Fognini a Haas nezaváhali, v boji o finále je vyzvou kvalifikanti

2. 5. 2014, 21:44
Aktuality 39
ATP MNICHOV - Do semifinále antukového turnaje v Mnichově postoupili oba největší favorité Ital Fabio Fognini a domácí obhájce titulu Tommy Haas. V boji o finále je vyzvou úspěšní kvalifikanti, kterí vyhráli už šest zápasů v řadě: Slovák Martin Kližan a Němec Jan-Lennard Struff.
Fabio Fognini

Fabio Fognini se na posledních dvou turnajích trápil a vinu na tom měly i zdravotní potíže. V Monte Carlu skončil ve třetím kole s kanárem od Tsongy a v Barceloně svůj úvodní zápas za stavu 0-6 a 0-4 kvůli zranění stehenního svalu vzdal.

Po šňůře 19 prohraných gamů v řadě však ožívá na německé antuce, na které loni v červenci (ve Stuttgartu a Hamburku) získal dva tituly během dvou týdnů. Při svém debutu v Mnichově je nasazenou jedničkou a dnes postoupil bez ztráty setu už do semifinále, když po domácím Brownovi porazil hladce dvakrát 6-2 Brazilce Thomaze Bellucciho a připsal si už 25. výhru v sezoně.

"V každém gamu jsem se cítil opravdu dobře. Se svým výkonem jsem spokojený," řekl šestadvacetiletý Ital, který už letos vyhrál turnaj na antuce v chilském Viňa del Mar a posunul svoji zemi do semifinále Davisova poháru.

V sobotu se utká s domácím Janem-Lennardem Struffem, který dnes postoupil podruhé v kariéře do semifinále turnaje ATP, čímž vyrovnal své maximum. Čtyřiadvacetiletý Němec zdolal 4-6 6-3 6-4 Litevce Ricardase Berankise a včetně kvalifikace tak vyhrál už šest utkání v řadě.

Tommy Haas hrál naposledy začátkem března v Indian Wells, kde v utkání 3. kola podlehl Rogeru Federerovi. V dalších týdnech si musel dát pauzu, neboť se mu ozvaly problémy s ramenem, které mu nejednou komplikovalo kariéru.

Formu však během delší pauzy neztratil. V Mnichově, kde obhajuje loňský titul, dnes vybojoval třísetovou výhru 6-3 3-6 6-3 nad Italem Andreasem Seppim a postoupil mezi kvarteto nejlepších.

"Nevěděl jsem, co tu od sebe můžu očekávat. Teď je to samozřejmě skvělý pocit, když jsem vyhrál dva zápasy po sobě. Dnes to byl těžký a velmi vyrovnaný zápas, tak jsem rád, že jsem se dostal dál," řekl 36letý německý veterán.

Také šestnáctý hráč světa Haas si o druhé letošní finále (v únoru v Záhřebu prohrál s Čiličem) zahraje s úspěšným kvalifikantem, jenž má v nohách šest vítězných zápasů v řadě. Vyzve ho slovenský tenista Martin Kližan, který dnes zdolal 7-6 1-6 6-1 Uzbeka Denise Istomina a po více než roce postoupil do semifinále, v němž bude usilovat o své druhé finále.

"Jsem rád, že jsem se dostal poprvé v sezoně do semifinále. Dnešní zápas byl z obou stran dobrý, myslím, že si diváci přišli na své. Důležité bylo, že jsem vyhrál první set," řekl Kližan v pozápasovém rozhovoru.

Čtyřiadvacetiletý slovenský tenista v jediném vzájemném zápase s o 12 let starším Haasem předloni v Hamburku uhrál jen tři gamy. Zkušený Němec ale nečeká snadný zápas. "Když se cítí dobře, tak je velmi nebezpečný, zejména na antuce. Před několika lety to byl jeden z nejlepších juniorů. Jsem si jistý, že to bude těžký zápas," řekl Haas.

- ATP 250 MNICHOV -
(Německo, antuka, 485.760 eur)
páteční výsledky (02. 05. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Fognini (1-It.) - Bellucci (Braz.) 6-2 6-2
Haas (2-Něm.) - Seppi (7-It.) 6-3 3-6 6-3
Kližan (SR) - Istomin (Uzb.) 7-6(3) 1-6 6-1
Struff (Něm.) - Berankis (Lit.) 4-6 6-3 6-4
Semifinálové dvojice: Fognini - Struff, Haas - Kližan.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
zase si dáš 3 sety? Zaber !
Reagovat
smazaný uživatel
Tommy neflákej raketou, ještě je šance, i když malá. Ach jo..
Reagovat
smazaný uživatel
:(:(:( Tak ještě zbývá dneska Tomáš na zlepšení nálady.
Reagovat
r.Fever
.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.stopstream.tv/
Reagovat
r.Fever
Vďaka
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
19 stupňů východně: Astra 1N
BR HD - frekvence 11582 MHz, symbolrate 22000, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 2/3

nebo v DVB-S
Bayerisches FS - frekvence 11836 MHz, symbolrate 27500, polarizace H

nebo v DVB-T
Reagovat
Nola
Kližko celkom pohodový turnaj, dnes je na rade Tommy, celkom by som si vychutnala finále Fogna vs Klizko
Reagovat
Jan
Vidíš, fandíš Kližanovi, předtím ses divila, že se někdo rozčiloval, když monty fandil ve finále Wimbledonu 2011 proti Petře :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já fandím Tommymu a nemám žádné výčitky :D
Reagovat
Nola
ako to spolu súvisí? Slovákom samozrejme fandím, ale nie za každých okolností, mám totiž iných obľúbených hráčov a tých vždy uprednostním v prípade konfrontácie
Reagovat
smazaný uživatel
trochu minela.... a ted vsechno mazu, co chci rict, Nola uz primo pise, navic jsem se nevsimla, ze by nekomu sproste nadavala nebo nekoho posilala do vyhnanstvi, ke vsemu te sprostote rikas rozcilovani... :-(
Reagovat
Jan
Jak to souvisí ? Že se divíš. Je přece běžné, že každý fandí sportovcům své země. Proto jsem nechápal zdejší názory, jak fandí podle jmen a ne podle země. Jak vidíš, i ty fandíš Slovákům, tak co se divíš ? Už jsem si na toto odlišné fandění zvykl a nechtěl jsem se zapojovat do diskuze, ale stejně jsem se neudržel :)

sojka:

Nerad mluvím sprostě, když nemusím, tak jsem to nazval rozčilování. Snad to pochopíš ...
Reagovat
Jan
Klidně fandi Tommymu. Mně šlo hlavně o to komu se fandí, když hraje cizí hráč proti našemu. Když hraje cizí s cizím, je mi to jedno. Už mě to nebaví pořád rozvorávat tuhle diskuzi :)
Reagovat
Nola
zase si vedľa... už ti mohlo svitnúť podľa nicku, komu fandím najviac, celý regiment slovenských tenistov v pavúku mi nezabráni, aby som uprednostnila toho svojho.....
Reagovat
smazaný uživatel
Já hlavně nevím, proč má někdo potřebu někomu něco určovat a kázat komu fandit, jakým právem? A ještě za to nadávat. A ty jsi byl jedním z těch, kteří to tady pořád řešili spolu se slackerem a Frickem. Já tu potřebu nemám, užívám si tenis a každý ať si dělá co chce. A teď jsi tu diskusi taky rozvoral, pokud to tady čtu :)
Reagovat
Jan
Obecně mi přijde, když všichni fandí Nolemu, Fedexovi, Rafovi, že si najdou hráče, který je nejlepší a mají záruku výhry, tudíž nebudou zklamaní. Já to takhle nemám, tihle hráči jsou mi ukradení i když oceňuji jejich kvality.
Reagovat
Jan
Mám si sypat popel na hlavu, za to že jsem normální ? I když tady asi normální nejsem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si taky připadám normální. Dokonce i blázni si připadají normální. Sypat si nic nemusíš, proč?
Reagovat
Jan
Nerad si sypu :) Nadělalo by to svinčík :)
Reagovat
smazaný uživatel
ono ale to tve fandeni a vlastenectvi slabne primo umerne s vykonnosti, dobre si na tebe vzpominam pri OH - 10. misto nema smysl.. ;-) A predstava, jak si vybirame idoly mezi nejlepsimi, je smesna - jsme s nimi vetsinou od zacatku jejich profesionalni kariery a to nadobi ted je uz jen nase odmena za vernost.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Slacker, Frick, Jan a další "normální" vlastenci toho našeho přiblblýho Cechrepu. Proč nejdete vlastenčit mezi "normální" lidi na sport.cz?
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky fandím našim a nemyslím, že je to přiblbý Cechrep, ale nevím, proč bych měla moralizovat ostatní, v tom já vidím kámen úrazu. Ale už nemá cenu se v tom hrabat, bude akorát větší bordel..
Reagovat
Jan
To já nevím, kolik lidí jim fandilo od začátku kariéry a proč.
Reagovat
Jan
Světoobčan promluvil. ČR je přiblblý stát se vším tím bordelem, co tady je, to souhlasím. Ale jinak, pokud ty a tobě podobní razíte metodu nefandit vlastním, fandit cizím a kdo není s námi, tak pryč z TP ...
Reagovat
Jan
Asi tě muselo hodně bolet, když naši vyhráli Fed Cup, Daviscup, když hokejisti občas vyhráli MS nebo jednou olympiádu v Naganu, pro tebe asi samé smutné události ...
Reagovat
Jan
Ano, moje vlastenectví slábne úměrně výkonnosti :) Navíc mě jiné sporty kromě tenisu a hokeje moc neberou, takže pokud tam někdo neudělá mimořádný výsledek, jako třeba biatlonisti na ZOH, tak mě to moc nebere. A kromě toho, pokud to tam někdo odchodí (aspoň z toho má člověk takový dojem) a pak řekne, že 30. místo je super výsledek, tak to také k fandění důvod příliš nedává. I když je to ve světové konkurenci těžké, takže jen málokdo pronikne do špičky, to chápu. Jinak by tam byli všichni.
Reagovat
gigin
každý hráč hraje za sebe, ne za svou zemi. Kromě týmových soutěží. Tak nechápu, co je na tom divného fandit jiným, než českým hráčům. A i kdyby ne, tak je to stejně každého věc, komu fandím.
Já bych fandil Gulbovi, i kdyby hrál proti Václavu Klausovi.
Reagovat
Jan
Mně to přijde divné, pokud hraje cizí hráč proti našemu, jinak je mi to jedno.
Reagovat
Jan
A jinak určitě většinu Čechů potěší, když Čech vyhraje GS např., byť to je soutěž jednotlivců, tak nevím o čem se tady pořád dohadujeme. V jiných sportech, třeba v atletice jde také o soutěž jednotlivců a když ve zprávách uvedou, že někdo z našich vyhrál MS např. tak to potěší.
Reagovat
gigin
Ok, chápu, rozumím.
Reagovat
gigin
Jasně, že to většinu lidí potěší. Ale zklamaný bude ten, kterému ve finále hukl jeho oblíbenec. Přece když máš oblíbeného hráče, prostě top koně, kterého tlačíš, fandíš mu, prožíváš s ním úspěchy a i propady, tak si přece nemyslíš, že se najednou převeksluješ v mači, kdy nastoupí proti hráči z ČR....
Reagovat
Jan
Jste specifičtí. Já nemám žádnou potřebu tlačit cizího koně, který není Čech a v podstatě to nechápu. Ale proti gustu ... řekl bych že jste jediní, kdo má takové smýšlení, nikde jinde jsem se s tím nesetkal.
Reagovat
Jan
Kromě toho ten kůň z toho má peníze a slávu a vy nic, pokud nesázíte ... Až snad na tu radost, když uspěje.
Reagovat
smazaný uživatel
Když si Lucie Šafářová nebo Iveta Benešová (v současnosti již Melzerová) vybraly životního partnera z jiné zemi a nevybraly si "z našich", je také důvod jim sprostě nadávat a posílat je do vyhnanství za "velezradu"?!
Reagovat
Jan
Mícháš jabka s hruškami.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemíchám. Tam se též rozhodovaly podle srdíčka, nikoliv podle národnosti ;-) a takhle to mám i já.
Reagovat
Jan
Tak to se nedá nic dělat :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist