Finále v Melbourne: Djokovič zaútočí na devátý triumf, Medveděv na první z grandslamu

20. 2. 2021, 19:00
Previews 25
Netradiční Australian Open může mít tradiční konec. První grandslamový turnaj, který se kvůli koronaviru koná s třítýdenním zpožděním, vyvrcholí nedělní dvouhrou mužů a už podeváté a potřetí v řadě může vyhrát Srb Novak Djokovič. Proti bude v Melbourne ruský tenista Daniil Medveděv, jenž touží po premiérovém grandslamovém triumfu.
Profily hráčů

Zápas začne v 9:30 a třiatřicetiletý Djokovič bude ve svém osmadvacátém grandslamovém finále útočit na osmnáctý titul. O osm let mladší Medveděv touží po prvním vavřínu z turnajů velké čtyřky a v tom případě by se stal po Jevgeniji Kafelnikovovi a Maratu Safinovi třetím ruským grandslamovým vítězem.

Pokud Djokovič roli favorita zvládne, znovu oddálí nástup nové generace. Loni sice Rakušan Dominic Thiem ovládl US Open, jinak dál všechny převyšují Djokovič a dvacetinásobní grandslamoví šampioni Španěl Rafael Nadal a Švýcar Roger Federer.

"Hodně se o mladých mluvilo, že to od nás převezmou, ale realita je zatím jiná. V budoucnu to samozřejmě přijde, ale já jim to zadarmo nedám. Budou muset hodně makat, jezdit po zadku, aby to dokázali," uvedl Djokovič.

S Medveděvem se utká poosmé a vede bilanci 4:3. Ruský tenista ale vyhrál tři z posledních čtyř vzájemných duelů a uspěl i naposledy loni na Turnaji mistrů v Londýně. "Novak je favoritem, je to jeden z nejlepších hráčů historie. Hrát s ním finále je skvostné a já mám rád výzvy. Uvidíme, jak to dopadne," řekl Medveděv.

Grandslamové finále si zahraje podruhé po US Open 2019, kde v souboji o titul nestačil na Nadala. "Vyhrát grandslamový titul je pochopitelně obrovská motivace a dokázat to v utkání proti Novakovi ještě o to větší," řekl Rus.

Vítěz získá stejně jako královna dvouhry žen Japonka Naomi Ósakaová 2,75 milionu australských dolarů (zhruba 45 milionů korun). Djokovič zůstane bez ohledu na výsledek v čele žebříčku. Medveděv by byl v případě titulu poprvé druhý.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
Nenela
Mate prosim vas nekdo funkcni stream? Jokerlivestream mi prestal fungovat smile
Reagovat
RF46
http://sportslemons.eu/tennis/djokovic-novak-medvedev-daniil-by1a6fg6?l=780625804
Reagovat
FerrariF50
16 příspěvků před finále GS, ... koukám, že Nole zajímá hodně lidí smile Jestli nebude minimálně čtyřseťák s prohrou Djoka, tak mě to nepotěší :) Každopádně vždycky je dobrý, když si je člověk v zápase jistý komu fandit a není mu to uplně jedno.
Reagovat
brixner
No, jestli to nebude tím, že Medvěděv zajímá hodně lidí...smilesmile
Reagovat
FerrariF50
určitě ne, ... kdyby byl ve finále Rafa a nebo Roger tak by se tu debatovalo o sto šest :)
Reagovat
FulnekUltras
taký už je henten globalizovaný šport smile
Reagovat
Marduch
https://isport.blesk.cz/clanek/tenis-australian-open/391794/velmistr-danil-chysta-finalovy-mat-musi-si-sedrit-zadek-vzkazal-djokovic.html
Reagovat
smazaný uživatel
Ze by si zajtra Djokovic prvykrat vo svojej kariere uzil priazen publika?
Reagovat
SydneyOpen
Myslíš? smile Já myslím že Medveděv je pro publikum furt víc snesitelnější než srdíčko.. jojo v tomhle Federerovi a Nadalovi nesahá ani po kotníky
Reagovat
Mayo
Myslím, že to bude presne tak. Medvedev proti vsetkym.
Reagovat
Kozoroh
Tu už si užil loni na ATP Cupu.
Reagovat
RF46
Ja budu fandit Medvideti...
-
https://www.youtube.com/watch?v=hRydx6wunU8
Reagovat
paddy
zítra už prostě musí smile

pokud se to podaří, pak v Nejdllandu opět vzroste nervozita

Srdíčko vs Nulíček (17 vs 0 GS)
- nicméně se dá čekat klasický hod mincí, možná i raketami smile

Tennis TV (32 tis. hlasů)

Djokovic in 3 or 4 sets 27 %
Medvedev in 3 or 4 sets 31 %
Djokovic in 5 sets 19 %
Medvedev in 5 sets 23 %

Tennistic Productions (2 tis. hlasů)

Djokovic 46 % - 54 % Medvedev
Reagovat
Patik
Tipujem to na 3-1 pre Djokoviča..jeden set si zoberie na oddych..povedal by som že Medvedev je na tomto turnaji trošku overrated...pritom zatiaľ tu porazil len Rubleva ktorý je na GS neškodný a Medvedev mu vôbec nesedí..McDonalda..a Tsitsipas ktorý sa doplazil od Nadala..s Krajinovičom sa ťahal 5 setov..finále Australian Open je pre neho neznámou a čelí v ňom hráčovi ktorý tu je najúspešnejší v histórii..viacmenej celá next gen ukázala že vie zahrať na Big3 ale ešte niesú na takej úrovni aby to dokázali u niekoho doma..
Reagovat
aape
Vidím to podobně, i když by mi gymnasty nebylo líto, kdyby mu méďa rozebral jeho pokojíček na atomy, ale bylo by to spíš překvapení
Reagovat
Oin
Ruský medvěd si se psem Novákem vytře...
Reagovat
SydneyOpen
Srdíčko (bez zranění) 5:7 3:6 6:4 2:6 Medvedev
Srdíčko (natržený brišní sval 6:4 6:4 6:3 Medvedev
Srdíčko (zlomené obě nohy) 6:1 6:2 6:1 Medvedev
Zítra opět Novak ukáže svůj "hrdinský" čin, ale ani tohle nepomůže aby byl oblíbený alespoň z poloviny tak jako Federer nebo Nadal
Reagovat
dako
Nolemu ako keby totálne zatemnilo mozog, keď vstúpi na kurt.
Reagovat
dako
Ak existuje nejaká karma, tak tá to zajtra Novakovi nedovolí vyhrať. Ako sa ten človek všemocne snaží byť obľúbený, spravodlivý a férový svojim prejavom a vyjadreniami, tak to svojim správaním na kurte a voči hráčom totálne neguje. Stále som ho vnímal nejak neutrálne, no za posledné obdobie sa mi potvrdilo, že pre víťazstvo je schopný klesnúť, ako sa len dá.

Taktiež si myslím, že aj po hernej stránke je na tom Medveď momentálne lepšie a zaslúži si zavŕšiť to dvojročné ťaženie konečne s GS. Verím, že zajtra ho bude hnať za víťazstvom drvivá väčšina tenisového sveta.
Reagovat
giovani
Čo to trepeš o karme, ako stará baba. Vyhrával aj prehrával vždy čestne. Jeho správanie na kurte je síce niekedy moc emotívne ale to k športu patrí a k súperom sa správa s rešpektom. Ak zajtra prehrá tak s noblesou. Áno Medveď hra neskutočne.
Reagovat
turista
Najednou všichni budou fandit Rusovi, kterého jinak nesnášejí.
Reagovat
Kozoroh
Karma bude, když No1e vyhraje, za zrušený Wimbledon 2020.
Reagovat
smazaný uživatel
Noleho 13r finálová dominancia Z Melborune je obdivuhodná, rovnako ako Nadalova 15r z Paríža.

Rogerova 5r z Londýna je tiež fajn :)

Zajtra sa môže otriasať v základoch, no napriek dobrej forme Medvedeva verím viac Djokovicovi. Predsa len, finálový zápas je špecifický a pri vyrovnanej hernej kvalite, často rozhodujú skúsenosti.
Reagovat
Mantra
bych to Medvídkovi, ale obávám se že přes (morálního)akrobata to nepůjde
Reagovat
com
MEDVEDEV si ide pro titul smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist