Garciaová s Mladenovicovou dobyly domácí French Open

5. 6. 2016, 13:49
Aktuality 40
Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová jako první čistě francouzský pár po 45 letech vyhrály čtyřhru na grandslamovém turnaji. Francouzské tenistky ovládly domácí Roland Garros, když v dnešním finále zdolaly ruské šampionky z roku 2013 Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou.
Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová

Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová začaly spolupracovat na začátku letošní sezony s cílem porvat se o medaili na olympiádě v Riu. Hned na prvním turnaji v lednu v Sydney málem slavily triumf, ve finále ale neudržely vedení 6-1 a 5-2 proti světovým jedničkám Hingisové s Mirzaovou. 

Na antuce se však staly téměř neporazitelnou dvojicí, neboť z 21 zápasů prohrály jen ve čtvrtfinále turnaje v Římě s dvojicí Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. V Charlestonu, ve Stuttgartu, v Madridu a nyní v Paříži vybojovaly celkem čtyři tituly.

Garciaová i Mladenovicová, které budou soupeřkami českých tenistek v listopadovém finále Fed Cupu, si na French Open připsaly premiérový triumf na grandslamovém turnaji ve čtyřhře žen. Ten vyhrály jako první čistě francouzská dvojice od roku 1971.

Zatímco pro dvaadvacetiletou Garciaovou to dnes bylo první grandslamové finále, o půl rok starší Mladenovicová si už předloni zahrála wimbledonské finále po boku Maďarky Timey Babosové. Navíc má ve sbírce dvě trofeje ze smíšené čtyřhry, když s Kanaďanem Danielem Nestoem vyhrála Wimbledon 2013 a Australian Open 2014.

Dnešní finále začaly Garciaová s Mladenovicovou parádně. V prvním setu vedly už 5-0 a 40-15, k čemuž jim pomohl i nevýrazný výkon soupeřek. Vítězky Roland Garros 2013 a US Open 2014 Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová se však nevzdaly. Snížily na 5-3 a sahaly po smazání i druhého breku. To se jim sice nepodařilo a set nezachránily, ale ve zlepšeném výkonu pokračovaly a vynutily si třetí sadu. V té otočily z 0-2 na 3-2, ovšem Francouzky neznervózněly a za podpory poblika zvítězily 6-2 2-6 6-4.


"Když jsem se podívala na program a viděla, že hrajeme už od 11:30, tak jsem si myslela, že tu bude prázdno. Ale teď vám děkuji, že vás přišlo tolik," řekla Garciaová po životním úspěchu. 

"I já jsem měla obavy, že tu moc lidí nebude. Ale je skvělé, že jste se přily podívat a podpořit nás," doplnila Mladenovicová. "Je úžasné sdílet tuhle atmosféru s fanoušky a svou rodinou."

• FRENCH OPEN 2016 •
Francie / Paříž, antuka, 12.032.000 dolarů
nedělní výsledky žen (05. 06. 2016)
• Čtyřhra - finále •
Garciaová/Mladenovicová (5-Fr.) - Makarovová/Vesninová (7-Rus.) 6-3 2-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Empe
Vážení, prosím vás, debatujeme tu doma - jak to bylo tehdy s českým SF ve Wimbledonu 2014? Kdo do něj postoupil jako první, Petra nebo Lucka? Který zápas se dohrál dřív? :)
Reagovat
PetaM
Lucka. Petra hrála dost pozdě. Jen tak tak to s Bárou stihly před setměním a následným zatažením střechy ...
Reagovat
Empe
Díky oběma. :)
Reagovat
PetaM
Snad jsi tu debatu vyhrála! :D
Reagovat
Empe
Nebyla jsem radikál, ale tipovala jsem správně spíš Lucku... protože Petra hrála QF s Bárou a mám pocit, že už tehdy jsem věděla, že jedna Češka bude finále. Ale stydím se - taková podstatná věc, a já bych za ni ruku do ohně nedala, přestože jsem všechny ty zápasy viděla! :D
Reagovat
Frick
A co nám přinesla z pohledu našich holek?

Petra Kvitová - asi nejde nic moc pozivitvně hodnotit. Snad to ČF v IW a SF ve Stuttgartu - tedy na turnajích, kde nebyla v minulosti úspěšná. Ale to je slabá náplast za ty brzká vypadnutí jinde.

Lucka Šafářová - Dohá, IW, Miami, Charleston, Stuttgart. To nebyly hezké cca dva měsíce. Hladká prohra, 14 dní čekání s nadějemi, hladká prohra... Až pak se to naštěstí zlomilo a přišel jediný letošní titul české hráčky. Škoda, že v Madridu, Římě a na RG už ty výsledky byly píše slabší. Jednou žaludek, jednou secjenom sůabý výkon, jednou skutečně vynikající soupeřka.

Karolína Plíšková - SF v Indian Wells se samozřejmě musí hodnotit pozitivně, ale ostatní výsledky oscilují v intervalu "průměr" až "propadák", takže v globále, stejně jako Petra, nic moc...

Bára Strýcová - Dařilo se jí z "elitního kvarteta" nejvíce a je nejlepší Češkou race na 16. místě. Dosáhla toho zejména díky vyrovnaným výkonům. Vrcholem bylo pochopitelně finále v Dubaji, žel trochu zhořklo po tom výprasku.
Reagovat
Frick
Denisa se hezky ukázala několika povedenými výkony vč. krásného zápasu s Angie, bohužel horší stabilita výkonů a následně zejména zdravotní obtíže jí nedovolily dostat se o dost výše. Potenciál, pevně věřím, tam ale skutečně je. Její maximální herní level, není opravdu nízko.

Katce se v prvních měsících tolik nedařilo, ale předvedla velice pěkný finiš spojený se ziskem nejcennjěšího titulu kariéry.

Kristýna za to v počátku sezóny slušně vzala, ale pak to zazdila experimentováním s antukou... :-(

A co dál? Veteránky Lucka H., Klára, Petra C. - bohužel, není to dobré. Hlavně Petra C. mrzí. Být zdravá, tak by se zase podívala zpět do TOP 100. :-/ Terka S. se trápí dál a dál. Bára Krejčíková je trochu jako na houpačce - jednou lépe, jednou hůře. Terka M. si jela tak to svoje. Andrejčina singlová kariéra je na druhé koleji. Potěšily výkony holek, co byly v lednu mito TOP 200 - Báry Štefkové, Jesiky i Karolíny M. Nejvýše ční samozřejmě Bářina vyhraná padesátka v Turecku. Pokud jde o dvě největší české naděje - Markétu a Marii, tak lépe to nyní vypadá s tou mladší. S Nicole to vypadá zle. Uvidíme ji ještě někdy hrát?
Reagovat
FulnekUltras
Takže od Wimbledonu raději nečekejme vůbec nic - a ono to třeba zrovna dobře dopadne... ;)

Osobně si myslím, že Serena a Garbine tam neprojdou ani do čtvrtfinále...
Reagovat
PetaM
Serena určitě bude ve finále a tam opět bude nadělovat titul. Přejme si, aby proti ní stála Petra.

Serena loni usilovala o kalendářní GS. Letos zatím jede na kalendářní finále GS. Nu což, aspoň něco.
Reagovat
smazaný uživatel
Letos budou na všech GS premiérové vítězky, vždy po finále se Serenou. Takže Wimbledon Aga, US Open... doufám, že mi tohle půjde z klávesnice, ale bude to těžký... Caro (snad na TP není filtr, který blokuje věci znějící jako úplné nesmysly). To by byl super rok, 4 GS, na všech titul pro antitenistky nebo haluzářky. Petra zase až příští rok v Londýně. A já bych po ní ani víc nechtěl. Jen ať se klidně 3 roky fláká, když jí pak vyjde ten největší turnaj.
Reagovat
FulnekUltras
No ani tahle varianta by nebyla špatná... ;) i když spoléhat na nějakého mikuláša v letě by se taky nemuselo vyplatit... ;)

to už radši brutální finále Šafi - Cvetka

a u chlapů Wáwra - Béďa

Peťa bude muset jedině zlomit čf odvetu za 2011 s Bulharkou ;)
Reagovat
Frick
Tak bohužel prý to může být přetržený vaz v koleni :-(

https://www.facebook.com/terezam.official/photos/a.178231792363925.1073741831.174402449413526/538370203016747/?type=3&theater
Reagovat
EllNino
špatný
Reagovat
bIbec
nj, travička je krásný, ale taky zrádný povrch..
Reagovat
bIbec
ježiš, doufám, že si zítra Denisa nezvrtne kotník, nebo tak něco. U ní člověk nikdy neví.
Reagovat
EllNino
Dvojčata spolu v deblu, proti Lauře Robson a její parťačce Christie :) ...
Andrea hraje debla se Suai Peng a proti nim se postaví duo s další "Češkou" Nicole Melichar, která hraje s Rosolskou :)
Reagovat
PetaM
Ale ale ... Opět s Peng ... Cítím titul, když nehraje s Luckou :D :D
Reagovat
tommr
mají ale bohužel velkou smůlu na los - už ve druhým kole je čekají největší favoritky sestry Chanovy ... :(
Reagovat
PetaM
No, však je třeba je vypráskat :D Už si dovolujou moc dlouho.
Reagovat
tommr
nemá někdo funkční stream na finále Malečková vs. Knapp v Brescii? :)
Reagovat
George_Renel
Nic moc, ale lepší než nic.
Reagovat
George_Renel
http://www.sportingvideo.org/20160530/vv574bb157848fa2.99160283-1350205.html
Reagovat
tommr
díky, už jsem si to taky našel ... :)
Jesika byla bohužel v prvním setu bez šance - snad se to ve druhým trochu zlepší ...
Reagovat
smazaný uživatel
krásná atmosféra. Fandí i ptáci.Zatím víc Knappové.
Reagovat
smazaný uživatel
ale Jess je nějaká podělaná
Reagovat
smazaný uživatel
už na ten podělanej zadek dostala pěkně zavyučenou
Reagovat
tommr
škoda těch 3 nevyužitých BP za stavu 2:1 40:0 ve druhým setu. To myslím Jesiku definitivně zlomilo a pak už působila hodně odevzdaným dojmem ... :(
Celkově lze ale její výkon v Itálii hodnotit pozitivně. Jesika tam odehrála pár slušných zápasů a finále na padesátce je pro ní velice cenný výsledek ... :)
Reagovat
bIbec
jj, zajímavé je, že podle sázkovek nebyla favoritkou ani v jednom zápase. Karin je přeci jenom ale někde jinde, navíc má dobrou formu. Tam už překvapit nešlo.
Reagovat
Dobry-den
Tak sem se díval na záznam Kvytové a prostě já si nemůžu pomoct. Roste nám budoucnost, tahle hráčka jednou všem vypálí rybník a bude vyhrávat Rolandy Garrosy. Výkon s Rodžrsovou byl takřka dokonalý, ale jen takřka. Chyběl ten dílčí úspěch - alespoň jeden game v prvňým či ve třeťým setu, pak by byla Petra oslavována a možná by jí na Venclu postavili sochu.

Petro, jen tak dál, děláš nám obrofskou radost.
KVYTOVÁ NA HRAD, KVYTOVÁ NA HRAD, KVYTOVÁ NA HRADDDDDDD!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
Frick
Bohužel skrečovala.

Hergot, ten Bosch!
Reagovat
Fandina
Tak to je škoda, je nemocná?
Reagovat
Frick
Spíš to vypadá, že nějaký blbý došlápnuti. 2. set vyhrála 6:1
Reagovat
tommr
po dnešku už je jistý, že vedle Petry, Lucky, Karolíny a Báry pojedou na OH i Háčka. V pondělním deblovým žebříčku bude totiž figurovat Lucka Hradecká na 10.místě a Andrea Hlaváčková na 11.místě. Lucka jako hráčka první desítky bude mít tudíž právo vybrat si jakoukoli partnerku a je jasný, že si vybere Andreu ... :)
Reagovat
Fandina
A je to. Bez spekulací.
Reagovat
kada.tom
jojo, to je jenom dobře, i když se přiznám, že ve finále jsem fandil Ruskám, stejně by český svaz na 99,9% vybral Háčka :-)
Reagovat
Fandina
Viděla jsem jen konec třetího setu, moc se mi to líbilo. Caroline fandím a mám velkou radost, že to takhle daly. Kiki hrála výborně a v závěru jsem se bála, že to Caroline nedopodává a nakonec to bylo v pohodě. A předposlední game byl také jejich. Gratulka oběma. Nádhera!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ve druhém setu to Kiki trochu kazila, snažila se prohazovat Vesnu po lajne, ale ta to hlídala, třetí byl nejlepší i 13-15 přes sít, nádhera dobrý, že vyhrály holky nz Francie
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist