French Open už je bez Čechů. Padla i Kvitová

30. 5. 2011, 12:55
Aktuality 95
Petra Kvitová byla na letošním French Open blízko čtvrtfinále, mezi nejlepších osm se ale v Paříži nakonec neprobojovala. Přestože nad Číňankou Na Li vyhrála první set a ve třetím vedla 3-0, po hodině a tři čtvrtě prohrála 6-2 1-6 a 3-6.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© rolandgarros.com)

Zatímco před třemi týdny v Madridu odehrály Petra Kvitová a Na Li zápas, který skončil jasným vítězstvím české hráčky, úvod dnešního osmifinálového utkání na Roland Garros naznačil, že diváci uvidí vyrovnanější boj.

Kvitová musela už při svém prvním podání odvracet brejkbol soupeřky, které vzápětí sebrala její servis a ujala se vedení 2-1. I v dalších gamech ji Na Li na příjmu trápila, devátá hráčka světa si ale v důležitých momentech dokázala navzdory zavázanému ramenu skvěle pomoci servisem, který za celý úvodní set neztratila. Naopak za stavu 4-2 po sérii vynikajících returnů sama ještě jednou udeřila a za 33 minut získala úvodní sadu poměrem 6-2.

Dále čtěte:

Zatímco po prvním setu mohl být trenér české hráčky David Kotyza s vývojem zápasu spokojený, od druhé sady se začala prosazovat Číňanka, která zpřesnila hru a hlavně začala využívat své příležitosti. Další tři brejkboly sice Na Li ještě promrhala, celkově devátý ale za stavu 2-1 proměnila a o osudu setu bylo rozhodnuto. Petra Kvitová už jeho nepříznivý vývoj otočit nedokázala a po hodině bylo srovnáno na 1:1.

Vstup do rozhodující sady vyšel lépe Kvitové, která i díky dvěma dvojchybám své soupeřky sebrala Na Li podání a vzápětí si udržela vlastní servis. Rozhozená Číňanka, jež v předešlé sadě udělala pouhé tři nevynucené chyby, jich v rozhodujícím setu jen do stavu 0-3 zahrála šest, jenomže letošní finalistka Australian Open zbraně nesložila. Skvěle se pohybovala a ziskem šesti her v řadě vývoj otočila ve svůj prospěch. Kvitová působila unaveně, nestíhala a zápas i kvůli třiatřiceti nevynucených chybám prohrála 2-6 1-6 a 3-6.

"Trochu jsem v tu chvíli znervózněla," vrátila se Kvitová k momentu, kdy přišla o vedení ve třetím setu. "Nevyužila jsem šance, které jsem měla, a srazila si sebevědomí."

Na Li je první Číňankou ve čtvrtfinále Roland Garros, a to i přesto, že antuku nemá v lásce. "Jsem profesionálka a bojuju, i když nemám ráda stadion, nelíbí se mi počasí ani povrch. Není jiné volby, musím to vzít jako osobní výzvu a hrát," řekla sedmá hráčka světa.

Petra Kvitová mohla být první českou čtvrtfinalistkou dvouhry v Paříži po čtyřech letech; v roce 2007 došla stejně daleko Nicole Vaidišová, semifinalistka Roland Garros 2006. Na titul už Česko čeká 30 let, Hana Mandlíková turnaj vyhrála v roce 1981. Dvakrát triumfovala na Roland Garros rovněž česká rodačka Martina Navrátilová, ta ale v letech 1982 a 1984 reprezentovala Spojené státy americké.

Už do semifinále čtyřhry postoupily v Paříži Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou. České hráčky dosud procházely turnajem suverénně a ani ve čtvrtfinále neztratily set, přestože proti nim stál druhý nasazený pár Peschkeová/Srebotniková. Česko-slovinská dvojice sice po prohrané první sadě rychle sebrala Hradecké s Hlaváčkovou podání, nenasazený pár ale drama nepřipustil a za necelou hodinu a půl zvítězil 6-3 a 7-5.

Na Li se ve čtvrtfinále utká s Victorií Azarenkovou, jež v Paříži ani ve čtvrtém zápase neztratila set. Jednadvacetiletá Běloruska vyhrála 6-2 6-3 nad Ruskou Jekatérinou Makarovovou a je krok oo prvního grandslamového semifinále.

"Myslím, že hraji dobře, ale každý zápas je jiný a já si v dalším kole musím dát velký pozor. Rozhodně to nebude jednoduché," uvědomuje si Azarenková.

French Open je jediným grandslamem, který Maria Šarapovová ještě nevyhrála. Zkompletování sbírky titulů se přiblížila po dnešní dvouhodinové výhře 7-6 7-5 nad pasivně hrající Polku Agnieszku Radwaňskou. Ruska sice spáchala 44 nevynucených chyb, předvedla ale také skvělých 56 vítězných úderů. 

"Asi to nebylo moc pohledné utkání. Ale postoupila jsem dál a pořád jsem ve hře o další kola," řekla Šarapovová, jež před odletem do paříže získala v Římě svůj nejcennější titul z antuky. "To vítězství mi hodně pomohlo," dodala bývalá světová jednička. 

Třiadvacetiletá Němka Andrea Petkovicová si i na druhém letošním grandslamu zahraje ve čtvrtfinále. Rodačka z Bosny a Hercegoviny na French Open zdolala 6-2 2-6 6-4 Marii Kirilenkovou a s další Ruskou Marií Šarapovovou si zahraje o premiérové grandslamové semifinále.

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 17,52 milionu eur):
Dvouhra - osmifinále:
Li Na (6-Čína) - Kvitová (9-ČR) 2:6, 6:1, 6:3, Azarenková (4-Běl.) - Makarovová (Rus.) 6:2, 6:3, Šarapovová (7-Rus.) - A. Radwaňská (12-Pol.) 7:6 (7:4), 7:5, Petkovicová (15-Něm.) - Kirilenková (25-Rus.) 6:2, 2:6, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká/Hlaváčková (obě ČR) - Peschkeová/Srebotniková (ČR/Slovin.) 6:3, 7:5.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Srebotniková/Zimonjič (1-Slovin./Srb.) - Benešová/Paes (7-ČR/Ind.) 7:6 (7:3), 6:3, Dellacquaová/Lipsky (Austr./USA) - Uhlířová/Mertiňák (ČR/SR) 7:6 (7:4), 7:6 (8:6).  

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

95
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mimochodem, Denisa Allertová, na kterou ses ptal, tento týden hraje challenger v Přerově (25 K), kde dostala divokou kartu do hlavní soutěže. V prvním kole má Slovenku Luknárovou, kterou loni ve vyrovnaném souboji porazila /třetí set ovšem rozhodl tiebreak). Snad zvítězí i tentokrát. Bylo by pěkné, kdyby uhrála (aspoň) jedno kolo.
Reagovat
smazaný uživatel
Citát: "Ruska sice spáchala 44 nevynucených chyb, předvedla ale také skvělých 56 vítězných úderů."

Podle statistiky zápasu měla Maria bilanci 47 W / 44 UE.:
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/stats/day14/2407ms.html
Reagovat
smazaný uživatel
Však taky čísla W/UE jsou z různých zdrojů jiná. Tohle je dost nesmysl, statistiky by měl pro web turnajů nebo pro TV účely dělat pověřený kompetentní rozhodčí, který dokáže tyhle subjektivní věci správně posoudit.
Reagovat
smazaný uživatel
No já jsem si všimnul, že trochu jiná jsou na Slam trackeru, ale ne zas tak dramaticky o moc (dle mé zkušenosti).
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem se někde nechal slyšet, podle mě bude mít Azarenka s na Li, bude-li čínská hráčka hrát dobře, docela problémy. I dnes s Makarovovou přišla třikrát o servis (takže Katya uhrála více gamů při servisu soupeřky než při vlastním podání), přičemž Makarovova hrála poměrně hluboko pod svým potenciálem. Na Li má určitě lepší servis než Makarovova plus od základní čáry je schopna Azarenku přetlačit, podobně jako Petra. Opravdu jsem přesvědčen, že jestli Na Li bude hrát slušně, Azarenku porazí.

Petkovičová vs. Šarapovová: Andrea má jistě na to, aby Marii hodně potrápila (obzvláště vzhledem k nevyrovnané formě, jakou Marii zde předvádí). Ve svém prvním čtvrtfinále proti Na Li ale hrála pod psa, takže bude zajímavé sledovat, zda to tentokrát psychicky zvládne líp.
Reagovat
VlS
Na osmifinále GS z obou stran zoufale bídnej tenis. Proti tomu byl zápas Lucky s Julií vyslovená pochoutka. snad do pátý hry měla Aga 0 winners a 0 UE, ale jen díky tomu alibistickýmu zbabělýmu pinkání na střed kurtu. Když začala potom trochu tlačit (tak, jako když se nějaká TENISTKA rozpinkává před utkáním), tak začala taky dělat chyby.
Matěj děkuje bohu, že není její fanoušek, já se ptám, jak tahle může mít nějakýho fanouška mimo svojí mámy?
Reagovat
smazaný uživatel
Na to jednoduchá odpověď: jednak jí fandí Poláci, jednak ti, kterým se líbí styl hry, jakou předvádí proti tenistkám, které nemají takovou páru jako např. Šarapovová (typicky holky od 25. místa níže). On se normálně snaží hrát aktivně a útočit, ale proti hráčkám, které mají daleko větší páru než ona (a nedělají zas až tolik chyb, aby se porazily samy), takhle hrát není schopna, protože je prostě nepřetlačí.

Rozdíl mezi ní a Wozniackou spočívá v tom, že zatímco Woz je obranářkou víceméně z vlastní vůle, Aga je proti těm nejlepším obranářkou "z donucení", protože jí ani nic jiého nezbývá.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem tedy viděl bohužel jen první set a pak druhý set do stavu 2:2 (pak jsem si šel zahrát florbal, člověk se taky občas musí pohybovat :D), ale i za tohoto stavu to byl velice zábavný zápas, ani ne tak kvalitou, ale protože bylo pozoruhodné pozorovat Marii, jak bojuje sama se sebou.

Fakt se těším, až se petra poprvé v této sezoně utká 1/ se Šarapovovou, a 2/ s Radwanskou.

Jinak druhé podání radwanské je doslova a do písmene neuvěřitelné, resp. neuvěřitelně špatné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě bych chtěl dodat, že děkuji Bohu, že nejsem fanouškem Agy. Po dnešním zápase bych měl asi nutkání hodit si mašli.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to zatím (před QF) moc pozorně nesleduju, nicméně je tady konečný výsledek utkání a ten je mizerný. Aspoň z mého pohledu. Nebýt kolapsu té juniorky, mohlo být dávno mnohem veseleji.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že Na Li v případném semifinále potřetí za sebou Marii porazí. :-) Jak vidíš, Azarence hodně nevěřím.

Dnes to byla úplně jiná Na Li, než jaká hrála v Madridu s Petrou a v Římě se Stosurovou.
Reagovat
smazaný uživatel
souboj Azarenka - Šarapová v semifinale bude nádhera. Ani tak nemyslím tenis...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejuječenější zápas na okruhu, lahůdka pro oko každého diváka. Ale ještě tam ani jedna není.
Reagovat
frufru77
průšvih je, že letos úplně marná Schiavone může klidně obhájit titul, to by mě snad jeblo...
Reagovat
smazaný uživatel
Zato ty ostatní zbylé hvězdy WTA poslední rok úplně září :-))
Vyrovnané výkony s minimem hloupých výpadků měla jedině Caro.
Jediná, která dělala velké výsledky na GS nebo TM, byla Kim.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel to Peťa nezvládla,jak sama říká-ruplo jí v hlavě.Je fakt že hrála hodně špatně a postoupit nezasloužila.Tak alespoň budeme slavit ve čtyřhře.Andrea s Luckou vyhrát mohou.
Reagovat
VlS
Romco, Petra hrála dobře v prvním setu a docela dobře do stavu 3:1 ve třetím. Pak jí prostě odešla hlava na procházku. Tomu pomůže jen věk a zkušenosti, nezapomínejme, že je to její první turnaj coby člena Top ten (Prahu nepočítám) a tlak, jakej si na sebe člověk dokáže udělat sám ti nevyrobí ani bulvární tisk.
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Andy! Takhle si zahrávat s mou nervovou soustavou, to není dobré. Škoda té tmy, kdyby jeli dál, vyhraje to. Je celkem ostuda (a to nemyslím kvůli tomuhle zápasu), že na takovém turnaji nemají alespoň na dvou hlavních dvorcích osvětlení, je to až do nebe volající.
Reagovat
smazaný uživatel
tak dneska den na zapis do denicku: ja fandim Andymu!!!! Co mam proti Troickemu moc s tenisem nesouvisi, takze se ani nesirim. (Snad jen - neprijde vam, ze je kazdy jeho servis chyba nohou???) No nic, Murray se moc sympaticky zvedl z prachu, snad to zitra dotahne!
Reagovat
VlS
Sice samozřejmě nevím, co máš na mysli, ale jestli je to to, co si myslím, tak můžeš mít to samý vůči Nolemu. (nemyslím národnost)
Reagovat
smazaný uživatel
ac sojka, kroutim se tu jak zizala - vis to moc dobre..... neni VIS vlastne VÍŠ? :-).... jen netusis, ze proti Nolemu je ta negaporce stonasobna :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já celkově Troickiho taky moc nemusím, ale pořád lepší než třeba Fognini, tvůj odpor nezkouším tipovat. Celkově má u servisu divný postoj. Ale z backhandu hrál první 3 sety, hlavně první 2 fakt velmi dobře, to i z forehandu, ale ten byl u něj vždy silnější.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja pro zmenu tvuj odpor uz studovala :-) Dost me zaujala tva poznamka, ze je Fognini slizoun, klikla jsem si alespon na fotku...... A jak mam dneska to "prozreni" - pamatuju si spis kouzelny bekhendy Andyho :-) Vlastne jsem o nem dneska vubec poprve premyslela s chladnou hlavou, bude to urcite inteligentni kluk a komu byl shury dan rozum i srdce, ten to ma v zivote hodne slozity.... Taky me napadla jeho mati, co mi tak pije krev a mam z ni pupinky, dost mozna ale, ze bych se na jejim miste chovala stejne.... proste, nechme ty kloboucky radeji na hlave! A uplne uprimne si preji, at to Andy zitra vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Fognini mi nesedí celkově, pohyb, držení těla, hlavy, prostě z něho cítím špatné vibrace, nevím, jak bych to řekl. Tak přej i za mě, já to bohužel neuvidím ten 5. set, ale nabídka hraní tenisu se neodmítá, navíc s někým, s kým má člověk nevyřízené účty a bilanci 2:3. :D
Reagovat
smazaný uživatel
jasnacka! Tak at srovnas bilanci :-)
Reagovat
VlS
Nevím, na mě mladý Ital žádné negativní vibrace nepřenáší a myslím si, že se holkám bude líbit. Loni se mi hodně líbil s Monfilsem, byl to dobrej nervák a myslím si, že Frantíkům pěkně brnkal na nervy.
Reagovat
smazaný uživatel
ženský tenis už mně definitivně přestal zajímatt, ještě že máme v PV Jágra, Bolta, Lendla, atd.
Reagovat
taffer
Tak 1:2 na sety, tak snad to Andy otočí ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska stihnou maximálně jeden, možná je ani nenechají dohrát. Ale konečně potvrdil brejk, měl vyhrát už 2. set, kdy vedl 4:2, pak ale na servisu udělal až moc chyb. Neni to antukář, je na ni prostě špatný, ale tohle musí otočit, Troicki v semi je noční můra.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jdou hrát, je potřeba co nejrychlejší brejk, aby dneska Andy srovnal na 2:2, hlavně nebýt tak pasivní.
Reagovat
taffer
tak srovnáno na 2:2, dohrává se zítra.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Maria ten první set vyhrala i když prohravala 0:3 a pak 2:4 a aga mela gembol. v tom druhem setu bych řekl že Maria Agu zamrdá do zeme.
Reagovat
smazaný uživatel
To sme dva kdo to nechápe jak tam mohla bejt.
Reagovat
VlS
Tak tedy opravdu nechápu, jak Aga mohla kdy být v desítce. To není ani ženskej, ani dámskej, to je prostě holčičí tenis.
Returny a výměny někam před servis lajnu, 1. podání rychlost okolo 140 - 145, druhej 120 - z toho bolí oči.
Reagovat
Pe3k
První set 1:5 s troickim, solidní výkon...
Reagovat
VlS
Počkej do konce Petříku, buď to Andy vzdá (hejbe se nějak blbě) nebo to rozchodí a otočí. Dotáhl to na 4:5
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ve 3. kole nás čeká jakési "předčasné semifinále", protože na sebe narazí belgičanka Allison van Uytvanck a Julia Putintseva.Já věřím víc Belgičance.
Reagovat
smazaný uživatel
Uf, tak Robin to nakonec přece jen ustál, ale že se v tom třetím setu trápil. Každopádně si myslím, že Soderlinga překvapivá vítězství z let 2009 (vs. Nadal) a 2010 (vs. Federer) se letos opakovat nebudou. Nadal ho dá ve třech setech.

Btw malá zmínka o francouských divácích. Když se jejich hráči daří, tak jsou jak z divokých vajec, ale jakmile je Frantík dole, tak je tam ticho jako v kostele. To se mi teda moc nelíbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mna Nadala porazi, Rafa hra nanic a Soder sa nakopne, snad. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se naopak obávám, že Soda opět najde cestu, jak se sám vyházet. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Snad nie, sanca tu je velka pre Bobbyho, a aj si na neho bude verit, ptedpokladam.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslim jenom tenhle příklad myslim prostě všechny.No ale as pravdu že si to montanes posral sám.
Reagovat
smazaný uživatel
ach jo...strasliva tragedie:
http://www.protenis.cz/clanky/tenisovy-talent-v-komatu
osobne jsem Radima neznal ale parkrat jsem ho potkal na turnaji a pusobil na me jako super skromnej kluk.
Radime tak ti preju at ten svuj nejvetsi boj zvladnes a jednou si znovu zahrajes tenis....
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste se k nemu vrátim. me se to zdá nefer, on porazí Montanese s nohou v Prčicích,a další zapas vzdá bez boje.I když je pravda že by se tm s Novakem nic moc nezdržel.Ja být ATP dal bych zato nákou pokutu.To Isner minulej rok ve Wimbledonu taky mohl říct že je unavej a nešel na kurt
Reagovat
baggik
Jakou pokutu? Každý to viděl, že je zraněný. To že vyhrál je blbost Montanese, že ho nedokázal porazit přesto že Fognini vůbec nemohl běhat, nemohl tak prudce podávat a rozhodčí mu několikrát zahlásili dvojchybu kuli přešlapu, přesto Montanes prohrál..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak David Ferrer je venku! No tak to bych nečekal. Každopádně Monfils padne s Rogerem, ale bude to bitva na čtyři, možná i pět setů.
Reagovat
smazaný uživatel
J8 osobně jsem to nečekal, ale už včera byl Monfils výborný, dneska, když ztratil brejk v 5. setu po nevyužití mečbolů jsem čekal, že to Ferrer už urve, je to bojovník k pohledání. Nakonec to urval Monfils, podle mě to tak je jedno, stejně bude favoritem Federer a Monfilse už zde proazil v letech 2008 i 2009.
Reagovat
VlS
před Davidem. Za stavu 6:6 při podání Monfilse lajnový zařval aut u dobrýho podání a David to sám opravil a přiznal, že míč byl dobrej. To by dokázal málokdo, takže klobouk dolů pane pane Ferrer
Reagovat
smazaný uživatel
To každopádně, David je hrozně férový hráč, fakt supr sportovec. Vzpomněl jsem si na zápas v Monte Carlu, kdy podobné gesto udělal Štěpánek proti Murraymu a ten mu to pak vrátil, v jednom zápase 2x, nevšední věc.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, David je charakter!
Reagovat
baggik
Musim se vyjádřit k odstoupení Fogniniho, kdo viděl konec včerejšího zápasu bylo mu jasný že to takhle dopadne. Na menším turnaji by Fognini ten zápas ani nedohrál, ale tady jde o poměrně dost bodů a také prize money. Ale neni jeho chyba, že Montanes se projevil jako absolutně neschopnej trouba. Co se týká Djokoviče tak ten by oby vyprovodil za hoďku a půl tak z toho nedělejte kdovíco za věc, že má volný los, Murray ho má od začátku turnaje a pro Federera je zas tradičně volným losem Wawrinka, tak tady nešiřte paniku a těšte se na zápasy Nadal - Soderling a Djokovič Federer. Howgh
Reagovat
smazaný uživatel
Včera zápolila 3h a 15min s naší Petrou Rohanovou (7:6, 5:7, 6:3) a dnes pokračuje v dobrých výkonech, neboť vyřadila osmou nasazenou Monserrat Gonzalez 6:4, 6:2. na to, že jí je teprve 15 let (březen 1996), uctyhodný výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
na věk nehled. třeba je velká a silná.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady si ji můžeš prohlédnout:
http://www.dailymotion.com/video/xds5r5_kateia-sport-estelle-cascino-champi_sport

Ale je to z loňskýho roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě je ale fyzicky robustnější než o půl roku starší Petra Rohanová, která je bohužel zatím dost malá (ale i tak dává celkem slušný bomby).
Reagovat
VlS
Matěji, třeba od loňska o dvě hlavy vyrostla :-))
Reagovat
baggik
Copak Casino ale Caroline a Monica jsou ve druhém kole. Jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli myslíš Monicu Puig, tak ta už je ve třetím kole.

VIS: jasně, ale nic lepšího jsem v tu chvíli nesehnal.
Reagovat
smazaný uživatel
čumíte co? víte o tenise kulový!! neměla šanci byla zraněná! Ale na Wimbledonu to bude jiná jízda!
Reagovat
smazaný uživatel
Abys ten Wimbledon nezakřikl, ty tenisoví znalče. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby neměla šanci, tak nevyhrála první set 6:2 a ve třetím by nevedla 3:0, rozumbrado!
Reagovat
smazaný uživatel
Můžete mi vysvětlit proč hral Fognini a Djokovič dneska ctvrtfnále když hráli včera osmifinále když až dneska se dohrávají osmifinálové zápasy nechápu a ješte přitom hrál včera fognini 5 setu. nemnelo by se hrát ob den. vím že byl fognini zranený
Reagovat
a.magerova
Fognini dnes ohlásil odstoupení pro zranění takže zítra proti Novakovi nenastoupí tudíž Novak už postoupil bez boje a hrát bude až v pátek semifinále s někým z trojice Federer Monfils Ferrer.
Reagovat
smazaný uživatel
jo diky
Reagovat
smazaný uživatel
Když tak nad tím přemýšlím tak Nole vyrovnal rekrod tím že to Fognini zabalil:))
Reagovat
a.magerova
Ne e.
(Ne)zápas se do statistik nepočítá !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že ten zoufalec Montanes Fogniniho neporazil. :-((( Tohle je fakt donebevolající.
Reagovat
smazaný uživatel
Fognini není jediný, který mu letos vzdal w/o. Už předtím se nepočítalo odstoupení Tipsareviče.
Reagovat
smazaný uživatel
Doprčič, to je naprosto typické, že když hrají takovýhle dva zoufalci, jejichž zápas snad nikoho soudného ani nezajímá, že se budou přetahovat XXX hodin a pět setů. :-(((
Reagovat
a.magerova
Klíííd. O to raději se koukneš na Monfils vs Ferrer a teď stejně hraje Rafa tak co?! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže já mám radši ženskej tenis, kromě těch zápasů mezi nejlepšími muži. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A Ljubičič je navíc "hopeless". Jestliže není schopen sebrat aspoň set ani týhle verzi Nadala, tak to už je opravdu na pováženou. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry Matko, ale vzhladom na tvoj komentar si tu jediny zufalec, ktory nikoho nezaujima, ty. Radsej chod pozerat tie svoje tenistky, rob si analyzy analyz, alebo proste nic radsej nepis, lebo tie tvoje frky su fakt hodne urovni zenskeho tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale úroveň ženského tenisu je nepochybně x-krát vyšší než úroveň zápasu typu Falla vs. Chela.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) Ano, iste. Hod este nieco, nech sa zasmejeme este.

Btw, pozeral si vobec ten zapas ?

Na zensky tenis to urcite nemalo, niee :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je škody. Už jsem se těšil, jak Kvitová v žebříku hezky umazává náskok těch dvou uřvaných a zase z toho nic nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufejme, že něco umaže na trávě. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
O tom dost pochybuju. Ty dvě nádhery z loňské trávy až tolik bodů neobhajují.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. Uvidíme v eastbourne, jak zahraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda, ale je to jen sport. Hlavně ať dá Peťka dohromady bolístky a je fit na Wimbledon. Možná se i posune v žebříčku. Myslím, že pořád myslela na to rameno a to se pak logicky podepíše na psychice, ale jinak dobrý, pěknej výsledek!!! Moc držím palce!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Půjde minimálně před Stosur a pokud v ČF prohraje Schiavone tak půjde i před ni.. Tudíž na 7. místo, za předpokladu, že nějaká z hráček za ní nezíská titul
Reagovat
smazaný uživatel
Martinko, problém byl v tom, že dnes Pétě bohužel chybělo štěstíčko i zdravíčko :-)
Reagovat
Labi
Je škoda že Grandslamy které český divák sleduje a přeje českým tenistům pro něj končí 4 kolem maximálně čtvrtfinálem. Určiě by získal tenis jako sport v ČR mnohem větší ohlas kdybychom měli hráče pohybujícího se stabilně kolem 3 místa v žebříčku. Bohužel Berdych na to nemá a dnešní výkon Kvitové byl s vyjímkou par úderů hodně slabý. Ale je ji 21 možná za rok nebo dva se vytáhne výš
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale nesouhlasím s tím, že Petra hrála "hodně špatně", spíš bych řekl, že Na Li v závěrečných setech (kromě dvou gamů ve třetím setu) hrála hodně dobře.

Nehrála samozřejmě nejlépe, jak umí, ale třeba proti Vanie King hrála IMHO hůř.

V zápase se spíš ukázaly některé její slabiny, ale je mladá, tak snad aspoň některé z nich výrazně zmírní.
Reagovat
Labi
Po většinu zápasu nedonutila Li hýbat se vše ji vrácela do ideální pozice. Tohle zlepšila na začátku třetího setu ale pak znova. Dále úspěšnost prvního podání no slušně řečeno nic moc. Ale největší limitací je obouruční beckhend, kdy se musí celým tělem vydát za míčkem a pak nestíha se vracet a zrovna Petra neni tenistka, která je nějak zvláště pohybově nadaná.
Reagovat
smazaný uživatel
To samozřejmě není pravda, ale Na Li se dnes byla schopna často velmi dobře bránit, leckdy dokázala zneutrlizovat výměnu, kde na začátku měla Petra převahu, nebo dokonce svýmm kontrem získat převahu na svou stranu.

Může to být pravdou maximálně u returnu, tj. že Petra měla tendenci returnovat tam, kde na li stála.
Reagovat
smazaný uživatel
petra je labil jako berdych a safarová
Reagovat
smazaný uživatel
a ty jsi d.e.b.i.l jako lopata a greztky.9
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby byla takovej labil, tak by US Open 2009 neodvrátila tuším tři matečboly v zápase se Safinovou a nevyhrála tiebreak, neotočila by zápas s Kaiou Kanepi ve Wimbledonu (ve třetím setu prohrávala 0:4), neevyhrála by nad Strýcovou v Paříži (ta také měla mečbol) a neotočila by zápas s Wickmayerovou v Paříži a Cibulkovou v Madridu.

Bude jistě zklamaná, ale i tak je to pro ni velmi cenná zkušenost, z které se snad do budoucna poučí. Nebyla zas tak daleko od ítězství, ale Na Li byla holt v tom třetím setu lepší a mj. lépe podávala.

Petra mj. potřebuje hodně zlepšit obranu z bekhendové strany + celou řadu dalších věcí, jak ostatně sama dobře ví.
Reagovat
smazaný uživatel
Neřekl bych, že Li Na lépe podávala, ostatně poměr es a double faults obou hráček o tom svědčí, ale určitě lépe returnovala, zejména Petřin servis ven z dvorce neskutečně několikrát vrátila těsně za síť, kde byla dnes Petra marná, mj. i jeden z důvodů porážky myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
Lépe podávala ve druhém setu (83 % prvních servisů do dvorce) a ve druhém setu od stavu 0:3.
Reagovat
smazaný uživatel
ty bys měl taky spoustu věcí zlepšit....nechceš být náhodou pánem světa?
Reagovat
smazaný uživatel
Budeš se divit, satndíku, ale nechci. :-) Bylo by to totiž strašně moc dřiny a málo zábavy. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
škoda....velmi často to tak vypadá máŤo.....
Reagovat
smazaný uživatel
Možná v očích zakomplexovaných, závistivých a poněkud rozumem mdlých jedinců, mezi něž možná patříš i ty. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist