Federer v Cincinnati ukončil dvouleté čekání na 22. titul z turnaje Masters

17. 8. 2014, 23:51
Aktuality 128
ATP CINCINNATI - Roger Federer pošesté v kariéře vyhrál turnaj v Cincinnati a stal se jeho třetím nejstarším šampionem v historii. Dvaatřicetiletý Švýcar v dnešním finále zdolal 6-3 1-6 6-2 Španěla Davida Ferrera, s nímž si poradil i v šestnáctém vzájemném duelu, a ukončil dvouleté čekání na svou 22. trofej ze série podniků Masters 1000.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer vstupoval do dnešního finále jako velký favorit, neboť si s Davidem Ferrerem poradil ve všech patnácti vzájemných střetnutích. A o neporazitelnost nepřišel ani v utkání číslo 16, i když stejně jako minulý týden v Torontu ztratil set.

Úvod zápasu byl vyrovnaný. První šanci na brejk dostal v osmém gamu Federer, kterému k jeho využití pomohl Ferrer dvojchybou. Španěl pak bojoval o rebrejk, když předvedl několik skvělých úderů, ale žádný ze čtyř brejkbolů nevyužil a třiatřicetiletý Švýcar se ujal vedení.

Jenže dlouho se z něj neradoval. V druhé sadě totiž často chyboval, naopak o necelý rok mladší Španěl předváděl skvělou útočnou hru a dvakrát ho dělil jediný míček od toho, aby bývalou světovou jedničku poprvé potupil kanárem. Toho sice nedosáhnul, ale o vyrovnání už se připravit nenechal.

V rozhodujícím dějství ale zase začal úřadovat Federer. Znovu se mohl opírat o podání, po němž ztratil jen tři míčky, předváděl skvělé bekhendové údery a nakonec historicky první finále dvou třicátníků na turnaji Masters po 102 minutách hry vyhrál 6-3 1-6 6-2.



David Ferrer a Roger Federer"Myslím, že to bylo povedené finále. Pro mě byl dobrý celý turnaj, porazil jsem tu hráče Top 10, chvíle na kurtu jsem si užíval a to je pro mě povzbuzující," řekl Federer, který si v Ohiu poradil i se světovou devítkou Murraym a šestkou Raonicem. Turnaj v Cincinnati vyhrál pošesté, když si udržel finálovou neporazitelnost.

"Cítím se skvěle. Hraju tady moc rád, už několikrát jsem tady předváděl opravdu dobrý tenis, takže je pro mě příjemné se sem neustále vracet," řekl čtyřnásobný otec Federer, který si zahrál finále už na čtvrtém turnaji po sobě a letos celkem poosmé. Předtím uspěl v Dubaji a v Halle.

Aktuálně třetí hráč světa ve svém 121. finále kariéry získal jubilejní 80. titul z podniku ATP ve dvouhře. Více trofejí nasbírali jen Ivan Lendl (94) a Jimmy Connors (109).

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Federer v Ohiu přesně po dvou letech ukončil čekání na svou 22. trofej z turnajů Masters 1000, na nichž si zahrál už v 38. finále. Historicky nejlepší Rafael Nadal má z podniků Masters celkem 27 titulů.

Ferrer hrál na turnaji Masters 1000 ve finále posedmé, titul ale získal pouze v roce 2012 v pařížské hale Bercy.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI -
(USA / Ohio, tv. povrch, 4.017.355 dolarů)
nedělní výsledky (17. 08. 2014)
• Dvouhra - finále •
Federer (2-Švýc.) - Ferrer (5-Šp.) 6-3 1-6 6-2
esa: 6-3
dvojchyby: 2-3
uspěšnost 1. podání: 76-70 %
vítězné údery: 32-29
nevynucené chyby: 28-24
body na síti: 18/32 - 11/14
využité brejkboly: 3/14 - 2/11
čas: 1 hodina a 42 minut
• Čtyřhra - finále •
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Pospisil/Sock (Kan./USA) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

128
Přidat komentář
Cico93
Je ten na ktorom celá silná 4 bola v top forme.
možno AO 2012?
Reagovat
smazaný uživatel
French Open 2011 asi.
Reagovat
Cico93
AO 12 bol asi posledný GS kde ta 4 došla do semi či sa mýlim?
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon 2012, jen Rafa mel smulu na povrch a na los.
Reagovat
Cico93
neee tam mi Djoko prišiel taký daaky vyčerpaný už.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu Cicko, i na AO 2012 hráli všichni čtyři ve velmi dobré formě.
Reagovat
Mayo
FO 2011 hrali v top forme FEderer a Djokovič...Nadal nehral nejako extra
Reagovat
Cico93
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, to byl parádní zápas. :) Tady ti přikládám video, které určitě oceníš, je tam ještě myslím jedna dvě výměny z toho zápasu. https://www.youtube.com/watch?v=bcA7SsVXKjI Myslím, že to je nejlepší video vytvořené pro Rafu. Ta písnička k tomu je skvělá a některé ty údery dechberoucí, to se musí nechat.
Reagovat
Cico93
diky:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší GS Velké čtyřky, to je pravda.
Reagovat
spaniel
AO 2012 nebyl Federer v kdovíjaké formě... Pamatuju si, jak jsem si v semi říkal, jak je pomalý a nedává nic z toho, co kdysi. Už to že to šlo do 5 setu, považuju za zázrak. Pro mě byl poslední turnaj, ve kterém byl Roger v top formě AO 2010 (ani W 2012 ne).

Předpokládám ale, že se shoda nenajde...
Reagovat
Cico93
4 sety tam bOLI v tom semi Rafa 3;1.
Reagovat
Mayo
a čo FO 2011 ? tam hral RF podľa mňa parádne, najlepší hráč turnaja
Reagovat
Cico93
Asi ťažko najlepší keď ho vyhral Nadal;)
Reagovat
spaniel
Jj, mas recht. Spletl jsem si to s 2013, semi s Andym.
Reagovat
l00bor
V komentářích jsem od pár lidí četl,že Roger vyhrál v Cincinnati díky tomu,že silnější soupeři se nedostavili.Tento turnaj vyhrál Roger šestkrát,prosím o vypsání těch silnějších soupeřu co se nedostavili.Nadal vyhrál jen minulí rok ve finále s Isnerem jinak mu tento turnaj nesedí.Jinak Djok 4krát finále,tam byl,Murray 2krát vítěz turnaje,tam byl.Jmenoval bych další vítěze,ale pak už je tady jen Federer nebo hráči co už tenis nehrajou.Prosím ty jména,děkuji....
Reagovat
spaniel
Pro ně existuje jediné jméno: Rafa. Je jedno, zda by tam byl hrozba, či nikoliv. Stejně jako WTF, byli by schopni i tam tvrdit, že titul bez Rafy nemá cenu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nechápu, prot si radši nezametou před vlastním prahem No, když se to vezme kol dokola, tak loni, když panoval Rafa v Americe, nebyla konkurence o nic lepší. Fedex byl úplně mimo, Djoko taky nepříliš dobré výkony a Murray už byl na klouzačce cestou dolů. Netřeba připomínat, že Wawrinka, Tsonga ani Ferrer tehdy nebyli konkurenceschopní. Potom na US Open měl Nadal doslova vymetenou cestu do finále, kde porazil Djoka, který byl lepším hráčem, než se zas psychicky složil...
Reagovat
smazaný uživatel
A navíc je velmi obdivuhodné, že i v 33 letech se dokázal na posledních třech velkých turnajích dostat do finále, jednou dokonce vyhrát. To vše v době, kdy se zástupci "nejsilnější generace" nacházejí v nejlepších tenisových letech. Vezměme ještě prosím v potaz, že na turnajích Masters se dostal už do čtyř finále ze šesti možných- je vlastně pochopitelné, že fans RN drkotají zuby.
Reagovat
smazaný uživatel
čtyř ze sedmi možných pardon.
Reagovat
Cico93
Tak Nadal na tých Masters porazil aj Djokovica aj Federera, takže Djokovic bol asi v lepšej forme ako na tochtoročných Masters.
ale Rafa to nemal o nič ťažšie Isner vo finale servoval jak zbesnený takže tak.
A samotný prejav Nadala na týchto dvoch Masters a Rogera z tohto roku nejde porovnávať...Nadal tam bol fakt neskutočný.
Reagovat
Cico93
o nič ľachšie.
Reagovat
smazaný uživatel
Federera tehdy porážel třeba i namátkou Del Bonis nebo Robredo... Nole tehdy bojoval se svojí psychikou. Nepopírám, že RN hrál velmi dobře, ale konkurence tehdy byla rovněž stejně nízká, to je jediné, na co jsem chtěl upozornit.
Reagovat
Cico93
Je to tak jak to je a inak nebude:) Titul jak titul.
Historia sa nepýta.
Reagovat
smazaný uživatel
Haha a teď ses chytl do vlastní pasti :-D Titul jako titul, tudíž nezáleží apriori ani na tom, jestli na tom turnaji Nadal startuje nebo ne!
Reagovat
dorons
Jo ty "silnejsi" souperi bud nedorazili kvuli tomu,ze jaksi jenom bouchaj do micku jenom silou (pak se samozrejme zranej),jelikoz je technika pro ne spanelska vesnice (Nadal) nebo nedorazili az do finale (dalsi bouchac a bezec Djokovic nebo vracec Murray. Nebo mozna mysleli Samprasa,Agassiho,Riose,Becker a Edberg tam byli (na tribune). Jestli nektery z tria Djokovic, Nadal, Murray bude ve 33 letech 8x ve finale v jedinem roce (ATP,ne challengerech), tak smeknu klobouk.
Reagovat
J.M.
To jsi tu poznámku nepochopil.

Ta nebyla míněna jen tak, že se hráči na turnaj nedostavili fyzicky, jako Rafa nebo Juan Martin. Na turnaji de facto nebyl přítomen ani Djokovič, přestože se do prezenční listiny zapsal, Murray ještě nevyšel z loňského roku, Berdych je dlouhodobě nepřítomen i když je přítomen, Tsonga se zdržel v Torontu, ani nikdo ostatní (včetně nových, mladších hráčů) není v současnosti schopen nic kloudného nabídnout.

Ta poznámka byla o tom, že současná konkurence v tenisu je mizerná. A že Roger i díky tomu turnaj vyhrál i přesto, že už zdaleka nehraje tak dobře jako dřív. Jeho výkony na turnaji, včetně finálového, pro mě nejsou něčím, co by za normálních okolností mělo vyhrávat turnaje Masters. Ten zápas na mě místy působil jako zápas veteránů. Ale to se týká mnoha letošních zápasů mnoha hráčů. Přijde mi, že kvalita, intenzita tenisu upadá.
Reagovat
smazaný uživatel
"Dvaatřicetiletý Švýcar v dnešním finále zdolal 6-3 1-6 6-2 Španěla Davida Ferrera, s nímž si poradil i v šestnáctém vzájemném duelu, a ukončil dvouleté čekání na svou 22. trofej ze série podniků Masters 1000."
- ja mela za to, ze Federerovi je 33 :)
Reagovat
a.magerova
Tak lepší je, když v měsíci, kdy ještě těch 32 měl, tohleto napíší, než když už v lednu píší, že má 33, protože udělají to, že od roku 2014 odečtou rok jeho narození 1981, samozřejmě pro zjednodušení je to OK, ale lituji lidi, kteří se narodili 31.12., jeden den oslaví třeba 29. narozeniny a na druhý den už o nich mluví jako o třicátnících a přitom do třicátých narozen chybí rok (bez jednoho dne)....
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Roger má v kapse 250, 500 a konečně i tu 1000 (mohl mít i tři) a porazil při tom 5 hráčů TOP10 včetně Djokoviče v plný síle, to ale neznamená, že má pro letošek splněno, takže teď je na řadě Grandslam n.18, přinejmenším Basilej, možná TM když už rád sbírá ty čísla :) a nakonec Davis Cup jako třešinka na dortu, ani trůn světové jedničky zase není až tak nereálná představa, co říkáte? :)

Myslim si, že po té řadě neúspěchů se mu s tímto titulem ulevilo a mohl by to být odrazový můstek pro útok na přední příčky žebříčku, poněvadž zbytek světové špičky je tak mimo, že paradoxně nejstarší z nich je na tom nejlíp a těží z toho. Přestože občas předvádí "tenisovou senilitu" jako včera ve 2. setu, kde málem dostal kanára ale nedopustil to, nepřející lidé, kterým se nelíbí nejpohlednější a možná nejútočnější tenis na okruhu (řekla bych, že si už pomalu zvyká na novou raketu), budou stále jen rejpat a neuznají, že Roger má lepší formu a konzistentnost než všichni ostatní, a to si v jeho "důchodovém věku" zaslouží obdiv.

Kdepak, já věděla, že se z té loňské krize vzpamatuje, věřila jsem mu dál a i díky Stefanovi se dopracoval zpátky tam, kam patří. Do toho, Féďo, děláš mi jen a jen radost, dokaž jim, že na to stále máš, ať si hateři kecají co chtějí, jsi nejlepší :)
Reagovat
babolat.cz
ten tvůj román lze shrnout do pár vět: úspěch či neúspěch tvého kinga závisí na tom, kdy se vrátí Rafa.
Reagovat
Cico93
zase nekecaj somariny.:)
Reagovat
Roger_Federer
Uspech Rogera Federera vzdy zavysel a zavysi jen na Rogeru Federerovi, Rafa je vzdy jen komparz...; )
Reagovat
babolat.cz
pokud chceš přispívat, snaž se dodržet aspoň částečně pravopis. Překlepy se dají pochopit, ale tvrdá a měkká i, to ne. To bylo za našich časů na zvláštní školu.
Reagovat
slacker
Ani za vasich casu nebylo.
Reagovat
Roger_Federer
A jak se to tyka tematu?..
Reagovat
urbi
...pokud se tedy vůbec vrátí že.
Reagovat
dorons
Tak Rafa hral vzdycky jenom to,co mu Roger dovolil. Ponevac Roger hrajici bez UE prevalcuje svym technickym utocnym tenisem vracece pres sit Nadala i o pulnoci. Pokud,samozrejme,Roger dela chyby,tak Nadal vyhraje,jelikoz je jeho tenis zalozeny na cekani na souperovou chybu. Takze tolik k tvemu bluzneni o vraceni se Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč složité? Já myslím, že jsem to dost zjednodušila, sice to může vyznít jako pohádka nebo zbožné přání, ale spousta lidí už si začíná uvědomovat a určitě to ví i on sám, že je to pořádná výzva. A toho tvýho Rafy se nebojím a neřekla bych, že to závisí jen na něm, já jsem naopak doufala, že mu letos na USO už konečně Roger zkříží cestu a vypráská ho za těch 5 posledních porážek, kdy ale Roger neměl šanci z důvodu diametrálního rozdílu v jejich loňské formě, neříkám, že na něj zrovna umí, čísla hovoří jasně, ale teď mu zase věřím, že na to má, a nejen kvůli tomu zranění, aby bylo jasno, ale protože se vrací do formy a má na to ;)
Reagovat
spaniel
Ja myslim, ze doba, kdy by to byl zajímavý souboj je davno pryc. Rafa ji propásl svou neschopnosti dostat se do finale pred 2010. Neverim, ze by současný Roger vyhral, kdyz uz poprve s Nadalem prohral v hale, kde ho driv porazel jak nic. Musel by to byt extra dobry den, nebo hodne spatny den pro Nadala. Jediným výsledkem takovéhoto souboje by bylo, ze by se tady trollove jako je forehand ukajeli a vyvozovali by z toho různé fantasmagorie o tom, ze by se to same stalo i driv a uplne by ignorovali Rogeruv vek. Takze za me ne, diky.
Reagovat
martinek37
Gratulace Rogerovi. Na USO má podle mě velkou šanci, ale GS na tři vítězný je zase ještě jiný Level než Masters. Nicméně se současnou hrou a zkušenostmi může uspět.
Reagovat
SwissMaestro
Když se podívám co Djokovič musí po US Open obhajovat tak v případě Nadalově neučasti na US Open a Federerovi účasti ve finále by snad ještě Féďa ten post světové jedničky mohl získat, co? :D
Reagovat
SwissMaestro
no teda to je matlanice, ze jsem se to po sobe stydel cist :/ Priste si to po sobe musim prekontrolovat :/
Reagovat
Vojtiik
by musel USO vyhrát podle mě, aby měl šanci jít na 1. místo
Reagovat
darek.vrana
Teda nasekat ve dvou krátkých expres zprávách 4 chyby, to se hned tak nevidí:). Rosol není poprvé na 33. místě, už 33. byl, body se mu nepřičetli, ale přičetly. Strýcová taky nepřekonala maximum, už byla 30., a Šafářová neztrácí na 15. Suarezovou (ta je až za ní), ale na 14. Erraniovou.
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, už tu máme domov důchodců. Kam se poděla ta mlada generace ??

Ps. To se ti to vyhrává když jsou všichni mimo vid .. (Nole, Rafa, Del Po..) No jo, když je štěstí unaveny, i na vola sedne.
Reagovat
smazaný uživatel
netrep, je to skor na zaplakanie, ze tito mladici su vecne zraneni alebo bez formy...neviem si ich predstavit v kristovych rokoch, to bude lazaret, nebude mat kto hrat :)
Reagovat
Lorenzo
Prej a bude ti prano...oh wait
Reagovat
spaniel
Tak se mě zdá, že pokaždé, kdy je JMDP mimo, tak si ho lidé idealizují. Kolik že to vyhrál titulů v Cincinnati? Byl tam Nole a Andy, jediná důležitá neúčast byl Nadal. A mluvit o štěstí po tolika finále letos? facepalm
Reagovat
peRFect
a že to teda nevyhrává Djoko, když jsou Nadal a Delpo mimo, Wawrinka nekonzistentní a Roger důchodce. Čoveče 4 poslední turnaje = 4 finále, tak co bys chtěl? Ti mladí, jak ty řikáš, co hrajou jak stroje to nemůžou donekonečna vydržet...extrémní zátěž = extrémní dopad. Fakt, že Rogerovi se vážná zranění vyhýbají je jen důsledek toho, jakým úžasným stylem hraje. Zranění není výmluva, je to prostě součást tenisu jako celku.
Reagovat
pepin
Děláš chytrýho a toto Tvoje prohlášení svědčí o opaku. Nemusíš jej mít rád a fandit mu, ale aspon se nezesměšnuj.
Reagovat
smazaný uživatel
Sokoliku nedávno jsem stál na tvé straně a teď vidím že jsi přesně tím, čím Federera nazýváš :-/
Reagovat
a.magerova
Kolikrát si říkám, že až Roger ukončí kariéru, tak mi bude smutno, ale furt na tom budu líp než jeho hateři, kteří ztratí náplň svého života....
Reagovat
steve79
Roger výborně. Titul s Masters si zasloužil po třech porážkách. Bylo vidět na Fedexovi obrovská radost, protože zejména porážka z Wimbledonu ho strašně mrzela. Koukám na letošní race to London a Roger ztrací na Djokoviče jen 1300 bodů.
Reagovat
Jiri
opet ukazal svoji velikost. Jeho hra je tuto sezonu hodne kvalitni, ale spise jsme veril v titul na predchozim turnaji. Kdyz tam prohral ve finale, tak jsem cekal unavu psychickou a hlavne fyzickou. V tomto ohledu zklamal JO, ktery mel potvrdit vzrustajici formu, ale uplne odpadl jako vetsina hracu, kteri necekane ziskaji titul. Preji Fedexovi hodne odpocinku a utok na US titul!
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/safarovalucie?fref=ts#

Tak Lucka také skončila zlitá.

Už se mi to ale přestává líbit. Ta nemoc je neuvěřitelný svinstvo a přijde mi ani vhodný, aby si na tom známý osobnosti honily PR (teď mluvim celkove).

http://ona.idnes.cz/v-sedmnacti-mi-dali-lekari-maximalne-pet-let-zivota-mam-als-pne-/zdravi.aspx?c=A110926_114710_zdravi_pet

Tohle už není taková sranda, jako to blbnutí s ledovou vodou, co?
Reagovat
a.magerova
To je strašný :-/

Ale co jsem četla, tak je ta "kyblíková akce" spojená i s finanční sbírkou a vlastně i rozšířením povědomí o této nemoci.... tak snad původní záměr je bohulibý.
http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-svetove-celebrity/269051/nova-internetova-manie-slavni-se-zlili-ledovou-vodou.html
Reagovat
Frick
Jestli výzkum ALS trpí nedostatkem financí, tak jim tam, Bill nebo Mark má fanfár poslat pár desítek milionů dolarů. That's all.
Reagovat
Frick
V zásadě je to tedy nemoc, na kterou je nejlepším lékem včasná sebevražda.
Reagovat
Frick
No a když už nic jinýho, tak si na to Lucka mohla sundat tričko :o)
Reagovat
Frick
Byl pěkný starobinec
Reagovat
a.magerova
Ale vítěz je proti svým předchůdcům vlastně ještě holátko, protože je věkově až třetí v pořadí vítězů Cincinnati :-))
Reagovat
J.M.
Nejcennější je ta výhra, snad to bude pro Rogera psychologický zlom, který mu potvrdí, že v něm ještě něco velkého je. Konečně vypadá sebevědoměji, uvolněněji.

Herně jsem rád za to zvednutí ve 3. setu, ale i jako Rogerův fanoušek musím říct, že tenhle turnaj hlavně potvrdil, že kompletní mužská špička současnosti je v krizi. Staří hráči už nehrají jako dřív, a mladí nejsou tak dobří jako staří. Bohužel i publikum se mi zdálo dost vlažné, a nejen v tomto zápase. Jako by už ani Federer tolik lidi nebral. Před dvěma lety Roger ještě vyhrál tenisem, který snesl srovnání s tím nejlepším, co kdy předváděl. Dnes už to byly hlavně ty zkušenosti a bojovnost (včetně boje se sebou samým). Velká kvalita tam je pořád, líbí se mi i útočnější styl s novou raketou, ale je fakt, že tenhle titul byl hodně i o tom, že lepší soupeři se nedostavili. I tak jsem moc rád, ty body se budou dlouho hodit.
Reagovat
a.magerova
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=6140831979211
Reagovat
J.M.
No ale aspoň to jeho současné tričko mi přijde nejlepší. :-)
Reagovat
a.magerova
Já jsem ale kopýtko, jsem ten obrázek smazala, takže znovu a lépe:
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=214083214990

Ne ne, nejlepší bylo to růžové, toť můj názor ;-)
Reagovat
Davor1
Priznám sa, po minulej sezóne som už neveril, že Roger svojou hrou ešte môže vyhrať nejaký GS alebo Masters...ešte menej som ale čakal, že sa stane takáto situácia, že Nadal s Delpom budú zranení, Djoko lostne na dvoch turnajoch po sebe hneď v prvom/druhom kole, Murray sa bude celý rok herne a ešte viac výsledkovo trápiť a nepostúpi do jediného finále, Berdych s Wawrinkom budú úplne z formy a Raonič s Dimitrovom proste nikdy nedosiahnú kvality veľkej štvorky... súhlasím, že mužská špička je v najväčšej kríze za dlhé obdobie a zrejme to už bude takto pokračovať...Rogerovi veľmi neverím, že ešte nejaký Grandslam vyhraje, maximálne Masters v podobných podmienkach ako tu, ale aj to je vzhľadom k jeho veku a množstvu odohratých zápasov na okruhu paráda a ako jeho fanúšik by som bol spokojný aj s turnajmi ako Halle či Basel, ktoré by mohol vyhrať ešte aj v budúcej sezóne ;)
Reagovat
J.M.
Tak s jídlem roste chuť... Nějaké Halle už teď působí trochu nezajímavě. :-)

Jsem hrozně zvědavý, jestli se konkurence na US Open zase zvedne. Kdyby pokračovala v současném útlumu, tak bych i Rogerovi věřil na osmnáctku. Ale na tři vítězné, to si Djokovic a spol. dají větší pozor. A Roger hraje pořád nahoru dolů, nejen v zápasech na turnaji, ale i v rámci jednoho zápasu. Takže u něj už je těžké něco předvídat.
Reagovat
a.magerova
Dnes jsem si Davida pořádně prohlídla..... a teda moc pěkný chlap, stál by za hřích, ale cigarety by musel omezit na nulu ;-)
Reagovat
Padme
bylo líto, ale Roger to musel prolomit a konečně se to povedlo... takže velká gratulace :) už jsi viděla dvojčátka??
Reagovat
a.magerova
Jen ty dvě fotky od paparazzi.... docela mě Roger štve, že nehodí nějakou oficiální celé rodiny, už v Halle jsem čekala rodinu s pohárem, pak když měly holky 5 - s dortem, pak když měl Roger 33 - taky s dortem, no a teď zas čekán fotku s pohárem, ale nevím nevím.... je to lakota :-/
Reagovat
Padme
Třeba čeká až budou hezčí... :)) Celkem to chápu, ještě by jim je někdo chtěl ukrást a vychovat zlaté tenisové prasátko...
Reagovat
a.magerova
Holky hodil do placu, když jim byly tři týdny a klukům jsou 3 měsíce a nic :-/
No nevypadá jako stvůra, tak nechápu...
https://31.media.tumblr.com/259d0c3137f200c8ed363a46a25c33c4/tumblr_n83tqoX3511sqwu28o1_250.jpg
Reagovat
J.M.
Tak já nevím, co pořád lidi mají s těmi cigaretami, co jsem četl, tak David přestal kouřit už dávno, před lety...
Reagovat
a.magerova
No právěže já taky četla, že už nekouří, ale matoucí je tento čerstvý článek, tak nevím z které doby je ten rozhovor nebo ta Mertlova zkušenost....
http://sport.idnes.cz/tenista-jan-mertl-0zv-/tenis.aspx?c=A140807_2088691_tenis_bem
Reagovat
J.M.
Tam si právě myslím, že to bude už něco dávného.

Ale nejvíc mě tam zaujala ta věta "Třeba za Federerem si přijde za den pro podpis dvě stě lidí, má toho po krk." To by si měli přečíst ti, kteří když na něj někde v zákulisí vybafnou, a on se jim nepodepíše, tak si pak jdou na internet stěžovat, jak je arogantní. A nejen Roger ale kdokoli jiný.
Reagovat
a.magerova
Jj totéž jsem si říkala a hned se mi i vybavil jeden zdejší nick, který tady svou zkušenost zbytečně rozmázl :-/
Reagovat
rod_laver
Nebyli jste tam, nesuďte. Pouze jsem mohl srovnávat přístup ostatních hráčů a Rogera v naprosto stejné situaci. Jsem si vědom toho, že Rogera uhání lidi kdekoliv skoro 20 let, ale Roger by bez fanoušků nebyl miliardářem, tohle je součástí jeho práce a marketingu. V práci taky ne vždy děláme věci, které se nám líbí, to je vše. Rogerovi fandím díky tomu, jak hraje. Ne proto, jaký je (to samozřejmě neví zde skoro nikdo z nás). Mimoto jeden zdejší uživatel má s Rogerem mnohem horší zkušenost, ale je to na něm, jestli ji zde napíše. Jen mě to v názoru na něj usvědčilo, není třeba ho za každou cenu adorovat ;)
Reagovat
Roger_Federer
Ja bych bral zkusenost rod_laver, jako realnou..

Tak ono neni vubec dobre si ty kluky a holky idealizovat.., protoze nevime nikdo temer nic o tom jaci to doooravdy jsou lide a dava se jen na obrazek z medii..ze.Viz hon zde na Bouchard mesic zpet...
Takze kdyz pak mam ve svem okoli lidi kteri se v tom kolotoci pohybuji, reknou nektere zkutecnosti, nazor neni duvod jim neverit.
I kdyby byl Federer nejvetsi arogant na svete, furt je to jen clovek, ktery ma svoje nalady a ne vzdy musi byt uplne v pohode, stejne jako kdokoliv jiny, my vsichni ostatni..
Reagovat
J.M.
Tady vůbec nejde o to, jestli je ta zkušenost reálná, nebo ne, jde jenom o to, co z ní dotyčný vyvozuje. Vzhledem k tomu, že píše o tom, že náplň tenistovy práce j podepisování se fanouškům, pak je mi jasné, že problém není v Rogerovi.
Reagovat
a.magerova
Máš pravdu, nebyli jsme tam.
Celá tato má averze vůči Tvé zkušenosti vznikla vlastně tím, že nám ji tady místo Tebe dramaticky a velmi ochotně několikrát a svým osobitým a dost zaujatým způsobem líčil giginek. Škoda, že ze stejným zápalem nám tu nepíše o zkušenostech své kamarádky letušky, která má opačné poznatky, ale tak co už můžeme chtít od hatera Federera, že?
Takže Tobě nicku rod_laver se omlouvám.
Reagovat
a.magerova
oprava: se stejným zápalem....
Reagovat
rod_laver
v pohodě, omluva se přijímá, nemyslela jsi to zle.

Bohužel tato zkušenost posloužila některým tak, jak se jim hodí. Novak taky není zrovna stoprocentní a Gulbis by měl excesů daleko víc :)

Mi šlo o to, že jsem zakoupil některé produkty RF (raketa Wilson, nějaké oblečení atd.), + jsem byl na Masters, TM a GS, kde Roger hrál a z toho všeho má Roger příjmy. A já jako zákazník očekávám zpětnou vazbu, toho by si měl být Roger vědom, i když je to pro ně často nepříjemné. Neřeknu, kdybych stál v hloučku 100 lidí, kde chce každý podpis, ale v situaci, ve kterém jsem byl, jsem podpis očekával. Roger náladový bude, jde to na něm vidět, ale kdo z nás není. Naopak jsem nedávno mluvil s člověkem, který se s Rogerem osobně setkal v Praze při natáčení reklamy (nevěděl jsem, že tady Roger krom DC někdy byl) a měl s ním pouze pozitivní zkušenosti. Existují určitě i větší protivové, ale např. Del Potro vystupuje nejen během zápasů, na tiskovkách, ale i při podpisech, focení atd. vždy pozitivně. Ale to je spíš světla výjimka :)
Reagovat
a.magerova
Samozřejmě Tvé pocity chápu a určitě i já bych byla hodně naštvaná a někomu si postěžovala, ale rozhodně nééé giginovi ;-)

Jj Roger náladový je, to máš pravdu.
Roky tu říkám, že by mě zajímala kniha Mirky "Můj život s Rogerem", asi bychom si početli a i jí přestali závidět. My na tom vidíme hlavně to pozlátko, ale život s ním asi bude chvílemi i krušný. Kolikrát přemýšlím, jak asi s ním jedná, když prohraje důležitý zápas, jestli potřebuje hladit a chlácholit nebo jestli je lepší ho nechat několik hodin vyvztekat o samotě.
Ale předpokládám, že knihy se nedočkáme :-/

Tak aspoň podle videí víme, že pokud turnaj vyhraje, může se na něj i vypláznout jazyk a taky víme, že mu po výhře na turnaji udělá radost namalovaný obrázek :-))

http://www.youtube.com/watch?v=X-0A-qPylKc

http://www.youtube.com/watch?v=f-Jq9u5pHnQ
Reagovat
J.M.
Tohle je přesně ten největší omyl a nesmysl, kterého se "konzumenti" čehokoli ve svém myšlení dopuštějí. Že když si koupí raketu s tenistovým logem, má tenista povinnost se mu podepisovat. Že když si koupí lístek na koncert svého oblíbeného umělce, mají právo za svoje těžce vydělané peníze ho obtěžovat v soukromí. Že když fandí tenistovi, má tenista povinnost se jim při každé příležitosti podepisovat.

Nemá. Zakoupený lístek je vstupenka na představení, nic jiného než to. Zakoupená raketa není nic jiného než zakoupená raketa. Tohle všechno jenom vypovídá o myšlení dotyčného, který takhle infantilně, sebestředně a nevyzrále svět vidí, nevypovídá to vůbec nic o charakteru lovené "celebrity".
Reagovat
rod_laver
1, mám za to, že oba umíme vnímat rozdíl, když někdo celebritu obtěžuje v soukromí anebo na jeho veřejném tréninku.

2, možná by sis krom věčného marnění na tenisovém fóru mohl vyjít ven, abys pochopil, jak to chodí. Máš zřejmě nedostatek smyslu pro byznys, což už jsi párkrát zde prokázal v ekonomických diskuzích. Roger rozhodně byznysmen je - podívej se na jeho FB, na rozdíl od Rafy či Novaka jeho profil obsahuje pouze příspěvky týkající se jeho sponzorů. Nic víc dodávat nemusím, byla by to škoda a nemám zálibu ani čas v elaborátech jako ty.

3, jako odborníka na tenis tě, jako většina lidí zde, respektuji. Tvé příspěvky jsou často přínosné, tvá osobní invektiva nikoliv. Není nic jednoduššího, než si mě dát do ignorace.
Reagovat
J.M.
Ty absolutně nechápeš důvod věcí, které píšu. Můj příspěvek vůbec není mířen na tebe, a už vůbec ne jako invektiva. Stejně tak ignorace je naprostý nesmysl, který vůbec neřeší to, co a proč píšu.

Co se týče bodů 1 a 2, ty nic nemění na tom, co jsem napsal. To platí stoprocentně.
Reagovat
J.M.
Jinak bláboly o byznysu v těchto tématech jsou vždycky jenom výmluvy, kterými se lidé neúspěšně snaží zamluvit absenci lidských kvalit, bezohlednost a sebestřednost.
Reagovat
Mayo
Som zvedavý na tohto Pánesa aj na US Open, aký bude mať žreb...tam predsa na 3 víťazné to bude o inom ale minimálne SF by som si tipol, že spraví
Reagovat
smazaný uživatel
Inak z tých hráčov 5-8, ktorí budú pripadat na QF je David asi najtazsí protivnik, vzhladom k tomu, čo predvádza Berdych, Raonic, Dimitrov..Ovela nebezpečnejší hráči číhajú o kolo skor..
Reagovat
Denis92
Vela bude zalezat od toho ci bude hrat Nadal. Ak nie, tak Ferrer bude c.4 a Murray c.8..
Inak suhlas, Ferera do QF nebude chciet zrejme nikto.
Reagovat
r.Fever
ja ako fanda RF by som ho do QF bral, ale to aj Dimitrova, Raoniča či Berdycha :) len nech sa Andy zdržuje niekde ďalej
Reagovat
smazaný uživatel
Snad by ses ho nebál? Vždyť ten je teď absolutně neškodnej. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D Dneska se mi zdálo, že odkopnul Amelii, že byl na TP článek: "Murray s Mauresmovou tápe, pokračovat bude bez ní" :DDD
Reagovat
peRFect
Je to legenda a za výkony v letošní sezóně rozhodně zasloužený titul. Jen si už nepamatuju, kdo se mi tu vysmíval, když jsem psal, že na 1GS zcela jistě má a pár titulů z tisícovky též přidá...
wimb - finále, toronto - finále, cinci - vítěz. Skvělá šňůra.
Reagovat
Fandina
Super Rogere. Výborně, výborně, výborně. Ve druhém setu jsem se obávala, ale třetí set luxus. A moc držím palce dál. Go Rogere go go go!
Reagovat
dappe
Dobrej zápas, chyběla trochu jen vyrovnanost jednotlivých setů. Ferrer mě překvapil, nečekal jsem, že bude hrát takhle dobře. Federer hrál kromě výpadku ve 2.setu výborně, snad mu to vydrží. Bylo pravděpodobné, že po loňské sezoně přijde zlepšení, ale tohle je pro mě příjemné překvapení. Jako dřív už to nebude a nemůže být, ale letošní sezona je výborná a ještě něco letos určitě vyhraje. Navíc Federer začíná mít celkem dost bodů, bude to zajímavé :)
Reagovat
smazaný uživatel
konecneeeeeeeeee roger, aky som len stastny, najstastnejsi, jupiiii :)
Reagovat
Denis92
Konecne! Tento titul ma velku hodnotu pre Rogera najma po psychickej stranke. Pred USO to je fajn doping. Celkovo mozeme hodnotit US series pozitivne, hoci vykony neboli vzdy najlepsie.
Odohral 10zapasov za 13dni z coho bolo dost 3setovych. Teraz poriadne oddychnut a uvidime ako mu to pojde v NY.

Zaujimave, ze cely cas sa hovorilo ake su slabe navstevy v Cincy a teraz oznamili, ze to bol rekord v pocte fanusikov.
Reagovat
spaniel
McEnroe porazil Gerulaitise 16x po sobe. Sedmnacty zapas vyhral konecne Gerulaitis a na tiskovce rekl: "Nikdo! Nikdo neporazi Vitase Gerulaitise 17x v rade!" :D
Tak jestli neco podobne chysta David :) doufam, ze to nebude na US Open. Budu peclive sledovat los :/
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace Rogere. Super finále až na ten 2. set. Ted si odpočinout nabrat síly a vyrazit do New Yorku. Come on
Reagovat
r.Fever
Ako titul dobrý, o tom potom.. ale keď takýto tieň Federera dokáže byť najlepším hráčom US Series, nuž dobre :)

V druhom sete od stavu 0-3 som akosi tušil, že si to Federer pošetrí na 3.set, chcel podávať prvý a to ho aj akosi nakoplo, tá hra v poslednom sete naozaj spĺňala všetky kritériá. Inak sa mi herne veľmi nepáčil počas celého turnaja.

Takže Cincy ostáva pevnosťou po tom minuloročnom kocúrkove čo sa tam dialo :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Kiež by sa také kocúrkovo dialo aj na antuke :)
Reagovat
r.Fever
radšej nie, v záujme uchovania tvojho duševného zdravia ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Veru..Aspoň mojho, kedže to uz tebe nevyšlo..;)
Reagovat
r.Fever
ak ti tú diagnózu ozrejmoval pán doktor Volčenkov, tak potom v pohode
Reagovat
spaniel
Snad to Rogera nakopne smerem k USO. Konecne vyhrane finale. Musi si ale odpustit vypadky, jako mel ve druhem setu. To byla katastrofa.
Reagovat
elda
Ten pohár je ošklivý.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak já jsem ráda, že to konečně zlomil, to se mi líbí čím dá víc, tohle ho musí zákonitě nakopnout, na GS pořád má :) Chum jetze!
Reagovat
rod_laver
Roger si vsadil na 2:1, přece jen musí živit čtyři děti a po finálových porážkách není peněz nazbyt, to je jasné. Gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
vybabral se, paradni obrat, zkuseny zaver a ted uz jen pro vazu.. :-)

David vyborne, zatapel nebezpecne.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že Feru nevyužil ten setball na 6:0, celkom nenápadná loptička, ktorá však mohla udať tón tretieho setu..V prvých dvoch hral ale Španiel celkom fajn, ukázal, že aj dva roky po 30ke sa dá predvádzať najlepší tenis kariéry..

Federer dnes porazitelný, ak by nebol vo vedení, isto by klasicky znervóznel, hoci v tejto disciplíne prekonať Ferrera ozaj nie je lahké..Písal mu vsak servis a s novou raketou celkom výrazne zlepšil BH, hlavne z neho cítiť istotu.
Reagovat
r.Fever
Federer a dostať kanára ? Taký blesk udrel v novom tisícročí len raz a aj to v podstate zabalenom zápase ;) Na takéto disciplíny sú iní experti.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak..Finále RG proti Rafovi, to moze Federer rovno zabaliť :)
Reagovat
r.Fever
nuž, titul si tam získal, radšej sa sústreďuje na prestížnejšie GS, napríklad Wimbledon :)

btw Lukáš Lacko pozdravuje
Reagovat
smazaný uživatel
Ktorý Wimbledon, ten z 2008?..Ten bol veru dost prestížny..

Lukáš Lacko?..To je kamoš Stachovského tuším, v Bratislave sem tam trénujú..
Reagovat
r.Fever
máš pravdu, len ten a ešte 2010 boli prestížne, iné sa ani neudiali :) potom chápem tvoje tenisové "myslenie"..

a inak Stachy v BA už veľmi netrénuje, skoro vôbec
Reagovat
smazaný uživatel
Heej?..Tak si to pochopil?..Pekne si si to domyslel, pán scénarista..

Stachy absolvuje svoje tréningy už iba v Londýne, od minulého roku.:)
Reagovat
r.Fever
opäť, mylná info, Stachy trénuje na viacerých miestach, over si to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nepochopil si to.
Reagovat
r.Fever
Ak myslíš lacnú narážku na minuloročnú prehru, na to fakt extrémne chápanie netreba. ;)
Reagovat
Hypertac
To je skoda. Po druhem setu ho mel dorazit. S takovou opravdu nic velkeho nevyhraje.
Reagovat
elda
Tak nám v Cincy vyhrály "staré struktůry" - Roger,Serena, Bryani. Žádné překvápko. Škoda.
Reagovat
Cico93
všetkých som mal na tikete:)
Reagovat
elda
oprava:Cinci
Reagovat
Cico93
a veľká pochvala pre Davida.
Reagovat
Vojtiik
Eazy 8-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist