Francouzská federace rozdá mezi své tenisty 9 milionů eur

25. 5. 2020, 20:58
Aktuality 2
Francouzská tenisová federace vyčlenila devět milionů eur (asi 245 milionů korun) pro hráče, kteří se vinou přerušení sezony kvůli koronaviru dostali do finančních problémů. Z fondu získají podporu tenisté mimo elitní stovku světového žebříčku, kteří nedosáhnou na žádné kompenzace od mezinárodních organizací.

Částku na přímou výplatu hráčů a hráček vyhradili představitelé federace z balíčku 35 milionů eur na podporu francouzského tenisu jako celku.

Podle předsedy Bernarda Guidicelliho se bude podpora týkat 66 tenistů a 39 tenistek, do programu se mohou ale přihlásit i profesionálové z řad hendikepovaných tenistů či hráčů plážového tenisu.

Podpůrný plán začne fungovat od 3. června a poběží do konce srpna. Počítá se v něm i s pomocí tenisovým klubům, trenérům, instruktorům, rozhodčím a pořadatelům, kterých se koronavirová krize rovněž dotkla.

Profesionální tenisové soutěže mužů a žen jsou kvůli šíření nákazy COVID-19 přerušeny od března. Turnajový provoz je zrušen minimálně do konce července.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
FulnekUltras
- socani opět rozdávají

- také bych uměl dělat machra, kdybych dědil, hňupe...

Celkově ale pochybuju, že podobný, třeba i o hodně tenčí polštářek budeme mít u nás. ;-)
Reagovat
paddy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist