Ferrer v Bastadu zdolal Verdaska a poprvé od října 2015 postoupil do finále

22. 7. 2017, 16:52
Aktuality 11
ATP BASTAD - David Ferrer na antuce ve švédském Bastadu zdolal 6-1 6-7 6-4 krajana Fernanda Verdaska, poprvé od ledna 2016 vyhrál čtyři zápasy v řadě a poprvé od vídeňského triumfu v říjnu 2015 postoupil do finále. V něm se pětatřicetiletý Španěl utká už počtrnácté s Ukrajincem Dolgopolovem.
David Ferrer

David Ferrer na prvních čtrnácti letošních turnajích nevyřadil víc jak dva soupeře a své maximum sezony 2017 málem nepřekonal ani tento týden na oblíbené antuce v Bastadu. Včera však přežil dva mečboly proti Laaksonenovi, dnes vyhrál další tříseťák s Fernandem Verdaskem a poprvé od Australian Open 2016 vyhrál čtyři utkání po sobě. 

Pětatřicetiletý Španěl tak postoupil poprvé od října 2015, kdy triumfoval v hale ve Vídni, do finále. V nich má bilanci 26-25.

O svůj 27. titul a třetí z Bastadu si šampion z let 2007 a 2012 zahraje s Ukrajincem Aleksandrem Dolgopolovem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 9-4.

Osmadvacetiletý Dolgopolov v dnešním prvním semifinálovém duelu porazil 6-3 6-2 Rusa Andreje Kuzněcova a po únorovém triumfu v Buenos Aires může poprvé v kariéře vyhrát dva turnaje během jedné sezony. Zatím má na kontě tři tituly.

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 540.310 eur
sobotní výsledky (22. 07. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Ferrer (8-Šp.) - Verdasco (6-Šp.) 6-1 6-7(3) 6-4
Dolgopolov (Ukr.) - Kuzněcov (Rus.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Nola
David pekne, dal spomenut na svoje lepsie casy, konecne titul po tych suchotach a prepade, asi ho aj tu odpisali, ked absentuje clanok, ale on nemoze za to ze mu uprostred mena chyba slabika "DE"
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Lunej..
Fandila jsem Nandovi a kdyby nedělal tolik chyb, David by neměl moc šancí, viz Nandův výkon v TB. Zápas s Dolgem jsem neviděla, ale Davidova hra mě přestala bavit, když jsem ho viděla hrát naživo s Gaelem ve Vídni. Předtím jsem mu dost fandila, teď je to opět starý běhavý David s hrou od BL, i když v zápase s Nandem pár dropshotů předvedl. Nicméně po své blbé sezóně zase vyhrál, tak ok :)
Reagovat
dunphy
https://twitter.com/lynnlovestennis/status/888850691204288512

Taková kuriozitka ze včerejšího zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to ma jako byt?
Reagovat
dunphy
Však to tam snad vidíš, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Recnicka otazka...
Reagovat
a.magerova
Jen tak dál.... :-))
Reagovat
Jabadu
Musí mít skvělé geny. Když ho nedávno Tomáš vyprovodil, říkal jsem si:
Je konec, hombre.
Ale dát pořád silného Verdasca je majstrštyk!
Reagovat
Kytka
Na antuce David ožil. Gratulace. Je to sympaťák.
Reagovat
smazaný uživatel
Pome Feru, vyskusajme to este!..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist