Fognini si zahraje o první titul mimo antuku. V Los Cabos vyzve Del Potra

4. 8. 2018, 13:59
Aktuality 0
ATP LOS CABOS - Fabio Fognini v mexickém Los Cabos porazil Brita Camerona Norrieho a postoupil do prvního finále na tvrdém povrchu pod otevřeným nebem. O první titul mimo antuku si 31letý Ital, jenž může vyhrát poprvé tři turnaje během jedné sezony, zahraje s Argentincem Juanem Martínem Del Potrem.
Fabio Fognini

Fabio Fognini letos vyhrál antukové turnaje v Sao Paulu a před dvěma týdny v Bastadu a nyní má šanci poprvé v kariéře triumfovat třikrát během jedné sezony. V Los Cabos ho od toho dělí už jen jedna výhra. 

Jednatřicetiletý Ital totiž v Mexiku postoupil svého 17. finále a vůbec prvního na tvrdém povrchu pod otevřeným nebem. Útočit v něm bude na 8. titul a první mimo antuku. 

Fognini při své premiéře v Los Cabos třikrát potvrdil roli mírného favorita. Nejprve otočil zápas s Franncouzem Quentinem Halysem, následně porazil Japonce Jošihita Nišioku a v semifinále přehrál 6-4 6-2 Brita Camerona Norrieho, který usiloval o své premiérové finále.

"Jsem tu poprvé a hraje se mi tady dobře. Publikum je skvělé a jsem moc rád, že si tu ještě jeden zápas zahraju. Čeká mě těžký zápas, ale tak to ve finále bývá," řekl 15. hráč světa Fognini. 

V sobotním finále se mu do cesty postaví njvětší favorit turnaje Juan Martín Del Potro. S Argentincem, s nímž si příští týden na Masters 1000 v Torontu zahraje po deseti letech čtyřhru, prohrává ve vzájemné bilanci 1-3.

Devětadvacetiletý Del Potro cestou do svého 33. finále, v němž bude bojovat o 23. titul, neztratil ani set. V semifinále porazil 6-3 7-6 Bosňana Damira Džumhura a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-0

Vítěz US Open z roku 2009 Del Potro v Mexiku bojuje na dálku s Alexanderem Zverevem o post světové trojky, čímž by vylepšil své žebříčkové maximum. Sám už pro to udělal maximum, nyní jen musí doufat, že Němec neobhájí titul ve Washingtonu.


Také třetí ročník turnaje v Los Cabos bude mít nového vítěze. První ročník ovládl Chorvat Ivo Karlovič, loni triumfoval Američan Sam Querrey. Oba letos vypadli předčasně v prvních dvou kolech.

• ATP 250 LOS CABOS •
USA, tv. povrch, 808.780 dolarů
páteční výsledky (03. 08. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Del Potro (1-Arg.) - Džumhur (3-Bosna) 6-3 7-6(6)
Fognini (2-It.) - Norrie (Brit.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist