDDDD on přes Žilúja nepřejde..
Reagovat
Pe3k
Simón je čaj. Věřím v derby GulDerer!
Reagovat
gigin
:DDDDD
Reagovat
annah
Jeežiš, nepřivolávej to! Nebo si na tebe fakt vzpomene a máme utrum a po radosti!!! :-)
Ještě aspoň rok musí vydržet, ale bude to boj... Dnes už ho může porazit málem kdokoliv, když mu s tím Roger trochu pomůže... :-((
V reklamách je pořád nepřekonatelný:
https://twitter.com/i/status/1052906092194422789
https://twitter.com/i/status/1050562826102689797
Reagovat
Patik
Veľmi veľa chýb na jeho pomery už od začiatku zápasu..nepadá mu to tam..namiesto poriadneho backhandu začal slajsovať..necíti sa hrať z tej strany neverí si že mu to tam padne..pokiaľ neprevezme kontrolu čo najskôr nad zápasom začne byť nervózny..stráca motiváciu a koncentráciu počas zápasu..a keď sa do toho zapojí výpadok servisu tak je to hrôza..ale stále dokáže víťaziť..a stále na to má..
Reagovat
smazaný uživatel
On by mal prevziat kontrolu nad svojou dostojnostou, nehazardovat so svojim meno a rovno po turnaji skoncit a zostat doma v Bazileji.
Reagovat
turista
Neodepisoval bych ho stejně jako nikdy nelze odepisovat Rafu Nadala.
Reagovat
Denis92
To bol hrozostrasny vykon. Nieco ako vo finale Cincy proti Djokovicovi. Servis uplne mimo a plno UE. A to boli niekolko metrove outy..ci uz pri servise alebo z FH.
Reagovat
Davor1
Začínam byť presvedčený, že budúca sezóna bude jeho posledná a skončí buď na LC, alebo doma v Basel...
Reagovat
Ondra979
no jo, vypada to tak, Bud se jeste zazracne zvedne, nebo uz to pujde jenom dolu s obcasnymi zablesky. Hlavne at da tu 100, vic uz po nem asi nikdo chtit nemuze..
Reagovat
steve79
Po Rotterdamu jako kdyby to byl jiny Federer.
Reagovat
steve79
Prece neni mozne, aby za sedt mesicu ztratil vykonost?
Reagovat
steve79
Prece neni mozne, aby za sedt mesicu ztratil vykonost?
Reagovat
SwissMaestro
Děje se tak postupně. Pořád dovede vyhrát menší turnaj (Sttutgart), dostat se do druhého týdne GS či finále Masters, ale pozvolný úpadek je vidět :(
Reagovat
Denis92
Tiez si myslim a bude to tak spravne bez ohladu na to, ci ta sezona bude dobra alebo zla. 38r je uz fakt vysoky vek a tie vypadky su coraz vacsie. Vsetko sa bude odvijat uz od vysledku na AO.
Reagovat
turista
Myslím, že to zabalí teprve až překročí těch 100 titulů a odehraje víc než 1535 zápasů na okruhu.
Reagovat
steve79
Nejvic me prekvapuji ztraty vedeni. Nedokazu si to vysvetlit
Reagovat
turista
Ano, to je podivné. Soupeře měl Roger ve 2.setu na lopatě a nakonec ten set ztratil. Tohle se ale stávalo v průběhu sezóny i Novaku Djokovičovi. Takovéto vydřené výhry Djokera ale tak zakalily, že dnes už je téměř nepřemožitelný.
Reagovat
gigin
https://youtu.be/rXPLdSnKclU?t=42
Reagovat
annah
Rogerovi se to stalo letos ve Wimbledonu - nad Andersonem vedl 2:0 na sety a myslím, že snad měl ve třetím i mečbol, a zápas nakonec projel.
Prostě je na sestupu, takhle to už bude pořád. Vítězství budou obtížná a prohrát může s kdekým. Šance, že vyhraje Bazilej, není moc velká, nejspíš ho zase někdo vyklepne jako Borna v Šanghaji.
Reagovat
Stan_Borowitz
To psychické opotřebení je už hoolt znát, pro Rogera je čím dál těžší udržet celý zápas koncentraci s nevypadnout z rytmu. Herně na to ale pořád má, jak ukázal v první polovině zápasu.
Reagovat
steve79
To je pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten je hotový. Úplne odpísaný.
Reagovat
hippos
:D trol
Reagovat
spaniel
Tady se diskutuje o tenise, ne o zametani.
Reagovat
Fandina
Jedním okem jsem jeho hru viděla, na SuperTennise dávají jak Basilej, tak Vídeň, tak holčičí TM. Jsem ráda, že postoupil. Držím palce Rogiii. Go!
Reagovat
Pe3k
Konečně článek!
Roger má těžký los, klasika, no ale co už alespoň uvidíme více dobrého tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
tak pre Fedexa je uz akykolvek los tazky :/
Reagovat
Pe3k
Ty vždy přijdeš s nějakou kravinou...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist