Federer zakončil sezonu už poosmnácté v Top 20 a překonal Connorse

19. 11. 2018, 11:44
Aktuality 417
Roger Federer překonal další rekord. Sedmatřicetiletý Švýcar už 18. rok po sobě zakončuje sezonu mezi dvacítkou nejlepších tenistů sezony, čímž překonal dosud nejúspěšnějšího Američana Jimmyho Connorse. Vysoko se v žebříčku tenistů s dlouhodobou stabilní výkonností nachází i Tomáš Berdych.
Profily hráčů
Roger Federer

Letošní sezona skončila pro Rogera Federera porážkou v semifinále Turnaje mistrů, kde neúspěšně útočil na jubilejní 100. titul. I když však stejně jako loni úplně vynechal antukovou část sezony, vyhrál čtyři turnaje včetně Australian Open a rok zakončil na 3. místě světového žebříčku.

Osmnáctý rok po sobě tak sedmatřicetiletý Švýcar figuruje na konci sezony v Top 20, což se mu podařilo jako prvnímu v historii. Překonal Američana Jimmyho Connorse, který byl mezi dvacítkou nejlepších tenistů světa na konci sezony sedmnáctkrát. 

Federer navíc jen v letech 2001, kdy se tehdy dvacetiletý mladík prodíral mezi světovou elitu, a 2016, kdy zkušený rodák z Basileje kvůli zranění a následné operaci kolena odehrál jen sedm turnajů, sezonu zakončil 'pouze' v druhé světové desítce mimo Top 10.

Celkem pětkrát (v letech 2004, 2005, 2006, 2007 a 2009) Federer ukončil rok jako světové jednička. Tou byl celkem 310 týdnů, což je historické maximum.

Ve Federerově šlépějích kráčí také o pět až šest let let mladší kolegové Rafael Nadal, Novak Djokovič a Andy Murray. Otázkou je, zda si zbylé trio z Big 4 rovněž udrží výkonnost i v tenisově pokročilém věku a alespoň se Švýcarovi v této statistice vyrovná.

V žebříčku tenistů, kteří byli na konci roku v Top 20, je vysoko i Tomáš Berdych. Ten letos i vinou zranění zad vypadl z elitní dvacítky poprvé po 12 letech.

• TENISTÉ, KTEŘÍ NEJČASTĚJI ZAKONČILI SEZONU V TOP 20 •
18 Roger Federer (Švýc.)
17 Jimmy Connors (USA)
16 André Agassi (USA)
14 John McEnroe (USA)
14 Ivan Lendl (USA)
14 Rafael Nadal (Šp.)
13 Pete Sampras (USA)
13 Novak Djokovič (Srb.)
12 Boris Becker (Něm.)
12 Stefan Edberg (Švéd.)
12 Andy Murray (Brit.)
12 Tomáš Berdych (ČR)
* tučně jsou zvýrazněni aktivní tenisté
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

417
Přidat komentář
Roger_Federer
Muze nekdo kdo ma nato cas a chce se mu hledat, jak se v letech dejme tomu 10-13,15 vyjadrivali zdejsi fans RN na adresu TM??
Zda panove tvrdili, ze je to podradny turnaj,na kterem vlastne nezalezi??
Nebo je to ted tim, ze uz vi,ze RN ho dokonce kariery uz nevyhraje(pokud se mu stim nepomuze).Kdezto hraci temne ery ten turnaj vyhrali a Rafu vyfackovali. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hledat to nebudu, ale přesně ti to povím.

2010-2013 a 2015
Letos bude první titul z TM a tím se stane kompletním GOATEM
TM je více, než GS protože na něm hrají nejlepší hráči sezóny
TM vyhrávají pouze největší hráči a legendy

2018
TM někdo musí vyhrát, je to turnaj do počtu a nikoho nezajíma
Na TM hrají pouze ti, kterým se chce hrát, nebo jsou zdraví
Když to může vyhrát Zverev, tak to může vyhrát každý (ne nemůže)

Něco jako když arogant se Švýcarska řeší problém s rozhodčím a řekne - Chápu, respektuji jsou to pravidla, natož slušný klučina z Mallorcy řekne - Tenhle rozhodčí si můj zápas už nezapíská.

Ztratili se v Matrixu a říkají to, co se jim hodí a největší prdel na tom je to, že i to co se jim hodí už domotali. :D
Reagovat
Amputace
TM je víc než GS :D Ano, to jsme tady určitě všichni tvrdili... Nicméně o tom, že všichni Rafovi fanoušci toužili po zkompletování sbírky s TM snad nikdo nepochybuje a netřeba ani nic dohledávat. Ale že ho tady někteří experti staví na úroveň GS a ohánějí se tím, že to za zbytek hráčské špičky řekl hráč, který GS zatím ani nevyhrál, je dost vysoko nastavená laťka.
Reagovat
Amputace
Nemyslíš ty toho švýcarského gentlemana, který si rád diktuje, jak rychle po výměně si může vzít soupeř jestřába, byť to v pravidlech není?
Reagovat
smazaný uživatel
Divej já neobhajuji nikoho, ale jestřába je za vhodno si vzít hned, co je to možné. Nebo ti přijde normální počkat půl minuty, poradit se na dálku s týmem, fanoušky, rozhodčím?
Reagovat
Amputace
Půl minuty ne, ale třeba deset vteřin? Nepřišlo mi, že by Del Potro udělal ve finále US Open něco špatně, nebo že by čekal půl minuty.
Reagovat
a.magerova
Den tu člověk nevleze a hned 157 nových komentů... to teda čumím...
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak když už jsme u těch rčení:

"Kdo chvíli stál, již stojí opodál - den žádný dvakrát se již nenarodí, čin dvakrát neuzraje."
Reagovat
George_Renel
To je tak, když v tom slovenském call centru nemají o nočních směnách co dělat. .-b
Reagovat
Patik
Že to niekoho baví tu na portáli vôbec riešiť ešte stále túto rivalitu..s tými istými ľudmi..furt dokola to isté..veď už sa kašlite nato prosím vás..Roger je proste fackovací panák každého Djokoviča alebo Nadala na grandslamoch alebo celkovo..ale napriek tomu drží rekord v počte grandslamov..týždne na poste svetovej jednotky..a držitelom neviem koĺkých ďalších rekordov ..ale to je podľa logiky takýchto fanúšikov antukára ktorý to nevedia prehltnúť len akási náhoda ..grandslam sa počíta len keď na ňom porazíš Nadala alebo Djokoviča..alebo Roger len ťaží z nejakej absencie alebo z okolností..vždy proste každý jeho úspech viete poprieť zhodiť znehodnotiť..úplne smiešne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor. Forehand říká, ze Federer rok nic nevyhrál a se svými rivaly (Rafa,Nole) si pouze podává pravici u pásky. Nějak zapomněl, ze Fed vyhrál letos GS a Rafa ho neporazil od 2014. To jsou ty podmnozinky ve kterých se kluk trosku ztratil. Chudák. :(
Reagovat
Patik
Tomu ver..a ani Basilej sa nepočíta lebo tam je slabé obsadenie..takže to nemá žiadnu hodnotu..a čo sa AO týka to by som vedel ľahko spochybniť keby som forehand..skreč Nadala Djokovič vracajúci sa po zranení..Chung mu skrečoval v semifinále Čilič je labil..to je taký hráčkarsky grandslam ťaženie z okolností.
Reagovat
smazaný uživatel
No ved pochopitelne. Ten zreb Fuchovich, Berdych, Chung, Cilic...

Dobre si pamatam...To su Rogerove GS uspechy v skratke :)
Reagovat
Patik
No vidíš..presne som sa trafil. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hej hej.

Bolelli, Pella, Gasquet, Marterer, Schwarzman, DelPo, Thiem a Lajovič, Daniel, Mayer, Dolgopolov, Rublev, DelPo, Anderson představují poslední dva GS tvého idolu.

Kolik tam je hráčů TOP 5, nebo BIG3? Ono se říká, že se tonoucí stébla chytá, ale ty už nemáš ani to stéblo, nemáš se čeho chytit, jsi na dně a není cesty zpět.
Reagovat
Patik
Netreba to ani riešiť už..v konečnom dôsledku samotný hráč či už Federer alebo Nadal zato nemôžu že sa súper v druhej polovici zranil alebo že má jeden lahší los než ten druhý..obaja potili krv na kurtoch aby boli tam kde sú..porazia súperov ktorých dostanú nie ktorých si vybrali..získajú GS a hotovo..samozrejme že víťazstvo chutí lepšie keď sa nato nadrieš ako keď len preletíš a finále dáš 3-0..ale nebudeme predsa teraz rozoberať koho grandslam titul alebo úspech je zaslúženejší a má vačšiu hodnotu..to by tu zanikla polka rekordov v tenise.
Reagovat
Roger_Federer
Ale to tady fans Nadala rozebiraji od zacatku věků..proc?
Dehonestovat RF.jedina cesta.
..A navic je jasne, ze kdyz borec ma 20 titulu a druhy 17 tak proste musely porazit xkrat ty nejlepsi hrace na tech turnajich.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako já tyhle dehonestátory mám v konečném důsledku někde. Řekl bych u zadnice, ale tam mám ještě důležitější věci, takže možná někde pod botou. Někdy mám chuť polemizovat a jindy se mi nechce, je to odreagování, ale tady pro mistra jsou jeho zfalšované podmnožinkové stats celým jeho bytím. Normálně bych řekl, že mi ho je líto, ale není.
Reagovat
Amputace
A vy Rafu nedehonestujete? Ne, vy se pouze bráníte zlému Forehandovi, že? Který vás vlastně stvořil...
Reagovat
spaniel
Vidis, bingo! Infekcni kus. Shnile jablko das do kose k ostatnim. Vysledek znas.
Reagovat
Roger_Federer
Nebud smesny, xkrat jsem tady sam uznal, ze jsem zacal byt aktivni(odpurce Nadala) az po roce 2012, kdy jsem po Wimbledonu tady cetl ty Forehendovi dehonestace a sra.cky.
Ano ja jsem rozhodne produktem poloboha Forehenda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Boze moj. To sú zas ublíženecké bláboly fanatikov..:)

Ako prve sa na TP objavil masívny hejt voci Nadalovi, okolo roku 08-10, kedy zacal Nadal búrat Federerovu glorioulu. Nadalovi fanusikovia nemali dovod mat Federera neradi, práve naopak. Je to talizman jeho uspechov.
Reagovat
Roger_Federer
Co ma internetova diskuze spolecneho s ublizeneckyma kecama??
Nebo si myslis, ze nekoho "zajimame" navzajem v realnem zivote ?
Reagovat
spaniel
Lol 08-10. Dalsi bIbost do sbirky.
Reagovat
Pe3k
Čilič je labil, ale na Nadala to stačilo ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Rok nic nevyhral..Ber to tak, ze to neni adresované tebe a Stankovi, ktorý to beru doslova, ale ludom, ktorí chápu kontext. Na vsetkych svojich paradnych disciplínach od Halle, W, Cinci, USO, TM Federer uplne vybuchol...Kludne sa utesuje Rotterdamom a Bazilejiom, ktore nikoho nezaujimaju..

Na kolkych GS od roku 2014 spolu hrali?..Na dvoch, je to tusim 1:1..To je vsetko, na co si historia za toto obdobie bude pamatat :)
Reagovat
Roger_Federer
A kdo krome tebe chape tvuj kontext :):)?
Mozna dement Frantz, gratuluju Forehende, nekdo ti rozumi.:);):):)
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, ako si pekne vodu kázal a pohár dobrého červeného vypil..

Uz ked kážeš o znevažovaní druhých, ale Rafu nazveš antukárom :)
Reagovat
Patik
To je zvláštne častokrát vídavam či už v televízii alebo na internete obrázky s jeho pózou s kolenom vyše pásu s nadpisom King of Clay..ale ľudia sa mýlia lebo sú to hlúpe ovce zaslepené Federerom..:) mne to je dá sa povedať aj jedno ale čo si zapamätá história viac ..čo si budú tenisoví fanúšikovia Nadala alebo objektívni nestranní fanúšikovia pamätať viac o 20 rokov počet French Open..alebo počet jeho grandslamov..najlepšieho tenistu všetkých čias alebo najlepšieho antukára všetkých čias ?
Reagovat
smazaný uživatel
Co to tu na mna skusas priatelu?..

Nevies aky je rozdiel medzi King of clay a antukárom?..

Dáme si polnočnú lekciu základov terminológie?..

Antuka je jediny povrch, ktora ma svojho krála. Vsade inde to je otvorené. Preto king of clay..

Antukár s dvoma Wimbledonmi a 3USO?..Sibe ti?..
Reagovat
Patik
No súhlasím s tebou Forehand..antuká má krála ako jediná z povrchov..lebo štýl hry krála je primárne stvorený na tento povrch..na druhej strane mať 8 Wimbledonov a 11 grandslamov z betónu kde je to koniec koncov oveľa otvorenejšie je pekný úspech myslím si.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda tej antuky no, ta mu velmi chýba.

Je to taký smutný král...
Reagovat
Patik
Podľa mňa je to dosť o tom ako akému turnaju kladieš priority..čiže neni až taký smutný len kládol a kladie vačší dôraz na iné turnaje.
Reagovat
Pe3k
Jedno to není, teď lžeš.
Já bych také uvítal gs v hale (tím pádem by RF atakoval 30).
Turnaj vybočuje, to ano, souhlasím. Tento turnaj hraje pouze 8 nejlepších hráčů světa, čili pro naprostou většinu je to životní úspěch, jen se zúčastnit. Hráči již na začátku sezóny určují účast na wtf jako jeden z cílů sezóny. Je to velkolepé zakončení tenisové sezóny, oslava tenisu.
A co se týče tebou zmiňované hodnoty? Tu určila atp a samotní hráči ji dávají na úroveň gs!
Reagovat
Pe3k
Tohle patřilo dolů, odpověď Amputaci, sry.
Reagovat
Amputace
Je to jedno ve vztahu k této diskuzi, nesnaž se mi lézt do hlavy, nemáš na to kapacitu. Samozřejmě, že bych byl rád, kdyby ho Nadal vyhrál. O kterém turnaji, z těch, které nevyhrál, by Nadalův fanoušek ostatně řekl něco jiného? No na úrovni GS rozhodně není. Nevěřím, že by například Nalbandian nevyměnil TM za Wimbledon. Je to velká prestiž a show, kolem toho to je to celé postaveno - od specifického, pro tenis netradičního systému vyřazování, až po osvětlení v hale. A že by měl být TM už od začátku sezony cílem? Nesmysl už z logiky věci. Protože když vyhraješ GS a třeba nějaký Masters, je pak už velice pravděpodobné, že to na účast v TM bude bodově stačit. Nebo mi chceš tvrdit, že hráči třeba před Wimbledonem myslí na účast na TM a chtějí ten Wimbledon vyhrát, aby se dostali na TM? Je to taková třešnička na dortu za celou sezonou, rozhodně ne nějaké její vyvrcholení - tím je samozřejmě US Open. A na ta vyjádření hráčů, kteří staví TM na úroveň GS, mi dej, prosím, odkaz, to bych si věru rád přečetl.
Reagovat
Marduch
souhlas
Reagovat
Pe3k
V první větě, napíšeš, že je to jedno a zbytek vyzní tak, že není...dmnce.
nesnaz se mi lezt do hlavy, nemáš na to kapacitu? :D
Kde jsi to vzal? O žádném lezení do hlavy nebyla ani řeč, navíc to není ani možné a už vůbec ne skrze diskuzi o tenise přes internet...a jakákoliv tebou zmiňovaná kapacita by ti k tomh nijak nepomohla. Začínám si myslet, že si blázen.

No na úrovni gs rozhodně není. Tak znovu, snad to tentokrát pochopíš. Není na tobě hodnotit hodnotu jakéhokoliv turnaje a ja jen napsal, že to tak vidí samotní hráči! Podívej se na reportáž s letošním vítězem Zverevem! Jediné z těch naprostých nesmyslů co si napsal, s čím bych souhlasil je, že by Nalbandian vyměnit wtf za Wimbledon, to je snad jasné to by udělal každý, obzvláště když žáden gs nemá!

Co ti vadí na osvětlení v hale? Chceš ať hrají po tmě?
Pokud považujes wtf za netradiční tenisový turnaj, dobrá ovšem má mnohem větší tradici než tenis na Olympiádě a ani jednou jedinkrát jsem neviděl, že bys tady ty nebo jiný fanda Nadala zrovna Olympiádu a tenis znehodnocoval, zesměšňoval, či nazýval exhibicí. Proč asi? Tu přímou korelaci mezi tím, co Rafa vyhrál a tím co nikdy nevyhrál vidí i slepec...

A poslední věc: já nepsal, ze by měl být cílem, ja napsal, že mnoho hráčů ho řadí mezi své hlavní cíle v sezóně, což bys věděl, kdyby si sledoval rozhovory, četl články a o tenisu obecně něco věděl.
Reagovat
Amputace
Omg. Ty jsi vážně hlupák, to snad ani nemůže být pravda. Nejsi absolutně schopen chápat, že jsou lidé, kteří mohou uvažovat jinak než ty. To, že nějaký turnaj či cokoli jiného z nějakých důvodů kritizuji, v tvé jednoduché hlavince automaticky znamená, že to kritizuji kvůli Nadalovi? Na víc se nezmůžeš, než na uvažování podobné úrovně? I kdyby vyhrál Nadal dalších 50 RG, stejně bude mým nejoblíbenějším GS Wimbledon. I kdyby Nadal vyhrál 50 TM, stejně si o něm budu myslet to, co píšu. Mezi tebou a Forehandem je tak gigantická inteligenční propast, že jsem to u žádných dvou trollů v diskuzích ještě nezažil, to prostě musí cítit i FFF - ale to jen tak na okraj.

Píšeš o hráčích v množném čísle a pak jako příklad uvedeš Zvereva, jehož je TM životní úspěch, protože nemá ani 1 GS. To je už i na tebe hodně silná káva. Pošli mi odkazy na hráče, kteří mluví v podobném duchu, ale jsou zároveň držiteli GS. Jsem vážně zvědav, co vyhrabeš. Pošli, jak to říká Federer nebo Djokovič.

Mám na mysli osvětlení (spíše téměř tmu) mezi gemy, to vážně mohlo dojít i tobě. Celé to zkrátka velmi pěkně vypadá.

To, že jsi tady něco neviděl, neznamená, že se to nestalo. Nulová argumentace. Olympiádu jsem nikdy u Nadala zvlášť neřešil. Je dobré, že ji má, ale bez váhání bych ji z fleku vyměnil třeba za letošní Wimbledon nebo AO 12 či 14. Ale ano, máš vlastně svým způsobem pravdu - Olympiáda může být tak na úrovni TM v kariérním významu tenisty.

Nic jsem exhibicí nenazval, ani přímo ani nepřímo. Show nerovná se exhibice.

Samozřejmě, že řadí, to ale nijak neodporuje tomu, co jsem o tom turnaji napsal. Je víc než Masters, ale méně než GS. Není na jeho úrovni, neřku-li nad ním. Prohlášení nadšeného Zvereva, který doposud nic většího nevyhrál a ani se tomu nepřiblížil (nehrál ani finále GS), asi nebude úplně objektivní měřítko, nemyslíš? Že hráči řadí TM na úroveň GS je blábol, o který mi asi tak primárně šlo.
Reagovat
Pe3k
Ok, beru jsi blázen.
Reagovat
Amputace
Raději budu blázen než hlupák, který bezmezně věří a za právoplatného mluvčího ostatních tenistů považuje vyjádření 21ti letého kluka, který hrál podruhé v životě TM a nic významnějšího kromě něj nevyhrál.
Reagovat
Marduch
typicky Pe3k, dosly argumenty, zbyva osobni utok.
Reagovat
Pe3k
Ale věta, že je mezi mnou a Předkožkou gigantická inteligenční propast, kterou jsi u dvou trolu ještě neviděl, to se ti opravdu povedla! Za prvé je to pravda, díky za to a za druhé jsi ho veřejně označil za trola, díky i za to...

Btw.asi tomu nebudeš věřit, ale jsou tu i horší než Trollhand, přečti si Peggy, Frantze, a jistě tam u Vás najdeš hromadu dalších ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pocit, že ťa to trochu zasiahlo.

Nezúfaj, kebyže sa stretneme na rybníku, urcite by si ma prevalcoval. S prútom v ruke. Mal by si sa realizovat skor v tých vodách, aby si posobil dostojnejšie :)
Reagovat
spaniel
Nazor muzes mit, jiste. Nedojde ti ale zvlastni, ze takovy nazor maji jen fandove Nadala? Jisteze TM neni tak dulezity jako GS a zadny hrac by nemenil. Ale vazne pochybuji, ze by nekdo menil titul z TM za Master 1000. Osobne bych byl radeji, kdyby to byl paty Slam, halovy... ale vy urcite ne, jelikoz vime jak by vypadalo celkove poradi. Naskok Rogera obrovsky, Novak uz davno pred Nadalem :) A argumentovat tmou mezi gemy, lol. To je na urovni antuka ve vetru prasi do oci.
Reagovat
smazaný uživatel
To mě se styl čtyřech GS líbí, ale ten čtvrtý by mohl být spíše v hale. Hrálo by se venku na hardu, na cihle, trávě a vevnitř na hardu. Takhle jsou 2 GS venku na betonu, což není tak komplexní. Já osobně bych spíše přivítal Masters na trávě. A klidně bych to udělal tak, že by se sloučil Stuttgart s Halle do jednoho turnaje s názvem ATP Stughalle Masters 1000 :D
Reagovat
Amputace
Ježiš, spanieli, ty mě snad ani nečteš... Vždyť přesně to tady píšu, možná někde jinde v tomto vlákně. Raději halový GS než natolik specifickou formu turnaje zrovna pro halu. Nikde ho neřadím na úroveň Masters. Jasně jsem napsal, že je více než Masters a méně než GS. Vážně nevím, co ti na to mám říct..

Chceš popřít, že ve srovnání s drtivou většinou jiných turnajů je TM show? Celé to připomíná spíš zápas třeba NHL než tenisový turnaj. Zřejmě je to ale jen můj subjektivní dojem.
Reagovat
Amputace
A co říkaj jen fandové Nadala - že není TM na úrovni GS? To si nemyslím, že říkají jen oni..
Reagovat
spaniel
Jasne ses postavil na stranu trollhanda, ktery ho shazuje. Nekolikrat. To ze pak napises v dalsich vlaknech to, s cim souhlasim, je uz vec jina. Je jasne ze GS>WTF>M.

S cim ale absolutne nesouhlasim je jak omilas, ze turnaj mistru by nemel byt na jednom povrchu. To neni zadny turnaj mistru. Je to ceska sprznenina, neco jako u filmu. Je to world tour finals, takze finale/ukonceni tour. Je to proste specificky turnaj, ze ma skupiny...a co? Uz nasazeni je vyjimecne. Ano, je to vic show nez jine turnaje. Protoze se sejde 8 nejlepsich a masti se mezi sebou. Stridat povrchy je blbost. Musi to byt na konci roku vzhledem ke kvalifikaci. A snad nechces aby ses hraci co stravili 2 mesice v hale adaptovali na turnaj na antuce?
Reagovat
Amputace
Vy už jste vážně úplně zfanatizovaní. Úplně už ignorujete názor jako takový, vše si okamžitě škatulkujete. Ano, postavil jsem se za Forehanda v tom, že vyhrát GS je podle mě těžší než TM, ve kterém i s prohrou můžeš ve výsledku vyhrát. Princip play-off je vždy těžší (i na psychiku) než princip skupin. Dále už to bylo o srovnávání hodnoty TM a GS. To už je zakázané tady s něčím souhlasit? Mně nejvíc vadí, že ať napíše kdokoli cokoli, okamžitě si to vykládáte, že to píše kvůli Nadalovi - kvůli tomu, že ten turnaj Nadal nevyhrál, že toto tamto. Já si ve skutečnosti nijak zvlášť nelibuji v tenise na antuce - špatně tam jde vidět míček, je to hodně fyzické, málo se hraje na síti atd. A přesto fandím Nadalovi.

Jasně, z hlediska kalendáře to nejde udělat jinak. Škoda, že tam prostě není GS v hale no. To by mi přišlo asi nejlepší. Já jsem docela tradicionalista, a proto mám s TM trochu problém, protože oproti všem dalším turnajům totálně vybočuje. Baví mě to sledovat, protože je to něco jiného, ale nesleduji ho s takovým nadšením a zaujetím jako GS.

Tebe vlastně tenis na jakém GS baví nejvíc? Myslím z hlediska povrchu. A bez ohledu na Federera. Mě dlouhodobě asi US Open a v posledních letech i to zrychlené AO je plné výborných zápasů. K turnaji se vším všudy mám ale nejblíž k Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to si vystihol. Úplne stádo schopné rozmyslat len v jednotkovej sústave..

Za vsetkým hladaju carodejnice, Nadala, Federera. Clovek nemoze mat názor :)
Reagovat
spaniel
Ty zmlni, kdyz se bavime. Ty jsi prapuvod vsech s*acek.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pozrime sa na siláka :-)
Reagovat
spaniel
Dik, cvicim uz dva tydny.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejaké speciálne cviky na mozog, napriklad?
Reagovat
spaniel
Muzu doporucit...ale to by ti neslo, kdyz vezmu v potaz tve schopnosti s cisly :/
Reagovat
smazaný uživatel
O tom nepochybujem, ze mozes.

Táto partia je pomerne zanedbaná. Tusil som, ze na tom pracujes. Cesta bude dlhá, budem sledovat progres v 2019. Drzím palce..

#NoPainNoBrain
Reagovat
spaniel
Jedna moje bunka je na tom lip nez ta tva predpotopna kalkulacka ;)
Reagovat
Roger_Federer
Hlavne jeho schopnosti pouzivat vyhledavac a overovat data jsou bozi :)
Reagovat
spaniel
Kdysi Wimbledon, pak postupne prechod k AO...
Reagovat
Pe3k
Promiň, ještě ten odkaz.

https://youtu.be/VPWYqAob_6c

Všimni si dobře, co přesně řekne; hlavně to slůvko players, čili on nemluví jen za sebe, ale i ostatní co tam jsou! A čí názor je tedy ten důležitý? Jednoho no name pomatence co fandí Nadalovi, nebo Zvereva a ostatních 7 nejlepších hráčů planety? Ani nemusíš odpovídat...
Reagovat
Nola
Sasha je hovorcom ostatnych hracov?
7 nejlepších hráčů planety? fakt nikdy nemas dost?
GS je daleko viac ako TM, stavat ich na jednu uroven moze iba ignorant, a to pisem ako fanda Noleho, ktory ich ma 5.....
vsetkych 5 TM by som vymenila na 5 GS
Reagovat
Pe3k
Nolka nepochopila, co jsem napsal, kdo by to byl čekal ;D

Tak znovu ja jsem napsal, že pro mě je wtf na úrovni gs, ale že pro hráče, co je na tom tak těžkého k pochopení?
Že bys vyměnila je fajn, ale to nejsou tvoje trofeje a nic se ani měnit nedá, navíc vyměnit je všechny by znamenalo, že žádnou nemá a byl by na tom jak Nadal, což by žádný racionální fanda Novaka nechtěl, naštěstí ty nejsi jejich mluvčí, spíše taková jednodušší fanynka.
A nakonec, já netvrdím, že Saša je mluvčí dalších 7 nej hráčů, ale v tomto konkrétním případě se tak vyjádřil, protože zná názor ostatních, narozdíl od kohokoliv tady!
Reagovat
Amputace
A co když nezná? Co když kecal, nebo si to přikrášlil pod čerstvým vlivem silných dojmů? Kdyby to v rozhovorech tvrdila polovina špičky, neřeknu ani půl slova, ale tohle asi stejně tak relevantní, jako kdyby Djokovič tvrdil, že tenisté mají ze všech GS nejradši AO.
Reagovat
Pe3k
Neřeším co když, řeším jak to je. Ty si klidně dál reš co když...
Reagovat
Amputace
Není to tak. Ani bobově, ani ničím jiným a ani tím, co si o tom myslí na GS doposud nulový Zverev, který má všechno před sebou.
Reagovat
Pe3k
Takže ty bereš Zverevovi svobodu vyjádření jeho vlastních hodnot? Jedna věc je, že si evidentně blázen, u fandy Nadala nic neobvyklého, ale brát někomu jeho volbu je tak trochu fašistický přístup...
Reagovat
Amputace
:D Hele, tu demagogii si zkoušej na sobě rovné hlavinky, ne na mě. Žádnou svobodu mu neberu, ale nevěřím všemu, co říká. Spíše si myslím, že zveličuje svůj úspěch (a právem), protože Djokovič ani Federer, tedy ti zdaleka nejúspěšnější na TM, se o něm nikdy v podobném duchu nevyjádřili. Samozřejmě, že ho chtějí pokaždé vyhrát, dávají do něj vše a mluví v tom duchu, jak moc je pro ně ten turnaj důležitý, ale nikdy neřekli, že je na úrovni GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamos, ty si chod naozaj kúpit Magnum a odjeb sa...

A to nemyslim nanuk od Algidy, ale seriozne porozmyslaj nad svojim bytím, ci nebytím na tejto krásnej planéte.
Reagovat
Amputace
Taky jsem mu to už navrhoval. Měl by si přečíst Mýtus o Sysifovi od Camuse, který tam označuje otázku o sebevraždě za nejzásadnější filosofickou otázku, a hodně vážně o tom zauvažovat.
Reagovat
annah
310 týdnů No1, 20 GS, 6x TM a navrch jeden Davis Cup - Roger hrál finále právě v těchto dnech před čtyřmi lety - a taky proti frantíkům jako teď Čiličova parta... :_)
https://pbs.twimg.com/media/Dsjk955WsAIQggc.jpg

Taky byl Fedex letos pár týdnů NO1, nejstarší v historii
https://pbs.twimg.com/media/DsjYo43WoAEz0WE.jpg

a ještě foto, na němž alien posílá pozdrav do své galaxie: :-)
https://pbs.twimg.com/media/Dsh6PEIX4AAwAuI.jpg
Reagovat
ipko
na to, že ide o ďalší pseudorekord švajčiarskeho aroganta a tenistu, ktorý vládol len temnej ére tenisu, tak je tu dosť komentárov :)
Reagovat
a.magerova
No... "vládol" bych snad ani nepoužila, prostě pobyl na prvním fleku 310 týdnů, celkem okrajová záležitost, prostě nic, čím by se mohl chlap chlubit vnoučatům... ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
A taky šest velkých titulů získal z turnaje, kam se nekvalifikují nejlepší, ale nejzdravější hráči, aneb v temné éře sezóny, "temné éře verze 2.0"...
Reagovat
Nola
posmesky sem, posmesky tam, nie je snad pravdou, ze sa na TM kvalifikoval Nishi a Isner iba vdaka odstupeniu zranenych hracov? skoro kazdy rok je niekto zaverom sezony mimo..... vlani vyhral TM Dimitrov, tento rok Sasha, hraci, ktori na GS uhrali dobre vysledky uz nemaju tolko energie.... predvlani vyhral TM Murray, ktory siel na doraz a jeho telo si vypytalo svoju dan, Rafa to vyriesil po svojom, zdravie a GS je viac ako TM, ci?
neustale tu citam, ze GOAT je ten, co ma najviac GS a Rafa tuto myslienku prijal za svoju :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale Rodži zbiera tie semifinále a stvrtfinále, pobyty v top20.

On sa zameriava na tieto rekordy
Reagovat
Stan_Borowitz
Třeba to bude tím, že ty rekordy výher na největších turnajích už dávno drží?
Reagovat
smazaný uživatel
No podla mna sa prezieravo vyhýba dvojicke najlepsich, aby z toho celého nevyšiel ešte nešikovnejšie..:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle tebe je taky třeba "kdo je bez viny, ať hodí kamenem" slovenské rčení, takže od tebe tady myslím nikoho už žádná hloupost nepřekvapí...
Reagovat
smazaný uživatel
Si si zas uletel na tom svojom hadrapláne stanko?.

Aké slovenské rčení, preskočilo ti to posledné koliečko v makovičke?
Reagovat
Stan_Borowitz
31.10.2018 09:26 Od: Forehand
Kto je bez viny, nech hodí kameňom. V saudskej si toto slovenské porekadlo zobrali k srdcu a kameňom tam hádžu denodenne...

Někdo holt senilní rychleji a zapomíná, co kde včera řekl...
Reagovat
Pe3k
On nezapomíná, jen cíleně už celé roky a zcela bez ostychu lže...
A to tak nějak sedí nejen na Petržalku, ale na fandy Nadala obecně.
Reagovat
smazaný uživatel
Diagnoza, collectovat príspevky do foldra dufajuc v buduce pouzite proti autorovi :)

Este stále si pripadáš normálny?..:)

No áno, je to slovenské podanie, čo ti na tom nesedí?...
Reagovat
Pe3k
A jaká je diagnóza někoho kdo neustále popírá své vlastní tvrzení?
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych řekl "politováníhodný šašo"...
Reagovat
smazaný uživatel
Chytat niekoho za slovicka, a odkladat si jeho prispevky je naozaj polutovania hodné na prešedivého starého chlapa..Ale ked ty s tým dokazes zit :)

Je to slovenská forma prislovia..Chytat za slovicka je naozaj prízemné, malé..Pointu by pochopil aj ten papagaj, co vie naratat do 11 v 6 cudzich jazykoch...

A potom napises, ze zabudam, co hovorim VCERA, a hodis prispevok z 31.10..

Lol, slovičkar, aj to slabý, včerajší..
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná jen "šašo"...
Reagovat
Stan_Borowitz
On ani neumí používat Google, jinak by takovou blbost nenapsal.
Reagovat
Pe3k
Podle mě umí, ale i tak je schopen psát jen nemsmysly, holt žurnalista z Petržalky ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak ste sa vy dvaja skamarátili..:)

Lichotivé Stanko, čo?..
Reagovat
Stan_Borowitz
Zato ty už tady hodně kamarádů nemáš, ani Rafovi fandové s tebou nechtějí mít nic společného.

I na to určitě existuje nějaké slovenské porekadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Existuje: "Klameš, že ťa huba nebolí"

Ale ty mi teraz napises aspon 2, kedze nechces zo seba spravit klamára :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Asi bych zůstal u stejného zdroje jako s tím tvým vrháním kamene:

"Kdo seje vítr, sklízí bouři"

a

"Oko za oko, zub za zub"
Reagovat
smazaný uživatel
Mal som na mysli dvoch fandov Nadala, ale +1b. za skúsené premostenie..
Reagovat
Pe3k
Sleduje tenis 20 let, ale nerozezná smeč od voleje... :D
Reagovat
Pe3k
Ale každý rok je někdo zraněný i na začátku sezóny, takže moc nechápu co si chtěla tím svým slitym odstavcem sdělit. Zdraví a gs je víc než tm? Promiň, ale to nedává vůbec žádný smysl...
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak jistě je GS víc než TM, ale zase TM je víc než ATP1000...

A zdraví je nade vším, to je bez debat. Škoda, že to Rafovi příznivci tak nekvitovali, když Roger začal přesně z tohoto důvodu vynechávat antuku. To bylo řečí o tom, že na ní stejně nic nikdy nevyhrál a že se bojí výprasku. Kupodivu tentýž pocit nemají u Rafy ve vztahu k TM, i když Roger toho na antuce vyhrál jistě daleko víc než Rafa v hale.
Reagovat
smazaný uživatel
Ci to nahodou nebude tým, ze antuke sa hrá 3x viac turnajov ako v hale..

Si ty velky myslitel Stanko, teba je tu skoda.
Reagovat
Pe3k
Takže vyhrát cokoliv v hale je 3x těžší než vyhrát cokoliv na atuce... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo vyhrát na trávě...
Reagovat
Pe3k
To je 10x těžší...
Reagovat
smazaný uživatel
10?..

No schválne, ci vies do 10 naratat.

Skus..
Reagovat
Pe3k
V 6 jazycích. Co ty?
Reagovat
Stan_Borowitz
Forehand to do desítky (ve slovenštině) ještě zvládá, zasekává se kolem 14 (viz níže)...
Reagovat
smazaný uživatel
V 6 jazykoch, naratat do 10?...

Vzbudil si u mňa velký respekt priatelu.

Uz len dufat, ze nejaký simpanz v cinskej ZOO to nedá do 11.
Reagovat
Pe3k
Ano čínština je jeden z těch 6 jazyků ty šimpanz ;)
Reagovat
Roger_Federer
Boze, to je uz moc.

Proc Federer prohraval na antuce ve svych top sezona, finale RG a dalsich antukovych turnaju pouze z Nadalem a proc se Nadal nikdy neprosadil na TM, pres hrace temne ery, ani po ni??
Reagovat
smazaný uživatel
Ze by Rodzi odohral 2x viac RG, ako Rafa TM?..

To len tak námatkovo, vitaj vo svete logiky. Ale dlho sa nezdrziavaj :)

Apropos, naozaj ideme porovnavat antuku s halou, hovori ti nieco hierarchia?..
Reagovat
Pe3k
No asi ano, lebo dobře chápe, že ty si zdejší dno ;)
Reagovat
Roger_Federer
Rafa se nedokazal vyhrat TM ani ve svych top sezonach, 10,13..kdy hral finale.
Ani zdravi Rafa se tam nedokazal dostat a prosadit pres hrace temne ery.
Reagovat
smazaný uživatel
Máme v šope jeden starý mlynček..

Ale ani ten neni tak vymletý, ako ty Dominik :)
Reagovat
Roger_Federer
Jakou inteligenci bych mohl cekat od postihnuteho fanouska primitivniho a jednoducheho hrace, ktery je celou karieru loutkou sveho stryce :)
Reagovat
Krisboy
Vy jste fakt banda deb ilů!
Reagovat
Nola
to dostanes riadne vyzrat :D
Reagovat
Pe3k
Málem si se trefila Nolka, Krisboy mě osobně sice sere, ale ja ho i tak respektuji.
Reagovat
Padme
Venku je zima a na tenisportále chtějí upoutat pozornost vtipnou fotkou. Proč ne, do Vánoc daleko...;)
Reagovat
a.magerova
Byla pořízena den po zisku 20. GS... je pravda, že třeba tato je hezčí... ;-)

http://www.xy1.cz/umhfq

Ale jako oslavu dalšího rekordu a ten pocit na konci roku z dobře odvedené práce, bych vyjádřila spíše touto fotkou... ;-)

http://www.xy1.cz/t87uc
Reagovat
Patik
Na tej druhej vyzerá ako Mischa Zverev. :)
Reagovat
annah
A co tahle: šestnáctkrát na Turnaji mistrů... :-)
https://pbs.twimg.com/media/DrvuVVZW4AA7MsV.jpg
Reagovat
ttopi
Ten Federer stejně zraje jako víno...

Zatímco Nadalovi řídnou vlasy.
Reagovat
annah
Je to fakt - když se člověk podívá na jeho podobu někdy po dvacítce a v posledních pěti letech... Vypadá čím dál líp. :-)
Reagovat
annah
Anebo Roger na čele 10 nejhlasitějších momentů na TM 2018, jak je zaznamenala ATP. Je v desítce třikrát
https://pbs.twimg.com/media/DsYgcbKWkAA3Oie.jpg
Reagovat
ttopi
Dobrýýý :-)
Reagovat
ttopi
A něco pro Forehanda. Podmnožinka, ze které vychází Nadal nejlépe v počtu titulů :D

https://pbs.twimg.com/media/DsZ7C0-WkAEVOS1.jpg:large
Reagovat
annah
Ještě jsem včera večer zahlédla na nějakém španělském twitteru další "na míru šitý" údaj:
Prý Roger právě zaznamenal 1000 týdnů pobytu v první světové 100. Patří mu v tomto podružném rekordu druhé místo za Agassim, který pobyl ve stovce 1019 týdnů.
Roger se tedy na tom stovkovém plácku pohybuje 19 let plus jeden měsíc...
Jestli neukončí na jaře kariéru, mohl by toho Andreho někdy v dubnu dát. :_)
Reagovat
ttopi
Tento počin Agassiho překoná určitě. To by se musel zranit, nebo šokovat ukončením kariery.
Reagovat
turista
Dokud nedosáhne 100 titulů tak neskončí ani náhodou.
Reagovat
annah
Tomu moc nevěřím. Musel by hrat ještě tři roky a vyhrát každý rok nejmíň tři turnaje. Leda snížit laťku a objet pár akcí nižší kategorie. Ale jestli by mu to nepřipadalo trochu ponižující. Možná ne. Connors to určitě taky dělal
Reagovat
ttopi
Roger? Vždyť má už 99 :-)
Reagovat
annah
Aha. Pardon. Asi jsem měla vlčí mhu. :-) spletla jsem si to s překonáním Connorsova rekordu 109 pohárů.
Reagovat
Nola
Fedex je nesmrtelny, ma rekordy, ktore mozno nikto neprekona, gratulka FFF
Vianoce predo dverami, tak nejake tie statistiky potesia, aspon je o com sa bavit
moj problem je v tom, ze mna vzdy bavili rebeli, hraci, ktori narusili dominanciu, hegemoniu.... k tomu neznasam, ak media vykresluju jedneho hraca ako dokonaleho pana vesmiru, lebo taky jedinec neexistuje, tak prosim pokracujte pani redaktori v nejakych rekordnych statistikach......dakujem
Reagovat
smazaný uživatel
Mne sa paci, ako sa tie rekordy umelo Federerovi šijú na mieru...

Ze top 20..:)

Akoze excuse me...Ak bude hrat Nadal s Djokovicom do smrti, tak z top 20 nevypadnu. To co je za rozsah...Federer raz vypadol z top 10, tak ten rozsah museli posunut, ze ano..

Mozeme sa bavit o vyhrach, prvenstvách. Top 20 neni ani sirsia spicka, momentálne je tam Cecchinato. To sa ma Federer ako kandidat na goata tesit, ze je pred Cecchinatom?...Takym priemerom?..Prosim vas

To uz titul najstarsi hrac top 100 znie aspon štýlovo, ale top 20 je velmi zlé..
Reagovat
spaniel
Ňňňn, ďďďd...za 5 let Dopal nebude v top 20 principale.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz teraz je 15-16 rokov v Top 10..

Top 20 je zaujimava pre Federera, lol..
Reagovat
dappe
Kdo je 15-16 let v top 10?
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa od roku 2005, nepretržite..

Sezónou 2019 začína 15. sezónu. To je čo?..:)
Reagovat
dappe
Nadal je v desítce 13 let a 7 měsíců...ty napíšeš 15-16 let...
Reagovat
smazaný uživatel
Clánok je o koncoročnej jednotke, takze ty napises 13 a 7mes a pritom uz teraz ma 14, ked sa chces chytat za slova jak jebk0.
Reagovat
peRFect
14 není 16 a ani 15, ty moulo.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozrime ho, chlapec sa orietuje v cislach.

Dokonca v dvojciselných..

Múdra ovečka, múdra..
Reagovat
Stan_Borowitz
No vida, a některá ovečka má zase evidentní problémy i s dvojcifernými čísly. Zřejmě po vzoru pastýře, který má také evidentní problém napočítat do 25...
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoj názor, respektujem ho..

Ale videl si uz niekedy vlka, ktorý nespal, kvoli názoru ovečiek?
Reagovat
Pe3k
Nevím, vlka jsme nikdy spát neviděl, ale ty tu strašíš každý den až do rána...
Reagovat
Pe3k
Nevím, vlka jsme nikdy spát neviděl, ale ty tu strašíš každý den až do rána...
Reagovat
spaniel
Trollhand a cisla? :D
Reagovat
Mayo
Stále viac a viac má udivuje ten nekomplexný tenista jedného povrchu (:
Reagovat
Pe3k
Jestli to nebude jen tím, že jsi obyčejný dmnt?
Reagovat
Mayo
Je to možné samozrejme, ťažko napísať.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
ttopi
Proč, když už se snažíš psát rádoby objektivně, napíšeš takovej nesmysl, jako že někdo by měl doživotně TOP20? Už takhle jsi tu pro srandu a tímhle to ještě vylepšuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokial nechápes zjavnú nadsázku, pre srandu si mi akurat ty sám..

Pekny den prajem :)
Reagovat
Roger_Federer
pravdu, meli by si dat praci, skouknout vsecky Rafovi zapasy a zpocitat, kolikrat si vytahl trenky ze zadku, tam je jednoznacne neprekonatelny 1.
Reagovat
smazaný uživatel
Pan je zrejme inteligent..

Lol, ty primitivos...
Reagovat
Roger_Federer
Se ti tento rekord nehodi do podmnozinek?
Tak ti dam jiny..
Xiska je nejdele slouzici pritelkyni tenisty big4, ktera neni ani v ocekavani svatby.., ani nema jeste ani potomka.
Reagovat
ttopi
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Dominičku, ja sa ti ani nečudujem, ze si taký poloretard, s tým co ty riešis :)
Reagovat
Roger_Federer
Ze zrovna ty chces kazat o poloretardech.Dyt si saso bez vysoke skoly.
Ti jenom ukazuje tvoji minci.
Reagovat
smazaný uživatel
Vysokú školu prirodzene mám, ale ako meritko inteligenciu ju berú len ludia, ktorí kritizujú druhých za trenky alebo nedostatok potomkov..

Prepác, ty si taký krcmový prosťáček.
Reagovat
Pe3k
Největší prosťáček jsi tu ty čobol, to je také veřejné tajemství :D
Reagovat
Roger_Federer
Za trenky a nula potomkou ty podmnozinko :).
Pochod, ja ti jenom ukazuju tvoji omezenost a absurditu, kdyz tady 30 prispevkama resis, jakysi rekord Federera, ktery on nevyslel, ale tobe pohoni ego ho okopkat.
Reagovat
smazaný uživatel
Není ! On je šéf a všichni kolem jsou dementi. Nechme ho při tom.
Reagovat
annah
No, já bych radši nikomu do poloretardů za to, co řeší, nenadávala. Vzpomínám si, jak nedávno tu kdosi nejmenovaný zcela vážně řešil, že je nemožné, aby jistá tenisová rodina měla dvakrát dvojčata přirozenou cestou, a že její vztah a manželství je jen věcí smlouvy jako zástěrky toho, že on je na mužské.
To byla teda fakt chuťovka. Už chybělo jen prohlášení, že pyramidy v Egyptě postavili Marťani...
Reagovat
smazaný uživatel
Federerova sestra má taky dvojčata a jeho babička je z dvojčat. Mají to v genech. Tady bych nějaké zkumavky vynechal. Adepty na opačné orientace bych hledal možná jinde.
Reagovat
Roger_Federer
Forhend je zcela jiste orientovan na Federera, to uz doslo vsem.
Reagovat
annah
Když už jsme u těch rodinných vazeb, zaznamenali jste někdy na nějakých fotkách nebo v hráčské lóži Mirčiny rodiče? Já ne.
Reagovat
Patik
Mirka kedysi bývala kúsok odomňa a tiež som jej rodičov nikdy nevidel..zvláštne.
Reagovat
annah
Asi budou něco jako paní Columbová... :-)
Reagovat
Patik
Zrejme..ale o Pani Columbovej som aspoň veľa počul. :)
Reagovat
Marduch
Mirka, jako soucast projektu RF, je samozrejme take ze zkumavky, rodice tudiz neznami:p
Reagovat
annah
Ahaaa! A já furt proč je není nikde vidět...
Reagovat
Patik
Záhada vyriešená.
Reagovat
Amputace
Taky by musel být úplný id.iot, aby si k tenisu nadělal děcka :D Buď práce nebo rodina, to ví přece každý.
Reagovat
Pe3k
Ale to on je, stejně jako naprostá většina jeho fans ;)
Reagovat
Krisboy
Každý to evidentně neví...nebo ví, ale kašle na to a hraje stejně dobře se čtyřma harantama jako bez nich.
Reagovat
Amputace
Dobře možná hraje, ale těm dětem třeba může chybět, ne? Je to možné?
Reagovat
Krisboy
Ano, je.
Reagovat
Amputace
Takže je možné i to, že rozhodnutí tenisty nepořídit si během aktivní kariéry dítě, není důvodem k posměchu? Že je to vlastně docela rozumné rozhodnutí?
Reagovat
Pe3k
Nechápu tu vaši neustálou potřebu si něco nalhávat a každé sebedivnejsi rozhodnutí Nadala slepě adorovat. Tebe vůbec nezajímá pravda nebo realita? To je asi hlavní rozdíl mezi fandy Rafy a Rogera.
Reagovat
Nola
chlap ma cas na deti aj po 40-tke, celkom zbytocna diskusia....
deti nie su maciatka, deti maju mat staly domov, ale ty o tom zrejme nic nevies, lebo ziadne nemas.....
Reagovat
Pe3k
Takže Rafa, má čekat do 40, ale já je mám mít hned?
Děti nejsou macatka? Děkuji za objasnění, to jsem opravdu nevěděl.
Tím co si teď napsala ses už definitivně zařadila mezi Vamos brigade? Dobrá volba, zapadneš tam ;)
Reagovat
Nola
dobre si sa chytil, ty nemas deti, ale Rafa by ich uz davno mal mat :D
Reagovat
Pe3k
Já, ale nikomu žádné děti nenutím, to děláš ty...
Reagovat
smazaný uživatel
Petrik nema nic. Frajerku, rodinu, byt.

Umierat bude sám v náručí s rybarským prútom, a dokonca bez ryby.
Reagovat
Pe3k
Proč neustále někomu přeješ smrt, to jsi opravdu taková lidská hyena?
Btw. Byt nemam ti je pravda, budu se muset spokojit se svým domem ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ti prajem práve naopak. Co najdlhsi zivot. Presne takýto aký vedieš :-)) Tak ti treba
Reagovat
Pe3k
Děkuji, já přeju tvé rodině, abys je už ušetřil té věčné ostudě...
Reagovat
Amputace
V té tvojí realitě bych nechtěl žít - musí být strašně smutná a bezprizorní. Realita je taková, že má už přes deset let stálou přítelkyni, se kterou nemá dítě. Důvod nezná ani jeden z nás. A to, co jsem uvedl já, jeden z možných důvodů je. Že si váš elegán pořídil dvojčata, a přitom dál hraje tenis, takže na ně přirozeně nemůže mít dostatek času, neznamená, že by to tak měl udělat každý tenista.
Reagovat
Nola
kym nechodia do skoly, je to OK, cez prazdniny detto, ja osobne by som skolakov nevlacila na turnaje pocas skolskeho roka, verim, ze kazdy rodic chce mat rodinu pokope, ale ako to vplyva na deti je otazne, je to moj nazor, inym nazor neberiem
Reagovat
Pe3k
Vše co jsi napsal jsou jen nepodložené předpoklady, takže mají nulovou hodnotu. Jediné co se trochu blíží pravdě je, že ani ja ani ty ani Xisca nevíme proč Rafa stále nemá děti.
Reagovat
Amputace
Píšeš o realitě, já o předpokladech (možných důvodech - to je takřka synonymum) - máš pravdu. V tom případě mi objasni tu realitu. Proč nemá Rafa děti? A chci to mít samozřejmě podložené. Žádné předpoklady s nulovou hodnotou..
Reagovat
Roger_Federer
:):):):), uplny polo-pi.cus.
Reagovat
Roger_Federer
vsichni hraci big4, jsou zenaty a maji deti, x dalsich.
Jenom Xiska drzi rekord.
Reagovat
Amputace
A jaká je pointa té myšlenky?
Reagovat
Roger_Federer
Se podivej kde ta diskuze zacla.
Reagovat
Amputace
Právě...
Reagovat
Krisboy
Ano, i to je možné.
Reagovat
Amputace
Jsem rád, že jsme se domluvili :)
Reagovat
spaniel
17 let s nepretrzite zarezanymi trenkami. Neprekonatelne.
Reagovat
Amputace
Lol. FFF už jsou vážně v krizi :D Člověk si tady po měsíci něco přečte a palby na úrovni diskuzí na Seznamu. Trenky v zadku. No jo. Fanoušci největšího tenisového gentlemana.
Reagovat
Pe3k
Co se ti na tom nezdá? Napsal jen pravdu...nebo si stejný jak trolhand a vlastně si žáden zápas neviděl a jen chodíš prudit na tp?
Reagovat
panzer.dragon
:)))
Reagovat
turista
Jeden unikátní rekord získá Rafa Nadal. Bude to 16 nepřetržitých sezón s aspoň 1 titulem. To zatím nikdo nedokázal, ani Federer.
Reagovat
ttopi
Roger má teď 17 sezon po sobě s alespoň 1 titulem. Od roku 2001.
Reagovat
Krisboy
Nemá. Roku 2016 titul nezískal.
Reagovat
annah
To je fakt. V Brisbane 2016 měl k titulu blízko, tam hrál finále oslabený virózou a porazil ho Raonič.
Po AO šel na operaci s kolenem a pak už se vezl. Takže rok 2016 - nula pohárů.
Reagovat
ttopi
Jo, nechal jsem se zmást tím, že tady na TP ten rok je úplně vynechán.

Ale tím, že tuto sezonu ukončil v polovině, není to pro mě tak směrodatné. Jasně, má tam 0, ale ne z výkonostních důvodů. Laboroval se zdravím.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa má predovsetkým 10 sezon za sebou s aspon jedným GS :)
Reagovat
Pe3k
Na 3. nejlepšího hráče této éry je to slušné...
Reagovat
ttopi
Bez titulu na TM. To je v mých očích jeho velké mínus. Je to turnaj těch nejlepších. V pár dnech musíš čelit pěti hráčům ze světové špičky, pokud chceš být vítězem. Co dodat...
Reagovat
smazaný uživatel
A turnaj mozes vyhrat aj s dvoma prehrami :)..A hra sa na dva vitazné

A jeho úroven je ..., tu radsej pomlčme. Posledný kvalitny zapas, ktory bol videný, je z roku 2014.
Reagovat
ttopi
Promiň, ale zní to vtipně zrovna od tebe, když téměř všechny RG, které Nadal vyhrál, byly doslova nudné :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nedramatičnost sa nevylučuje s kvalitou...
Reagovat
ttopi
Tím ale popíráš své předchozí prohlášení. NA turnaji mistrů se vždy objevují nejlepší hráči sezony. To hovoří samo za sebe o kvalitě. A titéž hráči se většinou objeví i na GS, tedy i na RG. Tak jaktože tam to považuješ za kvalitu a na TM ne? A pokud myslíš kvalitní zápasy jako takové, tak tím spíš platí to, co říkám já. Nadal to většinou vyhrává ve 3, nebo ve 4, zřídkakdy až v 5 setech. Nedává to moc logiku.

Forehande, Forehande...
Reagovat
smazaný uživatel
Kvalitni hráci su zarukou kvalitneho tenisu?

no nehovor
Reagovat
ttopi
Zárukou ne, to nikdo netvrdí.

Ale Obecně se dá říct, že ano. To víš, že když spolu hraje světová 30 a 50, můžou se pěkně tahat. Ale je málo pravděpodobné, že bude k vidění světový tenis. Naopak, pakliže se na turnaji objeví hráči světové desítky, dá se to očekávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hovoríš o Nadalových zápasoch. Prečo do toho pletieš zápasy na RG celkovo?

Rafa hrá na antuke tenis z iného vesmíru, víťaz TM je častokrát dielom toho, že niekto to vyhrať musí.
Reagovat
ttopi
RG taky někdo vyhrát musí - co je to proboha za argument? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vyhra RG 11krát zo 14 účastí, takže ten tenis hrá zrejme kvalitnejší, ako ktorýkoľvek víťaz na TM, ktorý bez prehry ani neprejde skupinu :)

Podravzjem, pekný den.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo no a proto TM vyhrál Nole 5x, Roger 6x. Poslední dva ročníky to vyhrál někdo jiný, než oni dva za několik let.

Rafovi k dokonalosti chybí dvě věci. Titul z TM a obhajoba GS mimo antuku. Tohle považuju za vyšší minely, než absenci zlaté medaile z dvouhry u Rogera. Pro mě je zlato z OH zlato z OH a je jedno jestli ze šachu, nebo hokeje. Tím se neutěšuju, tenis je mi na OH celkem putna, není to turnaj ATP, není bodovaný.Můj názor.
Reagovat
ttopi
Trochu OT, ale zajímavý,

Andy Murray vyhrál v roce 2016 OH, TM a nejslavnější GS, tedy Wimbledon. Moc pěkný počin.

Jinak souhlas. OH nemá takovou váhu. Navíc RF OH taky vyhrál (čtyřhra - nic, coby bylo zadarmo).
Reagovat
smazaný uživatel
Jo sorry. Reagoval jsem na příspěvek Forehanda, že TM je turnaj, který někdo musí vyhrát. Nevím, pár milionů dolarů a 1500 bodů mi nepřijde, jako turnaj k ničemu. Dle tvé teorie jsou tedy Masters 1000 turnaje, které taky někdo musí vyhrát a 250, 500 jsou do počtu?

OH jsem komentoval jen protože 100% vím, že by to tady vytáhnul. Já dodnes nechápu, jak to mohli se Stanem vyhrát. Ale úspěch slušný,nicméně v konečném zúčtování bezvýznamný.
Reagovat
ttopi
Podle mě není do počtu žádný turnaj. To Forehand vytáhl moudro, že "někdo to vyhrát musí" :-)
Reagovat
Mayo
Nikto neni dokonalý, takze pohoda.
Reagovat
Pe3k
Co chceš po duševním mrzakovi?
Reagovat
Herbert_Hoover
"NA turnaji mistrů se vždy objevují nejlepší hráči sezony. "

really? o tom nic nevím :)
Reagovat
Amputace
Tak je snad jasné, že FH hovoří především o systému toho turnaje. Semifinále na libovolném GS má obyčejně větší hodnotu než SF na TM. Nijak ten turnaj nesnižuji, mám jej docela rád, ale je pravda, že ten formát hokejového turnaje skupin, kdy můžeš na turnaji prohrát (a to dokonce několikrát), a přitom turnaj nakonec vyhrát, docela snižuje jeho hodnotu ve vztahu ke GS. Kdyby se hrál podobným systémem RG, tak tam Nadal snad nikdy neprohrál. To každopádně nic nemění na tom, že Nadalovi ten TM vážně chybí a je to velká kaňka na jeho kariéře. Ten rok 2010 měl dotáhnout. Škoda.
Reagovat
Pe3k
Kaňka je h2h nemít turnaj mistrů je černá díra, i když neobhajit titul mimo antuku je ještě větší...
Reagovat
spaniel
Trapne shazovani turnaje, jen proto ze to Dopal nevyhral. Nic vic zatim neni. Nic nove od jeho fandu. Shazovani hracu, turnaji, povrchu, pravidel ktera Dopal porusuje. Hnuj tenisu.
Reagovat
Pe3k
Suhlas.
Reagovat
Amputace
Ach jo, ty snad ani nečteš... Velký úpadek z tvé strany.
Reagovat
ttopi
Pravda je, že ikdyž ve skupině prohraješ, můžeš být nakonec šampionem. To ale nevidím jako mínus turnaje. Tím, že se zde setkávají ti nejlepší (jo vím, pokud chybí Nadal, tak je místo něj někdo horší, ale to není objektivní příčina. To je mínus Nadala), tak se zkrátka může stát, že jednou s někým prohraješ, abys mu to třeba ve finále vrátil (Zverev x Djokovič). Ale takovej je systém všech velkých turnajů těch největších sportů (fotbal, hokej, atd...) a rozhodně to nesnižuje jejich kvalitu.

Můžeme úplně v klidu souhlasit, že na GS se většinou hraje až od ČF, protože do té doby jsou to zápasy víceméně o ničem (ne vždy, ale obecně ano). Pak stačí vyhrát 3 ostřejší zápasy a jsi vítězem GS. Na TM potřebuješ většinou 3, častěji spíše 4 vítězné zápasy.
Reagovat
Marduch
"na GS staci vyhrat tri zapasy od CF a mas titul":) zase nesrovnavej TM s petisetovymi GS, to je trochu jinej level. A to casto i v prvnich kolech. I do toho CF se casto musis vylozene dokodrcat pres ctyrhodinovy zapasy. I proto je tak tezky projit tech kol sedm za sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ved taký Federer, najlepši hrac historie a treti najlepsi hrac svojej doby mal s dosiahnutím toho QF nemalé problémy.

Kolko ich toho roku na GS odohral?..
Reagovat
Amputace
No ano samozřejmě. Ale mě právě na tenisu baví to, čím se od mnoha jiných sportů systémem turnajů odlišuje. To znamená prohra a konec. Na TM je rozhodně velmi atraktivní to, že oproti všem ostatním tenisovým turnajům je ten systém jiný. Přesto si nemyslím, že by FH - jakkoli rádi ho hejtíte a je v podstatě úplně jedno, co napíše - nenapsal nic, co by nebyla pravda. Kdyby se třeba LM ve fotbale hrála rovnou systémem play-off s třeba třemi vyřazovacími fázemi navíc, myslíš, že by nebylo těžší ji vyhrát, než se systémem skupin? Samozřejmě, že ano, když se do každého zápasu musí jít naplno a je to buď a nebo. Rozhodně si nemyslím, že se GS hrají až od ČF. Nejen Nadal, ale i Djokovič a Federer to už dokázali nejednou. To není žádné snižování náročnosti TM z mé strany, pouze se zamýšlím nad tím, který postup turnajem je těžší. Pokud v mých očích TM něco snižuje, není to systém skupin, ale neměnnost povrchu vzhledem k jeho specifickému charakteru. Tak má to být turnaj těch nejlepších osmi v sezoně, ale pokaždé se hraje v hale. Vím, že to má především praktický důvod. Ale já jsem spíš pro to, aby se v hale udělal regulérní GS. Tohle mi připadá spíš jako taková šaškárna. Je kolem toho obrovská show - tak teď vám teda ukážeme, kdo je opravdu ten nejlepší. A přitom je to pokaždé v hale. Proč se má zrovna v hale ukazovat, kdo je ten opravdový mistr? Když to řeknu takhle. Je to zkrátka takový nedomrlý GS, což je podle mě škoda.
Reagovat
Pe3k
Takže po půl roce hadrové sezony chceš mít najednou turnaj na antuce? Hádám, že na antuce, neboť to by Rafovi vyhovovalo asi více než kdyby to dali třeba na trávu, viď?
Btw. Pokud chceš měnit povrchy, tak ať se změní povrch i na RG, nechápu proč by se mělo měnit zrovna a JENOM to co zrovna nevyhovuje Nadalovi.
Reagovat
Amputace
Ano, já jsem pro to, aby se na turnaji, který se jmenuje Turnaj MISTRŮ, povrchy střídaly. Anebo ať má hala svůj GS. Tohle je prostě jen šaškárna. Co je to - lepší Masters nebo horší GS? Turnaj, který nelze absolutně nikam zařadit. Je to prostě další halový turnaj.
Reagovat
Pe3k
Teď si se předvedl v celé své kráse, výše píšeš že turnaj mistrů nijak nezhazuješ a najednou je to saskarna... že je to lepší masters nebo horší gs? To jako existují jen tyto dva typu turnajů a když nějaký nezapadá do škatulky, tak s tím máš problém?
Reagovat
Amputace
Neshazuju ho ve smyslu náročnosti - to znamená, že není snadné ho vyhrát. Sám o sobě - nevím, jak ho vnímat. Ten koncept mě docela baví, líbí se mi ta show a vše kolem, ale pořád nějak nevím, jak ho uchopit.
Reagovat
Pe3k
Ty si hodně ztracený kamaráde. Prý nevím jak ho vnímat :D
Poradím ti, jako kterýkoliv jiný turnaj ;)
Reagovat
Amputace
Takže třeba jako tisícovku?
Reagovat
Pe3k
Osobně je mi to jedno, klidně jako 500. Jde o to, odprostit se od toho, že ho Nadal nikdy nevyhrál. Já taky sleduji rád třeba Řím a je celkem fuck, že tam Roger nikdy nevyhrál...za vítězství máš 1400 bodů, takže je snad jasné jakou má hodnotu, ne?
Reagovat
Amputace
To je úplně jedno, že tam Nadal nevyhrál. Já bych uvítal, kdyby byl v hale regulérní GS - a ten by Nadal taky zřejmě nevyhrál. O to vůbec nejde. Tenhle turnaj naprosto vybočuje, takže je složité hodnotit jeho důležitost. Co na tom stále nechápeš?
Reagovat
Herbert_Hoover
Je to turnaj nejzdravějších :) logicky ne nejlepších viz. letos Rafa, Delpo out a to je jen jeden vzorek..
Reagovat
panzer.dragon
on jaksi i zdravý rafa neni žádný zásadní přínos pro turnaj mistrů :-), jako jméno má dobrý, ale zrovna u turnaje mistrů nějak smutnit že rafa nehraje, nevim no :-)

delpa je škoda, by to klidně mohl vyhrát
Reagovat
Herbert_Hoover
Chceš rozporovat, že patří Rafa mezi osm nejlepších hráčů letošní sezony? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa se rozhodl obětovat svou kariéru antuce a tím pádem se nemuze divit tomu, ze po US Open nevyhrál nikdy žádný větší turnaj. Nepočítám Peking.
Reagovat
Mayo
Po USO sú už iba podradné turnaje.
Reagovat
slacker
Mylis se, uz po Australia Open
Reagovat
Amputace
Jasný. Obětoval kariéru antuce. A proto byl letos ve Wimbledonu míček od finále - dá se říct takřka od titulu.
Reagovat
Pe3k
Ultra easy draw, příští rok zas končí v prvním kole...
Btw. Že prohrál s 60% Djokovicem, tím bych se moc neutesoval...
Reagovat
Patik
Vyhral aj Toronto..ale bolo to myslené skôr ako že svoje zdravie primárne sústreďuje na antukovú časť sezóny..a to čo sa mu podarí mimo nej je len plus navyše prípadne skreč zranenie už nemrzí až tak ako keby prišlo pred montecarlom.
Reagovat
smazaný uživatel
Oni to nedokážou pochopit. Ale FFF jsou zfanatizovaní úspěchy jejich idolu. Tak určitě.

Přesně jak píše kolega tady. Cokoliv Rafa vyhraje mimo antuku je příjemný bonus. Protože od US Open je na každém turnaji prakticky do počtu. Což vyjadřují i jeho dva brutální tituly z Pekingu, které jsou po USO jediné, co má doma ve skříni. Já ho neshazuju, ale je to antukář, který svou bojovností a stylem, že radši umře, než aby prohrál byl schopen urvat GS tituly i mimo cihlu. Ale každým dnem blíže ke konci roku jeho superschopnosti upadají. A pokud někdo říká, že ne, tak si přečtěte třeba úvodní větu o Nadalovi na Wikipedii.
Reagovat
Patik
Musí ich to dosť vytáčať a potom nastúpi závisť a nenávisť a zastavuje sa zem a zdravý rozum..keď fanúšik 32 ročného večne zraneného hráča ,,hejtuje tenistu ktorý má takmer 38 a zdravý lieta po kurte a vyhráva..
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne. Federerovi klope tenisová smrtka na dvere, uz rok nic nevyhral, celú kariéru robi Djokovicovi s Nadalom otloukánka, ale nesmierne nas to vytáča?...

Ze si t bufetár na dnes otvorených viacnocných trhoch a vypil si uz za liter vianočného puncu?..:)
Reagovat
Patik
Viete čo sa mi na forehandovi najviac páči ..ako pridáva Djokoviča k Nadalovi aby si znížil úroveň Federera..a umocnil tým Rogerov neúspech..:)..len zabúdaš že sa to môže všetko zmeniť v Nadalov neprospech keď prehodím Djokoviča na stranu Federera. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prehoď, a Nadal je proti tejto dvojičke vitaz, stále s prehladom..

Tie vysokoatívne majore sú skalopevné priateľu :)

Djokovic je legitimnym partnerom a rivalom. Takze ak chce byt Federer najlepsi, nemoze svoim dvom sokom pravidelne triast pravicou a gratulovat k vyhre na druhej strane kurtu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kamilos, do kolko vies narátat prosim ta?..Povedz, celkom uprimne..

Tvaris sa, ze do US Open sa hra iba antuka a po USO prichádza ten tenisový prím :)

Nadal vyhral kariérny GS, ked mal 24..V tomto veku behal Federer po kurte Chartiera v Parizi ako šarkan zo strany na stranu a utieral si sliny pri pohlade na pohár mušktetierov.

Nadal nikdy nebol odkázaný na zhodu okolnosti, vsetko si vyhral sám, vsetkych porazil, kde bolo treba..Zranenia ho obrali o 20 dolezitých turnajov, napriek tomu to pri cislach necitit. Je to jasné ako facka..
Reagovat
Pe3k
Rafa si vše vyhrál sám, za to ostatní tenisti ne, oni mají asi někoho kdo to vyhrál za ně... dobře ty, královsky pobavil ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Stúpil som na kurie oko, objavil slabinku..

Zabolelo čo?..:)
Reagovat
Pe3k
Napíšeš nesmysl a pak to okomentuješ slovy že si stoupl na kuří oko? Věru zvláštní taktika pomatence z přezdívkou předkožka ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Hochu kolik si měl dneska krabicoveho vina? :D

Federer rok nic nevyhrál. Ne no jenom AO a další. Okej dejme tomu
Federer si podává pravici se svými rivaly. To je top. Kdy ho Rafa naposledy porazil? 2014? :D

Umírám z tebe.
Reagovat
Patik
Kamilos to neni podstatné..podstatné sú neaktuálne bilancie z pred 5 až 10 rokov..nechajme ho nech sa uspokojuje s minulosťou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takze celková bilancia je vlastne neaktuálna :)
Reagovat
smazaný uživatel
H2H s Djokovicem a H2H s Nadalem - najdi si to na googlu a pak zkus znova napsat, kdo děla komu otloukanka. Bilance 16:1 je otloukanek, ale určitě ne bilance H2H v big3
Reagovat
smazaný uživatel
Tych skoro 20 prehier na GS je v podstate detail...

20, chápes?..Za rok sa hraju 4, a on to nazbieral na 20..Je to král :)
Reagovat
Roger_Federer
V poradku, Federer na Granslemech prohraval z king of clay a potom od roku 13 z 2nejlepsim hracem teto ery Djokovicem.
Nadal prohraval z kazdym, mimo Federera.:)
Reagovat
Roger_Federer
Zraneni, nebo dopink.
Reagovat
Amputace
Toto je zase snůška... Samozřejmě, že je nejlepší antukář historie, když se mu nikdo další výsledky na antuce ani nepřibližuje. Ale pokud odečteš veškerou antuku, pořád bude v počtu GS v desítce nejlepších v open éře. Uvědomuješ si to vůbec? Jak můžeš dva Wimbledony, tři US Open a AO nazývat příjemným bonusem? To mi hlava nebere. Už ve 24 letech to byl naprosto komplexní tenista, který patřil kromě haly k favoritům na každém povrchu. Těm příjemným bonusům se kromě Federera a Djokoviče za posledních 15 let nikdo ani nepřiblížil.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápeš co jsem psal. Dobře. Nikdo Nadala nesrazi. Když odectes antuku, tak má Rafa asi 20 titulu a 6 GS. Nadal je kompletní tenista, který má 80% titulu z antuky. To je komplexnost jak cip :)
Reagovat
Pe3k
Komplexní tenista jednoho povrchu ;D
Reagovat
Amputace
Takže podle této logiky - kdyby měl z antuky 20% titulů, připadal by ti komplexnější? :)

Jistě, naprosto bezprecedentně vévodí antuce, to se ale nijak nevylučuje s tím, že je komplexní. Neřeknu, kdyby kromě antuky uhaluzil jedno US Open a jinak nic.
Reagovat
Pe3k
Ano, Nadal dominuje povrchu bez konkurence, goat ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To nikdo nerozporuje. Tituly mimo antuku vyhrál svou bojovnosti. Jenom říkám, ze podle mě mimo antuku už nic extra neudělá. To je cele
Reagovat
panzer.dragon
rozporuju to vyjádření "nejzdravější", to přece platí o každym turnaji od 1000ky vejš :-) ne o turnaji mistrů..
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak ho rozporuj, zatím jsi nic nevyvrátil. :)
Reagovat
panzer.dragon
ty píšeš

"Je to turnaj nejzdravějších :) logicky ne nejlepších"

ale takhle to napsat nejde, příliš jsi to zjednodušil aby s tím šlo souhlasit, je to turnaj, kde se potkají žebříčkově nejvýše postavení hráči (to je ta informace co jsi vypustil ve svym zjednodušení :-) a která je zcela zásadní pro popis tohodle turnaje) co v termínu turnaje jsou zdravý
Reagovat
Herbert_Hoover
Už níže jsem psal Staníkovi..nesvéprávným poloretardům jste to vysvětlili, děkujeme :) my svéprávní :) každopádně jak jsem psal..napsat že na TM hrají ti nejlepší hráči sezony je daleko více mimo :))
Reagovat
smazaný uživatel
A kolkokrat ten Delpo hral finále TM, ked to teda kludne moze vyhrat?..

Kdezto niekolkonasobny finalista Nadal nie??..
Reagovat
panzer.dragon
jednou, letos by mi přišel obávanější soupeř než rafa na WTF
Reagovat
Pe3k
Del Po byl ve finále dřív než Nadal, byť je mladší, ale to ty ani nevíš, čemu se divím, předevčírem si nepoznal rozdíl mezi smečem a volejem...
Reagovat
Roger_Federer
Takove neznalosti??
Delpotro hral finale TM v roce 09, kde prohral z Nikolajem Davydenkem, o rok drive nez se vubec poprve dokal dostat Nadal do finale TM(2010).Rafa ho hral pouze 2x.
Reagovat
smazaný uživatel
Aké neznalosti?...

Dominicku, ty si uz zadelil nejaké pivecka, ze?..

Kto teda odohral viac tych finále?...Ked to teda Delpo moze vyhrat, ale rafa nie?..

Nazdravie :)
Reagovat
Roger_Federer
:):), tak urcite, jsi vedel, ze Delpo hral finale driv nez Rafik.
A ja nerozporuju ze 2>1, to je pouze tvoje parketa...
Ne, Rafa nemel zadnou(1%) sanci letos vyhrat turnaj mistru, to zdravy Delpo by byl jeden favoritů.
Ale vsichni vime, ze tomu nerozumis.
Reagovat
ttopi
2 je více než 1, ale na druhou stranu, Forehand počet účastí Nadala vyjádřil slovem "několikanásobný", což evokuje spíše číslo 4 a více, určitě ne 2. 2 je sice několik, o tom není sportu, ale zas o tolik víc účastí Nadal oproti Delpovi nemá, aby se užilo slovo "několikanásobný". Ale to je prostě Forehand :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Termín niekolkonásobný je pri počte 2, úplne v poriadku.

Nájdi lekára priatelu.
Reagovat
Pe3k
Rofl, ty si vždy byl a vždy budeš pičus ;) chudáci tvoje rodina...
Reagovat
ttopi
Já si pod tím představím jiné číslo.

Říkám jen jak to působí. Dost to potom zkresluje realitu.
Reagovat
smazaný uživatel
A tvrdenie, ze Nadal je bez šance a Delpo to ma sancu vyhrat na teba posobi ako?..

Lebo od toho sa to predsa odvíja :)

Niekolkonásobný je pri 2, technicky úplne v poriadku.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.tennis-arena.cz/zmeni-turnaj-mistru-krome-dejiste-i-povrch-nadal-by-rad-hellip--4631cz/

Rafova jediná šance je podplatit ATP, aby dali TM na antuku.
Reagovat
Patik
Než to schvália bude dávno na dôchodku..ale Thiem bude mať veľké šance :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně TM na antuce by byla úplná retardace.
Reagovat
Patik
To by bola..to je Rafove uvažovanie..on by chcel aj piaty grandslam :)
Reagovat
Pe3k
A trenéra během zápasu na kurtu...pomatenec :D
Reagovat
smazaný uživatel
A neomezené MTO 5 min a v případě nepříznivého stavu zápasu dvojnásobný MTO.
Reagovat
Patik
:D
Reagovat
smazaný uživatel
To kto hral skor finále je úplne bezpredmetné, ty poloretard :)
Reagovat
Roger_Federer
Ja vim, ze to tak nemyslis, jenom jsi proste nemocny...
Zkus si zajit k doktorovi, ten komplex malomestke socky s nabubrelim egem, neschopnym, priznat jaky koliv svuj omyl se jiste da lecit.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim to tak...Si polotetard a to som k tebe este diplomatický.

Velakrát registrujem, ze sa chces akoze fundovane zapojit, ale nemas ako. Je to silené, kŕčovité.

Rovnako ako teraz, vraj Delpo hral finále TM skor..Aha, a čo?..:)
Reagovat
slacker
tu jsi proste jen full retard, predkozkine
Reagovat
Roger_Federer
Od: Forehand
"A kolkokrat ten Delpo hral finále TM, ked to teda kludne moze vyhrat?..

Kdezto niekolkonasobny finalista Nadal nie??.."

Nadal hral finale o 1x vic nez Del Potro a to jeste o rok pozdeji nez Del Potro, nemuzu zato, ze namas tenisove znalosti nato, aby sis pamatoval, ze v roce 09, hral finale z Davydenkem.
Nejzajimavejsi na tvem uvazovani je to, ze si dobre pamatujes jak v roce 09 Roger prohral finale US, prave z Delpotrem, ale ze ten rok hral i finale TM si uz nepamatujes, nato tvoje vedomosti nestaci..
Uplne pekne to dokresluje tvoji posedlost Federerem, o zbytku nemas vubec paru..chlapce. :)
Reagovat
Pe3k
Del Po mel alespoň šanci vyhrát, na rozdíl od Dopala...
Reagovat
smazaný uživatel
Akurát si sa úplne odpálil a podrezal pod sebou uz tak tenký konár..

Nevies citat, pisat, uvazovat...

To, ze hral delpo jedenkrat finále, a dokonca pred Nadalom, neznamená, ze by v roku 2018 mal vacsie sance. To skor vacsie sance by mal ten, co hral finále posledné. Ale ty si poloretard, s tebou tazko.
Reagovat
smazaný uživatel
Vážně tady chceš diskutovat o šancích Rafy na TM? Tak já ti to sečtu. Víš kolik má Rafa titulů z indoorových turnajů? Zvládneš to i ty, přesně 2. Jeden ze Sao Paula, ale bohužel se hrálo na indoorové antuce, takže nic a druhý z Madridu z hardu v r.2005. Prostě na TM nemá nárok, jeho poslední indoorový titul z haly je starý 13 let. Ve finále byl 5x za kariéru. Což je více, než co dva roky. Po US Open vyhrál za kariéru tak 3 turnaje. Rafa funguje polovinu sezóny a pak je hotový, konec, finiš. Na haly nemá a na TM nemá taky. Nefantazíruj.
Reagovat
Mayo
Do haly patrí hokej a ne tenis. Vieš koľko má El Matador titulov z outdoorovych (skutočných) turnajov (:
Reagovat
smazaný uživatel
Nezpochybňuji jeho tituly z antuky, nebo jiných povrchu. Zpochybňují tvrzení, ze má šanci vyhrát TM. Bude rad, když do konce kariéry bude vůbec od září do listopadu schopen hrát. Cely život zasvětil antuce a nemůže se divit tomu, ze je od srpna nepoužitelný. Jeho volba.
Reagovat
Kozoroh
Stereotypní výkřik.
Reagovat
smazaný uživatel
Dalsia trubka..

Byt na TP dementom je tazke, konkurencia je privelká..

Kto hovori o sanciach Rafy?..Porovnáme sance Rafy so sancami Delpa?...

2+2, Kamilos..Rozumeno?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tady přednasis svá moudra chlapce. Kdybych si měl vybrat toho, kdo má větší šanci vyhrát TM mezi DelPem a Rafou, tak mám jasnou volbu DelPa. Bohužel jeden je z papíru a druhy má větší chut po tom se rozbit na antuce, než bojovat na konci roku o tituly. To je složité
Reagovat
Roger_Federer
Myslim, ze vubec nechapes sam sebe.:)

Tvuj problem je, ze nas chces poucovat a nemas nato znalosti(tenisove).
Jedine co ja na tvojom prizpevku resim, je tvoje arogantni neznalost historie..výsledků a stejne bys nas chtel poucovat.
To ze arogantne pises, aniz by ses podival na data, ktere zjevne neumis hledat svedci otom, ze spis u tebe neni neco v poradku.
Prvni si nastuduj a over veci, potom mudruj.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vobec nerozumies diskusii, jej logickej postate. O com je vlastne reč...Argumenty jak decko, si proste hlúpym clovekom...
Reagovat
Stan_Borowitz
Nejzdravějších? Ale neříkej... to že se na něj kvalifikují ti, kdo mají za rok nejmenší počet promaroděných dnů, nebo jak?
Reagovat
Herbert_Hoover
Jistěže..osm nejzdravějších tenistů ze špice žebříčku hraje TM, jednoduché ako facka. Co na tom nechápeš, Staníku? :)
Reagovat
Stan_Borowitz
No, takže už nám v té definici přibyla špička žebříčku, to vnímám jako velký pokrok v tvém uvažování směrem k racionálnu. Jen tak dál...

Jen pro přesnost, z osmi nejlepších žebříčkově postavených hráčů hrálo letos na TM 6, zbylé dva nahradil žebříčkový hráč č. 9 a 10. Z chybějících hráčů navíc minimálně jeden nepatří v této fázi sezóny ani do top 50...
Reagovat
Davor1
Ale no, do tej päťdesiatky by sa snáď s odretými ušami nejak vošiel :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jsem rád, Staníku, že jsi objasnil nesvéprávným poloretardům, jak jsem to myslel, jsi hodný, zlatý člověk, pán bůh ti to zaplať na tisíckrát :)
Já jakožto racionální člověk to beru tak, že sis chtěl pracky namočit do žumpy a trošku pohladit ego :) proč si do někoho nerýpnout :) přitom vyjádření že na TM hrají nejlepší hráči (sezony) bylo daleko více zavádějící ale to už je jedno páč ruka ruku myje :) co mi to jen připomíná..hehe :)

Jo, je super že hráč mimo top 50 si dokáže "povodit" hráče z top 8 žebřu..to ti plejeři mimo top 50 v daný moment sezony musí být fakt nabití tsíve :) klobouček, aj dva..
Reagovat
Roger_Federer
Neser se do me :), poloretard je muj titul.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nene, nemusí být nějak extra nabití, stačí přece, když jsou momentálně nejzdravější...

Zdraví je nejvyšší hodnota, to je bez pochyb.
Reagovat
Marduch
tak on je dost kumst, najit a udrzovat si tu vyvazenost intenzivniho trenovani, dostatecne regenerace a herni uspesnosti.
Reagovat
Pe3k
Hlavně pro ty co neumí zahrát winner a raději grindi každý bod...
Reagovat
smazaný uživatel
Top 20?...Lol
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý článek, akorát nevím, jak ho Kamilos dočte do konce, když bude mít obě ruce v trenkách :D
Reagovat
rubens
JJ, dobrej. A.magerová to taky asi nedočte...
Reagovat
smazaný uživatel
Magerka jo, ta to prožívá tak, jak by to měl člověk prožívat :D
Reagovat
a.magerova
Reagovat
a.magerova
Já, že nějaký článek o Rogerovi nedočtu?!
Tož to já vždy dočtu... a až pak... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Kamaráde. Tato statistika je absolutně bezvýznamná. Takže když budu reagovat jako FF, tak 20 GS je doma a rekord na postu N.1 taky, takže dokud to někdo neprekona, tak se nemame o čem bavit.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou bezesporu argumenty, které se nedají nijak vyvrátit a ani nemá smysl se o to pokoušet. Na druhou stranu, Nadal a Djokovic mají reálnou šanci se dostat na těch 20 GS, Djokovic pak má reálnou šanci na ten počet týdnů. Navíc Nole je pro mě unikátní v tom, že dokázal vyhrát všechny turnaje Masters, což je pro mě důkaz jak je neskutečně universální. Trochu je možná škoda, že se jeden Masters nehraje na trávě, myslím si, že takový Queens by to snesl... A teď nechám prostor pro své posměšné poznámky na Nadala :-) užij si to kemko
Reagovat
smazaný uživatel
Ne vůbec naopak. Napsal jsi příspěvek, který má hlavu a patu a dá se o něm diskutovat. Což většina zdejších fanatiků neumí. Ti jenom hejtuji a melou nesmysly.

Teď k věci. Kdybych to bral teoretický, tak mas pravdu. Jak Nole, tak Rafa mají šanci se dostat na netu 20ti GS. U Rafy tomu věřím trosku méně a to hned z několika důvodu. Osobně pochybuji, ze vyhraje do konce kariéry jiný GS, než FO a dovolím si tvrdit, ze i tam bude mít problem. Na AO ho muže porazit minimálně pět hráčů. Z hlavy Thiem, Zverev, Djokovic, Federer, který se mu dostal do hlavy stejně, jako Rafa jemu, nebo nějaká mladá puška typu Kacanov, DeMinaur, Tsitsipas, kteří ho proste vystrili. Totéž platí na Wimbledonu. Když nebude sucho jako letos, tak vyletí v prvním tydnu. A Na USO už mu dojde po brutálním antukovém šílenství energie a pokud nebude mít lehčí los, tak konci. Nole to je jiná pohádka, ale nelibi se mi jeho projev z posledních dvou turnajů. Možná únava, možná náznak ochable psychiky. Uvidíme. Podle mě bude příští sezóna prelomova, možná GS vyhraje někdo mimo BIG3, kdo vi. Poslední věc. Co se tyče Masters na trávě, tak souhlas. Ten turnaj proste chybí a měl by být třeba v Queensu, nebo v Halle. Tráva si zaslouzi takový turnaj. Zatím se hraje jenom kvůli Wimbledonu, což je pro povrch, na kterém tenis začal, strasne málo.
Reagovat
Patik
Australian Open napovie veľmi veľa..Murray vracajúci sa do formy Wawrinka Federer Djokovič..z mladých Zverev možno Kchachanov strašne som nato zvedavý.
Reagovat
smazaný uživatel
No já jsem na to zvědavý už asi čtyři roky a ho*no. Snad to teď už vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka, Murray bez sance na celkovy triumf.

Mladý moze vyskocit, preco nie.

Djokovic moze vybuchnut, preco nie.

Nadal, velky otaznik.

Federer, musi mat super zreb, ako pred rokom. Jedine tak
Reagovat
turista
Djokovič nevybuchne. Potíže mu může způsobit někdo z mladých pušek v závěrečných fázích turnaje. Ale je to na tři vítězné. Se zkušenými by si měl poradit i když ho taky mohou podusit.
Reagovat
Stan_Borowitz
na Tomáše jsou to všechno několikanásobní GS šampióni...
Reagovat
ttopi
Proto se taky o Tomášovi mluví jako o nejlepším tenistovi bez GS. Podle mě by mu to slušelo ještě trochu víc než třeba Ferrerovi.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, ten WB měl dát...
Reagovat
smazaný uživatel
"Dát"...

Mě ani neštve, že nevyhrál, ale dodnes nechápu, proč nic nezkusil. Když cestou do finále skolím Federera a Djokovice (OK, nebyl to ještě TEN Djoko, ale stejně), pak přece ve finále vypustím duši, jezdím po zadku, zkusím všechno.

Tomáš ale úplně splasknul. Hrál to jak ukolébavku pro děti. Prostě borec s mentalitou losera těsně pod vrcholem.
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa je tenisově srovnatelný s vítězi GS. Teď už asi ne, ale byl. Nicméně jeho statistika proměněných big pointů ve vypjatých zápasech proti BIG3 je asi 5%. Byl to velký hráč, dobrý servis, pohyb, hra na síti a od BL. Hrál dlouhodobě konstantně, koho měl porazit, toho porazil téměř vždy. Pak přišel někdo z trojice Fed,Rafa,Nole a jako přes kopírák UE na každém BP, nebo SB, projetý TB, dvojchyba za stavu 30:40, nebo 5:5 v TB. Hodně si ty zápasy bral do hlavy a pak se mu to vracelo a teď má smůlu. Ale pokud by se dokázal vrátit ve slušnější formě, tak může GS pořád vyhrát, proč ne. Roger stárne, Rafa je mimo antuku hratelný a Nole má hlavu někde v duchovnu, takže why not.
Reagovat
ipko
Berdych je už príliš starý, aby sa dokázal vrátiť na úrovni.. on nie je Roger, jednoducho preňho budú prioritou 250 a poprípade nejaká 500
Reagovat
No-le
S Berdychem je konec, na to vemte jed. Jeho poslední sezóna.
Reagovat
smazaný uživatel
To dřív Babiš odstoupí než Berdych vyhraje grandslam. Ten ho nevyhraje ani náhodou, jestli ano, tak sním svoji čistonosoplenu a dám vám sem klidně stream, tak sem si jistý.
Reagovat
Krisboy
OK. Ale MOJÍ čistonosoplenu :)
Reagovat
smazaný uživatel
ok
Reagovat
spaniel
Zase blbost.
Reagovat
Davor1
Niekto mu snáď za to platí, ináč to nie je možné...
Reagovat
smazaný uživatel
Hochu zrovna od tebe jsem viděl max jednu souvislou větu, takže tvé komentáře beru jako takový bezvýznamný plivanec v moři. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty sice píšeš často romány, ale je po fundovanosti ani stopa :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty se zatím hodně hledas. Jednou napíšeš solidní komentář, pak úplnou blbost, pak zase nějaký hejt. Musis najít sám sebe. Snáz se. :)
Reagovat
spaniel
Problem je, ze psat neco tobe je uplne zbytecne. Jso totalni mimon a pisu to jako FFF.
Delas Rogerovi medvedi sluzbu.
Reagovat
smazaný uživatel
No problem, Kamilos88.
Proč ne?
Bavíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš v článku nápis Berdych muže vyhrát? Nebo sis přečetl zase každé druhé slovo, kterému si rozuměl a udělal závěr. Vaše šílenství na tomto portále spočívá v tom, ze si přečtěte 10ti Radkovy příspěvek a reagujete na tři slova z nej, max větu.
Reagovat
smazaný uživatel
V článku jsou o Tomášovi dvě věty. Zato v komentáři od nějakýho Kamilos88 nesmysl (jako většinou).
Reagovat
smazaný uživatel
No jo. Je to marne :)
Reagovat
turista
Ten Wimbledon 2010 měl Berďa opravdu vyhrát. Bylo to jen o té psychice. Tenisově na to měl. Škoda.
Reagovat
Mayo
Nemal na Rafu Nadala ako inak.
Reagovat
turista
Psychicky.
Reagovat
smazaný uživatel
Doporučuju omrknout highlighty:

https://www.youtube.com/watch?v=NL9hUhDtUcg

Tenisově měl Berďa přesně na to, co tehdy v soubojích s Nadalem dělal běžně. Držel s ním krok do nějakého sedmého osmého gamu. Pak Nadal přepnul rychlost a Tomáš hořel. Před tím finále s ním prohrál posledních 14 setů.

Jistě že byl psychicky dole. Protože dostával na zadek i tenisově.
Reagovat
turista
Nesouhlasím. Tenisově Tomáš nezaostával za špičkou snad s vyjímkou Djokera. Berďa uměl všechno a díky svým super fyzickým parametrům byl schopen dobře pokrýt celý kurt. Po těch pár gemech s hráči první pětky mu obvykle odešla psychika a s tím i kvalita jeho tenisu.
Reagovat
Marduch
Mne se libil do nejakeho r. 2012 cca, to hral docela rtutovity, pohyblivy tenis, byt obcas vypadl s outsiderem. Ale zaroven se umel hecnout na nejlepsi a porazit je. Pak zacli s Krupou trenovat ty kratky sprinty, narostla mu stehna do konskych rozmeru, pohybove se dost zhorsil a od ty doby uz nikoho lepsiho neporazil, snad krome Rafy v jeho nejhorsi sezone a Noleho v tom temer prohranym zapase, coz byla spis takova kuriozita.. Navic zacal pravidelne prohravat temer s celou top 10..
Reagovat
ipko
akoby povedal jeden miestny uživateľ, štatistika porazených
Reagovat
janek_da
a pocet zraneni je stats vitezu
Reagovat
ttopi
Pokud budou Nadal s Djokovičem hrát do tolika let, co Federer, mohou to taky dokázat. Tak schválně.
Reagovat
turista
Nadal do 37 let hrát nebude. Tělesná schránka mu to nedovolí i kdyby chtěl. Djokerovi to asi pro změnu nedovolí rodinný život.
Reagovat
No-le
... a Noleho to nebude tak dlouho bavit...)):
Reagovat
ttopi
Rodinný život - to je vtipný, když se podíváš na Federera, kterej má 4 děti.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale Federer nikdy nedovolí, aby se tenis dostal před rodinu. Sám říkal, že pokud mu Mirka řekne, že už by měl přestat, tak okamžitě ukončí kariéru. Pro něj je rodina základ. Což se o Nolem říct nedá, když objíždí herečky z Indie.
Reagovat
Patik
Pokiaľ mu to Mirka povie tak prestane..ale povedz najlepšiemu tenistovi na svete nech už skončí s tenisom..rozhodnutie určite nechá na neho.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona je bývalá hráčka a chápe to. Když nechce, tak s ním nikam nejede. Navíc s tím jejich full servisem je prakticky jedno, kde jsou. Mají baráky po celém světě, když něco chybí, tak si koupí celý šatník a vyřešeno. Stačí jeden telefonát agentovi-Čau, za týden jsme v Austrálii, tak připrav dům.
Reagovat
ttopi
A ať to vypadá stejně, jako u nás doma :D
Reagovat
annah
Roger má ve své ženě určitě větší podporu a zázemí a většího partaka. Důvodem je i to, že sama kdysi hrála tenis na vysoké úrovni. Kvůli zranění toho musela nechat a Rogerovy uspechy jí to kompenzují . Jako by jeho prostřednictvím pokračovala. I proto ho tak mohutně podporuje a je ochotna harcovat i s dětmi tolik let po světě. Kromě toho ho taky nepochybne hodně miluje. Není divu.. :-)
Reagovat
ttopi
Mirka Vavrinec:

Dvouhra
Poměr zápasů 202?159
Tituly 0 WTA, 3 ITF
Nejvyšší umístění 76. místo (10. září 2001)

Promiň, ale vysokou úroveň si představuju jinak :D
Reagovat
annah
Tak reprezentovala Švýcarsko na OH, takže to nebyla žádná rekreační tenistka. Být v první světové stovce - to podle mě vysoká úroveň je. Nikoliv TOP, ale vysoká určitě. Ale to není podstatné. Důležité je, že prostě ví, o čem to vsechno je. Vnímá veci zevnitř, ne jen z pohledu diváka.
Reagovat
Pe3k
Přesně tak!
Reagovat
Mayo
Neni čo riešiť. Obaja budú v 37 tenisovo mŕtvi.
Reagovat
svetova.dvojka
Co jste měli dnes na oběd.
Já jsem měl dneska smaženého lososa v trojobalu s vídeňským salátem.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulujem, snad nedostanes raka z tej chemky :)
Reagovat
Pe3k
Ban pls.
Reagovat
smazaný uživatel
zničit chuť lososa trojobalem je hotové barbarství
Reagovat
slacker
proc zrovna v Top 20? proc se nesleduje Top 15 nebo Top 30?
Reagovat
ttopi
Protože kdyby se sledovalo TOP 30, tak se zas nabídne otázka, proč se nesleduje TOP 20.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se to sleduje. A pokud se to nesleduje, sleduj to ty.
Reagovat
.vorlik.
Mně osobně by přišlo nejlogičtější sledovat Top 17 nebo Top 33.
Reagovat
No-le
Top 20 je širší světová špička. Top 10 je málo a Top 30 moc (((:
Reagovat
janek_da
ja bych sledoval top hex
Reagovat
Krisboy
Kdybyste radši sledovali třeba TOP STAR místo těchle kravin.
Reagovat
Pe3k
Ulici, ordinaci, Prostřeno.
Reagovat
annah
Hrůůůza.... To neee!!! :-)
Reagovat
Pe3k
Já rád Stranger things, GoT apod. Vyse zmíněné jsou dno.
Reagovat
smazaný uživatel
jedině Prison Break, Lost a Californication :D
Reagovat
spaniel
The wire, The shield, Breaking break a Mindhunters.
Reagovat
Krisboy
Anebo TOP 09 na twitteru :D
Reagovat
George_Renel
Jedině topless. ,-b
Reagovat
smazaný uživatel
Vím o jiném Connorsově rekordu, který by pan Federer mohl přepsat... Příští rok ukáže. A co se mě týče, nevadilo by, kdyby kvůli němu objížděl turnaje pro chcípáky.
Reagovat
Pe3k
Ten rekord mě třeba moc nebere. Kdokoliv z Big 3 může do 40 objíždět 250 a ten rekord překonat... důležitý je počet wtf a gs a tam vede kdo?...
Reagovat
Stan_Borowitz
1. Roger Federer (20 + 6)
2-3. Novak Djokovič (14 + 5)
2-3. Pete Sampras (14 + 5)
4. Rafael Nadal (17 + 0)

...
Reagovat
smazaný uživatel
Tuhle tabulku jsem tady ještě neviděl. A jo, ona nesedí v množinkách a podmnožinkách už vím. Tady se tabulky vytvářejí v excelu, aby to vyšlo tak, jak je třeba. :D
Reagovat
Pe3k
Novak je nebezpečně blízko ;(
Reagovat
smazaný uživatel
Když se podívám na jeho včerejší vystoupení a prictu k tomu rozdíl 6ti GS, tak jsem absolutně klidný.
Reagovat
Pe3k
Stačí mu 1 titul a má ho na wtf (jeden z mých nejoblíbenějších turnajů..) a na gs nevidím ztm nikoho kdo by ho porážel.
Reagovat
Marduch
v lednu uzme Rafa AO, v červnu Nole RG, tj. oba double GS a budete mít po ptákách, Mirky FF :p
Reagovat
Pe3k
Tomu RG bych i věřil, ale double gs v konečném zúčtování nebude znamenat nic, Kozoroh sice bude štěstím vyskakovat metr do vzduchu a surfovat na vlnách glory ale pro Novaka to bude 15 gs, stejný jako kterýkoliv jiný, nikam ho neposune.
Reagovat
Krisboy
RG bere Thiem. Je na řadě :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím. Já osobně nevěřím tomu, ze Rafa dokáže po několikáté skrecnout půlku sezóny a pak vyhrát celou antuku. Zverev ho muže dat, Thiem, Djokovic. Kacanov muže být silný, Tsitsipas, nebo jiní.
Reagovat
smazaný uživatel
On ti ještě Rafa ukáže, to se neboj :-)
Reagovat
turista
Thiem na řadě je. O tom není sporu.
Reagovat
turista
Dominic Thiem je na antuce opravdu obdivuhodný tenista.
Reagovat
turista
Rafa AO? To určitě ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě je zajímavější než 18x po sobě dojet v top20, navíc by ho měl v kombu s tím GS a WTF totalem. Podle mě by to byla celkem krása.
Reagovat
turista
Už kdysi Lendl mohl Connorsovy rekordy překonat. Ivan byl mnohem lepší tenista než Jimmy. Bohužel mu to nedovolily problémy se zády.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi ano. Ovšem ni Connors, ni Lendl měli nárok, aby to zkombinovali s rekordním počtem GS a takřka rekordní sbírkou z Masters. V tom smyslu by Rogerova vitrína byla prakticky nedostižná.
Reagovat
turista
Určitě. Nicméně u Rogera se navíc předpokládá, že do té své vitríny ještě několik méně významných pohárů přidá.
Reagovat
Pe3k
Lord Fedr the Goat.
Reagovat
jb007
Fotka je náhodou trefná, neboť takhle přesně se zatvářil, když mu tuto zprávu oznámili.
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
peek
Proč? Tváří se tam jako kozel, takže v pořádku.
Reagovat
Pe3k
No nevím hoši, až dojde Magerka tak se uvidí, jestli to schválí nebo ne...
Reagovat
Mayo
GOAT (ešte zatiaľ)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist