Garciaová protáhla neporazitelnost na 13 zápasů a poprvé si zahraje semifinále grandslamů. Nezastavila ji ani Gauffová

7. 9. 2022, 03:21
Aktuality 26
US OPEN - Caroline Garciaová na US Open stále neztratila set a zahraje si své první grandslamové semifinále. Osmadvacetiletá Francouzka dnes přehrála finalistku nedávného French Open a domácí teenagerku Cori Gauffovou a protáhla svou neporazitelnost na 13 zápasů. O své největší finále bude usilovat proti další finalistce letošních majorů Ons Džabúrové.
Caroline Garciaová (© AFP)

Caroline Garciaová se ještě před pár měsíci potýkala se zhruba čtyřletou krizí, kterou zlomila zřejmě s pomocí deblového prvenství na domácím French Open. Od začátku června posbírala nejvíce výher na tour (33), prohrála jen šest ze 39 zápasů, triumfovala na trávě v Bad Homburgu (první titul po třech letech), na antuce ve Varšavě a na hardu v Cincinnati, kde jako první kvalifikantka v historii ovládla některý z podniků série WTA 1000.

Famózní formu z Ohia si evidentně přivezla do New Yorku, kde stále neztratila set, pěti soupeřkám dohromady povolila pouhých 27 gamů a protáhla svou aktuální neporazitelnost už na 13 utkání. Ve svém druhém čtvrtfinále na grandslamech (French Open 2017, porážka s Karolínou Plíškovou) přehrála 6-3 6-4 finalistku letošního French Open Cori Gauffovou, na domácí teenagerku našla recept na třetí pokus.

Osmadvacetiletá Francouzka, jež v tomto dějišti nikdy předtím nepřešla přes třetí kolo, začala zostra a rychle vedla 4-0. Pak si sice prohrála servis, ale v dalším průběhu už na vlastním podání ani jednou nezaváhala a o deset let mladší Američanku hned v úvodním gamu druhé sady brejkla. Na postup potřebovala hodinu a 37 minut.

Rodačka ze Saint-Germain-en-Laye je po Amélii Mauresmové (2002 a 2006) a Mary Pierceové (2005) teprve třetí francouzskou semifinalistkou US Open v open éře a první reprezentantkou země galského kohouta mezi nejlepším kvartetem na majorech od Marion Bartoliové v roce 2013. Už ve třetím zápase po sobě narazí na soupeřku, kterou nikdy neporazila. Ve svém prvním semifinále na grandslamech vyzve Ons Džabúrovou (H2H 0-2).

Džabúrová si poradila 6-4 7-6(4) s Ajlou Tomljanovicovou, s níž vyhrála i třetí vzájemný souboj, a podruhé v kariéře postoupila do semifinále grandslamových akcí. Osmadvacetiletá Tunisanka se stala první africkou a arabskou semifinalistkou US Open. Tomljanovicová prohrála i své třetí čtvrtfinále na majorech.

"To, že mohu inspirovat další mladé africké hráče, pro mě hodně znamená. Vím, že mám na to, abych vyhrála grandslam," uvedla světová pětka, kterou nedávno ve Wimbledonu dělil jediný set od prvního triumfu na čtyřech největších podnicích.

O složení druhého semifinále se rozhodne ve středu, finalistka ročníku 2016 Karolína Plíšková se utká s Arynou Sabalenkovou a světová jednička Iga Šwiateková nastoupí proti domácí Jessice Pegulaové.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 60.100.000 dolarů
úterní výsledky (6. 9. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Garciaová (17-Fr.) - Gauffová (12-USA) 6-3 6-4
Džabúrová (5-Tun.) - Tomljanovicová (Austr.) 6-4 7-6(4)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
dadaft
Caroline je v zóně jako hrom, ale myslím, že s Ons narazí...
Reagovat
Fandina
moje Garcia jede. Jsem moc ráda, daří se jí teď moc a určitě je to tím, že má trenéra. Tatínka i maminku jsem v hledišti sice viděla, ale trenér už není a od té doby Caro jede. Mám radost, jupíííííííííííí. Pojď Caroline!!!
Reagovat
Fandina
To, že vyhrává je fajn, ale já se na pár jejích posledních zápasů trochu dívala a je radost, jak hraje. Rychle, útočně, jako před lety, když začínala. Tak jen tak dál Caroline. smilesmilesmile
Reagovat
makro99
"daří se jí teď moc a určitě je to tím, že má trenéra"
Reagovat
makro99
"ale trenér už není a od té doby Caro jede. Mám radost"
Reagovat
makro99
tak já už nevím, na čem sem... a ani Krisboy ho nezná...
Reagovat
Fandina
Do loňska ji trénoval otec, zubní lékař, teď má profesionálního trenéra.
Reagovat
Pavol
Určite je tam zlepšená hra ale hlavne zlepšená psychika. Výborne. smile
Reagovat
tommr
pomohla i změna na trenérským postu ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sešlo se jí to pěkně. Přeju jí to smile
Reagovat
makro99
kdo ji trénuje?
Reagovat
makro99
šnobel? :D
Reagovat
Krisboy
Bertrand Perret
Reagovat
makro99
aha... tak toho asi neznám; Auguste Perret možná..
Reagovat
Krisboy
Já ho taky neznám, píšou to na wiki.
Reagovat
Krisboy
...nejen na wiki, i na ofiko profilu WTA:

https://www.wtatennis.com/players/315391/caroline-garcia#bio
Reagovat
tommr
není důležitý kdo jí trénuje, ale to že jí už netrénuje tatík pod kterým dlouho stagnovala ...
Reagovat
Nenela
Garcia skvele! Radost mi kali Gyros, tomu jsem titul prala nejvice
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zase vzrostly akcie Caspera na no1smile
Reagovat
tommr
mě vypadnutí Kyrgiose naopak udělalo velkou radost. Takovej vzteklej dement by neměl vyhrávat GS ...
Reagovat
annah
Garcia je sympatacka. Mohla by to celé vyhrát, pokud ne naše Karolína.
Reagovat
tommr
jj kdyby se to nepodařilo Karolíně at to vyhraje Garcia. Ty dvě by si titul zasloužily nejvíc ... smile
Reagovat
Mony
Dnešní "Laver" cup měl Teda gradysmile! Nejdřív znovuzrození Carolinysmile, pak až teď ráno v 7 hodin vytriskal Chacanov Gyrose. Bitvy, jak remen
Reagovat
Newcombe
Gratuluji
Reagovat
zfloyd
stála ta noční za to nádherný výkon skoro bez prvního servisu , dávala tak jeden ze tří , ale hlavně forhend famózní , to byly teda koule smilesmilesmile
Reagovat
fandorin78
Vůbec bych se nezlobil, kdyby to vyhrála celé. Titul by jí slušel. Hraje skvěle.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist