Ferrer zůstává v Acapulku v boji o čtvrtý titul. V semifinále je i Nišikori

27. 2. 2015, 11:14
Aktuality 4
Davida Ferrera dělí dvě vítězství od zisku čtvrtého titulu v mexickém Acapulku. Španělský tenista zdolal v nočním zápase Australana Tomice 2:1 na sety a postoupil do semifinále. V něm je také největší favorit turnaje Kei Nišikori, který neztratil set ani s Ukrajincem Dolgopolovem.
David Ferrer

Utkání Davida Ferrera s Bernardem Tomicem uzavíralo v Acapulku včerejší program, který se protáhl až do čtvrt na tři v noci místního času. Druhý nasazený Ferrer v zápase s Australanem sice po vyhrané úvodní sadě ztratil poprvé na turnaji set, když ve druhém dějství přišel za stavu 3-4 o podání, ovšem ve třetí sadě už svého soupeře jasně přehrál. Od stavu 1-1 v ní Tomic neuhrál jedinou hru a s turnajem se rozloučil porážkou 4-6 6-3 a 1-6.

Ferrer tak má stále šanci získal v Acapulku svůj čtvrtý titul. Vítěze z let 2010-2012 čeká v semifinále Ryan Harrison, který bez jediného brejku porazil Iva Karloviče. Chorvatskému tenistovi nepomohlo ani 16 es, s Američanem prohrál 6-4 6-7 a 6-7.

Bez ztráty setu prochází dál turnajem nejvýše nasazený Kei Nišikori. Ukrajinec Alexandr Dolgopolov japonského favorita potrápil - hned v úvodu utkání sice přišel o podání, v osmé hře si ho ale vzal zpět a Nišikori set získal až po dalším brejku. V následující sadě si Dolgopolov vybral jediný slabší moment, ale aktuálně pátý hráč světa víc nepotřeboval. Za stavu 4-5 ještě Ukrajinec odvrátil tři mečboly, další však už Nišikori využil a za rovných 100 minut zvítězil 6-4 6-4.

"Byl to opravdu těžký zápas, zvlášť s tím větrem tady... Jsem moc rád, že jsem dneska vyhrál," uvedl Japonec, jenž v Acapulku vybojoval své třetí letošní semifinále.

V něm ho čeká Jihoafričan Kevin Anderson, který dokázal otočit zápas s Viktorem Troickým. Pokud Nišikori porazí i jeho, posune se ve světovém žebříčku poprvé na čtvrté místo.

Výsledky - Acapulco - muži (tvrdý povrch):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nišikori (1-Jap.) - Dolgopolov (5-Ukr.) 6:4, 6:4
Ferrer (2-Šp.) - Tomic (Austr.) 6:4, 3:6, 6:1
Anderson (4-JAR) - Troicki (Srb.) 3:6, 6:3, 6:3
Harrison (USA) - Karlovič (6-Chorv.) 4:6, 7:6 (7:0), 7:6 (7:4)
Semifinálové dvojice: Nišikori-Anderson, Harrison-Ferrer

 

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
ja tady cekam, starnu a ty nikde! Nevidela jsem ani micek, set je pekny, ale co to je jen v te kleci? Nepekne od Davida.. :-(((
Jinak zatim Ryanovo nejuspesnejsi tazeni a naprosta parada! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrere, ty to teda komplikuješ...
Reagovat
Cico93
Tak kuřák ešte 2 výhry!
Reagovat
J1mmy88
Nishi neporazi :)Nishi si jde pro titul :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist