Finálový turnaj Billie Jean King Cupu byl opět odloženo kvůli koronaviru

18. 2. 2021, 19:12
Aktuality 12
Finále družstev žen nově nazvané Pohár Billie Jean Kingové (dříve Fed Cup) se znovu kvůli koronaviru odkládá. Mezinárodní federace ITF dnes oznámila, že se závěrečný turnaj v Budapešti i s účastí českého týmu v dubnu neuskuteční, ale dojít by na něj mělo ještě v letošním roce. Nový termín bude oznámen později.

Finálový turnaj soutěže, která se do loňska jmenovala Fed Cup, se měl konat už loni v dubnu, ale kvůli pandemii koronaviru byl odložen a posléze v červnu přeložen na letošek.

"Situace s Covidem-19 zůstává vážná a omezující. A pro nás jsou na prvním místě zdraví a bezpečnost," vysvětlil prezident ITF David Haggerty v tiskové zprávě, proč se ani od 13. do 18. dubna nebude na antuce v hale hrát.

Pro dvanáctku kvalifikovaných týmů platí původní rozlosování. Češky, které dostaly divokou kartu, jsou ve skupině D spolu se Švýcarskem a Německem.

Federace ITF už dříve oznámila, že na finálovém turnaji rozdělí 18 milionů dolarů, z toho dvanáct mezi hráčky a šest mezi národní tenisové asociace.

Češky jsou nejúspěšnějším týmem poslední dekády, od roku 2011 získaly šest ze svých jedenácti trofejí. Pět zbývajících vybojovalo ještě společné Československo. Naposledy získaly stříbrný pohár po finále v Praze v roce 2018.

Osm zápasů play off, jejichž vítězové postoupí do kvalifikace o finálový turnaj pro rok 2022, by se mělo uskutečnit podle plánu 16. až 17. dubna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
baba
ach jo, už rok nám zakoupené lístky, těšila jsem se na Kvitovou a myslím, že než se to zase uspořádá, tak Kvitka a Plíšková ukončí kariéru.
Reagovat
FulnekUltras
je to teď všetko akosi drsně nejisté, ale musíme vydržet... smilesmilesmile
Reagovat
patriks
Jaký to má tedy oficiální web: www.PohárBillie JeanKingové.com ? Ne máto www.billiejeankingcup.com
Reagovat
tommr
snad to nezruší úplně. Hrát by se to teoreticky mohlo po TM v listopadu, ale nejsem si jistej jestli k tomu bude dostatečná vůle. Žijeme ve zlý době ... smile
Reagovat
GaelM
Celé tohle zmršení Fed Cupu/Davis Cupu s turnajem na jednom místě je volovina a zneuctění. Covid to jen podtrhl a ukázal slabinu. smile
Reagovat
SydneyOpen
Ach jo Davis Cup i Fed Cup dříve krásné soutěže. To je tak když se do tenisu se.. fotbalouš, to ho určitě navedla Shakira
Reagovat
FulnekUltras
Už jenom ten nový "správný" název trofeje napovídá, že to jde celé do prdele. smile
Reagovat
milik254
A proč? Všechny týmové soutěže se jmenují po nějakém hráči/hráčce.
Reagovat
SydneyOpen
ATP Cup smile
Reagovat
milik254
Fair point. Tak všechny, které nepořádá ATP/WTA
Reagovat
Nola
aj Davis Cup uz premenovali? nezda sa mi to....mozno casom
Reagovat
milik254
Ten je pojmenovaná podle nějaké Davise, nevím, kdo to je, ale určitě významný tenista smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist