Fognini vyřadil trojnásobného obhájce titulu Cuevase. Ve finále ho vyzve nováček Jarry

3. 3. 2018, 21:01
Aktuality 2
ATP SAO PAULO - Uruguayec Pablo Cuevas čtvrtý rok po sobě antukový turnaj v Sao Paulu nevyhraje. Po sérii 15 výher našel přemožitele v Italu Fabiu Fogninim, který si zítra zahraje o titul s Nicolasem Jarrym. Chilský tenista v Brazílii zvládl čtyři tříseťáky a poprvé postoupil do finále turnaje ATP.
Fabio Fognini

Fabio Fognini si druhý týden po sobě zahrál v semifinále, ale zatímco v Riu de Janeiro neuspěl, dnes v Sao Paulu své první letošní finále vybojoval. 

Třicetiletý Ital si poradil 6-4 6-2 s Pablem Cuevasem z Uruguaye, který v Sao Paulu ovládl předchozí tři ročníky a neprohrál v něm patnáct zápasů v řadě. Dnes jeho parádní série skončila. 

"Věděl jsem, že mě proti Pablovi nečeká nic snadného. On tady hraje pravidelně skvěle a to je pak proti takovému soupeři extra těžké. Ale já se dnes výborně držel taktického plánu a musím bát spokojený s tím, jak jsme to zvládnul," pochvaloval si Fognini.

Manžel bývalé vítězky US Open Flavie Pennettaové se dostal do svého 15. finále. Dosud získal pět titul, všechny na antuce.

O šestou trofej bude Fognini usilovat proti Nicolasi Jarrymu. Dvaadvacetiletý Chilan si před měsícem v Quitu zahrál poprvé ve čtvrtfinále turnaje ATP, minulý týden v Riu byl poprvé v semifinále a nyní v Sao Paulu postupem do finále své maximum znovu vylepšil.

Jarry v Sao Paulu zdolal všechny své soupeře po třísetovém boji, poslední tři duely otočil po prohraném prvním setu v tie-breaku. V dnešním semifinále zdolal 6-7 6-4 6-4 Argentince Horacia Zeballose.

• ATP 250 SAO PAULO •
Brazílie, antuka, 582.870 dolarů
sobotní výsledky (03. 03. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Fognini (2-It.) - Cuevas (3-Urug.) 6-4 6-2
Jarry (Chile) - Zeballos (Arg.) 6-7(5) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Grande! Pod Francom Danim sme zacinali na 49. priecke, momentalne 19., na IW medzi 16 top seeds, dva tituly v kapse, semifinale z Miami. Forza! :)
Reagovat
Torn
Fóňa to vyhrál! Přál jsem mu to. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist