Ferrer zničil Verdaska a potřetí v řadě ovládl antuku v Acapulku

4. 3. 2012, 08:07
Aktuality 12
ATP ACAPULCO - Třetí rok po sobě se ve finále turnaje v Acapulku utkali španělští tenisté a stejně jako v letech 2010 a 2011 si i letos trofej pro vítěze odváží David Ferrer. Během celého týdne neztratil jediný set, když ve finále zametl s Fernandem Verdaskem.
David Ferrer

David Ferrer vyhrál druhý turnaj během dvou týdnů; před šesti dny slavil vítězství na antuce v Buenos Aires a dnes už se raduje z triumfu v Acapulku, kde navázal na triumfy z let 2010 a 2011.

David FerrerDevětadvacetiletý Španěl ani po náročném programu uplynulých 14 dní neztratil síly a ve finále zametl suverénně 6-1 6-2 s krajanem Fernadem Verdaskem.

Ferrer sice vstupoval do zápasu s Verdaskem s negativní vzájemnou bilancí 3-6, ale hned od úvodu měl v utkání převahu. Po prvním vyhraném servisu totiž vzal Ferrer svému soupeři podání, Verdasco už v úvodní sadě udržel servis jen ve čtvrté hře. Ve druhé sadě si oba hráči drželi servis až do stavu 2-2, odkdy vítězné gamy připisoval jenom Ferrer.

„Jsem velmi šťastný. Dnes jsem odehrál nejlepší zápas tohoto týdne,“ řekla po utkání nasazená jednička, která po prvním podání vyhrála 88 % výměn.

„Dnes mi moje hra vycházela. Obzvlášť v úvodu utkání se mi proti Fernandově tvrdým úderům dařilo. Jsem si ale vědom, že Fernando dnes nepředvedl jeho nejlepší výkon, ale to je tenis. Někdy máte dobré dny, jindy horší,“ dodal David Ferrer, který si z 28. finále v kariéře odnesl 14. titul.

Šampion letošních turnajů v Aucklandu, Buenos Aires a Acapulku Ferrer, který od začátku roku z 20 duelů prohrál pouze ve čtvrtfinále Australian Open s Djokovičem, se tak po týdnu vrátí na post světové pětky před Francouze Tsongu.

Osmadvacetiletý Fernando Verdasco po dnešku prohrál už v pátém finále v řadě. Z celkově 17 finálových startů dosud vydoloval pět titulů. V Acapulku si dnes spravil chuť alespoň triumfem ve čtyřhře, ve které uspěl po boku krajana Davida Marrera.

„Chtěl bych se omluvit za svou špatnou hru. Jsem nesmírně zklamaný. Očekával jsem, že to bude větší boj, ale nešlo to, prostě jsem netrefoval míče do kurtu,“ řekl po prohraném finále Verdasco, který naposledy vyhrál turnaj série ATP v roce 2010 na antuce v Barceloně.

„Nikdy není příjemné prohrát ve finále, ale prohrát takovýmto způsobem mrzí ještě víc. David je velký šampion a dnes to znovu dokázal,“ dodal Verdasco.

- ATP 500 ACAPULCO -
(Mexiko, antuka, 1.150.000 dolarů)
nedělní výsledky (04. 03. 2012)

Dvouhra - finále:
Ferrer (1-Šp.) - Verdasco (8-Šp.) 6-1 6-2

Čtyřhra - finále:
Marrero/Verdasco (Šp.) - Granollers/M. López (Šp.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bravo David Ferrer !!!
Reagovat
Mark976
myslím, že ferrer začíná být vážnou konkurencí na evropskou antuku ve slova smylu RG - pokud nebude mít nadala ve qf, tak si myslím, že někdo z top4 se tam nedostane:o)
Reagovat
VlS
David je můj oblíbený hráč, ale nedělal bych si iluze, jeho výsledky proti první čtyřce jsou docela tristní. S RF 0:12, S rn 4:13, s ND 5:7, ale hhlavně má vítězné zápasy v Noleho začátcích, s AM 4:5, ale za poslední 2 roky 1:3. Nedělal bych si velké iluze. Antukové turnaje v únoru v latinské Americe jsou chudé na konkurenci, loni je vyhrál taky.
Reagovat
duhove_hovinko
Přesně jak jsem předpovídal....jasná výhra. Gratulace Davidovi! Doufám, že mu to bude pálit i na evropské antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád že Nando vyhrál aspoň ten titul čtyřhře.Gratulace! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Davidova jizda, vysledek jednoznacny, co dodat, titul jsem mu moc prala, takze velka gratulace! :-)
Reagovat
a.magerova
Super fotka s trofeí a sombrérem.
Reagovat
smazaný uživatel
copak fotka, ale polepsil se v MATEMATICE, to budou mit pami profesori radost! :-)
Reagovat
VlS
Sojko, asi jsem se napil natvrdlé vody, tu matiku jsem jaksi nepochopil.
Reagovat
smazaný uživatel
za tim nic nehledej, fakt jen pocitani bodu a 5. misto ve svetovem zebriku. :-) Nemam v rukave lepsi system, nepolemizuju, respektuju, ale radeji si hodnotim tenis jednoduseji: podivam se a vidim. Mam Davida v nesmirny oblibe, ale neni to u me paty muz soucasne tenisove sceny. A kdyby byl jeste vys, pomyslela bych uz si, stejne jako napriklad u Karoliny, neco o cemsi shnilem ve state danskem.....
Reagovat
smazaný uživatel
Copak ti Karolína udělala? Ona může za to, že vítězky loňských grandslamů nebyly schopny vyhrát víc velkých turnajů a že každá z nich v sezoně vyrobila obrovský počet propadáků? Málo titulů, málo finále, málo bodů. Jejich chyba, určitě ne systému WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi, prekvapuje me, ze bys zrovna ty mel mit problem s pochopenim textu. Rikam sice poctarum profesori, ale vubec prece nehodnotim bodovaci system, jen tenis toho, koho vynesl. To je legitimni, ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist