Francouzům se v Montpellier daří, v úterý uspělo všech pět domácích zástupců

4. 2. 2015, 11:44
Aktuality 1
ATP MONTPELLIER - Všech pět francouzských tenistů v úterý zvládlo vstup do domácího halového turnaje v Montpellier. Benoit Paire, Kenny De Schepper, Edouard Roger-Vasselin, Paul-Henri Mathieu a Lucas Pouille se tak mohou těšit na souboje proti největším favoritům na titul.
Benoit Paire

Tři Francouzi Gaël Monfils, Gilles Simon a Richard Gasquet měli v prvním kole volný los a dalších pět se z něj v úterý dostalo po vítězných zápasech.

Nečekané potíže měl ve večerním utkání Benoit Paire, který musel otáčet nepříznivý vývoj s gruzínským kvalifikantem Nikolozem Basilašvilim. Francouzský tenista zvítězil 5-7 6-2 6-4 a čeká ho souboj s pátým nasazeným Polákem Jerzym Janowiczem, který už v pondělí musel ve svém úvodním duelu odvracet šest mečbolů proti Němci Brownovi.

Dva využité brejkboly a devadesát minut hry potřeboval Kenny De Schepper ke zdolání Turka Marsela Ilhana. Sedmadvacetiletý Francouz vyhrál 6-4 3-6 6-3 a může se těšit na první vzájemné střetnutí s nejvýše nasazeným krajanem a obhájcem titulu Gaëlem Monfilsem.

Čtrnáct es pomohlo Edouardu Rogeru-Vasselinovi otočit utkání s Němcem Andreasem Beckem, jehož zdolal 3-6 6-3 6-4. O postup do čtvrtfinále se utká s druhým nasazeným Gillesem Simonem, kterého dosud neporazil.

Turnajovou trojku Philippa Kohlschreibera vyzve Paul-Henri Mathieu. Ten v zápase s Japoncem Tarem Danielem neudržel v druhém setu náskok brejku a zvítězil tak až po sadách 6-3 6-7 6-1.

Po dvousetovém vítězství slavil v úterý postup (z pětice Francouzů) pouze Lucas Pouille, který porazil 6-4 7-6 Rusa Alexandera Kudrjavceva. Ve druhém kole se dvacetiletý Pouille postaví dvojnásobnému šampionovi Richardu Gasquetovi.

O vyřazení nasazené osmičky Jana-Lennarda Struffa se postaral Jarkko Nieminen. Finský tenista nad německým soupeřem zvítězil 7-6 6-3.

- ATP 250 MONTPELLIER -
(Francie, tv. povrch / hala, 494.310 eur)
úterní výsledky (03. 02. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Nieminen (Fin.) - Struff (8-Něm.) 7-6(5) 6-3
De Schepper (Fr.) - Ilhan (Tur.) 6-4 3-6 6-3
Pouille (Fr.) - Kudrjavcev (Rus.) 6-4 7-6(4)
Sela (Izr.) - Zopp (Est.) 6-3 6-4
Roger-Vasselin (Fr.) - Beck (Něm.) 3-6 6-3 6-4
Mathieu (Fr.) - Daniel (Jap.) 6-3 6-7(5) 6-1
Paire (Fr.) - Basilašvili (Gruz.) 5-7 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Frick
něco podobného si přečteme na konci dubna u našich holek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist