Fognini ve Stuttgartu porazil Kohlschreibera a získal první titul

14. 7. 2013, 18:41
Aktuality 0
Fabio Fognini, stejně jako Carlos Berlocq, dnes získal premiérový titul na okruhu ATP. Šestadvacetiletý Ital úspěch zaznamenal ve Stuttgartu, kde ve finále porazil domácího Philippa Kohlschreibera 5-7 6-4 6-4.
Fabio Fognini

Šestadvacetiletý rodák ze San Rema v předchozích dvou vzájemných zápasech s Philippem Kohlschreiberem nezískal ani set a i tentokrát úvodní sadu prohrál 5-7.

V úvodu druhého setu ale Fabio Fognini získal soupeřův servis a začal mít navrch. Kohlschreiber za stavu 3-5 na servisu sice odvrátil hned čtyři setboly, ale Fognini o pár minut později ukončil druhý set, když využil druhý setbol na podání.

Kohlschreiber v rozhodující sadě sice získal první hru, pak ale Fognini vyhrál hned čtyři gamy v řadě a vykročil za titulem. Němec sice zápas zdramatizoval, když jeden brejk smazal, ale Fognini už na servisu soupeře k brejkbolům nepustil a po dvou hodinách a osmi minutách využil první mečbol.

Fabio Fognini po neúspěšných finálových zkušenostech z loňských turnajů v Petrohradu a Bukurešti v dnešním finále uspěl a vůbec poprvé zvedl nad hlavu trofej pro vítěze. Kromě 74.000 Eur z prize money získal Ital také bílý Mercedes.

"Konečně! Po dvou prohraných finálových zápasech jsem vyhrál," neskrýval radost z premiérového triumfu Fognini. "Tento týden jsem hrál opravdu skvělý tenis a jsem opravdu šťastný, že jsem finále vyhrál," dodal. "Je vždy těžké prohrát finále a obzvláště pak na domácí půdě," přiznal Kohlschreiber.

Čtyřhru ve Stuttgartu vyhrál nově složený pár Facundo Bagnis, Thomaz Bellucci, který na turnaji vyřadil nejvýše nasazené Granollerse s Lopézem. Ve finále argentinsko-brazilská dvojice stála proti mečbolu, ale nakonec Poláky Bednareka s Kowalczykem porazila 2-6 6-4 11-9.

„Jsem moc šťastný a velmi překvapený, že jsme při prvním startu dokázali vyhrát turnaj,“ prozradil Bellucci. „Je to fantastické, nemůžu tomu uvěřit! Chtěl bych poděkovat Thomazovi za to, že se mnou hrál,“ dodal Bagnis.

- ATP 250 STUTTGART -
(Německo, antuka, 467.800 eur)
nedělní výsledky (14. 07. 2013)

Dvouhra - finále:
Fognini (5-It.) - Kohlschreiber (2-Něm.)

Čtyřhra - finále:
Bagnis, Bellucci (Arg./Braz.) - Bednarek, Kowalczyk (oba Pol.) 2-6 6-4 11-9

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist