Ferrer ve Valencii zaútočí už na 6. letošní titul

28. 10. 2012, 08:36
Aktuality 5
ATP VALENCIA - Španěl David Ferrer si zahraje finále domácího turnaje ve Valencii. Pátý hráč světového žebříčku, který by v případě absence Rafaela Nadala měl být od 16. do 18. listopadu jedničkou národního týmu ve finále Davisova poháru proti českým tenistům v Praze, se o titul utká s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem.
David Ferrer

David Ferrer letos vyhrál již pět turnajů - třikrát se radoval na antuce, jednou na tvrdém povrchu a jedno na trávě. Nyní může přidat i trofej z haly. Na domácím klání ve Valencii si postup do finále zajistil proti Chovatu Ivanu Dodigovi až po třísetové bitvě , kterou vyhrál 6-4 6-7 6-1.

Třicetiletý Španěl pochválil svého soka především za servis a vyčítal si prohraný tie-break druhé sady. "Byl to komplikovaný zápas, skvěle podával a já to kvůli tomu měl opravdu těžké. Na druhý set jsem se snažil zapomenout a ve třetím hrát víc vyrovnaně, každý brejk by byl klíčový," řekl Ferrer, který letos ve finále neuspěl jen v dubnu v Barceloně proti Nadalovi.

Ferrer už ve Valencii v minulosti dvakrát triumfoval: poprvé před čtyřmi lety ještě v době, kdy se turnaj konal na antuce, a podruhé předloni.

Vítěz celkově 16 turnajů ATP Ferrer byl blízko i účasti ve finále čtyřhry, ve večerním semifinále ale s Juanem Carlosem Ferrerem podlehli rakousko-brazilskému páru Alexander Peya a Bruno Soares 2-6 6-7. "Logicky budu víc unavený, ale výsledek čtyřhry nebude mít na finále dvouhry vliv," řekl po zápase, ve kterém jeho parťák Ferrero odehrál definitivně poslední zápas na okruhu ATP. Už v úterý se oficiálně rozloučil v singlu.

O šestý letošní titul, které letos nasbíral pouze Roger Federer, se světová pětka utká s jednadvacátým hráčem světového žebříčku Alexanderem Dolgopolov. Ukrajinský tenista si semifinálové vítězství 6-4 6-2 nad Rakušanem Jürgenem Melzerem zajistil už za 74 minut. Dolgopolov si v neděli zahraje své páté finále v kariéře a v případě úspěchu přidá druhý letošní titul k srpnovému triumfu z Washingtonu. Loni triumfoval také na antuce v Umagu.

Ferrer se s třiadvacetiletý Dolgopolovem utkal již pětkrát a čtyřikrát dokázal zvítězit.

- ATP 500 VALENCIA -
(Španělsko, tv. povrch / hala, 1.424.850 dolarů)
sobotní výsledky (27. 10. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Šp.) - Dodig (Chorv.) 6-4 6-7(5) 6-1
Dolgopolov (Ukr.) - Melzer (Rak.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
v případě Federera s tebou souhlasím, ale Ferrerovi dneska přát nemůžu i když je to jinak docela sympatickej hráč - kdyby totiž dneska vyhrál tak by v žebříčku zase o něco odskočil Tomášovi Berdychovi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tommr tak to se přidávám já se těším na ten zápas to bude asi ještě lepší než s dodigem kde se rvaly o každej dodigovo servis myslím že dolgo ferera by mohl udolat ale bude to trnitá cesta..
Reagovat
tommr
Dolgopolov hraje celej rok tužku, ale občas má záblesky geniality. Doufám, že dneska to bude ten druhej případ ... :)
Reagovat
a.magerova
ať se dnes domácím hráčům na domácích turnajích daří... :-))
Reagovat
Padme
tak tak, vysudičkujeme dnes domácím hráčům úspěch! Tak hodně štěstí, umu a síly!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist