Federer znovu porazil Granollerse, je ve třetím kole

27. 5. 2015, 16:39
Aktuality 17
Bez zaváhání prochází letošním French Open jeho vítěz z roku 2009 Roger Federer. Švýcar si ve třech setech poradil i v dnešním utkání se Španělem Granollersem a postoupil do třetího kola. V něm se utká s Damirem Džumhurem.
Roger Federer (© FFT)

Roger Federer se s Marcelem Granollersem utkal dosud třikrát a španělského tenistu pokaždé porazil. Stejně dopadl i jejich čtvrtý vzájemný souboj, který dnes na kurtu Suzanne Lenglenové odstartoval druhý hráč světa rychlým brejkem. Ten Federerovi v úvodním setu stačil, v osmé hře přidal další a sadu vyhrál 6-2.

Granollers se nevzdal a ve druhém i třetím setu šel vždy jako první do vedení, ale ani jednou se z něj dlouho neradoval. Druhou sadu získal favorit ve zkrácené hře a v posledním dějství nechal Federer od stavu 0-2 uhrát soupeře jediný game.



"Řekl bych, že to byl hodně těžký zápas," řekl Federer navzdory tomu, že k postupu nepotřeboval ani dvě hodiny. "Vypadá to jako rutinní výhra ve třech setech, ale z ochozů bylo vidět, jak jsem to měl těžké. Druhý set byl klíčový," dodal Švýcar.

Federer na Roland Garros triumfoval v roce 2009, kdy využil zaváhání nyní již devítinásobného šampiona Rafaela Nadala a zkompletoval kariérní grandslam. V posledních letech ale v Paříži končí čím dál dříve: v roce 2011 ve finále, v roce 2012 v semifinále, v sezoně 2013 ve čtvrtfinále a loni vypadl už ve 4. kole. A pokud chce letos zastavit své čím dál horší výsledky na pařížské antuce, musí v pátek potvrdit roli favorita proti přemožiteli Marcose Baghdatise Damiru Džumhurovi.

Výrazný propad ve světovém žebříčku čeká Ernestse Gulbise. Lotyšský tenista, který byl ještě loni začátkem léta desátým hráčem světa, na Roland Garros neobhájí semifinále a z 29. místa klesne až někam do deváté světové desítky.

Šestadvacetiletý Gulbis dnes navzdory své mizerné letošní formě utrpěl nečekanou poážku s domácím Nicolasem Mahutem, pro kterého je antuka neslabším povrchem. Třiatřicetiletý Francouz přesto zvítězil 6-3 3-6 7-5 6-3 a svým teprve druhým postupem do 3. kola Roland Garros vyrovnal svůj nejlepší výsledek na grandslamových turnajích. 

Gulbis má v této sezoně bídnou zápasovou bilanci 3-13 a navíc neoblíbenou část sezony na trávě před sebou.

Výsledky - French Open - muži (antuka):
Dvouhra - 1. kolo:
Müller (Luc.) - Lorenzi (It.) 4:6, 4:6, 7:6 (7:1), 7:6 (7:5), 6:4
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (4-ČR)Štěpánek (ČR) 6:3, 6:7 (7:9), 6:3, 6:3
Rosol (ČR) - Bautista (19-Šp.) 6:4, 6:2, 6:2
Federer (2-Švýc.) - Granollers (Šp.) 6:2, 7:6 (7:1), 6:3
Nišikori (5-Jap.) - Bellucci (Braz.) 7:5, 6:4
Wawrinka (8-Švýc.) - Lajovič (Srb.) 6:3, 6:4, 5:7, 6:3
Simon (12-Fr.) - Kližan (SR) 7:5, 6:2, 6:3
Monfils (13-Fr.) - Schwartzman (Arg.) 4:6, 6:4, 4:6, 6:2, 6:3
Tsonga (14-Fr.) - Sela (Izr.) 6:4, 6:1, 6:1
Cuevas (21-Urug.) - Thiem (Rak.) 7:6 (9:7), 7:5, 6:7 (5:7), 7:5
Mahut (Fr.) - Gulbis (24-Lot.) 6:3, 3:6, 7:5, 6:3
Paire (Fr.) - Fognini (28-It.) 6:1, 6:3, 7:5
Kyrgios (29-Austr.) - Edmund (Brit.) bez boje
Becker (Něm.) - Verdasco (32-Šp.) 6:4, 0:6, 1:6, 7:5, 10:8
Johnson (USA) - Stachovskij (Ukr.) 2:6, 6:3, 7:6 (7:5), 7:6 (8:6)
Gabašvili (Rus.) - Mónaco (Arg.) 6:3, 6:4, 6:2
Džumhur (Bosna) - Baghdatis (Kypr) 6:4, 6:3, 4:6, 6:2
Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Veselý (ČR) - Bedene/Ramos (Brit./Šp.) 6:4, 7:5
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

17
Přidat komentář
Amputace
Je zajímavé, jak hate Rafy naprosto zastínil oslavu Rogerova postupu :) Nějakých 300 komentářů proti slabým 10ti.

Jinak si myslím, že Roger může dojít daleko (ne-li vyhrát, i když tomu moc nevěřím), zatím se mi zdá hodně v pohodě.
Reagovat
pockerface
Bylo by to super, ale i Roger má poslední roky na větším turnaji den blbec. Většinou má problémy ve 3.kole nebo v osmifinále. Určitě bych bral třeba finále Novak x Roger, než Novak/Andy x Kei/Tomáš, protože by to byla nuda. Tomášovi fandím, ale ty jeho zápasy s Novakem nejsou tak vyhecované a prostě to není ono, když ve finále není Novak x Roger nebo Rafa.
Reagovat
SwissMaestro
No bylo by to epické, kdyby Novaka zastavil Roger místo Rafy.

Třeba to bude poslední velká Rogerova jízda na GS. I když pak tu máme Wimbledon, že... :)
Reagovat
Amputace
"No bylo by to epické, kdyby Novaka zastavil Roger místo Rafy."
- Rafa s Novakem na sebe teoreticky narazí už ve čtvrtfinále, takže není možné, aby Novaka zastavil Roger místo Rafy, ne? Nebo jak to je? Los jsem - abych byl upřímný - nějak nezkoumal.
Reagovat
panzer.dragon
ve čvrtfinále ho rafa nezastaví, ve finále mu roger dá dva kanáry a jednou 6:1, tím pádem ho zastaví roger místo rafy
Reagovat
Amputace
Jasné no. Už podvědomně totiž počítám s tím, že Novak neprojde přes Rafu, takže nebude mít Roger možnost Novaka zastavit :)
Reagovat
Amputace
Je pravda, že Roger x Novak je jeden z nejlepších match-upů (ne-li nejlepší) posledních let. Oba hráči jsou dokonalým protikladem toho druhého, stejně jako tomu bylo v případě bitev mezi Rogerem a Rafou. Já osobně byl příznivcem i zápasů Novaka a Rafy (například úžasná bitva na AO12 nebo FO13 - zvláště pátý set), ale je pravda, že už mě to trochu omrzelo. Zápasy mezi Rogerem a Rafou naproti tomu neomrzí nikdy.
Reagovat
spaniel
Mozna to bude tím, ze zdaleka ne vsetci co tam hejtovali, jsou fanoušky Federera.
Reagovat
Denis92
https://www.youtube.com/watch?v=j0YZ_rerXpo

Toto bol prvykrat, co som videl Rogera v zapase zahrat backhand obojruc.
Reagovat
spaniel
http://youtu.be/2z4hYB6TztQ
Reagovat
anajka
Ďakujem. Keďže som nevidela zo zápasu ani loptičku, tak toto ma na ráno veľmi potešilo. Tieto zostrihy sú úžasné. Takto je vidieť krásu Rogerovho tenisu naplno.
Reagovat
smazaný uživatel
ikdyz roger zatim neukazal maximum tak proste sledovat jeho zapasy je lahudka, prvni dva sety hral dost bezstarostne,jakoby vedel ze proste prohrat nemuze...to muze byt i zradne, nicmene vykon na druhe kolo velmi pekny
Reagovat
pockerface
Viděl jsem vždy koncovku každého setu. Je to dobré. Věřím, že Roger bude postupovat dál a dál. Ještě by bylo třeba odklidit z cesty Monfilse, ten poslední dobou na antuce na Rogera umí a mám pocit, že se můžou potkat v osmifinále nebo QF.
Reagovat
ipko
Schwartzman ho už mal na lopatkách, ale asi to už Gael vyhrá.. :)
Reagovat
ipko
a už to aj dohral.. :) ale nehral vôbec dobre.. Diego bol vo výmenách agresívnejší, ale podanie mu nepomohlo.. Gael sa moc optimálne nepohyboval, myslím si že koleno ho ešte stále trochu limituje.. vyhral v 5 setoch a to mu môže dodať sebavedomie.. ale ak by došlo k zápasu s Rogerom, tak by ho Roger mal poraziť, myslím že MC by sa opakovať nemalo.. :)
Reagovat
Fandina
Roger hrál dobře. Mám radost a gratulka.
Reagovat
FulnekUltras
Ještě ty občasné urážky by si mohl nechat od cesty... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist