Fotbalová hvězda se zastala Djokoviče: Je to kampaň! Myši vylezly z děr a kritizují, ale ještě se ti budou omlouvat

26. 6. 2020, 12:04
Aktuality 39
Balkánská série exhibičních turnajů Adria Tour byla pořádným průšvihem. Organizátoři sice dodržovali nařízená opatření vlád obou zemí, nicméně po nakažení čtyř tenistů včetně pořadatele Novaka Djokoviče schytává kritiku ze všech stran samotný projekt i světová jednička. Jsou ale i tací, kteří se Djokoviče veřejně zastali, v otevřeném dopise například jeho krajan a záložník fotbalového Manchesteru United Nemanja Matič.
Profily hráčů
N. Djokovič a N. Matič

Adria Tour začala v srbském Bělehradě a pokračovala v chorvatském Zadaru. Jenže druhý díl charitativní balkánské série se ani nedohrál. Před finále totiž oznámil pozitivní test na koronavirus jeden z účastníků, Bulhar Grigor Dimitrov. Následně se k němu přidali Borna Čorič, Viktor Troicki s manželkou, kondiční trenér Djokoviče, trenér Dimitrova a sám Djokovič s manželkou.

Hráči se po zápasech objímali, nedodržovali rozestupy, fotili se s fanoušky, pařili v klubu, zahráli si fotbal či basketbal a ochozy byly plné diváků. Přestože se řídili opatřeními Srbska i Chorvatska a vše zmíněné bylo dovoleno, kritika se na organizátory i světovou jedničku valí ze všech stran.

Mezi reakcemi ale nenajdeme jen kritiky, nýbrž také zastánce. Jedním z nich je záložník fotbalového Manchesteru United Matič, jenž se rozhodl svému krajanovi napsat otevřený dopis, který cituje list Telegraf.

"Vidím, že v posledních dnech probíhá kampaň proti Novakovi Djokovičovi za zorganizování turnaje v Bělehradu, přestože akce byla uspořádána v souladu se srbskými zákony a proběhla na vysoké úrovni."

"To nezabránilo myším, aby vylezly ze svých děr a samy si daly právo kritizovat světovou jedničku, a to jak kvůli tenisu, tak přístupu k lidem na celém světě. Nicméně, nemám žádné obavy. Velmi brzy totiž kocour (čti Djokovič) bude zpátky na kurtech a myši zpět ve svých dírách."

"Turnaj byl skvělý a doufám, že se z něj stane tradice, protože tenis si tohle zaslouží. K Novakovi mám jedinou výtku. Neměl se omlouvat myším, které ho bezdůvodně kritizovaly. Ne, Nole. To ony se ti budou omlouvat, již brzy. Zdravím všechny z Manchesteru."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
Mayo
Matíc je hviezda?
Reagovat
smazaný uživatel
Na ulici by som ho nespoznal.
Reagovat
Cico93
V Košiciach bol veľká hviezda;-)
Reagovat
annah
V Mladé frontě byl včera svižně (a velmi objektivně) napsaný článek na téma maléru na Adria Tour. Novaka spíš obhajuje.
Ale zaujal a pobavil mě zajímavý příměr na téma popularity BIG3. Podle autora sehrává Djokovič ohledně popularity part Salieriho dvou Mozartů. :-))))
A snad jen jeden důsledek smolné exhibice lze podle autora predikovat:
" ... že Srb definitivně vzdá svou snahu být milován tak jako jeho fantastičtí rivalové. Nejoblíbenějším tenistou své éry se nestane, koronavirová kauza to stvrdila. Ale to nic nemění na tom, že se brzy může stát nejúspěšnějším hráčem historie.?
Reagovat
sojka1
jj, ovsem primer Salieri je super... :-))) i kdyz hudba skutecneho Salieriho je s Mozartem srovnatelna... ;-)
Reagovat
annah
To možná jo, ale Forman to prostě tak nastavil. Z chudáka Salieriho udělal závistivého bídáka... :-)
Nole není bídák, ale ta závist tam asi bude. Na oba Mozarty v oblíbenosti nemá a mít nebude.
Reagovat
sojka1
amen
Reagovat
a.magerova
Taky se může stát, že pokud Nole ty dva v rekordech předběhne, budou ho mít lidé ještě míň rádi než doteď... ;-)
Reagovat
sojka1
nejdriv je musi dolepit... :-)
Reagovat
gigin
To ale není asi o tom :)
Reagovat
sojka1
chapu... :-)) to je jen takovy turisticky obrat... ;-)
Reagovat
gigin
Jo tak :DD chápu taky už.
Reagovat
a.magerova
Tak to jsem se komplet ztratila... na tohle téma jsem velmi málo sečtělá... :-/
Reagovat
sojka1
tvoje jeduvka byla vtipna, netrap se... :-)))
Reagovat
a.magerova
To bylo taktní konstatování zřejmého... ;-)
Reagovat
Mantra
objektivně obhajuje? to zní divně
Reagovat
annah
Měl to v článku velmi vyvážené. Ale vyznivalo to, jakože ty útoky na Djoka už jsou trochu moc.
Reagovat
Mantra
oučelovkaa,
zajímavé jak ti balkánci drží pospolu, esli voni nejsou trochu nacionalisti
Reagovat
smazaný uživatel
Sudrznost Balkancov je nic proti sudrznosti FFF :)

Ti ti este daju, ze ak si 5 ludia (vsetci z FFF) nieco myslia, tak to uz nemoze byt nahoda :)
Reagovat
Patik
Súhlasím s ním a tým by som to celé všetko uzavrel..namiesto kritiky sa vžite do jeho situácie alebo ho nechajte na pokoji..:)
Reagovat
PetaM
V poslední době je všechno "kampaň!".
Reagovat
smazaný uživatel
Člen rady ITF Stefan Tzvetkov zareagoval na slova Srdjana Djokovice.

" Pro mě je to ostuda. Srbové jsou naši sousedé na Balkáně, ale Srdjan Djokovic opět vyslal špatný signál do celého světa a za sebe říkám, že je to neomluvitelné chování. Neznám všechna fakta, ale musí to skončit. Novak je šampion, ale zdá se, že jeho okolí se nechová fér a nedodržuje zásady tenisové kultury a etiky. Nejdřív se ukazuje prstem na Federera, potom na Dimitrova, to je nepřijatelné chování. Jako člen rady ITF říkám, že se to musíme zastavit. Je to špatný signál pro děti i rodiče. Novak chtěl udělat něco pro Srbsko,své město, rodinu, ale udělal chybu v analýze. Může se omluvit, držet se faktů, ale nikdo by neměl obviňovat druhé. To je nedůstojné. Jsem zklamaný. Otec Novaka už dlouho útočí a obviňuje druhé a to by tenisovým světem nemělo být tolerováno."
Reagovat
steve79
Je vidět, že Novak s chováním svého otce souhlasí, když nevydá žádné prohlášení.
Reagovat
smazaný uživatel
Má v hlavě nasrano úplně stejně
Reagovat
Mantra
jupí, někdo to vidí stejně
Reagovat
turista
Běžte už oba do háje s tím hejtováním Djokoviče!
Reagovat
Frick
Není vůbec první hráčkou, co byla v TOP 100, která přiznala nákazu?
Reagovat
gigin
https://twitter.com/jessica4stein/status/1276468124808646656/photo/1
Reagovat
steve79
Djokovič si v tomto případě žádnou kritiku nezaslouží. Jedině kdo by potřeboval nakopat do prde..... je jeho táta.
Reagovat
turista
Komentáře jeho táty nejsou relevantní. Je frustrovaný z toho, že se jeho hlavní dva konkurenti ještě snaží vyzobávat hrozinky na turnajích místo toho aby doma na terase popíjeli kávičku s manželkami a koukali se na to jak si hrají jejich děti.
Reagovat
gigin
Tak určitě...

Jinak Nadal nemá haranty. Teda ofiko.
Reagovat
turista
To přijde.
Reagovat
steve79
Který chlap by to doma celé dny vydržel:D ? Koukat s manželkami na děti.
Reagovat
a.magerova
A tak.... chlap s manželkami by to doma asi i dýl vydržel, ale Roger i Rafa maj po jedné manželce, takže máš nejspíš pravdu... ;-)
Reagovat
misoSK
Pár ľudí sa nakazilo a už každý kritizuje a robí z Djokoviča pomaly triedneho nepriateľa, ale nikto predsa nenútil hráčov ani fanúšikov ísť tam. Keby sa nikto nenakazil, tak sú všetci ticho. Bolo to v súlade s nariadeniami vlád, a to je podstatné. Ako povedal Ivaniševič: ?Po boji je každý generál.? A po ďalšie, akosi sa zabudlo, že Djokovič dal milión eur na boj proti vírusu. Tupé bulvárne médiá sa mu vysmievajú, nazývajú ho Djokovid a pod. hnoj. Nepochopiteľná štvavá kampaň.
Reagovat
peek
Mě se Djokovid líbí. Být na jeho místě, koupím nějakou laborku a začnu prodávat lék s tímto názvem a s příběhem, že jsou v něm přímo Djokovy protilátky (evidentně účinné).
Reagovat
Nola
neriesit, z Novaka vlastne vyrobili novodobeho mucenika... nech sa kludne odbavuju niektore tabory, najma tie ceske a slovenske.. su uplne trapne, vobec si neuvedomuju, ze ak by sa ich potomok, alebo oni sami pokusali presadit sa v tomto biznise a boli by na vrchole retazca, boli kopani do prdele denno denne, anglosaskymi sracmi ,tak ako Navratilova, Seles, Lendl, ja ich vlastne lutujem
Reagovat
a.magerova
A ty nevíš, že: "Kopou-li tě do zadku, znamená to, že jsi vpředu."
Reagovat
sojka1
Nolko, urcite to hodne boli a rodice to citi jako nespravedlnost, ale nevzpominam si, ze by pani Navratilova nebo Lendlovi nevystupovali kultivovane a ventilovali frustraci nebo minimalne zklamani a horkost takhle otresnym zpusobem...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist