Ferrer a Haas dohrávky zvládli, Federerův přemožitel Stachovskij i Dimitrov končí

28. 6. 2013, 19:27
Aktuality 25
Dnešní program v All England Clubu začal s dvouhodinovým zpožděním, po zhruba čtyřech hodinách však déšť znovu zahnal tenisty do šaten. Včerejší dohrávky druhého kola zvládli Tommy Haas i s drobnými potížemi David Ferrer, naopak Grigor Dimitrov i Federerův přemožitel Ukrajinec Stachovskij už skončili. Ve večerním utkání pak pak uspěl Andy Murray, který je bez ztráty setu už v osmifinále.
David Ferrer

David Ferrer musel ve Wimbledonu bojovat o postup doších bojů ve čtyřech setech i ve svém druhém utkání. Čtvrtý hráč světa dnes s krajanem Robertem Bautistou-Agutem, jejichž duel druhého kola se včera kvůli dešti ani nerozehrál, celkem čtyřikrát ztratil podání a nezvykle často chyboval. Nakonec zvítězil až po 3 hodinách hry 6-3 3-6 7-6 7-5.

"Roberto odehrál velmi dobré utkání a hodně mi to znepříjemnil. Já navíc nebyl ve své kůži a teď jsem jen rád, že jsem postoupil do dalšího kola," komentoval Ferrer.

O postup do osmifinále bude hrát už zítra proti Alexanderu Dolgopolovovi z Ukrajiny.



Až dnes se ke svému teprve druhému vystoupení na 127. ročníku Wimbledonu dostal také Tommy Haas. Třináctý nasazený Němec ale na rozdíl od Ferrera znovu vyhrál ve třech setech, když Jimmyho Wanga z Tchaj-wanu porazil hladce 6-3 6-2 7-5.

Semifinalista Wimbledonu z roku 2009 Haas potvrzuje v All England Clubu formu z posledních týdnů a duel s Wangem měl pod kontrolou. Jeho příštím soupeřem bude v sobotu Španěl Feliciano López, který na trávě neprohrál už sedm zápasů po sobě.

Ve 4. kole pak na vítěze německo-španělského duelu může čekat světová jednička Novak Djokovič. Srbský tenista a šampion z roku 2011 se dnes dozvěděl jméno svého příštího soupeře, kterým bude Jerémy Chardy. Francouzský tenista, který s Djokovičem v šesti vzájemných duelech neuhrál ještě ani set, dnes porazil 6-2 5-7 7-6 7-6 německého kvalifikanta Jana-Lennarda Struffa a bude usilovat o své první wimbledonské osmifinále.

V dohrávce naopak překvapivě neuspěl Grigor Dimitrov. Bulhar, kterému fandila v hledišti jeho přítelkyně a druhá hráčka světa Ruska Maria Šarapovová, prohrál se Slovincem Gregorem Žemljou 9-11 v pátém setu.

Zápas začal ve čtvrtek a byl za stavu 3-6 7-6 3-6 6-4 a 9-8 pro Žemlju přerušen kvůli dešti. Dohráno už mohlo být včera, Slovinec ale za stavu 7-6 neproměnil dva mečboly. Dnes měl Dimitrov namále hned zkraje dohrávky, protože při svém podání za stavu 30-30 po servisu uklouzl, spadl a soupeř měl nečekaně mečbol. Ten Bulhar ještě odvrátil, ale za stavu 9-10 už při celkově šestém kapituloval.

Melzer vyřadil Stachovského
Dnešní den byl osudným pro přemožitele Rogera Federera Sergeje Stachovskiho. Podobně jako Belgičan Steve Darcis či loni Lukáš Rosol ani ukrajinský tenista nedokázal ve Wimbledonu navázat na senzační výhru nad favoritem. Přemožitel sedminásobného vítěze z druhého kola dnes o kolo dál podlehl 2-6 6-2 5-7 3-6 Jürgenu Melzerovi z Rakouska.

Ve středu se 116. hráč světa Stachovskij postaral o jedno z největších překvapení v tenisové historii, dnes však byl pouze stínem muže, jenž vyřadil sedminásobného wimbledonského šampiona a ukončil jeho sérii 36 grandslamavých čtvrtfinále. Dvaatřicetiletý Melzer, manžel české tenistky Ivety Benešové, ho porazil po rutinérském výkonu a postoupil podruhé v kariéře do wimbledonského osmifinále.

Stachovskij tak dopadl podobně jako začátkem týdne Darcis, jenž překvapivě vyřadil Španěla Rafaela Nadala, ale do druhého kola nenastoupil kvůli zranění. Nadala vyřadil loni ve Wimbledonu i český tenista Rosol, ani on však další zápas nezvládl.

"Byl jsem tak zaslepený hrou, jakou jsem předváděl proti Rogerovi, že jsem hrál stejně proti Jürgenovi. A to byla chyba," uvedl Stachovskij, jenž měl po slavném vítězství problém se soustředěním na další zápas. "Včerejšek byl docela rušný. Všichni si chtěli povídat. Bralo to čas a energii," postěžoval si Ukrajinec, jenž by však neměnil. 

"Nikdo mi to už nevezme. Kdyby se mě někdo zeptal, jestli bych chtěl porazit Rogera a prohrát v dalším kole, bral bych to. Samozřejmě," dodal sedmadvacetiletý rodák z Kyjeva.

Melzer se ve 4. kole utká s Jerzym Janowiczem. Polský tenista dnes porazil ve třech setech Nicoláse Almagra, oplatil mu porážku z Melbourne a poprvé v kariéře postoupil do 4. kola grandslamového turnaje.

Zatím zcela suverénně si ve Wimbledonu počíná loňský finalista Andy Murray. Dnes druhý nasazený Brit pod zataženou střechou Centrálního kurtu porazil 6-2 6-4 7-5 Španěla Tommyho Robreda a ani ve svém třetím vystoupení nepřišel o set. Na trávě navíc vyhrál včetně olympijského zlata z loňské sezony a nedávného triumfu v Queensu už 14 zápasů v řadě.

Murraymu už v cestě do letošního finále nestojí žádní velcí soupěři, neboť po vyřazení Nadala či Federera je v jeho polovině žebříčkově nejvýše postaveným tenistou 20. hráč světa Juan Mónaco. V pondělním osmifinále se utká s vítězem duelu Južnyj - Troicki, v případném čtvrtfinále by pak narazil na nejlepšího z kvarteta Gulbis/Verdasco/Mónaco/De Scheeper a v zápase o finále pak bude čekat jeden hodně překvapivý semifinalista; Melzer, Janowicz, Kubot, Paire, nebo Mannarino.

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
páteční výsledky (28. 06. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Ferrer (4-Šp.) - Bautista (Šp.) 6-3 3-6 7-6(4) 7-5
Haas (13-Něm.) - Wang (Tchaj-wan) 6-3 6-2 7-5
Dolgopolov (26-Ukr.) - Giraldo (Kol.) 6-4 7-5 6-3
Chardy (28-Fr.) - Struff (Něm.) 6-2 5-7 7-6(6) 7-6(4)
Žemlja (Slovin.) - Dimitrov (29-Bul.) 3-6 7-6(4) 3-6 6-4 11-9


Dvouhra -
3. kolo:
Murray (2-Brit.) - Robredo (32-Šp.) 6-2 6-4 7-5
Melzer (Rak.) - Stachovskij (Ukr.) 6-2 2-6 7-5 6-3
Janowicz (24-Pol.) - Almagro (15-Šp.) 7-6(6) 6-3 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Levine/Pospisil (Kan.) - Dlouhý/Ram (ČR/USA) 6-2 6-4 6-1
Paes/Štěpánek (1-ČR) - Bracciali/Erlich (It./Izr.) 7-6(6) 6-4 6-7(1) 6-4

Luboš Zabloudil, ČTK, Petr Pokorný

Komentáře

25
Přidat komentář
UnrealTom
nečekaně porazí Rogera a pak vylítne du blejt
Reagovat
tmora
Ale dobre to nahráli na nevhodné podminky [sero] zítra bude Petra plna sil jako dnes v prvním setu a jsem přesvědčen, ze to dá!! Go go go Petra
Reagovat
J.M.
Před pár dny mi tehdejší komentátor na Fandovi přišel hrozný, ale "todle", co tam dnes komentuje z "central kurtu", to je něco už hodně šíleného. :-) Nedivím se lidem, kteří to sledují s vypnutým zvukem.
Reagovat
smazaný uživatel
presne toto som chcel tu napisat

forhand si myli s ruternom skoro vzdy

je to huj
Reagovat
Nola
fandenie niektorým vyvoleným hráčom nezaprie:D
Reagovat
horska.kraslice
Ano, přesně tak, zvuk jsem si stáhla na minimum, abych si nekazila páteční večer.
Reagovat
steve79
Komentátoři na Nova sport a Fandovi nic moc. Jedině kdo tenis dobře komentuje je Vojta Bidrman a dříve Pouvu, ale ten už skoro nekomentuje.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak se opravdu zopakovala loňská historie a Stachovskij se stal Federerovým Rosolem.

Snad příští rok Federer nepotká svého Darcise...
Reagovat
Sonja
No jo, ale tak slavný jako Rosol už nebude:-(
Reagovat
smazaný uživatel
zjednodusim to
Rosol
Darcis
Stakhovsky
K.,o.,k.,o.,t.,i
Reagovat
J.M.
On to říkal už loni Rosol - ten zaplněný velký kurt ho nabíjí, tam se vybičuje k velkému výkonu. Navíc proti velkému hráči, když ho sleduje celý svět...

No a pak přijde všední realita, v dalším kole zpátky na zastrčený kurt, kde 30 přísedících sleduje, jak se tahá s průměrným souepřem... A neutahá to. Ta motivace, nabuzenost asi není taková. Docela v tomto tyto hráče chápu. Ti nejlepší hrají na velkých kurtech velké zápasy v záři reflektorů pořád, i proto asi ze sebe dokážou ten špičkový tenis dostávat častěji.
Reagovat
Heather_Fedex
tak to je na tom roger jeste hur, nez jsem myslela...kdyz stachovsky selze hned v nasledujicim duelu z antukarem

je to zly
Reagovat
smazaný uživatel
Nie Federer nemal svoj den mal tam breakbaly ale nedal ich mal tam setbal a nedal to
a mal smolu v tiebreakoch

Roger bude späť
je to King
ver mi
Reagovat
J.M.
Já myslím, že výkony Stachovského v jiných zápasech nemají vliv na to, jak zahrál v zápase s Rogerem, a tudíž na to, jak je na tom Roger. :-)

A pro autora článku opakuji, že Stachovskij se opravdu nejmenuje Sergej, ale Sergij. Není to Rus, ale Ukrajinec.
Reagovat
Heather_Fedex
cico, tak snad tentokrat mas pravdu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
lebo vidiet ho ako sa trapi bude velmi smutne
Reagovat
smazaný uživatel
ale ziadne trapenie nebude
Reagovat
Nola
prekvapuješ ma... inak súhlas, títo outsideri sa dokážu vyhecovať k jednému zápasu,jedinému zápasu, vyradia špičkových hráčov a potom padnú v ďalšom kole... už sa dajú spočítať na prstoch jednej ruky, každý špičkový hráč má dnes svojho Rosola :D
Reagovat
Heather_Fedex
presne...kdyz vidim, ze se roger trapi, tak mi je z toho velmi smutno....ale kdyz vidim v jeho tmavych ocich vesele tancici ohnicky, to uz je jina kava
;))
Reagovat
smazaný uživatel
Bude dobre
Reagovat
Heather_Fedex
v cem te prekvapuju, nola?
Reagovat
Fandina
Rosol se sice vyhecoval, ale pak se také vyhecoval v DC, kde obstaral důležité dva body a také vyhrál turnaj v Bucuresti. Je na 32 místě v žebříčku. Je asi dané, že takový hráč něco musí umět a ostatně to předvedl i vždycky, když vyhrál.
Reagovat
Nola
heather prekvapuje ma tvoje porozumenie s Cicom:D nič v zlom, on má niekedy divné názory...
Reagovat
Heather_Fedex
nekdy jo, ale tentokrat jako fff s cicovym prohlasenim, ze fedex je king souhlasit MUSIM ;)
Reagovat
baggik
Melzer není antukář...Stachovskij vypadal před pár lety jako nadějný mladík, ale poslední dvě sezony bída, ale i taková překvapení se stávají.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist