Ferrer získal ve Valencii třetí titul

28. 10. 2012, 18:42
Aktuality 9
Španělský tenista David Ferrer vyhrál potřetí v kariéře domácí turnaj ve Valencii. Nejvýše nasazený hráč porazil ve finále Alexandra Dolgopolova z Ukrajiny 6-1 3-6 a 6-4.
David Ferrer

V úvodní sadě nedal Ferrer o sedm let mladšímu soupeři šanci, za 34 minut proměnil druhý setbol a vyhrál jasně 6-1.

Do druhého setu ale nevstoupil domácí favorit nejlépe. Dolgopolov dokázal využít jedinou brejkovou příležitost, dostal se do vedení 3-0 a náskok už do konce sady nepustil.

Také třetí set rozhodl jediný brejk, oba tenisté si drželi podání až do desátého gamu. V něm se Ferrer dostal do vedení 40-15 a druhý nabídnutý brejkbol a mečbol zároveň proměnil.

Třicetiletý Ferrer prožívá životní sezonu, kterou v listopadu korunuje čtvrtým startem na Turnaji mistrů. Na okruhu ATP se letos radoval ze šesti titulů, stejnou bilanci má v tomto roce pouze světová jednička Roger Federer. Svou sbírku úspěchů rozšířil pátý hráč světa už na 17 trofejí.

"Je vždy obtížné hrát doma," řekl Ferrer. "Věděl jsem, že bude mnohem težké tady znova zvítězit. Soupeř je velmi talentovaným tenistou. Hrál jsem agresivně a dopadlo to dobře. Vítězství bych chtěl věnovat Juan Carlosi Ferrerovi, který mi dal možnost zdokonalovat se jako hráč i jako člověk," dodal.

Španělské zastoupení mělo ve Valencii také finále čtyřhry. Domácí tenisté Marrero a Verdasco ale nestačili na rakousko-brazilský pár PeyaSoares a prohráli 3-6 2-6.

- ATP 500 VALENCIA -
(Španělsko, tv. povrch / hala, 1.424.850 dolarů)
nedělní výsledky (28. 10. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Šp.) - Dolgopolov (Ukr.) - Melzer (Rak.) 6-1 3-6 6-4

Čtyřhra - finále:
Peya, Soares (2-Rak./Braz.) - Marrero, Verdasco (Šp.) 6-3 6-2

Komentáře

9
Přidat komentář
Torresek
Velká gratulac Davídkovi ;) skvělý hráč ale chybí mu malé štestíčko na Grandslamech sezony ;) tak snad turnaj mistrů když nejde Rafa
Reagovat
misoSK
tak David je mozno najvacsi dric na okruhu a hrac ktoremu by som ten GS titul prial, holt, hra vsak na maxime toho, na co ma, vsetka cest ze si dokaze drzat takto formu, na najlepsiu stvorku ale objektivne nema
Reagovat
Faddova
Davidovi to moc přeju, jinak the Dog zase mentální kolaps, holt (zatím?) nemá mentalitu šampióna.
Reagovat
gigin
Tak Davídek dotlačen, měl radost jak cyp!! Svalil se na zem, pak teda vstal, doběhl k síti, potřepal Máničce a sudímu rukou a valil se pomuchlovat s JCF do hlediště :) Byl rozkokošený a dojatý. Tos měla vidět, bys aj slzu ukápla ;) Jinak ale rozpletený Dredy hrál velmi dobře. Zlatou ruku má, to se musí nechat!! Každopádně ale teda gratulka!! ;))
Reagovat
Heather_Fedex
tak alespon nejaka pozitivni zprava dnes ;) taky se pripojuji ke gratulaci davidovi
Reagovat
smazaný uživatel
Jo hezky se radoval, moc mu to přeju :-)
Reagovat
smazaný uživatel
diky!!! Az jsem se taky rozkokosila... :-)

Jinak gratulace, Davide, verila jsem skalopevne a preju moc. Pisu tu teprve 9. prispevek(!!!) zato uz k 6. titulu s prijemnym rozprostrenim - cihla, trava, hard i hala, pekne! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tam !! Velká Gratulace
Reagovat
a.magerova
moc gratuluju!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist