Finále vyvrcholení challengerů obstarají Ungur a Pella

1. 12. 2012, 11:32
Aktuality 27
Finále vyvrcholení challengerové sezony v Sao Paulu si zahrají tak trochu nečekaně Rumun Adrian Ungur a Argentinec Guido Pella, kteří si zopakují vzájemný souboj ze skupiny. Prvně jmenovaný si v semifinále poradil se Slovincem Bedenem, Jihoameričan pak zabránil čistě rumunskému finále, když si poradil s Haneskem.
Adrian Ungur

Adrian Ungur se do semifinále dostal z prvního místa skupiny Verde, když si postup zajistil už po dvou odehraných zápasech. V semifinále se utkal se Aljazem Bedenem, který naopak o postupové místo bojoval do poslední chvíle.

Adrian UngurPrvní semifinálový duel v úvodu nabídl spoustu chyb a i ztracená podání. Ale zatímco třiadvacetiletý Slovinec Bedene se trápil celé utkání, o čtyři roky starší Rumun dokázal seřídit svou mušku a postupně dostal vývoj zápasu pod kontrolu. První set vyhrál 6-4, ve druhém už prohrál jen 15 fiftýnů a jeden game a po 75 minutách hry se radoval z postupu do finále.

"Na začátku jsem udělal spoustu chyb. Vůbec jsem nebyl uvolněný, nevím, co se stalo. Ale pak se mi to podařilo otočit a cítil jsem se mnohem lépe, než včera. Vždycky, když vyhrajete, máte dobrý pocit," komentoval Ungur, který byl letos šestkrát ve finále challengeru na antuce, zvítězit ale dokázal jen na domácí půdě v Sibiu.

"Jsem opravdu moc šťastný. Ale mám-li být upřímný, tak jsem to vůbec nečekal. Chtěl jsem tu odehrát tři zápasy a čekat, jak to dopadne. A já jsem teď ve finále," přiznal překvapený Ungur, který přitom v letošní serzoně odehrál jen jedno utkání na rychlém povrchu - na US Open podlehl Němci Brandsovi.

Sobotní program (finále):
23:00: Guido Pella - Adrian Ungur

O druhý titul v sedmém letošním finále se aktuálně 112. hráč světa utká s Guidem Pellou, kterého už tento týden jednou porazil: v prvním vzájemném utkání Argentince zdolal po setech 4-6 7-6 7-6 a je dosud jediným Jihoameričanovým přemožitelem na turnaji.

"Bude to opět velmi těžké utkání," uvědomuje si Pella před finálovým zápasem. "Hraje (Ungur) tu dobře a dnes to ukázal i proti Bedenemu, když ho snadno porazil. Věřím, že bude hrát stejným způsobem až do posledního zápasu. Má fantastický bekhend a to mi bude dělat hodně problémů. Všechny finále jsou těžká a ten, kdo v něm hraje lépe, získá titul," řekl Pella, jenž letos posbíral tři challengerové tituly.

Guido PellaDvaadvacetiletý Pella, který v největším městě Jižní Ameriky odstartoval cenným skalpem nasazené jedničky Bellucciho, si v semifinále poradil po setech 7-6 6-2 s třetím nasazeným Rumunem Victorem Haneskem.

Argentinec, který letos ve finále ještě neprohrál, má šanci se v případě triumfu dostat poprvé do Top 100. "Němel bych teď o tom moc přemýšlet, i když je to důležitý cíl. Podařilo se mi tu dostat se ze skupiny a ať už se teď stane cokoliv, je to pro mě dobrý výsledek. Bavím se turnajem od prvního dne a zítra se pokusím vyhrát a dostat se do Top 100."

Klání ATP Challenger Tour Finals se koná druhým rokem a zváno je na něj sedm tenistů, kteří během posledních 12 měsíců posbírali nejvíce bodů z challengerů, plus jeden tenista na divokou kartu. Loni triumfoval Němcem Cedrik-Marcel Stebe.

- ATP CHALLENGER TOUR FINALS 2012 -
(Brazílie - Sao Paulo, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
páteční výsledky (30. 11. 2012)

Semifinále:
Ungur (7-Rum.) - Bedene (5-Slovi.) 6-4 6-1
Pella (6-Arg.) - Hanescu (3-Rum.) 7-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
freeteepek
Ale chtěl bych tohle dnes vidět:
http://www.wtatennis.com/page/OffCourtNews/Read/0,,12781~2995962,00.html
Reagovat
smazaný uživatel
Sice to sem úplně nepatří, ale když už tady tommr načal ženský tenis... :)

Výsledky dnešní exhibice v Miláně:

Ivanovic - Vinci 7:6(5)
Sharapova - Errani 6:2
Ivanovic/Sharapova - Errani/Vinci 4:6

To víte, aspoň tu čtyřhru jim holky musely nechat. :D Ale jinak to bylo moc fajn a jsem rád, že to bylo k vidění aspoň přes net. :)
Reagovat
Heather_Fedex
na tu 4hru bych se docela rada podivala ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já byl právě na tu čtyřhru taky hodně zvědavý. :) Ale viděl jsem i dvouhry... Co se týká té čtyřhry, tak hlavně ze začátku bylo poznat, že Masha s Anou spolu hrajou poprvé v životě, zatímco Sara s Robertou jsou sehrané. U Mashy s Anou to bylo ze začátku tak, že hrála hlavně ta na základní čáře a hráčka, která byla momentálně u sítě, si moc nezahrála. :D Ale postupně jim to začalo docela jít a celkem se i doplňovaly. Prohrávaly 4:2 a vyrovnaly na 4:4, ale pak bohužel ztratily podání. Ten proměněný brejkbol Italek byl ovšem hodně sporný. Masha s Anou v tom devátém gemu prohrávaly 15-40, podávala Ana. Jedna z Italek zahrála míček, Masha s Anou ho pouštěly do autu a čárová rozhodčí ukázala, že byl dobrý. Masha s Anou se hodně divily. Na první pohled jsem si myslel, že to nebyl aut, ale z opakovaného záběru to vážně vypadalo na aut. Tak si tam potom Masha z té rozhodčí dělala srandu a když se holky zvedaly z lavičky před posledním gemem, tak tam na ně Sara s Robertou něco prohodily a Masha na ně ukázala takové to gesto pro peníze... :D
Reagovat
Heather_Fedex
uz jsem nasla i highlights ;)
http://m.youtube.com/watch?v=qdyMSI9GgPs
Reagovat
smazaný uživatel
Super, to je přesně ten stream, na který jsem koukal. :D Ale zdá se mi, že jsem měl lepší obraz... Ten sporný moment je v čase 7:33, tam začíná ta výměna. Dobré je, jak Masha s Anou začaly úplně současně ukazovat aut, jako jedna žena. :D No, můžeš to posoudit sama. Při tom opakovaném záběru tam trochu překáží to skóre, ale lajna tam vidět je a podle mě to vypadá na aut... Jinak si to holky výborně užily, což je ostatně poznat i z toho videa. Holky se po zápase ještě podepisovaly, dávaly rozhovory pro Sky Sport a pak ještě dostaly nějaké šperky a fotily se spolu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A tady jsem ještě našel video s nějakým vtipným rozhovorem po exhibici... :D

http://www.usatoday.com/story/sports/tennis/2012/12/01/italy-exhibition-maria-sharapova-ana-ivanovic/1739265/
Reagovat
Heather_Fedex
spocatku to vypadalo na care ale z opakovaneho zaberu to doopravdy vypadal jako out. v kazdem pripade o nic neslo a v exhibicich by se na takove veci vubec nemel klast duraz. ale samozrejme chapu, ze nejake tiradicky kolem toho byt musely ;)
moc by se mi libilo, kdyby se marus venovala 4hre castejc. mela by tak moznost zlepsit voleje a celkove hru na siti, kde prostor na zlepseni urcite je
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě, byla to jenom exhibice, takže o tolik nešlo. Ale znáš Mashu, ta chce vždycky vyhrát. :) A když už nic, tak si aspoň udělá srandu. :D Jinak by bylo fajn, kdyby si Masha zkusila pár turnajů v deblu, ale pro ty špičkové singlistky to je těžké skloubit. Podívej se třeba na Viku. Před pár lety nebo ještě loni hrála čtyřhru docela často a od té doby, co je v té nejužší špičce, tak už taky hraje jenom dvouhru. Já to chápu, protože ty holky mají spoustu zápasů ve dvouhře a kdyby k tomu ještě hrály čtyřhru, to by asi nešlo úplně zvládat... Jinak Masha zamlada (v letech 2002-2004) hrála debla docela hodně, takže nějakou průpravu má. :)

Mimochodem, krásnější pár než je Masha s Anou už opravdu nejde vytvořit. Jsem rád, že jsem je mohl vidět hrát spolu. :)
Reagovat
Heather_Fedex
ale podivej se napr. na serenu, co vsechno letos dokazala ve 2hre a i ve 4hre. je pravda, ze serena je unikat a takova hracka se nenarodi pravdepodobne dalsich 20 let (nejmin) ale zkusit by to mohla napr. s kirilenko, se kt.si pry rozumi, nebo s vesninou, s ni uz nejake zkusenosti ma
mne osobne se libila smisena dvojice federer-sharapova loni na exhibici nike clash of the champions ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Serena hraje čtyřhru hlavně na grandslamech a OH. No a taky má ségru, se kterou si výborně rozumí, i když spolu třeba nějaký čas nehrajou... Právě s Makiri hrála loni Vika a šlo jim to. :) Pak začala hrát Makiri s Nadiou kvůli olympiádě... Jinak máš pravdu, že s Makiri si Masha asi rozumí. Dřív spolu taky hrály čtyřhru a dokonce spolu vyhrály jeden turnaj v Birminghamu 2004. :) S Vesninou už Masha taky něco odehrála. Myslím, že Elena pomáhala Mashe v roce 2009, když se vracela po zranění... Takže nějaké partnerky by se určitě našly, ale jak říkám, je to náročné. A taky Masha tu čtyřhru asi úplně nevyhledává... Jo, na tu exhibici si pamatuju. Dokonce jsem tady dával i nějaký odkaz. Na jedné straně Masha s Rogerem a na druhé Vika s Rafou. Tomu říkám utkání hvězd. :)
Reagovat
Heather_Fedex
zajimave by bylo, kdyby se vika spojila do debla s masou ;D
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba je spojí na nějaké exhibici. :)
Reagovat
Heather_Fedex
ostava doufat, ze si holky mezi tim neskoci do vlasu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jdi ty. :) Je normální, že první a druhá hráčka mezi sebou mají nějakou rivalitu... Pokud vím, tak po semifinále US Open mluvila Masha o Vice s velkým respektem a po semifinále TM zase Vika o Mashe. :)
Reagovat
Heather_Fedex
ale i tak si umim zive predstavit, jak by ta 4hra probihala, kdyby obedve staly na te same poloviny dvorce. pri pohledu na ne bych mela pocit, ze vic bojujou ty dve proti sobe, nez proti hrackam za siti ;))
Reagovat
rod_laver
Jsem si říkal, že by Máša jela do Milána jen nakupovat :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že by se určitě nějak domluvily. :)
Reagovat
tommr
Kristýna Plíšková skončila na turnaji ITF v Dubaji v semifinále (nikoli ve čtvrtfinále jak je mylně uvedeno v Expres zprávách) a sezonu tak zakončí zřejmě na 102. nebo 103. místě. To je velká škoda - ta první stovka už byla opravdu nadosah ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale má jistotu hlavní soutěže AO. Její sestra bude 113. To znamená těsně dovnitř, nebo těsně ven. Loni byl cut 112. Roky předtím 115, 110, 113.....
Reagovat
dadaft
nevím, jestli je Putinceva Ruska, asi jo, ale hraje za Kazachstán.
Reagovat
tommr
jj to máš pravdu. Pro Kristýnu to je ale výhoda jen pokud by z toho prvního kola postoupila. Když Kristýna vypadne už v prvním kole tak by na tom naopak mohla být líp Karolína. Pro hráčky v jejich pozici je totiž kvalifikace svým způsobem výhodnější - za postup z prvního kola kvalifikace lze na GS získat 40 bodů ... :)
Reagovat
tommr
za Kazachstán hrajou prakticky jen Rusky (Shvedova, Pervak) a Rusové (Golubev, Kukushkin) ... :)
Reagovat
George_Renel
Asi škoda, že to bylo včera přerušené. Rozehráno to měla dobře, možná že včera by to do vítězného konce dotáhla. Celkově jsem však letos dvojčaty trošku zklamán, ten krok do první stovky již trvá dlouho a stále tam nejsou. Když tam hlouběji neproniknou příští rok, skončí v šedivém průměru.
Reagovat
dadaft
tak ono se dá prorazit i v "pozdějším" věku, viz třeba Li Na nebo Stosurová...
Reagovat
tommr
jj velká škoda toho přerušení. I tak si ale Kristýna s tou Ruskou měla poradit. Ještě víc mě ale zklamala Karolína, která vypadla s Date-Krummovou, která by mohla bejt její máma ...
Na nějakej výraznej úspěch už u dvojčat moc nevěřím - v jejich věku už každá hvězdná hráčka byla dávno ve stovce. Nejspíš skončí na stejný úrovni jako Strýcová, která taky nikdy úplně nenaplnila očekávání ... :)
Reagovat
Roger_Federer
Vykony sester Pliškovic jsou jako na houpačce a nemaji stoupajici tendenci..už delši dobu..Přitom potencional by byl na top 50 určite..trva to dlouho, snad to prorazi dalši sezonu a tohle neni jejich maximum..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist