Ferrer se ve Valencii hlásí o vstupenku na Turnaj mistrů

5. 11. 2010, 08:04
Aktuality 0
ATP VALENCIA - David Ferrer se blíží druhé účasti na Turnaji mistrů. Španělský tenista má po postupu do čtvrtfinále domácího turnaje ve Valencii jistotu, že si před závěrečným podnikem Masters v Paříži svou pozici před pronásledovateli vylepší.
David Ferrer

David Ferrer si ve Valencii může v boji o Turnaj mistrů už jen polepšit. Aktuálně je sedmý a soupeři na nepostupových příčkách tento týden už více nevymyslí. Španělský hráč na domácí půdě, kde předloni triumfoval, postoupil již do čtvrtfinále. Ve čtvrtek porazil hladce 6-4 6-1 ruského kvalifikanta Gabašviliho a čeká ho Ital Starace.

"Během celého zápasu jsem dobře podával a moje hra měla hlavu a patu. Nedělal jsem zbytečné chyby," chválil svůj výkon finalista Turnaje mistrů z roku 2007.

Start v Londýně má již nějakou dobu jistý Robin Söderling, jenž ve Valencii zůstal po Murrayho selhání nejvýše nasazeným hráčem. Turnajová dvojka potvrdila roli favorita i proti domácímu Gimenu-Traverovi, proti kterému Švéd ztratil na servisu jen osm fiftýn a za hodinu vyhrál 6-2 6-3.

Na vítězné vlně se po triumfu v Montpellieru drží Gael Monfils. Ve Valencii ještě neztratil ani set a díky výhře 6-2 6-4 nad Stanislasem Wawrinkou postoupil do čtvrtfinále. O sedmou výhru v řadě bude usilovat proti Söderlingovi.

Seveřana ve čtvrtfinále čeká Nikolaj Davyděnko, jenž až na sedmý pokus dokázal na turnaji ATP porazit Argentince Juana Ignacia Chelu. Rus na Jihoameričana vyzrál pouze před čtyřmi lety v Davis Cupu, jinak si ale s Chelou nevěděl rady. Letos s ním na antuce Umagu uhrál dokonce jen tři gamy.

Ani ve španělské hale to neměl jednoduché. V prvním setu třikrát neudržel servis a dalších šest brejbolů odvrátil. Ani Chelovi se ale na podání nedařilo a Davyděnko tak o zisku prvního setu rozhodl v jednoznačném tie-breaku. Ve druhé sadě už Argentinec odpadl a Davyděnko vyhrál 7-6 6-2.

"Když bych prohrál, stále bych myslel na to, že jsem hrál špatně. Proto je pro mě důležité tady uspět, aby získal zpět ztracenou sebedůvěru," řekl devětadvacetiletý Davyděnko. Ten se letos po zranění zápěstí trápí. Od února odehrál již 15 turnajů, ale jen na dvou vyhrál alespoň dva zápasy. Více ne.

Zlomit černou sérii může proti Francouzi Simonovi, se kterým však poslední tři vzájemné souboje prohrál.

- ATP 500 VALENCIA (Španělsko, tv. povrch / hala, 1.357.000 eur) -
čtvrteční výsledky (04. 11. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Söderling (2-Švéd.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6-2 6-3
Ferrer (4-Šp.) - Gabašvili (Rus.) 6-4 6-1
Davyděnko (6-Rus.) - Chela (Arg.) 7-6(0) 6-2
Monfils (8-Fr.) - Wawrinka (Švýc.) 6-2 6-4
Starace (It.) - Cuevas (Urug.) 7-6(2) 2-6 6-2
Granollers - Andujar (oba Šp.) 6-2 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Bhúpathí/Mirnyj (3-Ind./Běl.) - Čermák/Mertiňák (ČR/SR) 6-3 6-7(8) 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist