Fritz v Atlantě nabírá formu. Kecmanovičovi nenabídl ani jeden brejkbol

27. 7. 2019, 10:18
Aktuality 4
ATP ATLANTA - Taylor Fritz se zdá být na začátku US Open Series v dobré formě. V Atlantě si po krajanu Kingovi poradil i s talentovaným Srbem Miomirem Kecmanovičem, proti kterému nemusel odvracet ani jeden brejkbol. V semifinále jednadvacetiletého Američana čeká Brit Cameron Norrie, o druhé místo ve finále se utkají další Američan Reilly Opelka a Australan Alex De Minaur.
Taylor Fritz

Američan Taylor Fritz v lednu vyhrál challenger v Newport Beach, ale pak na tvrdém povrchu třikrát po sobě v prvním kole a od konce března na hardu nehrál.

Po čtyřech měsících se na něj vrátil tento týden v Atlantě a zatím vypadá v dobré formě. Nejprve potvrdil roli favorita proti krajanu Kevinu Kingovi a včera si ve čtvrtfinále poradil 6-1 7-6 s devatenáctiletým Srbem Miomirem Kecmanovičem.

Jednadvacetiletý Fritz měl především parádní vstup do zápasu, když získal prvních pět gamů. Od stavu 5-0 sice uhrál v sedmi gamech na returnu už jen čtyři míčky, ale v tie-breaku dominoval a duelem přešel  bez hrozby ztráty servisu.

"Jsem spokojený s tím, jak tady podávám. Je to věc, o kterou se mohu opřít. Ale také soupeř dnes skvěle podával a hlavně druhý set byl psychicky náročný, protože jsem věděl, že si nesmím dovolit zaváhat na servisu. Ale zvládl jsem to a znovu mi to zvedlo sebedůvěru," komentoval Fritz.

O své třetí finále na okruhu ATP si jednadvacetiletý Američan zahraje s nejstarším z kvarteta letošních semifinalistů Cameronem Norriem, s nímž se utkal dvakrát na začátku sezonu s bilancí 1-1.

Třiadvacetiletý Brit Norrie ve čtvrtfinále porazil 7-5 6-4 devatenáctiletého Australana Alexeie Popyrina a bude usilovat o druhé finále.

Také v druhém semifinále bude mít Američané svého zástupce. Postaral se o to jednadvacetiletý Reilly Opelka, který si poradil 7-6 7-5 s Britem Danem Evansem a potřetí v kariéře postoupil do semifinále turnaje ATP, z toho podruhé právě v Atlantě.

O druhé finále si šampion z New Yorku Opelka zahraje s o rok a půl mladším Australanem Alexem De Minaurem (h2h 0-1), který vedl nad krajanem Bernardem Tomicem 6-2 a 3-0 ve chvíli, kdy soupeř vzdal. Tomic tak ani na 21. letošním turnaji nevyhrál víc jak dva zápasy po sobě.

Dvacetiletý De Minaur postoupil do semifinále poprvé od lednového triumfu v Sydney.

• ATP 250 ATLANTA •
USA / Georgie, tv. povrch, 777.385 dolarů
páteční výsledky (26. 07. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Fritz (2-USA) - Kecmanovič (Srb.) 6-1 7-6(1)
De Minaur (3-Austr.) - Tomic (Austr.) 6-2 3-0 skreč T.
Opelka (USA) - Evans (Brit.) 7-6(3) 7-5
Norrie (Brit.) - Popyrin (Austr.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
spaniel
Fritz 146mph servis
Reagovat
steve79
Hamburg je skveky turnaj. Klidne bych zaradil misto Řima jako 1000.
Reagovat
Fandina
Nééééééééé, v Římě je to super, pěkné prostředí, tradice. Ale jaké je to v Hamburku nevím, nebyla jsem tam. Třeba je to tam také super.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist