Fish přežil mečboly a postoupil do čtvrtfinále

31. 7. 2009, 13:59
Aktuality 1
ATP LOS ANGELES - Mardy Fish v Los Angeles utekl 'hrobníkovi z lopaty'. V utkání druhého kola s Chrisem Guccionem totiž čelil hned třem brejkbolům. Nakonec utkání dotáhl do třetího setu a jediným brejkem rozhodl o svém postupu.
Mardy Fish

Duel Mardyho Fishe s Chrisem Guccionem nabídl bitvu servisů. První i druhý set musely rozhodnout zkrácené hry. Tu první zsíakl ryšavý Australan a ve druhé vedl 3-0. Náskok neudržel, ale za stavů 6-5, 8-7 a 10-9 měl celkem tři mečboly. Ty ale nevyužil a Američan si vynutil třetí dějství. V něm Fish dokázal poprvé prolomit jinak výborný soupeřův servis, což nakonec rozhodlo o konečném výsledku utkání.

"Bylo štěstí, že jsem ten zápas vyhrál," přiznal Fish, jenž musel skousnout i 24 es nastřílených vysokým Australanem. Toho tak porazi i ve čtvrtém vzájemném střetnutí.

Nyní ho čeká Argentinec Leonardo Mayer, který svedl urputnou bitvu s Rusem Kunicynem. V jejich duelu však bylo k vidění hned devět brejků. Štastnější byl i navzdory 9 dvojchybám Jihoameričan, jenž tak postoupil do svého třetího čtvrtfinále. S Fishem bude hrát o své životní maximum.

Potřetí v řadě postoupil do čtvrtfinále podniku ATP Sam Querrey. Američan zdolal krajana Sweetinga ve třech setech. V utkání ale nebyl daleko od 'kanára', když ve druhé sadě prohrával 0-5. Nakonec si ještě vynutil tie-break, ale třetí set musel stejně absolvovat. V něm se již mohl znovu opřít o servis a může i nadále usilovat o třetí finálovou účast v řadě. O titul hrál neúspěšně v Newportu a v Indianapolisu.

O semifinále si zahraje se čtvrtým nasazeným Izraelcem Dudim Selou, na jehož raketě skončil domácí Kendrick.

- ATP 250 LOS ANGEELES (USA - Kalifornie, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (30. 07. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Fish (2-USA) - Guccione (Austr.) 6-7(3) 7-6(12) 6-4
Sela (4-Izr.) - Kendrick (USA) 6-4 3-6 6-1
Mayer (Arg.) - Kunicyn (5-Rus.) 7-6(5) 6-7(7) 6-3
Querrey (6-USA) - Sweeting (USA) 6-3 6-7(5) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist