Federer zaplatí pokutu za vulgarity na US Open

18. 9. 2009, 07:57
Aktuality 50
Ani tenisový gentleman Švýcar Roger Federer neudržel na US Open nervy na uzdě a za nadávky rozhodčímu ve finále s Argentincem Juanem Martinem Del Potrem si vysloužil pokutu 1500 dolarů (přes 25.000 korun). V závěru třetího setu prohraného utkání první hráč světa adresoval sudímu několik sprostých výrazů, které zachytily ruchové mikrofony stanice CBS.
Roger Federer

Neobvykle ostrý výraz volil Federer poté, co se Juan Martin del Potro po sporném míči dlouho rozmýšlel a po několika vteřinách si vyžádal 'jestřábí oko'. "Neříkejte mi, abych byl zticha. Když se chci ozvat, ozvu se. Je mi u pr****, co říkal. Já říkám, že čekal moc dlouho," rozčiloval se Švýcar, přestože game získal:

Podle mluvčího turnaje Chrise Widmaiera vybrali pořadatelé na pokutách celkem 31.500 dolarů (asi 538.000 korun). Největší měrou k této sumě přispěla Američanka Serena Williamsová, která za vyhrožování lajnové rozhodčí a zlomení rakety zaplatí rekordních 10.500 dolarů.

Za stejný prohřešek jako Federer musejí sáhnout pro totožnou sumu Ruska Věra Zvonarevová a Rakušan Daniel Köllerer. Deblový specialista Daniel Nestor z Kanady přijde o 5000 dolarů kvůli nesportovnímu chování k fanouškovi.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
A neni to trochu podezřelé? Roger i Serena jsou profesionálové, na okruhu už spoustu let. Nevěřim tomu, že jentak pro nic za nic by byli vulgární. Asi k tomu jednání měli nějaký důvod, a co si budem povídat. Rozhodčí na Us open měli svoje výroky hooodně podivné, no moc se nepředvedli.
Reagovat
smazaný uživatel
Nech si svoje moudra. Co asi nevulgárního ta největší tenisová hvězda Serena na šikmoočku řvala? Takové nechutnosti si sportovci nemají dovolit v žádném sportu. Tyhle výstupy "profesionálů" jsou tak časté i proto, že si zvykli na to, že distanc dostanou až po fyzickém napadení rozhodčího.
Reagovat
smazaný uživatel
a hele, jak bylo od pondělí v kanálech??? :DDD Já mám možná Vianoce, hlavně aby tys neměl půst celej příští rok, až půjde John McEnroe II. do sraček :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
hele Barney, my ti odpovíme po Rogerovsky. We don't give a shit what you think and who you are. If you don't respect some important sportsmen and people who have the same right as everybody let the steam off let alone when the feel being cheated go to the doctor's for some pills and stop writing the fucking comments. Doufám, že jsi gramotný, aby sis to přeložil do naší mateřštiny
Reagovat
smazaný uživatel
Nechajte Barneyho, má Vianoce !!!! Hehehe :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No poviem ti,este jedno take hrozne leto ako bolo tohtorocne a neviem ci by nebolo jeho posledne:-)
Reagovat
smazaný uživatel
řiťopichu, o tohtoročném létě si budeš nechávat v příštích letech jen zdát, za rok ti to připomenu, až bude McEnroe II. po každé porážce umpirovýmu vyhrožovat smrtí :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
pleteš si pojmy, homoději, slovo "šulín" je to, zaco se taháš pokaždé, když elegán vykráčí na kurt :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak popravde by ma prekvapilo ak by si ty nejak brojila proti zdrziavaniu a kuskovaniu hry vzhladom k tomu komu fandis:-) pokial ide o tento konkretny zapas,tak Federer kritizoval to,ze Del Potro stale pred challegom rozmyslal ako cigan v prazdnom obchode,ak si nie je isty,ma zahlasit a hotovo a nespekulovat..to bolo podla mna to preco sa Roger nastval,pokutu dostal spravne,jej vyska je smiesna,lebo ak chcu taketo veci trestat,tak maju dat samozrejme sumu vyssiu...k vyrokom a davkrat kopirovanym zvratkam uzivatela s nickom šulín sa ja vyjadrovat nebudem:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš teda pravdu, ja mám rada ako hovoríš zdržiavanie, napríklad pinkanie o zem (na to sa mi strašne pekne pozerá) ale niekedy ide fakt o koncentráciu vzhľadom k tomu, komu fandím :) A s tým Federerom sa ajtak nedohodneme, múdrejší ustúpi, tak teda ja mám pravdu a hotovo :) ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
A ešte niečo, keď sa aj trošku zdržia, tak si aspoň lepšie vychutnáš atmosféru, a nie bum bum pink pink a je po geme.
Reagovat
smazaný uživatel
to hej,ping-ping-koniec neni nic moc:-)ja mam ale radsej pekne vymeny na kurte,nez šaškovanie mimo hru,ale ako vravis,asi sa nezhodneme:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tudiz ty davam za pravdu a hotovo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš a potom že to nejde ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a ti je s mäkkým i :)) toto už bije do očí :)
Reagovat
smazaný uživatel
a šak čo by to nešlo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jee,sorry,som si nevšimol:-)
Reagovat
smazaný uživatel
úplně nejlepší je, když je tady někdo chytrej jak lopata žížal a nezná ani základy pravopisu :DDDD
Reagovat
Mercury
John McEnroe byl naprosto jiný typ hráče než je Federer...možná v mládežnických kategoriích působil na kurtech Roger stejně výbušně a temperamentně, ale ted? To přirovnání je hodně nadsazené a téměř nesmyslné. Našlo by se spousta jiných tenistů, kteří by na takový příměr mohli aspirovat, za poslední sezony by Federer byl rozhodně spíš ke konci tohoto seznamu. Jeho a Johnovo chování na kurtu je naprosto odlišné, což musí uznat každý, kdo tenis delší dobu sleduje. To, že Federer parkrat neunese tíhu okamžiku a "vybuchne" je naprosto normální, ale nijak tim narozdíl od McEnroea nevybočuje z normálu. Ale dobrý, aspon nejaka invence z Barneyho produkce, přestože pramálo trefná.
Reagovat
smazaný uživatel
kolego, určitě viděls na US Open Djokovicovu vtipnou imitaci Johna McEnroa, tam Novak pokřikoval rozzlobeně na umpirovýho, stejně jako elegán! Jen ty vulgární výrazy mu tam chyběly, zato náš gentleman s tím jak vidno nemá problém :DD Smiř se s tím, že od US Open je Roger Federer alias John McEnroe II. :DDDD
Reagovat
Mercury
no ja se s tim klidne smířím :)...ale delat soudy podle jednoho, dvou zápasu je proste hloupost, takove přirovnání neobstojí..McEnroe svůj výbušný temperament prokazoval po celou svoji karieru, zatimco Roger je ve vetsine utkani ledově klidny, což jsi sám mnohokrát přiznal i kritizoval...ono je to s těma Tvýma přirovnanima asi tak, jak se zrovna hodí :)
Reagovat
smazaný uživatel
prostě jednoduše - jediný fundovaný tenisový expert na tomto portálu kolega viktor, kterej je chytrej jak lopata žížal, nám chtěl říct, že kdyby se tak dlouho rozmýšlel elegoš, tak je všechno ok! Nebylo na tom vůbec nic divnýho, častokrát hráči chodí mrknout přímo na lajnu a pak si teprve vezmu korekci, ale tady jde o to, že se to strašně dotklo pana nervního gentlemana, načež vychrlil smršť nadávek a jeho rádoby advokáti jako rozumprda viktor a spol. se ho tady snaží (leč marně) obhajovat .)
Reagovat
smazaný uživatel
barney,ta hláška s tím McEnroem2 je vtipná a nikoliv urážlivá.Jen tak dále....
Reagovat
smazaný uživatel
a navyse aj pekne ukazuje ako autor dotycneho prispevku tenisu ale vobec nerozumie:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Práve naopak, Barney vidí aj skryté vlastnosti, ktoré len tak niekto (teda podľa tohoto fóra) nevidí.... :)
Reagovat
smazaný uživatel
mohlo by to vyznieť zle, chcela som tým povedať, že on sa tomu rozumie o nič menej než my :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja myslim ze je uplne zrejme ako sa on tenisu rozumie:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. A ty si vyhral štyri grandslamy....
Reagovat
smazaný uživatel
ako može človek ako on vidieť skryté vlastnosti? :D už mi jeho príspevky lezú hore krkom.. Federer tamto Federer hento, nech si komentuje toho jeho milovaného Rafánka čo sa pred každou výmenou špára v zadku!
Reagovat
smazaný uživatel
Mina: To je, čo! :) Mne jeho príspevky neprekážali, snáď len niektoré, kt. naozaj neboli vhodné. Ale aj Barney sa učí, už sa polepšil a už to pozdvihol ako sa hovorí o jednu triedu vyššie :) Ber to s nadhľadom, mne by to neprekážalo, keby niekto hovoril o mojich oblúbených takto. Veď je to len Barney. Každý má aj svojich odporcov, len niekto sa s tým dokáže vyrovnať lepšie, niekto horšie. Tak buď tá inteligentnejšia a buď v klidu.
Reagovat
smazaný uživatel
Resp. vadilo, ale od neho nie :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ked to skritizoval Roger,tak sa mozno konecne zas zamyslia zodpovedne osoby nad zmyslom a principom Hawkeye a nad dodrzovanim pravidiel,ktore v suvislosti s jeho fungovanim platia.Hawkeeye sa ma pouzivat ked je hrac presvedceny ze sa rozhodca pomylil a povedzme si pravdu,je to zavedene hlavne kvoli divakom:-) jeho zmyslom nie je aby hrac najprv krutil hlavou,potom sa opytal hlavneho rozhodcu,potom sa obratil na svojho trenera a potom na lavicke dvihol ruku,ze teda "challenge"...cely dnesny tenis je pomaly a zapas sa taha ako sopel maleho decka,takze sa Federerovi vobec necudujem a tych 1500 dolarov je skor vysmech:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Výsměch to je, vzhledem k Sereně by to mělo být tak 5.000, ona měla taky pravdu a navíc byla v důležitější chvíli zápasu...
Reagovat
smazaný uživatel
dobre napísané :)
Reagovat
smazaný uživatel
No sranda je,ze dostal tu pokutu podla mna za vyrazy,ktore uz v tomto videu nie su a ktore nasleduju:-) pretoze za "I dont give a shit" by pokutu myslim nedostal:-) a ci dostane 5000 alebo kludne aj 10 tis.tak to mu moze byt myslim docela jedno:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Keď vám teda ide o ten čas, tak prečo sa toleruje, keď sa ide niekto cez svoju celú polovicu kurtu pozrieť na odtlačok? Aj to im určite zaberie viacej sekúnd, než spomínaný Del Potro.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak odtlacky sa kontroluju hlavne na antuke,kde sa Hawkeye pokial viem nepouziva...a ked hrac ide pozriet dopad lopticky,je to u mna to iste ako ked pouzije "Oko",ma nato pravo a nech si to robi,ale pravidla by sa mali vyuzivat a dodrziavat a nie zneuzivat...
Reagovat
smazaný uživatel
prostě jednoduše - jediný fundovaný tenisový expert na tomto portálu kolega viktor, kterej je chytrej jak lopata žížal, nám chtěl říct, že kdyby se tak dlouho rozmýšlel elegoš, tak je všechno ok! Nebylo na tom vůbec nic divnýho, častokrát hráči chodí mrknout přímo na lajnu a pak si teprve vezmu korekci, ale tady jde o to, že se to strašně dotklo pana nervního gentlemana, načež vychrlil smršť nadávek a jeho rádoby advokáti jako rozumprda viktor a spol. se ho tady snaží (leč marně) obhajovat .)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale pokiaľ zase viem ja, tak sa chodia aj na harde pozerať odtlačky. A to teda dosť často. Taktiež sa stáva, že niekto debatuje s umpairovým alebo lajnovým, či to bol vážne out, či je nejaká šanca aby to trafil atď. A keď Del Potro prehodil pár slov a až potom požiadal oko, (tak mu mohlo byť úplne ale úúúplne jedno, či je Federer na kurte, na stoličke, na streche alebo doma) tak na tom nevidím nič zlé. Keby to bolo až tak neúnosné, čo z toho robíte vy, tak by mu to asi umpairák nedovolil, nie? A s tým zneužívaním - to máš ako v škole. Opisovanie je zakázané, ale keď ti na to nikto nepríde, tak je to ok. A aj tak to prevažná väčšina aspoň párkrát skusí.....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, Federer má teda "šťastie" na niektorých jeho fanúšikov.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak víš, že Serena měla pravdu? Tys viděl záběr kamery umístěné v zákrytu s čárou? Já ne. Nohou se čáry nesmí ani dotknout, nejde o žádný přešlap čáry, jak tady tehdy mleli místní "odborníci".
Reagovat
smazaný uživatel
Všade píšu, že to bolo ok, tak asi vedia prečo to hovoria, nie?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, u mě to bylo OK, naprosto stejný jako předchozí podání, Serena je tím typem hráčky, která má podání velmi zautomatizované. Mimochodem, aby ti někdo odpískal přešlap, tak by musel být opravdu viditelný, což u ní teda rozhodně nebyl. Takže to byla buď hloupost nebo schválnost. Mimochodem myslím, že není stanoven počet vteřin po úderu, do kdy se musí hráč ozvat ( má to být hned) a je to na schválení empairového rozhodčího. Tedy rozhodčí nějak rozhodl a on se choval, jak se choval, u Sereny ozhodčí nějak rozhodl a ona se chovala, jak se chovala. Obě situace jsou pro mne rovnocené, pouze Federer snad nevyhrožoval zabitím...
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, tak nakonec ještě dostane John McEnroe II. pokutu, hlavně že podle zdejších fanatiků pan neomylný nic špatnýho neudělal a naopak pokutu měl dostat Del Potro :DDDD

Na ukázku jeden slabomyslný fanatický příspěvek: "a Del potro se celý zápas choval dost neslušně"
Reagovat
smazaný uživatel
tak sa ťa spýtam, ked Roger neprejavuje emócie tak je nudný, keď si trochu zanadáva tak už je John McEnroe? o čom tz tu stále basniš? :D
Reagovat
smazaný uživatel
ty seš opravdu gumák :D
Reagovat
smazaný uživatel
OK Barney, ty si borec na entú :)) For Mina: Ale emócie nemáš len nadávanie. Je tu spústa ďalších vecí, veď sa pozri treba na Fernanda Verdasca - skoro žiadne hádzanie raketou alebo nadávanie, ale aj tak je samá emócia.
Reagovat
smazaný uživatel
dobre fedeex , to se mě líbí , konečně začíná zápasy více prožívat a je to jen dobře :-) jinač na tehle vete nevidim nic moc špatnýho
Reagovat
Martinac
Tak nevím, rozhodčímu žádnou nadávku neadresoval, když řekl: Je mi u prdele co říkal a myslel tím Potra. Pokud ovšem neřekl ještě něco jiného, samozřejmě... Pamatuji si, jak Murray jednou řekl hlavnímu rozhodčímu po sporném míči: Go home, empire! Tohle mně přišlo mnohem horší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist