Fes: Bertensová a Pousová-Tiová jsou poprvé ve finále

27. 4. 2012, 23:34
Aktuality 0
WTA FES - O titul z antukového turnaje v marockém Fesu si zahrají tenistky, které až dosud nikdy ve finále nehrály: Španělka Laura Pousová-Tiová a holandské překvapení Kiki Bertensová.
Kiki Bertensová

Laura Pousová-Tiová si na okruhu WTA už několikrát zahrála v semifinále, dál se však nikdy nedostala. Dočkala se až dnes ve Fesu, kde po hladkých výhrách nad Govorcovovou, Rusovou a Beguovou zdolala navzdory pěti ztraceným servisům ve třech setech Francouzku Mathilde Johanssonovou.

Ve finále se sedmadvacetiletá Španělka utká s Kiki Bertensovou. Dvacetiletou Holanďankou, jež postoupila z kvalifikace - mimochodem i přes Kristýnu Plíškovou - a startuje teprve podruhé v hlavní soutěži podniku WTA. V Maroku si nejenže připsala premiérovou výhru, po již sedmi vítězných zápasech postoupila dokonce do samotného vyvrcholení turnaje.

Bertensová dnes v souboji s finalistkou posledních dvou ročníků Simonou Halepovou z Rumunska, jež už na žádném jiném turnaji v semifinále nebyla, odvrátila 6 ze 7 brejkbolů a za 81 minut vyhrála 6-3 6-4.

Finálový souboj je naplánován na sobotu od 16:00 hodin. Tenistky se loni střetly dvakrát na turnajích ITF a každá si připsala po jedné výhře. Na antuce v italské Bielle uspěla Španělka, v hale ve francouzském Joue-les-Tours se radovala mladá Nizozemka.

O titul si ve Fesu zahraje také Petra Cetkovská, která postoupila do svého čtvrtého finále ve čtyřhře. Česká tenistka bude o svůj druhý titul bojovat po boku Rusky Alexandry Panovové, se kterou dnes porazily 6-7 6-2 10-5 Maďarku Timeu Babosovou a s Lucemburčankou Mandy Minellaovou.

Sedmadvacetiletá Cetkovská si dosud jediný titul z okruhu WTA připsala před pěti lety v Praze, kde vyhrála debl s Andreou Hlaváčkovou.

Na své první finále si ještě musí počkat sestry Karolína a Kristýna Plíškovy. Dvacetiletá dvojčata sice slavila již několik úspěchů na turnajích ITF, na vyšší úrovni ale letos již podruhé těsně prohrály semifinálový souboj. V Maroku je zastavila rumunská dvojice Beguová/Cadantuová.

- WTA INTERNATIONAL FES -
(Maroko, antuka, 220.000 dolarů)
páteční výsledky (27. 04. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Pousová (Šp.) - Johanssonová (Fr.) 6-1 2-6 7-5
Bertensová (Niz.) - Halepová (5-Rum.) 6-3 6-4

Čtyřhra - semifinále:
Beguová/Cadantuová (Rum.) - Karolína Plíšková/Kristýna Plíšková (ČR) 6-4 4-6 10-5
Cetkovská/Panovová (ČR/Rus.) - Babosová/Minellaová (Maď./Luc.) 6-7(5) 6-2 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist