Garciaová nezvládla vstup do sezony amerických betonů, ve Washingtonu prohrála hned s Kosťukovou

3. 8. 2023, 22:18
Aktuality 2
Caroline Garciaová (29) vstoupila do sezony amerických betonů jednoznačnou porážkou 2:6, 3:6 s Martou Kosťukovou (21), vítězka loňského podniku WTA 1000 v Cincinnati se dostala jen k jednomu brejkbolu a nevyužila ho. Ukrajinka se pokusí na svůj teprve druhý kariérní skalp TOP 10 navázat v souboji s obhájkyní titulu Ljudmilou Samsonovovou (24) a vybojovat své šesté semifinále na turnajích WTA.
Profily hráčů
Marta Kosťuková (© Profimedia)

Caroline Garciaová ukončila ve druhé půlce předchozí sezony několikaleté trápení a posbírala včetně americké "tisícovky" v Cincinnati a Turnaje mistryň čtyři trofeje, první od roku 2019. V letošním roce se však aktuální světové šestce vůbec nedaří na loňské výkony navázat.

Francouzka v roce 2023 prohrála obě finále na nejmenších podnicích WTA 250, na grandslamech byla nejdál v osmifinále Australian Open a po nepovedených antukovém jaru a travnaté části sezony zahájila nejhorším možným způsobem přípravu na US Open. Ve Washingtonu vypadla i při druhém startu (2013) v osmifinále, nad její síly byla po volném losu v úvodním kole hned Marta Kosťuková.

Statistiky zápasu Kosťuková - Garciaová

Nasazená dvojka potvrdila slabší formu z posledních měsíců. V utkání si vypracovala jen jednu brejkbolovou příležitost, kterou nedokázala proměnit. Navíc netrefila ani jedno eso a čelila celkem osmi brejkbolům, z nichž zvládla odvrátit jen polovinu. S turnajem se rozloučila za pouhých 65 minut.

"Hodně jsem se na tenhle zápas připravovala, protože byl těžký a důležitý. Jsem ráda, že to vyšlo a jsem ve čtvrtfinále," radovala se Kosťuková, jež si zajistila posun na 32. místo, své nové kariérní maximum.

Kosťuková prohrála úvodních 14 soubojů se zástupkyněmi TOP 10 žebříčku, ale v posledních dvou uspěla. Nedávno ve Wimbledonu přemohla po obratu Marii Sakkariovou a nyní si vyšlápla na Garciaovou.

"Ten zápas proti Sakkariové mi zvedl sebevědomí, protože jsem na výhru na hráčkou TOP 10 dlouho čekala. Ale jakmile se to povedlo, dodalo mi to víru, že i takové zápasy můžu vyhrávat. Doufám, že v tom budu pokračovat," dodala.

Bývalá juniorská světová dvojka a vítězka dívčího Australian Open 2017 bude v pátek bojovat o své šesté semifinále na nejvyšším okruhu. Do finále se zatím dostala pouze jednou a letos v americkém Austinu triumfovala. Ve čtvrtfinále v hlavním městě Spojených států vyzve obhájkyni titulu Ljudmilu Samsonovovou. Ruska vyhrála oba předchozí souboje.

Jessica Pegulaová naopak zahájila své působení ve Washingtonu suverénní výhrou 6:3, 6:4 nad krajankou Peyton Stearnsovou. Američanka má pro toto dějiště speciální místo ve svém srdci, v roce 2016 si tady totiž zahrála své první čtvrtfinále a zároveň semifinále na nejvyšším okruhu a před čtyřmi lety vybojovala první ze svých dvou titulů na této úrovni.

V utkání sice předvedla tři zaváhání na vlastním servisu, nicméně ani jednou se neocitla ve výraznějším manku. Nasazená jednička se o přerušení série tří čtvrtfinálových nezdarů a první semifinále po čtyřech měsících utká s Elinou Svitolinovou.

Další čtvrtfinálovou dvojici tvoří Belinda Bencicová s domácí Cori Gauffovou a další domácí zástupkyně Madison Keysová čeká na vítězku souboje mezi Marií Sakkariovou a Leylah Fernandezovou. Jejich souboj byl kvůli dešti odložen na pátek.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

• WTA 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 780.637 dolarů
čtvrteční výsledky (3. 8. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Pegulaová (1-USA) - Stearnsová (USA) 6:3, 6:4
Kosťuková (Ukr.) - Garciaová (2-Fr.) 6:2, 6:3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
lenka258
Uvidíme, jestli si Garcia zvládne nějak obhájit bodíky z loňska :). Ta měla od srpna krásnou sezonu...
Reagovat
NovacekTP
to je ale pocta prohrát s Martousmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist