Ferrero v Římě letos poprvé vyhrál, Raonic a Davyděnko končí

13. 5. 2012, 22:39
Aktuality 0
ATP ŘÍM - V Římě dnes odstartovala pro většinu elitních tenistů poslední generálka na French Open. Na tradiční pomalé červené antuce má osmička nejvýše nasazených v úvodním kole volný los, i tak se už ale na kurtech objevila zajímavá jména. První letošní výhru v Itálii zaznamenal Juan Carlos Ferrero, naopak překvapivě dohráli Nikolaj Davyděnko a Milos Raonic.
Juan Carlos Ferrero

Juan Carlos Ferrero zaznamenal jedinou letošní výhru v Davis Cupu, ve kterém v únoru zdolal na domácí antuce v pěti setech Kazacha Kukuškina. I vinou zdravotních problémů ale od začátku roku startoval jen na šesti turnajích a na všech vypadl hned v 1. kole. Na rychlém povrchu nestačil na Paireho a Troického, na oblíbenější antuce pak prohrál s Leonardem Mayerem, Nišikorim, Wawrinkou a před pár dny na domácí půdě v Madridu s Andrejevem.

Poprvé se v této sezoně dostal do druhého kola až na antuce v Římě, kde před 11 lety získal jeden ze svých 16 titulů. Bývalá světová jednička a vítěz French Open si dnes poradil s Jihoafričanem Kevinem Andersonem, kterého zdolal 6-4 7-5.

Příštím soupeřem dvaatřicetiletého Španěla bude buď 13. nasazený Francouz Gael Monfils, nebo Rus Alex Bogomolov. 

Pomalá antuka v Římě nesedla Milosi Raonicovi. Jednadvacetiletý Kanaďan, jenž před pár dny na rychlé modré antuce v Madridu potrápil ve třech setech Federera, překvapivě padl s Florianem Mayerem. Německý tenista v zápase neztratil jediný servis a vyhrál 7-6 6-4.

Mayer tak ukončil sérii pěti porážek v řadě a může se těšit na souboj s pětinásobným šampioem Rafaelem Nadalem, kterého loni na podzim v Šanghaji v jediném vzájemném střetnutí porazil

V utrápených výkonech se i nadále topí Nikolaj Davyděnko. Ruský tenista v Římě končí stejně jako při předchozích dvou startech v prvním kole poté, co podlehl 3-6 6-2 3-6 domácímu Italu Paolu Lorenzimu,, který startuje na divokou kartu a třetí rok po sobě v Římě postoupil do 2. kola. 

Naopak další Ital hrající díky divoké kartě neuspěl. Filippo Volandri, který před 5 lety v Římě senzačně porazil Federera a postoupil až do semifinále, dnes neudržel vedení proti Srbu Viktoru Troickému a prohrál 6-4 3-6 4-6.

Tomáš Berdych, který dnes hraál finále v Madridu, má v 1. kole volný los a ve druhém se utká buď s domácím Potitem Staracem, nebo Polákem Lukaszem Kubotem. Ve čtvrtfinále se může utkat s Rafaelem Nadalem. Radek Štěpánek zahájí proti Chelovi, v dalším zápase by pak mohl vyzvat dalšího Argentince Chelu. V případném 3. kole je pravděpodobný souboj s Novakem Djokovičem, jehož na úvod vyzve zřejmě talentovaný Australan Bernard Tomic.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM -
(Itálie, antuka, 2.950.475 eur)
nedělní výsledky (13. 05. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Ferrero (Šp.) - Anderson (JAR) 6-4 7-5
Lorenzi (It.) - Davyděnko (Rus.) 6-3 2-6 6-3
Južnyj (Rus.) - Bellucci (Braz.) 6-2 3-6 6-3
Troicki (Srb.) - Volandri (It.) 4-6 6-4 6-3
Seppi (It.) - Istomin (Uzb.) 6-4 3-6 6-3
Mayer (Něm.) - Raonic (Kan.) 7-6(5) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist