Garciaová v Tianjinu titul neobhájí. S domácí Yafan Wang uhrála jen šest gamů

9. 10. 2019, 10:09
Aktuality 1
WTA TIANJIN - Caroline Garciaová loňský triumf v Tianjinu nezopakuje. Nasazená čtyřka ve druhém kole prohrála s domácí Yafan Wang a poprvé na čínském podniku našla přemožitelku. Domácí naděje bude o své čtvrté letošní semifinále usilovat proti Rebecce Petersonové.
Profily hráčů
Caroline Garciaová

Caroline Garciaová letos ovládla travnatý podnik v Nottinghamu a hrála finále na antuce ve Štrasburku. Na tvrdém povrchu se ovšem předloňské šampionce prestižních akcí ve Wuhanu a Pekingu vůbec nedaří, letos jen dvakrát dokázala na jednom turnaji vyhrát dva zápasy.

A výjimkou nebude ani právě probíhající podnik v čínském Tianjinu, kde si loni zahrála své poslední čtvrtfinále na betonech a při své premiéře ve finále porazila Karolínu Plíškovou. Po obratu proti Anastasii Potapovové totiž 25letá Francouzka dnes jasně nestačila na Yafan Wang.

Garciaová domácí tenistce nabídla celkem 13 brejkbolů a dokázala odvrátit jen devět z nich. Ani na returnu se příliš neprosazovala. Za celé utkání si vypracovala čtyři šance a proměnila jedinou. Za necelou hodinu a půl se 47. hráčkou světa prohrála 4-6 2-6.

Wang, jež v březnu v Acapulku získala premiérový titul, bude o své čtvrté letošní semifinále bojovat proti Rebecce Petersonové. Švédské tenistce, která slavila premiérový triumf nedávno v Nanchangu, za stavu 5-7 2-3 vzdala domácí Xinyu Wang. S Petersonovou se utká podruhé.

Julia Putincevová, která v úvodním zápase prohrávala 0-4 v rozhodující sadě a čelila mečbolu, smetla 6-1 6-1 Australanku Samanthu Stosurovou a oplatila jí pět let starou porážku z Tokia. O druhé letošní semifinále si nasazená Kazaška zahraje s Ons Džabúrovou. Tunisanka si poradila 6-4 6-2 s domácí kvalifikantkou Xiyu Wang.

Zatímco v horní polovině pavouka do čtvrtfinále z nasazených prošla pouze Putincevová, v dolní polovině jsou ve hře stále všechny čtyři nasazené favoritky. Zítra o postup do čtvrtfinále zabojují Saisai Zheng, Dajana Jastremská, Magda Linetteová a Qiang Wang.

• WTA INTERNATIONAL TIANJIN •
Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů
středeční výsledky (9. 10. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Yafan Wang (Čína) - Garciaová (4-Fr.) 6-4 6-2
Putincevová (6-Kaz.) - Stosurová (Austr.) 6-1 6-1
Petersonová (Švéd.) - Xinyu Wang (Čína) 7-5 3-2 / skreč
Džabúrová (Tun.) - Xiyu Wang (Čína) 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
se letos hodně trápí. Loni byla přitom ve finále proti Karolíně skoro nehratelná ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist